Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Ο Χίτλερ και η τρόικα ...

"Ότ' γίνκει..."

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής συνεδριάζει για τελευταία φορά την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Ν.Α.Χ., για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής ΘΕΜΑΤΑ της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1. Γνωμοδότηση για τη σκοπιμότητα εγκατάστασης πλυντηρίου, στεγνωτηρίου και σιδερωτηρίου ιματισμού και κλινοσκεπασμάτων, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Κασσάνδρειας, του κ. Ramsa Stefan. (από αναβολή) (Εισηγητής: Ι. Γιώργος, Αντινομάρχης Χαλκιδικής)
2. Τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2010. (Εισηγητής: Ι. Γιώργος, Αντινομάρχης Χαλκιδικής)
3. Μελέτη Περιβαλλοντικών --->>>

Σικέ διάλογος στη Βουλή για το σκάνδαλο του Πόρτο Καρράς

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Αργύρη Λαφαζάνη για την έκδοση οικοδομικής άδειας στο Πόρτο Καρράς, για την οικοδόμηση πολυτελών κατοικιών, έγινε στις 17 Δεκέμβρη. Ηταν τόσο σικέ ο διάλογος ανάμεσα στον Αργ. Λαφαζάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη, που γέλασε κάθε πικραμένος.
Ο Λαφάζάνης αναφέρθηκε στην υπόθεση της οικοδομικής άδειας, περιορίζοντάς την στα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες και περιορίζοντας επίσης την ουσία του σκανδάλου, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να ασκήσει πολεμική στο «γαλάζιο» νομάρχη Χαλκιδικής. Το τι πραγματικά γίνεται στο Πόρτο Καρράς, το μέγεθος του σκανδάλου, όπως έχει αποκαλυφθεί σε δυο δημοσιεύματα της «Κ» (βλέπε εδώ και εδώ) ούτε τον απασχόλησε ούτε τον ενδιαφέρει. Το όργιο των παρανομιών του Στέγγου, με τις πλάτες των κυβερνήσεων --->>>

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΡΑ...

Δήμος Πολυγύρου, τα ονόματα που "παίζουν" ...

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 αναλαμβάνουν καθήκοντα οι νέοι Δήμαρχοι στη Χαλκιδική.
Για το Δήμο Πολυγύρου και τις θέσεις αντιδημάρχων ακούγεται να διεκδικούν και να ορίζονται:
Αντιδήμαρχος στον Πολύγυρο: Βορδός Χρήστος, Ορμύλια: Δημητριάδης Χρήστος, Ανθεμούντα: Πύρρος Γιάννης και Ζερβοχώρια: Σοφοτάσιος Χρήστος.
Για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ακούγεται ο Ζαγγίλας Δημήτριος και του αντιπροέδρου (μειοψηφίας) ο Ευαγγελινός Δημήτριος.

"Σοβιετικού τύπου κατάσταση" ή απαράδεκτη συντεχνιακή απαίτηση;

 "...σε άλλους κλάδους μεταβιβάζουν τις περιουσίες τους στα παιδιά τους. Εμείς δεν είναι δυνατόν να έχουμε σοβιετικού τύπου κατάσταση, δεν μπορεί το κράτος να ορίζει την περιουσία μας." (δηλώσεις προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, σημερινή ειδησιογραφία)
- Πρόεδρε, δεν είναι "σοβιετικού τύπου κατάσταση" η απαγόρευση μεταβίβασης της άδειας φαρμακοποιού στα παιδιά ή τους συγγενείς σας ή τη δυνατότητα πώλησής της!
-Θα είχες δίκαιο αν δεν ήταν κλειστό το επάγγελμά σας, τώρα όχι!
-Δεν πρόκειται για "περιουσία σας"!
-Περιουσία σας είναι το "εμπόρευμα" του φαρμακείου σας και το κατάστημα, όχι η άδεια λειτουργίας!
-Η άσκηση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο των δικών σας ανθρώπων!

Δεν παλεύονται ...ούτε οι πρώτοι ούτε οι δεύτεροι!

Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Αριστοτέλη. Γιατί λέμε όχι στη νέα μεταλλευτική δραστηριότητα στο δήμο μας.

Ποιοι είμαστε;
Είμαστε πολίτες του πρώην δήμου Αρναίας, και φυσικά του νέου δήμου Αριστοτέλη που τον θεωρούμε σαν τον κοινό σπίτι όλων των δημοτών και των κατοίκων του και όπου είναι αυτονόητες οι κοινές, συλλογικές δράσεις για προκοπή και ευημερία. Μοναδική αφετηρία μας είναι το καλό του τόπου και μόνο αυτό. Μοναδική εξάρτησή μας είναι αυτή από τα προβλήματα του τόπου. Οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, που δημιουργούνται από υπαρκτές ιδιαιτερότητες, όπως ανάμεσα σε βόρειους και νότιους, σε ορεινούς και θαλασσινούς, σε μεταλλευτικά και μη χωριά κ.ά. μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες πολιτικοί ούτε θέλουμε να γίνουμε τέτοιοι. Τα ίδια κίνητρα στις απόψεις και στις δράσεις τους πιστεύουμε ότι έχουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας και σ’ αυτούς ακριβώς απευθυνόμαστε. Πιστεύουμε ότι με πειθώ και διάλογο παρά με κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις, μπορούμε όλοι να συγκλίνουμε στη λύση των κοινών προβλημάτων μας. Μπορεί να προερχόμαστε από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, επαγγέλματα, πολιτικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις, αλλά έχουμε σαν κοινή μας επιδίωξη να βλέπουμε τον τόπο μας να προκόβει, να μένει ζωντανός και σφριγηλός, με νεολαία που θα έχει προοπτικές. Δεν είμαστε τοπικιστές αλλά νιώθουμε υπερήφανοι όταν --->>>

Πόρτο Καρράς και ...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι του οικονομικού κολοσσού και εύρωστης οικονομικά επιχείρησης του Πόρτο Καρράς είναι απλήρωτοι το μήνα Νοέμβριο, όπως και οι εποχικοί υπάλληλοι του καλοκαιριού!
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα παραχωρηθεί το μάνατζμεντ σε ξένο επιχειρηματικό όμιλο!
Θα περιμένουμε για τις οποιεσδήποτε εξελίξεις!

Χριστουγεννιάτικες επισκέψεις της ΝΟΔΕ

Γηροκομεία και ορφανοτροφεία του Νομού, μαθαίνουμε, επισκέφθηκε παραμονές των Χριστουγέννων η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής!
Καλές αυτού του είδους οι επισκέψεις και η συμπαράσταση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μακάρι όμως να γίνονται και σε άλλες περιόδους και όχι μόνο στις γιορτές. 

Ορκωμοσία των αιρετών των Δήμων

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΟΒΕΡΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΣΑΝ ΚΟΠΑΔΙ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ.
ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
Ακολουθεί η εγκύκλιος του τπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την ορκωμοσία των Δημοτικών Αρχών
(Δημοτική Περίοδος: 1η Ιανουαρίου 2011- 31η Αυγούστου 2014).
Κεφάλαιο Α’
Ορκωμοσία νέων αρχών
1. Γενικά
Οι νέες δημοτικές αρχές που αναδείχθηκαν κατά τις δημοτικές εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2011, σύμφωνα με τις αποφάσεις των --->>>

Leonard Cohen

 
Από την μουσική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πολυγύρου Story Teller...
Επιμέλεια: Άγγελος Πατρώνης

What can I tell you, my brother, my killer…
τι μπορώ να σου πω, αδελφέ μου, δολοφόνε μου….
I guess that I miss you, I guess I forgive you”
νομίζω πως μου λείπεις, νομίζω, πως σε συγχωρώ…
Ένα τραγούδι που βγάζει τόσο πόνο χωρίς να περιέχει καμιά τραγική λέξη μέσα του.
Με μια καθαρή μελωδία με απλές λέξεις και τα παθιασμένα λόγια του, το τραγούδι σε καθηλώνει…… Blue raincoat....Leonard Cohen!!
Για τον Leonard Cohen τα λόγια δεν περιττεύουν ποτέ….
Γεννήθηκε στον Καναδά το 1934. Σε --->>>