Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Δώρο γενεθλίων...

Δεν ξέρουμε αν το πρόσεξε κανείς αλλά έτσι είναι!
Κι εμάς πριν από λίγο μας το "σφύριξε" μια καλή μας φίλη και αναγνώστρια!
Ημέρα των γενεθλίων η σημερινή για τη Ντορούλα μας (6-5-1954) και ο "φίλος" της, ο Αντώνης, της έκανε το... καλύτερο δώρο, τη διαγραφή από το κόμμα!
-Ντορούλα, χρόνια σου πολλά!

Είμαστε για το γάιδαρο από ... κάτω! (όχι καβάλα!)

105.500.000,00 € πρέπει να επιστρέψει η Ελλάδα στην Ε.Ε. από τα κοινοτικά κονδύλια επειδή διαπιστώθηκαν αδυναμίες στο σύστημα ελέγχου όσον αφορά το βαμβάκι και άλλα 18.500.000,00 € για μέτρα στήριξης της αγροτικής ανάπτυξης, για πολλές και μόνιμες αδυναμίες του συστήματος ΟΣΔΕ.
Δείτε το δημοσίευμα δίπλα (κάνοντας κλικ για μεγέθυνση) και μην απορείτε γιατί φθάσαμε εδώ που φθάσαμε! Κλοπές και ανικανότητα!

Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ - ΤΟΡΩΝΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΡΜΑΡΑ

Την παρακάτω επιστολή υπογράφουν κάτοικοι του Ν. Μαρμαρά οι οποίοι στα πλαίσια της διαβούλευσης για τον Καλλικράτη παραθέτουν τα επιχειρήματά του για να τεκμηριώσουν το δίκαιο του αγώνα τους για έδρα του Δήμου Σιθωνίας το Ν. Μαρμαρά.
"Αγαπητή ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ,
Είμαστε από το Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στα γεγονότα του 2006 σχετικά με την αυτονόμηση κάποιων περιοχών από το νόμο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ». Έχουμε βιώσει, όσο ελάχιστοι, την αδικία εις βάρος του τόπου μας όλα αυτά τα χρόνια από το 1998 με όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν . Δυστυχώς τα γεγονότα μας δικαίωσαν: όλοι οι καποδιστριακοί δήμοι ...>>>>>>>

είναι καταχρεωμένοι και οδήγησαν τις τοπικές κοινωνίες σε μαρασμό κι έριδες.
Μέσα στο γενικό απαισιόδοξο κλίμα των ημερών οι τοπικές κοινωνίες καλούνται σε διαβούλευση προκειμένου να καταθέσουν τις τελικές προτάσεις τους για την έδρα των νέων Δήμων. Την προηγούμενη φορά (Φεβρουάριος 2006) δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειές μας για αυτονομία από το Δήμο Σιθωνίας και τώρα επαναπροσδιορίζοντας τη στάση μας, επιδιώκουμε και διεκδικούμε την έδρα του ενιαίου Δήμου Σιθωνίας – Τορώνης . Αφού το ΠΑΣΟΚ έκοψε κι έραψε στα μέτρα του τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ (1998), τώρα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ θα πίστευε κανείς πως θα επιδείκνυε μια στοιχειώδη ευθυκρισία κι αντικειμενικότητα για την επιλογή της έδρας των νέων Δήμων, κυρίως με σαφή αξιοκρατικά κριτήρια. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται… με υπόγειες διαδρομές.

Παραθέτουμε μια σειρά από ατράνταχτα επιχειρήματα για να τεκμηριώσουμε το δίκαιο αίτημά μας και προκαλούμε οποιονδήποτε επιθυμεί (με τη δύναμη της πειθούς κι όχι του τραμπουκισμού) να τα αναιρέσει:

1.Μαρμαράς : ο μεγαλύτερος οικισμός στο νέο Δήμο σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Σημειωτέον ότι το χρονικό διάστημα που έλαβε χώρα η απογραφή ήταν κλειστό το παρακείμενο ξενοδοχειακό συγκρότημα του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ κι έτσι ο πληθυσμός (2939) είναι καθαρά πλασματικός (είμαστε σίγουρα 3500 και αυτό φαίνεται κι από το μαθητικό δυναμολόγιο των σχολείων μας). Πιο συγκεκριμένα στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του 2007: Μαρμαράς(230 μαθητές 43% του Δήμου), Νικήτη 163, Άγιος Νικόλαος 96, Μεταγγίτσι (48).
2.Σε 600 τ.μ. κοινοτικό κατάστημα και 400 τ.μ. κοινοτικά κτίρια στεγάζονται άμεσα το σύνολο των υπαρχόντων υπηρεσιών του νέου δήμου και πολλές από τις νέες που θα πάρει ο νέος δήμος.
3.Σε 18.000 τ.μ. χαρακτηρισμένο διοικητικό κέντρο μπορούν άμεσα να κτιστούν όσα κτίσματα χρειάζονται.
4.Με ιδιόκτητη περιουσία του Ν. Μαρμαρά 18.000 στρέμματα εύκολα μπορείς να πείσεις για αποφάσεις εκποίησης ακινήτων για ανέγερση κτισμάτων κι εξόφληση χρεών.
5.ΧΥΤΑ 12 χρόνια δε χωροθετήθηκε. Με ομόφωνη απόφαση του Τ.Σ έχει χωροθετηθεί σε ακίνητο του Ν. Μαρμαρά αλλά, αν δεν υπάρξει έδρα, μάλλον δεν θα επιτραπεί η κατασκευή του.
6.Μαρμαράς: γεωγραφικό κέντρο της χερσονήσου Σιθωνίας με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις προς αυτόν όλων των κατοίκων του νέου Δήμου να είναι μειωμένες κατά 12%.
7.Η ίδια η ζωή και η αγορά έχουν επιλέξει το Μαρμαρά για κέντρο όπου εξυπηρετείται ολόκληρη η Σιθωνία(2 τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ EUROBANK, Λιμεναρχείο, Δασαρχείο, Πυροσβεστική, ΕΛΤΑ, Ιατρεία, Γραφείο ΤΑΞΥ…)
8.Στον τομέα της απασχόλησης η περιοχή της Σιθωνίας χαρακτηρίζεται από το ιδιότυπο παραγωγικό πρότυπο της τουριστικής περιοχής με εκατοντάδες θέσεις εργασίας κι απασχόλησης στο Ν. Μαρμαρά σε ποσοστό άνω του 40% του Δήμου."

Δύο νέες ψηφοφορίες! Πάμε!

Σήμερα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της Ελλάδος διεγράφησαν τέσσερις βουλευτές: Σακοράφα, Δημαράς Οικονόμου από το ΠΑΣΟΚ και Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία!
Όλοι τους για τον ίδιο λόγο: Δεν τήρησαν την κομματική πειθαρχία!!!
Καλούμαστε λοιπόν να απαντήσουμε στην ερώτηση αν συμφωνούμε σε τέτοιου είδους διαγραφές. Μπορεί ο βουλευτής να ενεργεί σύμφωνα με τη συνείδησή του;
Γνωρίζουμε ότι όλοι μας, για την απάντηση, λαμβάνουμε υπόψη μας κάποιες παραμέτρους οι οποίες και δεν μπορούν να αποτυπωθούν στην ψηφοφορία, γι' αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να σχολιάσετε στην ανάρτηση.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας!

Έκλεισαν οι ψηφοφορίες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ!

Έκλεισαν πριν από λίγη ώρα οι ψηφοφορίες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ, σχετικές με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τη Χαλκιδική :
1η. Είχε το ερώτημα: "Να συνενωθούν οι Καλλικράτειοι Δήμοι Πολυγύρου και Σιθωνίας;" Οι αναγνώστες είπαν: ΝΑΙ 225 (54%) ΟΧΙ 147 (35%) Δεν μ' απασχολεί 39 (9%).
Πήραν μέρος 411 αναγνώστες.
2η. Ερώτηση: "Συμφωνείτε με το όνομα Δήμος Δήμος Νέας Προποντίδας". Πήραν μέρος 367 αναγνώστες και είπαν: ΝΑΙ 127 (34%) ΟΧΙ 154 (41%) Μ' αφήνει αδιάφορο 86 (23%).
3η. Ερώτηση: ...>>>>>>>

"Δήμος Αριστοτέλη: Αρναία ή Ιερισσός;". Πήραν μέρος 617 αναγνώστες και είπαν: ΑΡΝΑΙΑ 339 (54%) ΙΕΡΙΣΣΟΣ 226 (36%) Δεν έχει σημασία 52 (8%).
4η. Ερώτηση: "Συμφωνείς με το χάρτη του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στη Χαλκιδική". Πήραν μέρος 420 αναγνώστες και είπαν: ΝΑΙ 152 (36%) ΟΧΙ 259 (61%) Δεν ξέρω 9 (2%).
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1. Η πλειοψηφία των αναγνωστών, με συντριπτική πλειοψηφία, δε γουστάρει το Χάρτη του Καλλικράτη στη Χαλκιδική!
2. Με σχεδόν ίδια ποσοστά οι αναγνώστες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ επιθυμούν τη συνένωση του Καλλικράτειου Δήμου Πολυγύρου με αυτόν της Σιθωνίας!
3. Η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών εκφράζεται υπέρ της Αρναίας, στο θέμα της έδρας του Δήμου Αριστοτέλη!
4. Οι αναγνώστες τάσσονται κατά της ονομασίας "Νέα Προποντίδα" στον Καλλικράτειο Δήμο που προκύπτει από τη συνένωση των τωρινών δήμων Μουδανιών, Καλλικράτειας και Τρίγλιας.
5. ...ότι και να λέμε, φίλοι μου, εμείς ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ έκλεισε και δεν "ανοίγει" σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες και άσχετα με την παράταση της "διαβούλευσης"!
6. Να επαναλάβουμε σε κάποιους ότι η μέτρηση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ δεν έχει καμιά επιστημονική βάση. Απλά δίνεται η δυνατότητα στους αναγνώστες να εκφραστούν με έναν απλό τρόπο!
7. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των αναγνωστών στην ψηφοφορία για το θέμα της έδρας στο Δήμο Αριστοτέλη! Επόμενο ήταν αφού εκεί υπήρξαν και οι μεγαλύτερες αντιδράσεις!
Σας καλούμε να πάρετε μέρος και στην επόμενη ψηφοφορία η οποία θα είναι και πολύ ενδιαφέρουσα!
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!

Η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη

Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης.
Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή . Τριάντα χρόνια διαφθοράς, σπατάλης, ανευθυνότητας και κρατισμού, μας οδήγησαν ...>>>>>>>

εδώ που βρισκόμαστε. Τα σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και η εγκληματική καθυστέρηση και οι επιπολαιότητες της παρούσας κυβέρνησης, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Τη στιγμή αυτή ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει θυσίες που είναι εν πολλοίς άδικες και που ίσως δεν θα ήταν σ’ αυτόν τον ακραίο βαθμό αναγκαίες, αν όλοι είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αλλά, στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον επιλογές. Σε αντάλλαγμα αυτών των θυσιών, μας προσφέρεται χρηματοδότηση 110 δις ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία. Και μας προσφέρεται τη στιγμή που κανείς πλέον άλλος δεν μας δανείζει.

Έτσι έχουν τα πράγματα και κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Με δεδομένη την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, χωρίς την καθαρή στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι πολύ πιθανότερο τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεωκοπίας. Γι΄ αυτό πρότεινα στον πρόεδρο του κόμματος, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, μια επιλογή που θα διαφοροποιούσε τη ΝΔ από τη στάση του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του κρατισμού και του λαϊκισμού χωρίς ταυτόχρονα να ταυτίζουν τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του.

Θέση μου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, διότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για να πάρουμε το «πακέτο σωτηρίας» και να καταψηφίσει κάποια άδικα, και αναποτελεσματικά άρθρα. Άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ, τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

Με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ζητά την καταψήφιση του νομοσχεδίου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ».

Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
Την πήρε επενδύοντας ίσως στο ρεύμα που δημιουργεί η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι πολίτες. Οι υπεύθυνες ηγεσίες όμως, πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να πηγαίνουν κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα. Τι θα γινόταν για παράδειγμα έαν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του Ευρώ ή τα κοινοβούλια τους πήγαιναν με το ρεύμα που υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να βοηθηθεί;

Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω.

Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους, ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή.

Την ώρα που το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή θυσίες, δεν μπορώ να πω στους Έλληνες ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας.

Την ώρα που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα εδώ, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.

Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου « μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ» και θα καταψηφίσω άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ.
Μοναδικός γνώμονας των πράξεών μου είναι το συμφέρον της πατρίδας και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω πλήρως το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου.

Λυπούμαι για την απόφαση του κου Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα.

Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα εκατομμύρια ψηφοφόρους, που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία, για την αγωνιστικότητα, το φιλότιμο και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τους διακρίνει. Η πλειοψηφία τους, αλλά και η πλειοψηφία των υπολοίπων πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση, ακόμα και οργή για τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ. Γι’ αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει για να φτάσουμε με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην Ελλάδα της επόμενης μέρας.

«Κόσκινο» στις περιουσίες των κρατικών λειτουργών ζητούν 48 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Προτείνουν τη δήμευση όσων στοιχείων δεν μπορεί να δικαιολογηθούν
Αυστηρό έλεγχο του πόθεν έσχες για όλους όσους διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια ζητούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της βουλής 48 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Συντασσόμενοι πλήρως με την πρόταση που διατύπωσε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η Βάσω Παπανδρέου, ομάδα 50 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ζητούν για τις περιπτώσεις που διαπιστωθεί πως η απόκτηση ...>>>>>>>

περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να δικαιολογηθούν, να δρομολογείται η κατάσχεσή τους και ν' αποδίδονται στο κράτος.
Ο έλεγχος θα αφορά υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς υπουργείων και περιφερειών, διοικητές, προεδρους και διευθυντές οργανισμών και όσους υποχρεούνται απο τον νόμο σε δήλωση πόθεν έσχες.

Στην επιστολή τους, οι βουλευτές -με επικεφαλής τον βουλευτή Κιλκίς, Θ. Παραστατίδη- αναφέρουν ότι "καθημερινά δεχόμαστε από την ίδια την κοινωνία, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, τη χλεύη και την πλήρη απαξίωση. Είναι κοινωνική απαίτηση, αλλά και απαίτηση σύσσωμης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, να επέλθει κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό μας σύστημα, για να διασώσουμε το πολιτικό μας ήθος και να αποκαταστήσουμε τη βουλευτική μας υπόσταση".

Η πλειοψηφία των βουέυτών που υπογράφουν την πρωτοβουλία προέρχεται από την Περιφέρεια.
ΠΗΓΗ

Πρωθυπουργέ, Γιώργο Παπανδρέου… Μίλησες στον κύριο Σαμαρά για «πλιάτσικο»!

Δηλαδή, σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα: λαφυραγωγία, διαρπαγή!
"…πέσανε στο πλιάτσικο και καταληστέψανε τη χώρα" (Κ. Βάρναλης)
Συνεπώς ΠΟΙΝΙΚΑ κολάσιμες πράξεις!
Δηλαδή θα δικαστούν;
Πότε;
Ή πρόκειται για αερολογίες εσωτερικής κατανάλωσης και εκτόνωσης;
Οι δικαστές δεν βλέπουν, ή δεν διαβάζουν ότι συμβαίνει στη Βουλή;
Υπάρχουν έντιμοι δικαστές;
sibilla

Αγώνας παλαίμαχων!

Με σκορ 2-1 τελείωσε ο αγώνας των παλαίμαχων της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου και του ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ Συκιάς με νικητή τους παλαίμαχους της ΝΙΚΗΣ.
Τα γκολ της νικήτριας ομάδας πέτυχαν ο Καλαϊτζής Δημήτριος και Αραμπατζάκης Δημήτριος, του Τορωναίου ο Μουστάκας Αστέριος.
Αγωνίστηκαν οι: ...>>>>>>>

ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ:
Οικονόμου Νικόλαος, Βασιλάκης Ευθύμιος, Αραμπατζάκης Δημήτριος, Δαγκίλας Δημήτριος, Καζιντέρης Κώστας, Ζούνης Τάσος, Κυρκούδης Χρήστος, Τζηρίτης Αποστόλης, Μεριβάνης Κώστας, Κανατάς Γιάννης, Μέγας Χρήστος, Λιτζερίνος Στέλιος, Νταλαμίτσιος Ηλίας, Κατσιακιώρης Νικήτας, Καλαϊτζής Δημήτριος, Δημητριάδης Ελευθέριος, Συκιώτης Αργύρης, Εδιάρογλου Ισάακ, Σαραφιανός Γεώργιος, Φλέσσας Φώτης.
Προπονητής: Βούλγαρης Νάκος
ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ:
Τζέλιος Αθανάσιος, Σκόνδρας Αθανάσιος, Κυπαρισσάς Αργύρης, Παπανικολάου Ηλίας, Παραλίκας Θεοδόσης, Μουστάκας Αστέριος, Μπακίρας Γεώργιος, Παπανικολάου Τάσος, Φειδάκης Φίλιππος, Καλέσης Αλέξης, Γκαλής Χρήστος, Παρισόπουλος Ευθύμιος.

Εκδήλωση επετείου έναρξης επανάστασης στη Χαλκιδική 17 Μαΐου 1821

Διαμαρτύρονται οι Πυροσβέστες.

Εκτός Ν.Δ. η Ντόρα

Η Ντόρα εκτός Ν.Δ.! Τη διέγραψε ο Σαμαράς γιατί ψήφισε ΝΑΙ στα μέτρα!!!
-Θα μας τρελάνουν όλοι τους, γαμώ τη δημοκρατία μας!
-Μη μου πείτε, πιο σβέλτος ο Παπανδρέου, ε!

Μπράβο σβελτάδα!

Σακοράφα, Δημαράς και Οικονόμου εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ!
Πριν καν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας!
-Τι σβελτάδα αυτός ο Πρωθυπουργός!

Ευχαριστίες...


Υπέρ των μέτρων τάχθηκαν οι Βουλευτές Χαλκιδικής Δριβελέγκας και Λαφαζάνης, πριν από λίγο στη Βουλή, ψηφίζοντας ΝΑΙ!
Τους ...ευχαριστούμε! Τώρα ΝΑΙ, μας έσωσαν... υποθηκεύοντας το μέλλον μας!
-Γλιτώσατε και τη διαγραφή!Το ΝΑΙ της Ντόρας!

Ψήφισε ΝΑΙ η Ντόρα πριν από λίγο για τα μέτρα, στη Βουλή!
Εν αναμονή εξελίξεων!
Μπράβο στη Σακοράφα και τον Γιάννη Δημαρά, αντέδρασαν δηλώνοντας "παρών"!

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κόμματα : Αυτοί κι εμείς!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ.
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (Π.Χ.200).
3.ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 8.
4.ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΩΓΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΕΤΙΑΣ.
5.Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ. ...>>>>>>>

6.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ,ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ.
7.ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.
8.ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ.
9.ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ). ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
10.ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ !
AΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Ενδιαφέρουσα... παρουσία στη Χαλκιδική

Την έκθεση παραδοσιακών - τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στη Χαλκιδική (Καλλιθέα 14-16 Μαΐου 2010) θα εγκαινιάσει την Παρασκευή 14 Μαΐου η υφυπουργός Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου.

Παρατείνεται η διαβούλευση για τον Καλλικράτη;

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΚΕ
Το έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας που συνήλθε στην Αθήνα, τη Δευτέρα 3 Μαίου 2010, αποφασίζει κατά πλειοψηφία τα εξής:
 Πρώτον: Εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ να συνεχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τη διαβούλευση με την Κυβέρνηση, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και συμπληρώσεις στο σημερινό σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με την ελπίδα ότι το τελικό κείμενο, που θα σταλεί ...>>>>>>

προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, θα υπηρετεί τους σκοπούς της μεγάλης μεταρρύθμισης, όπως από δεκαετίας την οραματίστηκε και τη σχεδίασε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε αυτό να μπορεί να γίνει αποδεκτό.
 Δεύτερον: Συγκροτείται Διαπαραταξιακή Επιτροπή αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, η οποία αναλαμβάνει να αξιολογήσει τις προτάσεις των Τοπικών Ενώσεων της χώρας που κατατέθηκαν στο έκτακτο Συνέδριο ή θα αποσταλούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αφορούν στο Χωροταξικό, προκειμένου να τις θέσει υπόψη της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές και βελτιώσεις.
 Τρίτον: Ζητά από την Κυβέρνηση περιθώριο διαβούλευσης τουλάχιστον δέκα πέντε ημερών, πριν το σχέδιο Νόμου έρθει προς συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων.
 Τέταρτον: Αμέσως μετά την εκπνοή των δέκα πέντε ημερών θα συνέλθει εκ νέου το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ προκειμένου να διατυπωθεί η τελική θέση της Αυτοδιοίκησης για το Πρόγραμμα «Καλλικράτης».

Δεν ντρέπεσαι; Φασίστα το Μπουμπούκο!

Κινητοποιήσεις αύριο την Αρναία για τον "Καλλικράτη"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρναίας, παρουσία του Δημάρχου Αρναίας κ. Λάζαρου Λαζάρου, και των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων Βαρβάρας, Νεοχωρίου, Παλαιοχωρίου και Στανού συνεδρίασε την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ» με θέμα «Διαβούλευση επί του Σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό και κατατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 28/4/2010».
Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από την εισήγηση ...>>>>>>>

του Δημάρχου κ. Λαζάρου, τις τοποθετήσεις του Προέδρου, των μελών του, καθώς και των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, αφού άκουσε και τις θέσεις Δημοτών, μελών της Επιτροπής Αγώνα αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Να κληθούν οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Παναγίας και Σταγείρων Ακάνθου με τους οποίους συνενώνεται ο Δήμος Αρναίας στο νέο Δήμο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και να πραγματοποιήσουν από κοινού συνεδρίαση την επόμενη Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 στην αίθουσα κάτω από τον Ανδριάντα του Αριστοτέλη, στα Στάγειρα.
2. Ο Δήμαρχος Αρναίας με κλιμάκιο της Επιτροπής Αγώνα να επισκεφθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε πρώτη φάση και σε δεύτερη το Μέγαρο Μαξίμου και να απαιτήσουν να εφαρμοσθούν τα κριτήρια καθορισμού έδρας του συνενούμενου Δήμου, μεταφέροντας την αναταραχή που έχει ξεσπάσει στη Β. Χαλκιδική και που δεν θα κοπάσει αν δεν εφαρμοσθούν τα κριτήρια.
3. Καλεί τους Δημότες την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010, ώρα 10:30 π.μ., στην Πλατεία Πατριάρχου Βαρθολομαίου Β’ σε παλλαϊκή συγκέντρωση για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα τεκταινόμενα σφραγίζοντας συγχρόνως το Δημαρχείο, για χρονικό άγνωστο διάστημα.
4. Για την περεταίρω κλιμάκωση του αγώνα θα αποφασίσει το Δ.Σ. σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα.

Απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για πλήρη απαγόρευση της μεταλλείας με τη χρήση κυανίου σε όλη την Ε.Ε.

Την πλήρη απαγόρευση της μεταλλείας με τη χρήση κυανιδίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Κομισιόν με μια ιστορική του απόφαση που έλαβε σήμερα, 5 Μαϊου 2010. Η απόφαση έχει τεράστια σημασία για τη χώρα μας όπου προωθούνται τρία προγράμματα μεταλλουργίας χρυσού με κυάνιο, σε Χαλκιδική, Ροδόπη και Έβρο ...>>>>>>

αλλά απειλείται και από αντίστοιχα προγράμματα στη γειτονική Βουλγαρία.

Η πρόταση ψηφίσματος που κατατέθηκε από κοινού από μέλη όλων των παρατάξεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – μεταξύ των οποίων οι Έλληνες Κρίτων Αρσένης, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Νίκος Χουντής και Μιχάλης Τρεμόπουλος – έγινε δεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία του σώματος με 488 ψήφους υπέρ, 48 κατά και 57 απουσίες. Η διατύπωση είναι σαφέστατη και δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Το Ευρωκοινοβούλιο διαπιστώνει την ανεπάρκεια της υπάρχουσας νομοθεσίας να προστατεύσει αποτελεσματικά το περιβάλλον και τη δημοσια υγεία και:
ζητεί από την Επιτροπή να εισαγάγει πλήρη απαγόρευση της μεταλλείας με τη χρήση κυανιδίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από το τέλος του 2011, δεδομένου ότι αυτός είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για την προστασία των υδάτινων πόρων μας από τη ρύπανση με κυανίδια από μεταλλευτική δραστηριότητα.
λαμβάνει υπόψη τις σχετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των συστημάτων της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών, και παροτρύνει ένθερμα για την ανάπτυξη και την εφαρμογή ασφαλέστερων εναλλακτικών μεθόδων μεταλλείας -ιδίως χωρίς τη χρήση κυανιδίων.
ζητεί από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να μην υποστηρίζουν, άμεσα ή έμμεσα, μεταλλευτικά σχέδια που περιλαμβάνουν μεθόδους με τη χρήση κυανιδίων στην ΕΕ, μέχρι να εφαρμοστεί η γενική απαγόρευση, ούτε να υποστηρίζουν τέτοια σχέδια σε τρίτες χώρες.
ζητεί από την Επιτροπή να προτείνει τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για τη διαχείριση αποβλήτων της εξορυκτικής βιομηχανίας, προκειμένου να επιβληθεί σε όλες τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης η υποχρέωση ασφάλισης για τις προκαλούμενες ζημίες και για την κάλυψη όλων των δαπανών αποκατάστασης της αρχικής γεωλογικής και χημικής κατάστασης του περιβάλλοντος σε περίπτωση ατυχήματος ή αστοχίας.
Σε μια τελευταία τροπολογία που ψηφίστηκε, το Ευρωκοινοβούλιο:

ζητεί από την Επιτροπή να ενθαρρύνει τον αναπροσανατολισμό της οικονομίας στις περιοχές στις οποίες απαγορεύτηκε η μεταλλεία με τη χρήση κυανιδίων, με κατάλληλη οικονομική στήριξη στις εναλλακτικές οικολογικές βιομηχανίες, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον τουρισμό.
Η απόφαση αυτή αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τους πολίτες και τις οργανώσεις που εδώ και χρόνια προσπαθούσαν να αναδείξουν τους κινδύνους της χρήσης κυανίου στις μεταλλευτικές δραστηριότητες.
ΠΗΓΗ