Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Ολοκληρώθηκε, η υποβολή ερωτήσεων προς του βουλευτές…

Η πρωτοβουλία της Ρεσπέντζα, «…εσείς ρωτάτε, οι βουλευτές Χαλκιδικής απαντούν…», ολοκληρώθηκε.
Οι 3 σχετικές αναρτήσεις, θα παραμείνουν ως έχουν, με τα ερωτήματα που υποβλήθηκαν, αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ πλέον, άλλα σχόλια-ερωτήσεις.
Ευχαριστούμε όλους τους φίλους αναγνώστες για τη συμμετοχή τους και τους 3 βουλευτές.
Το …«μπαλάκι» τώρα σ’ αυτούς. Θα περιμένουμε τις απαντήσεις τους, για να τις δημοσιεύσουμε…
Ελληνικός Χρυσός: Σχεδιάζει νέες επενδύσεις

Τα σχέδια και οι δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία στη Χαλκιδική
Την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους ενός δισ. ευρώ για την αξιοποίηση κοιτασμάτων χαλκού, μόλυβδου, ψευδαργύρου, χρυσού και αργύρου, έχει δρομολογήσει η εταιρία, «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική. Όπως επισήμανε σε ημερίδα το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ...>>>>>>>

(με θέμα οι Θησαυροί της Βορείου Ελλάδος) ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», κ. Δημήτρης Κούτρας, τα οφέλη της Χαλκιδικής από αυτή τη δραστηριότητα είναι πολύ μεγάλα.

Εάν υποτεθεί ότι όλα αυτά τα κοιτάσματα μετά την εξόρυξη, εμπλουτισμό και μεταλλουργική επεξεργασία τους, θα είναι εμπορικής αξίας 10 δισ. ευρώ με σημερινές τιμές και εφόσον όλη αυτή η δραστηριότητα έχει μία απόδοση 10%, τότε για 40 χρόνια θα αναλωθούν στην περιοχή της Χαλκιδικής σχεδόν 8 δισ. ευρώ, ήτοι περίπου 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ανάπτυξη
Ουσιαστικά θα μπορεί να βοηθηθεί η ανάπτυξη της Χαλκιδικής για τουλάχιστον 40 χρόνια από τα μεταλλεία, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πιλοτικό σχέδιο ανάπτυξης για την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων και σε άλλες μεταλλοφόρες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Δ. Κούτρα, η «Ελληνικός Χρυσός» μέχρι στιγμής σχεδίασε και πραγματοποίησε τις εξής δράσεις: Στο Μάντεμ Λάκο:

Μεταφορά των εργοστασίων εμπλουτισμού μέσα στα πρώτα 5 χρόνια παρουσίας της στην περιοχή από την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι στο Μάντεμ Λάκο, μία περιοχή εκτός οικισμών, που έχει σήμερα έντονη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Στο μεταλλείο του Μάντεμ Λάκο συνεχίζεται η υπόγεια εκμετάλλευση με συνεχόμενη γόμωση όλων των στοών, νέων και παλαιών και με επιστροφή των παραπροϊόντων κατεργασμένων με τσιμέντο.

Την τελευταία πενταετία στο Μάντεμ-Λάκο καταργήθηκε η υγρή απόθεση αποβλήτων, δημιουργήθηκαν δύο νέες στοές προσπέλασης μεγάλων διαστάσεων συνολικού μήκους 3 χιλιομέτρων, υλοποιήθηκε νέα μονάδα κατεργασίας νερών μεταλλείου και πληρώθηκαν πάνω από 100.000 τ.μ. παλαιών στοών με τσιμεντοποιημένα αδρανή υλικά εκσκαφών.

Ακόμη στο Μεταλλείο Ολυμπιάδας υλοποιήθηκαν τα εξής έργα:

Υπόγεια εκσκαφή του κοιτάσματος με τσιμεντοποιημένη λιθογόμωση.

Υπόγεια μεταφορά του προϊόντος στο εργοστάσιο εμπλουτισμού στο Μάντεμ Λάκο. Γι’ αυτό θα κατασκευαστεί νέα στοά περίπου 8 χλμ, που θα συνδέει το Μάντεμ Λάκο και την Ολυμπιάδα. Έτσι δεν θα ενοχλείται από τη μεταλλευτική δραστηριότητα κανένας υπάρχων δρόμος και οικισμός και δεν θα υπάρξει επιβάρυνση στη φύση. Παράλληλα αποδίδεται όλη η παραλιακή ζώνη από την Ολυμπιάδα-Στρατώνι έως την Ιερισσό για τουριστική ή οικιστική εκμετάλλευση.

Για το κοίτασμα των Σκουριών προβλέπονται:

Για την εκμετάλλευση του θα υπάρξει μικτός συνδυασμός ανοικτής και στη συνέχεια υπόγειας εκσκαφής, καθώς απαιτείται η μικρότερη δυνατή έκταση γης.

Δημιουργία εργοστασίου εμπλουτισμού για συμπύκνωμα χαλκού-χρυσού.

Η μεταφορά των προϊόντων στο Μάντεμ Λάκο για τελική επεξεργασία, αφού έχουν εμπλουτιστεί, θα πραγματοποιείται από ξεχωριστό δρόμο γι΄ αυτό το σκοπό.

Δεν απαιτούνται φράγματα, αφού παράγονται ως παραπροϊόντα στερεά αδρανή και όχι υγρά, αλλά θα κατασκευαστούν μ’ αυτά επιχώματα, τα οποία θα φυτεύονται διαδοχικά μετά τη δημιουργία τους.
ΠΗΓΗ

Δολοφονική επίθεση Ισραήλ, κατά πλοίων με …ανθρωπιστική βοήθεια !!!

Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο προκαλεί η δολοφονική επίθεση (σήμερα τα ξημερώματα) του Ισραήλ, σε διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας (αναπηρικά καροτσάκια και άλλα ιατρικά βοηθήματα, καθώς και προκατ σπίτια) και οι Ισραηλινοί θεώρησαν, πως μετέφερε πολεμοφόδια !!! Οι πρώτες πληροφορίες, μιλάνε για δεκαεννέα ...νεκρούς !!! και πολλούς τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας… (οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες ……>>>>>>

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣΣτο διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας επιτέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 19 άτομα, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.
Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας.
Υπό κατάληψη βρίσκεται και το πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», με 34 Έλληνες. Ενεργοποιείται η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του ΥΠΕΞ.
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία.
Η ισραηλινή τηλεόραση μεταδίδει ότι υπάρχουν 10 νεκροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων Τούρκοι, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες και τα έξι πλοία του διεθνούς στολίσκου έχουν καταληφθεί από Ισραηλινούς.

Το πρώτο πλοίο που δέχτηκε επίθεση ήταν ένα τουρκικό σκάφος.
Η επίθεση έγινε γύρω στις 3-4 τα ξημερώματα από αέρος με ελικόπτερο και από θαλάσσης από πολεμικά και πλωτά σκάφη του Ισραήλ. Ισραηλινοί κομάντος ανέβηκαν στο σκάφος και ακολούθησαν ένοπλες συμπλοκές.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10, ανδρες των ομάδων καταδρομών του ισραηλινού ναυτικού άνοιξαν πυρ μετά την επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρια και τσεκούρια από ορισμένα μέλη των αποστολών του διεθνούς στολίσκου, προσθέτει το ίδιο δίκτυο.
Το ίδιο δίκτυο δεν προσδιορίζει εάν μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών περιλαμβάνονται και ισραηλινοί στρατιώτες.
Ο διεθνής στολίσκος με 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ξεκίνησε την Κυριακή με προορισμό την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.


Ανεκμετάλλευτοι θησαυροί

Ο επιβεβαιωμένος ορυκτός πλούτος μόνο στη Β. Ελλάδα εκτιμάται στα 20 δισ. ευρώ, τη στιγμή που η απώλεια επενδύσεων από τη μη αξιοποίηση των αποθεμάτων χρυσού ξεπερνά τα 2 δισ.
Στο ποσό των 20 δισ. ευρώ υπολογίζεται -με βάση τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων- η αξία του επιβεβαιωμένου ορυκτού πλούτου στο υπέδαφος μόνο της Β. Ελλάδας, ενώ η απώλεια επενδύσεων από τη μη αξιοποίηση των αποθεμάτων χρυσού ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ. ...>>>>>>

Αυτό επισημάνθηκε σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Οι θησαυροί της Β. Ελλάδος», στην οποία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», Δ. Κούτρας, έκανε γνωστό πως έχει δρομολογήσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους ενός δισ. ευρώ για την αξιοποίηση κοιτασμάτων χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου, χρυσού και αργύρου στη Χαλκιδική.

Θλιβερό γεγονός χαρακτήρισε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), Κ. Παπαβασιλείου, τη μη αξιοποίηση των σημαντικών κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και ενώ υπάρχει τόσο το θεσμικό πλαίσιο όσο και οι τεχνολογίες που εξασφαλίζουν τη βιώσιμη αξιοποίησή τους με όρους προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον γενικό διευθυντή του ΙΓΜΕ Κ. Μακεδονίας, Ν. Αρβανιτίδη, τα δυναμικά αποθέματα στις υπάρχουσες και στις νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος μπορούν να πολλαπλασιάσουν την υπολογιζόμενη αξία των 20 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), Σ. Μπαλτζής, ανέφερε το αδειοδοτικό ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Οπως είπε χαρακτηριστικά, ο μέσος όρος χρόνου για την εξασφάλιση μιας άδειας στην Ελλάδα είναι 6-7 χρόνια, όταν στην Ευρώπη σε 6-7 μήνες γνωρίζεις αν θα την πάρεις ή όχι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθοδική πορεία παρουσιάζει λόγω της κρίσης ο κλάδος του μαρμάρου, ενώ στο 22%-25% υπολογίζεται το 2009 η πτώση της ζήτησης τσιμέντου λόγω της συρρίκνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας.

Σημειώνεται πως ο μεταλλευτικός κλάδος συμμετέχει με περίπου 3%-4% στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας και απασχολεί άμεσα πάνω από 22.000 και έμμεσα πάνω από 90.000 εργαζομένους.

Επενδυτικό πρόγραμμα 1 δισ. Ανάσα για τη Χαλκιδική

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ για την αξιοποίηση κοιτασμάτων χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου, χρυσού και αργύρου έχει δρομολογήσει η «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Οπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δ. Κούτρας, αν υποτεθεί πως όλα τα κοιτάσματα μετά την εξόρυξη, μπλουτισμό και επεξεργασία θα είναι εμπορικής αξίας 10 δισ. ευρώ με σημερινές τιμές, τότε για 40 χρόνια θα αναλωθούν στη Χαλκιδική σχεδόν 8 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

«Ουσιαστικά θα μπορεί να ζει ο μισός νομός Χαλκιδικής για τουλάχιστον 40 χρόνια από τα μεταλλεία, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πιλοτικό σχέδιο ανάπτυξης για την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων και άλλες μεταλλοφόρες περιοχές της χώρας», τόνισε. Ο κ. Κούτρας παρουσίασε τις έως σήμερα δράσεις της εταιρείας στην Ολυμπιάδα, το Μαντεμ Λάκο και το κοίτασμα των Σκουριών, που απομακρύνουν την όχληση από τους οικισμούς, με μεθόδους που επιτυγχάνουν ασφάλεια από ενδεχόμενες κατακρημνίσεις και προστατεύουν τον υδροφόρο ορίζοντα.
ΠΗΓΗ

Εικόνα εγκατάλειψης στην παραλία Γερακινής

"Μέσα σε όλα τα άσχημα που μας τριγυρίζουν, θέλω να σας περιγράψω την κατάσταση στην παραλία Γερακινής που δυστυχώς δεν μπόρεσα να φωτογραφήσω.
Η εικόνα της παραλίας μπροστά στο Τουριστικό περίπτερο είναι δραματική. Υπάρχουν εκτός από τα φύκια που φυσικά δεν εχουν καθαριστεί, παντού σκουπίδια και οι ελάχιστοι κάδοι απορριμάτων που υπάρχουν έχουν ξεχειλίσει. Τα χόρτα εκεί γύρω απο το μοναδικό ντούζ που υπάρχει είνα φυσικά άκοπα και για ποιό λόγο άλλωστε. Μήπως η δημοτική αρχή δεν έχει καταλάβει ότι έχουμε ήδη 1 Ιουνίου και ότι οι πρώτοι τουρίστες κυκλοφορούν; Ναι, είναι λίγοι, όμως είναι εδώ, μας έκαναν την τιμή παρόλο τα γενικότερα χάλια μας να μας επισκεφτούν, και την πάτησαν!!!
Προσωπικά ένιωσα μεγάλη ντροπή ώς Ελληνίδα και ώς δημότης Πολυγύρου, όταν δύο τουρίστες περπατώντας στην παραλία έδειξαν με ύφος πολύ περιφρονητικό μια μεγάλη μάζα σκουπιδιών και συνέχισαν δυσαρεστημένοι.
Το ότι βρισκόμαστε σε κρίση δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορούμε και να εγκαταλείπουμε μια περιοχή.
Είναι σίγουρο ότι οι τουρίστες που είναι δυσαρεστημένοι σίγουρα δεν θα ξανάρθουν και σίγουρα δεν θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς, και το παράλογο είναι ότι ενώ τα γνωρίζουμε όλα αυτά δεν κάνουμε τίποτα.
Μήπως είναι λίγο άτυχοι οι τουρίστες που ήρθαν τόσο νωρίς;
Ίσως άν ερχόταν κατά τον Αύγουστο να τα βρίσκαν όλα περισσότερο περιποιημένα και καθαρά..."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 31/5/2010

Άσχημος είναι ένας 3ος μισθός στο σπίτι, ΝΟΜΙΜΑ και …ΗΘΙΚΑ;
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σαρτζετάκης, λαμβάνει ΝΟΜΙΜΑ, την σύνταξη που δικαιούται, από την (υψηλότατη) θέση στην οποία υπηρέτησε...
Η σύζυγός του, κ. Ευφροσύνη, που συνταξιοδοτήθηκε από το Δημόσιο (την Ακαδημία Αθηνών), λαμβάνει επίσης ΝΟΜΙΜΑ την σύνταξη που δικαιούται, από τη θέση στην οποία υπηρέτησε επί 35ετία…
Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και για τις …καλύτερες οικογένειες, η 60χρονη κ. Ευφροσύνη, αποφάσισε ότι πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται, για το κατιτίς παραπάνω, που χρειάζεται το σπίτι...……>>>>>>

Έτσι, λίγες μέρες μετά τη συνταξιοδότησή της, διορίστηκε πάλι ΝΟΜΙΜΑ στην Προεδρία της Δημοκρατίας (…ναι, ναι και φυσικά στο γραφείο του συζύγου της, καλά μαντέψατε…), «με μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α΄ της κατηγορίας ΠΕ», όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, χωρίς βέβαια να χάνει ούτε ευρώ, από τη σύνταξη του Δημοσίου... (…όχι που θα βάζαμε στη θέση κανένα άγνωστο παιδαρέλι, που δεν ξέρει που πάν’ τα τέσσερα)
ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ. Και επειδή …«ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» (μην το ξεχνάμε) δε μπορούμε παρά να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον κ. Σαρτζετάκη, που επιβεβαιώνει το αθάνατο …Βουλγαράκειο ρητό ! Μπράβο επίσης και στην κ. Ευφροσύνη, που δεν τα παρατάει δίνοντας παράδειγμα εργατικότητας και ευεξίας σε όλα τα …ραμολιμέντα τους συνταξιούχους που αισθάνονται ξοφλημένοι και παροπλισμένοι… και επίσης μας λέει ότι «η ζωή και …η καριέρα, αρχίζει στα 60» !

Όσο για ‘μας; ε… ας γράφουμε και καμιά μ… να περνάει η ώρα κι ας ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα… άσχετα τελικά, αν θα καταλήξουμε να ψάχνουμε …άχυρα, μέσα σε τόσους πολλούς …ψύλλους…

Απάντηση του ΚΚΕ σε συνέντευξη του Πάγκαλου

Για μια ακόμη φορά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τον Θ. Πάγκαλο και αυτός το αισχρό ψέμα και τη συκοφαντία για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Τους ενημερώνουμε ότι το ΚΚΕ δεν τρομάζει από προβοκάτσιες και απειλές. Όταν από τις εκλογές του 2007, μαζί ο Θ. Πάγκαλος και ο Γ. Καρατζαφέρης οργάνωναν τις προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ ήταν πολλοί εκείνοι που δεν καταλάβαιναν το λόγο, σήμερα είναι ελάχιστοι. Συκοφαντούν και απειλούν το ΚΚΕ γιατί έχουν στο ...>>>>>>>

στόχαστρο τα δικαιώματα, της δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες του λαού.
Επιτίθενται βρώμικα και ύπουλα στο ΚΚΕ γιατί επιδιώκουν να υποτάξουν το εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη για το προβοκατόρικο ρόλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα της συμφωνίας τους με τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ έχουν χρέος και ευθύνη να διαχωριστούν από τις αντιΚΚΕ μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς της ηγεσίας τους και να πάρουν θέση κατά της καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος
ΑΘΗΝΑ 29/05/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η συνέντευξη Πάγκαλου στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

- Κύριε αντιπρόεδρε, η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο κ.Ρόβλιας.Κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της φοροδιαφυγής και παραιτήθηκε η κυρία Γκερέκου. Ανοιξε τις εξεταστικές επιτροπές και δύο στελέχη του, ο κ. Τσουκάτος και ο κ.Μαντέλης,παραδέχθηκαν ότι εισέπραξαν μαύρο πολιτικό χρήμα. Τι συμβαίνει; Το ΠαΣοΚ τρώει τα παιδιά του;

«Το ΠαΣοΚ δεν είχε ποτέ την πρόθεση να αποκρύψει ή να συγκαλύψει ή να συγχωρήσει τίποτε. Και μ΄ αυτή την έννοια δεν πρέπει κανείς να περιμένει στο μέλλον ότι όταν υπάρχουν άμεσες ή έμμεσες ενδείξεις για την εμπλοκή στελεχών του ΠαΣοΚ σε υποθέσεις αδιαφάνειας από την πλευρά μας να υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια συνενοχής και συγκάλυψης».

- Δηλαδή ως τώρα να υποθέσω ότι υπήρχαν προσπάθειες συγκάλυψης;

«Η αποτυχία του ΠαΣοΚ, που ήταν και αποτυχία του μεγάλου εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος του ελληνικού λαού από το 2000 ως το 2004, οφείλεται στο ότι βαθμιαία η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών του μετεβλήθη σε συνενοχή. Η αλληλεγγύη είναι λαμπρή συμπεριφορά όταν αφορά κοινωνικές ομάδες, όταν αφορά τους λαούς παγκοσμίως και όταν αφορά ανθρώπους και ιδίως όταν αφορά τα στελέχη του ιδίου κόμματος. Οταν μεταβάλλεται σε συνενοχή, τότε υπάρχει η βασική αιτία για τη μετατροπή του συστήματος σε κλειστό σύστημα, της δημοκρατίας σε ολοκληρωτισμό, της εξουσίας που προέρχεται από τον λαό και ασκείται εν ονόματι του λαού σε κάποια μορφή τυραννίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο λαός ξεσηκώθηκε εναντίον του κομμουνισμού και τον ανέτρεψε στην Ανατολική Ευρώπη με το σύνθημα “γκλάσνοστ” που θα πει “διαφάνεια”. Πάνω απ΄ όλα έπρεπε να είναι γνωστό και πρέπει να είναι γνωστό τι κάνει η εξουσία».

- Για τις υποθέσεις Ρόβλια και Γκερέκου;

«Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η υπόθεση Ρόβλια δεν είναι ίδια με την υπόθεση Γκερέκου. Η υπόθεση Γκερέκου έχει διάφορες οικογενειακές διαστάσεις τις οποίες μπορεί εύκολα κανείς να δει. Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν υπάρχει άμεση ωφέλεια ούτε του ενός ούτε και της άλλης. Οσον αφορά την Εξεταστική Επιτροπή, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τη ΝΔ. Απλώς αυτό το πρόβλημα που ανέκυψε στο ΠαΣοΚ είναι πιο έκδηλο, με την έννοια ότι αυτοί ομολόγησαν. Και καλά έκαναν. Καλό θα ήταν να μάθουμε επιτέλους κάτι παραπάνω και από το μυστήριο που περιβάλλει τις σχέσεις της ΝΔ με τη Siemens και το ακόμη πιο θολό τοπίο των σχέσεων της ΝΔ με το Βατοπαίδι».

- Ωστόσο πρέπει να παραδεχθείτε ότι η ομολογία τόσο του κ. Τσουκάτου όσο και του κ. Μαντέλη ανοίγει επιτέλους το κουτί της Πανδώρας για τις μίζες των πολιτικών.

«Μα έχει ανοίξει. Χρειάζεται να μιλήσει ο ένας ή ο άλλος για να υπάρξει το ζήτημα; Οταν ο κόσμος σού λέει “τι θα γίνει, θα τιμωρηθούν οι κλέφτες, θα αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη ο κρατικός προϋπολογισμός, θα σταματήσει αυτό το πράγμα επιτέλους;”. Αυτό σου το λένε καθημερινά. Οι περισσότεροι που μου το λένε εμένα μου το λένε υποστηρικτικά και φιλικά. “Να μη φοβάστε τίποτε, ξεσκεπάστε τους. Προωθήστε τους στην Εισαγγελία να τιμωρηθούν”. Ως αντιπολιτευτική νύξη ελάχιστοι το λένε».

- Πολλοί πολιτικοί που παρανόμησαν κρύβονται πίσω από την παραγραφή. Γιατί δεν έχετε κινηθεί και αστικά εναντίον τους; Εκεί θα τους πονέσει.

«Κινείται ο νόμος για την αλλαγή περί ευθύνης υπουργών. Το βασικό θέμα το οποίο πρέπει να αλλάξει είναι το θέμα της παραγραφής. Το θέμα της αστικής ευθύνης δεν έχει πει κανείς ότι θα το αποφύγει. Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εξεταστικών επιτροπών».

- Στο εσωτερικό μέτωπο ποιος νομίζετε σήμερα ότι είναι ο μεγαλύτερός σας αντίπαλος;

«Η συνήθεια». - Δηλαδή; «Εχουμε έναν κρατικό μηχανισμό που έχει συνηθίσει να μην υλοποιεί ή να υλοποιεί επιλεκτικά. Η πρώτη αν θέλετε διάσταση είναι και η πιο αθώα. Εχει σχέση με τη διάθεση του υπαλλήλου να εργαστεί, να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα, να διακινδυνεύσει. Η δεύτερη διά σταση είναι ύποπτη, διότι η επιλεκτική υλοποίηση των νόμων, η εφαρμογή τους κατά τρόπο που να αφορά τον έναν και να μην αφορά τον άλλον δίνει ένα τεράστιο περιθώριο αυθαιρεσίας, το οποίο δυστυχώς φαίνεται ότι οδηγεί στη διαφθορά. Εγώ όταν μιλούσα επί κυβερνήσεως Σημίτη για τη διαφθορά δεν μιλούσα κατ΄ ανάγκην για διαφθορά κομματικών στελεχών. Εβλεπα τη διαφθορά. Την ακουμπούσα. Ερχόταν και μ΄ έβρισκε, με την έννοια ότι τα θύματα της διαφθοράς διαμαρτύρονταν. Είχα πολύ στενή επαφή με τον κόσμο, γι΄ αυτό εξάλλου είμαι 30 χρόνια βουλευτής. Παρά τις κατά καιρούς, θα έλεγα, αντιδημοφιλείς απόψεις μου και με τα μέτωπα που έχω ανοίξει ήμουν σε συνεχή επαφή με αυτού του είδους τη σιωπηρή λαϊκή εξέγερση, η οποία είχε αρχίσει πολύ καιρό πριν».

- Επί κυβερνήσεως Καραμανλή; «Οταν ο κ. Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα της “επανίδρυσης του κράτους”, σε αυτό το αίσθημα ανταποκρινόταν και αυτό καταλάβαινε ο κόσμος. Δεν κατάλαβε ότι “θα διώξουμε τους άλλους για να φάμε εμείς”. Κατάλαβε ότι θα σταματήσει το Δημόσιο να είναι υπόθεση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων και των εκλεκτών τους. Δυστυχώς, όπως έχω ξαναπεί, ο τέως πρωθυπουργός είχε μια θεσμική αντίληψη που την είχα ονομάσει “από καθ΄ έδρας διακυβέρνηση”. Οταν του κατήγγειλα συγκεκριμένες υποθέσεις διαφθοράς, απαντούσε ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε περιπτωσιολογία και ανεκδοτολογία, ότι πρέπει να προχωρούμε με θεσμικές τροποποιήσεις οι οποίες να καθιστούν αυτού του είδους τις παρεκτροπές αδύνατες. Σωστό; Σωστό, αλλά παράλληλα έπρεπε να συμμαζευτούν και τα καθημερινά, γιατί με τα καθημερινά κυβερνάται ο τόπος. Δεν κυβερνάται από καθ΄ έδρας, όπως είχα πει, δηλαδή με μεγάλη απόσταση από το λαϊκό αίσθημα. Αυτό μας διέλυσε τη δεύτερη τετραετία του ΠαΣοΚ, ενώ υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να πάμε μπροστά. Περιέργως, ενώ το ΠαΣοΚ του Σημίτη πέτυχε τον οικονομικό στόχο του, με την είσοδό μας στην ΟΝΕ, πέτυχε τον στόχο της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων και άλλαξε τελείως τη μορφή τουλάχιστον της περιοχής των Αθηνών και με σημαντικά έργα σε όλη την Ελλάδα. Ατόνησε μπροστά στην ανάγκη επιβολής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις δομές του κράτους και της κοινωνίας, οι οποίες επιπλέον δεν κόστιζαν και πολλά λεφτά».
Ο κ. Αγγέλου ήταν το alter ego του κ. Καραμανλή


Υπάρχουν μάρτυρες, επισημαίνει ο κ. Πάγκαλος, που λένε ότι ο κ. Ι. Αγγέλου (δεξιά) δεχόταν οδηγίες από τον κ. Κ. Καραμανλή -Ως τώρα παρατηρούμε ότι ο κ. Καραμανλής βρίσκεται στην αφάνεια. Πώς σχολιάζετε τη στάση τού τέως πρωθυπουργού;

«Θεωρώ απαράδεκτο πρωθυπουργός που μένει στην πολιτική ζωή, γιατί ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής, να μη συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή. Επρεπε από τις εκλογές να τον είχαμε ακούσει να ομιλεί μερικές δεκάδες φορές, να ομιλεί για το ένα ή για το άλλο, όπως είναι υποχρέωσή του κατά την άποψή μου. Οχι μονάχα για τις ευθύνες της κυβέρνησής του, αλλά και για πράγματα του μέλλοντος. Οπως είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν ήταν στην αντιπολίτευση μεταξύ του ΄90 και του ΄94 και όπως έκανε ο Σημίτης σε μεγάλο βαθμό ώσπου απήλθε από τη Βουλή, και ύστερα από αυτό. Ορισμένες υποθέσεις, το Βατοπαίδι περισσότερο από τις άλλες, δείχνουν προς την κατεύθυνση του Μεγάρου Μαξίμου. Εχουμε μάρτυρες οι οποίοι συγκεκριμένα μας λένε ότι δέχονταν οδηγίες από τον κ. Αγγέλου. Ο κ. Αγγέλου ήταν το alter ego του κ. Καραμανλή. Σήμερα είναι σαν να κατηγορήσει κάποιος εμένα και ο Γιώργος Παπανδρέου να μην παίρνει θέση. Δεν είναι δυνατόν. Υπάρχουν συνεργασίες οι οποίες είναι θεσμικά από τη φύση των πραγμάτων τόσο στενές ώστε δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ο ένας αποκρύπτει από τον άλλον πράγματα τόσο σημαντικά, όσο μπορούσε να είναι μια υπόθεση όπως το Βατοπαίδι».

- Πάντως υπήρξε απόφαση να μην κληθεί ο κ. Καραμανλής στην Εξεταστική.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Εγώ νομίζω ότι είναι απαράδεκτο. Νομίζω ότι πρέπει με κάποιον τρόπο, με όλη την ευγένεια και την τιμή, αν θέλετε, που προσήκει στον πρώην πρωθυπουργό, να πάει ο πρόεδρος της επιτροπής και να του πει “κύριε πρόεδρε, με συγχωρείτε, έχουν προκύψει ορισμένα ερωτήματα στα οποία εσείς μπορείτε να βοηθήσετε”».


Οι «υπαλληλίσκοι» και ο «επαναστατικός ηγέτης»
- Πώς σχολιάζετε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ στα κρουαζιερόπλοια;

«Εγώ είμαι ένας από τους λίγους που παίρνουν στα σοβαρά το ΚΚΕ στη χώρα. Και λόγω προϊστορίας αν θέλετε, λόγω νεανικής ασθένειας. Στο τελευταίο κείμενο που εξέδωσαν προ εβδομάδων είναι σαφές ότι απορρίπτουν το Σύνταγμα της χώρας, ότι επιδιώκουν την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού και κοινωνικού συστήματος και επιδιώκουν αυτό να γίνει χωρίς οι υπόλοιποι να τους πάρουν χαμπάρι».

- Εννοείτε ανατροπή του συστήματος;

«Ναι, διάλυση του συστήματος. Είναι σαφές, το λένε, δεν είναι κάτι που φαντάζομαι. Τα έχει πει η κυρία Παπαρήγα στη Βουλή και τα λέει κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην τα καταλαβαίνει κανείς, αλλά τελικά αυτά λέει. Ξέρετε, όταν έχεις να μελετήσεις αυτόν τον χώρο πρέπει να ξέρεις να διαβάζεις και ανάμεσα στις γραμμές».

- Με ποια πρόθεση; «Είναι σαφής η πρόθεσή τους. Διάλυση του κράτους, κορύφωση της ανεργίας, λαϊκή δυστυχία, ανατροπή χωρίς ένοπλο αγώνα, που δεν τον τολμάνε. Τον έχουν αποπειραθεί προσφάτως και ηττήθησαν. Πρόθεσή τους όμως είναι να επιβάλουν στην Ελλάδα τη δικτατορία του προλεταριάτου, που είναι η έκφραση των εργαζομένων μέσω του ενός κόμματος και της μιας ηγεσίας. Οταν κανείς σκέφτεται τον υποκειμενικό παράγοντα αυτής της εξέλιξης με το σημερινό ΚΚΕ με τους γραφειοκράτες υπαλληλίσκους του Περισσού και την κυρία Παπαρήγα σε ρόλο επαναστατικού ηγέτη, είναι γελοία πράγματα. Μπορούν όμως να κάνουν τεράστια ζημιά και την έκαναν. Εγώ πιστεύω ότι έχουν λειτουργήσει για μια πτώση του ελληνικού τουρισμού που είναι τουλάχιστον 10% από το 20% συνολικά που φαίνεται ότι είναι η μείωση. Αυτό το 10% οφείλεται σε δικές τους ενέργειες. Πέραν αυτού υπάρχει και ένα θέμα. Πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε το κρυφτό με την έννοια της βίας. Βεβαίως εγκληματίας είναι αυτός που σκοτώνει ανθρώπους. Αυτοί που έκαψαν τους τρεις ανθρώπους στην οδό Σταδίου είναι εγκληματίες και πρέπει να βρεθούν και να μπουν στη φυλακή. Υπάρχει και μια ανυπομονησία της κοινής γνώμης, γιατί επιτέλους δεν βρίσκονται; Αυτό όμως το φαινόμενο, αυτή η πράξη δεν είναι τυχαία. Ποιος επαγγέλλεται τη βία; Οταν φωνάζουν οι συνδικαλιστές- και μη μου πείτε ότι δεν το κάνουν οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, γιατί τους είδα με τα μάτια μουκαι αναγνώρισα πρόσωπα στην τηλεόραση να φωνάζουν «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», αυτό δεν είναι πράξη βίας;


Δήμαρχος η σύζυγος; Με τ΄ όνομά της

Η κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη σύζυγος του κ. Πάγκαλου, θα κατέλθει στις δημοτικές εκλογές
- Αληθεύει ότι η σύζυγός σας Χριστίνα πρόκειται να είναι υποψήφια δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές; Εσείς την ενθαρρύνετε να κατέβει στην πολιτική;

«Η γυναίκα μου απ΄ ό,τι ξέρω συμμετέχει σε μια κίνηση νέων ανθρώπων για την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρέχει ο “Καλλικράτης” στον νέο Δήμο Σαρωνικού. Είναι δημοσιογράφος, συνάδελφός σας, και ο πατέρας της ήταν επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στα Καλύβια. Εχει λοιπόν ενδιαφέροντα και δυνατότητες που δεν έχουν σχέση με την οικογενειακή μας συμβίωση. Ο,τι κάνει θα το κάνει όπως δικαιούται ως έλλην πολίτης και με το όνομά της, όχι με το δικό μου».


"Σώστε την μπαράγκα μου"

Υποβολή δικαιολογητικών, των μεταναστών, για την απόκτηση δικαιώματος ψήφου στις Δημοτικές εκλογές 2010

Μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010 πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους οι νόμιμοι μετανάστες που διαμένουν μόνιμα στο Δήμο Πολυγύρου, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3838 του 2010 στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010.
Στις εκλογές της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου, οι ομογενείς και οι υπήκοοι τρίτων χωρών, εφόσον συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις: ...>>>>>>>

• Έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους. Για τις προσεχείς τοπικές εκλογές, η προϋπόθεση αυτή αφορά σε όσους έχουν γεννηθεί μέχρι 31.12.1992.
• Δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για έγκλημα ή καταδίκη για το οποίο συνεπάγεται, κατ' αντιστοιχία με τους Έλληνες πολίτες, η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.
Αναλυτικά οι κατηγορίες ομογενών και υπηκόων τρίτων χωρών που μπορούν να συμμετέχουν είναι οι εξής:
1. Ομογενείς ή αλλογενείς σύζυγοι ομογενών.
2. Υπήκοοι τρίτων χωρών.
3. Υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν αναγνωρισθεί ως πολιτικοί πρόσφυγες και τα μέλη των οικογενειών τους.
4. Υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς επικουρικής προστασίας ή προστασίας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση εγγραφής του στον ειδικό εκλογικό κατάλογο ομογενών και αλλοδαπών τρίτων χωρών.
Για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των ΟΤΑ α' βαθμού της χώρας, οι εκλογείς όλων των κατηγοριών οφείλουν να προσέλθουν οι ίδιοι αυτοπροσώπως στον Δήμο Πολυγύρου, προκειμένου να υποβάλουν σχετική αίτηση εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο, προσκομίζοντας και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α) Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου νόμιμης διαμονής σε ισχύ.
β) Επικυρωμένο αντίγραφο διαβατηρίου σε ισχύ.
γ) Βεβαίωση μονίμου κατοικίας η οποία ζητείται μόνο από όσους έχουν τίτλο διαμονής που εκδίδεται από τις αστυνομικές αρχές.
Η προθεσμία για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, λήγει την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2010.
Οι εκλογείς αυτοί ψηφίζουν μαζί με τους λοιπούς Έλληνες εκλογείς (κατά τον τρόπο που ισχύει και για τους αλλοδαπούς πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης), σε εκλογικά τμήματα που θα καθοριστούν από το Δήμο Πολυγύρου, σύμφωνα με τις διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας.
Για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, οφείλουν να προσκομίσουν ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής τίτλο νόμιμης διαμονής και διαβατήριο σε ισχύ.

Με απόδειξη €2,00

Ούτε αρίθμηση, ούτε τίτλος, ούτε σφραγίδα, ούτε ...τίποτα!
Σίγουρα δεν είναι και τίποτα σοβαρό ως προς τα οικονομικά μεγέθη, αλλά κι αυτή η προχειρότητα κι η τσαπατσουλιά!
-Απόδειξη για την πληρωμή των €2,00 λόγω συμμετοχής στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές στη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής.

Συνεδριάζει αύριο, Τρίτη 1/6, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου

Με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τρίτη 1η Ιουνίου 2010 το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δημοτικό Ραδιόφωνο, 90,8 FM.
Αναλυτικά θα συζητηθούν τα εξής θέματα:
1. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων και αναμορφώσεις Προϋπολογισμού (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
2. Κατανομή ΣΑΤΑ οικονομικού έτους 2010 (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
3. Κατανομή χρηματοδότησης από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη ...>>>>>>>

δράσεων Πυροπροστασίας (Εισηγ.: κ. Χρ. Βορδός)
4. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στις Καλύβες» (Εισηγ.: κ. Γ. Γκολόης)
5. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Διαμόρφωση Πλατείας έμπροσθεν της Ι. Μητροπόλεως Κασσανδρείας» (Εισηγ.: κ. Εμμ. Σύγγελης)
6. Τοποθέτηση πινακίδων Ρ40 στο Δήμο Πολυγύρου (Εισηγ.: κ. Ν. Παπακωνσταντίνου)
7. Αντικατάσταση μέλους στο αρμόδιο όργανο για τη σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (Εισηγ.: κ. Εμμ. Σύγγελης)

Το κατέβασαν τα καθίκια!

Υπάρχει επισυναπτόμενη φωτογραφία της σελίδας και όχι λινκ για να το δείτε, γιατί το γράμμα του μαθητή "κατέβηκε", αποσύρθηκε μυστηριωδώς...
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σήμερα η Γενική Συνέλευση του Α.Ο.Πολυγύρου

Σήμερα το απόγευμα στις 7:30, Δευτέρα 31/5/2010, πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου η Γενική Συνέλευση του Α.Ο.Πολυγύρου.
Μετά από μία ΑΠΟΛΥΤΑ πετυχημένη αθλητική χρονιά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι φίλοι του Α.Ο.Πολυγύρου καλούνται να πάρουν ΚΡΙΣΙΜΕΣ αποφάσεις για το μέλλον του Ομίλου!
-ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να λείψει απ' αυτήν τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης βίντεο με τη δράση του Ομίλου τη διετία 2008-2010. ...>>>>>>>«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ» ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Και ενώ μπαίνουμε και επίσημα πλέον στο καλοκαίρι και η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από τους ειδήμονες «αντιπυρική», μάλιστα έχουν γίνει και οι «κατάλληλοι σχεδιασμοί», βλέποντας κάποιος ορισμένα από τα στοιχεία, όχι των «σχεδίων», αλλά της πραγματικότητας, αναρωτιέται αν τα σχέδια γίνονται ΟΧΙ για να προφυλαχτεί η χώρα από τις πυρκαγιές, αλλά για να καεί πιο … εύκολα!
Δεν το λέω εγώ αυτό, τα γεγονότα το λένε, η μάλλον ...>>>>>>>

το «φωτογραφίζουν».
Να δούμε όμως ποια είναι τα «στοιχεία» που δεν συμβαδίζουν με τα «σχέδια».
Πάμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Τι έχουμε;
Αναταραχές με το ωράριο του μόνιμου προσωπικού, θολό τοπίο στους συμβασιούχους πυροσβέστες, και «ψαλίδι»!
Ψαλίδι ελέω κρίσης σε πολλά, αν όχι σε όλα.
«Παρότι υπήρξε έγγραφο στις 31/03/2010 από το Υπουργείο Οικονομικών υπογεγραμμένο από τον κ. Σαχινίδη για 8 μήνες, ομοίως και στις 30/04/2010 από τον Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών κ. Πεντάζο για 8 μήνες, λόγω παροδικών φυσικών αναγκών, τελείως αναίτια και αδικαιολόγητα πληροφορηθήκαμε στις 14/05/2010 με την ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.12/17/2972 ότι υπάρχει έγκριση για έως 7 μήνες»!!
Πάει το οχτάμηνο;
Το παραπάνω είναι απόσπασμα επιστολής των Συμβασιούχων προς τον κύριο Χρυσοχοΐδη!
Κατά τους «σχεδιασμούς», κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει μέχρι τις 10 το βράδυ!
Από τις 10 και μετά, μέχρι το πρωί, δεν θα πέσει κεραυνός, δεν θα μπει κάποια φωτιά, δεν θα τρακάρει κάποιο όχημα στο οδικό δίκτυο!
Γι αυτό το λόγο, από τις 22:00 μέχρι το πρωί, τα περιπολικά αποσύρονται.
Είναι όλα τόσο καλά σχεδιασμένα που δεν χρειάζονται νυχτερινές βάρδιες!
Από τους «σχεδιασμούς» πρόεκυψε ότι τα πυροσβεστικά οχήματα ΔΕΝ χρειάζονται καινούργια ελαστικά (αλλά και να χρειαστούν θα τους δώσουμε κάποια κινέζικα εκεί και πολύ είναι), δεν χρειάζονται τα περισσότερα εξ αυτών απόσυρση.
Άρα, άδικα φωνάζουν τόσα χρόνια οι πυροσβέστες.
Δεν ξέρουν αυτοί.
Οι «σχεδιαστές» ξέρουν καλύτερα.
Ξέρουν ότι όπως τα σχεδιάζουν μέσα από τα γραφεία τους, χωρίς να έχουν τις περισσότερες φορές ΓΝΩΣΗ των περιοχών, όλα θα πάνε ρολόι.
Θα «θωρακίσουν» (τι μου θυμίζει αυτό;) τη χώρα απέναντι στις φωτιές και τις καταστροφές.
Θα τη θωρακίσουν αφήνοντας για ακόμα μια (και πόσες άλλες) χρονιά το προσωπικό λειψό, χωρίς τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας, χωρίς τα κατάλληλα για την κάθε περιοχή οχήματα, χωρίς πολλά!
Θα μπορούσα να γράφω σελίδες ολόκληρες για την πραγματικότητα που ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ με τους «σχεδιασμούς, αλλά δεν υπάρχει λόγος.
Ο κόσμος (ευτυχώς) τα ξέρει, τα βλέπει.
Οι «σχεδιαστές», στον κόσμο τους.
Και εκείνοι που θα τρέξουν για να δώσουν μάχη με τις φλόγες, για ακόμα μια φορά είναι τα «αποπαίδια», που στην πρώτη στραβή, οι σχεδιαστές θα τους ρίξουν την ευθύνη!
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com