Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

Απόψε στο Μπαράκι στο Αγιονέρι.

"Ποδοσφαιριστής" ΤΕΡΑΣ!

Ποιος αγνόησε ποιον;

"Υπογράφτηκε την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010 η εργολαβική σύμβαση για την κατασκευή του νέου 12/θέσιου Λυκείου Πολυγύρου. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος και ο κ. Σπύρος Κολοβός, Πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας , παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Χ." (Επίσημη ανακοίνωση της Νομαρχίας Χαλκιδικής)
-Ρωτάμε εμείς τώρα: ποιος άλλος έπρεπε, για το τυπικό τουλάχιστον της υπόθεσης, να βρίσκεται κατά την υπογραφή της σύμβασης εκτός των υπηρεσιακών παραγόντων της Ν.Α.Χ.;
-Δεν γνωρίζουμε αν κλήθηκε ή κλήθηκε και δεν πήγε για τους λόγους που όλοι γνωρίζουν!

Τον διέγραψαν... Σιγά που δεν το ήθελε!


Και τι θα κάνει η Ν.Δ. χωρίς αυτόν τον μούργο... τον προστάτη!

Το ΚΚΕ για τη συνάντηση Πρωθυπουργού - Διοικητή Τράπεζας Ελλάδας

Οι εκπρόσωποι των τραπεζιτών και του κεφαλαίου στην ΕΕ και στην Ελλάδα έχουν κάθε λόγο να στηρίζουν ολόψυχα την κυβερνητική πολιτική. Το νέο πακέτο των 25 δις ευρώ συν τα 10 δις από το δάνειο ΕΕ-ΔΝΤ για τη στήριξη των τραπεζικών ομίλων είναι ένα μόνο στοιχείο που αποδεικνύει τη θέση του ΚΚΕ ότι οδηγούν το λαό στην πτώχευση για να υπηρετήσουν την ...>>>>>>>

Ο ΣΥΝ για την οικονομία

Η εικόνα του πλήρους αδιέξοδου στην οικονομία είναι προφανής. Η βαθιά ύφεση, που επιταχύνεται, όπως πιστοποιούν και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του μνημονίου και της κυβέρνησης.
Η υψηλή ανεργία, με πρώτα θύματα ...>>>>>>>

Σημαντικότατο έργο για την Πρωτεύουσα του Νομού!

Υπογράφτηκε την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010 η εργολαβική σύμβαση για την κατασκευή του νέου 12/θέσιου Λυκείου Πολυγύρου. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Νομάρχης  Αστέριος Ζωγράφος και ο  Σπύρος Κολοβός, Πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α.Χ.
Πρόκειται για ένα έργο σχολικής στέγης προϋπολογισμού 3.283.000 ευρώ (μετά από την έκπτωση) το οποίο θα ωφελήσει τη μαθητική κοινωνία του Πολυγύρου και των γύρω Δημοτικών Διαμερισμάτων, η οποία αυξάνεται ραγδαίως.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής!

Στον Βασίλη Κικίλια έδωσε ο Σαμαράς το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής!
-Δεν ξέρω γιατί μου θυμίζει λίγο από χρίσματα Παπανδρέου στις προηγούμενες Νομαρχιακές εκλογές, τέλος πάντων!
-Ίσως αυτός από το μπάσκετ (έπαιξε σε Πανιώνιο και ΑΕΚ) κι ο Ανατολάκης του ΛάΟΣ, ως βουλευτής, από το ποδόσφαιρο δώσουν νέα πνοή στην Αττική!

Ο Νικητιάδης στον Πολύγυρο

Ευρεία σύσκεψη με τουριστικούς φορείς πραγματοποίησε στον Πολύγυρο σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, με πρωτοβουλία - πρόσκληση του Νομάρχη Χαλκιδικής κ. Αστέριου Ζωγράφου για την καταγραφή των προβλημάτων και την λήψη μέτρων για την άμεση αντιμετώπισή τους.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Νομάρχης κ. Α. Ζωγράφος παρουσίασε τα ζητήματα που απασχολούν τη Χαλκιδική όπως: ...>>>>>>>> 

"Αντιπροσωπευτικότατο δείγμα ανικανότητας και αδιαφορίας."

Εδώ και χρόνια στο Παλιούρι (και όχι μόνο εκεί) στέκουν εγκαταλελειμένες και ρημαγμένες οι εγκαταστάσεις του Ξενία.
Μια από τις εκατοντάδες περιπτώσεις δημόσιας περιουσίας (δηλαδή περιουσίας όλων ημών), που αφού δαπανήθηκαν σημαντικά ποσά από το κράτος για την κατασκευή της, κατόπιν αφέθηκε στη μοίρα της και παραμένει χρόνια τώρα ανεκμετάλλευτη, στο έλεος Θεού, ανθρώπων, ζώων και πτηνών.
Όλα φθαρμένα ή σπασμένα και φυσικά λεηλατημένος ο εξοπλισμός των δωματίων και των λοιπών βοηθητικών χώρων.
Ένα μαύρο χάλι, που σε συνδυασμό με τα διάσπαρτα πεταμένα σκουπίδια, συνθέτουν ένα "ονειρεμένο" σκηνικό...για εγχώριους και ξένους τουρίστες.
Αντιπροσωπευτικότατο δείγμα ανικανότητας και αδιαφορίας. Επάξια, λοιπόν, κερδίζουν το βραβείο αχρηστίας οι ...>>>>>>>

Το κυνήγι της φοροδιαφυγής "δια χειρός" DrSeeng!

Φουσκωτό πήρε φωτιά στο Παλιούρι Χαλκιδικής

Χθες το απόγευμα, στο Παλιούρι, εκεί που απολαμβάναμε το μπάνιο μας στη θάλασσα,είδαμε ένα φουσκωτό που στεκόταν στην απέναντι από εμάς ακτή, δίπλα σε ένα ιστιοφόρο, να παίρνει φωτιά.
Οι προσπάθειες κατάσβεσης με λάστιχο δεν απέδωσαν. Μετά από λίγο κατέφθασε ένα όχημα της πυροσβεστικής, αλλά και αυτό δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, γιατί στο μεταξύ τα ρεύματα της θάλασσας παρέσυραν το φουσκωτό μακριά από την ακτή, ενώ μαύρος καπνός απλωνόταν στην περιοχή, θέαμα που απέσπασε για ώρα την προσοχή όλων μας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ανοιχτός πρωινός καφές...

Σε γνωστό "καφέ" πίσω από τη Νομαρχία έγινε και σήμερα, όπως κάθε μέρα, ο ανοιχτός "πρωινός καφές" του Νομάρχη Χαλκιδικής με συνεργάτες του και πολιτικούς του φίλους ή τα "ορφανά" που είχε πει η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ σε προηγούμενες αναρτήσεις της.
Το κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων ήταν το γνωστό: Η αποφυγή της υιοθεσίας των ορφανών, η διεκδίκηση του Δήμου της Πρωτεύουσας!
Οι συζητήσεις χαλαρές και στα πρόσωπα των φίλων του Ζωγράφου αποτυπωμένα ανάμεικτα συναισθήματα, οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι! Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις : "Το θέμα έκλεισε θα κατέβει" λένε οι πρώτοι,  και "το θέμα έκλεισε δεν θα κατέβει"  οι δεύτεροι!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αύριο κατεβαίνει στην Αθήνα και το ζητούμενο είναι πώς θα επιστρέψει, τα περιθώρια στένεψαν υπερβολικά!

Φοβερό ! το ΣΔΟΕ μας, ΔΕΝ πουλάει …πίτα-γύρο, αλλά κυνηγάει φοροφυγάδες !!!


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
Καθημερινός «μαϊντανός» στα κανάλια (…πάει δηλαδή να περάσει και το Λοβέρδο !), έχει γίνει ο (συμπαθής κατά τ’ άλλα) προϊστάμενος του ΣΔΟΕ κ. Γ. Καπελέρης. Και μας λέει τα εξής …φοβερά:
1...ότι οι γενναίοι εφοριακοί μας, κυνηγάνε κι εντοπίζουν …φοροφυγάδες !!!
2…ότι οι …«Ράμπο» μας, κάνουν εφόδους σε μπουζουκλερί και σε μπαρ στη Μύκονο !!!
3…ότι οι «αδιάφθοροί» μας, την πέφτουν σε …ματσό τύπους με βίλες, πισίνες, σκάφη και Πόρσε που δηλώνουν εισοδήματα πείνας !!! κι άλλα τέτοια…
Δηλαδή μας λέει, ότι όλοι αυτοί …ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!
Κάνουν απλά αυτό, για το οποίο προσλήφθηκαν να κάνουν και για το οποίο -όλοι εμείς- τους πληρώνουμε για να κάνουν !!!
Κι αυτό, αποτελεί 1η είδηση σ’ όλα τα μέσα (!)
κι όλοι (κυβέρνηση, εφορία και ΜΜΕ δηλαδή) μας ζητάνε να επαινούμε, να θαυμάζουμε και να χειροκροτούμε, αυτούς που κάνουν τη δουλειά τους !!!

Λες και κάνουν κάτι παραπάνω απ’ αυτό για το οποίο πληρώνονται ή λες και τους υποχρεώσαμε να μας ψήνουν πιτόγυρα και να μας σερβίρουν μπύρες, πράγματα δηλαδή έξω απ’ τα καθήκοντά τους…
Ωραία. Ξέρω τι θα μου πείτε: «μακάρι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, κλπ, κλπ…»
Αλλά επειδή εγώ, δεν είμαι του …μακάρι κι επιμένω ότι η …παρεξηγημένη λέξη «αυτονόητο» υπάρχει ακόμη και δεν σβήστηκε από τα λεξικά της ελληνικής γλώσσας κάνω κάποιες …αφελείς ερωτήσεις: ...>>>>>>>

Μαζί και τα κλεμμένα και ...βγήκαμε από το ΔΝΤ!

Καμπανιακός - Απόλλων Αρναίας 1-4

Συνεχίζοντας την προετοιμασία του ο Απόλλωνας Αρναίας μετά από μία επιβλητική εμφάνιση νίκησε μέσα στη Χαλάστρα τον τοπικό Καμπανιακό με σκόρ 1-4. Οι γηπεδούχοι είναι και αυτοί ομάδα Δ΄ Εθνικής και συμμετέχουν στον ίδιο όμιλο με τις ομάδες της Χαλκιδικής.
Τα τέρματα της Αρναίας πέτυχαν κατά σειρά οι Μακρής, Καλτσός, Κιάτος, Δανδής. Επόμενο τέστ για το συγκρότημα του Θόδωρου Σουλιουγτζή είναι το τουρνουά 3α Σωκράτεια που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Αυγούστου και ώρα 5:30 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αρναίας, με την συμμετοχή εκτός του γηπεδούχου και της Νίκης Πολύγύρου του Π.Α.Ο.Ν.Ε. και του Π.Α.Ο.Δ.
Στέλιος Ρήγας

Το ΚΚΕ για τα κουνούπια στην Κεντρική Μακεδονία

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών
Θέμα: Προβλήματα στην καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα πρόσφατα κρούσματα εγκεφαλίτιδας και γενικότερα τα αυξημένα περιστατικά νόσησης από τον ιό του «Δυτικού Νείλου» ανέδειξαν τις μεγάλες ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση και οι διοικήσεις των Δήμων, Νομαρχιών και Περιφερειών σε ότι αφορά την έλλειψη μέτρων για την προστασία της Δημόσιας υγείας.
Είναι ενδεικτικό ότι ο φετινός ...>>>>>>>

Ο "Σχολαστικός" μας ...μαλώνει! Μάλλον έχει δίκαιο!

Αυλαία απόψε για το 2ο Φεστιβάλ Πολυγύρου με την συναυλία της Κατερίνας Βλάχου!
Μια μουσικοχορευτική παράσταση με επιλεγμένα δημοτικά, λαϊκά και έντεχνα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας συνταιριασμένα με Γαλλική τζαζ!
Όσοι παραβρέθηκαν απόψε στο ανοιχτό θέατρο Πολυγύρου χάρηκαν και λυπήθηκαν. Χάρηκαν για την Κατερίνα, λυπήθηκαν για τον Πολύγυρο και τους Πολυγυρινούς!
Ο ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΣ