Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τη χρήση πετρελαίου κίνησης από τις επιχειρήσεις


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 Με την επιστολή μας αυτή, σας μεταφέρουμε την έντονη αντίδραση και τον προβληματισμό των μελών μας, σχετικά και με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Ν. 3986/01-07-2011 (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) και με την απόφαση σας αριθ. ΔΕΦΚ Α5042638ΕΞ2011/13.10.2011, που αφορούν στην προμήθεια και χρήση πετρελαίου εσωτερικής καύσης (diesel) κίνησης, αντί θέρμανσης, στους χώρους όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις ατομικές και εταιρικές (Ο.Ε, Ε.Ε, Α.Ε, Ε.Π.Ε, Κοινωνίες Αστικού Δικαίου, Αστικές Κερδοσκοπικές ή Μη Εταιρείες, Κοινοπραξίες, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Συνεταιρισμοί κλπ).
 Η εφαρμογή αυτού του μέτρου ουσιαστικά αποτελεί την χαριστική βολή και επιφέρει νέο πλήγμα σε βάρος των επαγγελματιών. Πρόκειται ουσιαστικά για απόφαση - ‘ταφόπλακα’ για τους επαγγελματίες, καθώς τους υποχρεώνει να πληρώνουν, με σημερινή τιμή 1,45 ευρώ/λίτρο για την προμήθεια του πετρελαίου κίνησης, αντί για 0,9 ευρώ/ λίτρο που πωλείται σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης.
 Είμαστε αντίθετοι σε κάθε επιπλέον επιβάρυνση του Έλληνα επιχειρηματία και ιδιαίτερα στην εφαρμογή αυτού του μέτρου. Οποιαδήποτε επιπλέον αύξηση στους έμμεσους φόρους, λαμβάνοντας υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις της χώρας μας όπου πλήττονται από οικονομική δυσπραγία,  δεν θα δώσει ώθηση στην τόνωση της αγοράς, αλλά αντίθετα θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην βιωσιμότητά των επιχειρήσεων.
  
Κύριε Υπουργέ,
 κατανοούμε την δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται η χώρα μας, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλεται να εξευρεθούν πόροι που θα ενισχύσουν την εθνική οικονομία. Η άγρια όμως φορολόγηση των επιχειρήσεων με καθαρά πρόσκαιρα εισπρακτικά μέτρα δεν οδηγεί σε καμία ανάπτυξη και η υιοθέτηση του εν λόγω μέτρου, πιστεύουμε ότι δεν είναι στη σωστή βάση και σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να μην προβείτε στην εφαρμογή του.
 Τα ουσιαστικά έσοδα για το κράτος θα προέλθουν από συστηματική πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας των καυσίμων  και όχι από τη συνεχή φορολόγηση των επιχειρήσεων που με μαθηματική ακρίβεια θα τις οδηγήσει στον αφανισμό τους.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ γκιλη μου'ρχεται να βαλω τα κλαματα!!Να ζησεις καλε μου ανθρωπε,αν και ησουνα ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣτα τελευταια 5 χρονια

Ανώνυμος είπε...

Καλή η επιστολή προς τον Υπουργό,αρκεί να είχε σταλεί από το καλοκαίρι,γιατι από τότε ήταν γνωστό το μέτρο και όχι δύο μέρες πριν τις εκλογές.Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την επιστολή για το "χαράτσι".Τόσο υποκρισία πιά!

Ανώνυμος είπε...

Είδες υποχωρήσεις και καταδεκτικότητα ο Ηγεμών,λίγες μέρες πριν τις εκλογές??
Μέχρι στα μαγαζιά μας,καταδέχτηκε να μπει! Και να μας πάρει και χειραψία!!

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με την απλή μέθοδο των τριών:
σε 2 μέρες ....2 έγγραφα διαμαρτυρίας
Σε 4 χρόνια....πόσα;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

αχχχ!! μνημονες θα πικραθητε παλι

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

13.000 μέλη χ 45 ευρω πόσο μας κάνει;ειναι πολλά τα λεφτά των εξαθλιομένων επαγγελματιών!! να σας θέσω ενα αφελές ερώτημα εσας και την ομερτά που σας πλαισιώνει τα σποτάκια στη tv και τα sms δικά σας λεφτά ειναι::::