Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Η απόφαση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Το Δημοτικό Συμβούλιο ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ στη σημερινή του συνεδρίαση και επικαλούμενο την ανάπτυξη της Χαλκιδικής και την εξυπηρέτηση των Πολιτών αποφάσισε να αποτελεί θέση του:
1. Ο Δήμος της Πρωτεύουσας του Νομού πρέπει να είναι ισχυρός.
2. Λίγους και ισχυρούς Δήμους για τη Χαλκιδική, όχι περισσότεροι των τριών Δήμων.
3. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Πολυγύρου θα πρέπει να αποτελείται από τους Καποδιστριακούς Δήμους: ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, Ανθεμούντα, Ζερβοχωρίων, Ορμύλιας, Σιθωνίας και Τορώνης.
-Βέβαια ακόμα προσπαθούν να βρουν "όμορφο" τρόπο να εμφανίσουν προς τα έξω την απόφαση και διαφωνούν στη διατύπωση!

"Στα κρύα του λουτρού"!

Στα κρύα του λουτρού μας άφησαν από το Δήμο Πολυγύρου!
Μας άφησαν να παρακολουθήσουμε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ) από το δημοτικό ραδιόφωνο Πολυγύρου και τη στιγμή που θα έπαιρναν την απόφαση ... μας διέκοψαν τη μετάδοση! Μπράβο! Να χαρώ ενημέρωση! Μπράβο στα παιδιά!

Σιγά μην είναι ο μοναδικός ...!

Ισχυρός Δήμος Πολυγύρου...

Προβλέπονται από τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ισχυροί Δήμοι, επιθυμούν ΟΛΟΙ, στο Δ.Συμβούλιο, ισχυρό Δήμο Πολυγύρου, ΟΛΟΙ επιθυμούν τρεις Δήμους στη Χαλκιδική ή τουλάχιστον λιγότερους των πέντε!
-Με ΠΕΝΤΕ δήμους στη Χαλκιδική ο Δήμος Πολυγύρου δεν μπορεί να είναι ισχυρός και σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτουν...! Οψόμεθα!

Κατά της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Ευθεία βολή του Αργύρη Λαφαζάνη κατά της απόφασης της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και του Γιάννη Δριβελέγκα για τους πέντε Δήμους στη Χαλκιδική, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου!

Υπέρ του ενός Δήμου στη Χαλκιδική.

Βαγιωνάς Γιώργος, βουλευτής Ν.Δ. Χαλκιδικής: "Είμαι κατά 60% υπέρ του ενός Δήμου στη Χαλκιδική"
(στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου)

Ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Καλλιθέα!

Αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, βρέθηκε σήμερα νεκρός με διαμπερές τραύμα στο κεφάλι, από πυροβόλο όπλο.
Το έγκλημα έγινε στην Καλλιθέα Χαλκιδικής και προανάκριση διενεργεί το τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.

Η Ανανεωτική Αριστερή λύση.

Καλώςτα τα παιδιά……........ από τα παλιά…. ….
«Να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών», δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος.
Αυτό κι αν είναι υπεύθυνη στάση του πρώην ηγέτη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ανανεωτική Αριστερά λύση με λίγη δόση σταλινισμού είναι εδώ, μπράβοοοο!
-Να περιμένουμε αντίδραση από τον νέο ηγέτη ή ζητάμε πολλά;
Ο Πολυγυρινός

Μέρος του προσωπικού έχει αντικατασταθεί από αλλοδαπούς, που υποτίθεται ότι κάνουν πρακτική άσκηση στα ξενοδοχεία του Νομού Χαλκιδικής.

ΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών στη Βουλή:
ΘΕΜΑ: Απλήρωτοι αλλοδαποί εργαζόμενοι ως μαθητευόμενοι στα ξενοδοχεία του Νομού Χαλκιδικής.
Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει με το εργασιακό καθεστώς που επικρατεί σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους της Χαλκιδικής, όπου μεγάλο μέρος του προσωπικού έχει αντικατασταθεί από αλλοδαπούς, που υποτίθεται ότι κάνουν πρακτική άσκηση και αμείβονται με εξευτελιστικά χαμηλούς μισθούς, ενώ εργάζονται ως επαγγελματίες του κλάδου.
Οι μεγαλοξενοδόχοι προσλαμβάνουν, μέσω των δουλεμπορικών ...>>>>>>

γραφείων εύρεσης εργασίας, νεαρά παιδιά κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τα οποία τους κοστίζουν ελάχιστα. Με τον μανδύα της μαθητείας, τούς πληρώνουν λιγότερο από ένα ευρώ την ώρα, για να δουλεύουν 10 ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα δίχως ασφαλιστικά, επαγγελματικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα με αποτέλεσμα την μεγάλη ανεργία του κλάδου.
Για την κατάσταση αυτή ευθύνονται διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και η Ε.Ε. γιατί με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στηρίζουν ουσιαστικά και τυπικά τους μεγαλοεργοδότες για να εξασφαλίζονται τα κέρδη τους και ταυτόχρονα ωθούν τους εργαζόμενους σε ελαστικές μορφές εργασίας και μαζική ανεργία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί αν θα παρέμβει η κυβέρνηση για να σταματήσει άμεσα το απαράδεκτο καθεστώς της απασχόλησης αλλοδαπών εργαζομένων με το πρόσχημα της μαθητείας και τι μέτρα θα λάβουν για να διασφαλιστεί η δουλειά των εργαζομένων στον συγκεκριμένο κλάδο με τήρηση των συλλογικών συμβάσεων και των ασφαλιστικών και των υπόλοιπων εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης

Γιάννης Ζιώγας

Σοφία Καλαντίδου

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Λαϊκής Συνέλευσης Δήμου Αρναίας (23/4)

Στην Αρναία, έδρα του Δήμου Αρναίας και στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου, συνήλθαμε σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 και ώρα 18.00, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου, σε Πάνδημη Λαϊκή Συνέλευση, υπερχίλιοι δημότες από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αρναίας, μαζί με το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους φορείς της πολιτείας, της διοίκησης και της κοινωνικής ζωής, τα τοπικά Συμβούλια και τους λοιπούς φορείς του τόπου μας, προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη φημολογούμενη μεταφορά της έδρας ...>>>>>>

του νέου, Δήμου, που θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Χαλκιδική, από την Αρναία στην Ιερισσό, στα πλαίσια των επικείμενων συνενώσεων των Δήμων, σύμφωνα με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση υπό τον τίτλο «Καλλικράτης», την οποία εξήγγειλε η Κυβέρνηση.
Στην πάνδημη Λαϊκή Συνέλευση, που όμοιά της σε όγκο και παλμό δεν ξανάγινε, παρέστησαν:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της περιοχής κ. Νικόδημος
Οι βουλευτές Χαλκιδκής: κ.κ. Αργύριος Λαφαζάνης και Γεώργιος Βαγιωνάς
Ο τ. υφυπουργός κ. Χρήστος Πάχτας
Ο νομάρχης Χαλκιδικής κ. Αστέριος Ζωγράφος
Ο Αντινομάρχης κ. Δημήτριος Τζηρίτης
Ο Δήμαρχος Αρναίας κ. Λάζαρος Λαζάρου
Όλοι οι διατελέσαντες Δήμαρχοι
Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι πρόεδροι και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων
Εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών φορέων του Δήμου και υπερχίλιοι δημότες από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αρναίας.
Ο Δήμαρχος κ. Λάζαρος Λαζάρου στο χαιρετισμό του ανέλυσε τους σκοπούς της Λαϊκής Συνέλευσης που ήταν:
1. Η παράθεση απόψεων και επιχειρημάτων αντίκρουσης της φημολογούμενης και επιχειρούμενης μεταφοράς της ΕΔΡΑΣ, από την Αρναία στην Ιερισσό του νέου υπό σύσταση μεγάλου Δήμου, που φημολογείται ότι θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Χαλκιδική, στα πλαίσια της εξαγγελθείσης νέας διοικητικής μεταρρύθμισης με το όνομα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
2. Η διατράνωση του αιτήματος να παραμείνει η έδρα στην Αρναία όπου βρίσκεται εδώ και έναν αιώνα περίπου και,
3. Η απόφαση να αγωνισθούν οι δημότες και οι φορείς του τόπου με κάθε νόμιμο μέσο για να αποτραπεί το ολέθριο για την Αρναία εγχείρημα, ώστε η έδρα του Νέου Δήμου να παραμείνει εδώ που ήταν πάντοτε.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν όλοι οι θεσμικοί παρευρισκόμενοι και αρκετοί δημότες και, ύστερα από έντονο αλλά πολιτισμένο διάλογο.

Ψ Η Φ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α:

Α. Ζητούμε, ευρισκόμενοι σε απόλυτο δίκαιο, να παραμείνει στην Αρναία η έδρα
του νέου, υπό σύσταση μεγάλου Δήμου, που φημολογείται ότι θα δημιουργηθεί
στη Βόρεια Χαλκιδική και
Β. Θα αγωνισθούμε δυναμικά με κάθε νόμιμο μέσο για την αποδοχή εκ μέρους της
Κυβερνήσεως του αιτήματος αυτού και για την αποκάλυψη όσων κρυφά και
μακριά από το φως της διαφάνειας σχεδίασαν αυτήν την ανήκουστη πράξη που
αναστάτωσε την κοινωνική γαλήνη του τόπου
Γ. Στο αίτημα μας αυτό συνηγορούν και όλοι οι λόγοι που ακολουθούν. Λόγοι που
συγκρινόμενοι με οποιουσδήποτε άλλους που πιθανόν προβάλλονται από τρίτους
ενδιαφερόμενους, κατά τις απόψεις μας, υπερτερούν συντριπτικά:

1. Πως είναι δυνατό έτσι απλά, με μια μονοκονδυλιά, να διαγράφεται ένας Δήμος όπως αυτός της Αρναίας, που για 77 συναπτά χρόνια (από το 1918 ως και το 1995, δηλαδή μέχρι τον «Καποδίστρια»), υπήρξε πρωτεύουσα της Επαρχίας Αρναίας, της μιας εκ των δύο Επαρχιών της Χαλκιδικής. (Η άλλη ήταν η «Επαρχία Χαλκιδικής» με πρωτεύουσα τον Πολύγυρο).
2. Πως είναι δυνατό η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Χαλκιδικής με τις δεκάδες υπηρεσίες που ήταν και παραμένει καταχωρημένη σε όλα τα ιστορικά, γεωγραφικά, σχολικά, εκκλησιαστικά, τουριστικά κτλ. βιβλία ως πρωτεύουσα της Επαρχίας Αρναίας και που έτσι την είχαν βιώσει ολόκληρες γενιές ανά το πανελλήνιο, να σβήνεται από το χάρτη, αβασάνιστα χωρίς κανένα επιχείρημα.
3. Ο Πολύγυρος και η Αρναία ήταν ανέκαθεν οι δύο πόλοι γύρω από τους οποίους κυλούσε η ζωή και η δράση ολόκληρης της Χαλκιδικής. Πως είναι δυνατό να εξαφανίζεται ο ένας πόλος, έτσι στα καλά καθούμενα, και να διακόπτεται με βίαιο τρόπο η αναπτυξιακή συνέχεια, τόσο της ίδιας, όσο και ολόκληρης της κοντινής και ευρύτερης περιοχής της.
4. Αλλά και στην ιστορία αν ανατρέξουμε, θα δούμε ότι η Αρναία ήταν ανέκαθεν, από τον καιρό της τουρκοκρατίας, πρωτεύουσα των Μαντεμοχωρίων και μεγάλο διοικητικό κέντρο της Βόρειας Χαλκιδικής. Κι αυτό γιατί την ευνοεί η γεωγραφική της θέση. Βρίσκεται στο κέντρο της Βόρειας Χαλκιδικκής σε σημείο μάλιστα που διευκόλυνε και δευκολύνει ίσαμε σήμερα τη σύνδεσή της με τα περισσότερα χωριά, σε καταφανή αντίθεση με την Ιερισσό που βρίσκεται στο απώτατο ανατολικό άκρο της Βόρειας Χαλκιδικής.
5. Και μια που γίνεται ο λόγος για γεωγραφική θέση: Η Αρναία απέχει μόλις 50 λεπτά από το μεγάλο διοικητικό κέντρο όπου εδρεύει η Περιφέρεια, τη Θεσσαλονίκη, στην οποία είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν οι αιρετοί και οι Δημότες, ενώ η Ιερισσός απέχει χρόνο υπερδιπλάσιο. Και ενώ όλοι προσπαθούν να ζυγώσουν στη Θεσσαλονίκη, και ενώ η τελευταία επεκτείνεται ραγδαία προς τη Χαλκιδική (Βασιλικά, Γαλάτιστα κλπ.), στην περίπτωση μας αντί να επιδιώκουμε να την πλησιάζουμε, της γυρίζουμε την πλάτη, και φεύγουμε προς το μακρινότερο σημείο, την Ιερισσό, το απώτατο -όπως προαναφέρθηκε- άκρο της Β. Χαλκιδικής, στα όρια της μοναστικής πολιτείας του Άθω.
6. Η τυχόν κατάργηση της Αρναίας ως έδρας Δήμου θα επιφέρει τον οικονομικό μαρασμό και της ίδιας της πόλεως αλλά και της ευρύτερης περιοχής, γιατί η ύπαρξη της έδρας του Δήμου και των Υπηρεσιών αποτελούν το βασικό κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας, αφού η περιοχή σε πολύ μικρό ποσοστό στηρίζεται στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα παραγωγής, ενώ ο τριτογενής, δηλαδή η ύπαρξη και λειτουργία των υπηρεσιών, είναι αυτός που στηρίζει σε μεγάλο ποσοστό της οικονομία της Αρναίας και της περιοχής. Αντίθετα η Ιερισσός ως παραλιακή-τουριστική πόλη και ως πύλη προσκυνητών και επισκεπτών για το ΄Αγ. ΄Ορος έχει κίνηση όλο το χρόνο και έχει αναπτυξιακή προοπτική την οποία ελάχιστα θα επηρεάσει η καθιέρωση της ως έδρας Δήμου.
7. Στην Αρναία εδρεύει σήμερα ένα πλήθος υπηρεσιών με τις οποίες ο πολίτης συναλλάσσεται καθημερινά, αφού πολύ εύκολα μπορεί να μεταβεί σ’ αυτήν. Ενώ αντίθετα στην Ιερισσό που είναι τερματικός σταθμός μιας πολύωρης, πολυδάπανης πορείας, δεν υπάρχει αυτή η υποδομή.
8. Γεννάται τέλος το ερώτημα: Τι θα γίνουν τα τόσα δημόσια κτίρια (συνολικού εμβαδού άνω των 5.000μ2) καθώς και οι άλλες υποδομές που για μισό και πλέον αιώνα το κράτος δαπάνησε για να στεγάσει τις υπηρεσίες του;
Ιδού ο κατάλογος των υπηρεσιών που σήμερα λειτουργούν στην Αρναία:
• Ιερά Μητρόπολη (σε καινούργιες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις)
• Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.)
• Γραφείο Πολεοδομικών Μελετών και Εφαρμογών
• ΙΚΑ (Διοικητικές Υπηρεσίες και Ιατρεία σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• ΟΑΕΔ (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• Γραφείο Α/θμιας Εκπαίδευσης
• Κτηνιατρείο (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• Κ.Ε.Γ.Ε. Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• Δασαρχείο (σε ιδιόκτητο κτίριο)
• Τράπεζες Αγροτική και Εθνική (ιδιόκτητα κτίρια) καθώς και Eurobank
• Κέντρο Υγείας (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο-ένα από τα 14 που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα)
• Μαθητική Εστία με εστιατόρια και ξενώνα (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• ΕΛΤΑ
• Αστυνομικό Τμήμα
• Πυροσβεστικό κλιμάκιο (σε δημόσιο κτίριο)
• Ειρηνοδικείο (σε σύγχρονο ιδιόκτητο κτίριο)
• ΔΕΗ
• ΟΤΕ (σε ιδιόκτητο κτίριο)
• Τοπικό Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης
• Ένωση Αγροτικών, Κτηνοτροφικών και Δασικών Συνεταιρισμών Βόρειας Χαλκιδικής (με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις γραφείων, αποθηκών κλπ)
• Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βόρειας Χαλκιδικής καθώς και χωροθετημένος Χ.Υ.Τ.Α.
• Διαδημοτικά Σφαγεία Βόρειας Χαλκιδικής (τριών γραμμών με μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής – μοναδική σε όλη τη Χαλκιδική σε σύγχρονες εγκαταστάσεις) τα οποία πρόκειται να λειτουργήσουν εντός του έτους.
• Συμβολαιογραφεία
• Υποθηκοφυλακείο
• Αθλητικές υποδομές (Εθνικό Στάδιο, κλειστά γυμναστήρια)
• Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο (σε ιδιόκτητο κτίριο-διατηρητέο μνημείο)
• Μουσείο υφαντικής (σε ιδιόκτητο-παραδοσιακό κτίριο)
• Δημόσια βιβλιοθήκη (σε ιδιόκτητο κτίριο)
• Δημοτικό Ωδείο (σε ιδιόκτητο κτίριο)
• Κ.Ε.Π.
• 5 ΚΑΠΗ
• Γηροκομείο που είναι το μοναδικό σε όλη τη Χαλκιδική και φιλοξενεί ηλικιωμένους από όλο τα νομό (σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις)
• Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο
• επίσης και Παιδικούς Σταθμούς και Σχολεία όλων των Βαθμίδων : Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Ενιαίο Λύκειο και ΕΠΑΛ-ΤΕΕ (το μοναδικό στη Βόρεια Χαλκιδική) στο οποίο φοιτούν παιδιά από όλη τη Βόρεια Χαλκιδική.
9. Με όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η Αρναία δεν αποτελεί απλά μόνο την Ιστορική Έδρα, αλλά μια σύγχρονη λειτουργική Έδρα, αφού:
• Διαθέτει το σύνολο των αναγκαίων υπηρεσιών, φορέων και ιδρυμάτων.
• Έχει ευκολότερη πρόσβαση από όλες και προς όλες τις κατευθύνσεις, για άνετη μετακίνηση και κάλυψη των αναγκών των πολιτών του νέου δήμου. Είναι ο μόνος, από τους νέους δήμους σε ολόκληρη τη Χαλκιδική μετά από τον Πολύγυρο, ο οποίος από 1-1-2011, έχει ετοιμότητα να λειτουργήσει άμεσα στις περισσσότερες υπηρεσίες που προβλέπονται από τον Καλλικράτη. (Στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό κατά τις εκτιμήσεις μας, ιδιαιτέρως εάν ληφθούν υπόψη οι τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες)
• Διαθέτει το μεγαλύτερο παραδοσιακό απόθεμα από όλους τους οικισμούς του νομού Χαλκιδικής και είναι κηρυγμένος «Ιστορικός Τόπος» από την αείμνηστη Υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη (ΦΕΚ 759/31-10-86).
• Πέρα από αυτά η Αρναία αποτελεί εδώ και δεκαετίες κοιτίδα παραδόσεων και εθίμων καθώς και κέντρο έντονης πολιτισμικής δραστηριότητας με φορείς που αποτελούν κατά βάση τμήματα του Δήμου (Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο, Πολιτιστική Εταιρεία, Μεικτή Τετραφωνική Χορωδία (εκπροσώπησε επισήμα τη χώρα στο εξωτερικό), Φιλαρμονική (από το 1934), Χορευτικά συγκροτήματα, Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βορείου Χαλκιδικής κ.α.). Όταν η Αρναία πάψει να είναι έδρα Δήμου, όλα αυτά μοιραία θα εκλείψουν, συνέπεια της υποβάθμισης και του μαρασμού. Μαρασμός ο οποίος θα συμπαρασύρει και όλα τα γύρω χωριά που θα ερημώσουν κι αυτά. Έτσι ένα ολοζώντανο κομμάτι της Χαλκιδικής θα οδηγηθεί σε βέβαιο και αμετάκλητο θάνατο.
10. Όμως αν η Κυβέρνηση επιθυμεί να δημιουργήσει έναν βιώσιμο, δυνατό, μεγάλο Δήμο στη Βόρεια Χαλκιδική έχει στα χέρια της τη λύση. Να δημιουργήσει ένα και μόνο Δήμο στην περιοχή αυτήν με συνένωση των τεσσάρων σημερινών Δήμων: 1. Σταγείρων – Ακάνθου, 2. Παναγίας, 3. Αρναίας και 4. Ζερβοχωρίων με τη φυσική έδρα του, την Αρναία.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΣΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΑΡΝΑΙΑ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα 26/04: Η Παγκόσμια πρωτιά της Ορμύλιας!

Στο Τσερνόμπιλ έχουν συμβεί συνολικά 32 συμβάντα που χαρακτηρίζονται ως "ατυχήματα" σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Το ατύχημα για το οποίο το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ είναι γνωστό όμως, είναι αυτό που έγινε 24 χρόνια πριν, στις 26 Απριλίου του 1986. Μια έκρηξη και πυρκαγιά στον αντιδραστήρα Νο 4 του εργοστασίου οδήγησε σε συμβάν της μέγιστης βαθμίδας της κλίμακας των πυρηνικών ατυχημάτων με δεκάδες θανάτους να σχετίζονται άμεσα με αυτό και πολλούς περισσότερους από τη ραδιενέργεια ...>>>>>>>

που απελευθερώθηκε.

Με περηφάνια σας παρουσιάζουμε σήμερα δημοσιεύματα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που αναφέρονται στην πρώτη διαμαρτυρία- διαδήλωση για το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ (26 Απριλίου 1986), που πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας με πρωτοβουλία του πυρηνικού επιστήμονα, Γιάννη Γιοματάρη, και με τη συμμετοχή ευαισθητοποιημένων νέων του χωριού μας. Κι ίσως να αποτελεί και παγκόσμια πρωτιά.
Αυτή η αυθόρμητη διαδήλωση για το Τσερνόμπιλ έγινε, ύστερα από μια συζήτηση που έλαβε χώρα σε μια καφετέρια του χωριού, στην οποία ο Γιάννης Γιοματάρης, (πυρηνικός επιστήμονας που συμμετέχει σήμερα στο μεγάλο πείραμα στο Cern της Ελβετίας), παρουσίασε στην παρέα του τις σοβαρές ανησυχίες του από τις επιπτώσεις αυτού του πυρηνικού ατυχήματος. Σαν αστραπή μεταδόθηκε η ανησυχία και στις υπόλοιπες παρέες και αποφασίστηκε εκεί επί τόπου η συγκεκριμένη διαδήλωση.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
Παρασκευή 9 Μαΐου 1986
Τσερνομπίλ.
Στην Ορμύλια Χαλκιδικής έγινε ίσως η μοναδική απ’ όσο ξέρουμε μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας για τους κινδύνους απ’ το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ.
Στην πορεία που οργανώθηκε αυθόρμητα μέσα στο χωριό πήραν μέρος μέλη και οπαδοί ενός ευρέως φάσματος από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ Ες. μέχρι ανένταχτους.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τετάρτη 7 Μαΐου 1986
Αντιπυρηνική πορεία στην Ορμύλια!
Στην Ορμύλια της Χαλκιδικής εμφανίστηκε χτες η πρώτη ‘’μαζική’’ αντίδραση στις επιπτώσεις που προκάλεσε το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ.
Με πορεία στους δρόμους του χωριού και με συνθήματα κατά της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας για ‘’ειρηνικούς ‘’ και στρατιωτικούς σκοπούς, νέοι και νέες διαδήλωναν αυθόρμητα για να εκφράσουν την αγωνία και την αγανάκτησή τους απέναντι στους κινδύνους που συσσωρεύει στη ζωή μας η πυρηνική απειλή.
Λελεγιάννης Γιάννης
ΠΗΓΗ

Έρμε Πολύγυρε!

Ετσι γίνεται πάντα. Ο Πολύγυρος να τρέχει την τελευταία στιγμή και να παρακαλά. Μόνο που αυτή τη φορά κατάλαβαν τι πάει να γίνει την τελευταία στιγμή και είναι αμφίβολο αν θα προλάβουν.
Η δημοτική αρχή Πολυγύρου εδέησε μόλις απόψε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου, μετά από αίτημα (δεν ήταν το μοναδικό, είχαν προηγηθεί και άλλα), του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Μπογδάνου για τον «Καλλικράτη». Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στις 7 μ.μ., αλλά ίσως να είναι πολύ αργά κι αυτό γιατί εκτάκτως θα συνεδριάσει και το δημοτικό Συμβούλιο Ορμύλιας προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνενωθούν με τον δήμο Πολυγύρου ή με το δήμο Σιθωνίας.
ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ

Η ατάκα της ημέρας (και όχι μόνο…) του Τζίμη Πανούση στο ΡΑΔΙΟ-ΘΕΜΑ 98.9 !


Το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ
ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΑΟ
!!!

Το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ
ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΟΥ-ΝΟΥ-ΤΟΥ !!!


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣΠΑΜΕ Χαλκιδικής: Γιορτασμός Πρωτομαγιάς 2010 στον Πολύγυρο.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες,
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σας καλεί να συμμετάσχετε στις φετινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τιμής και δόξας στους αγώνες και τις θυσίες της τάξης μας ώστε να αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων για την απόκρουση της αντεργατικής καταιγίδας και για την ανασύνταξη του κινήματος της εργατικής τάξης στην κατεύθυνση συθέμελων ανατροπών προς όφελός της.
Σήμερα συντελείται μια άνευ ...>>>>>>

προηγουμένου σαρωτική επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις, που απαίτησαν μακρόχρονους, σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. Για τις νέες γενιές προδιαγράφεται ένα μέλλον ζοφερό, χωρίς δικαιώματα καθιστώντας τις έρμαια απέναντι στη δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη.

Ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης ισοπεδώνεται, επίκειται δραματική μείωση του ύψους των συντάξεων, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, συνθλίβονται οι ιατροφαρμακευτικές παροχές.
Επιχειρείται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, επεκτείνονται και παγιώνονται οι βάρβαρες εργασιακές σχέσεις.
Η νέα φοροεπιδρομή βρίσκεται σε εξέλιξη, είτε με την έμμεση, είτε με την άμεση φορολογία σε βάρος των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων.
Το ήδη πενιχρό οικογενειακό, λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται παραπέρα, είτε από τα αλλεπάλληλα κύματα ακρίβειας, είτε από φόρους, είτε από άμεσες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, είτε μέσω μηδενικών αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Εμπορευματοποιείται παραπέρα η Υγεία, πράγμα που σημαίνει, ότι η λαϊκή εργατική οικογένεια θα υποστεί σημαντικό πλήγμα λόγω του εξαναγκασμού να δαπανά ολοένα και περισσότερα χρήματα για ανάγκες σε περίθαλψη, φάρμακο, πρόληψη και θεραπεία.
Η ανεργία έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις με μεγάλο θύμα τη νεολαία, ζήτημα που δεν αφορά μόνο τους ανέργους, οι οποίοι υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες, αλλά και όσους έχουν ένα μεροκάματο, καθώς η ανεργία αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της εργοδοσίας για να μειώνει τις απαιτήσεις της εργατικής τάξης.
Το σχολείο θα λειτουργεί ως επιχείρηση και οι γονείς θα αναγκάζονται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με το πολυνομοσχέδιο για το «νέο σχολείο», την αυτοαξιολόγηση και το σχέδιο «Καλλικράτης», η εκπαίδευση γίνεται ακόμα πιο ταξική. Αφαιρείται, ουσιαστικά, το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά της εργατικής τάξης, δρομολογούνται απολύσεις εκπαιδευτικών.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Απέναντί σας έχει σχηματιστεί ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό μπλοκ δυνάμεων που αποτελείται από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Ομόθυμα αυτές οι δυνάμεις σας καλούν να θυσιάσετε, ό,τι σας έχει απομείνει από δικαιώματα. Σας λένε ψέματα, ότι τα μέτρα είναι προσωρινά. Σας λένε ψέματα, ότι είναι αναγκαία για το καλό του τόπου.

Ψεύδονται όταν ισχυρίζονται, ότι είναι πατριωτικό καθήκον η στήριξη αυτής της πολιτικής αφού γνώμονας της είναι η άνοδος των κερδών των μονοπωλίων, δηλαδή μιας κοινωνικής μειοψηφίας που ζει παρασιτικά.

Σας λένε ψέματα, ότι δεν υπάρχουν λεφτά, όταν η πλουτοκρατία καταγράφει συνεχή άνοδο κερδών από το βάθεμα της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί από καιρό από το κεφάλαιο, την Ε.Ε. και τα κόμματά τους, στόχος των μέτρων είναι η εργατική τάξη να προσφέρει τις δυνάμεις της ακόμα πιο φθηνά για να πολλαπλασιάσουν και να χρυσώσουν με νέα υπερκέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και γενικότερα η μεγαλοεργοδοσία τα ταμεία τους.

Τα μέτρα, αυτού του χαρακτήρα, εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν μικρό, είτε έχουν μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα. Αξιοποιούν το μούδιασμα που υπάρχει σε πλατιές, λαϊκές μάζες από τη δημοσιονομική τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, αστικά ΜΜΕ και διάφοροι χρυσοπληρωμένοι οικονομικοί «αναλυτές».

Στόχος των μέτρων είναι το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας και η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων την περίοδο της ανάπτυξης.

Είναι στο χέρι της εργατικής τάξης το φρενάρισμα και η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όρος και προϋπόθεση είναι η αποφασιστική αναμέτρηση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Απαιτείται η ευρεία συσπείρωση της εργατικής τάξης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα για να δοθεί απάντηση στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη στα δικαιώματά της. Στόχος πρέπει να είναι η ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Αιμοδότης αυτής της υπόθεσης μπορεί να γίνει η ορμητική ένταξη της νεολαίας στο ταξικό, εργατικό κίνημα.

Δεν πρέπει να ανεχτείς άλλο την καταδίκη σου σε μόνιμη φτώχεια, ανέχεια και ανεργία. Οι νέοι και οι νέες δεν πρέπει να ανεχτούν ένα μέλλον πολύ χειρότερο σε σχέση με τις δεκαετίες ’70 - ΄80 - ΄90. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που βιώνουμε έχει χρεοκοπήσει. Δεν υπάρχει περιθώριο για μικροβελτιώσεις. Η όποια δυνατότητα παραχωρήσεων υπήρχε στο παρελθόν έχει περιοριστεί ασφυκτικά. Κίνητρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος της πλουτοκρατίας, πράγμα ασυμβίβαστο με την ευημερία της εργατικής τάξης.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη σταθερή δουλειά, μειωμένο ωράριο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, όπως Υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμό, αθλητισμό, περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών. Η μόνιμη ικανοποίηση τους απαιτεί την αλλαγή του σκοπού της παραγωγής. Απαιτείται μια κοινωνία που το κουμάντο που θα το κάνουμε εμείς στα μέσα παραγωγής, η βάση της θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός με γνώμονα τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας, θα είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, που όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα με μοναδικό στόχο η παραγωγή να τίθεται εξ’ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας. Μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστές, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο, που δημιουργεί τους όρους για την επιστημονική πρόοδο. Χωρίς τις σωματικές και πνευματικές μας δυνάμεις καθετί που κινείται θα πάψει να κινείται. Είναι η ώρα αυτές οι δυνάμεις να τεθούν στην υπηρεσία των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας. Θεμέλιο για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου είναι τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να κοινωνικοποιηθούν. Εμείς να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγεται.

Λάβε θέση μάχης γύρω από την αντιμονοπωλιακή γραμμή του ΠΑΜΕ σε συμμαχία με τους μικρούς εμποροβιοτέχνες, τη μικρομεσαία αγροτιά.

Κάθε αναμονή, κάθε εφησυχασμός δίνει στα αρπακτικά του κεφαλαίου και όσους τα υπηρετούν περισσότερα περιθώρια για να ετοιμάσουν την επόμενη επίθεση στα δικαιώματά σου. Μην περιμένεις άλλο. Οι θυσίες που απαιτεί η ταξική πάλη είναι πολλαπλάσια λιγότερες από τις θυσίες που απαιτεί η πλουτοκρατία και θα γίνουν ακόμα λιγότερες στο βαθμό που οι αγώνες θα γίνονται μαζικότεροι, πιο μαχητικοί και θα αμφισβητούν την εξουσία του κεφαλαίου.

Παραγκώνισε και περιθωριοποίησε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αυτούς δηλαδή που έχουν κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για να υπονομευτούν οι ταξικοί αγώνες, για να υλοποιηθούν οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις, για να καναλιζαριστεί η συσσωρεμένη λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνη για την εξουσία των μονοπωλίων κατεύθυνση.

Εγκατέλειψε μαζικά τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Συμπαρατάξου με τη γραμμή του Πανεργατικού Αγωνιστικού ΜΕτώπου για νέους μεγαλειώδεις αγώνες. Αγώνες γροθιά στην επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Αγώνες που θα ανοίγουν δρόμους για μια άλλη κοινωνία.

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Υπάρχει πείρα. Το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκαν αγώνες που διαμόρφωσαν μια σθεναρή πρωτοπορία έτοιμη για σκληρές ταξικές αναμετρήσεις. Το ΠΑΜΕ συνεχώς διευρύνει τους δεσμούς του με πλατιές λαϊκές μάζες. Έχει κατακτήσει ένα τεράστιο κύρος και σε μεγάλο τμήμα εργατικών, λαϊκών συνειδήσεων έχει ενισχυθεί σημαντικά ως συνδικαλιστικός πόλος, αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης. Χωρίς καθυστέρηση, όσο πιο πολλές εργατικές, λαϊκές δυνάμεις θέσουν ψυχή και σώμα στην υπηρεσία των ταξικών μαχών, τόσο πιο σύντομα θα κοπεί η ρίζα του δέντρου αυτού του δρόμου ανάπτυξης που είναι η αιτία των δεινών που μας ταλανίζουν.

Όλοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους!

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

1Η ΜΑΗ 11.00 π.μ. ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Σύλληψη για κατοχή όπλου στην Καλλικράτεια

Αστυνομικοί του τμήματος Ν. Καλλικράτειας συνέλαβαν, χθες το βράδυ, 25χρονο ημεδαπό για παράνομη οπλοκατοχή (πιστόλι τύπου ZASTAVA με γεμάτο γεμιστήρα 6 φυσιγγίων).
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Χαλκιδικής.

ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση

Το ΚΚΕ πάντα αποκάλυπτε, αλλά ιδιαίτερα μετά το 1991, την απάτη περί αέναης ανάπτυξης του καπιταλισμού, ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας με δήθεν κοινό όφελος για εργάτες και καπιταλιστές. Μίλησε για το αναπόφευκτο της οικονομικής κρίσης για όλες τις καπιταλιστικές οικονομίες. Πρόβλεψε την κρίση, το αναπόφευκτο μιας βαθιάς και απότομης όξυνσης όλων των κοινωνικών αντιθέσεων ...>>>>>>

και των ενδοϊμπεριαλιστικών.

Οι απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος, ανάμεσά τους και οι αυτοαποκαλούμενοι υπερασπιστές του παλαιού ΠΑΣΟΚ, ή ανανεωτές ανάγοντας την αιτία της οικονομικής κρίσης στη μορφή διαχείρισης, αναιρούν ή συγκαλύπτουν το έδαφος στο οποίο εκδηλώνεται, δηλαδή τον ίδιο τον καπιταλισμό.

Οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν να επιταχυνθούν οι διεργασίες στην κοινωνικοπολιτική συνείδηση και κυρίως να εκφραστούν με οργάνωση και σχεδιασμένη πάλη με προοπτική, μας ενδιαφέρει η ζωή του λαού της εργατικής και λαϊκής οικογένειας και όχι κερδοφορία των καπιταλιστών.

Δική μας στρατηγική είναι να εμποδιστούν όσο γίνεται στις σημερινές συνθήκες τα βάρβαρα μέτρα, να μη νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού, να διαχωρίσουν οι εργαζόμενοι τις ευθύνες της από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και της πολιτικής τους, να γίνει ανασύνταξη του κινήματος και να ξεκινήσει η πορεία αντεπίθεσης για ανατροπή του σημερινού συσχετισμού δύναμης, για λαϊκή εξουσία. Δεν είμαστε αδιάφοροι και ουδέτεροι παρατηρητές, αλλά από την στιγμή που ο πολιτικός συσχετισμός δεν επιτρέπει να έχουμε αποτελεσματική παρέμβαση υπέρ του λαού, δίνουμε την βάση στο κίνημα, έξω από την βουλή.

TΩΡΑ ΗΛΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ, ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΉΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ, ΜΕ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΕΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ, ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ , ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΆΡΤΙΣΗ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ , ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Γι αυτό χρειάζεται συσστράτευση με το ΚΚΕ ανεξάρτητα αν οι εργαζόμενοι συμφωνούν μαζί του σε όλα, αν έχουν ερωτήματα και διαφορετικές απόψεις για το σοσιαλισμό.

Υπάρχουν σήμερα φύτρα αυτού του μετώπου, όπως είναι το ΠΑΜΕ, Η ΠΑΣΥ, Η ΠΑΣΕΒΕ, ΤΟ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ, Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ, ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΛΑΪΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΆ. NA EΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΠΟΚΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ όπως ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ, Η ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ .ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ , ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΩΝ, ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΥΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΛΛΗΛΟΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗΣ, ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΚΑΨΗΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΕΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ, Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Δεν αρκεί ο αγώνας φθοράς, πρέπει να επιβληθούν και έστω κάποιες μικρές ή μεγαλύτερες νίκες.

ΜΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΈΧΕΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ. ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ. ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΚΚΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΣΤΙΣ 15 ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ
Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΙΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΥΚΛΟ ΚΡΙΣΗΣ ΠΙΟ ΟΔΥΝΗΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΆΛΛΕΙ ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ. ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΌΤΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ, ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ.

Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ . Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟΥ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ.Η διαχείριση της κρίσης είτε από την ΕΕ είτε από το ΔΝΤ, δεν μπορεί να υπερβεί τις αντιφάσεις της καπιταλιστικής παραγωγής, όπου σκοπός και κίνητρο είναι το κέρδος. Ό,τι εμφανίζεται ως μέσο επίλυσης ενός προβλήματος όπως προβάλλεται στην Ελλάδα για το χρέος, το ίδιο μέτρο μπορεί να διογκώσει όλα τα άλλα προβλήματα. Η αποδέσμευση κρίκος από την ΕΕ, η απειθαρχία είναι όρος για την βελτίωση της ζωής του λαού , κάθε μέτρο αντίστασης έχει αξία, αρκεί να εντάσσεται στην εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Διαφορετικά αποσπασματικές αντιδράσεις ή μορφής διαπραγμάτευσης δυναμώνουν τους εκβιασμούς

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ –ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΕΣΤΗΣΕ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΈΚΑΝΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΑΧΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Η εκτίμηση περί επικείμενης καταστροφής είχε το στοιχείο της υπερβολής και του εκβιασμού του λαού.

Εμείς από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε και υπογραμμίσαμε ότι θα γίνει η προσχώρηση στο μηχανισμό, θα βρει η κυβέρνηση κεφάλαια για δανεισμό γιατί καμιά αστική δηλαδή αντιλαϊκή κυβέρνηση δεν θα αφήσει την αστική τάξη, τους επιχειρηματίες της χώρας της χωρίς στήριξη. Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να διαμορφώσει το κατάλληλο πλαίσιο εκβιασμού, την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να δεχθεί ο πανικοβλημένος λαός μέτρα που έχουν αποφασισθεί εδώ και 20χρόνια.

Βεβαίως η ανησυχία της κυβέρνησης για τους όρους δανεισμού πατούσε σε μια πραγματικότητα αντιθέσεων και ανταγωνισμών που δεν έχουν σχέση με το λαό. Η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα καθώς το μεγάλο χρέος της αξιοποιήθηκε από τις ανταγωνίστριες καπιταλιστικές χώρες μέσα στην ΕΕ αλλά και ανάμεσα στις ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα. Η Ελλάδα συγκέντρωσε την προσοχή , λόγω της θέσης της και της διασύνδεσής της με το ανατολικό τμήμα της ΕΕ, την Ευρασία, ακόμα και την Άπω Ασία. Η Ελλάδα έγινε ο αδύνατος κρίκος για την ευρωζώνη και τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου αλλά και ευρύτερα, γιατί μέσω της Ελλάδας οι ανταγωνιζόμενες χώρες με αιχμή του δόρατος τις μεγάλες επιχειρήσεις τους μπορούν να διασυνδεθούν με την χερσαία δυτική Ευρώπη.

Δεν πρόκειται για διαφορετικά συμφέροντα ανάμεσα στους αντίστοιχους λαούς. Αυτές οι αντιθέσεις πρέπει να οδηγήσουν στην ώθηση της ενότητας και κοινής δράσης των λαών, γιατί ανεξάρτητα ποια χώρα ή ποιο νόμισμα θα έχει την πρωτιά, οι λαοί θα χάνουν και θα χάνουν συνεχώς, αντί να αποσπούν συνεχώς νέες κατακτήσεις.

Τα περί δημόσιου χρέους που θα αντιμετωπισθεί με δανεισμό σε συνδυασμό με το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης όπως προσθέτει η κυβέρνηση ή τάχα με αναδιαπραγμάτευση, εντός των τειχών είναι φενάκη, αποπροσανατολισμός, είναι ουτοπία
Καταρχήν το χρέος δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση πολλές καπιταλιστικές χώρες ακόμα και αναπτυγμένες εμφανίζουν ανοδική πορεία στο δημόσιο χρέος. Δεν είναι ζήτημα διαχειριστικής ικανότητας όπως βολεύει τα αστικά κόμματα αλλά και τον οπορτουνισμό να προβάλλει.

Οφείλεται στην σταδιακή μακροχρόνια επιδείνωση της εγχώριας μεταποίησης και της αγροτικής παραγωγής με την όξυνση του ανταγωνισμού στο επίπεδο ΕΕ και διεθνώς.
Οι βιομηχανικοί κλάδοι που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, ή και ορισμένων κλάδων της μεταποίηση,ς δεν μπορούσαν να αντισταθμίσουν λόγω του μικρού τους μεριδίου, την συρρίκνωση συνολικά της μεταποίησης.

Το χρέος οφείλεται στις υπέρογκες φοροελαφρύνσεις, στην κρατική χρηματοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου, στα υπέρογκες δαπάνες για τα νατοϊκά εξοπλιστικά προγράμματα, στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό στις συνθήκες της ΕΕ, στις αντιπαραγωγικές δαπάνες για τους Ολυμπιακούς αγώνες
Η ανταγωνιστικότητα και οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, οι επιπτώσεις στην όξυνση της κρίσης

Το δολάριο θέλει να ανακτήσει την θέση που είχε ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Η υποτίμηση του ευρώ συμφέρει την Γερμανία ως την πιο μεγάλη εξαγωγική δύναμη της Ευρώπης σε μια περίοδο που χάνει την παγκόσμια εξαγωγική πρωτιά που έχει από την Κίνα.


Πρόκειται για τις μετακινήσεις κεφαλαίων που προκαλούν συγκυριακή κερδοφορία μέσω των λεγομένων επενδυτικών προϊόντων υψηλού ρίσκου, δηλαδή τα ασφάλιστρα των κρατικών ομολόγων. Αυτή η κίνηση είναι πραγματική δεν είναι όμως κερδοσκοπική με την έννοια που λέγεται, είναι στη λογική του συστήματος.
Υπάρχει επίσης η πίεση κεφαλαίων που θέλουν να κάνουν άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά προηγουμένως θέλουν να περάσουν νέα αντεργατικά μέτρα που έχουν προχωρήσει στην άλλη Ευρώπη αλλά στην Ελλάδα καθυστερούν κυρίως εξ αιτίας της λαϊκής πάλης , την οποία ενέπνευσε και στήριξε το ΚΚΕ. Τα κεφάλαια αυτά θέλουν να σταματήσει ο θεσμός ορισμένων κλειστών επαγγελμάτων ή επαγγελμάτων που έχουν προϋποθέσεις προκειμένου να καταλάβουν νέα πεδία σε βάρος μικρομεσαίων σε τομείς που δεν έχουν ακόμα αρκετά κυριαρχήσει ισχυρά μονοπώλια, όπως στον κατασκευαστικό τομέα, στις μεταφορές , στο τομέα του φάρμακου κλπ.


Εκφράζονται επίσης οι αντιθέσεις ανάμεσα σε αμερικανικά, αραβικά, κινέζικα, ρωσικά κεφαλαία που έχουν αναπτύξει θέσεις στην ελληνική οικονομία ως χώρα ενδιάμεση και αφετηρία να μπουν στην διεθνή αγορά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΚΕ
ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ - ΛΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μπροστά στον ελληνικό λαό υπάρχουν δύο δρόμοι εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας. Αυτός που ακολουθείται και αυτός που πρέπει να κατακτηθεί από το λαό.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
ότι η Ελλάδα παρά τις σοβαρά έως και καταστροφικά πλήγματα που έχε δεχθεί σε ορισμένους τομείς, εκ αιτίας της κυριαρχίας του κεφαλαίου, του μονοπωλιακού ανταγωνισμού, έχει τις προϋποθέσεις να διαμορφώσει και να αναπτύξει μια όσο γίνεται αυτοδύναμη λαϊκή οικονομία.
Οι αρνητικές εξελίξεις της τελευταίας 20ετίας σε ορισμένους κλάδους βιομηχανικής παραγωγής, στην αγροτική οικονομία, μπορούν να αντιμετωπισθούν σε διαφορετικές πολιτικοοικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Δεν είναι αργά.

Η Ελλάδα διαθέτει ικανοποιητικό επίπεδο συγκέντρωσης της παραγωγής των μέσων παραγωγής, του εμπορικού δικτύου και ένα ορισμένο επίπεδο ανάπτυξης της σύγχρονης τεχνολογίας. Διαθέτει έμπειρο πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, με βελτιωμένο μορφωτικό επίπεδο και εξειδίκευση σε σύγκριση με το παρελθόν, πολυάριθμο επιστημονικό δυναμικό.

Διαθέτει αξιόλογες φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές , σημαντικά αποθέματα ορυκτού πλούτου, που είναι πλεονέκτημα για την παραγωγή βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων.

Έχει το μεγάλο πλεονέκτημα, να μπορεί να εξασφαλίζει επάρκεια στα είδη διατροφής για τις λαϊκές απαιτήσεις αλλά και το εξωτερικό εμπόριο. Διαθέτει ικανότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών , εργαλείων και συσκευών.

Για να υπάρξει λαϊκή οικονομία για όλους απαιτείται επίλυση του προβλήματος της ιδιοκτησίας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος.


Η επιλογή είναι μία : Η αλλαγή των ξεπερασμένων ιστορικά κοινωνικών ΣΧΕΣΕΩΝ ιδιοκτησίας που καθορίζουν και το πολιτικό σύστημα , αφορούν στα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής στους παρακάτω τομείς:

Ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ορυκτός πλούτος, ορυχεία, βιομηχανίες, ύδρευση, μεταφορές.

Κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, του συστήματος συγκέντρωσης, διοχέτευσης και διαχείρισης υλικών πόρων. Του εξωτερικού εμπορίου, του συγκεντρωμένο δικτύου του εσωτερικού εμπορίου. Του τομέα της λαϊκής στέγης. Της έρευνας και της δημοκρατικής πληροφόρησης του λαού.

Απαιτείται αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο και δωρεάν σύστημα εκπαίδευσης, υγείας, πρόνοιας, ασφάλισης

Εκτιμάμε ότι μπορεί να υπάρξουν τομείς που να μη συμπεριληφθούν στην πανεθνική πλήρη, καθολική κοινωνικοποίηση. Δίπλα στον κοινωνικοποιημένο τομέα μπορεί να συγκροτηθεί ο τομέα του παραγωγικού συνεταιρισμού της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρών επιχειρηματιών σε κλάδους που η συγκέντρωση είναι μικρή. Η ένταξη στους συνεταιρισμούς θα κατανοείται ως συμφέρουσα επιλογή, με βάση την εμπειρία που υπάρχει από τον κλοιό των μονοπωλίων.

Τόσο ο κοινωνικοποιημένος, όσο και ο συνεταιριστικός τομέας, γενικότερα η παραγωγή και κατανομή πρέπει να ενταχθεί σε ένα κεντρικό πανεθνικό οικονομικό μηχανισμό σχεδιασμού και διεύθυνσης ώστε να κινητοποιούνται όλα τα μέσα παραγωγής και το εργατικό δυναμικό, να αξιοποιείται κάθε δυνατή οικονομική διεθνής συνεργασία στη βάση του αμοιβαίου οφέλους. Θα προστατεύεται η εγχώρια παραγωγή και τα συμφέροντα των εργαζομένων από τις όποιες συνέπειες προκύπτουν από τις ανάγκες του εξωτερικού εμπορίου.

Κεντρικός σχεδιασμός χρειάζεται για να διαμορφώνει στρατηγικούς στόχους και επιλογές, να ιεραρχεί κλάδους και τομείς, να καθορίζει που θα συγκεντρώσει περισσότερες δυνάμεις και μέσα. Η υλοποίηση του προγραμματισμού απαιτεί και καταμερισμό κατά κλάδο και περιοχή, και πρώτα απ’όλα εργατικό έλεγχο στην διεύθυνση της κάθε παραγωγικής μονάδας και υπηρεσίας, σε κάθε όργανο διοίκησης.

Η κυβέρνηση, ως όργανο της λαϊκής εξουσίας θα είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει την συμμετοχή του λαού στο νέο και πρωτόγνωρο έργο, να στηρίζει το λαϊκό κίνημα, να στηρίζεται και να ελέγχεται από αυτό μέσα από νέους θεσμούς εργατικού και κοινωνικού ελέγχου.

Η κεντρικά σχεδιασμένη ανάπτυξη της κοινωνίας είναι ανάγκη που πηγάζει από τις σημερινές απαιτήσεις, πριν από όλα του ανθρώπου που είναι η πρώτη παραγωγική δύναμη. Επιβάλλεται από την ανάγκη να ικανοποιούνται οι διευρυμένες σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Το επιβάλλει η ανάγκη να εξελίσσονται τα μέσα παραγωγής, να αναπτύσσεται η επιστήμη και τεχνολογία για το όφελος του λαού.

Η λαϊκή εξουσία προωθεί διακρατικές-εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές, συμφωνίες για αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, με βάση το αμοιβαίο συμφέρον.

Το δημόσιο χρέος η λαϊκή εξουσία θα το επανεξετάσει με κριτήριο το λαϊκό συμφέρον.

Από τα πρώτα της βήματα η λαϊκή εξουσία θα έχει να αντιμετωπίσει την οργανωμένη εσωτερική και διεθνή αντίδραση. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ , οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ δεν αφήνουν περιθώρια ελιγμών στα κράτη μέλη.

Η επίλυση αυτού του προβλήματος ΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι αναπόφευκτη με στόχο την αυτοδύναμη φιλολαϊκή ανάπτυξη και την συνεργασία που ωφελεί το λαό.

Στο έδαφος της πάλης των προβλημάτων είναι αναγκαίο να επιταχυνθούν οι διεργασίες
Παλεύουμε ασταμάτητα για άμεσες κατακτήσεις των εργαζομένων και θα συνεχίσουμε ώστε να επιβληθούν με την δύναμη του κινήματος μέτρα που μειώνουν την οξύτητα των προβλημάτων, που ανακουφίζουν.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, ζήτημα ή θέμα που δεν έχουμε διαμορφώσει θέσεις και αιτήματα. Αλλά αυτό δεν φθάνει σήμερα, χρειάζεται και εναλλακτική πρόταση προοπτικής ώστε ο αγώνας να έχει σκοπό, στόχο, νόημα, τελικά να μπορεί να ασκεί πίεση σε κάθε φάση.

ΑΘΗΝΑ 26/04/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκδήλωση του ΚΚΕ Χαλκιδικής για τον τουρισμό.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον τουρισμό» την Πέμπτη 29 Απρίλη στις 7μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κασσάνδρας στην Κασσανδρεία.
Το Γραφείο Τύπου

ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Μία νίκη στους επόμενους δύο αγώνες θέλει το Στρατώνι για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και την άνοδο στην Β'. Στο σημερινό παιχνίδι η ομάδα μας κέρδισε πολύ δύσκολα το Ανατόλια μπροστά σε 200 φιλάθλους. Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις αφού οι φιλοξενούμενοι απαλλαγμένοι από το άγχος έφτασαν να προηγηθούν μέχρι και 7 πόντους (37-44,στο 18'), αλλά δύο τρίποντα του Πιπιλιάρη έφεραν τον αγώνα στα ίσια ακριβώς με τη λήξη του ημιχρόνου(47-47). Στο 2ο ημίχρονο οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έσφιξαν την άμυνα τους ...>>>>>>

και με την βοήθεια του κόσμου πήραν μια μικρή διαφορά που την κράτησαν μέχρι το τέλος. Η νίκη του Ασβεστοχωρίου μέσα στον Δρυμό σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι μας άφησε με την αγωνία , αφού θέλουμε ακόμα μία νίκη. Επόμενος αγώνας την Κυριακή(9/5/2010) στον Σκοπό με τον τοπικό Ορφέα που θέλει την νίκη για να σωθεί στην κατηγορία. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:
ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΑΝΑΤΟΛΙΑ 84-72
Διαιτητές: Καλογερόπουλος , Βογιατζής
Δεκάλεπτα: 21-24, 47-47, 68-63, 84-72
Στρατώνι (Μύθου)
Πιπιλιάρης 20(3), Πεγιάς 5, Τίλλ 2, Κουντουρατζόγλου 1, Μαρκίδης , Κατσαβαβάκης , Ντισλής 25(7), Μπούλης , Κοτζαγιάννης Α. , Νουκάρης , Κοτζαγιάννης Θ. 2, Δασκαλόπουλος 29(1)
Βολές: 7/14, Φάουλ: 18, Τρίποντα: 11
Ανατόλια (Τσούρμας)
Μαρκάκης , Παυλέας 14(1), Πριονάς , Παπασωτηρίου , Παπαδόπουλος , Βλαχοδήμος , Κοιμτζόγλου 18(2), Κεκές 3(1), Τσιάτσος ,Βαλεργάκης , Βεργίνης 13(1), Χαντζίδης 24(2)
Βολές: 11/13, Φάουλ: 17, Τρίποντα: 7

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
ΑΔΕΝΔΡΟ - ΔΙΑΒΑΤΑ 83-81(72-72)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΣΚΟΠΟΣ 96-61
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 76-62
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 78-70
ΦΛΟΓΗΤΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 80-94
ΔΡΥΜΟΣ - ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 65-67

Η Βαθμολογία:
1) ΣΤΡΑΤΩΝΙ 44
2) ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 43
3) ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 41
4) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 41
5) ΑΝΑΤΟΛΙΑ 39
6) ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 39
7) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 36
8) ΔΡΥΜΟΣ 35
9) ΑΔΕΝΔΡΟ 35
10) ΣΚΟΠΟΣ 34
11) ΔΙΑΒΑΤΑ 33
12) ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 32
13) ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 27
14) ΦΛΟΓΗΤΑ 25

Οι πρώτοι σκόρερ:
1) ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 475(2)
2) ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 446(5)
3) ΝΤΙΣΛΗΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 419(51)
4) ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ (ΦΛΟΓΗΤΑ) 413(33)
5) ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ (ΔΙΑΒΑΤΑ) 391(41)
6) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ) 390(15)
7) ΠΑΥΛΕΑΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ) 378(9)
8) ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΙΔΗΣ (ΑΔΕΝΔΡΟ) 376(12)
9) ΜΟΥΜΟΓΛΟΥ (ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ) 373(15)
10)ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ) 367(3)
11)ΤΣΕΛΙΟΣ (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ) 353(50)
12)ΒΕΡΓΙΝΗΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ) 344(25)
13)ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ) 344(29)
14)ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ) 340(37)
15)ΗΛΙΑΔΗΣ (ΔΡΥΜΟΣ) 338(42)
16)ΠΙΠΙΛΙΑΡΗΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 337(14)
17)ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 336(52)
18)ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 331(3)
19)ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ) 329(44)
20)ΚΑΔΗΣ (ΣΚΟΠΟΣ) 320(37)

Οι πρώτοι στα τρίποντα:
1) ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ (ΔΡΥΜΟΣ) 76
2) ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ (ΦΛΟΓΗΤΑ) 53
3) ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 52
4) ΝΤΙΣΛΗΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 51
5) ΤΣΕΛΙΟΣ (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ) 50
6) ΜΑΡΑΠΙΔΗΣ (ΔΙΑΒΑΤΑ) 48
7) ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ) 45
8) ΤΣΙΑΤΣΟΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ) 44
9) ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ) 44
10)ΔΑΝΑΚΗΣ (ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ) 44


Η επόμενη αγωνιστική:

ΣΚΟΠΟΣ - ΣΤΡΑΤΩΝΙ
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ - ΑΝΑΤΟΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΤΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ - ΑΔΕΝΔΡΟ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ
ΔΡΥΜΟΣ - ΦΛΟΓΗΤΑ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάνος Κατσαβαβάκης

ΚΚΕ Χαλκιδικής για τις κινητοποιήσεις στην Αρναία

Η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ καλεί το λαό της Χαλκιδικής να καταδικάσει το σχέδιο «Καλλικράτης» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική κυβέρνησης και ΝΔ, με τη συμφωνία του ΛΑΟΣ, αλλά και στη λογική των κατευθύνσεων της ΕΕ, θέλει να δημιουργήσει μια τοπική διοίκηση που σταθερά και πιο αποτελεσματικά θα προωθεί τα αντιλαϊκά και φορομπηχτικά μέτρα που οι ίδιοι αποφασίζουν. Μια τοπική διοίκηση που θα είναι ακόμη περισσότερο προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κεφαλαίου.
Οι επιπτώσεις για τους κατοίκους τόσο της Αρναίας, όσο και όλων των εργαζομένων της Χαλκιδικής ...>>>>>>

προέρχονται ακριβώς από αυτή την πολιτική και όχι από τα όρια των δήμων και τον καθορισμό των πρωτευουσών. Οι επιπτώσεις έχουν να κάνουν με την αύξηση της τοπικής φορολογίας που θα νιώσουν στην τσέπη τους από το 2011 κιόλας. Σε αυτή την προοπτική σύμφωνες είναι και οι δημοτικές αρχές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ και αποδεικνύεται από το ότι αυτή ακριβώς την πολιτική προώθησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στις διοικήσεις των δήμων και των νομών. Η εμπειρία από τον «Καποδίστρια» που εφαρμόστηκε δείχνει ότι οξύνθηκαν τα λαϊκά προβλήματα, εντάθηκαν οι ανισότητες και η υποβάθμιση της υπαίθρου. Αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί και με τον «Καλλικράτη».

H εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας σημαίνει ότι για τη συντήρηση και λειτουργία των σχολείων ευθύνη θα έχουν οι νέοι δήμοι. Aκριβά θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και μάλιστα η μόρφωση θα είναι πιο υποβαθμισμένη για τα παιδιά των εργαζομένων και θα διαφοροποιείται κατά περιοχή. Οι υπηρεσίες υγείας, όχι μόνο θα είναι πιο ακριβές, αλλά και τα προβλήματα (επάρκεια σε προσωπικό, υποδομές κλπ) θα πολλαπλασιαστούν.

Γενικότερα οι κοινωνικές υπηρεσίες που με μεγάλες ελλείψεις και προβλήματα παρείχαν οι δήμοι και η νομαρχία και τις οποίες δικαιούται ο λαός της Χαλκιδικής θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο.

Οι αγώνες των κατοίκων της Αρναίας και όλης της Χαλκιδικής πρέπει να δυναμώσουν και να γίνουν πιο μαζικοί. Να αποκαλύπτεται η πολιτική που ευθύνεται για τη φτώχεια, την περικοπή δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών. Οι κινητοποιήσεις χρειάζεται να διεκδικούν τα δικαιώματα στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό ως σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι ως εμπορεύματα που πρέπει πανάκριβα να τα πληρώνουν ή να τα στερούνται.

Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στο σχέδιο «Καλλικράτης» και να παλέψει, ώστε η υγεία, η παιδεία να αποτελούν κοινωνικά αγαθά που παρέχονται δωρεάν από δημόσιο σύστημα λαϊκής παιδείας και υγείας. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτούνται μαζικοί λαϊκοί αγώνες, που θα αλλάξουν το συσχετισμό δυνάμεων, θα αποδυναμώσουν αποφασιστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα κόμματα του ΛΑΟΣ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που συμπληρώνουν τα δύο κόμματα της πλουτοκρατίας, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Νομών και Δήμων. Μία τέτοια ριζική αλλαγή στη λειτουργία και τους στόχους της τοπικής αυτοδιοίκησης προϋποθέτει άλλη εξουσία και συμμετοχή των εργαζομένων στον έλεγχο του κράτους και λαϊκή οικονομία που θα έχει στο επίκεντρο τις κοινωνικές λαϊκές ανάγκες.

Το Γραφείο Τύπου