Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Μέσα (στη βουλή) πάμε καλά. Έξω …τι σημασία έχει;
Όλα όμορφα κι ωραία και κυρίως αναμενόμενα στη Βουλή. Σε μια ωραία ατμόσφαιρα και «ηχομονωμένοι» από τις φωνές των –λίγων είν’ αλήθεια, διαδηλωτών- που ήταν απ’ έξω, οι πατέρες του έθνους μεταξύ χαμόγελων, χαριεντισμών και –ενίοτε υψηλών τόνων- ψήφισαν -επί της αρχής- το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Σύνολο ψηφισάντων 298
.

ΥΠΕΡ (159):όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (παρά τους όποιους …λεονταρισμούς, είχαν ακουστεί) και οι νέοι σύμμαχοι της σοσιαλιστικής μας Κυβέρνησης, Μπακογιάννη και Κιλτίδης !
ΚΑΤΑ (137):οι παλιοί σύμμαχοι (ΛΑΟΣ - Καρατζαφέρης), που είχαν συμπορευθεί στο μνημόνιο και …τρόμαξαν, θεωρώντας προφανώς πιο …δεξιό ακόμα και από τις δικές τους αρχές το ασφαλιστικό !!! Κατά, ψήφισαν ακόμα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουβέλης και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα
ΠΑΡΩΝ (2): …οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γιάννης Οικονόμου.
Σχόλια; Όλα καλά... Διαβάστε ένα για παράδειγμα, που έστειλε ...ευχαριστημένος αναγνώστης, στο blog τρωκτικό…......>>>>>>

Συναυλία αύριο στον Πολύγυρο. 2ο Φεστιβάλ Πολυγύρου

Όλοι να βρεθούμε αύριο Παρασκευή 9/7/2010 στη Συναυλία του Παύλου Παυλίδη & The Β-MOVIES, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Πολυγύρου και την οποία διοργανώνει ο Α.Ο.Πολυγύρου και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Πολυγύρου.
Να τονισθεί ότι η συναυλία θα γίνει ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες αφού υπάρχει η εναλλακτική λύση του κλειστού Θεάτρου Πολυγύρου!
Για κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τους διοργανωτές.

Σοφία Σακοράφα για το Ασφαλιστικό στη Βουλή

Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΚΕ στον Πολύγυρο.

Αύριο Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010, θα πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο η συνεδρίαση της Επιτροπής θεσμών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος.
Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης είναι το Πρόγραμμα Καλλικράτης και η υλοποίησή του ενώ την Επιτροπή Θεσμών θα απασχολήσουν και επιμέρους ζητήματα, που αφορούν την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πολυγύρου στις 11.00 π.μ..

Απαράδεκτη και ανόητη ενέργεια.

Τις φωτογραφίες, μας τις έστειλε αναγνώστης εκφράζοντας και την οργή του για την τουλάχιστον ανόητη ενέργεια εκείνου που πυροβόλησε τα δύο γαϊδουράκια στην περιοχή Άγιος Δημήτριος στον Πολύγυρο. ...>>>>>>>Τρία ασθενοφόρα για τη γεμάτη τουρίστες Χαλκιδική

Για τα άλλα δύο ασθενοφόρα που διατίθενται υπάρχει μόνο ένας οδηγός
«Ανοχύρωτη» από ΕΚΑΒ και ασθενοφόρα είναι για άλλη μία χρονιά η Χαλκιδική, η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζει τους κατοίκους της και φιλοξενεί έως και ένα εκατομμύριο ανθρώπους.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο νομός, ένας από τους πλέον τουριστικούς της χώρας, παραμένει ουσιαστικά χωρίς ΕΚΑΒ. «Καλώντας κάποιος το 166, θα μιλήσει με έναν υπάλληλο του νοσοκομείου Πολυγύρου, ο οποίος θα ψάξει αν θα βρει διαθέσιμο ασθενοφόρο ανάμεσα στα ελάχιστα που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας και πολλά από αυτά υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα ...>>>>>>>>

να κινδυνεύουν ζωές», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ουσιαστικά τα μόνα διαθέσιμα ασθενοφόρα σήμερα στον νομό είναι τρία -από ένα στο νοσοκομείο Πολυγύρου και στα Κ.Υ. Μουδανιών και Κασσάνδρας-, ενώ άλλα δύο στα Κ.Υ. Αγ. Νικολάου και Παλαιοχωρίου υπολειτουργούν, μόνο με έναν οδηγό. «Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου είχε υποσχεθεί πως θα ενισχυθούν οι τουριστικές περιοχές μόλις προσληφθούν οι 232 εργαζόμενοι. Οι προσλήψεις έγιναν τον Ιανουάριο, αλλά έως σήμερα δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένας στη Χαλκιδική», είπε.

Με αιχμή τις ελλείψεις στη Χαλκιδική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν χθες δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωσαν τα ασθενοφόρα τους έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, από όπου δέχονταν τις κλήσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, κυκλοφορούν 18 ασθενοφόρα ανά βάρδια, από 25 που κυκλοφορούσαν μέχρι πρόσφατα, λόγω ελλείψεων προσωπικού.
ΠΗΓΗ

Πρωτότυπη ιντερνετική διαμαρτυρία: «ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ»

Αυτή τη στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι φωνάζουν “Να καεί το μπουρδέλο η βουλή”!

Έτσι θα διδαχθούμε και την Ιστορία του '60...

ΠΑΣΟΚ + Ντόρα, Κιλτίδης

Έλεος κυρ Αντώνη !!!

Αν. Σαμαράς
«Δεν χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα. Χρειάζονται αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία θα εξουδετερώνουν την ύφεση. Το αθροιστικό αποτέλεσμα των αντισταθμιστικών αυτών μέτρων σε συνδυασμό με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες θα δημιουργήσουν έναν ενάρετο οικονομικό κύκλο ανάπτυξης σε αντίθεση με τον φαύλο κύκλο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, ενώ, παράλληλα, θα απαλύνουν τις κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες από το δυσβάστακτο κόστος της προσαρμογής.».
Τώρα μάλιστα, καθαρές, ξεκάθαρες θέσεις του Αντώνη. Πως δεν ...>>>>>>>

το είχαμε καταλάβει τόσο καιρό, ρε παιδί μου.
Τι μας λες κυρ Αντώνη;
Δεν χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα; να υποθέσουμε ότι, συμφωνείς με όσα έχουν ληφθεί; Χρειάζονται, λες, αντισταθμιστικά μέτρα για να δημιουργηθεί ένας ενάρετος οικονομικός κύκλος ανάπτυξης, τι ωραίες κουβέντες!!!!! δηλ, ας πούμε όπως στην περίπτωση του Βατοπεδίου ή της Αγρογής; ή των δομημένων;
Ανησυχείς, λες, για τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες. Θυμάσαι που έλεγες προεκλογικά; «η οικονομική πολιτική του καταλληλότερου τότε Πρωθυπουργού, του κ. Καραμανλή, είναι το αντίδοτο στην κρίση;».
Έλεος κυρ Αντώνη ! Χάσαμε τα λεφτά μας, μη χάσουμε και τα μυαλά μας.
Ο Πολυγυρινός

Θα μπορούσε να λέει...

-Ναι, θέλω και θα κατέβω ως ανεξάρτητος υποψήφιος για το δήμο Αριστοτέλη στην όμορφη Χαλκιδική. Τώρα, αν θα το ήθελε ο Αριστοτέλης και ο όποιος πρόγονός μας φιλόσοφος, δεν το γνωρίζω.. Κρίμα, που...
δεν ζει να τον ρωτήστε.. Εδώ, θα μου πείτε πεθάναν κι οι ιδέες του, αλλά πιστεύετε ειλικρινά ότι φέρω ευθύνες γι΄ αυτή την ηθική κατάπτωση της χώρας και την απαξία της Πολιτικής που παρατηρείται..;
Δια την ευφάνταστη ρήση:
Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης
ΠΗΓΗ


Διεθνώς ρεζίλι!


Από το σημερινό φύλλο της Γερμανικής BILD (6.000.000 φύλλα κυκλοφορίας την ημέρα):
Λεζάντα της φωτογραφίας: Τα καπρίτσια του στοιχίζουν πανάκριβα στον Ελληνικό Λαό!
Παρακάτω, δώρισε 30 κινητά σε φίλους του και τα χρησιμοποιούσαν σε ροζ τηλέφωνα!

Η «εκδίκηση» του γαϊδάρου!

Λιγότερα από 16000 γαϊδούρια απέμειναν στην Ελλάδα. Είδος υπό εξαφάνιση.
1.000 ευρώ το τυρί από γάλα γαϊδούρας! Μήπως είναι μια εναλλακτική λύση στην κρίση της κτηνοτροφίας;
«Σκιά» στο ξεθωριασμένο κάδρο της ελληνικής υπαίθρου έχει καταντήσει ο …όνος το συμπαθές γαϊδουράκι που κάποτε ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της επαρχιακής γοητείας αλλά και της λαϊκής παράδοσης και λαογραφίας. Η συμβολή του δε ήταν καθοριστική στην εξέλιξη της ελληνικής γεωργίας και στην οικονομική ανάπτυξη των διαφόρων μειονεκτικών περιοχών όπως την ηπειρωτική ορεινή και νησιωτική Ελλάδα. Κάθε χωριατόσπιτο στα χρόνια πριν το ’50 και λίγο πριν το ’80 είχε το δικό του …κυρ Μέντιο φορτωμένο άλλοτε με ξύλα, άλλοτε ...>>>>>>>

με σάκους να αγκομαχά και άλλοτε καβάλα με παιδιά ξυπόλυτα…Φιλμ νουάρ μιας εποχής που ξεθώριασε και μαζί και η φιγούρα του πιο συμπαθούς αλλά και …παρεξηγημένου τετράποδου στο οποίο αποδίδονται τα χαρακτηριστικά της υπομονής (γαϊδουρινή υπομονή), της ξεροκεφαλιάς, του πείσματος (στύλωσε τα πόδια του σαν γάιδαρος) αλλά και της χοντροκοπιάς (γαϊδουρινή συμπεριφορά). Ιδιαίτερα για το τελευταίο χαρακτηριστικό από τότε που αυτό έχει υιοθετηθεί και εξελιχθεί από τα …δίποδα η γαϊδουρινή συμπεριφορά έχει τελείως χάσει την αίγλη και την πρωτοτυπία της.

Και ύστερα ήρθαν τα τρακτέρ
Κάπου στη δεκαετία του 70 στη χώρα μας…ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής υπαίθρου έδιωξε τα γαϊδουράκια και τα αντικατέστησαν τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα. Έτσι άρχισαν να απαξιώνονται και μοιραία να εξαφανίζονται. Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), από τα 508.000 γαϊδούρια που υπήρχαν στην Ελλάδα το 1950, το 1995 μειώθηκαν σε 95.000, ενώ σήμερα (στοιχεία για το έτος 2008) υπάρχουν λιγότερα από 16.000. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιώργο Αρσένο που έχει διεξάγει την έρευνα διαπιστώνεται μια σημαντική τάση μείωσης του πληθυσμού περίπου κατά 1000 ζώα ετησίως. Αναφέρεται δε ότι σήμερα εκτρέφονται στην Ελλάδα περίπου 14.570 γαϊδούρια. Στη Θεσσαλία εκτρέφονται 801 γαϊδούρια, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν για τους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας και Μαγνησίας, ενώ για το νομό Λάρισας δεν υπάρχουν δηλωμένα ζώα.

Είδος υπό εξαφάνιση στην Ξάνθη
Στην Ξάνθη σε μια έρευνα που διενήργησε το «Ε» διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει καταγραφή των όνων ξεχωριστά αλλά μια απογραφή του 2001 συνολικά των ιπποειδών (άλογα, μουλάρια , γαϊδούρια). Ο αριθμός τους τότε ήταν περί τα 2.500 ιπποειδή στο νομό. Όμως ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής κ. Σαχαπατζίδης Αχιλλέας εκτιμά ότι σήμερα ιδιαίτερα ο πληθυσμός των γαϊδουριών είναι κατά πολύ μικρότερος: «Το γαϊδουράκι τείνει να εξαφανιστεί. Στο νομό μας στην πεδινή περιοχή είναι σχεδόν μηδενικός ο αριθμός. Λίγα υπάρχουν στη Σταυρούπολη και στα Πομακοχώρια. Αλλά μετά και την μείωση της καπνοκαλλιέργειας και αυτά έχουν μειωθεί πολύ».
Μ’ αυτό ως δεδομένο και με τον ορατό κίνδυνο να εξαφανιστεί ένα είδος ζώου αναζητήσαμε μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που δίνει κίνητρα διατήρησης του είδους. Όπως μας πληροφόρησε ο Δασάρχης κ. Σταμπουλίδης, απ’ την πλευρά του το Δασαρχείο υλοποιεί ένα κρατικό πρόγραμμα επιδότησης των υλοτόμων για την αγορά μουλαριών που τα χρησιμοποιούν για την μεταφορά ξυλείας σε δύσβατες περιοχές. Απ’ την πλευρά της Διεύθυνσης Γεωργίας Ξάνθης ο κ. Τσελέπης μας πληροφόρησε ότι πριν 2 χρόνια «έτρεξε» ένα πρόγραμμα που αφορούσε όμως τις σπάνιες φυλές αλόγων καθώς και τη βραχυκερατική αγελάδα στην ορεινή περιοχή με επιδότηση 300 ευρώ ανά αγελάδα. Για τα γαϊδουράκια όμως ουδεμία πρόνοια, ουδεμία προστασία. Αφέθηκαν απροστάτευτα να βαδίζουν τον μοναχικό δρόμο της εξαφάνισης…

Η «εκδίκηση» του γαϊδάρου…
Δεν πρόκειται για …μύθο του Αισώπου αλλά για σύγχρονη πραγματικότητα βασισμένη μάλιστα σε οικονομικούς όρους. Κι αν σε παλιότερες εποχές οι ανάγκες υπαγόρευαν και επεφύλασσαν άλλου είδους…δουλειά για τα γαϊδούρια, οι σύγχρονες συνθήκες ζωής αποτελούν ίσως μια «χαραμάδα» ελπίδας διάσωσης του είδους όχι από …φιλοζωικά αισθήματα αλλά από οικονομικά!
Τουτέστιν: Όψιμα επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι που ήταν ήδη γνωστό στην Κλεοπάτρα την φιλάρεσκη βασίλισσα της Αιγύπτου που έκανε καθημερινά το λουτρό της με…γαϊδούρας γάλα αλλά και στην …αγράμματη μάνα του πιο μικρού ελληνικού χωριού του περασμένου αιώνα που έδινε στο παιδί γαϊδούρας γάλα για να το θεραπεύσει από τον κοκίτη!
Έτσι σύμφωνα με τη έρευνα του κ. Αρσένου (αλλά και με 60 επιστημονικές εργασίες αποκλειστικά για το γαϊδουρινό γάλα) η σύνθεσή του γαϊδουρόγαλου είναι παρόμοια με αυτή του μητρικού γάλακτος. Γι αυτό σε αρκετούς, ιδιαίτερα ηλικιωμένους, στα χωριά, είναι γνωστό ότι χρησιμοποιήθηκε για τη διατροφή βρεφών, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν τα σύγχρονα παιδικά γάλατα σε σκόνη.
Σε ιστορικές πηγές αναφέρεται, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι από την αρχαιότητα είχαν εντοπιστεί οι θεραπευτικές του ιδιότητες για ορισμένες παθήσεις, αλλά και η χρήση του ως φυσικό καλλυντικό. Από τα διαθέσιμα στοιχεία για τη χημική σύνθεση του γαϊδουρινού γάλακτος και τις αναλύσεις, προκύπτει ότι είναι σχετικά φτωχό σε ολικά στερεά (8 έως 10%) και πρωτεΐνες (1,5 έως 1,8%) ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη (6 έως 7%). Η λιποπεριεκτικότητά του κυμαίνεται από 0,28% έως και 1,82% και εξαρτάται από την εποχή του έτους. Η ημερήσια γαλακτοπαραγωγή μιας γαϊδούρας κυμαίνεται από 0.9 έως 1.7 λίτρα, ενώ η μέση ετήσια ποσότητα είναι 489±36 λίτρα με μέση διάρκεια αρμέγματος 295±12 μέρες.

1000 ευρώ το κιλό το γαϊδουρινό τυρί!
Αυτό όμως που απαξιώνουμε εμείς το εκτιμούν οι ξένοι. Είναι χαρακτηριστική η ιστορία ενός ζεύγους από το Βέλγιο που πριν από μερικά χρόνια είχε πάει διακοπές στην Αρκαδία και γνώρισε τον αρκαδικό όνο. Ζήτησαν να πάρουν στη χώρα τους δύο γαϊδουράκια που είχαν εγκαταλείψει τα αφεντικά τους. Μετά από ένα χρόνο ήρθαν πάλι στην Ελλάδα και πήραν άλλα δύο ζώα. Σήμερα οι δύο Βέλγοι έχουν μια φάρμα όπου εκτρέφουν γαϊδούρια, πουλάνε το γάλα τους και μάλιστα πολύ ακριβά, ενώ φτιάχνουν από αυτό περιζήτητα στην Ευρώπη φυσικά καλλυντικά.
Την τελευταία δεκαετία δημιουργήθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Γιουγκοσλαβία) εκτροφές όνων όπου το παραγόμενο γάλα χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή καλλυντικών αλλά και για ανθρώπινη κατανάλωση. Στο Βέλγιο, η μονάδα του Ολιβιέ Ντενίς, στο Chateau des Mottes, διαθέτει το γάλα με λιανική τιμή που ξεπερνά τα 100 ευρώ το λίτρο. Στο Πάρκο Ζασάβιτσα, στην περιοχή Σρμέσκα Μιτρόβιτσα της Σερβίας, ο Σλόμπονταν Σίμπιτς παράγει γάλα, από το οποίο φτιάχνονται διάφορα προϊόντα, όπως σαπούνι, κρέμες προσώπου, αφρόλουτρα, διάφορα άλλα καλλυντικά, αλλά και λικέρ. Ξέρετε πόσο πωλείται το τυρί, κατόπιν παραγγελίας; 1.000 ευρώ ανά κιλό. Βέβαια χρειάζονται 25 λίτρα γάλα γαϊδάρας.

4 - 5 εκτροφείς όνων στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα δύο εκτροφείς ο Νίκος Μπουκουβάλας, εκτρέφει γαϊδουράκια εδώ και τρία χρόνια στην Έδεσσα και στην Καρδίτσα ο Παναγιώτης Παπαποστόλου εκτρέφει 35 όνους για παραγωγή. Σε συνέντευξή τους σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» είπαν: «Είμαστε τέσσερις ή πέντε παραγωγοί γαϊδουρινού γάλακτος σε όλη τη χώρα. Βγάζουμε 12 κιλά γάλα την ημέρα το οποίο πουλάμε από 12-25 ευρώ χονδρική σε εμπόρους για καλλυντικά. Ως νωπό για κατανάλωση είναι πολύ πιο ακριβό», επισημαίνει ο κ. Μπουκαβάλας
«Είναι δύσκολο ζώο το γαϊδούρι. Απ' όταν γεννήσει θηλάζει έντεκα μήνες και μετά πάλι εάν ξαναγεννήσει το ίδιο. Το δύσκολο είναι στο άρμεγμα. Έχει την τεχνική του. Κάποια ζώα είναι δύστροπα• δύσκολα να τους πάρεις το γάλα. Εμείς εδώ αγωνιζόμαστε αλλά το κράτος δεν βοηθά», τονίζει ο κ. Παπαποστόλου.

Μήπως ο …γάιδαρος θα δώσει τη λύση στην κρίση της κτηνοτροφίας;
Και μπορεί μεν σε κάθε περίπτωση, η εκτροφή των γαϊδάρων να είναι μια επίπονη διαδικασία και χρειάζεται ιδιαίτερες δεξιότητες ωστόσο η δημιουργία μιας μονάδας παραγωγής γαϊδουρινού γάλακτος μπορεί να είναι μια βιώσιμη επιχείρηση κάτω όμως από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έτσι, θα πρέπει κάθε επίδοξος ονοτρόφος να εξετάσει προσεκτικά τις δυνατότητες του εγχειρήματος. Και ίσως θα’ πρεπει και το κράτος να καταρτίσει ένα πρόγραμμα ή να εντάξει τους όνους στο πρόγραμμα σπάνιων επιδοτούμενων φυλών προκειμένου να τα διασώσει και να υπάρξει ενδιαφέρον για δημιουργία μονάδων εκτροφής σε μια εποχή που στην Ελλάδα υπάρχει κρίση στην κτηνοτροφία και αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις.
Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ της Ξάνθης
Για την αποστολή: Βαγγέλης Μαυροδής

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΚΙΝΑ

Εκτελέστηκε Κινέζος δικαστής για διαφθορά
ΠΕΚΙΝΟ. Στην εκτέλεση δικαστή, ο οποίος κατηγορούνταν για διαφθορά στην πόλη Τσονκίν, προχώρησε η Κίνα, μια κίνηση που εγγράφεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, την οποία ακολουθούν οι Αρχές της πόλης. Η στρατηγική αυτή είχε αποτέλεσμα η δημοτικότητα του Μπο Σιλάι, ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος στο Τσονκίν, να αυξηθεί σε εθνικό επίπεδο. Ο Μπο φέρεται ότι προωθεί την υποψηφιότητά του ενόψει ...>>>>>>>

των ζυμώσεων για την αλλαγή στα ανώτατα κλιμάκια της κινεζικής ηγεσίας, η οποία προβλέπεται για το 2012. Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία του Πεκίνου» ανέφερε ότι η εκτέλεση του Ουέν Κιάνγκ, πρώην δικαστή και υποδιευθυντή της αστυνομίας της πόλης, έλαβε χώρα χθες το πρωί. Ο 55χρονος Ουέν είχε καταδικαστεί τον περασμένο Απρίλιο για παροχή προστασίας σε συμμορία, δωροδοκία και βιασμούς
(Από την Καθημερινή 8/7/2010)
Στην υπανάπτυκτη Κίνα γίνεται αυτό και κατάφερε να γίνει παγκόσμια οικονομική δύναμη εδώ γιατί δεν γίνεται, όχι φυσικά με θάνατο αλλά με ισόβια χωρίς παραθυράκια αποφυλάκισης δήθεν για λόγους υγείας κ.λ.π. Να δεις βγαίνουμε ή δεν βγαίνουμε από την επιτήρηση της Τρόικας!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ