Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Κοροϊδία στα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Το επιμελητήριο Χαλκιδικής είναι ένας φορέας που πρέπει να διαχειρίζεται για λογαριασμό των μελών του με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους του μέσα από δραστηριότητες που θα αποδίδουν απτά οφέλη και προοπτικές ανάπτυξης.
Αυτά ισχύουν ως προς την εξιδανικευμένη εικόνα που θα είχε κάποιος ρομαντικός ή αφελής για τον ρόλο αυτού του κρίσιμου φορέα.
Δυστυχώς όμως όπως και πολλά άλλα πράγματα ...>>>>>>>

που συμβαίνουν στον τόπο μας έτσι και το επιμελητήριο απέχει πολύ από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα παρά τις δραστηριότητες που έχει.
Βέβαια η αιτία δεν είναι η έλλειψη πόρων όπως συμβαίνει συνήθως αλλού αλλά στο ότι δυστυχώς τα χρήματα σπαταλούνται χωρίς σχεδιασμό αλλά προπαντός χωρίς προοπτική για το θεαθήναι δηλαδή !
Πρόσφατο παράδειγμα το περιβόητο FASHION SHOW που ετοιμάζετε στα Νέα Μουδανιά στο οποίο θα συμμετάσχουν 17 επιχειρήσεις από τα Μουδανιά και μία από την Νικήτη.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι συμμετέχοντες συνάδελφοι ούτε παραγωγοί είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της προκήρυξης ούτε τα προϊόντα είναι ντόπια εκτός μίας εξαίρεσης !
Είναι έμποροι που συμμετέχουν σε ένα πανηγυράκι με 10 μοντέλα από Αθήνα για να προβάλουν μόνο τους Ιταλούς η Γάλλους μόδιστρους γιατί η πλειοψηφία των εκθεμάτων είναι εισαγωγής !
Παρόμοιες δράσεις θεωρώ ότι δεν είναι στο πνεύμα του επιμελητηρίου έχουν τοπική εμβέλεια μόνο στην περιοχή των Μουδανιών και δεν έχει καμία ωφέλεια από το γεγονός η υπόλοιπη Χαλκιδική , βοηθούν δε μόνο στην προβολή του προέδρου, που σκαρφίστηκε το γεγονός, και μάλιστα με χρήματα του φορέα όλων των επαγγελματιών του νομού.
Υπάρχουν και αλλά τέτοια παραδείγματα για τα οποία επιφυλάσσομαι να αναφερθώ στο μέλλον που μας πείθουν ότι το επιμελητήριο βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση και μάλιστα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που θα έπρεπε να είναι η ατμομηχανή του τρένου και όχι να είναι το τελευταίο βαγόνι του !

Νίκος Παπαδάκης, Μέλος Δ.Σ Επιμελητήριου Χαλκιδικής

Αδηφάγο κεφάλαιο και καταπιεσμένος λαός...

Ο αλαζόνας ταυρομάχος θα μπορούσε να είναι το αδηφάγο κεφάλαιο.
Ενώ ο ταύρος ο καταπιεσμένος λαός που μάχεται καθημερινά για τη ζωή του.
Οι συμβολισμοί έχουν ιδιαίτερη διδακτική αξία!
Δείτε το βίντεο στη συνέχεια της ανάρτησης... ΠΡΟΣΟΧΗ είναι ιδιαίτερα σκληρό! ...>>>>>>>Διδακτικό!!!

Η παρακάτω λαϊκή θυμοσοφία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από όλους ή ακόμη και από πρωθυπουργό χώρας για να καταδείξει την αναγκαιότητα της κοινωνικής συνοχής ή και της αλληλεγγύης των λαών.
Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ...>>>>>>>

ανακοινώσει το φοβερό νέο!:

-Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!

Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε:

"Κύρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και του φώναξε:

"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

Το γουρούνι έδειξε συμπόνια αλλά απάντησε:

"Λυπάμαι πολύ κυρ ποντικέ μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προσευχηθώ. Να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνω. Θα προσευχηθώ."

Τότε το ποντίκι στράφηκε προς το βόδι και του φώναξε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου:

"Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

Και το βόδι απάντησε:

"Κοιτάξτε, κύριε ποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που διατρέχεις, αλλά εμένα η ποντικοπαγίδα το μόνο που μπορεί να μου κάνει, είναι ένα τσιμπηματάκι στο δέρμα μου! "

Έτσι, ο καλός μας ποντικούλης, έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, περίλυπος και απογοητευμένος γιατί θα έπρεπε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της ποντικοπαγίδας!

Την επόμενη νύχτα, ένας παράξενος θόρυβος, κάτι σαν το θόρυβο που κάνει η ποντικοπαγίδα όταν κλείνει, ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη που έτρεξε να δει τι συνέβη. Μέσα στη νύχτα όμως, δεν πρόσεξε πως στην παγίδα πιάστηκε από την ουρά ένα φίδι ....

Φοβισμένο το φίδι δάγκωσε τη γυναίκα.

Ο άντρας της έτρεξε γρήγορα και την πήγε στο νοσοκομείο. Αλλοίμονο όμως, την έφερε στο σπίτι με πολύ υψηλό πυρετό. Ο γιατρός τον συμβούλεψε να της κάνει ζεστές σουπίτσες..

Έτσι ο αγρότης *έσφαξε την κότα* για να κάνει μια καλή κοτόσουπα!

Η γυναίκα όμως πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες ερχόταν στη φάρμα να βοηθήσουν. Ο καθένας με τη σειρά του καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας από ένα 8ωρο.

Για να τους ταΐσει όλους αυτούς ο αγρότης αναγκάστηκε να *σφάξει το γουρούνι*.

Τελικά όμως η γυναίκα δε τη γλύτωσε! Πέθανε! Στη κηδεία της ήρθε πάρα πολύς κόσμος, γιατί ήταν καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι.

Για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο ο αγρότης αναγκάστηκε να *σφάξει το βόδι*
Ο κυρ Ποντικός μας, έβλεπε όλο αυτό το πήγαιν' έλα από την τρυπούλα του με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη.......

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ:

- Χάσαμε την ανθρωπιά μας. και ενισχύσαμε τον ατομισμό μας..!
- Όταν κάποιος δίπλα μας κινδυνεύει, βρισκόμαστε όλοι σε κίνδυνο!
- Είμαστε όλοι συνεπιβάτες σ'αυτό το πλοίο που λέγεται ζωή!
- Ο καθένας μας αποτελεί τον κρίκο της ίδιας αλυσίδας!
- Είμαστε σαν τις ίνες ενός υφάσματος.
- Και αν ένα μέρος του υφάσματος χαλάσει, το ύφασμα είναι άχρηστο....

ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ.

Εμείς είμαστε τα ποντικάκια..
Εμείς όμως είμαστε και οι κότες..
Εμείς και τα γουρούνια.
Εμείς και τα βόδια.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ:
Είναι αδύνατον να γελάμε, αν δεν γελάει ολόκληρη η γειτονιά.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αυτό το φρεάτιο σας φαίνεται ότι μπορεί να δεχθεί έστω και μία σταγόνα νερού;

Ακούει, βλέπει κανείς;

Δείτε τη φωτογραφία, σήμερα 23/5/10, την ώρα της βροχής στον Πολύγυρο!
Από τα Δικαστικό Μέγαρο ως τον Παιδικό Σταθμό η μοναδική (!) σχάρα υποδοχής όμβριων υδάτων είναι αυτή της φωτογραφίας στη συμβολή των οδών Τρικούπη και Καραγκάνη!
Η μοναδική λοιπόν σχάρα είναι φραγμένη από χώματα και σκουπίδια στο μεγαλύτερο μέρος και το υπόλοιπο δεν μπορεί, λόγω κλίσης, να δεχθεί τα νερά!

Σήμερα ο τελικός Παίδων Χαλκιδικής.

Ο τελικός Παίδων Χαλκιδικής, στο ποδόσφαιρο, θα γίνει σήμερα στις 6:30 το απόγευμα.
Ο τελικός θα γίνει στο γήπεδο Σημάντρων μεταξύ των ομάδων ΕΛΠΙΣ Πολυγύρου και της αντίστοιχης ομάδας της Ολύνθου.
-Να πάμε μια βόλτα στα Σήμαντρα, όσοι μπορούμε, να χαρούμε τους μικρούς του Πολυγύρου και της Ολύνθου (γεννηθέντες 1997 & 1998)!


Για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πολύγυρο

Ερώτημα αναγνωστών και δικό μας:
-Η οδός Μακεδονίας, στον Πολύγυρο, γιατί πρέπει να έχει προτεραιότητα σε σχέση με την Τρικούπη και την 22ας Απριλίου; Οι δύο αυτοί δρόμοι έχουν ασύγκριτα μεγαλύτερη κυκλοφορία από την Μακεδονίας!
-Μήπως πρέπει να ξαναδούν το θέμα οι αρμόδιοι;

Ντροπή, ντροπή, ντροπή!


Η μεγάλη πληγή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που το έκαναν σαν τα μούτρα τους!
Σε ένα κράτος μπουρδέλο που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις το ξήλωμα!

Μειωμένη τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική

Οι προκρατήσεις οργανωμένων πακέτων στην Χαλκιδική είναι μειωμένες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γ. Τάσσιος, επισημαίνοντας ότι ο Μάιος αναμένεται να κλείσει με μέση πληρότητα στο 35% από 50% που ήταν πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα. Οι Γερμανοί τουρίστες που έχουν επιλέξει την Χαλκιδική για τις φετινές τους διακοπές είναι μειωμένοι κατά 15%, ενώ οι Βρετανοί κατά 30%, εξηγεί ο κ. Τάσσιος. Στασιμότητα παρατηρείται ...>>>>>>>

και από τη ρωσική αγορά, αλλά και από τις αγορές των Βαλκανίων, παρά το γεγονός ότι φέτος οι μειώσεις των τιμών έχουν ξεπεράσει το 20%-30% στα οργανωμένα πακέτα σε σχέση με πέρυσι.

«Για την ελληνική αγορά, ως ένωση, προχωρήσαμε σε ένα πρόγραμμα προσέλκυσης πελατών μέσω ελληνικών τουριστικών πρακτορείων, στο οποίο συμμετέχουν 35 ξενοδοχεία, προσφέροντας μειωμένες τιμές κατά 20%», αναφέρει ο κ Τάσσιος. Το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να συνεχιστεί με μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων και σε μεμονωμένους πελάτες και για το Σεπτέμβριο με εκπτώσεις που θα αγγίξουν το 20% και με ενδεικτική τιμή να ξεκινά για ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων από 50 ευρώ το δίκλινο με πρωινό. Τις προσφορές αυτές θα μπορεί να τις βρει ο πελάτης στην ιστοσελίδα www.halkidiki-hotels.gr. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης, στη Χαλκιδική λειτουργούν συνολικά 80.000 κλίνες εκ των οποίων οι 40.000 σε ξενοδοχεία.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Μπλε του Αιγαίου καλημέρα.

Το μπλε του Αιγαίου δεν νικιέται
από φοβέρες κι απειλές,
το μπλε του Αιγαίου μην το κλαίτε,
έχει μεγάλες αντοχές.
#
Μπλε του Αιγαίου βάφω κάδρο
και το κρεμώ στον Ουρανό,
μπλε του Αιγαίου μα τον άγιο
θα σε φοράω φυλαχτό. ...>>>>>>>

#
Να σε γιορτάζω στους αιθέρες
μπλε του Αιγαίου ανοιχτό,
ν΄αναχαιτίζω τις φοβέρες
με τα φτερά που θα πετώ.
#
Να ΄ναι γαλάζια όλη η μέρα,
δεν σου ταιριάζει η μουντή,
μπλε του Αιγαίου καλημέρα,
θάλασσα Ελλήνων γαλανή.

Γιώργος Κανλής

Σήμερα, παρουσίαση βιβλίου στον Πολύγυρο

Κατάντια...ανικανότητααα!