Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Ποδαρικό του Ιούλη με ΦΠΑ 23%

Σε ισχύ από αύριο Πέμπτη 1η Ιουλίου οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ: ο κανονικός αυξάνεται από 21%, σε 23%, ο μειωμένος από 10% σε 11% και ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής, που ισχύει για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες, αυξάνεται από 5%, σε 5,5%.

Ουτοπίες, ρομαντισμοί, συσχετισμοί …λύκοι και πρόβατα (συνέχεια)
Κάναμε μια καλή κουβέντα κι ανταλλάξαμε απόψεις την προηγούμενη εβδομάδα, στην ανάρτηση http://respentza.blogspot.com/2010/06/blog-post_3307.html (…με τα κομματικά, χρωματιστά προβατάκια) και λέω να τη συνεχίσουμε, για όσους βέβαια ενδιαφέρονται λίγο για …το βάθος και τους αρέσουν τα δύσκολα και δε λένε μόνο γενικά κι αφοριστικά «ουστ ο ένας…» κι «ουστ ο άλλος…», σε ότι αφορά τους υποψήφιους, τις υποψηφιότητες κλπ, καθώς μάλιστα άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα υποψηφίων…

Λέω λοιπόν, ότι μου προκαλούν «αλλεργία» τα κομματικά χρίσματα (και αναφέρομαι στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση) ……>>>>>>


Γιατί βέβαια όταν επιλέγονται υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές, φυσιολογικό και λογικό είναι, να έχουν τον πρώτο λόγο τα κόμματα, αφού το κάθε κόμμα έχει (υποτίθεται) μια ιδεολογία και ένα πρόγραμμα και θέλει οι βουλευτές που θα εκλεγούν, να λειτουργούν «κάτω από την Κομματική σημαία» .

Όταν όμως επιλέγουμε υποψήφιους Δημάρχους, Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους, γιατί να έχουν τον πρώτο λόγο τα κόμματα; Δεν κατάλαβα.


Μήπως έχει γίνει κάποιος λεπτομερής διάλογος για την τοπική αυτοδιοίκηση (εν προκειμένω για τον Καλλικράτη), από τα κόμματα;

Μήπως έχουν αναλυθεί τα «αυτοδιοικητικά» προγράμματα των κομμάτων για να ξέρουμε τις θέσεις τους; (…που εκ των πραγμάτων, μόνο γενικές αναφορές μπορεί να περιέχουν, αφού το χαρακτηριστικό και διαφορετικό σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση, είναι οι «ιδιαιτερότητες» των τοπικών κοινωνιών).

Όχι βέβαια. Τίποτε από αυτά δεν έχει γίνει.

Επομένως (απλά, καθαρά και ξάστερα), τα κόμματα θέλουν για άλλους λόγους να ελέγξουν τους Δήμους (…λόγους, που εγώ προσωπικά, με τίποτα δεν τους θεωρώ …αγνούς) !

Θέλω να γίνει κατανοητή η θέση μου.

Εγώ υποστηρίζω ότι το όλο σύστημα στην αυτοδιοίκηση, θα έπρεπε να λειτουργεί ΑΝΑΠΟΔΑ απ’ ότι λειτουργεί τώρα.
Δηλαδή ΠΡΩΤΑ θα έπρεπε να ανακοινωθούν υποψηφιότητες από τις Κοινωνίες και ΜΕΤΑ τα κόμματα, απλά να δηλώσουν στήριξη στον υποψήφιο που είναι πιο κοντά στις θέσεις τους…


Ναι, αλλά αυτό προϋποθέτει κάποια πράγματα, που πολλοί από εμάς τα βλέπουμε λίγο …βουνό. Γιατί εδώ ακριβώς, μπαίνει ο δικός μας ρόλος (…των ενεργών πολιτών, δηλαδή) που θα πρέπει να …θυσιάσουμε λίγο χρόνο και να κάνουμε λίγο κόπο, ώστε να κινηθούν κάποιες διαδικασίες.


Πιστεύω απλά, ότι τα στελέχη που θα εκπροσωπήσουν την κάθε τοπική κοινωνία, πρέπει να προέρχονται μέσα από αυτή την κοινωνία.
Να προέρχονται και να αναδεικνύονται από τη δράση τους στα κοινά, από τοπικούς φορείς, δηλαδή συλλόγους, σωματεία, επιτροπές κατοίκων στις γειτονιές κλπ… Αυτούς τους συλλόγους κλπ, δεν τους θεωρώ «απολίτικους», όταν έχουν μαζικότητα και συμμετοχή και τους δίνουμε (εμείς τα μέλη τους) τις διεκδικητικές κατευθύνσεις που πρέπει…
Γι’ αυτό, για να λειτουργήσουν όλα αυτά, το μεγάλο ζητούμενο είναι η ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Και βέβαια, δεν εξαιρώ από τις διαδικασίες, ανθρώπους που ήδη λειτουργούν στην αυτοδιοίκηση (δημάρχους, συμβούλους κλπ), αν έχουν πείσει με την προηγούμενη προσφορά τους.

Ούτε εξαιρώ ενεργά και δραστήρια μέλη οποιουδήποτε κόμματος (αρκεί το κριτήριο για την προώθησή τους, να μην είναι μόνο αυτό) και αφού εντάξει, όλοι έχουμε μια ιδεολογία, μια κομματική προέλευση ή τοποθέτηση και σίγουρα, δεν προερχόμαστε από «πολιτική παρθενογένεση»…

Θεωρώ λοιπόν ότι ένας τέτοιος διάλογος (…ούτε πλαδαρός, ούτε απολίτικος, εννοείται) που δεν θ’ ασχολείται μόνο με λαογραφία ή με …πατριδογνωσία, αλλά οφείλει να είναι δυναμικός και να θέτει και σοβαρά τοπικά, ακόμη και πολιτικά προβλήματα, μπορεί να δημιουργήσει πλατειές συμμαχίες πολιτών, που μπορούν συμφωνήσουν σε ένα κοινό πρόγραμμα και να γίνουν πλειοψηφικό ρεύμα.

Και μέσα απ’ αυτό το διάλογο, θα προκύψουν και τα ονόματα και οι προτάσεις για υποψήφιους. Πραγματικά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ υποψήφιους, που οι πολίτες θα προτείνουν, οι πολίτες θα στηρίξουν και θα ψηφίσουν και οι πολίτες θα ελέγχουν είτε εκλεγούν είτε όχι, αφού η δουλειά και η δράση τους, δεν θα περιοριστεί μόνο προεκλογικά, αλλά θα συνεχιστεί όλη την 5ετία και μετά…

Τελειώνοντας, θα επαναλάβω ότι:
πιστεύω ότι πρέπει να κινούμαστε στη «σφαίρα της επιθυμίας», για να κάνουμε τα «θέλω» μας, πράξη…
Κι αυτό, δεν θεωρώ ότι είναι ουτοπία, ούτε ρομαντισμός και μπορεί ν’ αλλάξει κάποια στιγμή τους συσχετισμούς... και πάντως, είναι πολύ καλύτερο από την υποταγή στη θέληση των κομματικών γραφείων και στο αιώνιο …μπεεε…


Και συνεχίζουμε ακόμα κι άλλο, αν θέλετε βέβαια, την κουβέντα αυτή…

Δήμος Πολυγύρου ...σήμερα

Οι πλέον "ταλαιπωρημένοι" Δήμοι, σε σχέση με τις υποψηφιότητες, είναι ο Δήμος της Πρωτεύουσας του Νομού (αφήστε τι λέει ο Παπαδόπουλος για τις πρωτεύουσες των Νομών!), του Πολύγυρου και ο μεγαλύτερος του Νομού, αυτό της Νέας Προποντίδας!
Στο Δήμο Πολυγύρου η μοναδική δηλωθείσα υποψηφιότητα είναι αυτή του εν ενεργεία Δημάρχου Θωμά Καπλάνη. Ακούστηκε ή ακούγεται (ανά εβδομάδα ή μέρα αλλάζουν οι φήμες) η πιθανή υποψηφιότητα του Νομάρχη Χαλκιδικής, Ζωγράφος, και το ενδιαφέρον του για την Πρωτεύουσα, το ζήτημα όμως είναι ότι τίποτα το σίγουρο δεν προκύπτει αφού κάθε μέρα, σχεδόν, ακούγονται και διαφορετικά πράγματα: Πολύγυρος - αντιπεριφέρεια, εναλλάξ!
-Να υποθέσουμε ότι πάει να σπάσει τα νεύρα όλων; Καπλάνη, ΠΑΣΟΚ, συνεργατών του!
Το θέμα είναι ότι δείχνει παντοδύναμος και όλοι τους κρέμονται από ...τις αποφάσεις του!
Την Πρωτεύουσα φαίνεται να προτιμάει ή να βλέπει με καλό μάτι και ο αντινομάρχης Χαλκιδικής και πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου Δημήτριος Τζηρίτης! Εδώ όμως μπερδεύονται τα πράγματα αφού ο Τζηρίτης φέρεται να είναι αυτός που υπέδειξε στον Καπλάνη να προχωρήσει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του! Μπερδεμένα πράγματα!
Ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ. αλλά και νεοδημοκράτες δεν είναι ενθουσιασμένοι (!) με τη θητεία Καπλάνη και εκτιμούν ότι στο πρόσωπό του δε βρήκαν εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία Δημάρχου Πρωτεύουσας Νομού, που προσδοκούσαν πριν μια τετραετία, με αποτέλεσμα να καλοβλέπουν την περίπτωση Ζωγράφου!
Πάντως ο Νομάρχης δεν θα αργήσει να λύσει το γρίφο της προσωπικής του (για τέτοια πρόκειται) επιλογής!
Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα!
Οι γνωστές διαδικασίες υποψηφιοτήτων σε συνδυασμό με τις μεγάλες "συγκρούσεις" με τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ είχαν σαν αποτέλεσμα να πελαγοδρομούν και να φέρουν δυστοκία στο θέμα της πρότασης. Τα ονόματα που ακούγονται και "παίζουν" είναι του Κώστα Μπογδάνου, του Θανάση Μαγδάλη και του Φωτακίδη. Σε κάθε περίπτωση τον πρώτο και τελευταίο λόγο φαίνεται να έχει ο Κώστας Μπογδάνος, πρώην Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χαλκιδικής και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου.
Οι μετρήσεις και στους δύο χώρους, μάλλον είναι της μόδας, θα γίνουν και στον Πολύγυρο για να βρουν αυτόν που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις των Πολιτών!
Θεωρούμε σημαντική την πρωτοβουλία νέων, ενεργών Πολιτών του Πολυγύρου, που είναι σε εξέλιξη και θεωρούν ότι πρέπει "να βγουν μπροστά"! Μακάρι να το τολμήσουν, μπορούν να πετύχουν.

Δήμος Νέας Προποντίδας ...σήμερα

Από το χώρο της Ν.Δ. κινούνται μάλλον ήρεμα ή τουλάχιστον με μεγάλη προσοχή και επιφύλαξη, Αριστοτελίδης, Ιορδανίδης, Γεωργαλάς βρίσκονται σε αναμονή για τον μεγαλύτερο Δήμο του Νομού! Το παράξενο της ιστορίας είναι ίσως το ότι καθυστερούν κάποια πράγματα εξ αιτίας και της δικαιολογημένης ή όχι αναποφασιστικότητας του Ζωγράφου, γιατί ακούστηκε και για τη Νέα Προποντίδα το όνομά του, κάτι που μάλλον αποκλείεται!
Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ Παπαγιάννης, Μουτάφης και Σγουρής συμμετέχουν στη κούρσα του περιζήτητου χρίσματος ...λες και τι θα συμβεί αν το πάρουν αλλά δεν τους εγκρίνουν οι Πολίτες!
Ενοχλημένος φαίνεται και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό ο Δήμαρχος Μουδανιών Ανδρέας Παπαγιάννης με την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα, θεωρεί ότι δικαιούται να διεκδικήσει το νέο Δήμο αφού έχει να παρουσιάσει έργο στο Δήμο Μουδανιών την τελευταία Δημοτική περίοδο.
Φαβορί θεωρείται ο Μουτάφης, ισχυρά ατού αποτελούν η μεγάλη δημοτικότητά του η οποία φάνηκε στις Νομαρχιακές εκλογές, στις Βουλευτικές εκλογές του 2007, αλλά και η σχεδόν καθολική αποδοχή στη γενέτειρά του τα Σήμαντρα!
Ο Δήμαρχος Τρίγλιας Κώστας Σγουρής, αν πάρει το χρίσμα, θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη που θα προκύψει από την κόντρα Παπαγιάννη-Μουτάφη!
Ίσως τελικά όλα κριθούν από τις μετρήσεις που λένε ότι θα γίνουν στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Δήμος Σιθωνίας ...σήμερα

Είναι σίγουρη στο Δήμο Σιθωνίας η κάθοδος του Άγγελου Πράτσα. Η επιθυμία του να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον αυτοδιοικητικό στίβο είναι δεδομένη, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής τον προτιμάει αλλά η πολιτική δεν είναι πάντα τι και ποιον προτιμάει ο "καθείς"!
Μία κίνηση ανεξάρτητου υποψήφιου που κινείται προς τη δημιουργία κίνησης πολιτών, έξω και μακριά από τα κόμματα ταράζει τα αυτοδιοικητικά πράγματα της Σιθωνίας, πρόκειται για την Κυριακή Μάλαμα η οποία προερχόμενη από τον αριστερό χώρο συνομιλεί μόνο με ενεργούς πολίτες, αποκλείοντας τους κομματικούς μηχανισμούς, ήδη έχει δημιουργήσει "το διαφορετικό κλίμα" στον Δήμο! Πάρα πολλοί μιλούν για "πολύ καλή περίπτωση"!
Από το χώρο της Ν.Δ. ο μόνος ως τώρα που κινήθηκε είναι ο πρώην Βουλευτής Βαρσάμης Γιοβανούδας αλλά πλέον τον συνηθίσαμε, πρώτος πάντα ανακοινώνει και πρώτος εγκαταλείπει την κούρσα, μάλλον δεν έχει προοπτική στην πολιτική!
Ο δήμαρχος Τορώνης Ντέμπλας, από τη Ν.Δ., θα μπορούσε να είναι υποψήφιος αλλά πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στην ηγεσία της Νομαρχίας. Σ' αυτήν περιλαμβάνεται ο πρώην Δήμαρχος Σιθωνίας, νυν αντινομάρχης και στενότατος συνεργάτης του Ζωγράφου, Γιάννης Τζίτζιος! Εν ολίγοις θα εξαρτηθεί από το πού θα "επιλέξει" να πάει ο Τζίτζιος του οποίου διακαής πόθος είναι η επάνοδός του στο Δήμο Σιθωνίας αλλά... αλλά δε "βγαίνουν με τίποτα τα κουκιά" με αποτέλεσμα να προβληματίζει τους πάντες στο χώρο του και να προσπαθούν να τον "ωθήσουν" κατά Ψωμιάδη μεριά αλλά ...με "σταυρουδάκια"!

Δήμος Κασσάνδρας ...σήμερα

Ο Δήμαρχος Κασσανδρείας Κανέλης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θεωρούνταν σίγουρος για το χρίσμα, η "τρόικα" όμως με τις βιασύνες της οδήγησε σε μία νέα σίγουρη υποψηφιότητα, αυτήν του πρώην υφυπουργού Βασίλη Παπαγιάννη, και έτσι δημιουργείται προς το παρόν "ταραχή" σε σχέση με τις υποψηφιότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ!
Να τονισθεί ότι ο Βασίλης Παπαγιάννης προχωρεί στη δημιουργία του ψηφοδελτίου και δεν υπολογίζει σε κανένα χρίσμα.
Από το χώρο της Ν.Δ. ένας εν ενεργεία Δήμαρχος, Καπούλας, και έναν πρώην, Κώστας Παπαγιάννης, δίνουν την προσωπική τους μάχη για επικράτηση στο χώρο τους.

Δήμος Αριστοτέλη... σήμερα

Δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες Χρήστου Πάχτα και Μιχάλη Βλαχόπουλου για το Δήμο Αριστοτέλη και το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και την υποψηφιότητα Λαμπράκη, μία υποψηφιότητα που μάλλον "κάηκε" από τους φανατικούς του υποστηρικτές και λανθασμένους χειρισμούς με αποτέλεσμα από φαβορί να γίνει αουτσάιντερ!
Από το χώρο της Ν.Δ. δείχνει να υπάρχει μόνο η υποψηφιότητα του Δημάρχου Αρναίας Λάζαρου Λαζάρου.
Το "όμορφο" της υπόθεσης θα είναι να καταλήξει με τρεις υποψηφιότητες από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και τελικά να χαθεί ένας θεωρούμενος εύκολος Δήμος για το χώρο αυτό!
-Όχι ότι δεν τους θεωρούμε ικανούς για κάτι τέτοιο, αλλά να έτσι... να λέμε!

Τα πάντα στα πολυκαταστήματα;

Η πινακίδα προφανώς τοποθετήθηκε για να διευκολύνει κάποιον πολίτη με αναπηρία!
Δυστυχώς όμως, από ότι φαίνεται στη φωτογραφία μας, διευκολύνει μάλλον τους κάδους απορριμμάτων πολυκαταστήματος της πόλης του Πολυγύρου!
-Υπάρχουν αρχές να επιληφθούν του θέματος; Αν ναι, ας το κάνουν!
Αν δεν υπάρχουν τότε να χαιρόμαστε τον κάθε έναν που αυθαιρετεί στο κέντρο του Πολύγυρου!

ΕΝΑΡΞΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με τη θεατρική παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΚΟΕΛΙΟ... ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ…» ανοίγει την αυλαία του την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 στις 9.30 μ.μ. το 2ο Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Πρωταγωνιστούν η Εβελίνα Παπούλια και ο Αλέξανδρος Ρήγας.
Εισιτήρια προπωλούνται από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου. ...>>>>>>>

«ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΚΟΕΛΙΟ...
ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ…»
Μια παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα + Δημήτρη Αποστόλου
Με τους Εβελίνα Παπούλια & Αλέξανδρο Ρήγα

Όταν θέλεις κάτι πολύ…οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμοτούν για να το αποκτήσεις ή μένουν παγερά αδιάφορες αφήνοντάς σε στην τύχη σου;
Μία παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Ο Αλχημιστής» του Πάολο Κοέλιο και από ένα πολύ όμορφο μπουλβαρ του ’80, το “It Had to Be You”.
Μία κωμωδία που διερωτάται μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο καθένας μας με τη θέλησή του. Ποια είναι τα όρια της θέλησης, του πείσματος, του αναπάντεχου, του αλλοπρόσαλλου. Πόσο απέχει το ταλέντο από την τρέλα; Πόσο κοντά βρίσκεται, άραγε, το σύμπαν για να μπορέσει να μας βοηθήσει;
Μία ηθοποιός με το «σταυρό» (μόνο κυριολεκτικά…) και τον «Αλχημιστή» στο χέρι, διεκδικεί όλα όσα η ζωή δεν της έφερε μέχρι στιγμής…αποφασίζει ότι τα όνειρά της μπορούν και θα γίνουν πραγματικότητα μόνο και μόνο από την πίστη της σε αυτό…γιατί, όπως της ψιθυρίζει στο αυτί ο Κοέλιο, ολόκληρο το σύμπαν θα γίνει σύμμαχος της. Στην προσπάθειά της αυτή βρίσκεται σε μία οντισιόν για ένα μιούζικαλ. Και παρόλο που με την πρώτη ματιά δε δείχνει να πείθει τον γνωστό σκηνοθέτη για το ταλέντο της, αποφασίζει να τον πείσει μέχρι τελικής πτώσεως…
Τι θυσίες κάνει ένας σκηνοθέτης για να πληρώσει τα νοίκια του;
Πόσους ατάλαντους ηθοποιούς μπορεί να αντέξει και πόσο μπορεί να αντισταθεί σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις… προτού μονολογήσει: «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του...»

Το «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο... έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του...»
είναι μία κωμωδία που μαζί της γελάς, αναρωτιέσαι, ερωτεύεσαι, ελπίζεις…

Γιατί… όταν θέλεις κάτι πολύ… αν μη τι άλλο, έχεις τη δύναμη να ονειρεύεσαι!

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Φαίη Τζανετοπούλου
Γιώργος Σεϊταρίδης
Ενδυματολόγος Μαρία Καραπούλιου

Πρωταγωνιστούν: Εβελίνα Παπούλια
Αλέξανδρος Ρήγας

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

«Αδυναμία αποπληρωμής δανείων δηλώνουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις»

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων:
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με την οικονομική κρίση να φουντώνει τροφοδοτούμενη από τα «υφεσιακά», αντιαναπτυξιακά μέτρα «Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.», οι μικρές επιχειρήσεις δίνουν καθημερινά μάχη για να κρατηθούν ζωντανές. Η έλλειψη ρευστότητας και η αύξηση αβεβαιότητας και ανασφάλειας του ελληνικού λαού έχουν επιφέρει δραματική μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων.
Ανάμεσα στα πολλά και σημαντικά προβλήματα ...>>>>>>>

που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις είναι και η αδυναμία, όσων προχώρησαν στην λήψη δανείων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), να αποπληρώσουν τα εν λόγω δάνεια.
Η αποπληρωμή των δανείων που ελήφθησαν με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ (1 και 2) ορίστηκε σε 6 άτοκες ισόποσες δόσεις και σε 3 έτη. Όμως η μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων έχει ως αποτέλεσμα πολλοί δανειολήπτες να αδυνατούν να εξοφλήσουν τις δόσεις των δανείων αυτών.
Επειδή τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα πλήττουν καίρια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Επειδή στην παρούσα φάση, η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Επειδή από την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων εξαρτώνται χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Είναι στις προθέσεις σας η άμεση παρέμβασή σας για παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχουν λάβει οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ από τα 3 στα 5 έτη, ώστε να καταστεί εφικτή η αποπληρωμή αυτών των δανείων;
2. Υπάρχει η πολιτική βούληση για τη διαμόρφωση ενός ευνοϊκού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μιχάλης Κριτσωτάκης
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου

Το "ΒΥΣΜΑ"

Κάποιοι δε μένουν απαθείς!

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος λιμενάρχης Πειραιά!

Πανηγύρι Αγίων Αποστόλων στην Ορμύλια

Δείτε την ιστορία του και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον blog "ΟΡΜΥΛΙΑ".

3ος Διεθνής κολυμβητικός αγώνας «Κόρη της Καλλικράτειας»

Σήμερα το απόγευμα, γύρω στις 7 στην περιοχή της «Σαχάρα», θα γίνει ο τερματισμός των κολυμβητών μαραθωνίων αποστάσεων, οι οποίοι θα συμμετέχουν στον 3o Διεθνή κολυμβητικό αγώνα «Κόρη της Καλλικράτειας».
Η παρουσία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού είναι σημαντική, μιας και ο εμπνευστής της όλης προσπάθειας είναι ο δάσκαλος του Σχολείου μας και μέλος της κολυμβητικής ομάδας, Χριστόφορος.
Η διοργάνωση αυτού του κολυμβητικού αγώνα, είναι ένα πολιτιστικό δρώμενο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αλλά εξίσου σημαντικό για τον τόπο μας, που αναδεικνύεται μέσα από αυτό. Αξίζει την στήριξή όλων των πολιτών για να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.
Η βράβευση των νικητών θα γίνει στο καινούργιο all day bar του Αυταρά. Ευελπιστώ να έρθετε και να πιούμε ένα ποτάκι γιορτάζοντας με του συμμετέχοντες κολυμβητές.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Υπό κατάληψη το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Υπό κατάληψη τελεί το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από συμβασιούχους τεχνικούς των οποίων λήγει σήμερα η σύμβαση εργασίας και δεν έχει ανανεωθεί. Οι συμβασιούχοι έχουν αποκλείσει όλες τις εισόδους στο κτίριο και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε αυτό.
Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού των εισόδων του Ραδιομεγάρου σημειώθηκε ένταση όταν εμποδίστηκε δυναμικά η είσοδος μόνιμων υπαλλήλων της ΕΡΤ από τους συγκεντρωθέντες συμβασιούχους.

Αποδοκίμασαν Βενιζέλο - Διαμαντοπούλου, χθες.

happy birthday !!!

30 Ιουνίου 1993:
Σαν σήμερα, ο Αντώνης Σαμαράς προχωρά στην ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης ενός νέου κόμματος, της «Πολιτικής Άνοιξης»… Σύνθημα του νέου κόμματος, η λέξη «υπέρβαση» (θυμάστε;) Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη ο νέος φορέας εξέφραζε την «υπέρβαση του διπολισμού στην πολιτική ζωή της χώρας και άνοιγε μια νέα σελίδα στην αξιοποίηση των δυνάμεων του ελληνικού έθνους πέρα από τεχνητά ιδεολογικά σύνορα»...
happy birthday nea metapoliteysi !!!


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣΕλλαδάραααααααα!!!