Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ BookMaker!

Ένα ζαβό κι ένα καλό, από το Δήμαρχο Ζερβοχωρίων, Μπάτζιος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, πρώτα το καλό:
-Τα Ζερβοχώρια είναι μια γεωγραφική ενότητα χωριών που στον προηγούμενο Καποδίστρια διασκορπίστηκαν σε τρεις Δήμους! Είναι ευκαιρία τώρα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να διορθωθεί το λάθος και να ενταχθούν όλα τα χωριά των Ζερβοχωρίων σε ένα Δήμο . Σας μεταφέρω την εκφρασμένη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου και της κοινωνίας των Ζερβοχωρίων που είναι η ένταξή τους στο Δήμο Πολυγύρου. Και το "ζαβό"...
- Βάζω στοίχημα, τρία προς ένα, ότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δεν θα εφαρμοσθεί και τζάμπα μαλώνουμε!

Το ΣΚΑΪ "κόβει" το ΚΚΕ!!!

Βρισκόμαστε στο έτος 2010 και όμως ο διευθυντής του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου ανακοίνωσε ότι «το ΚΚΕ είναι κόμμα που δεν σέβεται τη νομιμότητα, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να μεταδοθεί ξανά από την εκπομπή του ανακοίνωση του Κόμματος».
Φυσικά απάντησε η ΚΕ του ΚΚΕ με δήλωσή της:
1. Η δήλωση του Μπ. Παπαδημητρίου ...>>>>>>

προδίδει αδυναμία αντιπαράθεσης με επιχειρήματα στις θέσεις του ΚΚΕ.
2. Το ΚΚΕ αντιπαλεύει τη νομιμότητα που υπερασπίζεται ο διευθυντής του ΣΚΑΪ και ο σταθμός γενικότερα, δηλαδή τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη της. Για εκείνους νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαιοκράτη, ενώ για το ΚΚΕ νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου λαού.
3. Η προβολή των θέσεων του ΚΚΕ από τον ΣΚΑΪ, έτσι κι αλλιώς είναι περίπου μηδαμινή. Επομένως δεν θα αφαιρέσουν και πολλά με το να αποκλείσουν τελείως την παρουσίαση θέσεων του ΚΚΕ από το σταθμό. Πλατιές λαϊκές δυνάμεις δείχνουν ενδιαφέρον για να πληροφορηθούν την πολιτική του ΚΚΕ και βρίσκουν τον τρόπο για να το κάνουν. Δεν χρειάζονται τον ΣΚΑΪ.
ΤΡΩΚΤΙΚΟ

Προς υποψήφιες πόλεις-έδρες Δήμων και λοιπούς διεκδικητές από ταλαίπωρον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ":

Οι κάτοικοι των χωριών, κωμοπόλεων και πόλεων οι οποίοι διεκδικούν το "κατιτίς" από τον ταλαίπωρο, χιλιοβασανισμένο, κουρασμένο, φτωχό και απελπισμένο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" μπορούν, εφόσον συμφωνούν, να προχωρήσουν σε επ' αόριστον αποκλεισμό "ευαγών" ιδρυμάτων όπως Τράπεζες και ΔΟΥ, εμείς υποσχόμαστε αμέριστη συμπαράσταση στους διεκδικητές και ανάληψη συνεχόμενης νυχτερινής βάρδιας στις τράπεζες για το ενδεχόμενο ξεχασμένου ανοιχτού χρηματοκιβωτίου! Μην πάει το μυαλό σας στο κακό, δε θέλουμε να πλουτίσουμε! Το μόνο που θέλουμε ... είναι να εξοικονομήσουμε τα απαραίτητα για τον "Κούγια" (ως δικηγόρο) που θα αναλάβει την υπεράσπιση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ στην πρώτη της για "συκοφαντική δυσφήμιση"!
Υ.Γ. Ψευδομάρτυρες θα χρειαστούν δύο-τρεις, αλλά τους βρήκε ο "Κούγιας" μας!

Πήρε θέση για την πιθανή πρωτεύουσα της Βόρειας Χαλκιδικής...

Ήταν αυτός που έθεσε το θέμα της έδρας του Δήμου της Βόρειας Χαλκιδικής στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ! Ο επικαφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου Πολυγύρου, Κώστας Μπογδάνος!
Η θέση του καθαρή, τεκμηριωμένη και πολιτική (για τον ίδιο, ως γνωστόν, κατάγεται από Ιερισσό): έδρα του Δήμου η Ιερισσός!

Πολυγυρινό κουίζ!!!

Πότε σπεύδει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Πολυγύρου για να αποκαταστήσει μια διαρροή ύδρευσης ή αποχέτευσης μέσα στην πόλη;
Πιθανές απαντήσεις:
1. Σε μια έως δυο ώρες
2. Σε δυο εβδομάδες αφότου ενημερωθεί
3. Σε δυο μήνες και βάλε...
4. Στο αγελαδοκούρεμα
5. Όταν αρχίσει να μυρίζει η γύρω περιοχή
6. Όταν αρχίσουν τα κουνούπια να τρώνε τους περίοικους
7. Όταν ευαρεστηθεί η αρμόδια υπηρεσία του δήμου.
Σημ. Προσθέστε και άλλες πιθανές απαντήσεις στα σχόλια. Τις καλύτερες θα τις προσθέσουμε στην ανάρτηση και θα τις βάλουμε σε ψηφοφορία στην αριστερή μας στήλη.
ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ

Από τη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Χαλκιδικής

Πελαγοδρόμησαν μεταξύ τριών και επτά δήμων στη Χαλκιδική και τελικά κατέληξαν στους τρεις, κατά πλειοψηφία!
Σε ότι έχει να κάνει με τους εκπροσώπους του Πολυγύρου στην ΤΕΔΚ: Καπλάνης ήταν υπέρ των πέντε Δήμων, Μπογδάνος υπέρ των τεσσάρων!
Τελικά αμφότεροι στην τελική ψηφοφορία ψήφισαν υπέρ των τριών Δήμων στη Χαλκιδική!

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ

«ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΕΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ἡ χώρα διήρχετω μίαν κρίσιν ἀναζητοῦσα διέξοδον ἐξ ἑνός οἰκονομικοῦ ἀδιεξόδου εἰς τό ὁποῖο εἶχε εἰσέλθη.
Ἀπό μακροῦ χρόνου ἡ ἀδυναμία τῆς συνεννόησης μεταξύ τῶν ὑπευθύνων πολιτικῶν παραγόντων τῆς χώρας παρά πᾶσαν ἐπίλυσην τοῦ ἀνωτάτου ἄρχοντος τῆς χώρας (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.) εἶχε περιαγάγει τήν χώραν εἰς οἰκονομικόν ἀδιέξοδον.
Οὐδείς ἐκ τῶν πολιτικῶν ἀρχηγῶν ἀνελάμβανε νά βοηθήσει τόν ἀνώτατο ἄρχοντα (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.), ὅστις ἀνεζήτει ...>>>>>>

λύσεις ἐντός τῶν συνταγματικῶν πλαισίων τῆς ἀνευθυνότητος του, διά νά βγάλει τήν χώρα ἀπό τό ἀδιέξοδον.
Ἡ κατάστασης αὔτη προστιθεμένη εἰς μίαν ἀναρχικήν ἀντίληψιν ἡ ὁποία εἶχε ἐπιβληθεῖ σχεδόν εἰς ὅλα τά ἄτομα τῆς κοινωνίας, εἶχε δημιουργήσει τόν ἔσχατον κίνδυνον νά ἀλωθεῖ ἡ χώρα ἀπό τόν εὐδαιμονισμόν.
Οἱ Ἕλληνες, καί κατά τήν ἱστορικήν παράδοσιν ἀλλά καί κατά τήν βασικήν ἀντίληψιν καί ἀγωγήν, δέν εἶναι ποτέ εὐεπίφοροι πρός τόν εὐδαιμονισμόν. Διότι ὁ εὐδαιμονισμός δέν δύναται νά ἔχει οὐδέν σημεῖον κοινόν μέ τόν Ἑλληνοκαπιταλισμόν πού ἀποτελεῖ τήν βάσιν τῆς διαπαιδαγωγήσεως τῶν Ἑλλήνων κατά τόν δρόμον τῆς ἱστορίας των.
Πρό αὔτης τῆς καταστάσεως ὁ Ἐθνικός Καπιταλισμός , αἱ Οἰκονομικαί δυνάμεις τῆς χώρας, ἡ μόνη οὐδετέρα εἰς τόν χῶρον τοῦ πολιτικοῦ κατασπαραγμοῦ δύναμις, ἡ ὁποία ὑπῆρχε, ἔκρινεν ὅτι ὤφειλε νά παρέμβει διά νά ἀποτρέψει τόν δρόμον πρός τόν κρημνόν.»

Μέ Ἐθνικοοικονομικήν ὑπερηφάνεια
Ὁ Πρωθυπουργός καί Πρόεδρος τῆς Ἐθνοσωτήριου
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ
ΖΗΤΩ η 21Η Απριλίου 2010
ΕΝΕΔΡΑ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΑΣ

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ,
Πέρασα λίγες ώρες διαβάζοντας αναρτήσεις και σχόλια για τον νέο χάρτη που θα δημιουργήσει ο Καλλικράτης στον τόπο μας και μ’ έπιασε ψυχοπλάκωμα.
Δεν κατάγομαι από την Χαλκιδική.
Μα εδώ κι επτά χρόνια , επέλεξα για μόνιμη κατοικία μου την όμορφη Χαλκιδική. Είμαι κάτοικος Αγίου Προδρόμου και δημότης Πολυγύρου.
Αυτά που σκέφτομαι, ενδεχομένως να μην εμπίπτουν και τόσο πολύ στην σφαίρα της πολιτικής, αλλά παίρνω το θάρρος να τα καταθέσω και να μπουν στην κρίση, όσων έχουν την δυνατότητα και την ανάγκη ενημέρωσης μέσα ...>>>>>>

από αυτήν την φιλόξενη ιστοσελίδα σου.
Αυτός ο τόπος, είναι ευλογημένος από την φύση κι έχει απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης.
Φοβάμαι πως έχει αφήσει στην άκρη, για μικροπολιτικούς λόγους, τις περισσότερες ευκαιρίες κι έχει κρεμαστεί με τον χειρότερο τρόπο στον τουρισμό και στο υπέδαφός της, παραγνωρίζοντας τις λεπτομέρειες που διαμορφώνουν την ποιότητα αυτών των επενδύσεων.
Μα, δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, μια και είναι μια μικροκλασματική απεικόνιση της πατρίδας μας.
Της ίδιας παιδείας μετείχαμε και τις ίδιες πολιτικές και οικονομικές συμπεριφορές, διαμορφώνουμε.
Όταν φτάνουμε στο σταυροδρόμι τόσο κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον μας, αντί να συλλογιστούμε τις συνέπειες αυτών μακροπρόθεσμα, σκεφτόμαστε κοντόφθαλμα τα οφέλη της μικρής μας κοινωνίας και όχι την κατάντια του συνόλου του τόπου μας, με αποτέλεσμα την σημερινή οικονομική κατάσταση.
Πολίτες να ευημερούν και η χώρα να πτωχεύει.
Αν δεν θέλουμε να πάθουμε το ίδιο και σαν νομός Χαλκιδικής, και υποθηκεύσουμε το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας, όσο είναι νωρίς, ας κάνουμε μια προσπάθεια, όλοι οι φορείς του νομού, σε μια ανοιχτή συνδιάσκεψη να κατατεθούν οι προτάσεις και να βγει ένα κοινό πόρισμα που θα είναι απ’ όλους αποδεκτό για να μπορεί να είναι και άμεσα αποδοτικό.
Στο αν θα είναι, ένας ή δύο δήμοι ή πέντε και που θα γίνουν οι έδρες, ας είναι απόφαση δική μας και όχι άνωθεν.
Ας παραμερίσουμε τα πολιτικά μας πάθη και τις τοπικιστικές μας υστερίες για να πάμε μπροστά.
Διαφορετικά θα υποστούμε τις συνέπειες.
Και φοβάμαι θα είναι πολύ άσχημες για όλους μας.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΟΣ

Το Ε.Κ.Χαλκιδικής καταδικάζει την επίθεση στο πολιτικό Γραφείο του Γιάννη Δριβελέγκα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκε το γραφείο του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Δριβελέγκα από μερίδα κατοίκων της Αρναίας.
Οι κάτοικοι της Αρναίας έχουν το δικαίωμα και πρέπει να εκφράσουν ελεύθερα τις απόψεις τους για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ωστόσο η έκφραση αυτή πρέπει να προσδιορίζεται από τα όρια και τους κανόνες που ορίζει το κοινωνικό σύνολο σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία.


Δήλωση της Παπαρήγα για τη σημερινή απεργία

Ιδού το τρομοκρατικό δίλημμα της κυβέρνησης: Ή παίρνουμε δάνειο και χάνει ο λαός κάθε δικαίωμα ή δεν παίρνουμε δάνειο και πάλι τα χάνουμε. Επομένως οι εργαζόμενοι πρέπει να ρίξουν στο καλάθι των αχρήστων το δίλημμα και να προχωρήσουν στην ανάκαμψη του κινήματος. Γιατί μόνο αυτή η ανάκαμψη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ανάκαμψη της οικονομίας ...>>>>>>

σημαίνει ανάκαμψη της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πού θα οδηγήσουν ο διαβουλεύσεις η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε:
Η τρόικα με το που μπήκε στο υπουργείο Οικονομίας άνοιξε το εξής ζήτημα: Ελευθερία απολύσεων και ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να είναι τόσο, για αυτούς, μικρός ο αριθμός των απασχολουμένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Αυτό. Με αυτό ασχολείται το ΔΝΤ και η ευρωζώνη. Με το τσάκισμα των λαϊκών κατακτήσεων, με το τσάκισμα των λαϊκών αγώνων. Από εκεί και πέρα ό,τι και να δώσουν, σημαίνει ότι θα δεσμεύσουν με ακόμα χειρότερα αντεργατικά μέτρα.
ΑΘΗΝΑ 22/4/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Καλώς τα ...παιδιά !

Από τη σημερινή πορεία του ΠΑΜΕ

sibilla

"Ο χορός των Μαντηλιών" με την Πολυγυρινή Κατερίνα Βλάχου στη Θεσσαλονίκη.


Προσφέρεται ...και άλλη πρωτεύουσα!

Tην Τρίτη το βράδυ το Δημοτικό συμβούλιο Παναγίας αποφάσισε να ζητήσει διευρυμένο δήμο στη βόρεια Χαλκιδική με έδρα την Μεγάλη Παναγία… που είναι και στο κέντρο του υπό δημιουργία Καλλικράτειου Δήμου!
-Δικαίωμα των Μεγαλοπαναγιωτών είναι να εκφραστούν, εμείς όμως καλού-κακού ας παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας μακριά από πολιτικά γραφεία Βουλευτών!

"Ευήκοα ώτα" στον αγώνα της Αρναίας!

"Σε τούτη την αγωνιστική μέρα, για σας, βρίσκετε "ευήκοα ώτα""
(αντινομάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος (Ιερισσιώτης και πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Ιερισσού) προς το Δήμαρχο Αρναίας Λάζαρο Λαζάρου, 21/4/10)


Απόσπασμα πρακτικών από την κοινή συνεδρίαση του Δήμου Παλλήνης και του Δήμου Κασσάνδρας σχετικά με τον Καλλικράτη.Μια διαφορετική πρόταση για την έδρα του Δήμου της Βόρειας Χαλκιδικής.

Κύριοι καλημέρα,
Εάν ο Καλλικράτης είναι σε διαβούλευση και εάν οι αποφάσεις είναι αξιοκρατικές τότε :
Πώς η Έδρα μπορεί να είναι στην άκρη του Δήμου . Πώς ξαφνικά όλοι οι κάτοικοι της Βόρειας Χαλκιδικής θα πηγαίνουν “κατηφορικά !!!” προς το Άγιο Όρος και όχι “ανηφορικά” ποιο κοντά στον Πολύγυρο και την Θεσσαλονίκη ; (Χρησιμοποιώ εσκεμμένα την λαϊκή έκφραση μεταξύ των κατοίκων )
Ακόμη και την τελευταία φορά που στην περιοχή ...>>>>>>

έπρεπε να δημιουργηθεί ένα Κέντρο και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας επί υπουργίας του αείμνηστου κ. Γεννηματά ακόμη και τότε δεν επιλέχτηκε η Ιερισσός ή κάτι άλλο . Τότε σας ξαναθυμίζω επιλέχτηκε το Παλαιοχώρι.
Οι λόγοι είναι απλοί , λογικοί , σίγουρα τεχνοκρατικοί και θα σας τους αναφέρω εν συντομία :
Είναι στο γεωγραφικό απόλυτο κέντρο της περιοχής (χάρτης 1),
Είναι στο οικονομικό και πληθυσμιακό κέντρο της περιοχής αφού γύρω του είναι συγκεντρωμένοι η μεγάλη μάζα των κατοίκων της λεγόμενης Βόρειας Χαλκιδικής , Αναφέρω της αποστάσεις και ποιο πάνω έχω και τον αντίστοιχο Χάρτη (2) : Αρναία 5 χλμ. , Μ.Παναγία 8 χλμ , Νεοχώρι 3 χλμ. , Στανός 14 χλμ , Γομάτι 13 χλμ. Στάγειρα 22 χλμ. , Στρατονίκη 23 χλμ. Βαρβάρα 14 χλμ. Πυργαδίκια 22 χλμ . Σύνολο πληθυσμού 11.240 από 18.861 και με τα Zερβοχώρια 14.386 από 22.007 κατοίκους .
Με ποια προοπτική ανάπτυξης ορίζουμε την έδρα του νέου Δήμου στην άκρη του υπό δημιουργία Δήμου . Λίγο παράξενο δεν ακούγεται ;
Είναι φανερό ότι η Έδρα του νέου Δήμου για να καταφέρει αυτός να είναι βιώσιμος , αποτελεσματικός και χρήσιμος στους πολίτες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ .
Υπάρχει η επιλογή της πρότασης για το Παλαιοχώρι που μπορεί να αξιοποιηθεί συναινετικά και να συσπείρωση την περιοχή όπως άλλωστε το έκανε και παλαιότερα . Μην ξεχνάμε ότι όλοι μιλάνε σήμερα για το στολίδι που λέγεται Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου . Αυτή η πρόταση νομίζω δεν απέχει και πολύ και από το όραμα της νέας εποχής πού όλοι ευαγγελιζόμαστε και είναι σίγουρα μακριά από παρελθοντικές αγκυλώσεις και αμαρτίες χωρίς να παράγει και το κακό σύνδρομο του κακού ανταγωνισμού . Είναι η τομή που ψάχνει η Βόρεια Χαλκιδική και ας τη τολμήσουμε .
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ρίμπας Αθ. Αστέριος
http://www.palaiochori.com/
Για όσους δεν το γνωρίζουν η πρόταση μου στης Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση από τις 13 Ιανουαρίου 2010 για τον Καλλικράτη στην Βόρεια Χαλκιδική.
http://www.opengov.gr/ypes/?option=comment_view&comment_id=13898