Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΗΜΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΩΝ BIG SLEEP, STEFAN SCHWERDTFEGER στην Ορμύλια

Αντιδρούν και στο Παλιούρι γονείς και μαθητές για τις εκεί υπάρχουσες λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας!

"Με απόφαση των γονέων και κηδεμόνων, οι τρεις τάξεις του δημοτικού σχολείου Παλιουρίου πρώτη,δευτέρα και τρίτη που φιλοξενούνται στις λυόμενες αίθουσες, σήμερα έμειναν χωρίς μαθητές.
Αύριο για συμπαράσταση στους μικρούς δεν θα προσέλθουν στα μαθήματά τους και οι υπόλοιποι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλιουρίου.
Απαιτούν να γίνει άμεσα μέτρηση για φορμαλδεΰδη."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Απεργία 21 και 22 Απριλίου 2010

Για την κατάκτηση του κυπέλου Ελλάδας!

Και η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ παρούσα στον τελικό Κυπέλου Ελλάδος προσκεκλημένη από τον SUPER 3 Πολυγύρου!
Υπενθυμίζουμε στους φίλους του ΑΡΗ ότι το λεωφορείο θα ξεκινήσει από το Ηρώον, στον Πολύγυρο, την Παρασκευή το βράδυ προς Σάββατο 24 Απριλίου.
Τα εισιτήρια που διέθετε ο SUPER 3 Πολυγύρου έχουν εξαντληθεί!
ARIS FAMILIA - POLYGYROS SUPER 3!!!

Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης ή εξαπάτησης…

"Καταργούνται με απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κυρίας Κατερίνας Μπατζελή τα 55 συνολικά Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤοΚΑΑ) σε όλη τη χώρα: «Πρόκειται για υπηρεσίες που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς ποτέ να παραγάγουν έργο» δηλώνει στο «Βήμα» η υπουργός, η οποία αναφέρει ότι στα κέντρα αυτά, απασχολούνται συνολικά 403 άτομα, τα οποία θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες, αλλά με διαφορετικό μισθό, ανάλογα δηλαδή με τις απολαβές που θα έχουν οι υπόλοιποι υπάλληλοι της υπηρεσίας όπου πρόκειται να μεταταχθούν."
Κοίτα να δεις...
Νοικιάσαμε το γραφείο, κάναμε με τον τότε «κολλητό» εγκαίνια, βγάλαμε δεκάρικους, στήσαμε μπουφέδες, προσλάβαμε υπάλληλο, που δεν τον είδαμε ποτέ να ανοίγει το γραφείο, τον οποίον όπως τώρα μαθαίνουμε τον πληρώναμε με διαφορετικό μισθό. Αυτά και άλλα συνθέτουν την επανίδρυση του κράτους που πραγματοποίησε η κυβέρνηση του τότε, τώρα άφαντου, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ.
Μπορεί οι εξεταστικές επιτροπές της βουλής να μην καταλήγουν σε αποτέλεσμα, αλλά, όπως φαίνεται, τίποτα δε γλυτώνει από τον μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Ο Πολυγυρινός

Ο ΣΥΝ για την 21η Απριλίου 1967

Το κύριο μήνυμα της θλιβερής επετείου της 21ης Απριλίου, είναι ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία χρειάζεται να είναι διαρκής. Η θεσμική θωράκιση της απέναντι σε φαινόμενα εκφυλισμού, η απόκρουση κάθε προσπάθειας περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η συνεχής διεύρυνσή της με θεσμούς συμμετοχής των πολιτών είναι στοιχειά άμεσα συνδεδεμένα με τον αγώνα αυτό.
Για μας η έννοια του σοσιαλισμού είναι άρρηκτα δεμένη ...>>>>>>

με αυτήν την δημοκρατίας γι’ αυτό και ο αγώνας για τον σοσιαλισμό και τη δημοκρατία είναι κοινός.
Ιδιαίτερα οι νέες και οι νέοι νοηματοδοτούν με τους σημερινούς τους αγώνες τις διαχρονικές αξίες της αντίστασης και της αγωνιστικής συμμετοχής, απέναντι στα συντηρητικά στερεότυπα, τη μιντιοκρατία, τους πολέμους και τα προτάγματα της αγοράς.
Τιμούμε, τα μέλη και στελέχη της Αριστεράς που πρωταγωνίστησαν στον επτάχρονο αντιδικτατορικό αγώνα καθώς και όλους τους αγωνιστές της δημοκρατίας, ιδιαίτερα εκείνους που θυσιάστηκαν και μάτωσαν υπερασπιζόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία και την ελευθερία απέναντι στην αμερικανοκίνητη χούντα, τις συνέπειες της οποίας πληρώνει ακόμη η Κύπρος».
Ιδιαίτερα η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια βαθιά οικονομική κρίση αποτέλεσμα του νεοφιλελεύθερου μοντέλου ανάπτυξης. Η σημερινή κυβέρνηση, έχοντας υποστεί μια πλήρη μετάλλαξη σε σχέση με τις ιδρυτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει μια κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική πολιτική.
Η έλευση του ΔΝΤ προμηνύει νέα μέτρα ακόμα σκληρότερα και πιο αντικοινωνικά. Οι όποιες κοινωνικές κατακτήσεις υπήρξαν χάνονται η μια μετά την άλλη.
Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στην πολιτική του ΔΝΤ και του νεοφιλελευθερισμού. Μήνυμα-κάλεσμα για νέους αγώνες που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα πορεία. Αυτό το μήνυμα αποτελεί τη σημερινή μεγάλη ελπίδα. Ο αγώνας του τότε μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε ώστε να μην πληρώσουν τις επιπτώσεις της κρίσης οι οικονομικά αδύνατοι, ο κόσμος της εργασίας.
Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

Γ. Συνέλευση συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής


Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Πρωτοδικείου Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Τι περιμένει τους συνταξιούχους!

Τι είναι η χρεωκοπία;

"Δεν υπάρχει πρόβλημα δανεισμού για τον Μάιο!" (Σημερινή δήλωση Παπακωνσταντίνου)
-Πώς να εκλάβουμε την είδηση; Ως ευχάριστη; Εντάξει, μας φόρτωσαν κάτι παραπάνω τον Απρίλιο και μας φτάνουν για το Μάιο! Μετά;
-Δηλαδή αν αυτό δεν είναι χρεωκοπία, τι στο διάβολο είναι η χρεωκοπία;

Σύλληψη 45χρονου για κατοχή εκρηκτικών και ναρκωτικών στη Συκιά.

Εκρηκτικά και ναρκωτικά είχε στην κατοχή του 45χρονος από τη Συκιά Χαλκιδικής, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές. Όπως ανακοινώθηκε, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου βρήκαν στο σπίτι του συσκευασία, που περιείχε δυναμίτιδα, βάρους 392 γραμ., καθώς κι ένα ακαριαίο φυτίλι, μήκους 235 εκ., χωρίς να δικαιολογείται η νομιμότητα της κατοχής τους. Εξάλλου, σε παράπηγμα εντός του οικοπέδου του σπιτιού του 45χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 32 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε σε πλαστικά δοχεία νερού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, με κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών και για κατοχή ναρκωτικών.

Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα - Όλοι στους δρόμους.

Εργαζόμενοι Εργαζόμενες, άνεργοι και συνταξιούχοι
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις έστειλε επιστολή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με την οποία προαναγγέλλει την προσφυγή της χώρας. Όλοι και όλες πλέον γνωρίζουν ότι, εάν γίνει αυτό, τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα θα ωχριούν μπροστά σ’ αυτό που θα ακολουθήσει.
Η προσφυγή στο ΔΝΤ σημαίνει ότι η κυβέρνηση εκχωρεί βασικά κυριαρχικά ...>>>>>>

δικαιώματα σ’ αυτόν τον οργανισμό. Μιλάμε δηλαδή για οικονομική κατοχή και ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε μισοαποικία. Οι Λαοί των χωρών στις οποίες παρενέβη το ΔΝΤ υπέφεραν για δεκαετίες ή συνεχίζουν να υποφέρουν ακόμη.
Η κυβέρνηση, όμως, δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ. Δεν εκλέχτηκε με βάση τέτοια προγραμματική δέσμευση και δεν της έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση ο Ελληνικός Λαός.
Ορισμένα από τα μέτρα που θα ακολουθήσουν και που ήδη συζητούνται με τα κλιμάκια του ΔΝΤ- ΕΕ, που ήδη είναι στη χώρα μας, είανι:
• Απολύσεις σε όλο το φάσμα του Δημόσιου, ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
• Διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
• Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση και εν συνεχεία ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
• Κατεδάφιση του υπάρχοντος ασφαλιστικού συστήματος με τη μείωση των συντάξεων σε δραματικά ποσοστά και την αύξηση των ορίων ηλικίας.
• Μείωση των μισθών και στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε οπισθοδρόμηση την οικονομία, σε απελπισία την κοινωνία. Η ανεργία θα σπάσει το όριο του 1.000.000 ανέργων, η φτώχεια θα εξαπλωθεί και τα κοινωνικά δικαιώματα θα εξαερωθούν.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι και συνταξιούχοι,
Μπροστά σ’ αυτόν τον τυφώνα οι κυρίαρχες δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και στο σύνολο των ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα συμπεριφέρονται σαν να ψιχαλίζει.
Αυτή η κατάσταση πρέπει ν’ αλλάξει. Όλο το οργανωμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να ξεσηκωθούμε να μετατρέψουμε την οργή μας δε αγωνιστική διεκδίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αντεργατικές επιλογές του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Εάν αυτό δεν γίνει σήμερα αύριο θα είναι αργά.
Σε τέτοιες στιγμές μία είναι η απάντηση. Λαϊκή εργατική εξέγερση, γιατί μόνο αυτή μπορεί να σταματήσει την «αγία και ομοούσια τριάδα» κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ –ΝΔ και τους «σκοτεινούς ιππότες της αποκάλυψης» ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ και του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στις 22/4.

Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Οι Φραγκολεβαντίνοι

Από ανεπιβεβαίωτες πηγές διέρρευσε ότι οι Φραγκολεβαντίνοι, που αφίχθησαν από την Εσπερία, φέρνουν μαζί τους ικανή ποσότητα στάχτης από το γνωστό πλέον σε όλους ηφαίστειο Αγιαφιγιαπλαγιουρκούλ της Ισλανδίας. Επιδίωξη τους είναι σε ανύποπτο χρόνο να ρίξουν στάχτη στα μάτια των απαράμιλλα ικανών και άτεγκτων υπερασπιστών των συμφερόντων της πατρίδας μας, με τους οποίους θα «συνομιλήσουν».
Αλλά που να ξέρουν οι κουτόφραγκοι ότι έχουν γνώση οι σύντροφοι!!!
ΕΝΕΔΡΑ

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία... κάποιοι τον χρυσοπλήρωσαν!

Με δελτίο τύπου η Νομαρχιακή Παράταξη "ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ" αναφέρεται στο έργο του παρακαμπτήριου δρόμου Φώκαιας – Αθύτου το οποίο δόθηκε στην κυκλοφορία προχθές.
Πέραν των άλλων, ενδιαφέρον είναι ότι από το δελτίο τύπου πληροφορείται ο Χαλκιδικιώτης πως ο συγκεκριμένος δρόμος είχε πρωτοκατασκευασθεί πριν 8 μόλις μήνες, πληρώθηκε από τον Χαλκιδικιώτη με 800.000 € και πληρώθηκε με άλλα 500.000 € για να ξηλωθεί για να γίνει ο εν λόγω νεότερος δρόμος!!! Παρακάτω το δελτίο τύπου:
"Το έργο του παρακαμπτήριου δρόμου Φώκαιας – Αθύτου παρέδωσε ...>>>>>>

η Νομαρχία ακριβώς στον χρόνο που δεσμεύονταν και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ότι θα τον παραδώσει. Τότε η 20η Απριλίου ήταν πολύ αργά για την διοίκηση της Νομαρχίας και τους τοπικούς παράγοντες.
Ελπίζουμε ότι με τις πιέσεις και προειδοποιήσεις μας πράγματι ξηλώθηκε ολόκληρος ο δρόμος που κατασκευάσθηκε μόλις πριν 8 μήνες και ότι το νέο έργο είναι τεχνικά άρτιο. Έτσι η ζημιά σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου θα είναι 800.000 ευρώ όσο κόστισε ο προηγούμενος δρόμος κατά δήλωση του αρμόδιου Αντινομάρχη και επιπλέον 500.000 ευρώ όσο κόστισε η αποξήλωσή του σύμφωνα με δήλωση του εργολάβου.
Σ΄ αυτό το δελτίο τύπου που δεν περιέχει ούτε υποψία ύβρεως, θα απαντήσει φυσικά η Νομαρχία και πάλι με σωρεία ύβρεων όπως “επαίσχυντο και υβριστικό”, “ολισθηρός δρόμος της λάσπης”, “τελεί σε σύγχυση” και άλλα τέτοια χαριτωμένα."

Ο Επικεφαλής της Παράταξης
Αργύρης Λαφαζάνης

EΒΔΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ και το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής , πραγματοποιεί αιμοδοσία για την ενίσχυση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ που δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2009 με την επωνυμία Τράπεζα Αίματος ΑΟΠ & Τ.Σ.Νέων Δήμου Πολυγύρου.
Σας πληροφορούμε ότι η 2η Εβδομάδα Εθελοντικης αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθει από Δευτέρα 17 Μαΐου μέχρι και Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 και ώρες 9.00π.μ-13.00μ.μ. στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πολυγύρου.
Επειδή είναι πιθανό ότι κάποια στιγμή, ίσως αναπάντεχα και εμείς, θα χρειαστούμε αίμα, η τράπεζα αίματος έχει ώς σκοπό:
Να κάνει όλους μας ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ έτσι ώστε ο κάθε συνδημότης/σσα, Χαλκιδικιώτης/σσα, να έχει το αίμα, που ισως κάποια στιγμή θα χρειαστεί, χωρίς καθυστέρηση και αγωνία.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ.....ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ.

KKE ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

Τιμάμε τους αγώνες της περιόδου 1967 – 1974 με κάλεσμα μαχητικής συμμετοχής στη 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ και στη συγκέντρωσή του στην πλατεία Συντάγματος στις 22 Απριλίου ώρα 12 το μεσημέρι και σε όλες τις συγκεντρώσεις στην Ελλάδα.
Να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες, κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – εργοδότες και τα στηρίγματά τους σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
ΑΘΗΝΑ 20/4/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η είδηση της ημέρας: Η Μπατζελή υιοθέτησε σκύλο...

Φορμαλδεΰδης συνέχεια στην Καλλικράτεια.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καλλικράτεια με τη συμμετοχή όλων των Σχολείων της πόλης! Γονείς, μαθητές και κάτοικοι της Καλλικράτειας διαμαρτυρήθηκαν για τις επικίνδυνες, για την υγεία των μαθητών, λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο!
Το θέμα της Καλλικράτειας κάλυψε τηλεοπτικά το κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης απ' όπου εξέφρασαν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους οι διαμαρτυρόμενοι γονείς!
Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων εξέφρασε τις απόψεις του και ο Νομάρχης Χαλκιδικής. Τα πράγματα δεν ήταν βέβαια τόσο εύκολα, για το Νομάρχη, άλλο είναι να δίνεις συνέντευξη και ν' απαντάς σε δημοσιογράφους καναλιού πανελλήνιας εμβέλειας κι άλλο σε τοπικό κανάλι με "δημοσιογράφο" κάποιον υπάλληλό σου!

Η πολιτιστική ταυτότητα του Πολυγύρου.

Ένα άρθρο του εκδότη του περιοδικού "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ" που δημοσιεύεται στο 56ο τεύχος (Μάρτιος - Απρίλιος 2010), Γιάννη Κανατά, που αξίζει να το διαβάσουν όλοι οι Πολυγυρινοί αλλά πολύ περισσότερο οι "άρχοντες" αυτού του τόπου οι οποίοι "...δεν ασχολούνται με την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής παρά περιορίζονται μόνο σε ανούσιες επιχορηγήσεις, ώστε να διατηρούν τις ισορροπίες στον "πολιτιστικό ανταγωνισμό" των συλλόγων".
(κλικ στις εικόνες για να διαβάσετε το άρθρο)


Περιοδικό "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ" , προάγει τον Πολιτισμό στον Πολύγυρο.


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (56ο, Μάρτιος-Απρίλιος 2010) του περιοδικού του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου "ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ".
-Δεν πρέπει να λείψει από κανένα σπίτι.

Χαμογελάτε, κάνει τους άλλους να ανησυχούν !!!

«Φίλε Προβοκάτορα, το χιούμορ αλήθεια, αποφορτίζει τη βλακεία και το φανατισμό», σχολίασε ο Ανώνυμος 19 Απριλίου 2010 11:28 μμ, στη χθεσινή μου ανάρτησή για το …Κατοχώρι…
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Αλλά δεν είναι.
Η τηλεοπτική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» είναι σατιρική και χιουμοριστική. Κι επειδή «παράγει» κάποιου είδους σάτιρα και χιούμορ (που άμα σ’ αρέσει το βλέπεις, άμα πάλι δε θέλεις, όχι) έχει γίνει κατ εξοχήν «σάκος του μποξ» από κάποιους …γενικούς αντιπροσώπους…
Ποιους; τον γενικό αντιπρόσωπο του Θεού επί της Γής, Μητροπολίτη Άνθιμο (που την απειλεί με απανωτές αγωγές), τον Κώστα Πρέκα, γενικό αντιπρόσωπο του εθνικού φρονήματος των Ελλήνων (με τα μακρόσυρτα τηλεοπτικά φασιστικά διαγγέλματα, εναντίον της) και άλλους …δευτεροκλασάτους αντιπροσώπους. Και τώρα, για να «δέσει το γλυκό», ήρθαν και οι γενικοί αντιπρόσωποι της αναρχικής ιδεολογίας -και καλά- και της διόρθωσης της αισθητικής μας, με τον στομφώδη τίτλο «Ομάδες Διάχυσης Επαναστατικής Θεωρίας και Πράξης».
Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό, στο αυτοκίνητο του Αντώνη Κανάκη και με πολυσέλιδη ανακοίνωση, ανέλαβαν και την ευθύνη της ...επαναστατικής τους, πράξης…
Πρόχειρο συμπέρασμα όλων αυτών; η μ@λ@κί@ (διαφόρων αποχρώσεων), έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα
Αντισταθείτε –λέω εγώ- στους «αυτοπροσδιοριζόμενους» σοβαρούς (στην ουσία απλά κομπλεξικούς …σοβαροφανείς) κι εξακολουθήστε να χαμογελάτε, κάνει τους άλλους να …ανησυχούν…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ


Εικόνα διάλυσης στο Νοσοκομείο Πολυγύρου!

"Ήταν στραβό το κλήμα... το 'φαγε κι ο γάιδαρος!"
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Νοσοκομείο Πολυγύρου, ο απερχόμενος Διοικητής την "κοπάνησε" από την Παρασκευή, ο αναπληρωτής του απουσιάζει, και ο Νέος Διοικητής δεν έχει εμφανιστεί ακόμα!
-Εκεί, κατά ΠΑΣΟΚ, μεριά μήπως κάτι δεν πάει καλά! Καθόλου, μα καθόλου καλά!

Διακοπή ηλεκτρικού στις ΚΑΛΥΒΕΣ

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 θα γίνει διακοπή ρεύματος για ενίσχυση, βελτίωση και συντήρηση των δικτύων της ΔΕΗ από τις 8.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. στα αντλιοστάσια κάμπου Καλυβών, την περιοχή γηπέδου και την παραλία κουνουπιέρας.
Επιπλέον από τη 1.00 μ.μ. έως τις 2.00 μ.μ. δεν θα έχει ρεύμα η παραλία Καλυβών και από τις 2.00 μ.μ. έως τις 4.00 μ.μ. ο οικισμός Μυκήβερνα.

ΣΑΡΑΝΤΑ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ από τη Νομαρχία Χαλκιδικής

Με απόφαση του Νομάρχη Χαλκιδικής, ορίστηκε για το έτος 2010 να προκηρυχθούν σαράντα (40) επαγγελματικές άδειες συνολικά για τις Λαϊκές Αγορές του Ν. Χαλκιδικής, όπως παρακάτω:
1.Τριάντα έξι (36) άδειες για προϊόντα γης (στα οποία περιλαμβάνονται και τα άνθη), αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας.
2.Τέσσερις (4) άδειες για όλα τα υπόλοιπα είδη που αναφέρονται στην παράγραφο Δ του άρθρου 2 του Π.Δ. 51/2006, όπως έχει τροποποιηθεί με το Π.Δ. 116/2008. ...>>>>>>

Οι χορηγούμενες νέες άδειες θα καλύψουν θέσεις περιφερειακών Λαϊκών Αγορών, μικρής έως σήμερα δυναμικότητας, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε Λαϊκές Αγορές όπως αυτή της Κασσάνδρας, της Καλλικράτειας, των Ν. Μουδανιών, του Πολυγύρου, του Ν. Μαρμαρά και της Ιερισσού. Στις προαναφερόμενες Λαϊκές Αγορές οι θέσεις που θα προκύπτουν θα καλύπτονται είτε από συνταξιοδοτήσεις πωλητών Λαϊκών Αγορών, είτε από διακοπές δραστηριοτήτων πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Δικαίωμα απόκτησης των προκηρυσσομένων επαγγελματικών αδειών Λαϊκών Αγορών έχουν όσοι :
1. Είναι άνεργοι (να έχουν κάρτα ανεργίας).
2. Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
3. Είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος που έχουν την Ελληνική ιθαγένεια ή την ιθαγένεια άλλου κράτους - μέλους της Ε.Ε., ή είναι ομογενείς Βορειοηπειρώτες ή ομογενείς Παλιννοστούντες από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. ή την περιοχή του Πόντου ή Έλληνες τσιγγάνοι ΡΟΜ που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας ή υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα νόμιμα και αδιάλειπτα τουλάχιστον κατά τα τελευταία πέντε έτη και κατέχουν την προβλεπόμενη απόφαση χορήγησης ή ανανέωσης της άδειας διαμονής επί μακρόν διαμένοντος.
4. Απαγορεύεται οι δικαιούχοι, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την απόκτηση επαγγελματικής άδειας, να ασκούν άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ή να είναι συνταξιούχοι εξ ιδίου δικαιώματος (λόγω γήρατος ή αναπηρίας) από οποιοδήποτε φορέα.
5. Απαγορεύεται οι κάτοχοι επαγγελματικής άδειας να αποκτούν εισοδήματα από οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.
Κάθε φυσικό πρόσωπο δικαιούται μία μόνο άδεια επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών.
Η επαγγελματική άδεια χορηγείται για την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος.

Οι παραπάνω άδειες θα χορηγηθούν ως εξής:
1. μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες και γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης.
2. μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και γονείς με τρία τέκνα.
3. μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), ανάπηροι που μπορούν να ασκήσουν επάγγελμα, εφόσον δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα.
4. μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), άτομα απεξαρτημένα από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.
5. μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο.
6. μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), πρόσωπα τα οποία, κατά τα τρία τελευταία χρόνια εργάστηκαν, αποδεδειγμένα, ως υπάλληλοι πωλητών λαϊκών αγορών ή είναι κάτοχοι άδειας άσκησης υπαιθρίου εμπορίου.
7. μέχρι ποσοστό τρία τοις εκατό (3%), πρόσωπα τα οποία ασκούσαν εμπορία κατά το κύριο επάγγελμα και αδυνατούν να συνεχίσουν την άσκησή της, για λόγους νομικούς και οικονομικούς, εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους.
8. μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) Έλληνες τσιγγάνοι ΡΟΜ που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.
9. και τέλος σε ποσοστό σαράντα δύο τοις εκατό (42%), άνεργοι.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 2323/1995, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο 20 (Iσόγειο - Διοικητήριο) της Δ/νσης Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής στον Πολύγυρο (έντυπα αιτήσεων δίδονται από το γραφείο αυτό.), το αργότερο μέχρι τις 07-05-2010. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις. Μαζί με την αίτησή τους οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν και τα εξής δικαιολογητικά:

α) Στοιχεία αποδεικτικά της ιδιότητας που επικαλούνται στην αίτησή τους και ειδικότερα:
1. Οι άνεργοι κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ που δεν έχει λήξει ή βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ. περί μη άσκησης εμπορικής δραστηριότητας κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης ή θεωρημένο βιβλιάριο του Ο.Γ.Α. ή βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του Ο.Γ.Α.
2. Οι υπάλληλοι πωλητών λαϊκών αγορών πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας που να αποδεικνύει τουλάχιστον τριετή εργασία στη θέση υπαλλήλου πωλητή λαϊκών αγορών.
3. Οι πλανόδιοι έμποροι πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας και αντίγραφο νόμιμα εκδοθείσας άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου.
4. Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και οι γονείς με τρία παιδιά, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5. Οι ανάπηροι πιστοποιητικό αναπηρίας.
6. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή οι γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες (νοητική υστέρηση, αυτισμό, βαριές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης), πιστοποιητικό από το οποίο να αποδεικνύεται η ιδιότητα αυτή.
7. Οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες και οι ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. και τον Πόντο, αντίγραφο επικυρωμένο του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
8. Τα πρόσωπα που ασκούσαν εμπορία κατά κύριο επάγγελμα και αδυνατούν να συνεχίσουν για νομικούς και οικονομικούς λόγους την άσκησή της, κάθε τύπου αποδεικτικό στοιχείο από το να προκύπτει ότι βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας συνέχισης της δραστηριότητας.
9. Οι Έλληνες τσιγγάνοι ΡΟΜ επικυρωμένο αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και βεβαίωση εγγραφής στο δημοτολόγιο οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας.
β) Αντίγραφα φορολογικών δηλώσεων και των αντίστοιχων εκκαθαριστικών σημειωμάτων της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., για τα εισοδήματα της τελευταίας τριετίας του / της ενδιαφερόμενου / -νης, του / της συζύγου ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης.
γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. (Ζητείται από την υπηρεσία μας αυτεπάγγελτα).
δ) Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου να αποκτήσει την άδεια ότι δεν ασκεί άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.
ε) Μετά την έγκριση της άδειας, Ανταποδοτικά τέλη Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μέσω Αγροτικής Τράπεζας (αριθμ. λογαριασμού 2330300210758, ποσό 58,69 ΕΥΡΩ)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Εμπορίου της Ν.Α.Χ. (Διοικητήριο – Ισόγειο – Γραφεία 18 και 20) στα τηλέφωνα 23713 51220 και 23713 51218.

TOΠIKO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ε.ΚΑ.Σ.Χ. «ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 2010»

Το Δ.Σ. της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής σας γνωρίζει ότι, σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Π.Κ. θα πραγματοποιήσει τοπικό σεμινάριο « Χαλκιδική 2010» επιμόρφωσης Προπονητών στις 24 και 25 Απριλίου 2010 στο κλειστό γυμναστήριο της Σιθωνίας.
Ομιλητές σεμιναρίου οι κ.κ. ΤΣΙΜΠΗΣ, ΤΟΥΦΑΣ, ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ
Η Συμμετοχή των προπονητών είναι ελεύθερη .
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΘΕΜΑΤΑ ...>>>>>>

24 Απριλίου 2010
ΤΣΙΜΠΗΣ - ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥΤ ΚΑΙ JUMP SHOOT
18.00 ΤΟΥΦΑΣ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
19.30 ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ – ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

25 Απριλίου 2010
09.00 ΤΟΥΦΑΣ - ΑΜΥΝΑ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ
ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ – ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
12.00 ΤΣΙΜΠΗΣ - TRANSITION ( AMYNTIKO – EΠΙΘΕΤΙΚΟ)
Η Ε.ΚΑ.Σ.Χ. μετά το τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιεί και σεμινάριο Α’ Βοηθειών με ομιλητή τον Ιατρό κ. Μαυρουδή Ιωάννη.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.Χ.

"Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ"

Με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Χαλκιδικής ζητάει την αντικατάσταση των λυόμενων αιθουσών στην Καλλικράτεια κι όχι μόνο (βίντεο).
Πολύ καλή η κίνηση του Βουλευτή της Ν.Δ. στη Χαλκιδική! Δεν ακούσαμε όμως τίποτα να πει για τον τρόπο που αντιμετώπισε το πρόβλημα η Νομαρχία Χαλκιδικής!
-Η τακτική του "...και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ" : ικανοποιούμε τους κατοίκους της Καλλικράτειας και δεν στενοχωρούμε και το Νομάρχη!
-Κρίμα, είχαμε συνηθίσει διαφορετικά τον Βαγιωνά! Η μεθόδευση της Νομαρχίας είναι κι αυτή πολύ σοβαρό ζήτημα!
-Περιμένουμε και τις απαντήσεις του Υπουργείου, στις τρεις μέχρι τώρα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Βαγιωνάς) ερωτήσεις βουλευτών.