Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Staggers και "πολιτική" ...

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ...ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ !!!

Η μαριχουάνα, διέξοδος από την... κρίση
Η Πολιτεία της Καλιφόρνιας την αποποινικοποιεί, θεωρώντας ότι έτσι θα περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της.
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ Μπορεί η νομιμοποίηση της μαριχουάνας να σώσει την Καλιφόρνια από τη χρεοκοπία; Μπορεί, λένε οι υπέρμαχοι της πλήρους αποποινικοποίησης, οι οποίοι θεωρούν ότι τα έσοδα από τους φόρους θα βοηθούσαν σημαντικά να αντιμετωπιστεί το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα της Πολιτείας.
Για τον λόγο αυτόν συστήθηκε η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών ...>>>>>>>

για τον νόμο περί «Ρύθμισης, Ελέγχου και Φορολόγησης της Κάνναβης 2010» («Regulate, Control and Τax Cannabis Αct of 2010»), με σκοπό να πείσει τους πολίτες της πιο πολυπληθούς Πολιτείας των ΗΠΑ ότι μια τυχόν πλήρης απελευθέρωση θα μείωνε το έλλειμμα κατά αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής της εκστρατείας Ρόμπερτ Λι κατάφερε να συγκεντρώσει 680.000 υπογραφές, κάτι που ανάγκασε τις Αρχές της Καλιφόρνιας να δεχθούν τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος, το οποίο ορίστηκε για τον προσεχή Νοέμβριο, ταυτόχρονα με τις εκλογές για το Κογκρέσο και για την ανάδειξη του νέου κυβερνήτη.

«Ηλθε η στιγμή να ελέγξουμε τη μαριχουάνα. Και να τη φορολογήσουμε» είναι το κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ.

«Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα είναι για την Καλιφόρνια ό,τι ο τζόγος για τη Νεβάδα και το Λας Βέγκας, δηλαδή ένα τουριστικό αξιοθέατο» υποστηρίζει ο κ. Λι, ο οποίος διατηρεί επιχειρήσεις που σχετίζονται με την κάνναβη στο Οκλαντ της Δυτικής Καλιφόρνιας.

Στήριξε όλη του την επιχειρηματολογία επάνω σε αριθμούς, επιστρατεύοντας ακόμη και καθηγητές πανεπιστημίου όπως τον Τζέφρι Μάιρον του Χάρβαρντ. Σύμφωνα με την έρευνα του διαπρεπή αμερικανού οικονομολόγου, το κόστος της ποινικοποίησης στοιχίζει στα δημόσια ταμεία 1 δισ. ευρώ. Το σχετικό νομοσχέδιο προτείνει φόρο 50 δολαρίων (σχεδόν 40 ευρώ) ανά ουγκιά (28 γραμμάρια), ενώ προβλέπει ότι θα φορολογούνται 500 τόνοι κάνναβης ετησίως. Δεν θα φορολογούνται οι μικρές προσωπικές καλλιέργειες και οι καλλιέργειες για ιατρικούς σκοπούς, αλλά μόνο οι φυτείες που παράγουν μεγάλες ποσότητες.

«Ακόμη και με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις του Ελεγκτικού Συμβουλίου, η Καλιφόρνια θα κέρδιζε κάπου 1,4 δισ.δολάρια (περίπου 1 δισ.

ευρώ ) από τη νομιμοποίηση. Με ένα τόσο μεγάλο έλλειμμα,ακόμη και αυτό το ποσό είναι μάννα εξ ουρανού» λέει ο κ. Λι. Ο εμπνευστής της κίνησης δηλώνει πεπεισμένος ότι αργά ή γρήγορα θα νομιμοποιηθεί πλήρως η μαριχουάνα, μια ουσία που διατίθεται στην Καλιφόρνια και σε άλλες 12 Πολιτείες μόνο για θεραπευτικούς σκοπούς, σαν αναλγητικό.

Στο πλευρό της πρωτοβουλίας στέκεται και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τομ Αμιάνο, ο οποίος υποστήριξε ότι η χρήση μαριχουάνας μπορεί και πρέπει να ελεγχθεί. «Η απαγόρευση δημιουργεί συνθήκες χάους... Τουλάχιστον με τους κανόνες έχεις κάποιο έλεγχο» λέει ο Αμιάνο.

Οι επικριτές της πρότασης απαντούν ότι το κοινωνικό κόστος από τη νομιμοποίηση της κάνναβης υπερέχει σε αξία των χρημάτων που θα φέρει η νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

«Το αιματοκύλισμα σε αυτή τη χώρα εξαιτίας της χρήσης αλκοόλ και καπνού είναι τεράστιο, μια κατάσταση που θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο με τη χρήση ενός ναρκωτικού όπως η κάνναβη» ισχυρίζεται ο καθηγητής της φαρμακευτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας Τζόελ Χέι.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πριν από λίγο καιρό, το 56% των ψηφοφόρων στην Καλιφόρνια συμφωνεί με τη νομιμοποίηση της χρήσης και τη φορολόγησή της ως πηγής εσόδων.

Επειδή η πλήρης νομιμοποίηση της μαριχουάνας έρχεται σε αντίθεση με την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα είναι εκείνος ο οποίος θα πρέπει να λάβει την τελική απόφαση.

Μαζί με το πακέτο μέτρων που πέρασε ο Γιώργος, ας κάνει και ένα νομοσχέδιο που θα βοήσει πράγματι την Ελλάδα και την οικονομία της.Το μέτρο θα εχεί αντικτύπο σε πολλούς τομείς, όπως : στήν αποτροπή της χρύσης "σκληρών" ναρκωτικών ουσιών,στον τουρισμό, και αμα ξαναδείτε τρακτέρ στούς δρόμους τρύπιστε μου τη μύτη,με τα τέφλα και τα συτάρια δε γίνεται προκοπή,το ΑΕΠ της Ελλάδας θα εκτοξευτεί κατακόρηφα αν περάσει 1 τέτοιο νόμο.Το υποστήριζε τόσα χρόνια αλλά φοβόταν το πολιτικό κόστος, ας το φέρει στη βουλή τώρα, εδώ τόσα και τόσα πέρασε που ειναι και αμφίβολο αν θα αποδώσουν.
ΤΟ ΒΗΜΑ 11/5/2010

Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν

Μια θέση στο βιβλίο Γκίνες...

Γνωστό είναι το πρόβλημα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας με τις αίθουσες τύπου "προκάτ" και τη διαπίστωση της ύπαρξης φολμαλδεΰδης σ' αυτές.
Γνωστό είναι επίσης ότι μετά τη διαπίστωση του προβλήματος άρχισε η αποχή των μαθητών (φυσικά οι γονείς το αποφάσισαν αφού η μικρή ηλικία των μαθητών δεν "επιτρέπει" κάτι τέτοιο) από τα μαθήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα και η οποία συνεχίζεται ακόμη!
Αυτή η αποχή, λόγω της μακράς διάρκειας, ίσως θα μπορούσε να καταλάβει και μία θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, όπως επίσης μια θέση, στο ίδιο βιβλίο, αξίζει και σ' όλους τους "ανευθυνοϋπεύθυνους" που τόσον καιρό δε φρόντισαν για τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους!

Προσοχή μέχρι να συνηθίσουμε...

ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΜΑΙΟΥ ΟΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ
Την Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 ξεκινά στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (μονοδρομήσεις), που πρόσφατα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στο πλαίσιο εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης του Πολυγύρου.
Μονοδρομούνται οι εξής οδοί:
1.Το τμήμα της οδού Γαληνού μεταξύ των οδών 22ας Απριλίου και Σεφέρη με φορά κατεύθυνσης προς τη Σεφέρη.
2.Η οδός Μακεδονίας μεταξύ των οδών 22ας Απριλίου και Σεφέρη με φορά κατεύθυνσης προς την οδό 22ας Απριλίου.
3.Το τμήμα της οδού Παπαδιαμάντη μεταξύ των οδών 22ας Απριλίου και Σεφέρη με φορά κατεύθυνσης προς τη Σεφέρη.
4.Η οδός 22ας Απριλίου από την Ασκληπιού έως την Πολυτεχνείου με φορά κατεύθυνσης την οδό Πολυτεχνείου.
5.Η οδός Σεφέρη από την οδό Ασκληπιού έως την οδό Μακεδονίας με φορά κατεύθυνσης την οδό Μακεδονίας.

Οι Γιαννίτσης-Σπράος ήταν "αγγελούδια"...

Τέλος εποχής για το κυάνιο; Τέλος εποχής για μια απαρχαιωμένη αντίληψη;

Με αφορμή το ανοιχτό πλέον αίτημα για την απαγόρευση της χρήσης κυανίου στην εξόρυξη χρυσού στην ΕΕ, ανοίγουν μια σειρά θέματα περί «βιώσιμης ανάπτυξης».
Ως τοπικές κοινωνίες, δεν έχουμε σήμερα την πολυτέλεια να εξετάζουμε κάθε θέμα ανάπτυξης έξω από το συνολικό φυσικό και ανθρώπινό του πλαίσιο.
Αλλάζουν παγιωμένες αντιλήψεις για τη βιωσιμότητα. Το περιβάλλον δεν είναι κάτι ξέχωρο από μας. Δημιουργούμαστε από το περιβάλλον μας και ...>>>>>>>

συγχρόνως το δημιουργούμε. Αλληλεπίδραση.
Ποια ανθρώπινη δραστηριότητα δικαιούται να ονομάζεται βιώσιμη;

Αυτή που στηρίζει το μέγιστο βαθμό φυσικής και ανθρώπινης υγείας - σήμερα και στο διηνεκές - ή αυτή που ανταλλάσσει άντ’ αυτού το εφήμερο κέρδος;
Αυτή που επιτρέπει την παράλληλη ανάπτυξη του μέγιστου βαθμού βιοποικιλότητας ή αυτή που απερίσκεπτα επεκτείνεται και επιβάλλει το θάνατο βιοτόπων;

Αυτή που εξασφαλίζει το μέγιστο βαθμό δυνατότητας ότι θα μπορούμε να ανακαλύπτουμε εκείνες τις δημιουργικές απαντήσεις σε όλες τις μορφές νέες προκλήσεις ή αυτή που θα οδηγεί σε μονόδρομες λύσεις;

Εταίροι κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας οφείλουν να είναι όλα εκείνα τα ζωντανά συστήματα που μας περιβάλλουν και αποτελούν τη βάση ζωής μας – οι διεργασίες που γεννάν τα βουνά και τα δάση, τις πηγές των νερών, το γόνιμο έδαφος, τα έμβια όντα κάθε μορφής.

Όλα αυτά δεν είναι ‘φυσικοί πόροι’ προς εκμετάλλευση αλλά διεργασίες που μας επιτρέπουν τη δική μας ζωή, διεργασίες που ακόμα δεν κατανοούμε πλήρως στη συμπλοκότητα της συνέργιάς τους. Χρειάζεται να εγκαταλείψουμε πάσης φύσης εκμετάλλευση και να καλλιεργήσουμε πάσης φύσης συνεργασία & συνέργια με τους φυσικούς μας εταίρους.

Εταίροι κάθε δραστηριότητας πρέπει να είναι και οι τοπικές κοινωνίες - στο σύνολό τους. Έχουμε ανάγκη για ειλικρινής, έγκυρη πληροφόρηση, και τη δυνατότητα διαπραγματευτικού διαλόγου. Το ατομικό συμφέρον – αν δεν είναι διαπραγματεύσιμο με το συμφέρον όλων των υπολοίπων μερών ενός συστήματος - μοιραία συμβάλει στην κατάρρευση του, δεν συμβάλει σε καμίας μορφής βιωσιμότητα.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι όλα τα παραπάνω λείπουν εντελώς – εδώ και πολλές δεκαετίες – απ’ τον τόπο μας, και ειδικά όσο αφορά στις μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Υπάρχουν αποφάσεις, και υπάρχουν σοφές αποφάσεις. Η διαφορά μεταξύ τους σήμερα - για τον δικό μας τόπο - θα καθορίσει και τη δυνατότητα του να συνεχίσει να στηρίζει τη ζωή μας.
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ

STAGGERS και Δήμος Πολυγύρου...

Αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου ότι οι STAGGERS εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Δήμο Πολυγύρου!
Η απόφαση λήφθηκε για να την χρησιμοποιήσουν, λέει, στη δικαστική προσφυγή που θα κάνουν οι STAGGERS!!!
-Βρε "άρχοντες" (21 στο σύνολο! ΟΜΟΦΩΝΗ ήταν η απόφαση) οι STAGGERS ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ καμιά ανάγκη και ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ήρθαν στο Δήμο σας για απόκτηση εμπειρίας! Αν κάθισαν στο Δήμο σας πάνω από το προβλεπόμενο εξάμηνο ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΟ και στέρησαν την ευκαιρία άλλων νέων που θα μπορούσαν να αποκτήσουν κι εκείνοι την απαραίτητη εμπειρία! Απλά πράγματα είναι! Ξέρετε τι κάνατε με την απόφασή σας: ΔΩΣΑΤΕ ένα ΨΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ πιθανής πρόσληψης στο Δημόσιο!
Πουλάτε εκ νέου υποσχέσεις, ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΕΙΤΕ "Άρχοντες"!!!
ΚΑΚΩΣ ΠΡΑΞΑΤΕ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ",
να μην ξεχνιόμαστε ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑΣ (21) στον αριθμό!
-Να θυμίσουμε ότι το ίδιο έγινε και στη Νομαρχία της Χαλκιδικής! Μπράβο και σ' αυτούς!
-Δεν θα σχολιάσουμε την πρόταση της πλειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου (δεν ξέρουμε αν είναι και απόφαση) να ζητηθεί να προσληφθούν οι STAGGERS στους νέους Καλλικράτειους Δήμους! Δεν το αντέχουμε!


Ανοίγουν κατά το ήμισυ οι Έξι Βρύσες στον Πολύγυρο

Αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να ανοίξουν ένα ρεύμα στην περιοχή των "Έξι Βρυσών" στον Πολύγυρο!
Η Δημοτική Αρχή, που δεν είναι ικανή να προλάβει καμιά κατάσταση και πάντα την προλαβαίνουν οι εξελίξεις και τα γεγονότα, μετά από έξι μήνες αντιλήφθηκε τον αποκλεισμό και διαχωρισμό του Πολύγυρου και αποφάσισε να ανοίξει την οδό Καραγκάνη η οποία θα οδηγεί στην ανατολική έξοδο της πόλης ως μονόδρομος!
Η ανατολική είσοδος (από Γερακινή) θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και σε όλη την περίοδο του αποκλεισμού των "Έξι Βρυσών".
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γεωλογική μελέτη, που είχε γίνει προ εξαμήνου στην περιοχή, στο τμήμα που ανοίγουν ΤΩΡΑ έδειξε ότι είναι ΒΡΑΧΩΔΕΣ και όμως το έκλεισαν!!! Βλέπετε κάηκαν στο χυλό φυσάνε και το γιαούρτι! Και φυσικά αναφερόμαστε στη ζωή του παιδιού που χάθηκε πέρυσι τον Αύγουστο. (αλήθεια τι γίνεται με εκείνη την υπόθεση; Η κοινωνία του Πολυγύρου δεν δικαιούται να μάθει;)
-Ελπίζουμε ότι δεν θα πάρει μήνες η απαραίτητη σήμανση!

Πανάκριβη πληροφόρηση!

1.000.000,00 € πλήρωσε ο Ελληνικός Λαός το site της Βουλής!!!
Δείτε και την απάντηση Πετσάλνικου για το θέμα: "Πληροφορήθηκα ότι άλλα δημόσια site (Δήμων, Νομαρχιών κ.λ.π.) κοστίζουν 300.000 € και 600.000 € και το θεώρησα φυσιολογικό!!!"
Καταλαβαίνουμε όλοι μας τι "μαρμίτα" έπεσε για την κατασκευή εκατοντάδων τέτοιων ιστοσελίδων σε ολόκληρη τη Χώρα για μια δουλειά που γίνεται με το 1/10 το πολύ των παραπάνω ποσών!
-Άϊ χάσου μυρμηγκάκι!