Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010

ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ ΜΑΝΤΕΛΗ: «Ο Αγγέλου ήταν ο ίδιος ο Καραμανλής»

Ο Καραμανλής γνώριζε τα πάντα για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου!
Η Σταματούλα Μαντέλη (οργανωμένη από το 1976 στη Ν.Δ. και συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ) τα λέει αυτά σε σημερινή της συνέντευξη στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"!
-Βέβαια το ότι γνώριζε ο Καραμανλής το ήξεραν κι οι "πέτρες", αλλά να...
για να ξέρει κι ο Σαμαράς ποιον αγκάλιαζε στο Συνέδριο του κόμματός του και μεις να καταλάβουμε τι "αλλαγές" θα κάνει σ' αυτό!

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΥΒΩΝ

Μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010 θα διαρκέσει η έκθεση τοπικών προϊόντων με τίτλο «λάδι – ελιά – κρασί – μέλι – κερί», που διοργανώνει το Δίκτυο Επιχειρήσεων Χαλκιδικής στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλυβών.Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (και τις αργίες) : 11.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ...>>>>>>>

στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλυβών και παράλληλες εκδηλώσεις. Από 1 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου 2010 θα λειτουργεί ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – γη και άνθρωποι» ενώ από 1 έως 30 Αυγούστου 2010
ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΩΝ του Κώστα Κουτσού «ΓΛΥΠΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ»
Την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα – Σεμινάριο κατάρτισης και εκπαίδευσης αγροτών. Τέλος θα γίνουν και δύο προβολές ταινιών. Την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010
παρουσιάζεται η ταινία «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού» και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου «Το καναρινί ποδήλατο».

ΕΛΛΑΣ!!!

-Με βάση τα στοιχεία των Ταμείων, στη χώρα μας υπάρχουν 8.900 συνταξιούχοι άνω των 100 ετών. Η Εθνική Στατιστική Υπξηρεσία τους υπολογίζει στους 2.665!
-25.000 συνταξιούχοι φαίνεται να έχουν ξεπεράσει το 90ο έτος της ηλικίας!
-Παγκόσμια πρωτιά στους αιωνόβιους!
-30.000 αναπηρικές "μαϊμού" (οι περισσότεροι στα Χανιά)!
-20.000 συνταξιούχοι παίρνουν το ΕΚΑΣ χωρίς να το δικαιούνται!
-Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας (ΙΚΑ) δεν έχει ακόμα Διοικητή!!!
Αν μπορείτε, βρείτε μου εσείς ένα μπουρδέλο σε τέτοιο μπάχαλο και χωρίς τσατσά!

Εδώ είναι Ελλάδα, ρε. Δε γίνονται αυτά… (λέμε τώρα) !
ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ αυτή την Ανάρτηση !!!
Βάζει …κακές ιδέες, στο μυαλό…
καιροί που είναι…

......>>>>>>

ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ: Φέρτε πίσω τα κλεμμένα...

Υπερβολές Κομμουνιστών Βουλευτών! ...μα τον "κύριο" Άδωνις ουρακοτάγκο!

Έτσι μας "βλέπουν" στην Αθήνα!


Δείτε τις εκτιμήσεις της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ για τις υποψηφιότητες στη Χαλκιδική και σε τρεις από τους πέντε Δήμους.
Στην ίδια εφημερίδα ενδιαφέρον έχει η αναφορά στις γκρίνιες που υπάρχουν για την υποψηφιότητα Ψωμιάδη, από Νεοδημοκράτες Νομάρχες, και στο διάβημα που έκαναν στη Ρηγίλλης για το θέμα αυτό!
-Σωστοί οι Νομάρχες! Τον Ζορό Περιφερειάρχη; Ντροπής πράγματα!

Ο ψευτοσοσιαλιστής.

Πόρτα τη πόρτα έτρεχα
βρε ψευτοσοσιάλα,
για να σε κάνω βουλευτή
να σώσεις την Ελλάδα.
#
......>>>>>>

Εσύ δεν ήσουν βουλευτής,
ήσουν το κάτι άλλο,
ένας πανούργος βολευτής
με σχέδιο και πλάνο.
#
Σκούπα τη σκούπα έπαιρνα
για σένα τα σοκάκια,
να σου μοιράζω φέιγ βολάν
ψήφους και ραβασάκια.
#
Τη ψήφο μου την έκανες
ομόλογα και πλοία
κι εγώ ο αγνός που έτρεχα
πόνο και ανεργία.
#
Ψηφίστε κόσμε προσεχώς
άπλετο φως κι Ελλάδα,
πού να ΄ξερα όμως δυστυχώς,
πως ήσουν μια κουφάλα.
#
Τώρα εγώ στ΄αζήτητα
κι εσύ στην αφθονία,
το SOS μου να εκλιπαρώ,
μ΄απάντηση καμμία.

Γιώργος Κανλής

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση οδηγεί και τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα και ειδικά τις γυναίκες και τις μητέρες στον ίδιο καιάδα της ανασφάλειας και της φτώχειας που οδηγεί και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Η σύνταξη ουσιαστικά καταργείται και από τα το γεγονός ότι η συμπλήρωση της 40χρονης εργασίας σε συνθήκες ευέλικτης εργασίας είναι ανέφικτη αλλά και από τα το γεγονός της κατακόρυφης απόλυτης μείωσης των μισθών και τώρα και προοπτικά μέσα από το σχεδιαζόμενο νέο μισθολόγιο – φτωχοκομείο των δημοσίων υπαλλήλων. ......>>>>>>

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει να τιμωρήσουν όλους αυτούς που τους έκρυβαν την αλήθεια, τους καθησύχαζαν και τους παραπλανούσαν όπως με την πολιτική των επιδομάτων.
Να διδαχθούν από την πείρα τους και να βγάλουν συμπεράσματα.
Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη με κοινό πανεργατικό, αγωνιστικό μέτωπο να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή λαίλαπα που ξεθεμελιώνει και τις κατακτήσεις δεκαετιών στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις.
ΑΘΗΝΑ 03/07/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα βάρβαρα μέτρα και οι βαριές θυσίες των εργαζομένων όχι μόνο δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο για τους ίδιους αλλά αποθρασύνουν κυβέρνηση –μεγαλοεπιχειρηματίες - ΕΕ, ρίχνουν λάδι στη φωτιά εφόσον υπηρετούν την υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων που ευθύνεται για την κρίση. Μονόδρομος για το λαό είναι η συσπείρωση του και ο αγώνας του για τα σύγχρονα δικαιώματά του, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου.
ΑΘΗΝΑ 04/07/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ματαίωση θεατρικής παράστασης στον Πολύγυρο

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως η για σήμερα Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 προγραμματισμένη θεατρική παράσταση «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του» ματαιώνεται λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Πολύγυρο.
Οι κάτοχοι των εισιτηρίων της συγκεκριμένης παράστασης μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους από αύριο Δευτέρα, πρωί και απόγευμα, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, στο ισόγειο του Δημαρχείου.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πολυγύρου


Μνημόνιο ή …Σύνταγμα ; οι …Λετονοί δείχνουν το δρόμο ;

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Λετονίας κατήργησε ως αντισυνταγματικές, τις διατάξεις του αντι-ασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης της χώρας (ο οποίος ψηφίσθηκε κατ' επιταγήν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ) και που επέβαλλε μαζικές περικοπές συντάξεων από 10% έως και 70%, στο όνομα της …«σωτηρίας του ασφαλιστικού συστήματος».
Εδώ τι γίνεται αλήθεια;Το Μνημόνιο είναι ανώτερο του Συντάγματος της Ελλάδας;
Θα το σκεφτόμαστε για πολύ ή θα αρκούμαστε στις …«μασημένες» δικαιολογίες των Κυβερνητικών Συνταγματολόγων (Βενιζέλος, Λοβέρδος κλπ); Οι Λετονοί μπορούν κι εμείς όχι;
Τελευταία ακούγεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και συνδικαλιστικές οργανώσεις, σκοπεύουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Να το δούμε. Και να δούμε μετά και την ...ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://diakyvernisi.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html


Να μην ξεχνάμε το …τιμημένο !

Να μην ξεχνάμε και τα καλά (και μάλιστα αυτά που επαναλαμβάνονται κάθε 100 χρόνια (ή και ποτέ…)
Σαν σήμερα, 4 Ιουλίου του 2004, ήμασταν όλοι στους δρόμους !!! Η Εθνική Ελλάδος στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, νικώντας στον τελικό τη διοργανώτρια Πορτογαλία με 1-0 και σηκώνει το …τιμημένο !!! Σκόρερ, στο 56΄ο Άγγελος Χαριστέας.Γενική δυσαρέσκεια για Πολιτική, Πολιτικούς και Κόμματα…

Δημοσκόπηση της Κάπα Research για «Το Βήμα»
Η αναταραχή που προκαλεί η ψήφιση του Ασφαλιστικού και η εφαρμογή του μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με την τρόικα, προκαλούν πρωτόγνωρη «βύθιση» των κομμάτων τα οποία διαπιστώνουν ότι η δημοφιλία τους περιορίζεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών.
Η δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης φαίνεται ότι θα εκφραστεί πρώτη φορά στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο. Από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση μόλις το 15,3% δηλώνει πως θα ψηφίσει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και μόλις το 10,6% τους υποψηφίους της ΝΔ, ενώ το 20,6% τονίζει ότι θα ψηφίσει ανεξάρτητους υποψηφίους και το 38% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν υπερβαίνουν το 39% στην πρόθεση ψήφου, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος υπερβαίνει το 40%. ……>>>>>>


Οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι απέναντι στo νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας: το 35,2% θεωρεί τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό αναγκαίες αλλά άδικες, ενώ το 14,2% αναγκαίες αλλά απαραίτητες. Στον αντίποδα, το 29,6% ζητά άμεση απόσυρση του Ασφαλιστικού, ενώ το 19% χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο καταστροφικό.

Σχετικά με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις οι πολίτες σε ποσοστό 70,4% δεν θεωρούν αναγκαία τη μείωση του κόστους των απολύσεων, ενώ ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό (82,9%) που τάσσεται κατά της απελευθέρωσης των απολύσεων.

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 49% εκτιμούν ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 23,4%, ακολουθεί η ΝΔ με 15,6%, το ΚΚΕ με 6,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 2,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κυμαίνεται στο 40,1%.

Ωστόσο, οι πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί έναντι της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη: το 47,6% διαφωνεί με την επιλογή, έναντι 35,6% που αντιμετωπίζει θετικά την εξέλιξη.
Ακόμα μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των όσων τάσσονται κατά της πρόθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη να δημιουργήσει νέο πολιτικό σχηματισμό: το 60,1% λέει όχι, ενώ το ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο εντός της ΝΔ: το 67,7% είναι απέναντι μόλις 26,2% που απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι».

Στο θέμα των επιθέσεων των κουκουλοφόρων, το 60,8% δηλώνει ότι θυμώνει με το κράτος που αδυνατεί να τους αντιμετωπίσει, ενώ ένα 29,1% ζητά μέτρα καταστολής.

Τέλος, μετά το χτύπημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το θάνατο του στενού συνεργάτη του υπουργού, το 50,9% δηλώνει ότι εμπιστεύεται τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Η πανελλαδική έρευνα της Κάπα Reserach έγινε το διάστημα 30 Ιουνίου-1η Ιουλίου 2010 σε δείγμα 1.002 ατόμων άνω των 18 ετών.

ΠΗΓΗ:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=341304&ct=32&dt=04/07/2010

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231050878#ixzz0shF4YsTFΚυριακάτικη Λειτουργία !


Όσα δεν βάνει ο λογισμός...


Στον Κ.Σ. που μας το ζήτησε…