Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Η ιστοσελίδα του Δήμου Ν. Προποντίδας

Ταχύτατη η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ν. Προποντίδας, τουλάχιστον στην κατασκευή και λειτουργία της ιστοσελίδας του νέου Δήμου.
-Καλό, πολύ καλό! Μακάρι να συνεχίσει για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Ν. Προποντίδας! 

Αναβιώνει το έθιμο της «Καμήλας» στη Γαλάτιστα

«Απόψε μας κλέψαν τη Μανιώ τρεις τούρκοι Αρβανιτάδες», λέει το τραγούδι, με το οποίο ξεκινά στη Γαλάτιστα, την ημέρα των Φώτων, η αναβίωση του εθίμου της «καμήλας», που έχει τις ρίζες του στην εποχή της τουρκοκρατίας και περιγράφει μια ιστορία αγάπης.
Ο αγαπημένος της όμορφης Μανιώς είναι αποφασισμένος να την πάρει πίσω. Έτσι σκαρφίζεται την ιδέα να φτιάξει ένα ομοίωμα καμήλας, στο οποίο μπαίνει ο ίδιος και οι φίλοι του. Η καμήλα και το «περιεχόμενό» της φτάνουν στον τούρκικο μαχαλά και οι νέοι από τη Γαλάτιστα κερνούν κρασί και ρακί τους φρουρούς που --->>>

Η ΑΔΕΔΥ για τις δηλώσεις Πάγκαλου σε βάρος των Δ.Υ.

Η συστηματική υβριστική επίθεση της Κυβέρνησης σε βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων, εκφράστηκε με αντικοινωνικό τρόπο ακόμα και την Πρωτοχρονιά. Έχουμε πλέον και στην πράξη τη νέα μορφή της συνεχιζόμενης βίας, απέναντι στο σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο σε μια κοινωνική ομάδα, με στόχο τη διαίρεση και την αποδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής που οδηγεί στοχευμένα στην πλήρη υποταγή της.
Είναι σαφές ότι προετοιμάζεται νέα μείωση μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών --->>>

"Χρόνια πολλά, πάρε κλήση"

Παράτησαν τη φύλαξη του χώρου, τους είπε Χρόνια Πολλά και τον έγραψαν για παρκάρισμα του αυτοκινήτου του κοντά στην Αγροτική Τράπεζα (δίπλα στην ρεσπέντζα) και τον επέδωσαν την κλήση σε άλλο χώρο (80 ευρώ)!
Τρία άτομα τις ομάδας Δίας 12.20 π.μ. 3-1-11 ήταν στην γωνία δίπλα από τη Αγροτική Τράπεζα Πολυγύρου.
Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου ήταν παράνομα σύμφωνα με τον νόμο παρκαρισμένος κοντά στη γωνία της διασταύρωσης (αυτό συμβαίνει κάθε μέρα σε όλο τον Πολύγυρο τις πρωινές ώρες)
Είχε δουλειά με την Αγροτική επειδή έχει και πολλές υποχρεώσεις ως εκπρόσωπος των αγροτών που περιμένουν να πληρωθούν.
Πριν επιβιβασθεί στο αυτοκίνητό του να φύγει τους είπε Χρόνια Πολλά όπως συνηθίζεται αυτές τις μέρες.
Ίσως ενθουσιάστηκε ότι πράγματι αυτά τα άτομα φυλάγουν και την περιουσία --->>>

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης: ένας θεσμός-πρόκληση για την αυτοδιοίκηση

Θεόδωρος Κουτρούκης*
Μία ρηξικέλευθη καινοτομία που καθιερώνει ο «Καλλικράτης» για τον έλεγχο των ΟΤΑ και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών είναι η θεσμοθέτηση του «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» (ΣΔΕ). Ο ΣΔε είναι ένας νεόδμητος θεσμός (Municipal Ombudsman) για την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών που δημιουργούνται ανάμεσα στους πολίτες και τις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και την ανεξάρτητη παρέμβαση με προτάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη βέλτιστη άσκηση των δικαιωμάτων. Ο ΣΔΕ επιλέγεται, ανάμεσα σε υποψηφιότητες προσώπων "κύρους και εμπειρίας" που κατατίθενται έπειτα από δημόσια προκήρυξη της θέσης, από τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου (για δήμους 20.000 κατοίκων και άνω ). Με την ίδια πλειοψηφία μπορεί --->>>

Σχετικά με τις εξαγγελίες για την έκδοση και διανομή των σχολικών βιβλίων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου αφού ενημερώθηκε, συζήτησε και εκτίμησε τις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ σχετικά με την έκδοση και διανομή των σχολικών βιβλίων,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ :
1. Διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την τακτική της πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει σε εξαγγελίες χωρίς ενημέρωση – διάλογο - διαπραγμάτευση με τους εργαζόμενους του ΟΕΔΒ που επί 73 χρόνια έχουν την ευθύνη έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πρόεδρος του ΟΕΔΒ δήλωσε άγνοια των εξαγγελιών.
2. Η κατάργηση του ΟΕΔΒ, υπεύθυνου --->>>

Το έθιμο της "καμήλας" στη Γαλάτιστα

Συναντήσεις Απόστολου Πάνα με εκπροσώπους συνδυασμών.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Πάνας Αποστολός ξεκινά συναντήσεις με  εκπροσώπους των άλλων συνδυασμών, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού θέματα που αφορούν τα προβλήματα, τις αναπτυξιακές δυνατότητες και την επεξεργασία θέσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Χαλκιδικής.
Στο πλαίσιο αυτό τη Τρίτη 5 Ιανουαρίου το πρωί θα συναντηθεί με τον --->>>

Ψάχνουν στην Χαλκιδική 800 κιλά χρυσάφι

Διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση κλοπής ενός τόνου χρυσού από το αεροδρόμιο της Σόφιας.
Η κλοπή έγινε πριν από λίγες μέρες στο αεροδρόμιο της Σόφιας, μετά από δεκάλεπτο μπλακ άουτ που προκάλεσαν οι δράστες. Η διακοπή του ρεύματος είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστεί το κατασχεθέν χρυσάφι, το βάρος του οποίου έφτανε τον ένα τόνο
Μετά από έρευνες, οι βουλγαρικές αρχές εντόπισαν 200 κιλά στο χωριό Ισκαρ της Βουλγαρίας, ενώ συνελήφθησαν αρκετά άτομα. Ωστόσο κανένα από αυτά δεν «έσπασε» ή δεν ήξερε που βρίσκεται η υπόλοιπη --->>>

Πρόσκληση σε Γενική συνέλευση

 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών και φίλων της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης ο «Σίθων» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 3/1/2011, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σιθωνίας (ΩΡΑ 18:00).
ΘΕΜΑΤΑ
1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
3. ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Τι είναι, αυτό το …Φ.Ε.Κ. ;;;

προβοκατορας
...Α, τίποτα σπουδαίο, μην ανησυχείτε… είναι απλά ένα ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης), όπως χιλιάδες άλλα...
Απλά σ’ αυτό φαίνεται ότι ο κ. Πάγκαλος δίνει στην αξιότιμη κόρη του Αριάδνη το 2004, τον τίτλο της …κοπρίτισσας (δημοσίου υπαλλήλου), τοποθετώντας την, μεταξύ των άλλων …κοπριτών (δημοσίων υπαλλήλων)
Έτσι απλά και κοπρίτικα, πλην …σοσιαλιστικά, λέμε…
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ --->>>

Van The Man……

 
Από την μουσική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πολυγύρου Story Teller.....
Επιμέλεια:  Άγγελος Πατρώνης

Ο Van Morrison γεννήθηκε σε μια Ιρλανδέζικη προτεσταντική οικογένεια της εργατικής τάξης στο Belfast. Από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τα blues και την jazz, μέσα από την μεγάλη συλλογή δίσκων του πατέρα του.
Μεγάλα ονόματα όπως ο Jelly Roll Morton, ο Ray Charles, ο Lead Belly,ο Muddy Waters η Mahalia Jackson, ο Charlie Parker, ο Woody Guthrie, ο Hank Williams και άλλοι τον επηρέασαν με την μουσική τους και διδάχτηκε από αυτούς.
Άλλωστε ο ίδιος το έχει --->>>

Εκλογή προεδρείου Δημοτικού συμβουλίου στο Δήμο Σιθωνίας

Τα μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σιθωνίας και των μελών των επιτροπών εκλέχθηκαν και στο Δήμο Σιθωνίας.
Δείτε τα ονόματα στο βίντεο που ακολουθεί. --->>>

Η πρώτη του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Αριστοτέλη

Εκλέχθηκε στο δήμο Αριστοτέλη το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέλη των επιτροπών του Δήμου και ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι. --->>>

1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Προποντίδας

Εκλέχτηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Προποντίδας και οι Επιτροπές του Δήμου.
Δείτε σχετικό βίντεο στη συνέχεια --->>>

1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου χθες Κυριακή 2 του Γενάρη και εκλέχτηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι επιτροπές του Δήμου!
Εντός της εβδομάδας θα ορισθούν οι αντιδήμαρχοι!
Δείτε βίντεο σχετικό --->>>