Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Απονομή των κυπέλλων στους νικητές του 39ου Ράλι Θερμαϊκού


Από την απονομή των κυπέλλων στους νικητές του 39ου Ράλι Θερμαϊκού που πραγματοποιήθηκε στην Αρναία 15 & 16 Μαΐου.
Πρώτος Νικητής ήταν ο Αρναιώτης Μαυροδής Διονύσης με συνοδηγό τον Κυπαρισσά Δημήτρη. ...>>>>>>>Το Στρατώνι έγραψε ιστορία! Στη Β΄Εθνική στο μπάσκετ!

Και οι "μικροί" της Ν.Δ. έχουν προβλήματα!

"Ανακοίνωση για τη χθεσινή απόπειρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ"
Κατά τη διαδικασία έναρξης της 8ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ διαδραματίστηκαν πρωτοφανή γεγονότα.
Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν σαφώς αντικαταστατικές και προσβλητικές για την Οργάνωση και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρίστατο στη διαδικασία.
Μετά την ομιλία του νέου Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, κ. Παπαμιμίκου και πριν την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Γραμματέας της Κ.Ε. ...>>>>>>

της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Κατσαφάδος, επιχείρησε με πραξικοπηματικό τρόπο να επιβάλει ένα ψήφισμα για την αλλαγή του Κανονισμού Περιφερειακής Οργάνωσης χωρίς προηγουμένως να έχουν ακολουθηθεί οι καταστατικές διαδικασίες.
Αναλυτικότερα:
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. δεν κήρυξε ποτέ την έναρξη της συνεδρίασης, όπως προβλέπεται.
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. δεν ήλεγξε παρουσίες μελών, ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπήρχε απαρτία στο όργανο, όπως προβλέπεται.
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. επιχείρησε να επιβάλει τις αλλαγές του Κανονισμού χωρίς ψηφοφορία, όπως προβλέπεται.
Ο Γραμματέας της Κ.Ε., έπειτα από το τέλος της ομιλίας του Προέδρου της Ν.Δ., έκανε λόγο για διακοπή 5 λεπτών στη διαδικασία και μετά από περίπου 3 ώρες πλήρους απραξίας, ολόκληρη η Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ αποχώρησε, χωρίς να ενημερώσει κανέναν στην αίθουσα διεξαγωγής της Κ.Ε..

Στο σημείο αυτό, επιβάλλεται να διευκρινιστεί και το εξής:
Η εισήγηση του Γραμματέα της Κ.Ε., ενώ βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των ΟΝΝΕΔιτών επί της αρχής, δηλαδή στις εκλογές ανάδειξης Προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ από όλα τα μέλη κάθε Νομού, αφήνει πάρα πολλά ασαφή στοιχεία στη διαδικασία των εκλογών.
Ο μη ορισμός του εκλογικού σώματος των εν λόγω εκλογών, κατά την κρίση πολλών ΟΝΝΕΔιτών και μελών της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, αφήνει περιθώριο για να δημιουργηθούν υποψίες νοθείας με διπλοψηφίες και μετακίνηση ψηφοφόρων από περιοχή σε περιοχή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε νέες διαδικασίες αμφισβητούμενης εγκυρότητας, όπως και στις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ (π.χ. στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κλπ.).
Δεδομένων όλων των προαναφερθέντων συμβάντων, που επιβεβαιώνονται από το ηχητικό αρχείο του κόμματος όπου καταγράφονται οι ομιλίες, αντί πρακτικών, αλλά και από το video της live μετάδοσης της «διαδικασίας», είναι εμφανές ότι η διαδικασία ήταν τουλάχιστον απαξιωτική ΚΑΙ για την Ιστορία της Οργάνωσης ΚΑΙ για τα μέλη της Κ.Ε. ΚΑΙ για τις αρχές που πρέσβευε προεκλογικά ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.
Συνεπώς, στις 15 Μαΐου 2010, δεν υπήρξε συνεδρίαση της Κ.Ε., άρα ούτε συζητήθηκε, ούτε ελήφθη κάποια απόφαση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Προφανώς, λοιπόν, αναμένεται από το Γραμματέα της Κ.Ε. η σύγκληση του Οργάνου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας και στον Κανονισμό Περιφερειακής Οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ.
Τέλος, οφείλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι καταδικάζω οποιαδήποτε απρεπή συμπεριφορά, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Κώστας Χατζής

Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογική κατάταξη του ομίλου των ομάδων της Χαλκιδικής στη Δ΄Εθνική. Υποβιβάζονται οι 4 τελευταίες ομάδες.

Άλλο το …Εϊγιαφιατλαγιοκούλ κι άλλο η …λαϊκή οργή !Δημοσκόπηση ALCO για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σήμερα Κυριακή 16/5.
Πρέπει ή όχι να τιμωρηθούν κάποιοι για την κατάσταση της οικονομίας; Το 96,7 % απαντάει: ΝΑΙ. Με ποιόν είσαστε οργισμένοι; το 91% απαντάει: με Πολιτικούς και Κόμματα. Για ποιο λόγο είσαστε οργισμένοι; το 81% απαντάει: «πληρώνουμε εμείς και όχι εκείνοι που πρέπει». Τι θα περιόριζε την οργή σας; το 93% απαντάει: «να πάνε στη φυλακή οι υπεύθυνοι της κρίσης».
Ακόμη: Υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας τάσσεται το 86%.
Υπέρ της απομάκρυνσης των πολιτικών που δεν έχουν αξιόπιστα «πόθεν έσχες» τάσσεται το 95%.
Υπέρ της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάσσεται το 92%.
Δεν ξέρω (και δεν ενδιαφέρει), τι γνώμη έχει ο κάθε πολίτης για τις Δημοσκοπήσεις.
Αυτό που ξέρω είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι (κυβέρνηση, πολιτικοί, επιτελεία κομμάτων κλπ), στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τις ασπάζονται και τις χρησιμοποιούν σαν «χρήσιμο πολιτικό εργαλείο»
Και τι δείχνει (περισσότερο κι απ’ το νιάου-νιάου στα κεραμίδια), αυτή η δημοσκόπηση που τα ποσοστά της θα ζήλευαν πολλοί ...δικτάτορες; Ότι ο λαός είναι ένα ηφαίστειο, έτοιμο να εκραγεί. Κι αν το Ισλανδικό ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, δεν το καταλάβαμε πολύ ,ούτε το όνομά του ούτε την τέφρα του, ένα ελληνικό ηφαίστειο με το όνομα «λαϊκή οργή», ίσως να έχει τρομερές συνέπειες…
Για να είναι λοιπόν οι αθώοι νεκροί στη MARFIN τα τελευταία θύματα κι όχι τα …πρώτα, μιας ανεξέλεγκτης βίαιης αντίδρασης που «μυρίζει» στον αέρα, ας χρησιμοποιήσουν (αφού δεν ακούν κανέναν άλλον) τουλάχιστον τις δημοσκοπήσεις, πραγματικά σαν «χρήσιμο πολιτικό εργαλείο» κι ας πάρουν τα κατάλληλα μέτρα ή αντίμετρα, πριν θερίσουν –με οδυνηρό τρόπο- τις θύελλες των ανέμων που έσπειραν…


Είναι αλήθεια;


Είναι δυνατόν να είναι αυτά αλήθεια και να μην τον έχουν στείλει ακόμα φυλακή;
-Τότε πρέπει να μπουν φυλακή αυτοί που δεν τον ... βάζουν φυλακή κι όλοι μαζί να πάνε να κρεμαστούν ...τη δημοκρατία μας!

Πότε;

Αυλαία για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.

Τελευταία αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής στον όμιλο των ομάδων της Χαλκιδικής.
Π.Ο.Μουδανιών και Π.Ο.Ν. Καλλικράτειας θα αγωνιστούν, σήμερα τελευταία αγωνιστική, για την παραμονή τους στη Δ΄ Εθνική. Τα Μουδανιά θα αντιμετωπίσουν στην έδρα τους τον πρωταθλητή ΑΕΤΟ Σκύδρας και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία, η Καλλικράτεια θα αγωνιστεί με τον Καμπανιακό εκτός έδρας και χρειάζεται τουλάχιστον ισοπαλία για την παραμονή.
Από την άλλη πλευρά η ΝΙΚΗ Πολυγύρου έχει εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, κάνοντας μία πολύ καλή πορεία και φέτος, αλλά τις τελευταίες αγωνιστικές αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα που δυσκολεύεται έως αδυνατεί να σχηματίσει ενδεκάδα!
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες μας και ιδιαίτερα στα Μουδανιά και την Καλλικράτεια!

Οι χρυσοί μισθοί των manager ενός χρεοκοπημένου κράτους!

Δείτε και τη συνέχεια ...>>>>>>>


Εκδηλώσεις στον Πολύγυρο για την επέτειο της 17ης Μαΐου!

Με την συναυλία της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Χορωδίας του Δήμου Πολυγύρου (Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, σήμερα 8:30 μ.μ) ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της 17ης Μαΐου στον Πολύγυρο.
Πριν λίγο τελείωσε και η καθιερωμένη παρέλαση με τη συμμετοχή μαθητών απ' όλους τους Δήμους της Χαλκιδικής και της Πρωτεύουσας του Νομού, δεν συμμετείχαν τα Λύκεια της πόλης του Πολυγύρου λόγω των Πανελλήνιων εξετάσεων. Παρέλασαν ακόμη άγημα της Αστυνομίας, η Λ.Ε.Δ.Χαλκιδικής και ο Σύλλογος Ποντίων Πολυγύρου.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Μπόλαρης Μάρκος και τη Βουλή ο Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης.

Οι δυνάμεις του σκότους...

Ενας βουλευτής του κ. Καρατζαφέρη που, όπως και οι περισσότεροι άλλοι και ο ίδιος ο αρχηγός τους, έχει ιδιαίτερα βεβαρημένο ακροδεξιό- στα όρια του νεοφασισμού- παρελθόν, πρότεινε εκλογή «Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης» για να αποκτήσουμε ένα νέο Σύνταγμα, ριζικά διαφορετικό από το σημερινό. Ταυτόχρονα μερικοί επιχειρηματίες (Βγενόπουλος, Δασκαλόπουλος κ.ά.) ονειρεύονται κυβέρνηση αφεντικών και οικτίρουν θρασύτατα πολιτική και πολιτικούς.
Οποιος θα επιθυμούσε να μάθει τι θα περίμενε ...>>>>>>>

τη χώρα αν κέρδιζαν έδαφος όλα τούτα, μπορεί να διαβάσει ένα πολύ ενδιαφέρον και πλήρως τεκμηριωμένο βιβλίο (Δημήτρης Ψαρράς: «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη»- εκδόσεις Αλεξάνδρεια). Δυστυχώς ανάλογη μελέτη για επιχειρηματίες δεν έχει εκδοθεί. Αλλά όποιος θα ήθελε να συμπληρώσει τις γνώσεις του με τα όσα συμβαίνουν στη σαμαρική Νέα Δημοκρατία, την ιστορική θερμοκοιτίδα και της Ακροδεξιάς, καλά θα έκανε να προσέξει τον προβεβλημένο ρόλο που διαδραματίζει στέλεχος (ένα μόνο;) του ακραία εθνικιστικού «Δικτύου 21». Αν το ξεχάσατε, έχετε άδικο. Κυρίως που οι προσωπικές διασυνδέσεις του Αντ. Σαμαρά με τους ανθρώπους του «Δικτύου» είναι διαχρονικές. Η αγκαλιά του τέως τόσα και τόσα και νυν αρχηγού της Δεξιάς είναι μεγάλη: έχει ανοίξει στοργικά για κάθε λογής άνθη.

Ενα σχετικά πρόσφατο παράδειγμα υπενθύμισε τι ακριβώς πρεσβεύει η ομάδα αυτή: ο ηγέτης του «Δικτύου», ιδεολόγος των «κομάντος», προσπάθησε να υπερασπιστεί εμφανίζοντάς το σαν απλό πταίσμα το στασιαστικό ρατσιστικό παραλήρημα του αγήματος των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού που μετέτρεψε τη συμμετοχή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου σε πορεία γκρουπούσκουλου φανατικών νεοναζιστών.

Κάποιοι άνθρωποι που ονειρεύονται αντιδημοκρατικές εξελίξεις πρέπει να θεωρούν ότι οι σημερινές συνθήκες ευνοούν τα σχέδιά τους. Μαζί τους και διάφοροι τυχάρπαστοι «πετυχημένοι» μνηστήρες. Οπως μετά την παγκόσμια κρίση του 1929. Το σύνθημα «να καεί το μπ... η Βουλή» που παρέσυρε πρόσφατα χιλιάδες οργισμένους διαδηλωτές, πρέπει να τους ικανοποίησε. Τρόμαξε βέβαια τα κόμματα. Αλλά δεν βρέθηκαν πολλοί να το αναλύσουν, να το αντικρούσουν και να το αντιμετωπίσουν. Είναι και αυτό σύμπτωμα της κρίσης. Ενώ, ας μην το ξεχνάμε, υπάρχουν και ανατρεπτικές δυνάμεις δήθεν αντιεξουσιαστών και συχνά ξεκάθαρα τρομοκρατών που δεν διστάζουν ούτε μπροστά στο έγκλημα. Αν οι πληροφορίες για την επίσκεψη της κυρίας Παπαρήγα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη είναι πραγματικές, κάτι πρέπει να κατάλαβε επιτέλους και ο Περισσός για τη σχέση ανάμεσα στον άνεμο που σπέρνεις και στη θύελλα που μπορεί να εισπράξει η κοινωνία.

Χάθηκαν αποδοχές, χάθηκαν συντάξεις και, πέρα από τα όσα αμοιβαία προβλέπει για όλους η Ευρωπαϊκή Ενωση, ελευθερίες επιλογής πολιτικών. Πρέπει άραγε να προσέξουμε τώρα μπας και χάσουμε και δημοκρατικές δομές και ελευθερίες;
ΠΗΓΗ

Τι περιμένει ο Γ.Α.Π. και δεν τους απομάκρυνε ακόμα;

Μην πειράζετε τα παιδιά!

ΡΑΛΙ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΑΡΝΑΙΑ

Φωτογραφίες από την πανηγυρική εκκίνηση του 39ου ΡΑΛΙ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην Αρναία έξω από το Δημαρχείο. ...>>>>>>>


Ο Δήμαρχος Αρναίας, Λάζαρος Λαζάρου, δίνει την εκκίνηση στη διαδρομή 744.

1996, Μιχάλης Χαραλαμπίδης στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Ένας πυροσβέστης για την επίσκεψη του Αρχηγού στη Χαλκιδική.

"Αγαπητή ρεσπέντζα,
δεν έχω άλλο τρόπο να εκφράσω τα συναισθήματα που διακατέχουν έναν μόνιμο πυροσβέστη ενόψει καλοκαιριού,παρά το δικό σου βήμα. Περιμέναμε στη Χαλκιδική να δούμε τον Αρχηγό του σώματος μας να μας πει κάτι,να ανεβάσει το ηθικό μας,να μας δώσει κουράγιο μετά από τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα μετά τα εξοντωτικά ωράρια που δουλεύουμε, να πει ένα μπράβο και σε μας βρε αδελφέ.
Μήπως τελικά ο αρχηγός πέρασε από το γραφείο του νομάρχη και ρώτησε που θα βρει τους πυροσβέστες και τους υπέδειξε την ΟΠΕΑΝ?
Απαξίωσε το μόνιμο προσωπικό ο αρχηγός ή μου φαίνεται? Ο διοικητής Χαλκιδικής δεν του είπε ότι στο νομό υπάρχουν και οι μόνιμοι πυροσβέστες,γιατί και αυτός μόνο για την ΟΠΕΑΝ μιλάει! Μήπως καλύτερα λέω μήπως να μας μετατάξουν στην τελική στην καθαριότητα του δήμου για να είμαστε μάλλον πιο χρήσιμοι...?
Φιλικά, ένας απαξιωμένος από την ηγεσία του πυροσβέστης.
Θα σε παρακαλούσα αν μπορούσες να το αναρτήσεις ευχαριστώ."