Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Γιατί να συμμετέχω σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας...

α) Η μη συμμετοχή μου σε αυτές μεταφράζεται σε σιωπηρή συναίνεση.
β) Αν δε συμμετέχω συμφωνώ με τους όρους εξαθλιωτικής διαβίωσης που πρόκειται να επιβληθούν από εδώ και στο εξής.
γ) Για να σταματήσω την εξαθλίωση της μεσαίας και εργατικής τάξηςδ) Για ανα αποτρέψω τη διάλυση, και τη συανκόλουθη μεταφορά στα μεγάλα συμφέροντα, της υγείας, της παιδείας κ.λ.π.
ε) Για να προστατέψω το δικαίωμα στην εργασία και να εκφράσω τη θέληση μου για αξιοπρεπή διαβίωση
στ) Για να προστατέψω τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία και το δικαίωμά μου να αποφασίζω εγώ για τον τόπο μου και όχι οι εγχώριοι και διεθνείς μεταπράτες.
ζ) Γιατί αν δε συμμετάσχω θα ζω εξαθλιωμένος και πεινασμένος τόσο εγώ όσο και η επόμενη γενιά, τα παιδιά μου.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΤΡΕΠΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μ' όσα λες και πλειοδοτώ.
Θα πρέπει να είναι κάποιος ηλίθιος για να μην θέλει καλύτερη περίθαλψη, καλύτερη παιδεία, καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας, καλύτερο κράτος και υποδομές και πάει λέγοντας σ΄αυτό το καλύτερο. Αυτό, όμως, το καλύτερο, προϋποθέτει πόρους και τέτοιους σήμερα δεν έχουμε.
Το να τους μαζέψουμε από τους κλέφτες, τους φοροφυγάδες, τους εισφοροδιαφεύγοντας και από όλον τον εσμό των απατεώνων που μας έχει κατακλύσει χρειάζεται ως αναγκαία και ικανή συνθήκη η ύπαρξη δίκαιου και ικανού κράτους και τέτοιο δεν έχουμε.
Θα πρέπει, λοιπόν, να το δημιουργήσουμε απ' την αρχή, και πίστεψέ με στην αναδημιουργία του οι καταλήψεις, οι συγκεντρώσεις, οι διαμαρτυρίες και οι πορείες δεν έχουν να εισφέρουν τίποτα.
Ας σοβαρευθούμε και ας πράξουμε ό,τι πρέπει μια κι΄ό,τι σώσουμε μέσα στην καταιγίδα θα είναι ωφέλιμο για τη δύσμοιρη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε τισ διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο και θα καταλάβαιτε γιατί πρέπει να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις. Όσοι δεν συμφωνούν όλο και κάτι κρυφολόγους έχουν γι' αυτή τους την επιλογή...

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε πασοκτζή 8.37 άκου!
τη , να πράξουμε ότι πρέπει, ο λαός τη γράφει εκεί που πρέπει, και συνεχίζει αγωνιστικά, για να ξανακάνει περήφανη τη χώρα, που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σας την κατάντησαν δύσμοιρη.
Μη ζητάτε και τα ρέστα λακέδες του κεφαλαίου.

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε, 18 Οκτωβρίου 2011 8:37 μ.μ., που σε έπεισαν οι δυο χοντροί πως μαζί τους τα έφαγες και πρέπει να νιώθεις και ενοχές για την κατάντια στην οποία μας έφεραν.. Αυτοί ρε δε νομοθετούσαν και δεν αποφάσιζαν;; Ναι, να σοβαρευτούμε και να στήσουμε ένα "Γουδί" για όλους όσους τους εμπιστευτήκαμε(τε) , και τα έκαμαν σκατά επειδή φρόντιζαν μόνο για τον εαυτούλη τους.. 'Ενα "Γουδί" , για να ξέρει κι ο επόμενος - π.χ. Σαμαράς - πως δεν τον παίρνει να μας κοροϊδεύει με την "επαναδιαπραγμάτευση", όπως ετούτος με το "λεφτά υπάρχουν" , μόνο και μόνο επειδή θέλει να χριστεί πρωθυπουργός..

Ανώνυμος είπε...

Eγώ είμαι πάλι ο ανώνυμος Πασοκτσής, ο λακές του κεφαλαίου και ο εύκολα πεισθείς από το πολιτικό δίδυμο των χονδρών που μας παραμυθιάζουν.
Αν αυτό προδίδει το ύφος και το ήθος που αποπνέει το σχόλιό μου τότε θα σου απαντήσω με τα λόγια του Αλεξανδρινού μας ποιητή.
" Ανέγνως αλλ' ουκ έγνως.
Ει γαρ έγνως ουκ αν κατέγνως"
( Το μεταφράζω για κάποιους .Το διάβασες φίλε αναγνώστη μα δεν το κατάλαβες, γιατί αν το καταλάβαινες δεν θα το κατέκρινες.)
Για την ελεύθερη απόδοση του πρωτοτύπου συγχώρα με αλλά ακούω τώρα μόνος μου τους στίχους του άλλου μεγάλου μας ποιητή για τον οποίο ειπώθηκε η άλλη γνωστή και τραγουδισμένη ρήση. " Κι' αν δεν σε μάθαν οι πολλοί συγχώρεσέ τους ποιητή, άλλοι τα φταίνε κι' όχι αυτοί."
Επί του προκειμένου τώρα.
Σέβομαι και ακούω και κατανοώ και την οργή και την πίκρα και το θυμό σου. Εχεις όμως κάτι να προτείνεις διαφορετικό απ' όσα προτείνω εγώ ο ΑΧΡΕΙΟΣ..... για να βγούμε απ' το αδιέξοδο και την ανυποληψία που ως χώρα φθάσαμε;
Λοιπόν, " ει κακώς ελάλησα μαρτύρησον περί του κακού, ει δε καλώς τι με δέρεις;"

΄Ενας συμπολίτης σου που υπήρξε και παραμένει πάντα αποσυνάγωγος και πού το μεγαλύτερο αμάρτημά του ήταν να θεωρείται από μεν τους δεξιούς "αριστερός", από δε τους αριστερούς "δεξιός" και που ποτέ του δεν θύμωσε μ' αυτά που εξαιτίας τούτης της πρωτοτυπίας υπέστη, ούτε έπαψε να αγαπά και να διακονεί τους πάντες, ανεξαρτήτως των όσων οι τελευταίοι πιστεύουν.
Αγάπης, λοιπόν, ένεκα απαντώ και στο δικό σου σχόλιο που με υβρίζει και με συκοφαντεί άδικα.
Να είστε όλοι καλά.