Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

Δικαιώθηκαν οι αγρότες της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής!

Δικαιώθηκε ο αγώνας των αγροτών της Ε.Α.Σ.Χαλκιδικής.
Σήμερα με δελτίο τύπου που έστειλε η Ε.Α.Σ.Χ. στα Μ.Μ.Ε. (εμείς το ακούσαμε στην ΕΤ3) ανακοίνωσε την επιστροφή των επιπλέον χρεώσεων για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.
-Εμείς θέλουμε να συγχαρούμε εκείνους τους αγρότες που τόλμησαν και διεκδίκησαν τι δίκιο τους! Αν όλοι ενεργούσαν με το ίδιο τρόπο ίσως και η Ελλαδίτσα μας να μην είχε φθάσει στο σημερινό τους χάλι!
-Συγχαρητήρια φίλοι μας αγρότες! Οι δίκαιοι αγώνες φέρνουν πάντα αποτέλεσμα!
-Κύριοι της Διοίκησης της Ε.Α.Σ.Χαλκιδικής, μπορούσατε να τα είχατε αποφύγει όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες!

«Κόβεται το σεξ;» …όχι βέβαια, όπως και η …διαπλοκή, άλλωστε !!!
Για το σεξ και τη ...διαπλοκή, χρειάζονται …τουλάχιστον δύο. Βέβαια το σεξ, μπορείς να το κάνεις και …μόνος σου (κι απλά, να λέγεσαι …μ@λ@κ@ς), ενώ τη διαπλοκή δεν μπορείς, να την κάνεις μόνος σου…
Το σεξ όταν γίνεται (σωστά) μεταξύ δύο, τους κάνει (στην καλύτερη περίπτωση), ευτυχισμένους… Η διαπλοκή όταν γίνεται (σωστά) μεταξύ δύο, κάνει αυτούς τους δυο (ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση) πλούσιους !!! και όλους τους υπόλοιπους, μ@λ@κες...
Και αυτή βέβαια, δεν είναι μια ανάρτηση …σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και δεν ξέρω καν, την επιστημονική απάντηση, στο …προαιώνιο ερώτημα της Θεοπούλας (του «Παρά Πέντε»). Επίσης, δεν ξέρω πως τα πάνε με το σεξ, κάποιοι …εφοριακοί… Αυτό που ξέρω όμως, είναι ότι με τη …διαπλοκή τουλάχιστον, τα πάνε μια χαρά ……>>>>>>


Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ: Το Υπ. Οικονομικών, διέταξε έλεγχο του «πόθεν έσχες» για περισσότερους από 300 εφοριακούς, από τους οποίους, οι 234 ...ξέχασαν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις (θυμίζω, για εφοριακούς μιλάμε), αλλά και 70 που διαθέτουν ακίνητη περιουσία από 800.000 έως και 3.000.000 (!!!) ευρώ.
Αυτοί μάλιστα οι τελευταίοι, διαθέτουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας κατά μέσο όρο 1.228.337 !!! ευρώ και αντίστοιχα δηλούμενο εισόδημα κατά μέσο όρο 50.834 ευρώ (πως γίνεται ρε παιδιά; για πάρτε κομπιουτεράκι και κάντε τις πράξεις…)


Οι πρώτες δηλώσεις που έγιναν μόλις «έσκασε» το θέμα, ήταν οι ακόλουθες:

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Καράογλου, ανέφερε πως «…εντάσσονται σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, από τα μεγάλα προβλήματα που τα έχουν μεγεθύνει οι καθυστερήσεις της κυβέρνησης…».
Από την πλευρά των συνδικαλιστών, ο πρόεδρος των εφοριακών κ. Γ. Γρίβας, υπογράμμισε πως «…πρέπει να κλείσει ο κύκλος της κατασυκοφάντησης όλων των εφοριακών και να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος παντού…».

Κι εγώ λέω:

αι σιχτίρ… στη Νέα Δημοκρατία (που ήταν η προηγούμενη υπεύθυνη, γι’ αυτά τα …λαμόγια),
αι σιχτίρ… και στους συνδικαλιστές (που θέλουν …διαφάνεια, αλλά ποτέ δεν γνωρίζουν, τις βρωμιές της συντεχνίας τους, παρά μόνο γνωρίζουν, τα διάφορα επιδόματα …μεταφοράς φακέλων !)

Και λέω επίσης, μπράβο σε όποιον πήρε την πρωτοβουλία (για να γίνει μια αρχή και σ’ αυτόν τον τομέα και να καθαρίσει ο τόπος από κάποιες …κοπριές), όποιος κι αν είναι αυτός, αρκεί βέβαια η προσπάθεια να συνεχιστεί και να μη μείνει σε κάποια συρτάρια...


Κι ας βγει όποιος θέλει, να υπερασπιστεί την προηγούμενη ή όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις (δύσκολο), αλλά και τους …φτωχούς εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές τους (εύκολο)… Αυτούς δηλαδή που ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ και ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ότι κάποιοι εφοριακοί, δέχονται, παραλαμβάνουν και υπογράφουν (προσέξτε):
φορολογική δήλωση γιατρού του Κολωνακίου, που δηλώνει 300 ευρώ το χρόνο !!!
ή καταβάλλουν …φιλότιμες προσπάθειες επί 17 χρόνια, για να εισπράξουν τα εκατομμύρια που χρωστούσε ο Βοσκόπουλος !!!
κι εμάς τους υπόλοιπους, που τρέχουμε σαν τρελοί να εξοφλήσουμε εμπρόθεσμα τις όποιες οφειλές μας, μας …πηδάνε ασύστολα, απ’ όλες τις μπάντες (για να μη ξεχνάμε και το σεξ, με το οποίο ξεκινήσαμε…)


ΥΓ: Για «ψαγμένους»: τι σας θυμίζει ρε παιδιά, η δήλωση …Καράογλου;

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Ημερίδα με θέμα: «ουσιοεξαρτήσεις και υποκατάσταση: θεραπεία ή συντήρηση;»

Το Εθνικό Συµβούλιο κατά των Ναρκωτικών – Ε.ΣΥ.Ν. σας προσκαλεί την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 και ώρα 10 π.µ., στο Κέντρο Πολιτισµού «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αµύνης 1), στην επιστηµονική ηµερίδα που διοργανώνειµε θέµα «ουσιοεξαρτήσεις και υποκατάσταση: θεραπεία ή συντήρηση;». Το Εθνικό Συµβούλιο κατά των Ναρκωτικών – Ε.ΣΥ.Ν. αποτελεί µία από τις πρώτες στην Ελλάδα µη κερδοσκοπικές οργανώσεις, η οποία αντιπαλεύει σε επίπεδο κινήµατος τα αίτια που γεννούν και αναπαράγουν ...>>>>>>>

το κοινωνικό φαινόµενο της εξάρτησης.
Σήµερα το Ε.ΣΥ.Ν. αριθµεί 27 παραρτήµατα σε όλη τηνΕλλάδα, ενώ έχει γίνει παράλληλα δεκτό από το Τµήµα Πληροφόρησης του Οργανισµού Ηνωµένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ως ειδικός συνεργάτης του στα ζητήµατατων εξαρτήσεων. Η εν λόγω επιστηµονική ηµερίδα αποτελεί πανελλαδική πρωτοβουλία του Ε.ΣΥ.Ν. και διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη µε την επιστηµονική υποστήριξη των θεραπευτικών προγραµµάτων της πόλης, ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», ΠΕΘΕΑ «Αργώ», Πρόγραµµα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Α.Π.Θ. Η ηµερίδα απευθύνεται σε επαγγελµατίες υγείας, προπτυχιακούς και µεταπτυχιακούς φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, µέλη του αντιναρκωτικού καικοινωνικού κινήµατος και η συµµετοχή σε αυτήν είναι δωρεάν.
Σκοπός της ηµερίδας η συζήτηση σχετικά µε τις αντιναρκωτικές πολιτικές στη χώρα µας. Η συζήτηση αυτή καθίσταται ιδιαίτερα επίκαιρη καθώς σε µία περίοδο βαθιάς οικονοµικής και κοινωνικής κρίσης, όπου όλα τα στοιχεία συγκλίνουν υπέρ της επιδείνωσης του κοινωνικού προβλήµατος της τοξικοεξάρτησης, οι ελληνικές κυβερνήσεις µέσα από τα «Εθνικά Σχέδια Δράσης» αντί της λήψης µέτρων ριζικής αντιµετώπισης του, προωθούν τη διαχείριση του προβλήµατος µέσω της πριµοδότησης των προγραµµάτων υποκατάστασης και της παράλληλης υποχρηµατοδότησης των στεγνών θεραπευτικών προγραµµάτων και προγραµµάτων πρόληψης.
Θεσσαλονίκη, 24 Μαΐου 2010
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήµατος Θεσσαλονίκης του Ε.ΣΥ.Ν.

Σύνηθες, πλέον φαινόμενο!!!

"Φραγή για μια εβδομάδα στο τηλέφωνο του Παπανδρέου στο Καστρί"!
(Από την ειδησεογραφία των ημερών)
-Μπράβο στον Πρωθυπουργό που βρήκε χρήματα, μέσα σε μια εβδομάδα, και πλήρωσε το λογαριασμό...! Εμείς ένα μήνα τώρα τίποτα ακόμα!

Το ΚΚΕ για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Όσα η κυβέρνηση ισχυρίζεται περί πιέσεων, αποτελούν προσχήματα που μόνο οργή προκαλούν. Η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν συναποφασίσει αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που αυξάνει δραστικά τα όρια συνταξιοδότησης και μειώνει τις συντάξεις. Στόχος τους είναι να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη φθηνή εργατική δύναμη όπως απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Απλώς η κυβέρνηση ...>>>>>>>

επιχείρησε τις κραυγαλέα σαρωτικές αλλαγές να τις περάσει με προεδρικά διατάγματα, ενώ το ΔΝΤ ζητάει να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο.

Οι εργαζόμενοι με μεγαλύτερο αγωνιστικό πείσμα και αποφασιστικότητα πρέπει τώρα να απαιτήσουν να παρθεί πίσω το έκτρωμα μαζί με τους άλλους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να απαιτήσουν σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες, 5 χρόνια νωρίτερα για τα βαρέα και ανθυγιεινά, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και στο φάρμακο, σύγχρονη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους, 1120 κατώτερη σύνταξη.

ΑΘΗΝΑ 25/05/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κάποτε ήτανε νησιά.

Κάποτε ήτανε νησιά,
τώρα μοιάζουν με βράχια,
μείναν μονάχα τα πουλιά
και κάποια γεροντάκια.
#
Πάνω ψηλά στον ουρανό
ένα fandom πετάει,
φαίνεται σαν ΄να τρωκτικό
που θέλει να με φάει. ...>>>>>>>

#
Άγονη είναι η γραμμή,
το πλοίο δεν θα έλθει,
μα το fandom τη Κυριακή
πάλι θα ξαναέλθει.
#
Κάποτε ήτανε νησιά,
τώρα μοιάζουν με βράχια
κι αν φύγουνε και τα πουλιά
ωϊμε στα γεροντάκια.
#
Άγονη είναι η γραμμή,
το πλοίο δεν θα έλθει,
μ΄άφησαν στην αναμονή
μα δαύτους δεν τους μέλλει.
#
Αύριο θα ΄λθει ο βουλευτής
την ψήφο μου να πάρει
κι άμα ξανάλθει στο νησί,
γράψτο στο καλλαντάρι.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΛΗΣ