Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Εισαγγελέας και ΥΠΕΕ για το σπίτι Τσοχατζόπουλου στην Ακρόπολη

Περιμένοντας τον "cabinet man"!

Σαράντα γαλάζιες σημαίες στη Χαλκιδική για το 2010!

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2010.
Με 421 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες.
Σαράντα παραλίες βραβεύτηκαν στη Χαλκιδική από τις οποίες:
-14 παραλίες του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου
-8 του Δήμου Σιθωνίας
-5 του Δήμου Τορώνης
-4 στο Δήμο Κασσάνδρας και 4 στο Δήμο Καλλικράτειας
-2 του Δήμου Ορμύλιας και
-από 1 στο Δήμο Μουδανιών, στο Δήμο Παλλήνης και στο Δήμο Παναγίας.
Ο Δήμος Σταγείρων - Ακάνθου είναι πρώτος στη Χαλκιδική και τρίτος σε όλη την Ελλάδα μετά το Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου και το Δήμο Καλλιθέας Ρόδου.

Σε ποιο «μικρό Κόμμα» της κεντροδεξιάς …επένδυε η SIEMENS;
Το θέμα δεν είναι καινούργιο, αλλά λόγω της εξεταστικής για SIEMENS, την ομολογία Μαντέλη και ελπίδες ότι …«κάποια θα βγουν στο φώς» κλπ., επανέρχεται στο προσκήνιο. Εννοώ τις δηλώσεις του στελέχους της SIEMENS, Σίκατσεκ, στην «Καθημερινή» (29/6/08), ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει: «…Εκείνη τη χρονιά, στις 18 Δεκεμβρίου 2000, δώσαμε και σε ένα άλλο μικρότερο κόμμα, που δεν υπάρχει σήμερα, περίπου 870.000 μάρκα, μετά από υπόδειξη ενός τοπικού εταίρου μας…» Από τις ερωτήσεις στη συνέχεια, προέκυψε ότι το «λαδωμένο» κόμμα, κινούνταν στο χώρο της κεντροδεξιάς.
Ποια ήταν όμως τα Κόμματα που δραστηριοποιούνταν, εκείνη την …κρίσιμη εποχή, στο χώρο της κεντροδεξιάς (8 μήνες μετά τις εκλογές του Απριλίου 2000, που είχαν αναδείξει Κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ); ……>>>>>>Η Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, (ο οποίος, ναι μεν στις εκλογές του 2000, στήριξε ανοιχτά με προσωπική του δήλωση τη ΝΔ, αλλά το κόμμα του, υπήρχε ακόμη)…
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη (που ιδρύθηκε στις 14/9/2000)…
Οι Φιλελεύθεροι (γνωστότεροι ως …ταύροι) του Στέφανου Μάνου, που στις εκλογές του 2000 ήταν υποψήφιος-συνεργαζόμενος με τη ΝΔ και εκλέχθηκε βουλευτής…
Τέλος, εκείνη ακριβώς την …κρίσιμη εποχή (στις 14 Δεκέμβριο του 2000 !!!) ανακοινώθηκε επίσημα και το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών, από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο
Δεν φαίνεται ότι πρόκειται για κυνήγι …μικρών μαγισσών, αφού τα λεφτά δόθηκαν και μάλλον η μίζα, κάπου εκεί εστιάζεται.

Και φαίνεται …χλωμό να δόθηκαν στον Α. Σαμαρά, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί το κόμμα του ήταν ήδη φθαρμένο και ο ίδιος ήταν σχεδόν με το …ενάμιση πόδι μέσα στη ΝΔ. Δεν «ταιριάζει» επίσης για τον ΛΑΟΣ, γιατί ο Σίκατσεκ είπε: «κόμμα… που δεν υπάρχει σήμερα…»


Για τους 2 άλλους όμως, που ίσως τότε για κάποιους, τα Κόμματά τους να εξέφραζαν κάτι καινούργιο στο πολιτικό τοπίο για την κεντροδεξιά, δε φαίνεται και τόσο χλωμό…


…Παρεμπιπτόντως, επισημαίνεται γενικώς, μια ανεξήγητη, ψιλο - αποστασιοποίηση του Δ. Αβραμόπουλου από το προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, που δεν αποδίδεται σε πολιτικές ή ιδεολογικές διαφωνίες και τέτοια, ενώ αντίθετα μια …κινητικότητα του Στ. Μάνου, ο οποίος αναζητά «ομπρέλα» σε κάποιο από τα 2 μεγάλα κόμματα… Για να δούμε (αν θα δούμε), τι θα δούμε…

Η Ν.Δ. στη Χαλκιδική!

Με ποσοστό συμμετοχής περίπου 40% των όσων είχαν ψηφίσει για την εκλογή νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής (3610 τώρα - 9600 το 2009) .
Νέος πρόεδρος (αντικαθιστά τον Περικλή Πελέκα) ο Νομαρχιακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτριος Τσούφης!
Τα ποσοστά συμμετοχής μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικά λαμβάνοντας υπόψη κάποιες παραμέτρους:
1. Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το κόμμα της Ν.Δ. ...>>>>>>>

2. Το ότι το ποσοστό του 40% ήταν από τα υψηλότερα στη Β. Ελλάδα!
3. Το ότι υπήρχε μία μόνο υποψηφιότητα, αυτή του Δ. Τσούφη, δεύτερη ή τρίτη υποψηφιότητα σίγουρα θα ανέβαζε τα ποσοστά!
4. Το ότι σίγουρα ήταν μικρότερης σημασίας απ' αυτές της εκλογής αρχηγού στο κόμμα! και
5. Η παρουσία Δικηγόρων στις εκλογές, που μάλλον δεν επέτρεπαν "πανωγραψίματα" στον αριθμό των ψηφισάντων για τη δημιουργία εντυπώσεων!
Δείτε σχετικό βίντεο, με τα αποτελέσματα στις οργανώσεις της Ν.Δ. στο νομό.
Τίποτα δεν πρόκειται ν' αλλάξει σ' αυτόν το χώρο!

Πολλά ακούστηκαν κατά καιρούς για το ποδόσφαιρο, ακούγονται διαρκώς και μάλλον δε θα σταματήσουν ποτέ να ακούγονται!
-"Παράγκες", στημένα παιχνίδια, "αγοροπωλησίες" παιχνιδιών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της πουτάνας το κάγκελο! Βρωμιά και δυσωδία!
Δυστυχώς, δεν διαφαίνεται ...λαμπρότερο μέλλον!
-Και πως να διαφανεί, όταν σε αγώνες δωδεκάχρονων και δεκατριάχρονων (πρωτάθλημα παίδων) οι "παράγοντες" χρησιμοποιούν κρυφά ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας της προβλεπόμενης και με ξένα δελτία (πλαστοπροσωπία); Όταν απ' αυτήν την ηλικία εθίζουμε τα μικρά παιδιά στο ψέμα και στην εξαπάτηση για να κερδίσουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι!
Δείτε τι έγινε στον τελικό παίδων Χαλκιδικής (γεννηθέντες 1997-98!) και σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνα!
-Ντροπή για τέτοιους "παράγοντες" και ειδικά σε πρωταθλήματα παίδων!

«Aids» σκοτώνει τις ελιές

Χιλιάδες παραγωγικά δέντρα, κυρίως σε Χαλκιδική και Μαγνησία αλλά και σε Πιερία, Καβάλα έχουν προσβληθεί από έναν μύκητα-δολοφόνο. Το βερτισίλιο αχρηστεύει και τον αγρό, αφού παραμένει στο χώμα έως και 13 χρόνια
Μύκητας - δολοφόνος απειλεί με αφανισμό τους ελαιώνες της Βόρειας Ελλάδας. Το βερτισίλιο (verticillium) ευθύνεται για την καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων παραγωγικών δέντρων, κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής και Μαγνησίας, αλλά και σε Πιερία, Καβάλα και άλλες περιοχές. Εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο προληπτικά, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποιο φυτοφάρμακο που μπορεί να το εξοντώσει. Ελαιοπαραγωγοί έχουν βαφτίσει την ασθένεια που προκαλεί ο μύκητας ως «το Aids της ελιάς» λόγω του τρόπου δράσης του στο εσωτερικό του κορμού, που καταλήγει συνήθως στον αργό θάνατο του δέντρου. ...>>>>>>>

Ο ιδιαίτερα επιθετικός μύκητας ζει στο έδαφος και προσβάλλει τις λεπτές ρίζες του ελαιόδεντρου, προκαλώντας την απόφραξη των αγγείων του ξύλου στον κορμό του.

Αρχικά μεταχρωματίζονται τα φύλλα και σταδιακά προκαλείται ξήρανση μεμονωμένων κλαδιών στα μεγάλης ηλικίας δέντρα (ημιπληγία) και πλήρης ξήρανση στα νεαρότερα (αποπληξία). Αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, είναι θέμα χρόνου η καταστροφή ολόκληρου του ελαιώνα, ενώ ακόμα χειρότερο είναι πως ουσιαστικά αχρηστεύει και τον αγρό, αφού παραμένει στο χώμα ως και 13 χρόνια και «χτυπάει» οποιοδήποτε άλλο δέντρο ή φυτό φυτευτεί.

Ολόκληροι ελαιώνες έχουν αφανιστεί στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα της Χαλκιδικής, από όπου ξεκίνησε το πρόβλημα και επεκτάθηκε σε άλλους νομούς, ενώ στην Αγχίαλο, στο Βελεστίνο και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας υπολογίζεται πως έχουν πληγεί περισσότερα από 170.000 ελαιόδεντρα, που αντιστοιχούν στο 40% του συνολικού δυναμικού.

Σύμφωνα με τον φυτοπαθολόγο του ΕΘΙΑΓΕ Βόλου, δρ Ι. Ρούμπο, το πρόβλημα είναι «εισαγόμενο» από τη Χαλκιδική και εμφανίστηκε μετά τη μαζική φύτευση στη Μαγνησία ελαιόδεντρων της ποικιλίας Χαλκιδικής.

«Οφείλεται αφενός στη διάδοση της ποικιλίας, η οποία είναι ευάλωτη στη βερτισιλίωση, και αφετέρου στην απουσία ελέγχων στα φυτώρια, από όπου μεταφέρθηκαν μολυσμένα δενδρύλλια», είπε στο «Εθνος».

Στη Χαλκιδική, που αριθμεί 6.100.000 ελαιόδεντρα, έγιναν επί διετία πειραματικές εφαρμογές διάφορων τρόπων αντιμετώπισης με ευθύνη του ΕΘΙΑΓΕ, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. «Το 90% της αντιμετώπισης της βερτισιλίωσης αφορά την πρόληψη. Εχουμε αναπτύξει κάποια προγράμματα καταστολής, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα σε ημερίδα στη Χαλκιδική», είπε στο «Εθνος» ο εντομολόγος, επικεφαλής της σχετικής ερευνητικής ομάδας, Ζ. Ζαρταλούδης.

Γεωπόνοι
Οδηγίες για λήψη προληπτικών μέτρων

Με ευθύνη των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, γεωπόνοι έχουν δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για τον περιορισμό διάδοσης της ασθένειας. Μεταξύ αυτών, η κοπή και καύση των προσβεβλημένων κλαδιών με τα πρώτα συμπτώματα, η αποφυγή συγκαλλιέργειας ή γειτνίασης με ευπαθή στον μύκητα φυτά όπως βαμβάκι, τομάτα κ.ά., η άρδευση με σταγόνες και η αποφυγή οργωμάτων σε προσβεβλημένα εδάφη.

Αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο είναι η ηλιοαπολύμανση, με το άπλωμα στο έδαφος πλαστικών διαφανών φύλλων το καλοκαίρι, που αυξάνουν τη θερμοκρασία του εδάφους και νεκρώνουν τμήμα του μολύσματος του μύκητα.
ΠΗΓΗ: Έθνος

Η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη της Χαλκιδικής

Τον επανασχεδιασμό της ανάπτυξης της Χαλκιδικής προανήγγειλε χτες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης. «Αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η βιώσιμη ανάπτυξη της Χαλκιδικής, διότι λόγω του φυσικού πλούτου, της δυνατότητας αξιοποίησης των τουριστικών εγκαταστάσεων σε μεγαλύτερη χρονικά τουριστική περίοδο, των μοναδικών ακτών, μπορεί να αποτελέσει τον πόλο έλξης επισκεπτών από το σύνολο της ζώνης ανάπτυξης της Εγνατίας και να προσφέρει αναψυχή στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ...>>>>>>>

της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω του βελτιωμένου οδικού δικτύου, αλλά και σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο με τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου ''Μακεδονία". Ετσι, η Ελλάδα επενδύει στη Χαλκιδική και αναμένει τη συμβολή της Χαλκιδικής στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας με την προσδοκώμενη αύξηση των επισκεπτών από το εξωτερικό», σημείωσε ο κ. Μαγκριώτης, μιλώντας σε ημερίδα στη Χαλκιδική, την οποία συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Υποδομών και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε έργα τα οποία προγραμματίστηκε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει άμεσα. Πρόκειται για την κατασκευή του οδικού τμήματος Ποτίδαια - Κασσανδρεία, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, που θα δημοπρατηθεί στις 6 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2012. Το έργο αφορά 17,48 χιλ. αυτοκινητοδρόμου, με δύο ανισόπεδους κόμβους (Ν. Φώκαιας και Κασσανδρείας). Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η δημοπράτηση της περιμετρικής οδού Πολυγύρου, τμήμα Αγιος Βλάστης προς Βράσταμα, με ολοκλήρωση εντός του 2012.

Ο κ. Μαγκριώτης μίλησε επίσης για έργα ταμίευσης, επεξεργασίας, μεταφοράς και διανομής νερού για την ύδρευση της περιοχής, ενώ αναφορά έγινε στο έργο «Αναβάθμιση του τμήματος Μουδανιά - Ποτίδαια» στο οποίο περιλαμβάνεται και η κατασκευή τριών νέων κόμβων (Πλαγίων, Ν. Φλογητών και ο ημικόμβος Διονυσίου), καθώς επίσης και στο έργο «Παράκαμψη της Αρναίας», για τα οποία γίνεται προσπάθεια εύρεσης των πιστώσεων για την υλοποίησή τους.

Καταλήγοντας, ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι «η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας, καθώς οι πρόσφατες πλημμύρες ανέδειξαν το βάθος των προβλημάτων και της έλλειψης υποδομών. Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με την περιφέρεια, τη νομαρχία και τους δήμους για την αντιμετώπισή τους. Εχει υλοποιηθεί η άρση της επικινδυνότητας στο Βόθωνα και άνευ απροόπτου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο δρόμος θα αποδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία».
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

«Μαχαίρι» σε νέο σκάνδαλο με παράνομες επιδοτήσεις

«Μαχαίρι» σε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο, που εξελίχθηκε τα τρία τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ με παράνομες επιδοτήσεις σε εκτάσεις του αγροδασοκτήματος Γαλαρινού, στα σύνορα των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, βάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρει το Έθνος.
OΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ όλα αυτά τα χρόνια έκαναν τα «στραβά μάτια» και έδιναν σκανδαλωδώς επιχορηγήσεις και αποζημιώσεις σε αγρότες για καλλιέργειες σε εκτάσεις 1.650 στρεμμάτων, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί επίσημα με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Χαλκιδικής ...>>>>>>>

τον Ιούλιο του 2007 ως αναδασωτέες.
Και τούτο παρά το γεγονός ότι το Δασαρχείο Πολυγύρου είχε στείλει από τότε στον ΟΠΕΚΕΠΕ σε ψηφιακή μορφή (CD) τον χάρτη στον οποίο αποτυπώνονται όλες οι εκτάσεις που έχουν κριθεί αναδασωτέες στο αγροδασόκτημα Γαλαρινού.
Οι αγρότες για τις παράνομες αυτές καλλιέργειες κατάφερναν και έπαιρναν τόσο την ενιαία όσο και τη συνδεδεμένη κοινοτική ενίσχυση μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και αποζημιώσεις για καταστροφές από τις καιρικές συνθήκες μέσω ΕΛΓΑ, καθώς και επιδοτήσεις για... βιολογικά, για πάνω από 300 στρέμματα.

Παρά τις έντονες πιέσεις που υπήρξαν και συνεχίζονται από πολιτικούς παράγοντες της περιοχής, ανάμεσά τους και βουλευτές, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή δεν υποχώρησε, εμμένοντας σταθερά στην ψηφιακή διασταύρωση των στοιχείων, με βάση και τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι νέοι ψηφιακοί δορυφορικοί χάρτες. Να σημειωθεί ότι οι σχετικές αποκαλύψεις του «Εθνους» από τις 11-3-2009 είχαν προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης από την οποία ξεκίνησε έρευνα. Παρά το γεγονός αυτό όμως οι επιδοτήσεις δόθηκαν κανονικά και για το 2009.

Για το σκάνδαλο αυτό είχε ενημερωθεί επανειλημμένα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί ΝΔ, καθώς και η προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά συνέχιζαν να καλύπτουν τις σκανδαλώδεις επιδοτήσεις για καθαρά μικροκομματικούς ψηφοθηρικούς λόγους.

Και όλα αυτά, ενώ από το 2005 με τρία διαφορετικά έγγραφά του το Δασαρχείο Πολυγύρου προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ είχε επισημαίνει ότι στις συγκεκριμένες αναδασωτέες εκτάσεις του αγροδασοκτήματος Γαλαρινού απαγορεύεται οποιαδήποτε είδους επέμβαση καθώς και χρήση αυτών, δηλαδή καλλιέργεια, βοσκή και αγρανάπαυση.

Με εντολή και της υπουργού, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιος Καπρέλης έστειλε έγγραφο στο οποίο ξεκαθαρίζεται ότι η οριοθέτηση της δασικής περιοχής στο αγροδασόκτημα Γαλαρινού σε ψηφιακή μορφή έχει ενταχτεί στο ψηφιακό σύστημα OPS-GIS αποκλείοντας αυτές τις εκτάσεις ως μη επιλέξιμες από τις επιδοτήσεις.

«Ως εκ τούτου από τη φετινή χρονιά (ΑΕΕ 2010) και έπειτα δεν θα μπορεί να δηλωθεί και να ενισχυθεί οποιαδήποτε έκταση εντός των ορίων αυτών», αναφέρεται.

Σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις που δόθηκαν στο παρελθόν προστίθεται ότι «το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας θα υποδείξει την ορθότητα ή μη των παλιότερων πληρωμών, και με βάση αυτό ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα κινήσει τη διαδικασία αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ή όχι».

Π. Ψωμιάδης
Φταίνε οι... δορυφόροι
Να μην ισχύσουν όσα νόμιμα προκύπτουν μέσα από τη διασταύρωση των ψηφιακών στοιχείων-χαρτών αναφορικά με τις επιδοτήσεις, μετά την ολοκλήρωση του συστήματος τον περασμένο Μάρτιο, που αποτελούσε υποχρέωση απέναντι στην Ε.Ε., ζητά σκανδαλωδώς ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης.

Αντί ως νομάρχης να ελέγξει με τις υπηρεσίες του το γεγονός ότι χιλιάδες στρέμματα με δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις παρουσιάζονταν από εκατοντάδες κτηνοτρόφους ως βοσκότοποι ώστε να εισπράττουν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε., με επιστολή του στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή ζητά να ισχύσει το καθεστώς που υπήρχε και στο παρελθόν.

Οπως αναφέρει ο Π. Ψωμιάδης, «εκατοντάδες κτηνοτρόφοι εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους ύστερα από τη γνωστοποίηση προς αυτούς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνεταιριστικές οργανώσεις ότι μειώνονται σε υπερβολικό βαθμό οι εκτάσεις των βοσκοτόπων που χρησιμοποιούν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, γιατί οι δορυφόροι τις εμφανίζουν ως δασικές εκτάσεις ή προστατευόμενες και δεν θεωρούνται επιλέξιμες».

Πάνω το έγγραφο που έστειλε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κ. Μπατζελή, με το οποίο ξεκαθαρίζεται η οριοθέτηση της δασικής περιοχής του αγροτοδασοκτήματος Γαλαρινού, ενώ τονίζεται ότι αυτές οι εκτάσεις είναι μη επιλέξιμες από τις επιδοτήσεις. Αριστερά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Εθνους» στις 11-3-2009 για τις επιδοτούμενες... καλλιέργειες δάσους

Πηγή: Έθνος

Έκτροπα και διακοπή ημερίδας στη Θεσσαλονίκη

"Σας αποστέλλω κείμενο με τη παράκληση να αναρτηθεί για να έχουν οι αναγνώστες πλήρη εικόνα.
Αναφέρομαι σε έκτροπα και διακοπή ημερίδας στη Θεσσαλονίκη, στο ΜΕΤ Hotel, από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων. Τα φετινά επεισόδια ήταν χειρότερα από ανάλογα περυσινά στο Grand Hotel. Οι εφημερίδες αποφεύγουν να το αναφέρουν στις ανταποκρίσεις τους, αλλά η διασταύρωση των στοιχείων είναι πολύ εύκολη, εδώ ο διοργανωτής ήταν εφημερίδα (είχαν κληθεί ακόμη και τα ΜΑΤ, αλλά βέβαια δεν επενέβησαν). Ηδη σε κάποια σχόλια αναγνωστών σας σε ...>>>>>>>

πρόσφατες αναρτήσεις, έχουν αναφερθεί τα επεισόδια. Όπως καταλαβαίνετε, για ευνόητους λόγους δεν έχω άλλη επιλογή παρά να διατηρήσω την ανωνυμία μου."

ΠΑΛΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ...
...αυτή τη φορά στο ΜΕΤ Hotel, το Σάββατο 29 Μαίου.

Εκεί διοργανώνονταν από την οικονομική εφημερίδα EXPRESS και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, ημερίδα για τους "θησαυρούς της Β. Ελλάδας", δηλ. για τους ορυκτούς πόρους. Η γνωστή ομάδα του Παρατηρητηρίου και τοπικών "οικολόγων" που αντιτίθενται στη μεταλλεία και βιομηχανία, ξεκίνησε με φραστικές επιθέσεις σε όσους ομιλητές υποστήριξαν με γερά επιχειρήματα τη σημερινή σημασία και τη βιωσιμότητα της μεταλλείας στη Β. Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και έγκριτοι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, όπως οι κ. Σκαρπέλης και Τσακαλάκης. Τα επεισόδια κορυφώθηκαν με διαρκείς ύβρεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Κούτρα της Ελληνικός Χρυσός, στο β' μέρος. Παρά το ότι δόθηκε το βήμα στους "οικολόγους" να αναπτύξουν τις απόψεις τους και το έπραξαν, η κατάσταση όχι μόνον δεν εκτονώθηκε αλλά χειροτέρευσε και τελικά μέσα σε πανδαιμόνιο και αντεγκλήσεις, η ημερίδα διακόπηκε προσωρινά. Σοβαρότερα επεισόδια αποφεύχθηκαν χάρις στην ανοχή και ψυχραιμία των διοργανωτών. Μετά την αποχώρηση των "οικολόγων", η ημερίδα συνεχίσθηκε ήρεμα και ολοκληρώθηκε, με μικρότερο πλέον ακροατήριο.

Τα επεισόδια αμαύρωσαν την εξαιρετική κατά τα άλλα ημερίδα, που παρακολουθούσαν μέχρι τη στιγμή της κορύφωσης της έντασης, περί τα 300 άτομα. Ανάλογα επεισόδια είχαν συμβεί πέρυσι στο Grand Hotel από το Παρατηρητήριο και "οικολόγους", σε ευρωπαικό επιστημονικό συνέδριο (βλ. http://respentza.blogspot.com/2009/10/grand-hotel.html )
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Τα στοιχεία του αναγνώστη που "υπογράφει" την ανάρτηση υπάρχουν στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, η ανωνυμία όμως του αναγνώστη θα διαφυλαχθεί όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση που το επιλέγει ο αναγνώστης! Σημασία έχει να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος και φυσικά η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ θα φιλοξενήσει, όπως πάντα, κάθε αντίθετη άποψη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Χαλκιδικής, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο βουλευτή Χαλκιδικής κ. Βαγιωνά Γεώργιο, για τη διάθεση του χρηματικού ποσού των 1.100 €, προκειμένου να καλυφθεί οικονομικά η συνέχεια του προγράμματος «Προσβάσιμες διαδρομές κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ» και ειδικότερα το πρόγραμμα Φυσικής Άσκησης και Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρία, που υλοποιήθηκε στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ με εκπαιδευτή – γυμναστή τον κ. Ιωαννίδη Χρήστο.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Χαλκιά Άννα

Παραμένουν "αματανόητοι"!!!

"Γιατί η Ε.Α.Σ Χαλκιδικής αγνοεί την απόφαση που πήρε η ίδια και δεν την εφαρμόζει;
Είπαν, με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις 26/5/2010, πως θα επιστρέψουν τα χρήματα πίσω στους Αγρότες !
-Τι περιμένουν;
Όπως τα πήραν ζεστά ζεστά έτσι πρέπει και οφείλουν να τα επιστρέψουν. Γιατί ανακατεύουν τράπεζες και κουραφέξαλα.
Μήπως πρέπει να γίνει κάτι που δεν έγινε μέχρι τώρα. Μήπως πρέπει να επέμβει εισαγγελέας;"
ΑΓΡΟΤΗΣ

Oι θησαυροί της Βορείου Ελλάδος

Ένας απόηχος (που ακουμπάει την κυάνωση!!!!) από την ημερίδα της εφημερίδας «Εξπρές» το Σάββατο 29 Μαΐου στο ξενοδοχείο ΜΕΤ της Θεσσαλονίκης. Στην ημερίδα δεν έγινε καμία αναφορά στον όρο «νερό» και στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για «απαγόρευση της χρήσης κυανιδίων στη μεταλλευτική στις χώρες της ΕΕ»
Του Γιώργου Κ. Τριανταφυλλίδη, Λέκτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Για μια ακόμη φορά μέσα στα δέκα τελευταία χρόνια παραβρέθηκα σε ανάλογη εκδήλωση για τα θέματα των εξορυκτικών ...>>>>>>>

δραστηριοτήτων στη Β. Ελλάδα (βλέπετε αποφεύγω τον όρο «Ορυκτός Πλούτος») με εντολή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ. Μίλησα για λίγο στο τέλος της ημερίδας και για να μη μακρυγορώ συνοψίζω λίγες διαπιστώσεις μου στα επόμενα:

1. Η ημερίδα ήταν μία ενέργεια δημοσίων σχέσεων του ΣΜΕ και βέβαια παρουσιάσθηκαν πολλά θέματα εξορυκτικής δραστηριότητας τα οποία αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα, παρά το μικρό μέγεθός της, εισφέρει στο διεθνή παραγωγικό κύκλο αξιόλογα ορυκτά – πετρώματα με τη λειτουργία πολλών ορυχείων και μεταλλείων. Η παρουσίαση της δραστηριότητας γύρω από τα πετρέλαια της Θάσου, του θέματος της γεωθερμίας από στέλεχος του ΙΓΜΕ και των δραστηριοτήτων σε επίπεδο βιομηχανικών ορυκτών των εταιριών ενδιαφέροντος του Γιώργου Γεωργιάδη ήταν αξιόλογη. Μέχρι εδώ όλα καλά.

2. Η ημερίδα όμως ΔΕΝ είχε στόχο την προβολή της γενικής εικόνας των εταιριών του ΣΜΕ, η οποία λίγο πολύ είναι γνωστή, αλλά την προώθηση με νύχια και με δόντια της μεταλλουργίας του χρυσού με κυάνωση πετρωμάτων.

3. Παρουσιάζοντας λοιπόν ο κ. Κούτρας τα σχέδια της «Ελληνικός Χρυσός» δαιμονοποίησε από την περιβαλλοντική προσέγγιση την εποχή των προτάσεων της TVX για τη μεταλλουργία χρυσού και ισχυρίσθηκε ότι η νέα πρόταση της εταιρίας του (παραγωγή χρυσού από τις «Σκουριές» με τη μέθοδο flash smelting) αποτελεί το μοντέλο της «μαργαρίτας» από περιβαλλοντική άποψη της παραγωγής χρυσού. Μαργαρίτες είχε και η μπροσούρα της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης» για την κυάνωση στο Πέραμα!!!

Όταν το 2001 εισηγήθηκα στο ΤΕΕ Θράκης ότι το περιβαλλοντικό μασκαραλίκι της πρότασης TVX για τη Χαλκιδική, «αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή» για τη Θράκη, οι κυανολάγνοι του Αθηνοκεντρισμού με λοιδωρούσαν η δε Νομαρχία Χαλκιδικής δεχόταν ότι το τότε τέλμα της Κηπουρίστρας …..ήταν αδρανές!!!!!!! Όμως οι ίδιοι άνθρωποι προωθούν αδειοδοτικά το θέμα και σήμερα οπότε…….

4. Είδαν – απόειδαν ότι με….……..αβγά δεν βάφονται το γύρισαν το παραμύθι. Με νέες λοιπόν εισηγήσεις Καθηγητών με σωρεία επιστημονικών δημοσιεύσεων στα ζητήματα αυτά (!!!!) μας είπαν ότι….αυτά είναι παλιές ιστορίες. Σήμερα (δηλαδή από το 2003 έως το 2010 …άλλαξαν τα πράγματα περιβαλλοντικά!!!) μπήκαν νέα…..standards….(όπως πχ η πρόταση Verheugen – Δήμα να καταντήσει η Βόρεια Ελλάδα απέραντο μεταλλείο χρυσού με κυάνωση).

5. «Οδυνεν Ορος έτεκε μυν» και βγήκε και η περίφημη ΚΥΑ Σουφλιά (τον είδατε να χορεύει καλαματιανό με τον κ. Κούτρα!!!!!) Φλογαίτη, Παπαθανασίου, Χατζηδάκη στις 25/9/2009 με την οποία το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ (αμέσως μετά έγινε ΥΠΕΚΑ) μπορούσε να αδειοδοτεί με αποφάσεις περιβαλλοντικών όρων την απόρριψη κυανιούχων καταλοίπων ….όπου στη γη υπάρχει τρύπα ανοικτή!!!!!! Αυτό το κείμενο το δέχεται σήμερα το ΥΠΕΚΑ κα Μπατμάνογλου; Απαντήστε υπηρεσιακά με ένα Ναι ή ένα Όχι στη ΔΕ του ΤΕΕ Θράκης.

Εκεί, πέρα από το «μαργαριτοφόρο» κοίτασμα του Περάματος, υπάρχουν άλλα 100 τέτοια και η περιοχή θα μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Τα πετρώματα όμως είναι θειούχα. Ακόμη απαντάει το ΥΠΕΚΑ στο λαό της Θράκης για την όξινη απορροή. Το ΥΠΕΚΑ, όχι η εταιρία.

6. Η προσωπική αναφορά μου στην Κ. Μπατμάνογλου επιβάλλει την ανάκληση από πλευράς μου μίας προσωπικής αιχμής για την αξιότιμη συνάδελφο. Σε παλαιότερη επιστολή μου στο ίδιο blog της επέρριψα ευθύνες για τη στάση της κατά τη συζήτηση ανάλογου θέματος στην ημερίδα του ΤΕΕ στις 13/1/2010 στην Αθήνα. Η ίδια θεώρησε τα γραφόμενά μου προσβλητικά γι’ αυτήν και μου ζήτησε ανάκλησή τους.

7. Όμως Κα Μπατμάνογλου προσωπικά μετέχω σε τέτοια φόρα ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ Θράκης και έχω μπροστά μου ένα, νυν, ΥΠΕΚΑ το οποίο τα τελευταία 15 χρόνια κάνει ό,τι μπορεί για να αδειοδοτήσει την κυάνωση.

Το ΥΠΕΚΑ λοιπόν ήταν απόν από κάθε εκδήλωση κατά της διεργασίας αυτής στη Θράκη, δεν δέχθηκε καμία διαπραγμάτευση μαζί μας στο θέμα υπογράφοντας πάντα αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων των εταιριών. Ο,τι εισηγήσεις κάναμε τις πέταξε στο καλάθι των αχρήστων….αλλά βρήκε μία κοινωνία σύσσωμα αντίθετη στην κυάνωση μέχρι σήμερα. Και κατάφερε να μην περάσει καμία απόφαση σχετική με το θέμα!!!!!!!!

Μάλιστα προχθές μου έκανε κατάπληξη το γεγονός ότι κανένας από το ΥΠΕΚΑ δεν είχε μία καλή κουβέντα, ούτε καν αναφορά, για την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κατά της κυάνωσης.

Ούτε βέβαια έγινε σχόλιο για την τεκμηρίωση αυτής της απόφασης η οποία αποτελεί προσωπική μου επιτυχία. Το ΕΚ δέχθηκε ό,τι επί 10 χρόνια υποστήριξα για την κυάνωση.

Στα πηγαδάκια βέβαια πλειοδοτούσαν τα σχόλια για τη μεταλλουργία χρυσού. Αποτελεί στάση Υπουργείου Κλιματικής Aλλαγής αυτή;

8. Στην ημερίδα λοιπόν μετείχαν πολλοί ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί (όπως η Κα Μπατμάνογλου) οι οποίοι, μαζί με τους εισηγητές των εξορυκτικών εταιριών απέφυγαν να δώσουν αξία σ’ ένα μείζον περιβαλλοντικό στοιχείο, ακόμη και να αναφερθούν απλά σ’ αυτό . Το νερό.

9. Αποσιώπησε ο κ. Κούτρας ότι ζητάει να «προαποστραγγίσει» το όρος Κάκκαβος τη στιγμή που «προαποστραγγίζει» τα νερά της περιοχής Ολυμπιάδας. Εχει υποβάλλει μελέτες στο ΥΠΕΚΑ το οποίο στα πλαίσια της «πράσινης ανάπτυξης» διαπραγματεύεται τέτοιες καταστάσεις, υπήρχαν εκπρόσωποί του στην ημερίδα και δεν έγινε καμία αναφορά σ’ αυτό το ζήτημα!!!!

Τους Θεσσαλονικείς που έχουν εξοχικά στη Χαλκιδική θα τους ενημερώσετε για το φράγμα του Χαβρία και που θα βρείτε νερό γι’ αυτό αφού θα αποστραγγίσετε τον Κάκκαβο; Θάχει νερό η Χαλκιδική σε πέντε – δέκα χρόνια;

10. Εάν λοιπόν Κύριοι της Κλιματικής Αλλαγής στήσετε δέκα μεταλλεία χρυσού με κυάνωση, όπως άμεσα επιδιώκετε, στη Β. Ελλάδα θα αλλάξει το κλίμα και μόνον από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, λόγω της τεράστιας ενεργειακής απαίτησης των μονάδων, στην περιοχή;

11. Η στάση σας σχολιάζεται τόσο άσχημα στους κύκλους μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ, όσο άσχημα σχολιάζεται και η οικονομική κατάντια της χώρας ως αποτέλεσμα των ενεργειών των πολιτικών (όλων μαζί χωρίς διάκριση!!!!) τα τελευταία 35 χρόνια. Ζήτησαν λοιπόν να τους πληροφορήσω τι κερδίζει η χώρα από μία πιθανή λειτουργία μεταλλείων χρυσού με κυάνωση. Η απάντησή μου:

Από τα 1200 δολλάρια Αμερικής ανά ουγγιά χρυσού (31,2 γραμμάρια) γύρω στα 50 έως 70 θα μείνουν στον τόπο (ημερομίσθια κυρίως) και ολόκληρη η περιβαλλοντική καταστροφή. Τα άλλα «εξ ορισμού (!!! μεταλλευτικός κώδικας)» ανήκουν στους μεταλλειοκτήτες και στο διεθνές εμπορικό κύκλωμα. Δηλαδή για 1500 τόνους χρυσού 50 δις € αρπαχτή εις βάρος του ελληνικού λαού. Διαφωνείτε;

12. Ετσι λοιπόν γύρω στους 300 Καθηγητές του ΑΠΘ υπέγραψαν πρόσφατα διακήρυξη με την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση (δηλαδή και από εσάς που αποτελείτε σημαντικό γρανάζι του αδειοδοτικού μηχανισμού) την απαγόρευση της εφαρμογής του κυανίου στη μεταλλευτική. Την ανάγνωσα στο τέλος της προχθεσινής ημερίδας αλλά βέβαια δεν την αναφέρει καμία εφημερίδα σήμερα. Αναμενόμενο.

13. Η τεκμηρίωση αναφέρεται στα πέντε άρθρα μου στο blog με τίτλο «Αξιοπιστία». Επειδή όμως δεν θέλω να σας κουράσω περιαυτολογώντας (έχω τύχει της αναγνώρισης πρόσφατα εκεί που έπρεπε και αυτό μου αρκεί) αναφερθείτε στην τεκμηρίωση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για το ίδιο θέμα. Είναι ταυτόσημα κείμενα.

Ποια θα είναι η τύχη του κειμένου αυτού; Ελπίζω να μην πεταχτεί στα καλάθια των σκουπιδιών σας όπως έγινε με την περιβόητη έκθεση των Καθηγητών ΑΕΙ για τη μελέτη της TVX για την Ολυμπιάδα. Εκεί τα κατάλοιπα θεωρήθηκαν «ως μη χαρακτηρίσιμα από χημική άποψη (με αρσενικό, κυάνιο και όλες αυτές τις «μαργαρίτες») το Υπουργείο σας όμως παρέκαμψε την έκθεση και έβγαλε απόφαση περιβαλλοντικών όρων αποδεχόμενο ούτε λίγο – ούτε πολύ….ότι ήταν αδρανή!!!! Ποιος από σας είχε προσωπική ευθύνη γι’ αυτή την αποτυχία; Kανένας;

Επομένως κα Μπατμάνογλου οι προσωπικές αναφορές σε ανθρώπους που διαχειρίζονται αυτά τα θέματα πολλές φορές είναι αναπόφευκτες. Όπως δέχομαι εγώ τον κ. Σκαρπέλη να μου εξακοντίζει ό,τι θέλει, το ίδιο και εσείς (δηλαδή οι υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ) στο μέλλον θα δέχεστε και προσωπικά σχόλια. Δεν θα αφορούν με κανένα τρόπο την προσωπικότητά σας αλλά τις κινήσεις που κάνετε στο πλαίσιο της αδειοδότησης αυτών των δράσεων.

Γι’ αυτές είναι πιθανό να δείτε τα ονόματά σας, μαζί με τα ονόματα των πολιτικών που έχουν επώνυμα αναμειχθεί στην υπόθεση, σε μαρμάρινες πλάκες σε κατάλληλους χώρους. Ο επιτύμβιος τίτλος θα είναι «επιδοκιμασία ή ανάθεμα».

Θα είναι η αιτιολόγηση της αιτίας της περιβαλλοντικής καταστροφής για την επόμενη γενιά (εμείς δεν θα υπάρχουμε βιολογικά) που θα ζητάει απάντηση στο ερώτημα. Ποιοι το έκαναν αυτό;

Βλέπετε σήμερα τα παιδιά μας δεν ξέρουν ακόμη ποιοί οδήγησαν τον τόπο στην οικονομική πτώχευση. Θα πληρώσουν όμως τίμημα άγριο για μία ανελέητη αρπαχτή για την οποία αυτά δεν είναι υπεύθυνα.
ΠΗΓΗ

רוצחים, MURDERERS, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Το κράτος τρομοκράτης δολοφονεί.
Η θηριωδία του ελεεινού Ισραηλινού κράτους, κατά των ακτιβιστών στα ανοικτά της Γάζας, παγιώνει στο παγκόσμιο συλλογικό υποσυνείδητο την απάνθρωπη και βαθιά φασιστική φύση του Σιωνισμού.
Θα τρίζουν τα κόκαλα των νεκρών της Ναζιστικής θηριωδίας με τις σημερινές θηριωδίες των απογόνων τους.
Δεν μπορεί παρά κάθε ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος, να στέκεται πάντα αλληλέγγυος δίπλα στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, κοντά σε όλους τους Ισραηλινούς ειρηνιστές, που παλεύουν να τελειώσει ...>>>>>>>

πια αυτός ο εφιάλτης.

Μποϋκοτάζ τώρα σε Ισραηλινά προϊόντα και επιχειρήσεις:
CARREFUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, VODAFONE, NESTLE, JACOB.
Μην καπνίσετε τα MARLOBORO, CAMEL.
Μην ξεχαστείτε και βάλετε CNN ,CNBC, Fox ,Sky για ειδήσεις
και μη δώσετε για πρωινό στο παιδί σας Carnation, Milkmaid, Nesquik, Maggi, KitKat, Milkybar.
Για το μπάνιο σας μην χρησιμοποιήσετε εσείς και η οικογένεια σας COLGATE Estée Lauder Aramis, Clinique GILLETTE Johnson & Johnson Lancome Vichy, Cacharel, La Roche-Posay Biotherm, Helena Rubinstein.
Αν θέλετε να ντυθείτε μην βάλετε GAP, Banana Republic, DKNY, Ralph Lauren,Hugo Boss,Tommy Hilfiger,Victoria's Secret,Timberland.
Επίσης μην αγοράσετε κινητό Motorola, υπολογιστή IBM, ή επεξεργαστή Intel.
Όταν διψάσετε μην πιείτε COCΑ-COLA, Fruitopia, Fanta, 7UP Kia Orange, Lilt,Sprite.
Φυσικά άμα βγείτε έξω μην πάτε σε Starbucks, McDonald's,
Άμα με το καλό γυρίσετε σπίτι να μη δείτε ταινία της Time Warner, MGM, και άμα μετά από αυτά έχετε ψυχολογικά προβλήματα μην πάρετε LEXOTANIL. Και αυτό Ισραηλινό είναι.

ΕΝΕΔΡΑ

Συγχαρητήρια.

"Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Ρεσπέντζα για την ιδέα να τεθούν ερωτήσεις στους Βουλευτές του Νομού.
Αυτή είναι γεύση άμεσης Δημοκρατίας.
Έτσι αναδεικνύεται η συμβολή των blogs στον δημόσιο διάλογο.
Η συμμετοχή πιστεύω ήταν ικανοποιητική. Τα ερωτήματα ουσιαστικά και πολλές φορές «καυτά».Περιμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις.
Πιστεύω θα ήταν καλή ιδέα να επαναληφθεί το εγχείρημα με καλεσμένους αυτή την φορά π.χ. τον Νομάρχη, κάποιους Δημάρχους ή κάποια άλλα δημόσια πρόσωπα."
ΕΝΕΔΡΑ
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: ΕΝΕΔΡΑ, Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, η πρότασή σου μας βρίσκει σύμφωνους και θα υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ

Με την απάνθρωπη επίθεσή της στα πλοία του «Free Gaza Movement» που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν, η κυβέρνηση του Ισραήλ έδρασε ξανά και επισήμως ως πειρατής. Διέπραξε ένα νέο διεθνές έγκλημα.
Παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, επέδραμε στρατιωτικά σε διεθνή ύδατα. Χρησιμοποίησε στρατιωτική βία εναντίον άοπλων ...>>>>>>>

πολιτών.. Εμποδίζει κάθε μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας να φτάσει στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους. Όσα προσχηματικά υποστηρίζει είναι για να καλύψει τη βαρβαρότητα της συμπεριφοράς της.
Και ενώ Έλληνες πολίτες, που μετέχουν στην αποστολή, πέφτουν θύματα της ισραηλινής κυβερνητικής βίας, η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να προστατεύσει τη ζωή τους. Αγνόησε τα διαβήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαμε κάνει εδώ και πολλές μέρες. Έκανε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Ισραήλ, ενώ η ανθρωπιστική αποστολή βρισκόταν σε εξέλιξη!
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ, το οποίο πρέπει να δώσει λόγο στη διεθνή δικαιοσύνη για το νέο έγκλημά του.
Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας. Υποστηρίζουμε σταθερά το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να έχουν ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του '67 και να ζουν όπως όλοι οι πολίτες του κόσμου. Γι αυτό και στην αποστολή συμμετείχαν στελέχη μας, φίλοι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η έμπρακτη συμμετοχή στο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.
Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα για την προστασία της ζωής των μελών της ανθρωπιστικής αποστολής που απειλείται.

To Γραφείο Τύπου

Καταδικάζουν τη δολοφονική επίθεση

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων εκφράζουμε την οργή μας για την δολοφονική επίθεση ενάντια στο διεθνιστικό κομβόι ζωής, που είχε ως προορισμό του την Γάζα. Η εκτράχυνση των προσπαθειών του Ισραηλινού κράτους να παραμείνει το αγαπημένο «μαντρόσκυλο» των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής -το «προκεχωρημένο φυλάκιο της πολιτισμένης Δύσης»- συνιστά δείκτη της αυξημένης έντασης των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, κεντρικών και περιφερειακών.
Μιας έντασης, που μπορεί να οδηγήσει ...>>>>>>>

ολόκληρη την ανθρωπότητα ή μεγάλα τμήματά της στον όλεθρο. Πότε με ένοπλους κομάντος, που σαλτάρουν σε πλοία για να σκοτώσουν αμάχους που μεταφέρουν τρόφιμα σε πεινασμένα παιδιά, πότε με περικοπές μισθών, συντάξεων, δημόσιων υπηρεσιών και συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, η τρομοκρατία ενάντια στους λαούς κλιμακώνεται. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της παγκόσμιας και ολόπλευρης κρίσης του συστήματος, που έχει ριχτεί στον αέρα και πέφτει σ’ ένα στριφογύρισμα τρόμου.
Και η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει χλιαρή στάση απέναντι στην καταπάτηση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου και έμπρακτης αλληλεγγύης των λαών. Η εξέλιξη αυτή μας δίνει το δικαίωμα να ζητούμε ως Έλληνες εργαζόμενοι πολίτες μια στάση αποφασιστική, καθώς μέχρι σήμερα αφήνονται ουσιαστικά αναπάντητες η επίθεση και η κατοχή πλοίου με ελληνική σημαία σε διεθνή ύδατα, που ισοδυναμούν με επίθεση και κατοχή ελληνικού εδάφους και αιχμαλωσία Ελλήνων πολιτών.
Καλούμε την ελληνική Κυβέρνηση να απαντήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αυταρχική πρόκληση του ισραηλινού κράτους, σε συμφωνία, επιτέλους, με το λαϊκό αίσθημα. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει.
Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων αγωνιούμε για την τύχη του Παλαιστινιακού λαού και των ακτιβιστών που προσπάθησαν να τον συντρέξουν – συμπατριωτών και μη. Ιδιαίτερα αγωνιούμε για τον συνάδελφο Θανάση Τζιούμπα, εργαζόμενο του ΚΕΘΕΑ, που με την συμμετοχή του στο κομβόι αποδεικνύει ότι η κοινωνική προσφορά ούτε πατρίδα μπορεί να έχει ούτε άλλες ιδιοτέλειες.

ΝΑ ΑΡΘΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ-ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Επιστροφή από την …κόλαση !

Στην Αθήνα επέστρεψαν το πρωί οι έξι πρώτοι Έλληνες ακτιβιστές της διεθνούς νηοπομπής προς τη Γάζα που δέχτηκε επίθεση από ισραηλινούς κομάντος.
Οι απελαθέντες, στις πρώτες τους δηλώσεις στο αεροδρόμιο, έκαναν λόγο για χρήση υπέρμετρης βίας από τους ισραηλινούς κομάντος, οι οποίο χρησιμοποίησαν ακόμα και ηλεκτροσόκ. Μιλώντας για τις στιγμές που έζησαν κατά την επέμβαση, μίλησαν για σκηνές εμπόλεμης κατάστασης, για στρατιωτική επίθεση κατά άοπλων πολιτών και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ……>>>>>>


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣΣύμφωνα με έναν εκ των απελαθέντων, στην παρατήρηση ότι η σύλληψή τους σε διεθνή ύδατα είναι παράνομη, Ισραηλινός αστυνομικός τούς είπε χαρακτηριστικά ότι τα 80 μίλια ανοικτά της Γάζας όπου συνελήφθησαν, είναι «διεθνή ισραηλινά ύδατα». Στο αεροδρόμιο περίμενε τους απελαθέντες και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ακόμη 480 άνθρωποι από διάφορες χώρες που βρίσκονταν πάνω στα πλοία της ανθρωπιστικής βοήθειας, ανάμεσά τους και Ελληνες, κρατούνται στο Ισραήλ και 48 θα απελαθούν σήμερα, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. Οι 480 κρατούμενοι βρίσκονται στην φυλακή Ασόντ στο νότιο Ισραήλ, ενώ οι 48 έχουν οδηγηθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν για να απελαθούν.

Επίσης άλλοι 45 επιβάτες των πλοίων, οι περισσότεροι Τούρκοι, νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία. Σύμφωνα με το ραδιόφωνο, σε νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί και έξι ισραηλινοί στρατιώτες που τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης. Οι επιβάτες που κρατούνται θα ανακριθούν στη διάρκεια της ημέρας και οι αρμόδιες αρχές θα αποφασίσουν αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.


Σήμερα, δύο αεροπλάνα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας αναχώρησαν για το Ισραήλ, προκειμένου να μεταφέρουν τους 20 Τούρκους που τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης κατά του "Στόλου της Ελευθερίας", ανοιχτά της Γάζας. Σε ανακοίνωση του τμήματος διαχείρισης κρίσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας αναφέρεται ότι, ακόμη ένα αεροσκάφος, του τουρκικού Υπουργείου Υγείας, αναμένεται να μεταβεί στο Ισραήλ εντός της ημέρας.


ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=70315