Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Σήμερα, 29/6/10, στην Αθήνα

"Τι είχαν τα έρμα και ψοφούσαν!"

Γενική Απεργία σήμερα που κήρυξαν τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ!
Αιτία της γενικής απεργίας το ασφαλιστικό-εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κυριολεκτικά μας γυρίζει εκατό χρόνια πίσω, δημιουργεί εργασιακό μεσαίωνα, καταργεί το κοινωνικό κράτος και θα αφορά όλους και ιδιαίτερα τα ΠΑΙΔΙΑ μας για τα επόμενα ΠΕΝΗΝΤΑ (50) τουλάχιστον χρόνια!
Θα περίμενε κανείς στην πρωτεύουσα του Νομού, τουλάχιστον, στον Πολύγυρο να υπάρξει κινητοποίηση, κάποια αντίδραση των εγαζομένων.
-Δυστυχώς! Ήταν η χειρότερη συγκέντρωση ΟΛΩΝ των εποχών αφού αυτοί που συγκεντρώθηκαν μετριούνταν άνετα στα δάχτυλα των χεριών μας!
-Κακό είναι; θα μπορούσε να πει κανείς!
-Κακό θα πούμε εμείς, πολύ κακό, ξεφτίλα!
Το ζήτημα είναι ποιος θα μας πιστέψει, αφού το επιχείρημα απεργού στον οποίο θέσαμε το ζήτημα ήταν αφοπλιστικό: "Οι Διοικήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Χαλκιδικής αν παρεβρίσκονταν στη συγκέντρωση θα ήταν πάνω από διακόσια (200) άτομα, τι περιμένεις από τους άλλους, πού είναι όλοι αυτοί!!!"
-Ίσως ...γυάλιζαν τον "τίτλο του συνδικαλιστή"!

Η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής για την εκλογή Πάχτα στην Π.Ε.

Μπράβο η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής!
Χρήση της τεχνολογίας και διαρκής ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Νομό και το κόμμα!
Τσιούφης και Μπρουτζάς μάλλον ταίριαξαν! Το Δελτίο τύπου που ακολουθεί αφορά τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου της Ν.Δ. και την εκλογή του Δημήτρη Πάχτα στην Πολιτική Επιτροπή.
"Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.
Η Νέα Δημοκρατία γύρισε σελίδα, άλλαξε κεφάλαιο. Προχωρούμε στην οργάνωση ενός σύγχρονου κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία αποκτά χαρακτηριστικά κόμματος αρχών. Τελικός στρατηγικός στόχος είναι η «Νέα Μεταπολίτευση».
Η ΝΟΔΕ Χαλκιδικής χαιρετίζει την εκλογή στην πολιτική επιτροπή του κόμματος του Χαλκιδικιώτη Δημήτρη Πάχτα. Είναι η πρώτη
...>>>>>>>

φορά που στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από το νομό Χαλκιδικής, εκλέγεται στην πολιτική επιτροπή.
Με αυτή την εκλογή, αποδεικνύεται η δυναμική της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής πανελλαδικά και αποτελεί τον καλύτερο οιωνό για την προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων του νομού μας σε κεντρικό επίπεδο."

Από το Γραφείο Τύπου

Κατάργηση του θρησκεύματος από τα απολυτήρια ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Την άμεση τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται, ούτε να επιτρέπεται η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, ζήτα με ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. ...>>>>>>>

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το Υπουργείο Παιδείας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με το Νο 73735/Γ2/23-6-2010 έγγραφο της Δ/νσης Σπουδών Β΄/μιας Εκπαίδευσης, διευκρινίζει ότι στους απολυτήριους τίτλους του Γυμνασίου θα περιλαμβάνεται η αναγραφή του θρησκεύματος.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, "σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. α΄ και β΄ του Ν. 2472/1997 (Α΄ 50), το θρήσκευμα αποτελεί δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα και μάλιστα ευαίσθητο. Ως εκ τούτου, η καταχώρισή του σε αρχείο και η εν γένει επεξεργασία του, υπόκεινται στις ρυθμίσεις του εν λόγω νόμου και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Αρχής".

Υποστηρίζει δε, ότι η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους των μαθητών στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης "προσβάλλει την αρχή της αναγκαιότητας", διότι, όπως υπογραμμίζει, "σκοπός της σχετικής επεξεργασίας είναι αποκλειστικά και μόνον η επίσημη βεβαίωση ότι ο κάτοχος του απολυτηρίου περάτωσε επιτυχώς τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό κύκλο, επιτυγχάνοντας τη σημειούμενη επίδοση (βαθμό) σε καθένα από τα μαθήματα του υποχρεωτικού προγράμματος διδασκαλίας".

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνει ότι "ενόψει του σκοπού αυτού, η αναγραφή του θρησκεύματος του μαθητή σε ξεχωριστό πεδίο επί του τίτλου – αλλά και η καταχώρισή του στο αντίστοιχο αρχείο που τηρεί το σχολείο (αρχείο τίτλων) – υπερβαίνει τον σκοπό της επεξεργασίας και, ως εκ τούτου, δεν είναι νόμιμη."

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει εδώ και χρόνια απευθύνει σύσταση, προειδοποιώντας και καλώντας τον υπεύθυνο επεξεργασίας του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων και την προσαρμογή των σχετικών πρακτικών.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

"ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ"

Υπέρ της παραπομπής των πέντε από τους έξι υπουργούς και υφυπουργούς της Ν.Δ. ψήφισε χθες η συντριπτική πλειοψηφία της Ν.Δ. ενώ «αθώωσε» τον Κώστα Κιλτίδη αφού, όπως φαίνεται, δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον άφησαν «εκτός κάδρου» Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι αντίθετα προς την εισήγηση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής! ...>>>>>>>

O κ. Κιλτίδης, ο οποίος έκανε μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνιώδη προσπάθεια πιάνοντας έναν έναν τους βουλευτές και εξηγώντας τη θέση του, διεσώθη της κάλπης με μόλις 49 ψήφους υπέρ της παραπομπής του, έναντι 212 που τάχθηκαν κατά της παραπομπής του. Εκτός της έκπληξης Κιλτίδη, παραπέμφθηκαν οι υπόλοιποι πέντε υπουργοί και πρώην υφυπουργοί της Ν.Δ. με «πρώτον» απ΄ όλους τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε 198 ψήφους υπέρ της παραπομπής του και τον οποίο όλα τα κόμματα σκιαγράφησαν ως τον άνθρωπο που μεταξύ άλλων συντόνιζε την επιχείρηση των ανταλλαγών. Και ο κ. Δούκας έλαβε λιγότερες ψήφους για την παραπομπή του με βάση τις θέσεις των κομμάτων.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απουσία δέκα από τους 21 βουλευτές του ΚΚΕ, ανάμεσά τους η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ενώ δεν μετείχαν ακόμα δύο βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ (ο πρόεδρος της Εξεταστικής για τη Ζίμενς Σήφης Βαλυράκης και ο Λ. Γρηγοράκος). Τρεις απουσίαζαν από τη Ν.Δ. (έκπληξη η απουσία του εισηγητή στην χθεσινή συζήτηση και μέλους της Εξεταστικής Βατοπεδίου Νίκου Δένδια), ενώ απουσίαζε και η Ηρώ Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ).

Συνολικά απουσίαζαν 16 βουλευτές (παρόντες 282). Ψήφισαν 155 (ΠΑΣΟΚ), 85 Ν.Δ. (ο Αλ. Κοντός δεν έχει δικαίωμα ψήφου), 11 ΚΚΕ, 15 ΛΑΟΣ, 8 ΣΥΡΙΖΑ, οι 8 από τους 9 ανεξάρτητους (ο Κ. Κιλτίδης δεν είχε δικαίωμα ψήφου).

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο»
Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών χαρακτήρισαν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την υπόθεση του Βατοπεδίου, ενώ απολογούμενοι ενώπιον της Ολομέλειας - την περισσότερη ώρα όμως σε κενά έδρανα...- οι τέσσερις από τους έξι παραπεμφθέντες πρώην υπουργοί της Ν.Δ. επιχείρησαν όχι μόνο να πείσουν για την αθωότητά τους, αλλά επιδόθηκαν και σε επιχείρηση εκφοβισμού συναδέλφων τους λέγοντας πως θα πάθουν τα ίδια στο μέλλον! Η συζήτηση για την παραπομπή των έξι πρώην υπουργών και υφυπουργών της Ν.Δ. διεξήχθη σε υποτονικό κλίμα με παρόντες κυρίως τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής και εγγε γραμμένους να πάρουν τον λόγο μόνο δέκα βουλευτές.

Θεσμικό, νομικό αλλά και λογικό επακόλουθο της μέχρι τώρα έρευνας και των στοιχείων που προέκυψαν για πρώην υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου χαρακτήρισε την παραπομπή των έξι στελεχών των κυβερνήσεων Καραμανλή σε Προανακριτική Επιτροπή ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας. Στον αντίποδα, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας απέδωσε την πρόταση των 125 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή των έξι σε προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη ενόψει των σκληρών κυβερνητικών μέτρων που αγγίζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Επιπλέον υποστήριξε ότι για την αναζήτηση της αλήθειας έπρεπε να παραπεμφθούν και οι πρώην υφυπουργοί Οικονομικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δρυς και Απόστολος Φωτιάδης, επέρριψε ευθύνες στον νυν υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου επειδή- όπως τόνισε- «εννέα μήνες δεν έχει καταθέσει ούτε μία αγωγή αλλά ούτε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της Μονής Βατοπεδίου», ενώ επιφυλάχθηκε να επανέλθει στο μέλλον η αξιωματική αντιπολίτευση με πρόταση για την παραπομπή σε Προανακριτική Επιτροπή αυτών των τριών πρώην και νυν κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Υπέρ της παραπομπής των πέντε από τους έξι τάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν θα κατηγορήσει ως εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Κιλτίδη. Επιπλέον υποστήριξε ότι κανονικά έπρεπε για την ίδια υπόθεση να ζητηθεί η γνώμη της εθνικής αντιπροσωπείας και για τους Γ. Δρυ και Απ. Φωτιάδη.

Τη μη παραπομπή των Κώστα Κιλτίδη και Γιώργου Βουλγαράκη πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ ακόμη μία φορά τόνισε ότι έπρεπε στην Εξεταστική Επιτροπή, που προηγήθηκε, να κληθεί να καταθέσει και ο τέως Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Σοβαρότατες ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ επέρριψε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Πασχαλίδου-Αμανατίδου, λέγοντας ότι «το σκάνδαλο έγινε επί των ημερών του».
TA NEA On-Line

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών για τον τρόπο εφαρμογής των νέων αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ που θα ισχύουν από την 1η Ιουλίου, τα ελληνικά νοικοκυριά θα πληρώσουν αναδρομικά τον αυξημένο ΦΠΑ για τους λογαριασμούς ΔΕΗ, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ΕΥΔΑΠ και λοιπές εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτό θα συμβεί διότι οι υψηλότεροι ...>>>>>>>

συντελεστές ΦΠΑ, που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιουλίου, θα ισχύσουν και για τις καταναλώσεις που έγιναν πριν από την ημερομηνία αυτή. Έτσι, ακόμα και αν οι λογαριασμοί αφορούν καταναλώσεις που έγιναν μέχρι και 4 μήνες πριν την 1η Ιουλίου, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τον αυξημένο ΦΠΑ του 11% ή 23% και όχι τον ΦΠΑ του 10% και του 21% που ίσχυε τους μήνες αυτούς!

Απέναντι σε αυτή την άγρια και απαράδεκτη φορολαίλαπα είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά και οργισμένοι. Πρώτο διότι αποκαλύπτεται και πάλι η κυβερνητική υποκρισία, καθώς με τη ρύθμιση αυτή η κυβέρνηση προκλητικά αθετεί τη δέσμευση να μην αυξήσει τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ το 2010. Δεύτερο διότι αυτή η αναδρομική αύξηση, ενώ δεν θα πλήξει τις μεγάλες επιχειρήσεις που θα συμψηφίσουν τον ΦΠΑ, θα επιβαρύνει σχεδόν αποκλειστικά τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα. Και τρίτο επειδή ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νεοφιλελεύθερο τσουνάμι περικοπών και φόρων, το οποίο συρρικνώνει δραματικά τα λαϊκά εισοδήματα και βυθίζει τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφική ύφεση, με μόνο ζητούμενο τη μεταφορά εισοδήματος από τους εργαζόμενους στο κεφάλαιο και την προστασία των κερδών.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να μην επιβάλει αναδρομικά την αύξηση του ΦΠΑ και αγωνιζόμαστε για να ακυρωθεί η συνολικότερη νεοφιλελεύθερη στρατηγική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση: για μια προοδευτική και κοινωνικά δίκαιη οικονομική πολιτική, η οποία να προωθεί την οικονομική ανάπτυξη εξασφαλίζοντας την προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.

Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. Βρες σε ποια κατηγορία ανήκει ο μισθός σου (…αν παίρνεις) !

Ο μισθός Κρεμμύδι: Τον βλέπεις, τον πιάνεις και μετά κλαις
Ο μισθός Σύντροφος: Σου κάνει τη ζωή δύσκολη, αλλά δεν ζεις χωρίς αυτόν
Ο μισθός Δίαιτα: Σε κάνει να τρως κάθε φορά λιγότερο
Ο Μισθός Ατλαντίδα: Υπάρχουν... αμφιβολίες για την ύπαρξη του
Ο Μαγικός μισθός: Εξαφανίζεται ως δια μαγείας.
Ο μισθός Καταιγίδα: Δεν ξέρεις πότε θα έρθει, και πόσο θα κρατήσει.
Ο μισθός Μπλάκ Χιούμορ: Όταν τον δεις, γελάς για να μην κλάψεις
Ο μισθός Προφυλακτικό: Σε ενοχλεί… αλλά σε σώζει
Ο μισθός Ανήμπορος: Σ’ αφήνει στα κρύα του λουτρού όταν τον χρειάζεσαι
Ο μισθός Έβερεστ: Ποτέ δεν πρόκειται να κουνηθεί από τη θέση του...
Ο μισθός Πρόωρη εκσπερμάτιση: Μόλις τον βάλεις μέσα, στην τσέπη σου, τελειώνει !
Αν εδώ δεν βρήκες τον δικό σου μισθό, τότε μάλλον υπάρχουν και χειρότερα !!!
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
ΠΗΓΗ: stigmatismenoi
http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_7511.html
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".