Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Η Τ.Ο.ΠΑΣΟΚ Πυλαίας απαντάει σε δημοσίευμα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ως απάντηση στο δημοσίευμα της Εφημερίδας «Μακεδονία» στο φύλλο της Πέμπτης 9ης Δεκεμβρίου 2010, που αφορά Καταγγελία «Στελεχών του ΠΑΣΟΚ Πυλαίας» θα θέλαμε ν’ απαντήσουμε με πραγματικά στοιχεία και γεγονότα απέναντι σε αστείες κατηγορίες και αναληθείς γενικότητες.
Η Συντονιστική Επιτροπή Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πυλαίας δε συνηθίζει να απαντά ακόμα και σε σκληρές κριτικές μελών της οργάνωσης. Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ανακοίνωση, το κείμενο της οποίας είναι μνημείο ψεύδους, και το σπουδαιότερο οι περισσότεροι απ’ αυτούς που το υπογράφουν δεν έχουν --->>>

11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού!

Η Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου

Θετικά εκφράστηκε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής για το θέμα με το οποίο ασχολήθηκε στη σημερινή του συνεδρίαση.
" Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: α. «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» στο Νομό Χαλκιδικής, β. Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΔΑ) του έργου: «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» στο Νομό Χαλκιδικής καθώς και γ. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Απομάκρυνση, Καθαρισμός και Αποκατάσταση Χώρου Απόθεσης Παλαιών Τελμάτων Ολυμπιάδας» της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» στο Νομό Χαλκιδικής."

Κάθριν, Κατίνα, Κατ’νάρα.

Διήγημα
Λένα Καλαϊτζή - Οφλίδη και Σίμος Οφλίδης
«Γιατί, ρε Αρτέμη, επιμένεις να τη λες Κατίνα; Η ίδια μας συστήθηκε Κάθριν».
Ο Αρτέμης μας έφερε στο φωτογραφείο, μισή ώρα πριν, μια χαριτωμένη μικρούλα για να της φτιάξουμε το καλλιτεχνικό της πορτρέτο, μπούστο. Για ν’ ακριβολογούμε μικρούλα μονάχα ως προς τη διαφορά της ηλικίας της με τον Αρτέμη, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει γαντζώσει τα σαράντα. Γιατί σε όλα τ’ άλλα η Κάθριν μεγαλοφέρνει καθ’ ύψος και κατά πλάτος, στις ευθείες και τις καμπύλες της. Ακόμα και το βάδισμά της, κρουστό κι απλόχωρο, είναι της καθαρόαιμης νταρντάνας.
Η μάρκα! Πού τις ξετρυπώνει κάτι πεταχτές πιτσιρίκες, τρελαμένες για καριέρα στον σινεμά! Τις περνάει πρώτα από το στούντιό του, το περίφημο «Αρτέμης φιλμς», που είναι ταυτόχρονα και σπίτι του και γραφείο και στρατηγείο καλλιτεχνικών επιχειρήσεων. Εκεί ξεφυλλίζουν μαζί κάτι μεγάλα άλμπουμ με φωτογραφίες από γνωστές και άγνωστες σταρ και σταρλετίτσες ενώ ταυτόχρονα δίνονται αμοιβαίες υποσχέσεις συνεργασίας --->>>

Στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. η μελέτη και κατασκευή του δρόμου Θέρμης - Γαλάτιστας

Αριθμ. Δ1/ο/4220
Εκχώρηση και μεταβίβαση στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. της αρμοδιότητας μελέτης και κατασκευής του τμήματος από Α/Κ Θέρμης (Χ.Θ.14+700) έως αρχή παράκαμψης Γαλάτιστας (Χ.Θ.38+250), της Ε.Ο. 16 Δευτερεύοντος Δικτύου, «Θεσσαλονίκη – Γαλάτιστα − ΄Αγ. Πρόδρομος – Αρναία – Παλαιοχώριο – Στρατώνι – Ιερισσός».
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ−YΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Έχοντας υπόψη της διατάξεις:
1. Του άρθρου 17 παράγραφος 2 του Ν. 3212/03 (Α΄308).
2. Της υπ’ αριθμ. Δ17α/02/69/ΦΝ 380/10.11.1994 (Β΄846) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. «΄Ιδρυση Εταιρείας ΄Εργων Υποδομής με την επωνυμία Εγνατία Οδός, Ανώνυμη Εταιρεία», εταιρεία όπως ισχύει.
3. Της υπ’ αριθμ. Δ17α/02/68/ΦΝ393/09.08.1996 (Β΄799) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
«Καθορισμός τρόπου χρηματοδότησης της “ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.”».
4. Την υπ’ αριθμ. Δ17α/10/59/Φν.393/10.07.1996 (Β΄611) Απόφαση Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με θέμα «Κανονισμός ανάθεσης και εκπόνησης --->>>

Αυτή τη στιγμή έξω από τη Νομαρχία Χαλκιδικής

Περιμένοντας το Νομαρχιακό Συμβούλιο...

 Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τη σημερινή διαμαρτυρία στον Πολύγυρο --->>>

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ...

LIVE "ΣΑΝ ΞΕΜΠΑΡΚΟΙ"

Τον Οκτώβριο του 1986 οι Ξέμπαρκοι εκδίδουν την - αξεπέραστη μέχρι σήμερα - δική τους μουσική δοκιμή πάνω στον Νίκο Καββαδία. Ο δίσκος «S/S Ionion 1934» (Minos-EMI) μπορεί να μη γνώρισε την εμπορική επιτυχία άλλων προσεγγίσεων στον Καββαδία, αλλά η καλλιτεχνική του αξία παραμένει αντιστρόφως ανάλογη των πωλήσεων και της αποδοχής του. Οι λιτές, σχεδόν υπαινικτικές ενορχηστρώσεις, οι τραχιές φωνές των Ηλία Αριώτη και Νότη Χασάπη, και οι απόλυτα συμβατές με τον λόγο του Καββαδία μελωδίες θέτουν τον δίσκο αυτό στη μουσική πρωτοπορία της δεκαετίας του '80.
Αξίζουν συγχαρητήρια στη Δήμητρα Γαλάνη η οποία ανακάλυψε και ενθάρρυνε τους Ξέμπαρκους, αλλά και εμπλούτισε τον συγκεκριμένο δίσκο με την ερμηνεία της στο τραγούδι «Γράμμα ενός αρρώστου». Δυστυχώς, το συγκρότημα δεν εξέδωσε άλλο --->>>

Από τη διαμαρτυρία κατά της επένδυσης της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" στον Πολύγυρο.

Καταγγελία των κατοίκων του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής για αλόγιστες γεωτρήσεις στην περιοχή.

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, στη Βουλή, που αφορά τον Άγιο Μάμα!

"Σοβαρά προβλήματα θα έχουν οι κάτοικοι του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής, σύμφωνα με καταγγελία, από τις αλόγιστες γεωτρήσεις που πραγματοποιεί η τοπική αρχή κατά διαστήματα.
Όπως αναφέρεται, ο Δήμος Μουδανιών, πραγματοποιεί καινούργια γεώτρηση έξω από το χωριό, χωρίς σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων. Σημειωτέων δε ότι πριν από δύο χρόνια είχε κάνει άλλη μια στην περιοχή Λιχνίδα κοντά στις εκβολές του ποταμού Ολύνθου, παρά την αρνητική --->>>

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο Δήμο Πολυγύρου Νομού Χαλκιδικής

Ερώτηση του ΚΚΕ, στη Βουλή, για τους συμβασιούχους του Δήμου Πολυγύρου:
"Το Σεπτέμβριο του 2010 προσλήφθηκαν στο Δήμο Πολυγύρου μέσω ΑΣΕΠ 20 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων (οδηγοί απορριμματοφόρων, ηλεκτρολόγοι κ.λ.π.) με οκτάμηνες συμβάσεις.
Μέχρι σήμερα όμως οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί γιατί ο αρμόδιος επίτροπος δεν υπογράφει το ένταλμα πληρωμής τους.
Να σημειώσουμε ότι οι προσλήψεις έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Οι παραπάνω εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν πλέον βιοποριστικά προβλήματα γιατί είναι μισθοσυντήρητοι.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις με το να εκχωρούν αρμοδιότητες στην --->>>

Αυτή τη στιγμή στον Πολύγυρο...

Οι μισοί διαδηλώνουν υπέρ της επένδυσης της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" και οι άλλοι μισοί κατά!
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής την ίδια ώρα συνεδριάζει με θέμα: " Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: α. «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» στο Νομό Χαλκιδικής, β. Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΔΑ) του έργου: «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» στο Νομό Χαλκιδικής --->>>

B.B. K I N G........

Επιμέλεια: Άγγελος Πατρώνης
Riley B. King, γνωστός από το σκηνικό όνομα B.B. King, είναι ένας Αμερικανός κιθαρίστας – τραγουδοποιός και τραγουδιστής των blues.
Αναγνωρισμένος για την εκφραστική ερμηνεία των τραγουδιών του και του παθιασμένου τρόπου που παίζει κιθάρα. (Παρακολουθείστε τον στο video)
Γεννήθηκε στην Itta Bena, του Mississippi. Μεγάλωσε τραγουδώντας σε μια χορωδία gospel (Εκκλησιαστική χορωδία). Σε ηλικία 12 ετών αγόρασε την πρώτη κιθάρα του για 15 δολάρια.
Λίγο αργότερα ακλούθησε τον μουσικό και εξάδελφο του Bukka White στο Memphis του Tennessee όπου παρουσιάστηκε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του Sonny Boy Williamson. Εκεί απέκτησε ένα τοπικό ακροατήριο, το οποίο σύντομα του κόλλησε το --->>>