Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Νοσοκομείο Χαλκιδικής χωρίς Προσωπικό

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Χαλκιδικής Παπαοικονόμου Μ. «καρφώνει» τους υπεύθυνους για την κατάντια του Νοσοκομείου σε συνέντευξή του στο TV SUPER (15-7-10).
Νέα Ντοροκρατία

Imagerous

Πρόταση νυχτερινής εξόδου

Το φέσι της TVX HELLAS

Για να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι! Δείτε στον διπλανό πίνακα του υπουργείου οικονομικών, την περιβόητη εταιρεία -την οποία γνωστοί σφουγκοκωλάριοι υπουργίσκοι, βουλευτάδες, δήμαρχοι και λοιποί επαρχιακοί πολιτευτές, έγλυφαν κατά συρροήν- να φιγουράρει μέσα στους πιο «διάσημους» σημερινούς φοροφυγάδες! Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται ποτέ να λάβει δεκάρα τσακιστή από τα 5.777.697,43 Ευρώ που έχουν βεβαιωθεί, αφού η εταιρεία βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης! Ποιος ξέρει ...>>>>>>>

πόσα ακόμα χρωστούμενα υπάρχουν σε άλλες δημόσιους οργανισμούς (ΙΚΑ, κλπ)!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε: εις εκ των παραπάνω υποστηρικτών υπήρξε και ο, προσφάτως, συνδημότης μας (!) και υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη κ. Χρ. Πάχτας ο οποίος συνεχίζει το προηγούμενο έργο του ως ντίλερ της σημερινής εταιρείας των μεταλλείων! Πληροφορηθήκαμε πως στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στη Μεγάλη Παναγία το προηγούμενο Σάββατο εμφανίστηκε ως διαπρύσιος διαφημιστής του νέου επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας. Πως θα μπορούσε άλλωστε να ήταν αλλιώς!
ΠΗΓΗ

Να ξηλωθούν πάραυτα!

Μαθαίνουμε από την ειδησιογραφία των ημερών ότι ταλαιπωρούνται και πάλι οι υποψήφιοι για των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο λόγος:
Λυκειάρχες εξέδωσαν απολυτήρια με το παλιό λογότυπο του Υπουργείου Παιδείας και αποτέλεσμα να μην είναι έγκυρα!!!
-Απλά πράγματα:
Η ατιμωρησία πρέπει να σταματήσει, άμεσα θα πρέπει να παυτούν από τα καθήκοντά τους όλοι οι λυκειάρχες που ταλαιπώρησαν τους μαθητές τους!

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2010

Στα θρανία 446 ώρες παραπάνω

Περισσότερες ώρες από κάθε άλλο μαθητή στις χώρες του ΟΟΣΑ θα κάνουν μάθημα τα ελληνόπουλα από τον Σεπτέμβριο, αφού το πρόγραμμα διδασκαλίας αυξάνεται κατά 40%, στα 800 ολοήμερα σχολεία που θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση πιλοτικά.
Πρόκειται για τις υποχρεωτικές ώρες διδασκαλίας των μαθητών της α' και της β' τάξης του δημοτικού, δηλαδή παιδιών 6 έως 8 ετών, που θα κάνουν μάθημα 7 ώρες την ημέρα.
Οπως επισημαίνει ο καθηγητής και ερευνητής Στρ. Στρατηγάκης, «μέχρι τώρα τα παιδιά αυτής της ηλικίας έκαναν μάθημα 5 ώρες κάθε μέρα και τα περισσότερα δυσκολεύονταν ακόμη και να κάθονται ...>>>>>>>

τόσες ώρες στο θρανίο. Το πρόγραμμα αλλάζει τώρα και στις υπόλοιπες τάξεις του δημοτικού, έτσι ώστε να γίνει το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας 35 ώρες την εβδομάδα σε όλες τις τάξεις του δημοτικού σχολείου.
Μετά τις 7 ώρες διδασκαλίας και το τέλος του υποχρεωτικού ωραρίου, τα παιδιά που επιθυμούν να συνεχίσουν το ολοήμερο πρόγραμμα τρώνε το φαγητό που έφεραν από το σπίτι τους, φυσικά πάνω στο ίδιο θρανίο, αφού στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν τραπεζαρίες και τραπεζοκόμοι για να συνεχίσουν αμέσως μετά, με 2 ώρες προγράμματος που μπορεί να περιέχει οποιοδήποτε αντικείμενο διδασκαλίας ή προετοιμασία της επόμενης ημέρας.
Ετσι, επιστρέφει μετά τις 4.30 στο σπίτι το παιδί, κατάκοπο και τσακισμένο μετά το εξαντλητικό του πρόγραμμα, χωρίς διάθεση ή περιθώριο εξωσχολικής δραστηριότητας, ενώ είναι αμφίβολο αν το δίωρο επαρκεί για την προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας».
Το υπουργείο Παιδείας όμως στοχεύει να «αφήνει ο μαθητής την τσάντα στο σχολείο» και οι ώρες στο σπίτι να είναι παιχνιδιού και ξενοιασιάς. Αυτό είναι το στοίχημα της Α. Διαμαντοπούλου, το οποίο όμως οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ανέφικτο, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες των σχολείων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα, πάντως, με στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα παιδιά ηλικίας από 7 έως 8 ετών στην Ελλάδα θα έχουν 1.274 ώρες το χρόνο υποχρεωτικής διδασκαλίας, από 828 που είχαν μέχρι τώρα. Στην Αυστραλία κάνουν μάθημα 954 ώρες και ακολουθεί η Ολλανδία με 940. Στη Φιλανδία, της οποίας το εκπαιδευτικό σύστημα και οι επιλογές είναι πρότυπο και για την Ελλάδα, οι υποχρεωτικές ώρες διδασκαλίας στη συγκεκριμένη ηλικία δεν ξεπερνούν τις 608 το χρόνο.
Ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 769 ώρες το χρόνο, ενώ στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι λίγο περισσότερες και φθάνουν τις 781 το χρόνο (βλ. σχετικό πίνακα).
Δηλαδή τα ελληνόπουλα θα κάνουν 33,54% περισσότερες ώρες μάθημα από τα παιδιά στην Αυστραλία και 60% περισσότερες ώρες από τον μέσον όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που εφαρμόζονται από το Σεπτέμβριο είναι η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών και η ένταξη από την πρώτη δημοτικού της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας, με στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία τη «δεξιότητα της πολυγλωσσίας», ένα προσόν απόλυτα αναγκαίο για το μέλλον.
Ενα μέτρο που βρίσκει αντίθετους πολλούς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν στηρίζεται σε «παιδαγωγική βάση», αφού δεν παρέχει σοβαρή και σε βάθος γνώση της ξένης γλώσσας αλλά περιορίζεται στην παροχή ψηγμάτων γνώσεων που θα δώσουν στο παιδί κάποια δεξιότητα χειρισμού της.
Σύμφωνα με στοιχεία που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτικοί, από το πρόγραμμα του υπουργείου «Ευρυδίκη», σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης η διδασκαλία των αγγλικών αρχίζει σε μεγαλύτερη ηλικία Στο Βέλγιο, στην Πολωνία, στην Ισλανδία, στην Πορτογαλία και στη Σλοβακία από 10 ετών. Στη Σλοβενία, στην Κύπρο, στη Λιθουανία, στη Ρουμανία, στη Δανία από 9 ετών. Σε μικρότερη ηλικία αρχίζει μόνο στη Νορβηγία, στην Ιταλία και στη Μάλτα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Και ...εγεννήθη η "ΣΙΘΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Λάβαμε "Ιδρυτική Διακήρυξη" της "ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ", η οποία κίνηση ή "Κίνημα Πάλης Πολιτών", όπως αυτοπροσδιορίζονται, θα διεκδικήσει το Δήμο Σιθωνίας στις εκλογές του Νοέμβρη!
Επιτέλους και κάτι που γεννιέται από τους πολίτες και όχι από τα κόμματα! Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία και περιμένουμε να ακούσουμε και ονόματα που θα είναι στο Αυτοδιοικητικό αυτό Κίνημα.
"Η "ΣΙΘΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" είναι κίνηση ενεργών πολιτών, όλου του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος καθώς επίσης και ανένταχτων πολιτών, ανιδιοτελών δυνάμεων με ευαισθησία στα προβλήματα και το μέλλον των νέων, των ανθρώπων της εργασίας, της αυτοαπασχόλησης και της ιδιαίτερης "τρίτης ηλικίας".
Αγωνιούμε, επαγρυπνούμε κι αγωνιζόμαστε ...>>>>>>>

για την προστασία του περιβάλλοντος, που ενώ έχει άπειρο κάλλος και δυναμικές ανάπτυξης τόσο στον ορεινό όσο και το θαλάσσιο όγκο της Σιθωνίας, στοχοποιείται, αλλοιώνεται και εκμαυλίζεται από ασύδοτα – αλλότρια οικονομικά συμφέροντα.
Αντιστεκόμαστε σε κάθε άδικη καταπάτηση της πατρώας γης που επιχειρεί να μειώσει τον ζωτικό μας χώρο και παλεύουμε για τη συνέχεια της προαιώνιας παρουσίας μας στον τόπο μας.
Διατηρούμε και αναπτύσσουμε σε πείσμα των καιρών τον πολιτισμό μας απορρίπτοντας κάθε παρηκμασμένο προϊόν υποκουλτούρας.
Η "ΣΙΘΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" ενθαρρύνει και υποστηρίζει τη συμμετοχή των γυναικών και την ανάδειξή τους στις αυτοδιοικητικές υποθέσεις.
Υιοθετεί μορφές άμεσης δημοκρατίας με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων σε λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές και τα διαμερίσματα.
Δίνει ρόλο ουσιαστικό σε διαδικασίες διαφάνειας και συνεχούς ελέγχου που είναι προαπαιτούμενα για έναν πραγματικά και όχι κατ’ ευφημισμό αυτοδιοικούμενο Δήμο.
Η "ΣΙΘΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" δεν είναι ευκαιριακός εκλογικός σχηματισμός, είναι ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Κίνημα δημιουργικής δράσης και συνεχούς αναζήτησης, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, ξεπερασμένες αντιλήψεις και αγκυλώσεις.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να προσπεράσουμε αναχρονιστικές τακτικές με πίστη για ένα καλύτερο σήμερα, έχοντας όραμά μας ένα αύριο που μας αξίζει.

Απαρέγκλιτη αρχή μας, είναι η συνεχής διεκδίκηση πόρων από την κεντρική εξουσία επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας χωρίς μεμψιμοιρίες και μεταθέσεις ευθυνών. Διεκδικούμε από τους εκάστοτε κυβερνώντες ανάπτυξη, ποιότητα ζωής, πρόνοια, παιδεία, υγεία, πολιτισμό.
Καλούμε όλους τους Πολίτες της Σιθωνίας, πολίτες με ισχυρή θέληση να συνταχθούν μαζί μας για έναν Δήμο ανεξάρτητο, διεκδικητικό, που θα υπηρετεί το συμφέρον των πολλών. Έναν Δήμο απαλλαγμένο απ’ τη μιζέρια, τη διαπλοκή, την καταπάτηση και τη λεηλασία…
Έναν Δήμο που θα μπορούμε να τον παραδώσουμε με υπερηφάνεια αύριο στα παιδιά μας. "
Για τη "ΣΙΘΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"
Κυριακή Μάλαμα

Αγοράζει αυτόν που του χρωστάει!

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι: Η Πειραιώς έχει δανειστεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 350.000.000 €!!!
-Αν αληθεύουν αυτά τα δημοσιεύματα πώς είναι δυνατό να αγοράσει το Τ.Τ.;

Αν γίνει δεν θα το φωνάξουν κι από το καμπαναριό!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" τα δύο μεγαλύτερα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου χρωστούν σε Πειραιώς και ΑΤΕ:
ΠΑΣΟΚ: στην ΑΤΕ 96.800.000 € και στην Πειραιώς 5.000.000 €!
Ν.Δ.: Στην ΑΤΕ 105.000.000 € και στην Πειραιώς 15.000.000 €!
-Μια υποθετική ερώτηση κάνουμε τώρα (στις υποθετικές δεν απαντούν ποτέ οι πολιτικοί): Αν η πρόταση Σάλα γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση και η Ν.Δ. συμφωνήσει ή αντιδράσει υποτονικά λέτε να διαγραφούν αυτά τα χρέη;


Υπερχρεωμένα και τα κόμματα όχι μόνο τα νοικοκυριά!

Ο υπ. Περιφερειάρχης καίει τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη-Αντιδράσεις

Οι περιοχές των Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας, τόσο των κυβερνήσεων, όσο και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η απαράδεκτη και αιφνιδιαστική ενέργεια του νομάρχη, κ. Ψωμιάδη, να θέσει και να ψηφιστεί κατά πλειοψηφία η χρήση ως καύσιμης ύλης των αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, η οποία ...>>>>>>>

βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές και τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης..
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, Τάσος Κουράκης και Ευαγγελία Αμμανατίδου -Πασχαλίδου, εκφράζουν την αντίθεσή τους για τη μεθόδευση, εκ μέρους της διοίκησης της Νομαρχίας, η οποία χωρίς να ενημερώσει, να συζητήσει και να συναποφασίσει με τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες της δυτικής Θεσσαλονίκης, προχώρησε στην περιβαλλοντική υποβάθμιση μιας ήδη επιβαρυμένης περιοχής,
Επίσης καταγγέλλουν πως η χρόνια αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος και η συνειδητή επιλογή της μη αντιμετώπισης του προβλήματος της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων, έστω και με συμβατικούς τρόπους, έχει οδηγήσει σε προφανή αδιέξοδα. Αδιέξοδα που για κάποιους, συνιστούν «ευκαιρία» για την προώθηση της «μαγικής λύσης» της αποτέφρωσης των απορριμμάτων, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικός διάλογος για τις επιπτώσεις. Επιπλέον, μια τέτοια επιλογή πρακτικά ακυρώνει τις προοπτικές της ανακύκλωσης για δεκαετίες. Εξάλλου η εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο δείχνει ότι τα εργοστάσια καύσης μεγάλων πόλεων κλείνουν κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης και των περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν τα προβλήματα των ελεγκτικών μηχανισμών. Οι δημόσιες υπηρεσίες και φορείς με περιβαλλοντικό αντικείμενο είναι υποστελεχωμένες και υφίστανται συστηματική αποδυνάμωση.
Τέλος δηλώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί στο πλευρό των κατοίκων και των φορέων της πόλης για την ουσιαστική αντιμετώπιση των οικολογικών ζητημάτων για τα οποία χρειάζονται βαθιές τομές σε πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο, τομές που θα προέλθουν μέσα από συγκρούσεις και τη ριζική αμφισβήτηση των ακολουθούμενων σήμερα νεοφιλελεύθερων αναπτυξιακών προτύπων.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάλα - Σάλα (όχι του έξυπνου της Πειραιώς)

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ

Καλά αντανακλαστικά έδειξαν να έχουν οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ!
Αμέσως μετά την πρόταση Σάλα νέκρωσαν τα καταστήματα της ΑΤΕ, απεργούν αντιδρώντας στην εξευτελιστική πρόταση της Πειραιώς για εξαγορά της Τράπεζας!
Το τραγουδάκι το ξέρετε:
Σάλλα Σάλλα μες στη σάλα τα μιλήσαμε,
να με πάρεις, να σε πάρω συμφωνήσαμε.


Ο ΣΥΝ για την πρόταση εξαγοράς ΑΤΕ και Τ.Τ. από την Πειραιώς

Ανακοινώθηκε σήμερα η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για ταυτόχρονη εξαγορά του 77% της Αγροτικής Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που κατέχει το Δημόσιο. Για εξαγορά δηλαδή του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχει το ελληνικό δημόσιο έναντι 701 εκατομμυρίων ευρώ.
Η κίνηση αυτή αν μετουσιωθεί σε πράξη μηδενίζει ...>>>>>>>

τη συμμετοχή του δημοσίου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, θα προκαλέσει τεράστιες ανακατατάξεις στον τραπεζικό χάρτη και θα έχει σημαντικότατες δυσμενείς συνέπειες στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και συνολικά της οικονομίας.
Σε αντίθεση με τις κοινές επιχειρήσεις, οι τράπεζες δεν αξιοποιούν μόνο τα κεφάλαια των μετόχων τους αλλά και τις αποταμιεύσεις των πολιτών και συνολικά της κοινωνίας. Επίσης, από τη λειτουργία των τραπεζών επηρεάζονται οι όροι λειτουργίας της οικονομίας. Οι τράπεζες λειτουργούν ως μια «υποδομή» για την υπόλοιπη οικονομία, γι’ αυτό δεν μπορούν ακόμη και στις σημερινές συνθήκες να αντιμετωπίζονται ως κοινές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.
Οι τράπεζες, επομένως, ασκούν μια κοινωνικά αναγκαία λειτουργία κατά παραχώρηση. Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία θα έπρεπε να ορίζει πώς θα λειτουργούν οι τράπεζες και όχι οι τράπεζες πώς πρέπει να λειτουργεί η κοινωνία.
Η σημερινή κρίση απέδειξε τη χρεοκοπία των πολιτικών και πεποιθήσεων του νεοφιλελευθερισμού: ότι το κράτος είναι «κακό επειδή είναι ανίκανο» και οι αγορές «καλές γιατί είναι και ικανές και αποτελεσματικές». Τα κράτη σήμερα δρουν ως εγγυητές της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, προσφέροντας τεράστια πακέτα δημόσιας χρηματοδότησης και εγγυήσεων για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.
Ένα μέρος του ιδιωτικού χρέους των τραπεζών μετατρέπεται έτσι σε δημόσιο, με σημαντικές επιπτώσεις σε όλη την κοινωνία.
Η θέση μας να τεθούν υπό δημόσιο κοινωνικό έλεγχο οι τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας, με άμεση διεκδίκηση τη διαμόρφωση του πυλώνα των τριών τραπεζών, είναι μία θέση επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ.
Η κυβέρνηση, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, δεν νομιμοποιείται να εφαρμόζει ή να στηρίζει εξελίξεις τις οποίες δεν έθεσε προγραμματικά στο λαό καθώς και στους εργαζόμενους στις τράπεζες, που οι μαζικοί τους φορείς στηρίζουν τη θέση για δημόσιο πυλώνα στις τράπεζες.
Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής