Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Παράταση δήλωσης καρτοκινητών!

Ακόμη έξι μήνες διορία, προκειμένου να μην χάσουν τον αριθμό τους, θα έχουν όσοι κάτοχοι καρτοκινητού δεν το δήλωσαν. Μέχρι στιγμής, πάντως, έχει δηλωθεί το 95% των ενεργών συνδρομητών.
-Ως συνήθως, σε ένα κράτος χωρίς καμιά οργάνωση πάντα υπάρχουν οι άνευ λόγου παρατάσεις! Στην περίπτωση ΔΕΚΑ (10) μήνες ήταν το περιθώριο δήλωσης, το διάστημα δεν ήταν καθόλου μικρό! Γιατί έδωσαν παρτάταση;

Μουντομπάσκετ χωρίς βουβουζέλες...

Δεν θα επιτραπεί η χρήση της βουβουζέλας στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Αυτήν την απόφαση πήρε η FIBA .
Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Μπάσκετ είναι η πρώτη που απαγορεύει επισήμως τη χρήση της βουβουζέλας, που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Καίγεται η Σάμος ...


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές του Μαραθοκάμπου και του Καρλοβάσου. Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία .

Οι τρεις τελευταίες επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του :
1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.
2] Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.
3] Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων.
Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.
Ο Αλέξανδρος του εξήγησε: ...>>>>>>>

1] Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2] Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3] Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος!
---------------------------------------------------------------
" Ο ΧΡΟΝΟΣ" είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε, γιατί είναι περιορισμένος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα, αλλά όχι περισσότερο χρόνο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Vielen dank Έλληνες! ...

Η Ελλάδα του Δία κατάσχεται,
τη Πατρίδα σας Έλληνες χάσατε,
προσοχή η διέλευση ελέγχεται,
δίχως βίζα και πάσπορτ δεν μπαίνετε.
#
Όλα βαίνουν καλώς εναντίον σας,
μας πουλήσατε όλο το βίο σας,
την Αθήνα,το Δίον τα μάρμαρα,
πάρτε Έλληνες μόνο σαράβαλα.
# ...>>>>>>>>

Η Ελλάδα του Δία κατάσχεται,
στην γκανέτα της τσόχας τη χάσατε,
στο εξής ο λαθραίος θα ελέγχεται
και κυρώσεις του νόμου θα δέχεται.
#
Όλα βαίνουν καλώς εναντίον σας,
vielen dank από μας για το βίο σας,
την Αθήνα,το Δίον τα μάρμαρα,
τα λοιπά για εσάς παραμάσχαλα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΛΗΣ

Κανόνες στο χάος της blogόσφαιρας (;)

Συνολική νομοθετική ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία της blogόσφαιρας, σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Πρόκειται για ένα ευρύ ρυθμιστικό πλαίσιο που θα θέτει συγκεκριμένους κανόνες και αρχές, βάσει των οποίων θα ιδρύονται και θα ελέγχονται, από τη Δικαιοσύνη και όχι μόνο, όλα τα blogs και όλες οι ιστοσελίδες που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης προτίθεται, αμέσως μετά το καλοκαίρι, να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες σ' έναν ανοικτό, δημόσιο διάλογο, ώστε να ρυθμισθούν μέχρι το τέλος του έτους όλες οι εκκρεμότητες. Οπως πιστεύουν στο υπουργείο, στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι του Διαδικτύου ...>>>>>>>

επιθυμούν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να γνωρίζουν όλοι τους «κανόνες του παιχνιδιού» και να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα «κανιβαλισμού» και άλλων παράνομων προσωπικών επιθέσεων μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων.

Βασική προτεραιότητά του δεν είναι να αντιμετωπίσει μόνο το πρόβλημα της άρσης του απορρήτου, που παραμένει άλυτο, αλλά να δώσει απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα ελευθερίας και προστασίας δικαιωμάτων στον κυβερνοχώρο. Ετσι, θέματα που αφορούν την ανωνυμία του blogger, το χώρο από τον οποίον εκπέμπει, το περιεχόμενο των πληροφοριών που διαχειρίζεται, θα τεθούν στην ημερήσια διάταξη του δημόσιου διαλόγου.

Οπως έλεγαν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ο κ. Καστανίδης δείχνει αυξημένη ευαισθησία σε θέματα της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης ιδεών μέσω του Διαδικτύου. Αυτό όμως δεν μπορεί να σημαίνει ότι είναι ανεκτό μέσω της ελευθερίας αυτής να θίγονται οι υπολήψεις άλλων ατόμων ή να πλήττεται βάναυσα η προσωπικότητά τους.

Ανοιχτή διαβούλευση

«Είναι μια δύσκολη ισορροπία που πρέπει να πετύχουμε, προκειμένου και τα δικαιώματα των θιγόμενων να εξασφαλίσουμε και την ελευθερία των ιδεών να προστατεύσουμε», φέρεται να λέει στους συνεργάτες του ο υπουργός. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Λίαν συντόμως θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς -οργανώσεις προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων, η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο Συνήγορος του Πολίτη- νομικοί αλλά και όσο το δυνατόν περισσότεροι bloggers- να πάρουν μέρος σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση, προτείνοντας πρακτικά και νομικής φύσης μέτρα. Ο διάλογος αυτός θα διεξαχθεί και μέσω Διαδικτύου αλλά και «ζωντανά», με απευθείας προσωπική συζήτηση των συμμετεχόντων.

Ταυτόχρονα θα αξιοποιηθεί η διεθνής και ευρωπαϊκή εμπειρία στο θέμα, ώστε, το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου, να κατατεθεί στη Βουλή η συνολική πρόταση της κυβέρνησης για καθιέρωση ενός συγκεκριμένου, καθαρού και αυστηρού νομικού πλαισίου αναφοράς για όσους αξιοποιούν και εκφράζονται στην blogόσφαιρα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ωστόσο πολλά. Αρκετοί αναρωτιούνται εάν η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία υποκρύπτει κάποια προσπάθεια ελέγχου και περιορισμού των ανεξάρτητων sites και blogs που κάποιοι θεωρούν «ενοχλητικά». Είναι αληθές ότι οι μηχανισμοί καταστολής αλλά και ακραία κόμματα της ελληνικής Βουλής (ΛΑΟΣ) έχουν επανηλειμμένα επιτεθεί κατά συγκεκριμένων ιστοσελίδων, επικρίνοντας το περιεχόμενό τους και ζητώντας το κλείσμό τους, μόνο και μόνο επειδή εκφράζουν διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις από τις δικές τους.
Από την άλλη, οι μηχανισμοί δίωξης στην Ε.Ε. έχουν επιβάλει ένα καθολικό πέπλο επιτήρησης των «ύποπτων» κατά την εκίμησή τους sites, φακελώνοντας αυθαίρετα τους πολίτες που τα επισκέπτονται.

Αρση απορρήτου

Από την άλλη, η μεγάλη νομική μάχη για την άρση του απορρήτου των blogs βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι διωκτικές αρχές, επικαλούμενες τις εγκυκλίους του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά αλλά και του διαδόχου του, ζητούν από τις εταιρείες-παρόχους υπηρεσιών Ιντερνετ να τους δίδουν όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες και διεχειριστές των ιστοσελίδων, σε βάρος των οποίων πολίτες και πολιτικοί, καταθέτουν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση ή άλλά προσβολή της προσωπικότητάς τους.

Ωστόσο η ΑΔΑΕ, επικαλούμενη την ευρωπαϊκή νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, επιμένει ότι τα στοιχεία που ζητά η αστυνομία ανήκουν στον πυρήνα της προστατευόμενης από το σύνταγμα αλληλογραφίας και δεν μπορούν να δοθούν χωρίς να τηρηθεί η συνταγματική και νομική διαδικασία. Για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, απαιτείται να έχει διαπραχθεί κάποιο ρητά αναφερόμενο σοβαρό έγκλημα (το πλημμέλημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δεν ανήκει σε αυτά) και να αποφασίσει είτε το συμβούλιο πλημμελειοδικών είτε ο εισαγγελέας εφετών (για λόγους εθνικής ασφάλειας).

Ο αντίλογος εδώ είναι ότι, εάν δεν τεθούν όροι για τη νόμιμη διευκόλυνση της άρσης του απορρήτου, θα διογκωθούν οι περιπτώσεις των ανώνυμων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.
ΠΗΓΗ

Φεστιβάλ Πολυγύρου, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

«ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ Ο ΕΡΩΤΑΣ» του Βιτόριο Κανούτσι - Ώρα 21:30
Πρόκειται για μια καταπληκτική κωμωδία που διασκεύασε ο Νίκος Καμπάνης μεταφέροντάς την στην Αθήνα τού 1930.
Ασχολείται με τα παθήματα ενός χαρούμενου ανυποψίαστου πενηντάρη που μπαίνει στην «ανδρική κλιμακτήριο». Όλοι πέφτουν επάνω του να τον καθοδηγήσουν για το δικό τους βέβαια συμφέρον με αποτέλεσμα ...>>>>>>>

ο ήρωάς μας να αποκτήσει προβλήματα που δεν είχε…
Φυσικά όταν ανοίξουν οι ασκοί… της κωμωδίας δεν μένει κανένας όρθιος και το αποτέλεσμα είναι μια παράσταση με πολύ – πολύ γέλιο, ανατροπές, ευρήματα και εκπλήξεις μέχρι το απροσδόκητο φινάλε.
Πρωταγωνιστούν:
Νέλη Γκίνη, Πέτρος Ξεκούκης, Αθηνά Μαυρομάτη, Ιωάννα Δημακοπούλου, Ρόμυ Βασιλειάδη και ο Γιώργος Ματαράγκας
Σκηνοθεσία: Βασίλη Τσιβιλίκα
Μετάφραση: Νίκου Καμπάνη
Σκηνικά – κοστούμια: Μιχάλη Σδούγκου
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Είναι και βιαστική πανάθεμά την !

3 του Σεπτέμβρη η παρουσίαση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ!

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα "οι υποψήφιοι περιφερειάρχες αλλά και οι εκλεκτοί του κυβερνώντος κόμματος για τους μεγάλους δήμους θα παρουσιαστούν σε πανηγυρική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις 3 του Σεπτέμβρη."
-Αλήθεια τι σχέση έχει πλέον αυτή η ημερομηνία με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα; Ίσως είναι η μοναδική μέρα που δεν θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο!

Τα βαρίδια ... υπάρχουν!

«...Μας κάνετε χάρη, γιατί όπου βρεθεί αληθινό σκάνδαλο με εμπλοκή νεοδημοκράτη, μας βοηθάτε να ξεφύγουμε από τα βαρίδια της παράταξής μας».
Α.Σαμαράς προς το ΠΑΣΟΚ (στη Μυτιλήνη)
-Το πολύ-πολύ μεγάλο είναι ο Καραμανλής και το ξέρεις!