Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Διεθνής διάκριση για την ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑ ! Συγχαρητήρια Αγγελική!

Άλλη μια μεγαλη διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑ η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό σε Διεθνές meeting ενόργανης γυμναστικής στο Μπλαγκόεγκραντ της γειτονικής Βουλγαρίας.
Η πρωταθλήτρια του Α.Ο.Πολυγύρου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ αγωνίστηκε με αθλήτριες από Ελλαδα, Σερβια, Ρουμανια, Τουρκια και Τσεχία για λίγο έχασε το χρυσό μετάλλιο λόγω της πτώσης στη δοκό ισορροπίας .
«Ακόμα και τώρα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι εχω καταφέρει. Ειμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό που εχω καταφέρει! Ήμουν βεβαία ότι εάν εκτελούσα --->>>

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ – Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ 2-1

Αγχωτική αλλά και συνάμα πολύτιμη νίκη πέτυχε ο Απόλλων Αρναίας στην έδρα του επί του Μ. Αλεξάνδρου Μυλοτόπου με σκορ 2-1 και παρέμεινε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 30΄με τον Ρομάντζη.
Ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο 60΄ με κεφαλιά του Τζιότζιου και με τον ίδιο τρόπο ο Μαρίνης στο 82΄ έκανε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 6΄ η Αρναία έχασε πέναλτι μετά από επιτυχημένη απόκρουση του Διαμαντίδη σε εκτέλεση του Καλτσού. Μέτρια η διαιτησία του Καρατέρπου από τον σύνδεσμο Κοζάνης. Την Κυριακή ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει στην Χαλάστρα τον τοπικό Καμπανιακό.
Οι συνθέσεις των ομάδων: --->>>

Προς Συμβούλιο επιλογής Διαιτητών ποδοσφαίρου ...

Ο βοηθός Διαιτητή, της φωτογραφίας μας,ανήκει στο σύνδεσμο Πιερίας και σήμερα έπαιζε στο παιχνίδι ΝΙΚΗ Πολυγύρου - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Καλαμαριάς για το πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής.
Ο συμπαθέστατος, κατά τ' άλλα, βοηθός διαιτητή ήταν αφάνταστα αργός και αδυνατούσε να παρακολουθήσει την εξέλιξη του παιχνιδιού το οποίο δεν ήταν και γρήγορο, αντίθετα χαρακτηρίστηκε ως παιχνίδι με αργό ρυθμό! Οι λόγοι της αδυναμίας του είναι εμφανείς!
Κύριοι του Συμβουλίου επιλογής Διαιτητών, είναι δυνατόν οι προσπάθειες ομάδων Εθνικών κατηγοριών να πάνε χαμένες εξ αιτίας των δικών σας επιλογών;

Τι δασκάλους έχουμε;

Εδώ και πολλά χρόνια ήθελα να διατυπώσω μερικές σκέψεις για την κατάσταση της παιδείας στη χώρα μας αλλά το ανέβαλα συνεχώς. Έχουν ειπωθεί τόσα πολλά ώστε αναρωτιέται κανείς αν μπορεί να προσθέσει κάτι σημαντικό. Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αυξηθούν ο δαπάνες για την παιδεία με στόχο το 5 % του ΑΕΠ, να βελτιωθεί η περιβόητη υλικοτεχνική υποδομή, να υπάρχει επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, να υπάρχουν καλά βιβλία κλπ. Τελικά το αποφάσισα όταν ένας συνάδελφος του Πολυτεχνείου μας κοινοποίησε τα αποτελέσματα της τελευταίας έκθεσης αξιολόγησης των μαθητών που διενεργείται από το διεθνές πρόγραμμα PISA. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά η δημοκρατία της Τσεχίας, που ξοδεύει ανά μαθητή μόνο το 1/3 των χρημάτων που --->>>

Τυχαίο; δε νομίζω…

ΠΗΓΗ
Θα θέλαμε να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας δυο λεπτομέρειες για την γνωστή υπόθεση της «τροπολογίας Πάχτα» του 2004 ,που οδήγησε τον ίδιο και άλλους 10 βουλευτές στα «σπίτια» τους.
Η πρώτη είναι η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών στα 17.630 στρέμματα του «Πόρτο Καρράς» στη Σιθωνία Χαλκιδικής, χωρίς να «απαιτείται βεβαίωση δασικής αρχής» ούτε «έγκριση ρυμοτομικού σχεδίου».
Η δεύτερη είναι η άγνωστη “Τροπολογία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” για τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στους κυρίους Μπόμπολα και Κούτρα. Εδώ βεβαία μιλάμε για βαριά βιομηχανία και 317000 στρέμματα δάσους.
Αίσθηση προκαλεί η αντιφατική --->>>

25/11/2010 "ΔΕΝ ΣΩΠΑΙΝΩ Βία κατά των γυναικών -Ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία"

Κι εδώ θα βρείτε τον ΚΑΛΙΟ!

Σημερινά αποτελέσματα και βαθμολογία 2ου Ομίλου Δ΄ Εθνικής

http://www.periferiako.com/
Δείτε στη συνέχεια και τη βαθμολογία του Ομίλου όπως διαμορφώθηκε μετά τα σημερινά αποτελέσματα --->>> 

Προβλήματα βερυκοπαραγωγών περιοχής Πορταριάς, Δήμου Νέων Μουδανιών, Ν. Χαλκιδικής.

ΕΡΩΤΗΣΗ Βουλευτών του ΚΚΕ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2010 λόγω παγετού υπέστησαν μεγάλες ζημιές οι βερυκοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής Πορταριάς του Δήμου Ν. Μουδανιών στο Νομό Χαλκιδικής.
Οι παραγωγοί όμως δεν αποζημιώθηκαν από τον ΕΛΓΑ γιατί, όπως τους αναφέρθηκε, οι αιτήσεις τους έγιναν το Φεβρουάριο, μήνα μέσα στον οποίο δεν προβλέπονται αποζημιώσεις, δηλαδή έγιναν εκτός προθεσμίας.
Είναι αποδεδειγμένο όμως και από την Ε.Μ.Υ. ότι τον Μάρτιο έπεσε παγετός στην περιοχή, καταστρέφοντας τα καρπίδια των δένδρων. Αυτό το αποδέχθηκε, σύμφωνα με τους παραγωγούς, και ο ΕΛΓΑ ο οποίος, όπως ειπώθηκε, λόγω κανονισμού αδυνατεί να προβεί στην αποζημίωση. Κανονισμός που αδικεί τους --->>>

Εσπευσμένη αποστολή για έκφραση γνώμης της απερχόμενης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής των: α. Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και β. του Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» στο Ν. Χαλκιδικής

ΕΡΩΤΗΣΗ του ΚΚΕ
Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Το Υπουργείο Π.Ε.Κ.Α. με το έγγραφο 131835/27-10-2010 της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, που κοινοποιήθηκε στη Ν.Α. Χαλκιδικής μέσα στην προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη των νέων τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων, απαιτεί την έκφραση γνώμης για:
- Την μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Μεταλλευτικές –Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» στο Ν. Χαλκιδικής
- Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΔΑ) του έργου: «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές --->>>

Συναυλία στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναυλία στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑ με αποσπάσματα από τα ωραιότερα και γνωστότερα ξένα μιούζικαλ θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός-Πνευματικός Σύλλογος « ΚΟΡΑΗΣ» τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΑΝΔΡΕΑ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ».
Πρωταγωνιστούν : Γρηγόρης Βαλτινός, Σία Κοσκινά.
Συμμετέχει : η χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ», απόφοιτοι του Τμήματος Μιούζικαλ της Σχολής --->>>

1η Πανελλήνια έκθεση Γελοιογραφίας. Με τη συμμετοχή και του δικού μας ΚΑΛΙΟ!

Πορταριά: Σε απόγνωση οι αγρότες!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΦΡΟΥΤΩΝ (AGROCOM SA) ΔΗΛΩΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ.
Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 800.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΦΥΓΑΝ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΥΣΧΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ.
ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΤΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ --->>>

"Ευτυχία για τον τόπο το Μνημόνιο..."

edo-provokatoras
Ε… εντάξει...
Και να διαφωνείς μ’ αυτό που λέει (αυτός που το λέει), δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς, ότι είναι η πιο απλή, η πιο νηφάλια, η πιο …τέλεια, η καλυτερότερη δηλαδή δήλωσή του, μετά τις πάμπολλες …χοντρο-χοντράδες και τις …χοντρο-μαλακίες που έχει δηλώσει… Ποιός; --->>>

Πήγαν να χτίσουν 1.000 βίλες στη Χαλκιδική χωρίς άδεια Δασαρχείου!

ΠΗΓΗ: Zougla.gr
Αποπειράθηκαν να εκδώσουν οικοδομική άδεια για την κατασκευή 80.000 τετραγωνικών μέτρων πολυτελών κατασκευών με πισίνα και υπόγειο -δηλαδή περίπου 1.000 κατοικίες, στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να παρακάμψουν τις «ενοχλητικές» εγκρίσεις από το δασαρχείο!
Ο λόγος για την Πόρτο Καρράς Α.Ε., η οποία τον Ιανουάριο του 2010 υπέβαλλε αίτηση στη Νομαρχία Χαλκιδικής για την αδειοδότηση κατασκευής στην Σιθωνία Χαλκιδικής τριώροφων υπερπολυτελών κατασκευών συνολικού εμβαδού 80.174,97 τ.μ. και συνολικού προϋπολογισμού 3.782.421,90 εκατ. ευρώ. --->>>

H ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. για την οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Πολυγύρου Χαλκιδικής

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.
Δελτίο Τύπου.
Σχετικά με την εκδοθείσα υπ' αριθμ. 199/9-9-2010 οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Πολυγύρου Χαλκιδικής για ανέγερση πολυτελών κατοικιών στο  Χωριό του συγκροτήματος της θυγατρικής μας εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, την υπ' αριθμ. 15/5649/5-11-10 διαταγή διακοπής των σχετικών εργασιών της ίδιας Υπηρεσίας και τα δημοσιεύματα αναφορικά με την πληρότητα του σχετικού φακέλου, η ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. ανακοινώνει τα εξής:
1. Όσον αφορά την βεβαίωση Δασαρχείου:
1.1 Κανένα σπίτι δεν χωροθετείται και δεν πρόκειται να χτιστεί μέσα σε περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη δασική.
1.2 Με την επιφύλαξη ισχύος των διατάξεων σωρείας νόμων με τις οποίες η όλη έκταση του Πόρτο Καρράς έχει χαρακτηρισθεί ως μη δασική, η --->>>

Καλό πρωτοσέλιδο!

Την κοπάνησε...


Ο Βουλευτής της Ν.Δ., στην Ηλεία, Γιώργος Κοντογιάννης με δήλωσή του, σήμερα, στη Βουλή εγκατέλειψε τη Ν.Δ. του Αντώνη και οδεύει προς τη ΔΗ.ΣΥ. της Ντόρας!
Ο Γιώργος Κοντογιάννης διετέλεσε υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Δείτε στη συνέχεια σχετικό βίντεο. --->>>

Τα 'μαθες τα νέα πατέρα;

ΕΘΝΟΣ

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ...

ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ 1897-1915

Ομιλία με θέμα "Η Αστική Σχολή Πολυγύρου, 1897-1915" θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στις 11.00 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πολυγύρου. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Πολυγυρινών Θεσσαλονίκης "Ο Τσουκαλάς".
Ομιλητής θα είναι ο φιλόλογος, Δημήτρης Κοσμάς.