Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Παλεύοντας τις περικοπές!

Ένας... ΠΑΟΚΤΖΗΣ μόνο θα μπορούσε να το σκεφθεί:
Μας έκοψαν, λέει ο Θανάσης, τον 13ο και 14ο μισθό, κάτι πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε εμείς για να παλέψουμε τα "όρνια"!!! Γι' αυτό από σήμερα...
...ο κάθε πελάτης στα 14 ποτά που θα πίνει, τα δύο θα είναι δώρο του καταστήματος! Αυτοί έκοψαν δύο μισθούς εμείς δίνουμε δύο ποτά, αυτά μπορούμε! Φυσικά τα 14 ποτά δεν μετριούνται σε μία μέρα αλλά σε βάθος χρόνου δύο μηνών!
Πρόκειται για το Θανάση Χλιούμη, κατά κόσμο Οικονόμου, στ' Κουρού του Πλατάν', στον Πολύγυρο!

Ποτέ δεν σβήνει αυτό το χρέος!

Τα 320 δις του χρέους που είχαμε και τα 120 δις που δανείζονται τώρα, πιστεύουν ότι κόβοντας 200 ευρώ από τον συνταξιούχο των 500 € θα μπορέσουν κάποτε και χωρίς ανάπτυξη να κάνουν απόσβεση του χρέους;
Μην τρελαθούμε! Ούτε που να το σκέφτονται! Ούτε ο μακακοπαπαεφραίμ του Βατοπεδίου δεν κάνει τέτοια θαύματα!
-Καληνύχτα Ελλάδα!

Τελικά δεν ξέρουν που να βρουν τη λύση!

"Αν υποχρέωναν - ανάγκαζαν, όπως είναι και λογικό, όλους τους καταπατητές δημόσιων εκτάσεων να πληρώσουν για τα καταπατημένα, σήμερα δεν θα είχαμε πέσει στα νύχια του Δ.Ν.Τ., της Μέρκελ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας"!

Διαπρέπει στο Παρίσι.

Κινείται μεταξύ Παρισιού και Πολυγύρου με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς όπου και παρουσιάζει το δικό της έργο! Πρόκειται για την Πολυγυρινή Κατερίνα Βλάχου.
Από αύριο και για τέσσερις μέρες (4/5/6/7 Μαΐου) παρουσιάζει στο Κέντρο Ινδικού Χορού, στο Παρίσι, ένα Ελληνικό Παραδοσιακό ρεπερτόριο διανθισμένο με χορό, θέατρο και αφήγηση!
Κατερίνα, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την πρόοδο κάθε Χαλκιδικιώτη, σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης ένα βίντεο από δουλειά της Κατερίνας Βλάχου. ...>>>>>>>


Γιατί συμπαθέστατε Γ.Α.Π.;

Την βραδιά του debate των πολιτικών αρχηγών, στις τελευταίες εκλογές, ο σημερινός πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου απευθύνει ερώτημα στον τότε ακατονόμαστο "καταλληλότερο" :
"Κύριε ... (φτου-φτου) τα οικονομικά στοιχεία που επικαλείσθε για το έλλειμμα της χώρας είναι τα αληθινά;"
Αυτή σου η ερώτηση τότε, Γ.Α.Π., προβλημάτισε όλον τον κόσμο και συγχρόνως "έβαλε ψύλλους στ' αυτιά μας"! Σκεφτήκαμε ότι κάτι ήξερες περισσότερο αλλά μάλλον δεν ήταν τόσο τραγικό, ότι μπορούσες να το παλέψεις αφού διαρκώς μας τόνιζες ότι λεφτά υπάρχουν!
Γ.Α.Π., χρωστάς μία πειστική εξήγηση στον Ελληνικό Λαό:
-δεν ήξερες;
-το ήξερες και δεν τολμούσες;
-Πείστηκες, και από πού, για το "λεφτά υπάρχουν";
-Συνειδητά έλεγες ψέμματα;
Γ.Α.Π., αν ήξερες και μας κορόιδεψες είναι έγκλημα! Μπορούσες να πεις την αλήθεια που γνώριζες και να μας υποσχεθείς ότι ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ να μας βγάλεις από την τραγική κατάσταση! Νομίζω ότι και τα ποσοστά σου θα ήταν θεαματικότερα! Τώρα... θα καταφέρεις να με πείσεις;

Δείξε μου τους φίλους σου...

Παπαρήγα: ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ & ΑΠΟΔΟΧΕΣ

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Βεβαίως, πρέπει να σας πω ότι εμείς έχουμε και επιπλέον προτάσεις εκτός από την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Και για τη δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών και για την κατάργηση των διάφορων επιδομάτων στις επιτροπές, από τη στιγμή ...>>>>>>>

που η συμμετοχή στην επιτροπή είναι μέρος της βουλευτικής δραστηριότητας, δεν είναι κάτι άλλο. Ούτε μπορεί να ισχυριστούμε ότι οι βουλευτές έχουν κανονικά ωράρια και κάνουν υπερωρίες.
Ξεκαθαρίζουμε όμως το εξής ζήτημα και σε αντίθεση με αυτά που ακούγονται τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα από τα διάφορα εντεταλμένα παπαγαλάκια: Η πρότασή μας αυτή – η οποία δεν είναι καινούρια, την είχαμε κάνει με τη μορφή πολιτικής πρότασης όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ – δεν γίνεται προκειμένου να πείσουμε τους εργαζόμενους ότι πρέπει να δεχτούν μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν γίνεται για τέτοιους υποκριτικούς λόγους, δε γίνεται για να πείσουμε τους εργαζόμενους να δεχτούν αυτά τα βάρβαρα μέτρα χωρίς να αντιδράσουν.
Η θέση μας αυτή ξεκινάει από τη γενικότερη αντίληψη που έχει το ΚΚΕ για το ρόλο των εκλεγμένων στα διάφορα αντιπροσωπευτικά σώματα. Εμείς, το λέμε και στο Πρόγραμμα του Κόμματος, θεωρούμε ότι η συμμετοχή προσώπων στα διάφορα αντιπροσωπευτικά σώματα δεν μπορεί να σχετίζεται με κανένα προνόμιο συγκριτικά με την προηγούμενή τους κατάσταση. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρχει οικονομικό όφελος. Αυτό που εμείς υποστηρίζουμε είναι ότι ένας βουλευτής, ο οποίος για 4 ή για 8 χρόνια δεν μπορεί να ασκήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα, γιατί πραγματικά ο χρόνος δεν του το επιτρέπει και ιδιαίτερα αυτό αφορά τους ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να υπολογίζεται η βουλευτική θητεία ως ένσημα στον ασφαλιστικό του οργανισμό και να παίρνει τη σύνταξη όταν πάψει να είναι βουλευτής ή όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία να πάρει τη σύνταξη κανονικά από τον ασφαλιστικό οργανισμό στον οποίο ανήκε, είτε είναι το ΙΚΑ, είτε είναι ο ΟΓΑ, είτε είναι οποιοδήποτε ταμείο.
Θεωρούμε επίσης πρόκληση, να παίρνουν χρήματα οι βουλευτές, που στην πλειοψηφία τους αποφασίζουν στη Βουλή πολιτική λιτότητας, πολιτική βάρβαρων μέτρων. Φυσικά εμείς έχουμε και άλλες προτάσεις για το ρόλο του βουλευτή. Κατά τη γνώμη μας ο βουλευτής πρέπει να αντιπροσωπεύει και να εκλέγεται, παραδείγματος χάριν, από κάθε παραγωγική μονάδα, εν πάση περιπτώσει από κάθε χώρο δουλειάς και να είναι ανακλητός με την ευθύνη των ψηφοφόρων. Βεβαίως αυτά τα αιτήματα δεν μπορεί να τα δεχτεί το πολιτικό σύστημα στο οποίο ζούμε, αλλά τουλάχιστον εμείς θα επιμείνουμε στην κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και με πολιτικό διάλογο μέσα στη Βουλή να λύσουμε και άλλα ζητήματα.
Ακόμα, να υπογραμμίσουμε το εξής. Γιατί οι βουλευτές αναζητούν υψηλούς μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και διάφορα άλλα προνόμια; Διότι στα περισσότερα κόμματα ισχύει η λογική της ατομικής συγκέντρωσης ψήφων, της ατομικής διαμόρφωσης εκλογικής πελατείας, κουμπαριές κλπ. Για εμάς ο βουλευτής που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ καταρχήν υποδεικνύεται στους ψηφοφόρους από το ίδιο το Κόμμα με εσωτερικές διαδικασίες που κατοχυρώνονται από το καταστατικό. Προτείνονται βέβαια οι βουλευτές, αυτό δε σημαίνει ότι αν σε κάποια περίπτωση εκλεγεί ένας άλλος, ότι δεν μπορεί να είναι ο άλλος βουλευτής, αλλά σε κάθε περίπτωση όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι είναι εγκεκριμένοι με συλλογικές διαδικασίες, ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι αν εκλεγούν δε θα πάρουν ούτε ένα ευρώ βουλευτικού μισθού, ούτε ένα επίδομα, απολύτως τίποτα. Και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τα επιτελεία τα οποία υπάρχουν για τη βοήθεια στη δουλειά και τη στήριξη, δεν είναι ατομικά των βουλευτών, είναι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Θέλουμε με την ευκαιρία να υπογραμμίσουμε και ένα άλλο ζήτημα. Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει μια υποκριτική εκστρατεία – με την οποία διαχωριζόμαστε πλήρως – που επιχειρεί να πείσει το λαό να κάνει θυσίες, και σαν αντάλλαγμα θα γίνουν ορισμένες αλλαγές βιτρίνας στο πολιτικό σύστημα. Παραδείγματος χάριν, κάποιοι να πάνε φυλακή και με κύριο στόχο έτσι ο λαός να βγάλει το άχτι του και τίποτα άλλο. Θέλουν να κρύψουν την πολιτική που ακολουθείται στο πεδίο της οικονομίας και να θεωρηθεί ότι όλα τα σκάνδαλα, οι βρωμιές κλπ, αφορούν κάποια πρόσωπα. Εμείς βεβαίως δεν πρόκειται να στενοχωρηθούμε αν κάποιοι, οι οποίοι πραγματικά βαρύνονται με αδικήματα, πάνε στη φυλακή. Αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρόκειται να γεμίσει τις τσέπες του λαού με χρήμα, δεν πρόκειται να βοηθήσει το λαό να πληρώνει φτηνή βενζίνη, να πληρώνει τα πλατιά είδη λαϊκής κατανάλωσης χωρίς τον φοβερό ΦΠΑ. Είναι μια υποκριτική εκστρατεία ακριβώς για να μη δει ο λαός την αιτία της κρίσης και να μη σκέφτεται τα ελλείμματα που υπάρχουν στην τσέπη του, αλλά να σκέφτεται κάποια ελλείμματα στα κρατικά ταμεία.
Ακούγονται κι άλλες προτάσεις, παραδείγματος χάριν για τη μείωση του αριθμού των βουλευτών. Είτε 400 είναι οι βουλευτές, είτε 100 ή 200, η αντιδραστική πολιτική θα περνάει μέσα από τη Βουλή από τη στιγμή που ο λαός δεν επιβάλλει ανατροπή του συσχετισμού δύναμης που υπάρχει σήμερα. Δεν αλλάζει τίποτα, ακόμα κι αν υπάρχουν 200, 300 ή 400 βουλευτές που δουλεύουν εθελοντικά στη Βουλή. Ολοι οι βουλευτές – ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκουν – με την πολιτική τους δράση εκφράζουν συμφέροντα. Είτε θα εκφράζουν συμφέροντα της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, είτε θα εκφράζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Φαίνεται όμως ότι πέρα από το ενδιαφέρον να εξαγνιστεί το σάπιο πολιτικό σύστημα – που δεν το σώζει τίποτα, παρά μόνο η ανατροπή του – γίνεται μια προσπάθεια η Βουλή να περιοριστεί αριθμητικά, τάχα για οικονομία και στην πραγματικότητα για να εξασφαλιστεί η μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων που υπηρετούν το αστικό πολιτικό σύστημα, που υπηρετούν την κερδοφορία. Σε κάθε περίπτωση εμείς δηλώνουμε το εξής: Έχουμε και παραέχουμε πολλές προτάσεις ούτως ώστε ο βουλευτής να μην έχει τη δυνατότητα να πλουτίσει προσωπικά. Χωρίς να σημαίνει ότι αυτό θα τον κάνει ηθικό απέναντι στο λαό.
Εμείς διακηρύσσουμε το εξής πράγμα: Η αλλαγή της κατάστασης ,έτσι ή αλλιώς θα έρθει έξω από της βουλή. Μόνο η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, προς όφελός τους. Και αυτό είναι το κυριότερο. Σε ό,τι μπορούμε μέσα από τη βουλή, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και με αυτή την έννοια καλούμε τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στο σχέδιο νόμου. Άλλωστε έχουν ακούσει πολλές φορές την άποψή μας και μάλιστα να τοποθετηθούν και ατομικά και όσοι συμφωνούν καλό θα είναι, όσοι διαφωνούν να εξηγήσουν γιατί διαφωνούν. Και ξαναλέω επεκτείνουμε σε μισθούς, επιδόματα, κτλ.
Ακόμα και αν εξοικονομηθούν χρήματα από αυτή την πρότασή μας, οι τσέπες των εργαζομένων θα παραμείνουν άδειες. Είναι όμως μία συμβολή στην υπόθεση που λέει ότι δεν μπορεί να επιτρέπουμε στους λεγόμενους πατέρες της βουλής να διδάσκουν τον ελληνικό λαό, να του κάνουν μαθήματα, όταν οι ίδιοι –εξ’ αιτίας των κομμάτων που ανήκουν– έχουν μεγάλη προσωπική ευθύνη για τις εξελίξεις και για ό,τι θα υποστεί τα επόμενα χρόνια ο εργαζόμενος λαός».

Στην ενδεχόμενη πρόσκληση για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα πάτε;

«Όχι. Και θα σας εξηγήσω γιατί: Εάν η πρόσκληση –γιατί στην ουσία είναι πρόταση του πρωθυπουργού, δεν είναι πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας–γινόταν πριν την ανακοίνωση των μέτρων, θα πηγαίναμε. Παρότι ξέραμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει δεκτή καμία πρότασή μας, ωστόσο ως Κόμμα μέσα στο σύστημα που ζούμε είμαστε υποχρεωμένοι, ιδιαίτερα απέναντι στον ελληνικό λαό να τον εκπροσωπούμε παντού. Και αν θέλετε θα είχαμε και πρόσθετες αποδείξεις για τον ελληνικό λαό να καταλάβει τι σημαίνουν όλα αυτά τα συμβούλια και διαβούλια. Σήμερα όμως αρνούμαστε να γίνουμε κορνίζα και κάδρο στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος ενδιαφέρεται να γίνει μία τέτοια σύσκεψη, ίσως όχι για λαϊκή κατανάλωση, αλλά κυρίως για να δώσει ένα μήνυμα στους συμμάχους του και εκβιαστές ταυτόχρονα, ότι παρά τις διαφωνίες στην Ελλάδα γίνεται διάλογος και ότι όλοι είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη στα μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε έναν ευτελισμό μιας μορφής διαβούλευσης, η οποία μέχρι τώρα βεβαίως δεν έχει δώσει τίποτα, αλλά που εν πάση περιπτώσει αν κρατιόνταν και τα τυπικά προσχήματα θα μπορούσαμε να πάμε».

ΑΘΗΝΑ 3/5/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΚΕ: Κατάργηση της βουλευτικής Σύνταξης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
«Για την κατάργηση της Βουλευτικής σύνταξης»
Αιτιολογική Έκθεση
Αφετηριακή βάση της πρότασης νόμου που καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι η γενικότερη αντίληψη του Κόμματος μας για τον ρόλο των εκλεγμένων στα αντιπροσωπευτικά σώματα, και από την σκοπιά ...>>>>>>>

αυτή αντιμετωπίζει και τα ζητήματα που σχετίζονται με τα θέματα της προσωπικής τους κατάστασης. Αφετηριακή μας θέση είναι ότι η εκλογή στα σώματα αυτά, με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για κανένα προνόμιο των εκλεγμένων σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση τους.
Άλλωστε με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την Λαϊκή Εξουσία και την Λαϊκή Οικονομία που ο κοινωνικός πλούτος θα ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, τα αντιπροσωπευτικά σώματα θα μετατραπούν σε εργαζόμενα σώματα εκπροσώπων που είναι ανακλητοί και δεν ξεκόβουν από την παραγωγή αλλά αποσπώνται ανάλογα με τις ανάγκες.
Από την σκοπιά αυτή τοποθετείται το ΚΚΕ και όσον αφορά την βουλευτική σύνταξη και όσον αφορά την μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει τα τελευταία χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με την βουλευτική σύνταξη, η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η βουλευτική σύνταξη πρέπει να καταργηθεί και ο χρόνος βουλευτικής θητείας να λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του. Ως προς το ύψος της σύνταξης, τα όρια συνταξιοδότησης καθώς και τις λοιπές διατάξεις θα ισχύουν οι κοινές διατάξεις.
Επίσης το ΚΚΕ υποστηρίζει την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών, ή σε άλλες δραστηριότητες του κοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συμμετοχή αυτή δεν συνιστά υπερωριακή απασχόληση αλλά είναι μέσα στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βουλευτή.

Β΄ Επί των άρθρων

Άρθρο 1ο
Προβλέπεται η κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης.

Άρθρο 2ο
Προβλέπεται ότι ο χρόνος βουλευτικής θητείας λογίζεται χρόνος πραγματικής ασφάλισης στον ασφαλιστικό φορέα που ήταν ασφαλισμένος ο κάθε βουλευτής πριν την εκλογή του.

Άρθρο 3ο
Ως προς την ηλικία συνταξιοδότησης και τον καθορισμό του ύψους της σύνταξης ισχύουν οι κοινές διατάξεις του κάθε ασφαλιστικού φορέα.
Άρθρο 4ο

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την δημοσίευση του στην εφημερίδα της κυβέρνησης .

Αθήνα 3-5 -2010
Οι προτείνοντες βουλευτές

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑΝΟΣ

ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

1ο Rally Sprint Χαλκιδικής – Με άρωμα από παλιά…!

Το 1ο Rally Sprint Xαλκιδικής που διοργάνωσε η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Χαλκιδικής ολοκληρώθηκε χθες το απόγεμα με την απονομή των κυπέλλων στο Porto Carras στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής. 17 από τα 21 που ξεκίνησαν τον αγώνα κατάφεραν να τερματίσουν και στα 3 περάσματα της, απλά, καταπληκτικής ε.δ. του Αγίου Παύλου. Μια ε.δ. πολύ απαιτητική τόσο για ...>>>>>>

τα πληρώματα όσο και για τα αυτοκίνητα αλλά με άριστης ποιότητας οδόστωμα που δεν τα καταπόνησε ιδιαίτερα. Μεγάλοι νικητές του αγώνα, αναδείχτηκαν οι Βωβός-"EL EM" με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX.

Oι πρωταθλητές Ελλάδος έδωσαν το παρών στον αγώνα, κυρίως για προσωπική ευχαρίστηση, και οδηγώντας ως συνήθως πολύ γρήγορα και εντυπωσιακά δεν είχαν πρόβλημα στο να πάρουν ακόμα μια νίκη στο ενεργητικό τους στην περιοχή της Χαλκιδικής. Ενθουσιάστηκαν όπως μας δήλωσαν από τον αγώνα ενώ συνάμα με αυτή τους τη νίκη πέρασαν και στην 1η θέση της βαθμολογίας του Κυπέλλου Χώματος.

Στην 2η θέση της γενικής, 23'' περίπου πίσω από τους νικητές, τερμάτισαν οι Μίχος-Γρηγορίου, που σε αυτόν τον αγώνα βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer RS Evolution VIII της κατηγορίας Α με σκοπό την πραγματοποίηση αγωνιστικών χλμ στο χώμα με στόχο την καλύτερη τους προετοιμασία για τους χωμάτινους αγώνες του ΠΠΡ που ακολουθούν στη συνέχεια. Όχι μόνο το κατάφεραν, αλλά ήταν πολύ γρήγοροι και στα 3 περάσματα ενώ και αυτοί εντυπωσίασαν τους θεατές με τα περάσματα τους.

Στο τελευταίο σκαλί του βάθρου των νικητών, ανέβηκαν οι Τσίλης-Αχτίδας με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX. To πλήρωμα αντιμετώπισε κάποια μικροπροβλήματα με το στήσιμο του αυτοκινήτου τα οποία στην συνέχεια έλυσαν καταφέρνοντας να κερδίσουν και την 1η θέση μεταξύ των πληρωμάτων της ΛΕ.Μ.Α.Χ.

Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση για τους "Pazonen"-Παπαρήγα που κυριολεκτικά απογείωσαν το Τoyota Yaris γράφοντας εξαιρετικούς χρόνους που μέχρι και το τέλος του 2ου σκέλους τους έφερναν στην 3η θέση της γενικής. Τελικά τερμάτισαν 4οι γενικής, κερδίζοντας βέβαια την F2, την F3, και την Α/5.

5οι γενικής, 2οι F2, 2οι F3 και νικητές στην Α/6, αναδείχτηκαν οι Οικονόμου-Ανδριανόπουλος με το Citroen C2. Οδήγησαν πολύ γρήγορα και πήραν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε μια από τις επιλεκτικές εμφανίσεις που θα κάνουν φέτος.

Αντίστοιχα καλή και η εμφάνιση των "ΑRMA"-"ARMAKI" με το Νissan Micra της αντιπροσωπείας της οικογένειας. Οδήγησαν ταχύτατα καταφέρνοντας πέραν της 2ης θέσης στην Α/5 να πάρουν και την 3η θέση στην F2 και στην F3.

7οι γενικής τερμάτισαν οι Κούγιας-Κούγια με το Peugeot 206 που παράλληλα βρέθηκαν και 2οι στην Α/6 αλλά και 4οι στην F2 και στην F3. Μια θέση πίσω τους ακολούθησαν οι Βλαχογιάννης-Μπίτσης με το ολοκαίνουριο Honda Civic Type-R που ετοίμασε ο οδηγός, κέρδισαν την Α/7 (5oι στην F2) κάνοντας παράλληλα πολύτιμα χλμ με το αυτοκίνητο εν όψει της συνέχειας.

Μια από τις επιδόσεις του αγώνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή των Σαρητζόγλου-Κυπαρισσά με το Peugeot 205. Kαι αυτό γιατί με ένα καθαρά ασφάλτινο αυτοκίνητο κατάφεραν να τερματίσουν πολύ ψηλά στην γενική, στην 9η θέση, ενώ ήταν και 5οι στην F3 αλλά και 6οι στην F2.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σταθόπουλος-Καλυβιώτης με ένα Honda Civic VTI. Παρά τα αρκετά προβλήματα που αντιμετώπισαν με την προετοιμασία του αυτοκινήτου κατά την διάρκεια της βδομάδας, έδωσαν το παρών στον αγώνα και τελικά έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας και στην 3η θέση της Α/6.

Οι Βελέζης-Μάυρος με το Ford Fiesta ST πραγματοποίησαν τον 1ο τους αγώνα στο χώμα με το αυτοκίνητο, τερματίζοντας 11οι γενικής και 2οι στην Α/7.

Στην 12η θέση της γενικής θα βρούμε τους Κωστή-Αγγλόπουλο που με ένα Opel Ascona κατάφεραν να κερδίσουν την Ε/11 ενώ εντυπωσίασαν και τους θεατές σε σημεία με τις γωνίες που κινήθηκαν.

Το πλήρωμα που τερμάτισε στην 13η θέση της γενικής αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς και αυτό γιατί οι Stratieva-Milanova με το Citroen C2 αποτέλεσαν την 1η ξένη συμμετοχή σε αγώνα της λέσχης (στον 1ο μάλιστα) και όχι μόνο. Παρά την έλλειψη χωμάτινου εξοπλισμού για το C2 οι συμπαθείς Βουλγάρες αποφάσισαν να συμμετέχουν στον αγώνα καθώς ήθελαν να κάνουν έναν αγώνα στο χώμα εδώ και αρκετό καιρό όπως μας δήλωσαν. Και εκτός του ότι ήρθαν με ασφάλτινο set up συμμετείχαν στον αγώνα και με ασφάλτινα λάστιχα (χαραγμένα)! Ο λόγος για αυτό είναι ότι το ασφάλτινο κιτ του αυτοκινήτου περιλαμβάνει φρένα που απαιτούν ζάντες διάστασης 16''. Παρ' όλες τις αντιξοότητες τελικά ξεκίνησαν τον αγώνα και κατάφεραν να τερματίσουν και τα 3 περάσματα! Έμειναν πολύ ικανοποιημένες από την οργάνωση του αγώνα και δήλωσαν ότι του χρόνου θα δώσουν ξανά το παρών αυτή τη φορά με χωμάτινο αυτοκίνητο. Ένα μεγάλο μπράβο τους αξίζει για την θέληση και το πείσμα τους να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους ακόμα και με όχι πλήρης εξοπλισμό.

Το Βουλγάρικο πλήρωμα ακολούθησαν οι Αλεξανδρίδης-Τσακίρης με Toyota Celica, Mαλακτάρη-Κυρλαγκίτση με Fiat Seicento (3ες Α/5), Βούρδας-Χειράκης με Seat Ibiza (3oι Α/7) και Βάτσος-Θεοφανίδης με Peugeot 205 που με συγκινητική προσπάθεια κατάφεραν να φέρουν το αυτοκίνητο στον τερματισμό παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν εξ' αρχής με υπερθέρμανση του κινητήρα.

Στις εγκαταλείψεις του αγώνα θα βρούμε, τους Μαυροδή-Κεχαγιά με Subaru Impreza T555 που εγκατέλειψαν από πρόβλημα στο κιβώτιο, Γκάλφα-Μπατσάρα με Peugeot 106 από πρόβλημα στην ανάρτηση, Ιντζόγλου-Μηλιάδη με Peugeot 206 από πρόβλημα στον πολλαπλασιαστή και Γιαμαλάκη-Σαμιό με Talbot Sunbeam Lotus από μηχανική βλάβη.

Ο αγώνας οργανωτικά κύλισε ομαλά, με τα περισσότερα πληρώματα να φεύγουν ευχαριστημένοι τόσο από την οργάνωση όσο και από την ποιότητα της ε.δ.. Ο αγώνας συγκέντρωσε αρκετούς θεατές που και αυτοί στην πλειοψειφία τους έμειναν ευχαριστημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν.

Η ΛΕ.Μ.Α.Χ θέλει να ευχαριστήσει την Νομαρχία Χαλκιδικής για την αμέριστη βοήθειά της, όλους τους χορηγούς, χορηγούς επικοινωνίας και υποστηρικτές του αγώνα για την άψογη συνεργασία μαζί τους αλλά και την λέσχη του ΑΟΘ για την πολύτιμη βοήθεια της στην οργάνωση του αγώνα με έμψυχο δυναμικό και υλικά.
Από τη ΛΕ.ΜΑ.Χ

Πρόβατα ξυπνάτε!

…Στο μυαλό του Έλληνα πολίτη (και ψηφοφόρου, εννοείται…) Νο 2Πως ορίζεται η ΒΙΑ και ποιος καταλύει το Σύνταγμα;*

«Ναι, θα κατεβούμε στους δρόμους, αν επιβληθούν νέα μέτρα…»
Απάντηση και θέση του 51,3% των ερωτηθέντων, στις δημοσκοπήσεις της Πρωτομαγιάς…

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Σύνταγμα της Ελλάδας στο τμήμα Δ΄ (Ακροτελευταία διάταξη), άρθρο 120 παρ. 4

Φαντάζομαι ότι προφανώς, οι συντάκτες συνταγματολόγοι, λέγοντας «..να το καταλύσει με τη βία» (το Σύνταγμα), εννοούν στρατιωτικό πραξικόπημα ή …κομμουνιστικό κίνδυνο (!!!) ή τι άλλο ;;; Βέβαια η λέξη «ΒΙΑ» και το από ποιόν, ενάντια σε ποιόν ασκείται (κι επομένως ποιος καταλύει το Σύνταγμα, βλέπε Νέα Μέτρα…) μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες…
Μια απ’ αυτές, δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τη Ρεσπέντζα, αλλά δεν την ξανα-αναπαράγω, γιατί η …Αντιτρομοκρατική ψάχνει και στα blogs για τρομοκράτες του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ κι όχι αλλού, όπως θάπρεπε…
*Και φυσικά, το ζητούμενο είναι, πως ερμηνεύουμε τη λέξη «ΒΙΑ» εμείς οι Πολίτες και πως τη συνδέουμε με μια γενική κάθοδο στους δρόμους, όπως λέμε στα γκάλοπ, σε ποσοστό 51,3% !!!
Κοινή πρωτοβουλία Ψωμιάδη-Ζωγράφου για καθαρισμό ακτών!

Άψογος συνδιασμός πεζοδρομίου και οδικής σήμανσης!

-Στην αρχή ήταν μια απλή πινακίδα (στον μέσον του πεζοδρομίου) η οποία και απαγόρευε τη στάση και τη στάθμευση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης του Πολυγύρου!
-Χρειάστηκε να τοποθετηθεί κι ένα STOP, επιπλέον, για την προειδοποίηση των οδηγών!
-Απαιτήθηκε να απαγορευτεί και η στροφή δεξιά, και φυσικά η απαραίτητη πινακίδα μπήκε στον ίδιο στύλο-κορμό!
Σε όλη αυτή την ιστορία κανείς δε νοιάστηκε ότι οι πινακίδες είναι στη μέση του πεζοδρομίου (άστρωτου πεζοδρομίου στο κέντρο της πόλης, ένα απλό τσιμέντωμα από την εποχή που ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον ΠΟΛΥΓΥΡΟ) και το ύψος της τελευταίας πινακίδας από το έδαφος σε λιγότερα από 100 εκατοστά!!!
Ένα ύψος απαγορευτικό σε κάθε περίπτωση και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ να τραυματίσει σοβαρά κάποιον πεζό ακόμα και με ύψος μικρού παιδιού!
Επειδή, λοιπόν, είναι ικανοί κάποιοι να βάλουν κι άλλες πινακίδες, μέχρι που να αναγκαστούν να σκάψουν κιόλας το έδαφος, να τις κάνουν υπόγειες, ας μεριμνήσει για το θέμα η ΤΡΟΧΑΙΑ Πολυγύρου.
Υ.Γ. Διαφορετικού τύπου, αλλά το ίδιο αστείες πινακίδες σήμανσης υπάρχουν και στην εδώ και μήνες "απαγορευμένη" ζώνη των Έξι Βρυσών!

Χάλια αδιόρθωτα στο κέντρο του Πολύγυρου!