Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Ήρθε η ώρα;

Ντόρα δήλωσε ότι τα ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης!
Σαμαράς είπε όχι στα μέτρα και κομματική πειθαρχία για την συγκεκριμένη ψηφοφορία (Δένδιας, απόψε στο ΑLTER).
-Συμπέρασμα: Μήπως ήρθε η ώρα της; (υπόθεση: Η Ντόρα επιμένει και ψηφίζει κι ο Αντώνης διαγράφει!)

Με τ' όνομά τους...

Ο Μαΐλης στον Καρατζαφεροτέτοιο: "επαγγελματίας προβοκάτορας σε διατεταγμένη υπηρεσία" !
Η Κανέλλη στον Μπουμπούκο: "είστε φασίστες" !
-Έτσι για να καταλαβαίνουν κάποιοι κάποια πράγματα, γιατί τους ζάλισε το ύψος του... ημιυπόγειου της γνωστής πολυκατοικίας!

«Νοικοκυραίοι, καλύτερα να πεθάνετε απ’ τη πείνα, παρά να καείτε ζωντανοί, ρε κορόιδα…»


…Αυτό είναι το …ζουμί των δηλώσεων και η προτροπή του ...τρικομματισμού (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση – ξέσπασμα του λαού στην Αθήνα, στην οποία σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με βαρύ τίμημα, το χαμό τριών αθώων εργαζομένων ανθρώπων.
Οι θάνατοι αυτοί, σαφώς επισκιάζουν τα πάντα αυτή τη στιγμή, αφού μπροστά στην απώλεια έστω και μιας ανθρώπινης ζωής, κάθε τι άλλο, είναι περιττό…
Κι ενώ οι απλοί άνθρωποι, στέκονται βουβοί και συγκλονισμένοι από το γεγονός (και απαιτούν έστω μια φορά τη σύλληψη κάποιου άνανδρου δολοφόνου), κάποιοι άλλοι (…ναι, ναι, οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο), έσπευσαν με γοργούς ρυθμούς, να τηρήσουν το πρωτόκολλο (δηλαδή, καταδίκη των επεισοδίων, έκφραση οδύνης, τήρηση ενός λεπτού σιγή) και …να πιάσουν δουλειά, μη χάσουν και το …ένσημο, μέρα …Γενικής Απεργίας…
Και τι μας είπαν;......>>>>>>


Ο Πρωθυπουργός, εκτός από θλιμμένος, ήταν και θυμωμένος !!! χτύπησε το χέρι στο έδρανο (…είχε καιρό να το κάνει αυτό) και μπήκε κατευθείαν στο ψητό, δηλαδή επανέλαβε αυστηρά ότι «όλοι έχουμε τις ευθύνες μας…» (επί λέξει) και ότι δε γινόταν να σωθούμε αλλιώς, παρά μόνο με το ΔΝΤ, με άλλα λόγια δηλαδή, μας είπε «…ρε αχάριστοι, δε φτάνει που σωθήκατε, διαδηλώνετε κιόλας, ου να μου χαθείτε…»

Ο Αρχηγός της ΝΔ (…κρυωμένος, αγχωμένος απ’ την αυτοκάθαρση, δεν ξέρω… πάντως βραχνιασμένος), αλλά πολύ αποφασιστικός, μας είπε περίπου τα ίδια, αλλά με άλλα λόγια, για να διαφοροποιηθεί κάπως (προσβλέποντας στο πολιτικό μέλλον του), πάντως κι αυτός λίγο-πολύ είπε ότι είναι αλληλέγγυος (…στην Κυβέρνηση όχι σ’ εμάς) και ότι καλά είναι να προσέχουμε τις πορείες και τα συναφή, αφού ως γνωστόν «…όποιος νύχτα περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί…»

Ο Καρατζαφέρης, είπε το γνωστό και τετριμμένο, «…για όλα φταίνε οι Κομμουνιστές !!!» κι έτσι οι Αριστεροί (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στον τοίχο, να προσπαθούν να πείσουν ότι δεν είναι …κουκουλοφόροι, ότι δεν είναι …ελέφαντες και να καμαρώνουν για το πόσο καλές και ήσυχες πορείες κάνουν και πόσο τις περιφρουρούν και τέτοια…

Έτσι τελείωσε άλλο ένα …σκληρό μεροκάματο στην Ελληνική Βουλή, που εκτός από επικήδειους για τα αθώα θύματα, χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια των τριών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), να μας προτείνουν (πάντα για το καλό μας), τον καλύτερο τρόπο για να πεθάνουμε …νοικοκυρεμένα… Γιατί αφού ο θάνατος, έτσι κι αλλιώς είναι αναπόφευκτος, προτιμότερο να έρθει από …λόρδα, ούτε θα τον καταλάβεις ένα πράμα, παρά να σε βρει …λαμπαδιασμένο σε καμιά πορεία ή σε καμιά Τράπεζα…

Τώρα, για κάτι άλλα ψιλο - θεματάκια, όπως τι θα γίνει μ’ αυτούς που έφαγαν τα λεφτά και κάνανε το κράτος ένα χρεωκοπημένο μπουρδέλο ή τι θα γίνει με την πείνα που προμηνύεται και κάτι τέτοια ψιλά, η Βουλή θα ασχοληθεί ενδελεχώς αργότερα, μάλλον από Φθινόπωρο, γιατί έρχεται καλοκαιράκι κιόλας και υπάρχουν «τα μπάνια του λαού» που δεν πρέπει να διαταραχθούν από αποφάσεις των θερινών τμημάτων…

Να αποδοθούν ευθύνες προς όλους τους υπεύθυνους!

Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.
● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια ...>>>>>>>

και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".

● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.

Από Indymedia μέσω Βαθύ κόκκινο

Καταδικάζουμε τους φυσικούς όπως και τους ηθικούς αυτουργούς!

Τρεις νεκρούς θρηνεί σήμερα η Ελλάδα, από την εγκληματική ηλιθιότητα κάποιων ανεγκέφαλων διαδηλωτών! Διαδηλωτών οι οποίοι μέχρι τη στιγμή της φωτιάς και του εγκλήματος είχαν όλα τα δίκαια με το μέρος τους, αγωνίζονταν για την επιβίωσή τους, αγωνίζονταν κατά των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης.
Οι πολιτικοί μας (να, στα μούτρα μας) εξέφρασαν τη θλίψη τους για τα θύματα και νομίζουν ότι τους πίστεψε έστω και ένας Έλληνας! Γιατί να τους πιστέψει!
Σήμερα δεν είναι οι φυσικοί αυτουργοί, είναι όμως σίγουρα οι ηθικοί αυτουργοί!!!
Είναι ηθικοί αυτουργοί γιατί είναι άτολμοι ακόμα και σήμερα που είμαστε ένα βήμα μετά το χείλος του γκρεμού! Είμαστε στο κενό με πορεία προς τον... βέβαιο οικονομικό θάνατο και το μαρασμό της ελληνικής κοινωνίας!
-Γιατί δεν τολμούν την εφαρμογή του "πόθεν έσχες" στο σύνολο του πληθυσμού της Ελλάδος; Τι περιμένουν; Τι φοβούνται;
-Ας εφαρμόσουν το "πόθεν έσχες" σε βάθος εικοσαετίας και θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας και τα ελλείμματα και τα χρέη!!!
-Δεν το εφαρμόζουν όμως! Ίσως γιατί φοβούνται ότι πρέπει πρώτοι να "πληρώσουν τη νύφη"!
-Σε κάθε κοινωνία, μικρή ή μεγάλη, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που πλούτισαν σε βάρος του ελληνικού λαού!
-Οι άτολμοι πολιτικοί είναι και ΗΘΙΚΟΙ αυτουργοί των σημερινών γεγονότων!

Φοβάται και κρύβεται!

Με τη συνοδεία της προσωπικής του φρουράς, ο πρώην πρωθυπουργός φυγαδεύτηκε άρον άρον από το Κοινοβούλιο τη στιγμή που είχε ενημερωθεί για τον τραγικό θάνατο των τριών τραπεζικών υπαλλήλων και ενώ στο ελληνικό κοινοβούλιο έσπευδαν άπαντες οι βουλευτές και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. ...>>>>>>>

Ο Κ. Καραμανλής έφτασε στη Βουλή στις 12:30 το μεσημέρι για να παραστεί στην ψηφοφορία για νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Στις 3 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ενημέρωσε τους βουλευτές της Ολομέλειας για το θάνατο των τριών ανθρώπων στην τράπεζα στη Σταδίου. Λίγο αργότερα και ενώ έχει σημάνει συναγερμός και στο ελληνικό κοινοβούλιο αναμένεται ο πρωθυπουργός, με άπαντες τους βουλευτές να καταφτάνουν και δημοσιογράφους να σπεύδουν στο σημείο, ο πρώην πρωθυπουργός, μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων… αποχωρούσε εσπευσμένα με τη συνοδεία της προσωπικής του φρουράς για άγνωστο προορισμό.
ΠΗΓΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα σημερινά γεγονότα.

«Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους δικούς τους ανθρώπους, που πονούν, ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο. ...>>>>>>>

Το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης.
Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά."

ΚΚΕ: Μηχανισμοί προβοκάτσιας

Οι μηχανισμοί του συστήματος και όλοι οι υποστηρικτές της άγριας επίθεσης της πλουτοκρατίας κατά του λαού τρόμαξαν από τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις πορείες του ΠΑΜΕ που μαζί με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, γυναικείες και άλλες οργανώσεις συντάραξαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τρόμαξαν, γι’ αυτό έβαλαν εμπρός τον μηχανισμό της προβοκάτσιας με στόχο να ανακόψουν τη λαϊκή αντεπίθεση.
Η πυρπόληση της τράπεζας στη Σταδίου με τρεις νεκρούς ...>>>>>>

και των κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας είναι έγκλημα με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτές οι ενέργειες είναι χρήσιμες σε αυτούς που επιχειρούν με το ψέμα και τη συκοφαντία να υποτάξουν το λαό.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει σε όλο τον ελληνικό λαό ότι το προβοκατόρικο σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ μπροστά στη Βουλή. Ομάδα προβοκατόρων αρπάζοντας σημαίες του ΠΑΜΕ επιχείρησε με συνθήματα και ενέργειες να παρασύρει διαδηλωτές σε έκτροπα, ώστε να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Η άμεση παρέμβαση της περιφρούρησης της διαδήλωσης τους αφόπλισε και τους απομόνωσε, ενώ τα μεγάφωνα της διαδήλωσης τους κατήγγειλαν.

Την ύπαρξη σχεδίου μαρτυρά η συκοφαντία που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ λίγο μετά κατά του ΚΚΕ, εντός της Βουλής, ισχυριζόμενος ότι το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν στην Βουλή και να την κάψουν. Το ίδιο και οι διάφορες συκοφαντίες που εξαπέλυσαν κατά του ΚΚΕ κανάλια και ραδιόφωνα μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ έδειξαν ότι το οργανωμένο περιφρουρημένο λαϊκό κίνημα μπορεί να εκφράσει και να μετατρέψει σε πολιτική ταξική δύναμη τη λαϊκή αγανάκτηση και να αποκρούσει τα σχέδια προβοκάτσιας, εκφοβισμού του λαού, από όπου και αν προέρχεται. Το ΚΚΕ καλεί όλο το λαό να δώσει με την πάλη του ακόμα πιο αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και στους συμμάχους της, στους μηχανισμούς καταστολής, προβοκάτσιας και συκοφαντίας του λαϊκού κινήματος. Εκφράζει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των τριών εργαζομένων.

Όλοι αύριο στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, να μην περάσει η προβοκάτσια και η συκοφαντία.

ΑΘΗΝΑ 5/5/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ξεδιάντροπα κατηγόρησε το ΚΚΕ

Επίθεση στο ΚΚΕ εξαπέλυσε για το αίμα αθώων πολιτών στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του νεοναζισμού στο ελληνικό κοινοβούλιο!
ΝΤΡΟΠΗ!
sibilla

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

«Βεβαίως είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή μας. Εμείς δεν είμαστε γραμμένοι σε κανένα pay book.
Δεύτερο, δεν κρύβουμε τα λόγια μας, τις θέσεις μας και τις προθέσεις μας. Δεν παίζουμε παιχνίδια. Αυτό που λέμε το πιστεύουμε και ανοιχτά το λέμε και το κάνουμε.
Εγώ λέω να έρθουν μάρτυρες όλοι οι δημοσιογράφοι που ήταν και τα κανάλια έξω από τη Βουλή όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ. Εκεί ήταν χρυσαυγίτες, γνωστοί άγνωστοι που από το 1994 είχαν κάψει το Πολυτεχνείο ...>>>>>>>

και ήταν εκεί μια ομάδα και έλεγε όντως «να καεί, να καεί η Βουλή» και πήγαμε, τους αφοπλίσαμε, τους πήραμε και τα δυο κοντάρια που είχαν με τη σημαία του ΠΑΜΕ. Τους καταγγείλαμε, έγιναν αλυσίδες και όση ώρα ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο. Ίσως αυτοί που ήταν έξω από τη Βουλή, δεν ξέρω αν έχουν δεσμούς αίματος μόνιμους ή προσωρινούς με τον κ. Καρατζαφέρη, αλλά ειλικρινά ο κ. Καρατζαφέρης παίζει το ρόλο του προβοκάτορα σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να επιβάλει ό,τι επιβάλει.

Ο λαός έχει δικαίωμα με τις διαδικασίες της μαζικής, της πολιτικής πάλης, να δημιουργήσει προϋποθέσεις από το να αναθεωρηθεί μέχρι και το να αλλάξει ριζικά το Σύνταγμα.

Δεν καταλάβαμε δηλαδή, τόσα χρόνια η Βουλή δεν αλλάζει το Σύνταγμα; Και βεβαίως ένα Σύνταγμα που το έχουμε καταψηφίσει λέμε στο λαό ότι είναι ένα κακό Σύνταγμα και πρέπει να παλέψει για την δημιουργία αλλαγής αυτού του Συντάγματος. Αλλά από εκεί και πέρα είναι άλλο πράγμα να βγαίνεις ντόμπρα και καθαρά να λες αυτό το Σύνταγμα είναι αντεργατικό και αντιλαϊκό και άλλο πράγμα να είσαι επαγγελματίας, ούτε καν συναισθηματικός, προβοκάτορας».
ΑΘΗΝΑ 5/5/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τρεις νεκροί σε τράπεζα, στην Αθήνα

Σύγκλιση Συμβουλίου Αρχηγών...

Ζήτησε πριν λίγο τη σύγκλιση του Συμβουλίου των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων υπό τον Κάρολο Παπούλια!
Έγινε πριν λίγο στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό Γ.Α.Παπανδρέου.
-Πες πως έγινε! Ποια προβλήματα θα μπορέσουν να λύσουν;

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να κλείσει η τράπεζα...

Στη φωτογραφία η Τράπεζα MARFIN του Βγενόπουλου που κάηκε σήμερα και βρήκαν τραγικό θάνατο τρεις άνθρωποι.
Εργαζόμενοι σ' αυτήν είπαν ότι ζήτησαν από τις 12 η ώρα να κλείσει η τράπεζα αλλά δεν εισακούσθηκαν.

"Το κράτος γυρνά γύρω από την ουρά του κι εμείς εκεί από όπου ξεκινήσαμε."

"Οι γονείς και οι σύλλογοι της Ν. Καλλικράτειας επισκέφτηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Παιδείας κο Θεόδωρο Καρτσιώτη κλείνοντας έτσι τον κύκλο των επισκέψεων σε Αρμοδίους. Εξέφρασαν, για άλλη μια φορά, την ανησυχία τους για την παρατεταμένη αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, η οποία συνεχίζεται έως ότου βρεθεί ασφαλής σχολική στέγη, πλην των προκάτ. Συμπέρασμα του όλου εγχειρήματος, ο πρώτος Αρμόδιος κουνούσε στο χέρι του τις τεχνικές προδιαγραφές των προκάτ αιθουσών και ο τελευταίος ένα fax ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ κατά παραγγελία της Υπουργού που προασπίζεται την ασφάλεια των αιθουσών. Το κράτος γυρνά γύρω από την ουρά του κι εμείς εκεί από όπου ξεκινήσαμε."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Στη Βουλή για τα επεισόδια...

Στη βουλή, εκτάκτως, ο Γ.Α.Παπανδρέου.
Μιλάει, αυτή τη στιγμή, για τα επεισόδια στην Αθήνα.

Θα ανεχθούμε ξανά, αυτούς που προσπάθησαν να ξεπουλήσουν τον τόπο μας;;;

Ουρανούπολη 3/5/2010
«ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ»
Στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής στις 28/4/2010 ο ¨ηγούμενος¨ της Μονής Βατοπεδίου γέροντας Εφραίμ είπε και τα εξής, σχετικά με την έκταση των 8.608 στρ. του κοινόχρηστου δάσους της Ουρανούπολης : «…άρχισαν εκεί, ένας Μίτιντζης, άρχιζε και φώναζε…πήρα το δήμαρχο και του λέω, δήμαρχε εγώ παραιτούμαι από το μετόχι. Πήγαμε στην Εφορία, να δηλώσουμε επιστροφή… άκουσαν για την παραίτηση, έκαναν Δημοτικό Συμβούλιο και ήρθε ο δήμαρχος, πρώτα ...>>>>>>>

μόνος του μια φορά και μετά ήρθαν όλο το δημοτικό συμβούλιο που ήταν άρρενες και με παρακάλεσαν γονατιστοί¨ σας παρακαλούμε, μην το δώσετε πίσω…¨».
Αναφέρεται στον Απρίλιο του 2008 όταν στην Ουρανούπολη είχε προηγηθεί κύμα κινητοποιήσεων και το μοναστήρι είχε αποφασίσει για την επιστροφή του ακινήτου, διότι ήθελε να αποφύγει την δημοσιότητα.
-Ο δήμαρχος, όπως κατέθεσε ο Εφραίμ του είπε ακόμη,«Γέροντα, σε παρακαλώ μην το δώσετε πίσω…σας παρακαλώ, μια χάρη σας ζητάμε»,ενώ εδώ και δύο χρόνια δηλώνει προφορικά και εγγράφως πως οι κάτοικοι της Ουρανούπολης είναι η αιτία που το μοναστήρι δεν τα γύρισε πίσω!!!
Υπάρχει και κάτι άλλο. Όπως έχει διαπιστωθεί το τελευταίο διάστημα στην ιδιοκτησία του μοναστηριού ανήκει ακόμη και σήμερα ο συνοικισμός της Ουρανούπολης, 63.250τ.μ., 44 οικόπεδα, με σπίτια, ξενοδοχείακ.λ.π. Ιδιοκτησίες που ψευδώς μας διαβεβαίωναν ότι γύρισαν πίσω με την 3005/21-12-08 διορθωτική συμβολαιογραφική πράξη, ο δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος Αποστόλης Παπαγεωργίου.
Τα λεχθέντα του δημάρχου στα δημοτικά συμβούλια για το θέμα αυτό είναι καταγεγραμμένα. Μάλιστα στις 29/03/10 στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ουρανούπολης, δήλωνε κατηγορηματικά ότι οι ιδιοκτησίες των κατοίκων έχουν επιστραφεί!!! Όπως και η κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης της μονής Βατοπεδίου, Απ. Παπαγεωργίου στη γνωστή δίκη της Ξάνθης, «…υπήρξαν λοιπόν και εκτάσεις από σπίτια μεταξύ των οποίων και το δικό μου σπίτι στην επέκταση της Ουρανούπολης, τα οποία εμφανίστηκαν ότι μεταβιβάζονται στη μονή, ξεσηκωθήκαμε…συλλαλητήρια…γι’αυτό μετείχα και εγώ…όταν τελείωσε η ιστορία αυτή…εξαλείφθηκαν…και δεν υπήρχε θέμα…».
Γι’αυτό και τα ερωτήματα:
Ήξεραν τι έλεγαν; Δεν γνώριζαν; Μήπως και αυτοί ήταν γρανάζια του μηχανισμού που δούλευε για τοbusiness plan των μοναχών; Ή μήπως παίζαν το παιχνίδι των καταπατητών μεγαλοξενοδόχων της περιοχής;
Το κακό με αυτούς τους δύο τύπους είναι ότι θέλουν να ξαναεμφανιστούν στη σκηνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ο ένας μάλιστα με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ απ’ότι αφήνει να εννοηθεί.
Θα τους ανεχθούμε;;;
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Η παράξενη φωτιά!

Φωτιά στον 4ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών!
Είναι εύκολο μολότωφ να προκάλεσε αυτήν τη φωτιά; Ας το σκεφτούμε!
Να δούμε και τι ακριβώς υπήρχε σ' αυτόν τον όροφο και τι θα κάηκε!
Δείτε στη συνέχεια το βίντεο!
...>>>>>>>


Καίγεται ο 4ος όροφος του Υπουργείου Οικονομικών! Από ποιον;

"Αυτή τη στιγμή στον 4ο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Βασ.Σοφίας έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά!
Στο 4ο όροφο βρίσκονται σημαντικότατα έγγραφα από μεγάλες έρευνες του Υπ.Οικονομικών...
Τώρα το να έφτασε μολότοφ εκεί είναι δύσκολο, κάποιο χέρι το έκανε...!"
http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/05/blog-post_5213.html


Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη


Βίντεο από τα σημερινά επεισόδια στην Αθήνα.

Δείτε στη συνέχεια τέσσερα βίντεο από τη σημερινή διαμαρτυρία στην Αθήνα και τα επεισόδια. ...>>>>>>
Προσπάθεια διαδηλωτών για εισβολή στη Βουλή.

Στη Βουλή προσπάθησαν να μπουν σήμερα οι διαδηλωτές!
Δείτε στη συνέχεια το βίντεο. ...>>>>>>

Τρεις νεκροί στην Αθήνα!

Δυστυχώς, χύθηκε αίμα...

Δυστυχώς, με τρεις (3) νεκρούς στην Αθήνα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη ΓΕΝΙΚΗ απεργία!
Μακάρι να μην υπάρξει συνέχεια! Η κατάσταση είναι σοβαρότατη, είναι μάλλον μόνο η αρχή της έκφρασης της αγανάκτησης ενός λαού που βλέπει να γκρεμίζονται τα όνειρά του και η ζωή του!

Τεράστιες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απαράδεκτη παθητικότητα στην επαρχία!

ΠΑΘΗΤΙΚΗ η στάση του κόσμου στην επαρχία. Θλιβερό παράδειγμα η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής!
Το βάρος των εξελίξεων και αντιδράσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα!
-Γιατί αυτή η στάση των πολιτών; Δεν τους αγγίζει η κατάσταση που δημιουργήθηκε;

Χημικά στη Θεσσαλονίκη

Το Κράτος εναντίον των Πολιτών.
Με χρήση χημικών αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους Πολίτες της Θεσσαλονίκης που διαμαρτύρονται για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους!
-ΑΙΣΧΟΣ!Αθήνα σήμερα, ημέρα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Για πρώτη φορά, από συνδικαλιστικά στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ: «Παπανδρέου Παπατζή»!
Φωνή Λαού, Οργή Θεού!
Διανύσαμε την απόσταση από Πεδίο Άρεως ως Σύνταγμα.
Ένας λαός, μια πορεία!
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενοποιείται στην Ομόνοια με το ΠΑΜΕ και χιλιάδες, ξεπερνούν ίσως το εκατομμύριο, φθάνουν στη Βουλή!
ΟΡΓΗ και κατάρες για τους βουλευτές. Πλήρης απαξίωση της πολιτικής!
Μόνο βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία…
Τώρα (13:15) οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται στο ΠΑΜΕ που έχει φτάσει στο Σύνταγμα.
sibilla


Βρείτε...

...Τι κοινό έχουν οι γαλοπούλες με τους Έλληνες;
Αν δεν τα καταφέρεις να το βρεις δες τη συνέχεια της ανάρτησης ...>>>>>>>

...Τη βγάζουν, δεν την βγάζουν μέχρι τα Χριστούγεννα!

Το όχι του Σαμαρά

Το πολιτικό έκτρωμα που αρχικά έφερε στον κόσμο η μεταπολίτευση και ακολούθως το εξέθρεψαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια με όλα τα στοιχεία της παθογένειας που διαλύει σήμερα την κοινωνική συνοχή στη χώρα μας, δεν μου αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, έστω κι αν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προσέφυγε σε ένα πατριωτικό όχι στα σχέδια του Παπανδρέου και ...>>>>>>>

των λοιπών ΔυΝασΤών του έθνους.
Τώρα έρχεται η μεγάλη ευκαιρία της ουσιαστικότερης αλλαγής που μπορεί να ζήσει ο τόπος. Αυτό μπορεί να συμβεί με την προϋπόθεση το σημερινό ΟΧΙ να συνοδευτεί από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, άμεσα εφαρμόσιμο με γενναίες τομές.
Προσωπικά η πρώτη φράση που έρχεται στο μυαλό μου είναι ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ με αναπτυξιακούς άξονες τους παραδοσιακά δυνατούς μας κλάδους ( τουρισμό, γεωργία) και άμεση χρήση εναλλακτικών ενεργειακών πηγών. Δεν έχει κανένα νόημα να κρατάς εξαθλιωμένους δήθεν αστούς στις πόλεις, ιδιαίτερα μεσούσης της οικονομικής λαίλαπας, ενώ ο φυσικός πλούτος της χώρας μας - ναι αυτός που θέλουν να ξεπουλήσουν – προσφέρεται για άπειρες οικονομικές δραστηριότητες, που θα έβγαζαν τον Έλληνα μισθωτό από την «προκρούστειο κλίνη» στην οποία οδηγήθηκε βίαια ο οικογενειακός προϋπολογισμός του.
Το όχι του Σαμαρά δημιουργεί την ευθύνη ανάληψης πατριωτικών πολιτικών για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο χωρίς εσωκομματική σαβούρα, ένα αύριο με ευκαιρίες για τους πολίτες, όχι για τους πολιτικούς.
Ένα αύριο που θα παράξει πολίτες με εθνική και παγκόσμια παιδεία και πολιτισμό αντιστοίχως και όχι πολίτες Β’ διαλογής.
ΥΓ1 Ο Παπανδρέου, ακόμη κι αν θεωρητικά πετύχει να επαναφέρει τη χώρα σε ένα καλύτερο δρόμο θα το έχει κάνει ματώνοντας λάθος τσέπες και με πολύ πιο αργούς και εξοντωτικούς ρυθμούς.
ΥΓ2 Τίποτα δεν γράφεται, χωρίς να υπάρχει τεκμηρίωση. Απλά αν το επιχειρούσα εδώ θα χρειαζόταν άπειρος χώρος. Επιμέρους αναλύσεις σίγουρα θα ακολουθήσουν.
pistolero

Αυτοί έφαγαν τα λεφτά μας!

Δείτε πόσα χάλασε υπουργός με την συνοδεία του για διαμονή σε Πεκίνο - Παρίσι.
Αυτοί έφαγαν τα λεφτά μας. Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτα. Δείτε την χλιδή και τα χρήματα που χάλασαν υπουργοί και πρώην υπουργοί και σύμβουλοι σε ταξίδια που έκαναν στο Πεκίνο και το Παρίσι.
Η φωτογραφία τα λέει όλα...
κ. Άρη Σπηλιωτόπουλε περιμένουμε... μια απάντηση. Δημόσιο πρόσωπο είστε και έχετε υποχρέωση να απαντήσετε στους πολίτες αυτή της καταχρεοκοπημένης χώρας.
Πηγή

Ο Μητσάρας …ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ! (ναι, ναι, πλάκα κάνω, όπως πάντα άλλωστε …)


Μπαίνει λοιπόν το ερώτημα (μια και σήμερα έχουμε απεργία):
Ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα; Ναι, ναι για την Ελλάδα λέω και για Σήμερα…
Δεν την κυβερνάει στην ουσία το Δ.Ν.Τ. (…σαν να λέμε δηλαδή, μια τεράστια πολυεθνική Α.Ε.), με Γενικό Διευθυντή ή Αντιπρόσωπο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, την …τρόικα της κατ’ αρχήν και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια; Κάπως έτσι είναι, αντικειμενικά, αν και θα μπορούσε να διατυπωθεί και με πιο …κομψό τρόπο…
Θυμάστε λοιπόν …σύμπτωχοι αδελφοί, την ανάρτηση «ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» στις 27/3 και το φίλο μου το Μητσάρα; ε; τα θυμάστε; Όσοι ΔΕΝ τα θυμάστε, αλλά κι όσοι με κράζατε τότε, για να φρεσκάρετε λίγο τη μνήμη σας, ανατρέξτε στο respentza.blogspot.com/2010/03/blog-post_2319.html και δείτε τι έλεγε και τι πρότεινε τότε ο …προφήτης Μητσάρας (…σαρκαστικά βέβαια και στη πλάκα, άσχετα πόσο κατανοητός έγινε…) και συγκρίνετέ το, με το καθεστώς που έχουμε σήμερα. Και παρόλο, που θα μου πείτε με το δίκιο σας «τα ίδια σκ… είναι», ωστόσο πείτε μου –ειλικρινά όμως- ποια σκ… θα προτιμούσατε…
Γιατί τα γράφω τώρα αυτά; όχι βέβαια γιατί πιστεύω σε τέτοιες λύσεις, αυτό είναι αυτονόητο, αλλά γιατί τσατίζομαι, όταν το χιούμορ, η σάτιρα και ο ...σαρκασμός, που τα χλευάζουμε με ευκολία, επιβεβαιώνονται από τη ζωή και μάλιστα με τον πιο …εφιαλτικό τρόπο !!!
ΥΓ. Όσο για το άλλο θέμα, «ας …στοιχειώσουμε τα όνειρά τους, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ !», θα επανέλθουμε, γιατί κάτι σα να …κινείται !

Στην Καρδούλα μου που σήμερα γιορτάζει!