Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Γιατί δεν προφυλακίστηκε; Που βρήκε 400 χιλιάδες ευρώ;

Από τα "φρούτα" του Καραμανλή!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου, ύστερα από την 11ωρη απολογία του ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας, Ειρήνης Καλού, που χειρίζεται την υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών μεταξύ της μονής Βατοπεδίου και του ελληνικού δημοσίου.
Στον κ. Αγγέλου επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ύψους 400.000 ευρώ. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό εγγύησης που έχει επιβληθεί σε ...>>>>>>>

κατηγορούμενο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Ο Γιάννης Αγγέλου απολογήθηκε για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, καθώς μάρτυρες αλλά και κατηγορούμενοι στην υπόθεση τον εμφανίζουν ως έναν από τους ηθικούς αυτουργούς της υπόθεσης των "ιερών" ανταλλαγών.
Στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ο Γιάννης Αγγέλου είχε αρνηθεί την εμπλοκή του, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε αναμείχθηκε στο θέμα, ή μίλησε με τους μοναχούς της Μονής.
ΠΗΓΗ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ!

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και άνετη ανάγνωση!

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και ΑΡΧΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Δείτε υπόλοιπα βίντεο ...>>>>>>>

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Χ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολύγυρος, 20/7/2010
Σας ενημερώνουμε, πως από 21/7/2010 έως και 30/7/2010 , προχωρούμε σε τρίωρες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με βασικά αιτήματα τη δημιουργία αυτόνομου κέντρου ΕΚΑΒ και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο. Οι συγκεντρώσεις θα λαμβάνουν χώρα από τις 8 π.μ. έως και τις 11 π.μ. καθημερινά και σ΄αυτό το διάστημα θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, καθώς και θα πραγματοποιούνται μόνο για τα αντίστοιχα περιστατικά ...>>>>>>>

οι εργαστηριακές εξετάσεις.
Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία του κοινού, τονίζοντας πως επίκεντρο των κινητοποιήσεων είναι ο πολίτης που θέλουμε να υπηρετούμε με τον καλύτερο τρόπο, ωστόσο η εγκληματική ανικανότητα και αναλγησία των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών, θέτει σε άμεσο κίνδυνο το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη, να λαμβάνει τις υπηρεσίες υγείας που το σύστημα οφείλει να παρέχει και που μόνο χάρη στις υπερπροσπάθειες των εργαζομένων διατηρούνται σε ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές επίπεδο.
Με εκτίμηση
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Χ.

Ανοιχτή επιστολή προς την Γ.Γ.Π.Κ.Μ. Μαρία Λιονή

Aξιότιμη κυρία Γενική Γραμματέα Μαρία Λιονή
Το επώνυμο μου Νίκος Δ. Στεφανής συνταξιούχος πρώην επιθεωρητής ΔΕΗ μέλος ΤΕΕ α.μ. 40617 κάτοικος Δ.Δ. ΣΤΑΝΟΣ δήμου Αρναίας
Σας αναφέρω τα ακόλουθα :
Το Δ.Δ. Στανός είναι από πλευράς υδροδότησης ελλειμματικό σύμφωνα με έκθεση αρμόδιας Διεύθυνσής σας 9/2009 και πάρα την ύπαρξη περίπου μόνιμων 1300 κατοίκων… τροφοδοτείται ασταμάτητα από ..ΜΙΑ (1) Γεώτρηση .
Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ...>>>>>>>

Δήμου Αρναίας πριν 2 χρόνια (/92008) μετά την καταστροφή της αντλίας μετά από υπερφορτώσεις της , δυο αιτήσεων μου … δεν πραγματοποιήθηκε ΤΙΠΟΤΑ ..δηλ. μια εφεδρική γεώτρηση πράγμα που έρχεται σε κατάφορη αντίθεση και ….παραβίαση του Συντάγματος .
Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση υδροδότησης την περίοδο του καλοκαιριού ..είναι σε οριακό σημείο ..και Παρακαλώ για ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ

Διετής παράταση για την άδεια του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών

Σε μία περίοδο κατά την οποία οι μεγάλες επενδύσεις αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, το ελληνικό δημόσιο φαίνεται να επιταχύνει τους ρυθμούς του, τηρουμένων των αναλογιών, και για τα δικά του δεδομένα. Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας και Πολιτισμού, η άδεια λειτουργίας του μεταλλείου όπου αναπτύσσεται η μοναδική μεταλλευτική δραστηριότητα των Μεταλλείων Κασσάνδρας, παρατείνεται έως την 31η Ιουλίου του 2012. Η αρχική άδεια, που είχε εκδοθεί το 2005, έληξε από τα τέλη του 2009, αν και η “Ελληνικός Χρυσός” είχε υποβάλει εμπρόθεσμα το σχετικό αίτημα ...>>>>>>>

για την ανανέωσή της. Η ελληνική πολιτεία, αναγνωρίζοντας πως η εκκρεμότητα της παράτασης δεν βάρυνε την εταιρεία αλλά το ίδιο το δημόσιο, είχε συναινέσει στη συνέχιση της λειτουργίας υπό το καθεστώς της προηγούμενης άδειας, ωσότου αποφανθεί για την ανανέωση. Παρά τη συνεννόησης αυτή, πάντως, όλο τον τελευταίο καιρό υπήρξαν φωνές περί παράνομης λειτουργίας του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών.
Μιλώντας στη “Μ” ο γενικός διευθυντής της “Ελληνικός Χρυσός” Πέτρος Στρατουδάκης, σημειώνει πως η εν λόγω απόφαση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο επίπεδα: Το πρώτο είναι πως θα εξακολουθήσει η απασχόληση από τη δραστηριότητα του μεταλλείου στην περιοχή, η οποία μεταφράζεται σε 360 άτομα. Το δεύτερο είναι πως μέσω αυτής της απόφασης αναγνωρίζεται από την πολιτεία ότι η περιβαλλοντική προσέγγιση της εταιρείας στην περιοχή βελτίωσε την εικόνα. “Δεν ξέρω αν η κινητικότητα από την πλευρά του δημοσίου είναι μεγαλύτερη επειδή διανύουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο και συνδέεται με την ανάγκη για επενδύσεις. Αυτό που ξέρω είναι πως έτσι θα έπρεπε να είναι, καθώς το επενδυτικό μας πλάνο δεν είναι μόνο ένα από τα ωριμότερα αυτή τη στιγμή, αλλά αξιοποιεί στρατηγικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Στρατουδάκης.
Σήμερα, μεταλλευτική δραστηριότητα αναπτύσσεται μόνο στο μεταλλείο των Μαύρων Πετρών, όπου γίνεται εκμετάλλευση κοιτάσματος μεικτών θειούχων, από την οποία προκύπτουν συμπυκνώματα μολύβδου και ψευδαργύρου.

Εντός του Ιουλίου κατατίθεται η ΜΠΕ
Εν τω μεταξύ, εντός του Ιουλίου η εταιρεία θα υποβάλει στις αρμόδιες αρχές τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ο προϋπολογισμός της οποίας έχει αναθεωρηθεί στο 1 δισ. ευρώ, από 800 εκατ. ευρώ. Η “Ελληνικός Χρυσός” έλαβε τον Οκτώβριο του 2009 από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ την έγκριση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία είχε υποβληθεί από τον Απρίλιο του 2006.
Η επένδυση της “Ελληνικός Χρυσός” στα Μεταλλεία Κασσάνδρας σε πλήρη ανάπτυξη προβλέπει αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή κατά 1.500 άτομα πρωτογενώς και κατά τουλάχιστον 5.000 δευτερογενώς. Η επένδυση του 1 δισ. ευρώ αφορά την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών και την ίδρυση μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 20/7/10

"Ανεξάρτητος" υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης!!!

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Θεσσαλονίκης ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κων/νος Γκιουλέκας!
-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος δήλωσε!!!
-Ρε Κωστάκη, πόσα θέλεις για να μας τρελάνεις; Άκου ανεξάρτητος!!!
-Άντε τώρα να δούμε και καμιά άλλη ανεξάρτητη υποψηφιότητα στη συμπρωτεύουσα ... ας πούμε τύπου Καστανίδη ...Βενιζέλου!

Προσθήκη κτιρίου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Συκιάς

Έργο υποδομής εκπαίδευσης εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.
Πρόκειται για το έργο «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΚΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ» προϋπολογισμού 1.313.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει ...>>>>>>>

εργασίες αναβάθμισης του υφιστάμενου κτιρίου (συνολικού εμβαδού 910 τ.μ.), καθώς και κατασκευή νέου διώροφου κτιρίου. Στο ισόγειο του συγκεκριμένου κτιρίου προβλέπονται: αίθουσα υπολογιστών, βιβλιοθήκη, αίθουσα τεχνολογίας, γραφείο καθηγητών, λεβητοστάσιο, χώροι υγιεινής και κλιμακοστάσιο. Αντιστοίχως, στον όροφο προβλέπονται: αίθουσα φυσικοχημείας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώροι υγιεινής και κλιμακοστάσιο.

Έργο για το πόσιμο νερό στην Τορώνη

Ένα σημαντικό έργο που αφορά στη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού στην περιοχή της Τορώνης Χαλκιδικής εντάχθηκε με απόφαση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή, στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ).
Την πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή συγκροτήματος αποσιδήρωσης – απομαγγανίωσης νερού γεωτρήσεων ...>>>>>>>

ύδρευσης δημοτικού διαμερίσματος Συκιάς και δημοτικού διαμερίσματος Σάρτης Δήμου Τορώνης Χαλκιδικής» κατέθεσε η Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.339.825 ευρώ και έχει εξαιρετική σημασία τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες που δέχεται η τουριστική περιοχή το καλοκαίρι.

Α.Σ.ΑΣΤΗΡ. ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2010-11

Ο Α.Σ. ΑΣΤΗΡ ευχαριστεί για μια ακόμη φορά τον φίλαθλο κόσμο που τον ενισχύει και του δίνει κουράγιο να συνεχίσει το έργο του με την άνοδό του στη Β’ κατηγορία.
Διάθεση Εισ. Διαρκείας από το Δ.Σ. της ομάδας.

ΓΙΑ ΤΑ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Τα 36 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής στο 37% του κυπριακού εδάφους, διδάσκουν για το ρόλο του ιμπεριαλισμού και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της πάλης για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος.
Το ΚΚΕ παραμένει στη θέση για Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις. Κύπρο κυρίαρχη με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει την πάλη του Κυπριακού λαού και τις προσπάθειες του Προέδρου Δ. Χριστόφια.
ΑΘΗΝΑ 19/07/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο.