Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Τα βραβευμένα εστιατόρια της Χαλκιδικής.

Επτά εστιατόρια και δύο ταβέρνες της Χαλκιδικής βραβεύτηκαν με τα "Βραβεία Gourmet 2009-2010"!
Στη δύσκολη τουριστική περίοδο που περιμένουμε είναι καλή η βράβευση για τον τουρισμό της Χαλκιδικής.
Στην εικόνα φαίνονται τα βραβευμένα εστιατόρια και ταβέρνες.

Κινητοποιήσεις για τον ΗΡΑΚΛΗ

Συνεχίζονται για έβδομη συνεχή ημέρα , με πάθος και πίστη για την δικαίωση του Ηρακλή ,οι κινητοποιήσεις οπαδών -ΠΑΕ-Γ.Σ.
Αφορούν τη μη αδειοδότηση της ομάδας, για τη συμμετοχή της στο "τίμιο" Ελληνικό πρωτάθλημα.
Ανακάλυψε λοιπόν η επιτροπή αδειοδότησης προβλήματα στον φάκελλο του Ηρακλή και προσπαθεί να επιβάλλει το νόμο της παράγκας.
Δεν θα τους περάσει. Ας ανοίξουν τους φακέλλους όλων των ομάδων ,να δούμε τι περιέχουν εντός τους.
Ας ενδιαφερθούν για τα πραγματικά ...>>>>>>>

προβλήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου ,που ανυπόληπτο πορεύεται τόσα χρόνια ,εντός εκτός και επι τα αυτά.
Σήμερα Κυριακή ,πραγματοποιήθηκε συμβολικό κλείσιμο του οδικού άξονα στα Τέμπη.

Ανακοίνωση Γ.Σ.
"Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου ο Ηρακλής δίνει ραντεβού με την ιστορία. Σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή που ο σύλλογος δοκιμάζεται, την λύση καλείται να δώσει ο ίδιος ο κόσμος του Ηρακλή στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς όσους αρνούνται να δουν την αλήθεια. Ο Γυμναστικός Σύλλογος καλεί τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, τους αθλητές, τα παιδιά των ακαδημιών με τους γονείς τους, τους προπονητές και όλα τα μέλη της κυανόλευκης οικογένειας να δώσουν το παρών στη μεγάλη συγκέντρωση της Δευτέρας που θα έχει αφετηρία το Ιβανώφειο και τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο, σε μια ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για την τελική δικαίωση του Ηρακλή".
Δηλώσεις προέδρου ΠΑΕ Γιάννη Τάκη
«η έφεση είναι τεκμηριωμένη και οι δικαιολογίες είναι αστείες. Θα τους τα ξαναπούμε, θα τους τα ξαναεξηγήσουμε και θα το καταλάβουν. Ο Ηρακλής αυτό που κερδίζει στα γήπεδα δεν το χάνει στους διαδρόμους. Τελειώσαμε και δεν υπάρχει τίποτε άλλο».
Τετάρτη 9/6: Ο λαός του Ηρακλή "μετακομίζει" στην Αθήνα. Με αυτοκίνητα, λεωφορεία, αεροπλάνα και τρένα, οι φίλοι των κυανόλευκων θα μεταβούν στην πρωτεύουσα και θα διαδηλώσουν στα κέντρα των αποφάσεων.


Ομάδα Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων του ΣΥΝ

Από το συνέδριο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ προέκυψε και κάτι που έχει σχέση με τη Χαλκιδική.
Δημιουργήθηκε Ομάδα Βορειοελλαδιτών στελεχών η οποία θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει σε θέματα τα οποία θα αφορούν τις Μεταλλευτικές δραστηριότητες στο χώρο της Βορείου Ελλάδος!
-Θα περιμένουμε να δούμε τις δράσεις της , διαθέσιμο πεδίο δράσης υπάρχει!

Άντε να τελειώνουν με τους καρχαρίες και να ασχοληθούν με τα αφρόψαρα της επαρχίας!

Αποχώρηση ανανεωτικών από το Συνέδριο του Συνασπισμού

Την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τις διαδικασίες του 6ου Συνεδρίου του Συνασπισμού ανακοίνωσε ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, Φώτης Κουβέλης, αφού δεν έγινε δεκτή η πρόταση για αποδέσμευση του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκατοντάδες στελέχη και σύνεδροι έφυγαν, χθες, μετά την ανακοίνωση του Φ. Κούβελη από το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο, αρνούμενοι να λάβουν μέρος στη σημερινή εκλογή προέδρου του ΣΥΝ και νέας Κεντρικής Επιτροπής.
Τα γεγονότα εξελίχθηκαν το πρωί ...>>>>>>>

του Σαββάτου, όταν σε συνεδρίαση όσων μετείχαν από την πλευρά της Ανανεωτικής Πτέρυγας στο συνέδριο, αποφασίστηκε με καθολική σχεδόν πλειοψηφία, (320 υπέρ, 4 κατά, 2 λευκά), η μη συμμετοχή στα νέα όργανα του κόμματος και η αποχώρηση από αυτό.
Ένας εκ των τεσσάρων, ο βουλευτής Δ. Παπαδημούλης, υποστήριξε την αναβολή της απόφασης για έναν μήνα κάτι που δεν έγινε δεκτό.
Είχε προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής συνάντηση του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη, η οποία όμως δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Όλοι πλέον ήξεραν ότι στην ομιλία του στο κλείσιμο του συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα υποστήριζε την συνέχιση της παραμονής του Συνασπισμού στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αποτελούσε την «κόκκινη γραμμή» για τους Ανανεωτικούς.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κάλεσε την Ανανεωτική Πτέρυγα «να μην προχωρήσει σε βήματα που ανοίγουν δρόμους χωρίς επιστροφή», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πόρτες του ΣΥΝ ανοίγουν μόνο για είσοδο και όχι για έξοδο.

Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη

«Υποστηρίξαμε σταθερά και προσπαθήσαμε να σας πείσουμε ότι η επιμονή στη διατήρηση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή μας σε αυτό λειτουργεί ως τροχοπέδη στο αναγκαίο άνοιγμα του κόμματός μας στην κοινωνία, μας καθηλώνει και μας οδηγεί σε πολλαπλά πολιτικά αδιέξοδα. Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις παραλυτικές ισορροπίες, την κρίση πολιτικών αξιών και πολιτικών σχέσεων και τη μόνιμη εχθρότητά του προς το κόμμα μας, διαμορφώνει ένα σκηνικό παρακμής που το παρατηρεί όλη η ελληνική κοινωνία. Εξ’ άλλου, ο αριστερισμός που αποπνέει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί πλαίσιο πολιτικής ασφυξίας για τη σύγχρονη, ανανεωτική, δημοκρατική και ριζοσπαστική Αριστερά που φιλοδοξούμε να εκφράσουμε. Ζητήσαμε την απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ, το θεωρήσαμε ως ζήτημα κορυφαίας σημασίας και σας δηλώσαμε με ειλικρίνεια και ευθύνη ότι για την Ανανεωτική Πτέρυγα, η απόφαση του Συνεδρίου σε αυτό το θέμα έχει οριακά χαρακτηριστικά. Δεν σας πείσαμε. Σεβόμαστε τις επιλογές σας και σας καλούμε να σεβαστείτε και εσείς τις δικές μας. Δεν θα μετάσχουμε στην ευθύνη υλοποίησης μιας απόφασης και κατεύθυνσης που δεν την πιστεύουμε, δεν θα θέσουμε υποψηφιότητα για τα νέα όργανα του κόμματος, δεν θα μετέχουμε σε αυτά και δεν θα πάρουμε μέρος στη σχετική ψηφοφορία για την ανάδειξή τους».
ΤΑ ΝΕΑ

Απέναντι στον Τσίπρα!

Δεύτερη υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, προέκυψε την τελευταία στιγμή στο Συνέδριο.
Πρόκειται για τον Βλαχογιώργο Γιώργο από την οργάνωση της Εύβοιας.

Η εξυπηρέτηση της Δημοκρατίας από τα blogs

Ρεσπέντζα συγχαρητήρια για τη δυνατότητα που παρείχες στους συμπολίτες μας να απευθυνθούν άμεσα προς τους βουλευτές του Νομού μας και να θέσουν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα.
Συγχαρητήρια και στους τρεις, που αντιλαμβανόμενοι το πνεύμα των καιρών, επέλεξαν να απαντήσουν στον κόσμο, άσχετα με το αν καταφέρουν να ικανοποιήσουν πολύ, λίγο ή καθόλου ερωτώντες και αναγνώστες.
Τέτοιου είδους πρακτικές καταδεικνύουν με τον πλέον πειστικό τρόπο τη δυνατότητα ουσιαστικού, δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Αλήθεια πόσο πιο εύκολο είναι για όλους μας το να διαβάζουμε απόψεις και απαντήσεις ενός βουλευτή για καίρια ζητήματα, μέσω ενός blog, από το να συντονιζόμαστε στο χρυσοπληρωμένο κανάλι της βουλής, περιμένοντας να δούμε το έργο των αντιπροσώπων μας. Για τα υπόλοιπα κανάλια δεν το συζητάμε.
Το βήμα των blogs, ακόμη κι αν στερείται επωνυμίας, υπηρετεί σ αυτές τις περιπτώσεις αρτιότερα τη δημοκρατία από οποιοδήποτε άλλο μέσο καναλάρχη και εργολάβου. Ίσως ΚΑΙ γι αυτό μερικοί θέλουν να τα φιμώσουν.
pistolero

Επιστολή στους Δήμους της Χαλκιδικής σχετική με τα τσίρκα!

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΖΩΑ και ΑΜΕΣΗ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΤΟΥ
Κύριοι,
Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μίας ανεξέλεγκτης κατάστασης με τσίρκα ξένης προέλευσης που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας και συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους ζώα.
Είναι γνωστό πλέον, ότι πίσω από τα λαμπερά φώτα των τσίρκων κρύβεται μία πολύ σκληρή έως απάνθρωπη εκπαίδευση. Bία, αιχμαλωσία, εγκλεισμός, βασανιστήρια, δίψα, πείνα, ηλεκτροσόκ, ξύλο και τρόμος.
Το τσίρκο στερεί από τα ζώα κάθε εκπλήρωση των φυσικών ενστίκτων τους και κάθε κάλυψη των φυσικών αναγκών τους, ...>>>>>>>

με αντάλλαγμα μερικά φτηνά κόλπα.
Όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα ζώα που περιοδεύουν μέσα στα φορτηγά των τσίρκων, εκτός του ότι στερούνται το φυσικό τους περιβάλλον, ζουν σε άθλιες συνθήκες, αφύσικες για αυτά μέσα σε κλουβιά, ή δεμένα, πολλές φορές έως 23 ώρες την ημέρα. Μετακινούνται συνεχώς από πόλη σε πόλη με ανύπαρκτη κτηνιατρική περίθαλψη και άθλια διατροφή και αναγκάζονται υπό τη συνεχή απειλή της τιμωρίας, να εκτελέσουν περίπλοκα γι’ αυτά κόλπα, εντελώς αφύσικα για τα χαρακτηριστικά τους.
Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, θα έπρεπε οι δημοτικές αρχές να απαγορεύουν χωρίς δεύτερη σκέψη τη λειτουργία τσίρκων με ζώα στα όριά τους.
Αντ’ αυτού όμως, εκτός λίγων αξιοθαύμαστων εξαιρέσεων που έχουν απαγορεύσει την εγκατάσταση τσίρκων που χρησιμοποιούν ζώα, παρατηρούμε δήμους να δίνουν τη συγκατάθεσή τους και να αδειοδοτούν τις παραπάνω επιχειρήσεις και μάλιστα χωρίς τους απαιτούμενους ελέγχους. Δίνοντας άδεια λειτουργίας σε τσίρκο με ζώα, όχι μόνο αποδεχόμαστε την κακοποίηση των ζώων, αλλά θέτουμε σε κίνδυνο και τη σωματική ακεραιότητα των θεατών. Σε ολόκληρο τον κόσμο, ανυποψίαστοι πολίτες (ανάμεσά τους και μικρά παιδιά!) έχουν χάσει τη ζωή τους όταν ζώα επιτέθηκαν στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν από τα τσίρκο-κολαστήρια.
Κάθε φορά που δίνουμε άδεια λειτουργίας σε τσίρκο με ζώα, διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά στο να αποδέχονται τον εξευτελισμό των ζώων και τα οδηγούμε στο να λαμβάνουν ασυνείδητα το μήνυμα ότι είναι αποδεκτό το να γελοιοποιούν συνομηλίκους τους και να δρουν επιθετικά απέναντι σε ορισμένους από αυτούς.
Από την άλλη, όσοι Δήμοι αρνούνται να δώσουν άδεια εγκατάστασης σε τσίρκο, αλλά δεν προβαίνουν στην άμεση σφράγισή του, στην ουσία αποδέχονται σιωπηλά τη λειτουργία του.
Όμως κύριοι, η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο. Αγανακτισμένοι από αυτή την κατάσταση πολίτες, αναλαμβάνουν το ρόλο του κράτους και προσπαθούν οι ίδιοι να βάλουν ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των τσίρκων. Πολίτες έχουν έρθει αντιμέτωποι με την αγριότητα των υπευθύνων των τσίρκων, έχουν κυνηγηθεί, έχουν απειληθεί, έχουν περάσει ώρες κλεισμένοι σε κελιά αστυνομικών τμημάτων σα να είναι εγκληματίες, έχουν διακινδυνέψει τη σωματική τους ακεραιότητα προσπαθώντας να απομακρύνουν τα παράνομα τσίρκα από την περιοχή τους.
Καθώς ο κόσμος ενημερώνεται και η κακοποίηση που κρύβεται στα παρασκήνια αποκαλύπτεται, είναι αναμενόμενο, σε κάθε πόλη που εγκαθίσταται τσίρκο, οι κάτοικοι να αντιδρούν ολοένα και πιο έντονα.
Μάλιστα δεν λείπουν και τα επεισόδια. Πολλές φορές ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών ή και μπράβοι που αναλαμβάνουν την φύλαξή τους, έχουν επιτεθεί σε διαμαρτυρόμενους πολίτες με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.
Στη Θεσσαλονίκη, στις 4/12/2001, μετά το τέλος διαμαρτυρίας έξω από το τσίρκο “Monte Carlo”, ο υπεύθυνος λειτουργίας του τσίρκο δεν δίστασε να επιτεθεί στον Μιχάλη Τρεμόπουλο (ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων) ο οποίος βρισκόταν ήδη μέσα στο αυτοκίνητό του και τραβώντας τον βίαια έξω από αυτό, του έσκισε το μπουφάν, τον έβρισε και τον απείλησε.
Στο Βόλο, τον Ιούνιο του 2009, πολίτης που συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω το τσίρκο “Massimo”(το συγκεκριμένο τσίρκο έγινε γνωστό στο πανελλήνιο μετά την προβολή από κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας ενός βίντεο στο οποίο ο ελέφαντας του τσίρκο κακοποιείται βάναυσα από τον εκπαιδευτή του καθώς εκείνος τον χτυπά βίαια στο αυτί του με έναν σιδερένιο λοστό), τραυματίστηκε σοβαρά όταν μπράβοι του τσίρκο του επιτέθηκαν.
Στο ξυλοδαρμό του νεαρού διαδηλωτή αναφέρθηκαν με σχετικό ρεπορτάζ τοπικές αλλά και πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες.
Το τελευταίο πρόσφατο περιστατικό βίας από ανθρώπους των τσίρκων, ήταν αυτό που έλαβε χώρα στην Καρδίτσα, στις 9/04/2010.Ενώ πολίτες βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το τσίρκο
”Mundial”προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον βασανισμό των ζώων, ένας παπαγάλος βγήκε μέσα από το τσίρκο και έπεσε κάτω. Δύο κοπέλες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία έτρεξαν να τον βοηθήσουν και τότε δέχτηκαν επίθεση από μπράβους του τσίρκο.
Κύριοι,
Τα ερωτηματικά για τον τρόπο μεταχείρισης των ζώων προβάλλουν με έμφαση τις τελευταίες δεκαετίες. Η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ζώα ολοένα και αυξάνεται. Η σημασία που αποδίδεται στην καλή μεταχείριση των ζώων εξελίσσεται με βάση ηθικούς προβληματισμούς και έχει εξελιχθεί σε μια «πολιτισμική στάση» στη σύγχρονη κοινωνία.
Κάθε φορά που χορηγείτε άδεια σε τσίρκο και κάθε φορά που ανέχεστε την παράνομη λειτουργία του, όχι μόνο αποδέχεστε την κακοποίηση των ζώων πράγμα κατακριτέο σε μία πολιτισμένη κοινωνία αλλά θέτετε σε κίνδυνο και τους πολίτες.
Με την αλλαγή των αρμόδιων υπουργών, έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να ψηφιστεί νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από φιλοζωική οργάνωση στο αρμόδιο υπουργείο και θα απαγορεύει την είσοδο στη χώρα μας τσίρκων που χρησιμοποιούν ζώα.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ζώα είναι όντα που διαθέτουν αισθήσεις και ότι η προστασία και η σωστή μεταχείρισή τους είναι μια από τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια καλλιεργημένη και πολιτισμένη Ευρώπη, σας καλούμε μέχρι την τελική ψήφιση του νομοσχεδίου, να συμβάλλετε στην παγκόσμια κινητοποίηση για την απαγόρευση χρήσης ζώων στα τσίρκα και να τοποθετηθείτε ενεργά υπέρ του σεβασμού των ζώων και όχι υπέρ του εξευτελισμού τους.
Όσοι συνεχίζουν και επισκέπτονται τσίρκο που έχουν ζώα δε γνωρίζουν τι κρύβεται στα παρασκήνια. Έχουμε υποχρέωση να τους ενημερώσουμε και να τους αποτρέψουμε.
Σας καλούμε να αρνηθείτε την εγκατάσταση τσίρκο με ζώα στην περιοχή σας και σε περίπτωση παράνομης λειτουργίας τους να προβείτε στην άμεση σφράγισή του, όπως έχουν κάνει και άλλοι δήμοι, σύμφωνα με τα άρθρα 80 (παρ 6) και 81 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων στα οποία αναφέρεται ότι μοναδικός αρμόδιος για την σφράγιση επιχείρησης τσίρκο είναι ο Δήμαρχος.
Σας καλούμε να αποδείξετε εμπράκτως την αντίθεσή σας στην κακοποίηση των ζώων και να συνεργαστείτε μαζί μας μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο που θα απαγορεύει να δίνουν παραστάσεις στην ελληνική επικράτεια τσίρκα που έχουν ζώα.
Υπέρ της απαγόρευσης τσίρκων με ζώα στη χώρα μας, τάσσονται η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 82 Φιλοζωϊκών Σωματείων, το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ - 80 ΣΩΜΑΤΕΙΑ), και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.
Αριέττα Μαρινίτση
Τηλ: 6943-130096
Φαξ: 210-60 43 453

Ευχές για ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!!

Με τις ευχές όλων των Ελλήνων να τη συνοδεύουν, έφτασε σήμερα το πρωί στη Νότιο Αφρική, η Εθνική Ελλάδας, για τη συμμετοχή της στο ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010. Η σημερινή ομάδα, μπορεί να μην έχει την αύρα της ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ του 2004, αλλά και τότε …ποιος το περίμενε;
Ευχές στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και στον Ότο Ρεχάγκελ, για ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!!

Δείτε το ρόστερ της ομάδας μας, στη συνέχεια ……>>>>>>

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Μιχάλης Σηφάκης (Άρης),
Αλέξης Τζόρβας (ΠΑΟ),
Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος (ΠΑΟ),
Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός),
Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια),
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα)
Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ),
Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ)

ΜΕΣΟΙ
Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης (ΠΑΟ),
Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα),
Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη),
Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια),
Σάκης Πρίττας (Άρης)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟ),
Παντελής Καπετάνος (Στεάουα Βουκουρεστίου),
Φάνης Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης),
Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ).

MONOPOLY...