Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Η Νέα Μεταπολίτευση ξεκινάει από αυτόν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη! Έ-λ-ε-ο-ς

ΑΝΕΜΟΣ

Ο Άκης δραστηριοποιείται και στην περιοχή Πολυγύρου;

Φήμες που κυκλοφόρησαν, σε ανύποπτο χρόνο, και έφεραν τον Άκη Τσοχατζόπουλο να συνεργάζεται με αυτοδιοικητικό "ψευτοπαράγοντα" της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πολυγύρου αγοράζοντας ξενοδοχεία δεν έχουν επιβεβαιωθεί!
Συμπερασματικά: ή ήταν απλά φήμες ή δεν έφτασε ακόμα το ψάξιμο στη Χαλκιδική!

Το δίλημμα Ζωγράφου...

Φοβερός ο Τεράστιος Πρόεδρος ... χτύπησε ξανά!

Βράζει η πανεπιστημιακή κοινότητα επειδή η Καστοριά, η πόλη της γούνας και του κ. Φ. Πετσάλνικου (στο σκίτσο), απέκτησε Σχολή Αρχιτεκτονικής που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η ίδρυση της σχολής έγινε ασμένως δεκτή από τους κατοίκους της πόλης, και ασφαλώς δεν αμφισβητεί κανένας ότι η Καστοριά διαθέτει αξιοσημείωτη αρχιτεκτονική κληρονομιά. Ωστόσο πολλοί λένε ότι σε εποχή λιτότητας δεν μπορεί να αναπαράγεται το γνωστό πρότυπο «κάθε χωριό και ΤΕΙ, κάθε πόλη και πανεπιστήμιο». ...>>>>>>>

Για να μην είμαι κακόπιστος, ελπίζω το νέο Τμήμα Αρχιτεκτονικής να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τα κατά τόπους ΑΕΙ ως πρωτοβουλίες τόνωσης των τοπικών καφετεριών (όπως άλλωστε δήλωσε ο Πρωθυπουργός, όταν επισκέφθηκε προ δεκαημέρου την Κομοτηνή).

ΒΗΜΑτοδότης, ΤΟ ΒΗΜΑ 9/6/10

Η Βαβέλ του ...Βατοπεδίου

"Αργία μήτηρ πάσης κακίας"!

Όταν στο "μαγαζί" έσβησαν τα φώτα...

Η δήλωση αποχώρησης του Φώτη Κουβέλη από το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και η στιγμή της αποχώρησης της Ανανεωτικής Πτέρυγας απ' αυτό!
Δείτε σχετικό βίντεο στη συνέχεια της ανάρτησης. ...>>>>>>>

South Afrika 2010

Η σύνθεση της Εθνικής μας στο ποδόσφαιρο όπως προέκυψε με τις τελευταίες αλλαγές ανάγκης (ή σοβαρών πιέσεων) του Γερμανού προπονητή της Εθνικής Ρεχάγκελ!
Μ' αυτήν την σύνθεση ούτε στο ερασιτεχνικό της Χαλκιδικής δεν έχουμε τύχη!
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης σχετικό βίντεο! ...>>>>>>>

Θυρανοίξια Ι.Ν.Αγίου Χαραλάμπους στον Πολύγυρο.

Τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους έγιναν σήμερα (9/6/10) το απόγευμα, στον Πολύγυρο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημου.

Τρέχουμε για να προλάβουμε...

Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ αλλά και κάθε πολίτης που θέλουν να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι μπορούν να καταθέσουν από την Τρίτη 08/06/2010 έως Κυριακή 13/06/2010, την αίτηση υποψηφιότητάς τους μέσω διαδικτύου, με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να υποβληθούν προτάσεις για υποψηφιότητες τρίτων, συνοδευόμενες από σχετική τεκμηρίωση.
Υπάρχουν και οδηγίες, δείτε τη συνέχεια ...>>>>>>>
Μη σου τύχει ...θα το υποστείς!

Κάνοντας ζάπινγκ στην τηλεόραση σήμερα το μεσημέρι "πέσαμε" στο δικό μας, Χαλκιδικιώτικο, κανάλι SUPER.
Την ώρα εκείνη μετέδιδε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του μαέστρου της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου Καραμάνη Σταύρου, μας άρεσε και μείναμε εκεί!
Έλα μου όμως που, ξαφνικά πέφτουν διαφημίσεις (εντάξει, αναμενόμενο) ...περιμένουμε για να δούμε τη συνέχεια του μαέστρου, αλλά... άδικα! Μετά τις διαφημίσεις μας προέκυψε η εκπομπή του Γλύκου!
-Γιατί κύριοι, τέτοια ασυνέπεια προς τους τηλεθεατές σας;

Χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων

Οχτώ εκατομμύρια ευρώ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονία – Θράκη 2007-2013 (ΕΣΠΑ) θα διατεθούν για αντιπλημμυρικά έργα στην Κεντρική Μακεδονία, εκτός του Νομού Θεσσαλονίκης. Η σχετική ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων για τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων υπογράφηκε από τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, και ήδη δημοσιεύτηκε από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.
-Λογικά ο "πλημμυροπαθής" (!) εφέτος νομός Χαλκιδικής θα τρέξει, θα προλάβει κανένα ευρουλάκι, ε; Για να δούμε, για να δούμε!

Η ξεφτίλα των 5 πορισμάτων, περνάει στο μπάϊ !!! Τυχαίο; Δε νομίζω…
Όταν η διακομματική εξεταστική (;;;) επιτροπή των «εθνοπατέρων» για το Βατοπαίδι, χρειάστηκε 42 συνεδριάσεις, διάρκειας 145 ωρών, 5 παρατάσεις, εξέταση 62 μαρτύρων και 6.615 σελίδες πρακτικών, για να καταλήξει στο «5 Κόμματα - 5 διαφορετικά πορίσματα» (!!!) για το πιο …απλό από τα πολλά σκάνδαλα που βρώμισαν και βρωμίζουν τον τόπο, τότε γίνεται σαφές ότι παίζουν όλα: από το απλό κομματικό …περιχαράκωμα(το πιο αθώο), μέχρι και τη συγκάλυψη (το πιο ένοχο), αλλά, όπως και νάχει, η ξεφτίλα, μοιράζεται δια 5 !!!
Βέβαια, εκτός από τους πολιτικούς και ΟΛΟΙ οι οπαδοί ΟΛΩΝ των κομμάτων, το περνάνε στο ...μπάϊ, γιατί: «…εννοείται, ότι το δικό μας πόρισμα, είναι το καλύτερο, ρε λαμόγια» !!!
Ο Δήμος στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης

Ο Δήμος Πολυγύρου, σε συνεργασία με την ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε, διοργανώνει την Τετάρτη 9 Ιουνίου Ιουνίου 2010, και ώρα 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ταξιάρχης», στο Δ.Τ. Ταξιάρχη, Ανοικτή Εκδήλωση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης Δημοτών κι Επιχειρήσεων, με θέμα:
«Ο Δήμος στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης».
Στην Ενημερωτική Εκδήλωση θα αναφερθούν οι στρατηγικές και οι προτεραιότητες, που έχουν τεθεί από το Δήμο και άπτονται της Πράσινης Ανάπτυξης.
Χαιρετισμούς, επίσης, θα απευθύνουν ...>>>>>>>

εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων, καθώς και του ευρύτερου επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, με αναφορά σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις σχετικές με τα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Δήμου.
Κύριο θέμα της Εκδήλωσης θα αποτελέσουν οι τρέχουσες ευκαιρίες χρηματοδότησης ιδιωτών κι επιχειρήσεων για επενδύσεις προς την κατεύθυνση της ενεργειακής οικονομίας και ασφάλειας και της ενσωμάτωσης της περιβαλλοντικής διάστασης στις οικίες και βιομηχανικές τους εγκαταστάσεις.
Εκτενής αναφορά θα γίνει στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδίως σε δώματα και στέγες κτιρίων καθώς και στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον».
Επίσης, θα παρουσιαστούν τα Πράσινα Προγράμματα, «Πράσινες Υποδομές 2010» - «Πράσινη Επιχείρηση 2010» & «Πράσινος Τουρισμός», από εξειδικευμένους Σύμβουλους του ομίλου ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ.
Σε μια εποχή, όπου η εφαρμογή «πράσινων πρωτοβουλιών» και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελούν «ευκαιρία» για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρύτερης περιοχής και, ταυτόχρονα, το «μέσο» για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε αστικές περιοχές, η εκδήλωση στοχεύει στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς και στην ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών σε τοπικό επίπεδο.
Ο Δήμος Πολυγύρου, μέσα από την προώθηση ανάλογων επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων για τους πολίτες του, απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις για την ενεργειακή οικονομία σε συνδυασμό με την βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, μέσα από σχετικές δράσεις αφύπνισης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του, διασφαλίζει ενιαία και στοχευόμενα την εφαρμογή των Πράσινων εθνικών κι ευρωπαϊκών Στρατηγικών όσο και τις εγγυήσεις για μια αειφόρο πόλη.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Πολυγύρου

Το μήνυμα του Πανίκα...

Δε μας φτάνουν άλλα ενοχλητικά μηνύματα (τράπεζες, διαφημιστικά κ.λ.π.) μας πήρε χαμπάρι κι ο Πανίκας!
Δείτε τι μήνυμα μας έστειλε σήμερα:
"ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ, Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ."
-Ήθελα να ήξερα ποιος πούστης του έδωσε το τηλέφωνό μου! Πλάκες είναι αυτές;

"Τω Εντιμοτάτω Κυρίω..."

Τώρα που έχουμε τα πέντε πορίσματα της εξεταστικής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ας θυμηθούμε μία επιστολή (6/11/2007) του παπαΕφραίμ του Βατοπεδίου προς το Δήμαρχο Ακάνθου Μιχάλη Βλαχόπουλο και κοινοποίηση στο Νομάρχη Χαλκιδικής Αστέριο Ζωγράφο.
Τα μεγαλόπνοα σχέδια του μάγκα παπά του Βατοπεδίου και τις υποσχέσεις για 10% επί των εσόδων στο Δήμο Ακάνθου από την εκμετάλλευση των 8.800 στρεμμάτων δημόσιας έκτασης!
-Κλήθηκαν όσοι Χαλκιδικιώτες γνώριζαν κάποια πράγματα στις εξεταστικές; Μήπως σκόπιμα αποκλείστηκαν Βαγιωνάς και Λαφαζάνης απ' αυτές;
(κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση κι άνετη ανάγνωση)


Όλα παίρνουν το δρόμο τους! (του κουκουλώματος)

Η πρώτη υποψηφιότητα Περιφερειάρχη!

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο Ψωμιάδης Πανίκας για την θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας!
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα ζητήσει διακομματική στήριξη από τον Παπανδρέου και συγχρόνως θα μιλήσει και με τη Ντόρα! Φοβερός ο τύπος!
-Άντε τώρα θα περιμένουμε να μάθουμε και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Χαλκιδικής! Αλήθεια ποιος μπορεί να σταθεί δίπλα του; Θα δούμε!

Σκάνδαλο ...το πόρισμα του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ!

Πέντε πορίσματα για την υπόθεση Βατοπεδίου!
Μάλλον δείχνει τη διάθεση όλων για την διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς!
Ευαγγελίζονται όλοι (αφού μας πήγαν στον πάτο του σκατόλακκου) την κάθαρση και συγχρόνως φοβούνται και τρέμουν μην τυχόν και θιχτεί άνθρωπος της δικής τους παράταξης!
-Δυστυχώς χάνεται, όπως φαίνεται, μια ευκαιρία ακόμα για πραγματική αλλαγή στην πολιτική!
-Δυστυχώς δεν αλλάζουμε, το έχουμε στο DNA μας! Τι Δ.Ν.Τ. και μαλακίες... τίποτα, κανένας! Και με τις άλλες εξεταστικές το ίδιο θα γίνει!

Με πρόβλημα το site της Νομαρχίας Χαλκιδικής.


Τι έπαθε ρε παιδιά η ιστοσελίδα σας;
Για δείτε την να μπορούμε να μάθουμε τα νέα σας!

Οι Ηρακλειδείς κατεβαίνουν στην Αθήνα

Διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Συγκέντρωση και διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα οι φίλοι του «Γηραιού» για την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Από νωρίς το πρωί, πούλμαν ξεκινούν από την Θεσσαλονίκη με οπαδούς της κυανόλευκης ομάδας, που θα κάνουν μια πρώτη συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια και από εκεί θα διαδηλώσουν με πορεία στους ...>>>>>>>

κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και κατεύθυνση την Ελληνική Βουλή.

Για την καλύτερη περιφρούρηση αυτής της κινητοποίησης η διοίκηση της ΠΑΕ έχει συνεργαστεί με τον Γυμναστικό Σύλλογο Ηρακλής και τους οργανωμένους συνδέσμους φιλάθλων, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης έχει επαφές και με τον Αττικάρχη, Γρηγόρη Μπαλάκο, ώστε και να επιτραπεί απρόσκοπτα η μετάβαση στην Αθήνα, αλλά και να μην υπάρξει πρόβλημα με την παρουσία του κόσμου στην πρωτεύουσα.

Την διοίκηση της ΠΑΕ θα εκπροσωπήσει στην κάθοδο στην Αθήνα ο υπεύθυνος οικονομικών Αλέξης Κεσόπουλος, καθώς δεν είναι δυνατή η σύσσωμη παρουσία της διοίκησης, λόγω των μεγάλων ανοικτών ζητημάτων της ΠΑΕ, τα οποία χειρίζεται.

Τι είχες Γιάννη, ότι είχα πάντα!!!

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι: Φ. Κουβέλης, Γρ. Ψαριανός, Θ. Λεβέντης και Ν. Τσούκαλης, απέστειλαν σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ανεξαρτητοποίησής τους.
Οι παραπάνω βουλευτές διαφώνησαν στο 6ο συνέδριο του ΣΥΝ με το κόμμα τους (σε θέματα που αφορούν το σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ) και με τη σημερινή τους δήλωση διαχωρίζουν τη θέση και από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ!

μαύρες σημαίες σε λευκές οθόνες ...

Με μία μόνον απ' τις κατά καιρούς ρήσεις τού κ. Παπανδρέου, έχει δηλώσει κατ' επανάληψιν η στήλη πως συμφωνεί: στο ότι «θα μας πάρουν με τις πέτρες»...
Για την ώρα αποπήραν τον κ. Πρωθυπουργό οι «πέτρες» του Ηρωδείου -αποδοκιμάσθηκε ο κ. Παπανδρέου απ' το κοινό του θεάτρου όταν προσήλθε για να παρακολουθήσει παράσταση (του Τσαρλς Λόιντ με τη Μαρία Φαραντούρη). Ο τρόπος, το σθένος και το ήθος αυτής της αποδοκιμασίας αποτυπώθηκαν στην «Ε» (Δευτέρα 7.VI.2010) με ρεπορτάζ της εκλεκτής συναδέλφου, κυρίας Ν. Κοντράρου-Ρασσιά. Ομως, πουθενά ...>>>>>>>

αλλού -σε καμιά άλλη εφημερίδα.

Ακολουθώντας την πεπατημένη της αλήστου μνήμης «εκσυγχρονιστικής» εποχής, σοβαρές εφημερίδες, όπως τα «ΝΕΑ» κι άλλες, απεσιώπησαν την είδηση. Αυτή η στάση, της λογοκρισίας ή αυτολογοκρισίας είναι συστατική της κρίσης, που ζούμε κι απότοκη της διαπλοκής (που εν πολλοίς τη δημιούργησε). Εξοργίζει πλέον τον λαό και υπονομεύει τη σχέση τής δημοσιογραφίας μαζί του. Η εποχή του κουτόχορτου έχει παρέλθει...
«Σύντροφοι, όλοι για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε» Γιάννος Παπαντωνίου. (Και για να είμαστε πιο κοντά στη δημοτικιά που χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ και η μισή Αριστερά: «για το σοσιαλισμό»). Το «νι» της αιτιατικής του αρσενικού είναι, ξέρετε, δείγμα καθαρευουσιανισμού και συντηρητισμού. Ενώ, αν γράφεις φέρ' ειπείν «το λαό» -κατ' αναλογία προς «το μπουκάλι»- έχεις κάνει ένα βήμα προς τα άστρα, όπου η διαφορά αρσενικού-ουδέτερου είναι αμελητέα μπροστά σε τόσα κβαντικά σύμπαντα.

*****

Ομως, ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή, για να μη χάνουμε τον ρυθμό μας:
«Σύντροφοι, όλοι για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε» Γιάννος Παπαντωνίου

«Εχουν δίκιο αυτοί που διαδηλώνουν» (εναντίον της πολιτικής μου) Γιώργος Παπανδρέου

«Δεν θα μας ρίξουν για ένα κωλόσπιτο», όπως θα έλεγε και ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος (για το σπίτι του Ανδρέα, όχι τα δικά του) -για τα οποία ο προειρηκώς την ως άνω ρήση μακαρίτης Ευάγγελος Γιαννόπουλος μάλλον θα 'μενε άφωνος...

Αλλ' όμως, εκτός απ' τους παραπάνω λαλίστατους, άφωνοι (πλην όμως δυσοίωνα άφωνοι) παραμένουν πολλοί του παλιού καλού καιρού (που ωστόσο τυγχάνει ακόμα ο τρέχων):

«Αν ανοίξει το στόμα του» ο κ. Μαντέλης...

«Αν ανοίξει το στόμα του» ο κ. Τσουκάτος...

«Αν ανοίξει το στόμα του» ο κ. Ρουσόπουλος...

«Αν ανοίξει το στόμα του» ο κ. Χριστοφοράκος...

Τι είναι όλοι αυτοί; η Χορωδία της Ομερτά;

Και για τα άσματα που (δεν) τραγουδούν, δεν ξέρουν τίποτα ο κ. Σημίτης, ο κ. Καραμανλής και (τώρα) ο κ. Παπανδρέου;

Πού ήταν όλοι αυτοί όταν πρωθυπούργευαν; μήπως απλώς «προέδρευαν»; ή μήπως «έκαναν τα στραβά μάτια» για όσους τώρα «κρατούν κλειστά τα στόματα»; Τι ήταν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί; ηλίθιοι και τους δούλευαν τα δεξιά τους χέρια, ή αρχιερείς της διαπλοκής και διάλεγαν ποια δάκτυλα θα βούταγαν στο μέλι; ποια χέρια θα «πήγαιναν το γράμμα» και ποια άλλα χέρια θα τους «πήγαιναν γάντι» στην κλοπή των «χρυσαφικών, των τιμαλφών και των ασημικών της χώρας»;

Κι ώς πότε θα αλληλοδουλευόμεθα;

Δεν ξέρω αν είναι «Παρθένος» κατά το ζώδιο ο κ. Παπανδρέου, αλλά παρθένος στα έργα και τις ημέρες του κ. Σημίτη δεν ήταν! μάλιστα μωρά παρθένος, που σήμερα θα μπορούσε να κάνει τον ανήξερο για όσα τότε έγιναν και ρήμαξαν τη χώρα. Οι υπογραφές του υπάρχουν παντού.

Εκτός κι αν δεν «πρόσεχε τί υπέγραφε» (όπως τώρα δεν «πρόσεξαν τι υπέγραψαν» το ΠΑΣΟΚ κι ο ΛΑΟΣ, όταν προσυπέγραφαν και υπερψήφιζαν το Μνημόνιο).

Οχι! Ο κ. Παπανδρέου ήταν το ίδιο Υπουργός με τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο. Το ίδιο σύντροφος με τον κ. Τσουκάτο, το ίδιο συνάδελφος με τον κ. Μαντέλη.

Δεν μπορεί τώρα να παριστάνει τον «σωτήρα» ο κ. Παπανδρέου. Ουδέποτε υπήρξε «μωρά παρθένος», αντιθέτως, ως υπουργός Εξωτερικών, υπήρξε πιόνι της ματωμένης Μαντλίν Ωλμπράιτ, μπαίγνιο του Τζεμ, υποστηρικτής του Σχεδίου Ανάν και εκφραστής του ολέθριου «κατευνασμού» σε όλες του τις εκφάνσεις.

Οχι, δεν μπορεί ο κ. Παπανδρέου να εμφανίζεται τώρα ως «σωτήρας», ούτε καν με τον κωμικό (στην τραγικότητά του) τρόπο που το επιχειρεί.

Για παράδειγμα: πριν από τέσσερις βδομάδες η κυρία Μπιρμπίλη έσερνε στις παραλίες, με τις κάμερες κατά πόδας («κατά πόδοις» που θα έλεγε και η κυρία Διαμαντοπούλου) τον κ. Παπανδρέου για να γκρεμίσουν την (γκρεμισμένη) «Φαντασία».

Τότε, η κυρία Μπιρμπίλη είχε δηλώσει ότι «εντός δύο εβδομάδων» πολλά χιλιόμετρα απ' αυτήν την παραλία θα απελευθερωθούν από αυθαίρετα κτίσματα και θα αποδοθούν στον λαό.

Πέρασαν τέσσερις βδομάδες κι ουδέν έγινε, αποδεικνύοντας για χιλιοπολλοστή φορά την ευκολία τους στις μπούρδες. Το θράσος τους να μας δουλεύουν όλους κατάμουτρα. Χωρίς κόστος...

Ωσπου «να τους πάρουν με τις πέτρες»...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 8/6/10

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρωζώνη, αποδεικνύουν ότι καμία αστική πολιτική διαχείριση δεν οδηγεί σε φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Οι εργαζόμενοι δεν δημιούργησαν και δεν έχουν κανέναν λόγο να πληρώσουν για το δημόσιο χρέος και τα νέα βάρη της κρίσης που βαθαίνει. Δεν είναι πρόβλημά τους να επιλέξουν ποια μερίδα του κεφαλαίου ...>>>>>>>

θα πληρώσει περισσότερο, αν δηλαδή θα επιβαρυνθούν οι όμιλοι – δανειστές του κράτους ή κάποιοι εγχώριοι όμιλοι με την απαξίωση του κεφαλαίου τους.
Μόνο ο ξεσηκωμός του λαού και η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων μπορεί να διασφαλίσει ότι θα πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ

Η άνοδος του πληθωρισμού στο 5,4% τον Μάιο καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της πάλης όλων των εργαζομένων για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, ενταγμένη σε ένα ενιαίο μέτωπο αντεπίθεσης για την ανατροπή του μνημονίου και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΑΘΗΝΑ 8/6/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκδήλωση στο Ν. Μαρμαρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Σιθωνίας και το Δημοτικό του Συμβούλιο, σε συνεργασία με την ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε, διοργανώνει την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010, και ώρα 18:00 μμ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κοινοτικού Καταστήματος Ν.Μαρμαρά του Δήμου Σιθωνίας, ανοικτή Εκδήλωση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης Δημοτών κι Επιχειρήσεων, με θέμα:
‘Ο Δήμος στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης’.
Την Ενημερωτική Εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος, κος Δημήτρης Ρεβενικιώτης, με αναφορά σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις ...>>>>>>

σχετικές με τα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Δήμου.
Κύριο θέμα της Εκδήλωσης θα αποτελέσουν οι τρέχουσες ευκαιρίες χρηματοδότησης ιδιωτών κι επιχειρήσεων για επενδύσεις προς την κατεύθυνση της ενεργειακής οικονομίας και ασφάλειας και της ενσωμάτωσης της περιβαλλοντικής διάστασης στις οικίες και βιομηχανικές τους εγκαταστάσεις.

Εκτενής αναφορά θα γίνει στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδίως σε δώματα και στέγες κτιρίων», με εισηγητή Στέλεχος της EUROBANK EFG και τον Υπεύθυνο Τομέα Ενέργειας της ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ καθώς και στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», με εισηγητή στέλεχος της ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ.

Επίσης, θα παρουσιαστούν τα Πράσινα Προγράμματα, «Πράσινες Υποδομές 2010» – «Πράσινη Επιχείρηση 2010» & «Πράσινος Τουρισμός», από εξειδικευμένους Σύμβουλους του ομίλου ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ.

Σε μια εποχή, όπου η εφαρμογή ‘πράσινων πρωτοβουλιών’ και η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελούν «ευκαιρία» για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ευρύτερης περιοχής και, ταυτόχρονα, το «μέσο» για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε αστικές περιοχές, η Εκδήλωση στοχεύει στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης καθώς και στην ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών σε τοπικό επίπεδο.

Ο Δήμος Σιθωνίας, μέσα από την προώθηση ανάλογων επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων για τους πολίτες του, απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις για την ενεργειακή οικονομία σε συνδυασμό με την βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, μέσα από σχετικές δράσεις αφύπνισης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του, διασφαλίζει ενιαία και στοχευόμενα την εφαρμογή των Πράσινων εθνικών κι ευρωπαϊκών Στρατηγικών όσο και τις εγγυήσεις για μια αειφόρο πόλη.


Απάντηση της Μητρόπολης Κασσανδρείας για τον παπα-Χρήστο.