Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Ένα ερώτημα για την περιβόητη άδεια των 80.000 τ.μ....

Εντάξει η πράξη του Δασαρχείου δεν υπάρχει, στην οικοδομική άδεια στο Πόρτο Καρράς!
-Όοοολα τα άλλα απαραίτητα δικαιολογητικά υπάρχουν;
Λέμε, εμείς τώρα!

Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις στον Πολύγυρο

Έληξε η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές χωρίς, βέβαια, να τελειώσουν και οι εκλογές!
Η αποψινή βραδιά, το Σάββατο αλλά η Κυριακή μέχρι τις 7 το βράδυ κρύβουν πολλά και σύμφωνα με τους "εκλογολόγους" ίσως παίζεται και το μεγαλύτερο μέρος του "παιχνιδιού" στις μικρές κοινωνίες σαν κι αυτές της Χαλκιδικής.
Στον Πολύγυρο τις τελευταίες μέρες κυριάρχησαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των Ζωγράφου, Καπλάνη και Μπογδάνου
θα τολμήσουμε μία σύγκριση των τριών συγκεντρώσεων στον Πολύγυρο και πιθανά να βρούμε σύμφωνους ως προς την εκτίμησή μας, αν όχι μπορείτε να γράψετε και σεις τη δική σας εκτίμηση! --->>>

Είναι ένοχη η σιωπή;

Είναι απορίας άξιο για τη Διοίκηση του Συλλόγου Μηχανικών και υπομηχανικών Χαλκιδικής το ότι δεν υπήρξε, από χθες το βράδυ, καμιά αντίδραση για το θέμα των καταγγελιών του Βουλευτή Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη!
Το δικό τους έγγραφο προς το Νομάρχη Χαλκιδικής αποτελεί απόφαση κάποιου οργάνου τους ή είναι "προσωπικό έγγραφο" με καταχρηστική χρήση του τίτλου και της σφραγίδας του Συλλόγου;
-Μία απάντηση βρε παιδιά, έτσι για τον καθησυχασμό των συναδέλφων σας!

"Παράξενοι" επισκέπτες...

Σήμερα, 5 Νοεμβρίου 2010 ημέρα Παρασκευή, "μουσαφιραίους" είχαν στην Πολεοδομία και το Δασαρχείο Πολυγύρου!
-Για έλεγχο, είπαν κάποιοι! (έτσι είναι!)
Το σίγουρο είναι ότι έφυγαν με πολλούς-πολλούς φακέλους παραμάσχαλα!
-Καλά ξεμπερδέματα!

Κεντρική ομιλία υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, στο Πόρτο Παλλάς

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,
Όταν πριν 2 μήνες αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για να είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, γνώριζα το μέγεθος της ευθύνης και την πολιτική πρόκληση της νέας αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ως Υφυπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εργάσθηκα, το προηγούμενο διάστημα, για να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού και να δοθούν για πρώτη φορά ουσιαστικές αρμοδιότητες στη Βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε και ο τόπος και το πολιτικό περιβάλλον της περιοχής μου --->>>

Ούτε ώρα χαμένη

Οι ώρες που απομένουν μέχρι τα χαράματα της Κυριακής, όταν ανοίγουν οι κάλπες των εκλογών για την τοπική διοίκηση, είναι ώρες πολύτιμες για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Για όλους εκείνους τους αγωνιστές που επί μήνες δίνουν τη μάχη να συγκροτηθούν, να προπαγανδιστούν πλατιά και να ενισχυθούν με --->>>

Απάντηση Αργύρη Λαφαζάνη στην εταιρεία Πόρτο Καρράς

Αγαπητή Ρεσπέντζα
Μιά σύντομη απάντηση τώρα. Την Δευτέρα θα πάρετε δελτίο τύπου για το θέμα του Πόρτο-Καρράς.
Κατ'αρχήν η απάντηση της Εταιρείας χαρακτηρίζεται από την γνωστή σε όλους πονηριά του συντάκτη και υπογράφοντα.
Παρατηρείστε απλά ότι όπου αναφέρει την λέξη "μέρος", και την αναφέρει τεσσερις φορές, θέλει να κρύψει πόσο είναι αυτό το "μέρος".
Δεύτερη παρατήρηση και τελειώνουμε για σήμερα, εκεί που λέει "και σύμφωνα με το ΣτΕ δεν απαιτείται βεβαίωση του Δασαρχείου" θέλει να πεί ότι "σύμφωνα με την εντολή του κ.Ζωγράφου δεν απαιτείται βεβαίωση του Δασαρχείου". Βέβαια το Δασαρχείο λέει το αντίθετο και δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει τέτοια βεβαίωση.
Με εκτίμηση
Αργύρης Λαφαζάνης

Αποχή; Ξανασκέψου το...

Αποχή; Ξανασκέψου το...
Στις ευρωεκλογές του 2009, σε όλες τις χώρες της ΕΕ το «κόμμα» που κέρδισε ήταν η αποχή. Στο σύνολο των χωρών της ΕΕ το ποσοστό των Ευρωπαίων ψηφοφόρων που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν ανήλθε στο 55%. Στις ευρωεκλογές, δηλαδή, η αποχή σχημάτισε πανευρωπαϊκή «κυβέρνηση» και μάλιστα... αυτοδύναμη. Ε, και;
Η αποχή σε τίποτα δεν εμπόδισε την ΕΕ, στην ακριβώς επόμενη σύνοδό της, να κηρύξει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κατεδάφιση μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων από τον Ατλαντικό μέχρι το Καστελόριζο.
Η αποχή σε τίποτα δεν εμπόδισε --->>>

Καλώς την κι ας άργησε ...η κοπελιά της Κρήτης!


http://www.21noemvriou.gr/


Πόσα μπορεί να μας πει ένα …σκίτσο;


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
«Δέματα βόμβες»  ονομάζει ο Kalio το χθεσινό του δημιούργημα... 
Κάνω …κλικ πάνω στο σκίτσο, για να μεγαλώσει η εικόνα. 
Την παρατηρώ στα γρήγορα. Διαβάζω (πάλι στα γρήγορα) το κείμενο.  Χαμογελάω και γυρίζω πίσω, στο κεντρικό «σώμα» του blog…  Εκεί, οι διαχειριστές της Ρεσπέντζας «τρέχουν» για να προλάβουν …όλους τους υποψήφιους. Συγκεντρώσεις, ομιλίες, δελτία τύπου, καταγγελίες.  Βαριέμαι λίγο… «εκλογές είναι θα περάσουν», σκέφτομαι…
Γυρίζω πάλι στο σκίτσο. Τι έχει κάνει σήμερα, ο Kalio; Τι θέλει να μας πει, μέσα από ένα …σκιτσάκι; Για να δούμε… --->>>

Προς το Σύλλογο Μηχανικών και Υπομηχανικών Χαλκιδικής...


Το έγγραφο της εικόνας έχει σχέση με την υπόθεση που αποκάλυψε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης;
-Απαιτείται απάντηση από το σύλλογο Μηχανικών και Υπομηχανικών Χαλκιδικής!
Μία απάντηση: σε σχέση με τους υπογράφοντες αλλά και με τη Διοίκηση του Συλλόγου καθώς και με τη χρονική περίοδο που εστάλη το έγγραφο στο Νομάρχη Χαλκιδικής και φυσικά την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ τους για το όλο θέμα που δημιουργήθηκε!  

Οι λόγοι για τους οποίους ζητάμε την στήριξή σας

Ζητάμε από τους πολίτες να στηρίξουν την «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα- Μπορούμε να τους σταματήσουμε» γιατί όλες και όλοι που συμμετέχουμε στην παράταξή μας (υποψήφιοι και μη), καταθέτουμε τη συμμετοχή μας και στήριξη σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες που γίνονται για τις ανάγκες των πολιτών, τα δικαιώματα και το περιβάλλον. Ακόμη καταθέτουμε τις νίκες των αγώνων που δίνουμε χρόνια, όπως η διάσωση των Μύλων Αλλατίνη, η παρεμπόδιση της κατασκευής της υποθαλάσσιας αρτηρίας, η αποτροπή της αύξησης των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και της κατάργησης των νυχτερινών --->>>

Σε κάθε περίπτωση, νόμιμη ή όχι...

...Άδεια για ογδόντα χιλιάδες (80.000) τετραγωνικά μέτρα κτίσματα εκδόθηκε και κανένας δεν το πήρε χαμπάρι!!!
-Αν δεν είναι αυτό συνενοχή, ποιο είναι; 
-Υπάρχει απάντηση;
-Την απάντηση επιθυμούμε από το Σύλλογο Μηχανικών Ν. Χαλκιδικής!

Δεν μας τα είπες καλά συνεργάτη του Θωμά! Γιατί;

Πριν λίγο αναρτήσαμε την άδεια για τη σημερινή προεκλογική συγκέντρωση στον Πολύγυρο την οποία μας έφερε συνεργάτης του υπ. Δημάρχου Πολυγύρου Θωμά Καπλάνη.
Ζητήσαμε λύση από την αστυνομία γιατί γνωρίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η χορήγηση 2ης άδειας σε χώρο κοντινό προς άλλη προεκλογική συνάντηση!
Η αστυνομία την είχε δοσμένη ήδη τη λύση και την γνώριζε ο Θωμάς Καπλάνης!
Δείτε την απόφαση ανάκλησης των αδειών του Θωμά Καπλάνη οι οποίες σύμφωνα με το έγγραφο που σας παρουσιάζουμε "δεν εγκρίνονται καθ' όσον χορηγήθηκαν εκ παραδρομής"! 
Ανάκληση την οποία και παρέλαβε ενυπόγραφα ο υπ. Δήμαρχος Θωμάς Καπλάνης!

Απάντηση της εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ στις καταγγελίες Αργύρη Λαφαζάνη.

Από την εταιρεία Πόρτο Καρράς πήραμε την παρακάτω επιστολή σε σχέση με τις καταγγελίες του Βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη (ΕΔΩ κι ΕΔΩ):
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 4/11/2010 ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
- Βεβαίωση δασαρχείου δεν απαιτείται διότι:
α. Κανένα σπίτι δεν χωροθετείται και δεν πρόκειται να χτιστεί μέσα σε περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη δασική.
β. Από τη συνολική έκταση των 17.630 στρεμμάτων του Πορτο Καρράς, 8.500 στρέμματα έχουν χαρακτηρισθεί από το Δασαρχείο ως δασικά και ένα μέρος ως μη δασικά.
γ. Τα σπίτια είναι 516 και όχι 1.000 που ανέφερε ο Λαφαζάνης. Ένα μέρος από αυτά (130) είναι του «Ανω Χωριού» και έχουν αρχίσει να ανεγείρονται πριν από 38 χρόνια, με άδειες του 1972 και δεν μπορούν να παραμένουν σε κατάσταση εγκατάλειψης.
δ. Μέρος των υπολοίπων είναι --->>>

Για την προεκλογική συγκέντρωση του Θωμά Καπλάνη στον Πολύγυρο

Την άδεια για την προεκλογική του συγκέντρωση μας έστειλε ο υπ. Δήμαρχος Θωμάς Καπλάνης ως απάντηση στην προηγούμενη ανάρτησή μας!
Ευχαρίστως την αναρτούμε!
-Ας λύσει το πρόβλημα η υπηρεσία που έδωσε δύο άδειες!
-Η αστυνομία!

Γιατί δεν παρεμβαίνει η αστυνομία και ο εισαγγελέας;

Τελευταία μέρα του προεκλογικού αγώνα σήμερα και πρόβλημα δημιουργεί ο υπ. Δήμαρχος Θωμάς Καπλάνης, στον Πολύγυρο!
-Μπορούν να παραβλεφθούν (;) οι παράνομες αφισοκολλήσεις και η ρύπανση της πόλης αλλά είναι ανεπίτρεπτο να προσπαθεί να κάνει την κεντρική του ομιλία σε απόσταση αναπνοής (και απαγορευτική από το νόμο) από το χώρο που θα γίνει αυτή του Κώστα Μπογδάνου!
Ο υπ. Δήμαρχος Θωμάς Καπλάνης είναι νομικός και οφείλει να γνωρίζει τη νομοθεσία για τις εκλογές, πρέπει να σέβεται τη νομοθεσία ως πολίτης και εν ενεργεία Δήμαρχος, οφείλει να έχει την άδεια που προβλέπεται για την πραγματοποίηση της προεκλογικής του ομιλίας στον συγκεκριμένο χώρο και ώρα!
Η συμπεριφορά του δεν μας δίνει τα απαραίτητα εχέγγυα χρηστής λειτουργίας του ως πιθανός αυριανός Δήμαρχος!
Άδεια υπάρχει μόνο μία! Αυτή του Κώστα Μπογδάνου!
Οφείλει να επιδείξει, ο Θωμάς Καπλάνης, τον απαιτούμενο πολιτικό πολιτισμό, διαφορετικά υπάρχουν υπηρεσίες του κράτους και πρέπει να παρέμβουν! 

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος στο τουριστικό περίπτερο «Έξι Βρύσες» στον Πολύγυρο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής κ. Δημήτριος Τσούφης, ο Πολιτευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμιος Καρανάσιος, ο Αντινομάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Τσάλας, η εκπρόσωπος των Οικολόγων Ελλάδος κ. Άννα Διαβίτη και πλήθος κόσμου.  --->>>

Πιο ισχυρές οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «μεγαλώνει τις απαιτήσεις των εκπαιδευτικών από το ΠΑΜΕ, χρεώνει νέες ευθύνες στις ταξικές δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης από τα κάτω»
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης, που έγιναν προχτές. Το αποτέλεσμα αυτό αποτυπώνει τη δυναμική που υπάρχει, το τελευταίο διάστημα, στους εκπαιδευτικούς, αλλά δημιουργεί και κλίμα αισιοδοξίας για τις μεθαυριανές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, που στηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στις --->>>

Μας άρεσε!

Συνέντευξη Ρεβενικιώτη

Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης τη συνέντευξη --->>>

Σε λίγο στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Τι απαντάει ο εταιρεία Πόρτο Καράς στις καταγγελίες του Βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη...

...προβοκατόρικες Συμβουλές προς Υποψηφίους (5)


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
Αγαπητοί Υποψήφιοι.  
Μην ξεχνάτε, ότι οι ψηφοφόροι γενικώς, "τσιμπάνε" ιδιαίτερα με τα ...παιδιά τους.  
Υποσχεθείτε τους πολλά -αλλά παρα πολλά, μιλάμε- για "το μέλλον των παιδιών τους" κι άλλα τέτοια...   
Αλλά μη σταθείτε μόνο στο μέλλον.  
Πείστε τους, ότι αν εκλεγείτε (μόλις εκλεγείτε), τα παιδιά τους θα το ρίξουν στο χορό, "τρελλαμένα" από χαρά !!!
                               

Να και οι αφίσες

Είπαμε ότι θα περάσουν οι εκλογές αυτές χωρίς αφίσες αλλά δεν έγινε!
Μας είχε επιφυλάξει έκπληξη ο υπ. Δήμαρχος Πολυγύρου Θωμάς Καπλάνης!
Κακή εικόνα όλες οι κολόνες της ΔΕΗ με αφίσες και ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
-Θωμά Καπλάνη, δε νομίζω ότι κερδίζει πλέον κανείς τίποτα με την αφισοκόλληση.

ΛΙΓΕΣ ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Αγαπητό blog, ανήκω στην γενιά αυτών που η ηλικία τους τείνει να ολοκληρώσει την τέταρτη δεκαετία. Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ποτέ δεν ήταν άμεση, ποτέ δεν ήμουν εγγεγραμμένος σε τοπική πολιτική οργάνωση, ποτέ σε κομματική κλαδική οργάνωση. Πάντοτε όμως είχα διαμορφωμένη άποψη, πολιτικό λόγο, ο οποίος διαχρονικά εκφράστηκε μέσα από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Αυτό όμως ποτέ δεν μ΄ εμπόδισε να ασκήσω κριτική, να καυτηριάσω και να διαφωνήσω με πρακτικές, ενέργειες και πολιτικές όταν διαπίστωσα ότι αυτός ο κομματικός χώρος είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε σε τοπικό επίπεδο εφάρμοζε ή επιχειρούσε να εφαρμόσει. --->>>

Να πάρουν θέση...

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε απόψε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης (δείτε προηγούμενες αναρτήσεις).
Το ζήτημα είναι σοβαρότατο και επειδή σε δύο μέρες έχουμε εκλογές, απαιτείται να πάρουν θέση άμεσα:
-Ο Νομάρχης Χαλκιδικής και υπ. Δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος.
-Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Σιθωνίας.
-Οι Διευθυντές των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην έκδοση της άδειας.
-Τα πολιτικά κόμματα στη Χαλκιδική.
Επίσης σοβαρό ζήτημα προκύπτει με τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια --->>>

Σκάνδαλο! Αποκάλυψη από το Βουλευτή Χαλκιδικής Αργύρη Λαφαζάνη!!!


Τα έγγραφα για το σκάνδαλο που αποκαλύπτει ο Αργύρης Λαφαζάνης!

Να πάρουν θέση όλοι οι εμπλεκόμενοι πριν τις εκλογές! Να γνωρίζουν οι Χαλκιδικιώτες τι συμβαίνει! Δείτε τα υπόλοιπα έγγραφα στη συνέχεια της ανάρτησης και σχετικό βίντεο ΕΔΩ. --->>> 

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Γράφει η ΕΝΕΔΡΑ
Σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τα τελικά αποτελέσματα είχαν ως εξής:
Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (9.933.385)ψήφισαν το(70,92%).
Δηλαδή ψήφισαν 7.044.756 ψηφοφόροι.
Από αυτούς το ΠΑΣΟΚ έλαβε 3.094.056 ψήφους.
Δηλαδή έλαβε το 43,92% των ψήφων από τους 7.044.756 που ψήφισαν.
Στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων (9.933.385) αντιστοιχεί μόνο στο 31,14% του εκλογικού σώματος!!!! (Κάτι ανάλογο ισχύει και για τα άλλα κόμματα)  --->>>