Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Υποψήφιος στο Δήμο Πολυγύρου;

Νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος:
"Ο Νέος Δήμος Πολυγύρου είναι η μετεξέλιξη της Νομαρχίας Χαλκιδικής" (απόψε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι)
-Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε σχέση με τις προθέσεις του στις επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης!

" ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ "

Η εκδήλωση του "ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΡΗΤΗ" ορίστηκε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07 Αυγούστου στις 20.00 μ.μ. και θα διεξαχθεί στη Κρήτη στον βόρειο οδικό άξονα ΧΑΝΙΩΝ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ και στη συνέχεια στις κεντρικές πλατείες των τεσσάρων νομών (ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ).
Η ιδέα. Ένα αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα ολόκληρο το νησί η Κρήτη μας, χορεύει στους μοναδικούς ρυθμούς της. Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιείται στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, Χανιά- Άγιος Νικόλαος μήκους www.200000.gr μέτρων. Ξεκινάει με αργό πεντοζάλη από 250.000 και πλέον χορευτές και ...>>>>>>>>

ακολουθούν οι Κρήτες και οι «Φίλοι της Κρήτης» μέσω των κατά τόπους ή όχι σωματείων των σε όλη την Ελλάδα, σε όλο το πλανήτη από Νέα Ζηλανδία έως Αλάσκα, Καναδά και από Γροιλανδία έως Ανταρτική. Η εκδήλωση στο νησί θα κλείσει στο νησί τη νύκτα αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Κρήτη, ο «Πλανήτης Κρήτη», στέλνει μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ΕΝΑ μαζί της.
Σκοπός η καθιέρωση κάθε χρόνο «Μέρας χορού των λαών του πλανήτη μας» προσελκύοντας και αξιοποιώντας το ενδιαφέρον των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών από τη μοναδική σε πλανητικό επίπεδο εκδήλωση.

Να τα εκατοστίσει!

Σήµερα ο Μίκης Θεοδωράκης, συµπληρώνει ογδόντα πέντε χρόνια ζωής. Στις 29 Ιουλίου του 1925 γεννήθηκε στη Χίο από πατέρα κρητικό και µητέρα σµυρνιά.
Για να τιµήσουν τη γιορτή του παλιοί και νέοι συνεργάτες του, τραγουδιστές, συνθέτες και ηθοποιοί, Έλληνες και ξένοι, σχεδίασαν ένα µουσικό πρόγραµµα - δώρο γενεθλίων στο Θέατρο του Λυκαβηττού, απόψε στις 21:00.

Δήλωσες το καρτοκινητό σου;

Αύριο Παρασκευή (30/7) λήγει η προθεσμία ταυτοποίησης των καρτοκινητών τηλεφώνων με τα στοιχεία των κατόχων τους.
Όσοι δεν δηλώσουν τα στοιχεία τους, χάνουν αυτόματα τον αριθμό τους και διακόπτεται η σύνδεση.
Η διαδικασία ταυτοποίησης γίνεται από τον ίδιο τον κάτοχο του καρτοκινητού ή οποιουδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου στα καταστήματα των εταιρειών και σε άλλα σημεία με την προσκόμιση ταυτότητας, διαβατηρίου κ.λπ.).
Μετά τις 30 Ιουλίου η εταιρεία σύμφωνα με το νόμο υποχρεούται να διακόψει άμεσα την παροχή της υπηρεσίας κινητής τηλεφωνίας, έστω και αν έχει καταβληθεί από τον ανώνυμο συνδρομητή το οικονομικό αντίτιμο του προπληρωμένου χρόνου ομιλίας.

Τα ψυχοφάρμακά μας και οι απ' έξω τρελοί.....

Οι ριφιφοί.
Του Κόσμου τα άδικα, κτίσαν τρελάδικα,
για να τρελάνουνε τους γνωστικούς.
Τριγύρω κάγκελα,πλέγματα ατσάλινα,
για μας τους τρελούς.
Πύργους υψώσανε,κει μας κλειδώσανε,
να ΄ναι ελεύθεροι οι έξω τρελοί...
Να μας τα παίρνουνε,να μας δουλεύουνε
ψιλό γαζί. ...>>>>>>>

Τρελούς μας είπανε κι έτσι μας πήγανε
βαθιά εκεί.
Να μη τούς βλέπουμε όταν μας κλέβουνε
οι ριφιφοί.
Με ψυχοφάρμακα,κοίτα τί πράγματα,
πώς καταντήσαμε,,, Όλοι τρελοί.
Τριγύρω κάγκελα,σύρματα ατσάλινα,
μια φυλακή.,,
Πατήσια,Ομόνοια,Βαρδάρης,Ντεπώ,
η τρέλα του άδικου,δεν έχει ρεπό.
Γιώργος Κανλής

Πώς τα κατάφερες έτσι ρε "μεγάλε";

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει περιέλθει ο δήμος Πειραιά, είπε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο δήμαρχος Παναγιώτης Φασούλας, τονίζοντας ότι από τις 13 Αυγούστου ο δήμος κάνει στάση πληρωμών αφού δεν μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ούτε καν να πληρώσει τους εργαζόμενους.
Αιτία για αυτό το αδιέξοδο είναι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Φασούλας, η απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να παρακρατήσει 2,2 εκατ. ευρώ που είναι τμήμα της κρατικής επιχορήγησης μέσω των αυτοτελών πόρων, λόγω οφειλών του δήμου από δάνεια που έχει πάρει.

Πρόταση διασκέδασης.

7ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Σας προσκαλούμε
να παρευρεθείτε στο 7ο Παγχαλκιδικιώτικο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που dιοργανώνει ο Σύλλογος Νέων Νέας Τρίγλιας, την Παρασκευή 30 Ιουλίου, ώρα 21:00 στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Τρίγλιας.
Τριάντα (30) χορευτικά συγκροτήματα από διάφορα μέρη της Χαλκιδικής, θα παρουσιάσουν χορούς από Μακεδονία, Θράκη, Πόντο, Μικρά Ασία και νησιά, με ζωντανή μουσική και τραγούδι.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, η ψυχαγωγία εγγυημένη !
Σας περιμένουμε !
Σύλλογος Νέων Νέας Τρίγλιας

Φόλες

Είναι η δεύτερη ψόφια γάτα από φόλα στο πάρκο (Έξι Βρύσες, Πολύγυρος) στη διάρκεια μιας ημέρας...
Παρακαλούνται οι ασυνείδητοι εγκληματίες που ρίχνουν τις φόλες να μαζεύουν μετά και τα κουφάρια των ζώων... Παίζουν και παιδιά στο πάρκο....
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Συνθήματα σε τοίχους

Αρχικά να συγχαρώ την ομάδα του ΠΑΟΚ για το καλό αποτέλεσμα που πήρε στο χθεσινό ματς στην έδρα του Άγιαξ...
Ο Δήμος απασχόλησε την προηγούμενη εβδομάδα ένα συνεργείο τριών ατόμων επί δύο ημέρες για να βάψουν τις τουαλέτες και προχθές πήγαν κάποιοι ανεγκέφαλοι και έγραψαν το σύνθημα που φαίνεται,ψες, μετά προφανώς τα επινίκεια των Παοκτσήδων, εμφανίστηκε και το αυτοκόλλητο του συνδέσμου Πολυγύρου του ΠΑΟΚ όπως και σε ένα σπίτι από την απέναντι πλευρά του δρόμου...
Είναι προφανές πόσο σέβονται όλοι αυτοί ...>>>>>>>

την περιουσία του άλλου και την αισθητική που κουβαλάνε μιας και δεν δίστασαν να γράψουν το όνομα της ομάδας τους και στο αναπαλαιωμένο σπίτι του Γ. Παραλή (άλλη πονεμένη ιστορία η ανάπλαση και η παραλαβή του από το Δήμο)..
Τέτοιες εικόνες όμως καλό θα ήταν να εκλείψουν από την πόλη μας μιας και δεν αποδεικνύουν τίποτα άλλο παρά την καφρίλα όλων μας...

Ένας Παοκτσής και όχι Μπαοκτσής

Υ.Γ. Οι πρόεδροι και τα μέλη των συνδέσμων των ομάδων στην πόλη μας έχουν να πουν κάτι επ' αυτών ;
Οι πρόεδροι των συνδέσμων των ομάδων στην πόλη μας έχουν να πούν κάτι επ' αυτών ;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


KKE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΩΝ Δ.Χ. ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να επιτάξουν τα φορτηγά Δ.Χ. και να επιστρατεύσουν τους οδηγούς τους, αποτελεί φυσιολογική κίνηση μιας αδίστακτης κυβέρνησης που έχει ως στόχο να τσακίσει κάθε απεργιακό δικαίωμα και να κάνει επίδειξη πυγμής απέναντι στα λαϊκά στρώματα.
Η κατάπτυστη απόφαση αποδείχνει ότι το μόνο που ...>>>>>>>

απομένει να κάνει η κυβέρνηση, είναι το άνοιγμα των τόπων εξορίας.
Επιβεβαιώνεται ότι για να μη βρίσκεται διαρκώς στα δόκανα των αδιεξόδων και της συστηματικής προσπάθειας των κυβερνώντων να τον διαχωρίζουν με διάφορα διλήμματα και τεχνητές αντιπαραθέσεις, ο λαός δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν της ενωμένης πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
ΑΘΗΝΑ 28/7/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ο Παράξενος Μέρμηγκας

(Πάσχουν τα μερμήγκια από Αλτσχάιμερ;)
Όταν ακούς να λένε «τί κουβαλάει αυτός κλπ», φέρνεις στο μυαλό την εικόνα κάποιου ο οποίος φορτωμένος με λίγα ή πολλά, με μικρό ή μεγάλο δέμα ή ξύλα, κουρασμένος κατευθύνεται κάπου και αν αυτό συμβαίνει στην πόλη, αποκλείεται να έχει στους ώμους του ξύλα, μια μπάλα τριφύλλι ή ένα κλεμμένο. . . . . . κατσίκι, σίγουρα θα είναι φορτωμένος και ξεχεριασμένος με ψώνια σε τσάντες και σακκούλες, αλλά βλέπεις και μερικούς να σέρνονται χωρίς να είνα φορτωμένοι και μάλλον αυτοί, κουβαλούν την τεμπελιά τους, ή τη βαριεστημάρα τους, μπορεί όμως να κουβαλούν και τα βάσανά τους, και κάποιος, ακόμα ...>>>>>>>

και το πάθημά του από . . . λανθασμένο υπολογισμό και είναι αρκετά γνωστό το ανέκδοτο για κείνον που νόμισε οτι αερίστηκε, αλλά δυστυχώς κλπ κλπ, σπάνια περίπτωση, αλλά μπορεί και να συμβεί. . . , ξεκινήσαμε το . . . πόνημα με σοβαρότητα και παρά λίγο να . .. παρασυρθούμε, αλλά το χούι δεν κόβεται. Κάθεσαι και σκέφτεσαι λοιπόν, κοιτάς δεξιά αριστερά στίβοντας το μυαλό για να κατεβάσει ιδέες μήπως και βρεθεί διέξοδος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις αβοήθητος και βλέπεις κάποιους να φορτώνουν με πονηριά τα δικά τους προβλήματα σε άλλους και αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσοι πρόθυμοι «αχθοφόροι», αλλά όλα έχουν μια εξήγηση, κι’ αν το ψάξεις παραπέρα, θα διαπιστώσεις οτι η αντοχή και υπομονή τού κάθε «αχθοφόρου» εξαρτάται από την ανοιχτωσιά τού μυαλού του και από τις ανάγκες ιδίως τις ανάγκες και μάλιστα τις τεχνητές, που άλλοι τού δημιουργούν. Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις στάθηκε ένα παράξενο φαινόμενο, πόσο παράξενο δηλαδή, αφού τέτοια συμβαίνουν στη φύση κάθε μέρα αμέτρητα, αλλά εμείς δεν τα βλέπουμε και πού να τα δούμε, που εδώ και πάρα πολύ καιρό πιστεύουμε μόνο σε όσα δείχνε η τηλεόραση. Σήμερα λοιπόν συνέβη το αναπάντεχο. Από την αρχή τού καλοκαιριού οι μόνιμοι και καθημερινοί επισκέπτες και συγκάτοικοί μας είναι τα αμέτρητα τζιτζίκια που πριονίζουν τα νεύρα μας αρχίζοντας πριν βγει ο ήλιος μέχρι αργά το βράδυ, είναι οι πράσινες σαύρες με το συνεχές κυνηγητό γύρω απ’ το τροχόσπιτο οι οποίες ανεβασμένες στο φράχτη μάς κοιτούν περίεργα, μαζί και τα λίγα ενοχλητικά κουνούπια που μάς τιμούν στο βραδινό δείπνο, βάλε και τα μεταμεσονύχτια νιαουριτά από τις γάτες και να η πλήρης εικόνα των γειτόνων και απρόσκλητων μουσαφιραίων τής καλοκαιρινής μας τροχοσπιτιακής διαμονής κάτω από τον παχύ ίσκιο τής καρυδιάς. Όσοι δεν έχουν εμπειρία από παρόμοια διαμονή στη φύση δυσκολεύονται να προσαρμοστούν, αλλά από κάποια στιγμή και πέρα όχι ότι συνηθίζουν, απλώς προσαρμόζονται υποχρεωτικά γιατί δε γίνεται κι’ αλλιώς. Έτσι, ενώ στην αρχή ακούγονται τρομαγμένες φωνές και ξεφωνητά, και «αχ. . .τρέξτε. . . τί είναι αυτό;», σιγά σιγά οι ίδιες φωνές φτάνουν να δίνουν συμβουλές και να καθησυχάζουν τούς άλλους, τους άσχετους. Μπροστά λοιπόν από το τροχόσπιτο στο κουρεμένο χορτάρι, φάνηκε να περνάει διαγώνια ένας μερμηγκόδρομος πάνω στον οποίο η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι φανερή. Ο στενός δρόμος ξεκινάει πίσω από το φράχτη, από το οικόπεδο τού γείτονα, διασχίζει διαγώνια την χορταριασμένη αυλή μας σε ένα μήκος είκοσι μέτρων και καταλήγει πίσω από το τροχόσπιτο, εκεί που βάζεις μερικά πράγματα τα οποία δε χρειάζονται, ή δε θέλεις να φαίνονται. Χιλιάδες κατάμαυρα μερμήγκια πηγαινοέρχονται και καταλήγουν εκεί, στη στενούρα μεταξύ τροχόσπιτου και φράχτη, εκεί είναι ο ελλειψοειδής κρατήρας που έγινε από τα μπάζα που έβγαλαν τα μερμήγκια σκάβοντας όλη τη νύχτα για να κάνουν τη υπόγεια φωλιά τους. Ελλειψοειδής ο επιφανειακός κρατήρας, γιατί τα μερμήγκια άγνωστο για ποιο λόγο, διάλεξαν να σκάψουν την υπόγεια φωλιά τους δίπλα από μια πέτρα κι’ έτσι τα μπάζα που έβγαλαν έπεσαν μονόπατα. Πάνω στο μερμηγκόδρομο κινούνται χιλιάδες μερμήγκια, και προς τις δύο κατευθύνσεις χωρίς να μπορείς να υπολογίσεις αν είναι περισσότερα όσα κινούνται προς τη φωλιά, ή αντίθετα. Το περίεργο όμως είναι οτι τα μερμήγκια που κινούνται προς τη φωλιά τους, ενώ θα περίμενες να είναι όλα φορτωμένα, βλέπεις οτι πάρα πολλά, ίσως το ένα τέταρτο τού πληθυσμού που κινείται, τα βλέπεις να προχωρούν έτσι άσκοπα, να . . . χαζεύουν από δω κι’ από κει σαν αργόσχολοι συνταξιούχοι χωρίς να μεταφέρουν κάτι, και ενώ από δίπλα τους περνούν «συνάδελφοι» κουβαλώντας αντικείμενα δυσανάλογα μεγάλα για το μπόι τους και τη δύναμή τους, και μερικοί δυο και τρεις μαζί σέρνουν κάτι μεγάλο, κανείς από τους κοπανατζήδες δεν τα προσέχει αυτά, και είναι φανερό οτι κάνουν πως δε βλέπουν και σφυρίζουν αδιάφορα, δε θέλουν να παρατήσουν το άσκοπο σουλατσάρισμα και να τρέξουν για βοήθεια, παρά το ότι έχει καθιερωθεί σε όλη την υφήλιο να λέμε οτι τα μερμήγκια ζουν και εργάζονται σύμφωνα με τα πρότυπα του αρχαιότερου . . .σοσιαλιστικού μοντέλου. Σ’ αυτόν τον μερμηγκόδρομο λοιπόν, συμβαίνουν παράξενα πράγματα. Ενώ άλλοι μέρμηγκες σουλατσάρουν άσκοπα και . . .χαζεύουν κάνοντας διαδρομές χωρίς φορτίο, γράφοντας κόκκινα χιλιόμετρα όπως τα λεν οι φορτηγατζήδες, βλέπεις να περνούν άλλοι . . . .συνάδελφοί τους σε ομάδες των πέντε και και παραπάνω, να περνούν κουβαλώντας ένα θεόρατο για τα μέτρα τους αποξηραμένο σκουλήκι και πού το πέτυχαν, βλέπεις όλα αυτά και συμπεραίνεις οτι ακόμα και στα αμιγώς . . .μερμηγκοσοσιαλιστικά συστήματα κάποιοι τη βγάζουν καθαρή σε βάρος «τής βάσης» και των ιδεολόγων, κι’ αυτό το συμπέρασμα βγαίνει μόνο από την παρατήρηση των όσων συμβαίνουν στην επιφάνεια, γιατί ποιος ξέρει τί γίνεται στο σκοτάδι των κάτω διαμερισμάτων της φωλιάς, εκεί που εδρεύουν τα υπουργεία, εκεί που οι διάφοροι ωραίοι και επώνυμοι -Άκηδες (μερμηγκάκηδες) παίρνουν τις αποφάσεις και μοιράζουν τα πόστα και τα αξιώματα, εκεί που υπάρχουν οι αποθήκες τροφίμων και η όποια. . . πολυτέλεια. Και δε γνωρίζουμε κι’ ούτε κανείς θα μάθει ποτέ αν αυτά τα φαινόμενα τής διαλυτικής χαλάρωσης που παρατηρούνται στην επιφάνεια μακριά και έξω από την μερμηγκοφωλιά, αν δεν παρατηρούνται αναλογικά και στο εσωτερικό της. Θα μού πει κάποιος οτι για όλα έχει προβλέψει το σύστημα, αλλά οι πολλοί επιφανειακοί . . . κοπανατζήδες το ρεζιλεύουν αυτό το σύστημα, εκτός. . ., εκτός αν όλοι αυτοί οι σουλατσαδόροι που δεν κάνουν τίποτα, απλώς αποτελούν την πολυπληθή . . .δημοτική αστυνομία τής αποικίας, αποτελούν το «μάτι» τής κεντρικής εξουσίας, οπότε το διοικητικό σύστημα της μερμηγκοφωλιάς κάθε άλλο, παρά δημοκρατικό μπορεί να είναι και αν είναι έτσι, καταρρίπτεται ο γνωστός μύθος περί εργασιομανίας των μερμηγκιών, γιατί μια εξαρτημένη και αστυνομευόμενη εργασία δεν πείθει κανέναν οτι προσφέρεται οικειοθελώς και από καθαρά ιδεολογικά κίνητρα. Όμως, ο αγαπητός και ακριβός αναγνώστης ήδη θα άρχισε να αναρωτιέται τί θέλει να πει, τί υπονοεί τελοσπάντων εκείνος ο ερωτηματικός υπότιτλος στην αρχή αν δηλαδή πάσχουν τα μερμήγκια από τη νόσο τού αλτσχάιμερ. Έ λοιπόν δεν τη γράψαμε έτσι αυτήν την απορία, και η ερώτηση δεν είναι ρητορική, γιατί η απάντηση έρχεται πλήρης και αιτιολογημένη όπως θα φανεί στη συνέχεια, χωρίς αυτή η συνέχεια να μάς υποχρεώσει να . . . βραδιαστούμε. Όση ώρα λοιπόν καταγράφαμε τις παρατηρήσεις για τα συμβαίνοντα στον μερμηγκόδρομο, φάνηκε από το βάθος τού δρόμου να προχωρεί προς τη φωλιά με βήμα αργό και κουρασμένο, ένας καταϊδρωμένος μέρμηγκας, να προχωράει και κάθε τόσο να σταματά για να . . .ξαποστάσει και να ανασάνει, αλλά το περίεργο είναι οτι ο μέρμηγκας προχωρεί με την όπισθεν γιατί αλλιώς δε γίνεται, και πώς θα προχωρούσε κανονικά, αφού αντί να κουβαλάει κάτι συνηθισμένο, ας πούμε ένα σπόρο, ή μιά ψόφια μέλισσα ή κάτι τέλος πάντων το οποίο να τρώγεται, αυτός ο ταλαίπωρος, σέρνει με πολύ κόπο, ένα άχρηστο πράγμα και δυσανάλογα βαρύ για το μπόι του, σέρνει ένα καμένο σπίρτο. . .!! Τον βλέπεις το φουκαρά το . . . γέρο να προσπαθεί και τον λυπάσαι. . .Απορείς γιατί το κάνει αυτό, κι’ αναρωτιέσαι, μήπως και στον κόσμο των μερμηγκιών υπάρχουν βαρυποινίτες και κάτεργα; Ή μήπως ο εγκέφαλος τού γερομέρμηγκα διέγραψε λόγω. . . Αλτσχάιμερ τις άνωθεν εντολές για τη χρησιμότητα ορισμένων αντικειμένων; Μήπως ο φουκαράς ο γέρος «τόχασε» και βλέποντας το καμμένο σπίρτο το πήρε ως κάτι χρήσιμο; Λέτε να τού διαφεύγει η χρησιμότητα τού πράγματος λόγω Αλτσχάιμερ, αλλά η κατ’ ανάγκη μακρόχρονη και δια βίου κατευθυνόμενη και ελεγχόμενη εργασιομανία του να αποδείχθηκε ισχυρότερη; Παρόμοια περιστατικά δυστυχώς, μάλλον θα πληθύνουν στο μέλλον, και φαντασθείτε τον εβδομηντάρη δημόσιο υπάλληλο με βλέμμα απλανές και πλατύ χαμόγελο να ρωτάει το διευθυντή του, «εσείς τί θέλετε; Ποιος είστε; Σάς εξυπηρετούν;» Ή την κυρία φιλόλογο σε βαθύ γήρας, να προσπαθεί να θυμηθεί για ποιο λόγο μπήκε στην αίθουσα. . . .!!
Βαγγέλης Μαυροδής.
Σκάλα Ποταμιάς Θάσου Κεκαυμένου μηνός Ιουλίου λήγοντος και,
για να δεθούν τα γεγονότα τού κειμένου χρονολογικά με την . . . ιστορική περίοδο της φαγοποσίας την οποία διανύουμε, διαβάστε παρακάτω την κατα δύναμη. . .αρχαιοπρεπή διατύπωση.
ΞΥΝΕΒΗΤΑΑΝΩ ΑΧΑΙΑΣΗΓΕΜΟΝΟΣΑΡΧΟΝΤΟΣΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΟΣOLIRENIΙMAGNΙFICIBRUSSELIANΙΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΟΣΟΦΙΚΙΑΡΙΟΥΑΡΧΟΝΤΟΣΓΕΩΡΓΙΟΥΜΙΚΡΟΥΤΟΥΡΗΤΟΡΟΣΕΝΒΟΥΛΕΥΤΗΡΙΩΑΝΤΙΛΕΓΟΝΤΟΣΑΝΤΩΝΙΝΟΥΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥΤΟΥΝΕΟΥΚΑΙΕΝΤΑΥΤΩΚΑΘΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣΠΕΤΣΑΛΝΙΚΙΟΥΦΙΛΙΠΠΟΥΤΟΥΑΝΩΡΙΜΟΥΚΑΣΤΟΡΙΕΩΣΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΥΕΝΙΟΤΕΚΑΙΤΟΥΕΚΠΕΠΤΩΚΟΤΟΣΚΩΣΤΑΚΗΤΟΥΕΛΑΧΙΣΤΟΥΚΑΙΝΩΘΡΟΥΤΟΥΕΝΤΟΙΣΟΡΕΙΝΟΙΣΕΔΡΑΝΟΙΣΤΟΥΒΟΥΛΕΥΤΗΡΙΟΥΧΑΣΜΩΜΕΝΟΥΚΑΙΗΓΟΥΜΕΝΕΥΟΝΤΟΣΕΦΡΑΙΜΙΟΥΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥΛΙΒΑΝΙΖΟΝΤΟΣΚΑΙΜΕΛΩΔΟΥΝΤΟΣΗΧΩΠΛΑΓΙΩΤΕΤΑΡΤΩΕΡΡΩΣΘΕΤΑΛΑΙΝΕΣ . . .Και αφού, αφάνισαν όλο το μαντρί, τους συνέλαβαν με τα κλεμμένα κατσίκια στους ώμους, αλλά επειδή ως γνωστόν τοις πάσι από αρχαιοτάτων χρόνων, «κόραξ κοράκου οφθαλμόν ουκ αναίρει» ΕΔΟΞΕΤΗΒΟΥΛΗΑΠΟΝΤΟΣΤΟΥΔΗΜΟΥ, τη ζημιά να την πληρώσει ο ίδιος ο Δήμος, δηλαδή εμείς, ό εστί μεθερμηνευόμενον «εκεί που μάς χρωστούσαν, μάς πήραν και το βόδι». Κι’ αφού δε γευτήκαμε τίποτα, και μόνο βλέπαμε πώς έτρωγαν οι άλλοι, μάς καλούν τώρα να πληρώσουμε εμείς το λογαριασμό κι’ αυτοί πάλι να μείνουν στην απόξω. Περαστικά μας, αλλά να το βάλλουν στο μυαλό τους καλά. Η μνήμη μας ακόμα λειτουργεί. . .. Και για όσους βαριούνται να διαβάσουν τη μεγαλογράμματη και άνευ διαστημάτων γραφή, μεταφέρουμε το κείμενο στην κανονική,τη συνηθισμένη και ευκολονόητη, αλλά χωρίς τη μετάφραση. και. . . «Ξυνέβη τα άνω, Αχαϊας Ηγεμόνος Άρχοντος Θησαυροφύλακας Όλι Ρεν τού μεγαλοπρεπούς τού εκ Βρυξελών, Πρωθυπουργεύοντος Τιτλούχου Άρχοντος Γεωργίου Μικρού τού ρήτορος, εν Βουλευτηρίω αντιλέγοντος Αντωνίνου Μεσσηνιακού τού Νέου και εν ταυτώ καθεδρεύοντος Πετσαλνίκου Φιλίππου τού Ανωρίμου Καστοριέως, παρισταμένου ενίοτε και τού εκπεπτωκότος Κωστάκη τού Ελαχίστου και Νωθρού, τού εν τοις ορεινοίς εδράνοις τού Κοινοβουλίου χασμωμένου, και ηγουμενεύοντος Εφραιμίου Βατοπεδινού λιβανίζοντος και μελωδούντος ήχω πλαγίω τετάρτω, Έρρωσθε Τάλαινες. Αλλά νομίζω οτι πρέπει να κάνουμε και μια πρόχειρη μετάφραση για να μη βγει κάποιος και πει πικρόχολα οτι τον ζαλίσαμε. Και η μετάφραση, Τα παραπάνω συνέβησαν τότε που ηγεμόνας και άρχοντας θησαυροφύλακας στην Αχαϊα(στην Ελλάδα), ήταν ο Όλι Ρεν ο μεγαλοπρεπής Βρυξελιώτης, (τότε που) τον πρωθυπουργό παρίστανε ο τιτλούχος εκλεγμένος άρχοντας Γιωργάκης ο μικρός ο και ρήτορας αποκαλούμενος, (και) τον αρχηγό τής αντιπολίτευσης στη Βουλή παρίστανε ο Αντώνιος Μεσσήνιος ο Νέος, και πρόεδρος της βουλής ήταν ο Φίλιππας Πετσαλνίκιος Καστοριανός, ο αποκαλούμενος και ανώριμος, παρουσιάζονταν (πού και πού ) στη βουλή και ο Κωστάκης ο μικρός ο και νωθρός αποκαλούμενος, ο οποίος έχασε το θρόνο (στις τελευταίες εκλογές), και κατέφευγε στα ορεινά έδρανα για να χασμουρηθεί, και με Ηγούμενο τον Εφραίμ τον Βατοπεδινό, ο οποίος λιβανίζει και ψάλλει σε ήχο πλάγιο τέταρτο, ΕΡΡΩΣΘΕ ΤΑΛΑΙΝΕΣ, δηλαδή νάστε καλά (βρε) φουκαράδες, ή επί το απλούστερο, εις υγείαν υμών των κορόιδων. Αυτά.