Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!!

Δεν θελήσαμε να ασχοληθούμε με τις αυριανές εκλογές της ΟΝΝΕΔ!
Δεν γνωρίζουμε ποιος υποστηρίζει ποιον! Ποιος είναι Σαμαρικός, ποιος Ντορικός!
Σήμερα έφθασαν δύο καταγγελίες επώνυμες για τον έναν από τους δύο πλέον υποψήφιους (Παπαμιμίκος - Χατζής).
Η πρώτη, σε βάρος του Χατζή, αναρτήθηκε ΕΔΩ, η δεύτερη (αυτούσια από τον τίτλο, ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ !!!, και ολόκληρη την καταγγελία) επίσης σε βάρος του Χατζή, στη συνέχεια της ανάρτησης ...>>>>>>

ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ.
Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.
Το παρακάτω κείμενο έστειλε προς τους εκλογικούς του αντιπροσώπους (φαίνονται ποιοι είναι και από τα κοινοποιημένα emailsτης οδηγίας) το πολιτικό γραφείο του υποψήφιου Κώστα Χατζή. Πρόκειται για μια εντελώς θλιβερή και αναχρονιστική εκλογική οδηγία που δε διστάζει σε καμία περίπτωση να μιλήσει ρητά και κατηγορηματικά για νόθευση και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. ( αποσπασματικά αναφέρουμε ένα τμήμα της οδηγίας "ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΠΛΟΨΗΦΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΚΛ.ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ."
Δε θα κάνουμε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο. Δείτε προσεκτικά την οδηγία παρακάτω και θα καταλάβετε τα πάντα.

Η οδηγία που εστάλη:
ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ MAIL,ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.


ΗΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 210-8813488
210-8828953
FAX: 210-8840142
210-8840732
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: 6944440193
ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΑΠΕΤΣΑΣ: 6974078323
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΘΗΝΑΣ: ΤΣΙΓΚΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ: 6944670123
ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ: 6974407360
ΤΣΩΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: 6974865616

SOS: ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ, ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ (βλ.ΟΔΗΓΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ)

SOS: ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΠΛΟΨΗΦΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΚΛ.ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΔΙΠΛΟΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.

SOS:ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.

SOS: ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΟΜΑΛΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

SOS: ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ.
H ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΜΕΛΗΣ!!! ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Ποιος είναι...

...αυτός που προσπαθεί, εναγωνίως, να πάρει θέση για το φωτογράφο πίσω από τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου;
Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης την απάντηση...>>>>>>


Ο Δήμαρχος Πολυγύρου Θωμάς Καπλάνης!
Με "απέραντη" άνεση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με έκδηλη αμηχανία ο Δήμαρχος Πολυγύρου!Ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή! Γιατί παπά παχύ έφαγες παχιά φακή;

Καλλικράτης - Johnny Walker !!!


Ο Καποδίστριας φεύγει, ο Καλλικράτης έρχεται. Όπως ο …Johnny Walker έρχεται κι αυτός νύχτα, σαν γνήσιο τέκνο …νυχτερινών –και μόνο- διαβουλεύσεων… Κι αυτή, είναι η μόνη του ομοιότητα, με τον προηγούμενο. Γιατί αυτός, θα διορθώσει τα κακώς κείμενα του προκατόχου του και θα αποτελέσει τη μεγάλη …μεταρρύθμιση, που θα φέρει την αποκέντρωση, τη διαφάνεια, την πρόοδο, την πράσινη ανάπτυξη κι όλα του κόσμου τα καλά. Μέχρι (μετά από μερικά χρόνια) να τον στείλουμε κι αυτόν αδιάβαστο και να έρθει κάποιος άλλος, με ποιο «βαρύγδουπο» όνομα (στοίχημα ότι θα ονομαστεί «Μεγαλέξαντρος»)… Αλλά μέχρι τότε, έχουμε καιρό…
Οι τοπικές κοινωνίες, στο μεταξύ, εξαντλημένες απ’ το δημοκρατικό διάλογο και τη διαβούλευση που προηγήθηκε, είναι απόλυτα ήρεμες κι έτοιμες να «σηκώσουν τα μανίκια», με ωριμότητα και διάθεση και να δουλέψουν ενωμένες (κυρίως) για το μέλλον…
Εμπρός λοιπόν, για έναν Καλλικράτη-Johnny Walker, που να περπατάει δηλαδή με γοργά βήματα μπροστά, όχι σαν τον άλλο τον …κοιμισμένο, που 10 χρόνια μας είχε στη στασιμότητα… Εμπρός !!!
ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ... Όλους αυτούς, που σας μιλάνε για ένα «ευνουχισμένο» αυτοδιοικητικό σύστημα, σχεδιασμένο …στο πόδι, ένα σύστημα παραγόντων, παραγοντίσκων και κομματαρχών και προσπαθούν να σας αποπροσανατολίσουν με ...νέες έδρες, ιστορικές έδρες, φυσικές έδρες, παρά φύσει έδρες και …έδρες γενικώς, απομονώστε τους.
Είναι κοινοί προβοκάτορες, που σαμποτάρουν την ενότητα και την ομοψυχία του λαού και υπηρετούν οικονομικά και πολιτικά το σύστημα…Α.Ο.Πολυγύρου – Απόλλων Αρναίας 35 - 33

Στα πλαίσια του τουρνουά Μίνι Αγοριών περιόδου 2009 – 2010, πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/4, στο κλειστό γυμναστήριο του Πολυγύρου, η συνάντηση των ομάδων Α.Ο. Πολυγύρου και Απόλλων Αρναίας.
Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Α.Ο.Π. με σκορ 35 – 33
Προπονητής: Τσοπουρίδης Αλέξης
Παίκτες: ...>>>>>>

Βαγιωνάς Θανάσης
Ευαγγελινός Γιώργος
Ζαγορίτης Αριστείδης
Καρακάσης Νίκος
Κάρμης Βασίλης
Κάρμης Ζήσης
Κυργιαφίνης Γιώργος
Νέστωρ Γιώργος
Παπαϊωάννου Γιώργος
Σαπιτζής Ζαφείρης
Χριστάρας Νικόλας
Χριστάρας Σπύρος
Χρηστίδης Γιάννης

Παράξενη βόλτα. (για το φίλο μας που το ζήτησε)

Πρόγραμμα stage, απόκτηση εμπειρίας για άλλες εκλογές...!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σήμερα το πρωί, ημέρα Σάββατο 17 Απριλίου 2010, καθώς παρουσιαστήκαμε στην συνεδριακή αίθουσα της Νομαρχίας (Ν.Ζέρβα 22-26), όπου θα διεξαχθούν οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ την Κυριακή 18 Απριλίου 2010, διαπιστώσαμε υπεξαίρεση εκλογικού υλικού (1000 αιτήσεις εγγραφών, χρησιμοποιημένη εκλογική σφραγίδα κι άλλα έντυπα υλικά).
Υπεύθυνος για την διεξαγωγή των εκλογών, του εκλογικού κέντρου και του εκλογικού υλικού είναι ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Κιτσάκης Ιωάννης.
Καθώς δεν υπάρχουν σημεία διάρρηξης στην αίθουσα, καλούμε τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων να αναλάβει τις ευθύνες του.
Επίσης ζητάμε την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος.
Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.
Υπέυθυνος εκλογικού Κέντρου
Υπ. Προέδρου ΟΝΝΕΔ
Αντρέα ΠαπαμιμίκουΉταν όμορφα...!

...χθες το βράδυ στο ΜΟΝΤΑΖ, στον Πολύγυρο, μια ξεχωριστική μουσική βραδιά με τους Balkanatolia!


Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής: Οι πολίτες της Χαλκιδικής απαιτούν γρήγορες λύσεις ΚΑΙ διαφάνεια!

Με δελτίο τύπου η Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής κατηγορεί το Νομάρχη Χαλκιδικής για καθυστερήσεις και έλλειψη διαφάνειας στην κατασκευή του δρόμου στον Βόθωνα.
Διαβάστε το δελτίο τύπου:
"Παραδόθηκε επιτέλους, με ένα μήνα ακριβώς καθυστέρηση, το έργο ανακατασκευής του δρόμου της παράκαμψης του Βόθωνα. Χαιρόμαστε που η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας της Κασσάνδρας θα μειωθεί. Οφείλουμε όμως ...>>>>>>

να επισημάνουμε και να τονίσουμε τα παρακάτω, προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή οι πανηγυρισμοί δε θα πρέπει να επισκιάσουν την πραγματικότητα:
Η Νομαρχία Χαλκιδικής ανέθεσε το έργο χωρίς διαγωνισμό και νόμιμες διαδικασίες. Στην απόφαση της απευθείας ανάθεσης δεν προσδιόριζε το φορέα χρηματοδότησης του έργου, διότι όπως ο νόμος ορίζει, δεν επιτρέπεται να δημοπρατείται έργο χωρίς να είναι διασφαλισμένη η πίστωσή του. Επίσης, επειδή ο δρόμος ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Κασσανδρείας, δεν μπορούσε η Νομαρχία να δημοπρατήσει το έργο χωρίς την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου. Από την πρώτη στιγμή αυτά τα δύο σημεία τονίσαμε πως πρεπει να αλλάξουν, τόσο εμείς ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και πολλοί άλλοι φορείς. Γι’ αυτά τα δύο σημεία και η Γ.Γρ.Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ.Λιωνή παρέπεμψε την συγκεκριμένη ανάθεση στη αρμόδια επιτροπή, όπως ο νόμος ορίζει, για να αξιολογηθεί η νομιμότητα της. Ο κ.Νομάρχης εκ των υστέρων, με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεσμέυτηκε πως φορέας χρηματοδότησης θα είναι η Νομαρχίακη Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής. Στη συνέχεια προχώρησε και στην υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας με το Δήμο Κασσανδρειας. Έτσι, η Επιτροπή της Περ.Κεντ.Μακεδονίας έκρινε ότι η σύμβαση κινείται στα όρια της νομιμότητας και λόγω του κατεπείγοντως δεν ακυρωσε τη συμβαση.
Οι πολίτες θέλουν γρήγορες λυσεις στα προβλήματά τους, απαιτούν όμως και διαφάνεια στη διαχειριση του δημόσιου χρήματος. Γιατί λοιπόν, ενώ η κατασκευή αυτού του δρόμου πέρυσι το καλοκαίρι στοιχισε περίπου 500.000 €, ο δρόμος καταστράφηκε μερικούς μηνες μετά και απαιτήθηκε η ανακατασκευή του;"

Από το Γραφείο Τύπου

Καλές δουλειές, Ντορούλα ΜΑΣ!

Σε εγρήγορση η Αρναία για τον Καλλικράτη.

Συνεδριάζει, σήμερα 17/4, εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αρναίας με μοναδικό θέμα το χωροταξικό του Καποδίστρια και σύμφωνα με την πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
"Σήμερα 17/4/2010 στις 21:00 στην αίθουσα Μητροπολίτου Σωκράτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρναίας με την μορφή του κατεπείγοντος με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:
- Λήψη Απόφασης για τις Εξελίξεις της Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Δήμο και στο Νομό μας.
Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παραβρεθούν. Το συμβούλιο είναι ανοιχτό για το κοινό."
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP & ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ –ΔΝΤ

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, δεν πρέπει να φοβηθούν την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της, ΕΕ και ΔΝΤ. Έχουν καθήκον, αλλά και τη δύναμη και πρέπει να πάρουν τώρα θέση στον αγώνα κατά της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης, της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, των απολύσεων. Η επιτυχία της 48ωρης απεργίας του ΠΑΜΕ πρέπει να είναι η αφετηρία των νέων ελπιδοφόρων αγώνων.
Θυσίες για τον αγώνα, για το μέλλον των παιδιών μας, όχι για την πλουτοκρατία.
ΑΘΗΝΑ 17/4/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Το βρώμικο παιχνίδι του Παπανικολάου

Με την άνεση του παχυλού μισθού του Ευρωβουλευτή (περίπου 17.000 ευρώ το μήνα) , ο Γιώργος Παπανικολάου έκανε για ακόμα μία φορά ένα βρώμικο παιχνίδι στην ΟΝΝΕΔ όπως όλα τα χρόνια που εκμεταλλεύεται τους απλούς Δαπίτες και Οννεδίτες μόνο για το δικό του προσωπικό κέρδος. Έριξε από την αρχή του εσωκομματικό παιχνιδιού τον ένα συνεταίρο του στο δικηγορικό γραφείο, τον Σταύρο Καναβάρο δίπλα στον Αξιώτη και τον άλλο και επονομαζόμενο και ως Mr Ταχυδρομικό ...>>>>>>

Ταμιευτήριο, Ευθύμη Τσίγκα, δίπλα στο Χατζή.
Εδώ και τέσσερις μέρες πίεζαν ασφυκτικά το Βασίλη Αξιώτη να αποσυρθεί υπέρ του Χατζή. Του έβαζαν διαρκώς τρικλοποδιές γιατί έβλεπαν ότι χάνει οριστικά ο Χατζής.
Ο Βασίλης Αξιώτης παρά το νεαρό της ηλικίας του στάθηκε απόλυτα στο ύψος των περιστάσεων και αποδείχθηκε μάγκας και ηθικός. Οι δικοί του άνθρωποι διατηρούν πραγματική ουδετερότητα στις εκλογές και κανένα από τα μέλη της Κίνησης ανανέωσης δε πρόκειται να στηρίξει το σάπιο και βρώμικο καθεστώς του ζάμπλουτου Παπανικολάου.
ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

Στο σφυρί 14.500 δημόσια κτήματα! Μεταξύ αυτών και στη Χαλκιδική!

Στην πώληση ή την ενοικίαση δημόσιας γης, συνολικής έκτασης άνω των 14.500 στρεμμάτων, προχωρεί η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ).
Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση ενός σταθερού εισοδήματος από τη μακροχρόνια μίσθωση αυτών των ακινήτων, στα οποία υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια μπορούν να ανεγερθούν ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά συγκροτήματα, χιονοδρομικά κέντρα, θεματικά πάρκα και επιχειρήσεις αναψυχής.
Πρόκειται για 27 οικόπεδα-φιλέτα που, όπως ...>>>>>>

αποκαλύπτει σήμερα η «Ι», βρίσκονται σε 15 νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων: Αττικής, Χαλκιδικής, Ροδόπης, Αιτωλοακαρνανίας, Μαγνησίας, Αργολίδας, Φθιώτιδας, Φλωρίνης Καβάλας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Σάμου, κ.α. Ορισμένες από αυτές τις εκτάσεις δεν αποκλείεται ακόμη και να πουληθούν.

Βασικός όμως στόχος του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΚΕΔ Κ. Φωτόπουλου είναι η μακροχρόνια μίσθωση αυτών των ακινήτων (από 25 έως 40 χρόνια), που θα εξασφαλίσουν ένα σταθερό εισόδημα στο Δημόσιο, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 500 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Στο Υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα ετήσια μισθώματα που θα εισπράττονται από τους ιδιώτες επενδυτές θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας, ιδιαίτερα δε στη μείωση του δημοσίου χρέους. Πηγές προσκείμενες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναπαράγουν με τον καλύτερο τρόπο τη θεωρία του υπουργού, που λέει ότι «η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου έχει πολλά να δώσει (!), και να συμβάλλει στη μείωση των κρατικών ελλειμμάτων».

Από τις επαφές που έχουν με τα στελέχη της ΚΕΔ, υπολογίζουν ότι η περιουσία αυτή φτάνει τα 300 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το ελληνικό χρέος, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, το 2009 διαμορφώθηκε στα 298,5 δισ. ευρώ. Στο Υπουργείο Οικονομικών ενεργά διατηρούν ακόμη τα σχέδια για τη σύσταση εταιρείας συμμετοχών ακινήτων που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο με σκοπό να φέρει έσοδα στα άδεια κρατικά ταμεία.
Επί του παρόντος η κυβέρνηση κάνει σχέδια για την εμπορική αξιοποίηση κρατικών εκτάσεων, εκτιμώντας ότι θα εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών για τα 3.136 στρέμματα γης που βρίσκονται στα Νέα Στύρα της Εύβοιας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκταση που διατίθεται για αναπτυξιακούς σκοπούς.
Ακολουθούν η Αμφιλοχία στην Αιτωλοακαρνανία με 3.000 στρέμματα, ο δήμος Μελιταίων στην Κέρκυρα με περισσότερα από 1.800 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των επιχειρηματιών που αποβλέπουν στην κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων ή ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων.
Τουριστικά θέρετρα και επιχειρήσεις αναψυχής θα προσελκύσει η έκταση των 1.390 στρεμμάτων πέριξ της Λίμνης Πετρών στο Αμύνταιο Φλωρίνης, κατά την ΚΕΔ. Από τη Βόρεια Ελλάδα, η ΚΕΔ διάλεξε 98 στρέμματα στο Δήμο Αιγείρου στο παραθαλάσσιο τμήμα του νομού Ροδόπης, 842,5 στρέμματα στην Καβάλα και άλλα 133 στρέμματα στην εκπληκτική Χαλκιδική (Σιθωνία).
Στο πρόγραμμα θα περιληφθούν επίσης η Σάμος όπου η προς αξιοποίηση κρατική περιουσία καλύπτει 1.160 στρέμματα στο Βαθύ. Ακόμη η πανέμορφη περιοχή των Αλυκών Ζακύνθου με 170 στρέμματα.
Την διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος έχει αναλάβει η Εθνική Τράπεζα με τις εταιρείες Συμβούλων Planet AE, CSF AE και Savills Hellas Ε.Π.
Ο Σύμβουλος (Ένωση Εταιρειών) θα προτείνει τους όρους και τις προϋποθέσεις των αναπτύξεων και θα παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη σε εξειδικευμένα θέματα όπως επίλυση νομικών ζητημάτων, έρευνα αγοράς, συνεργασία με τοπικούς φορείς και κοινωνικές ομάδες για τους αναπτυξιακούς σκοπούς.
Η συμφωνία που υπέγραψε η ΚΕΔ με την Ένωση Εταιρειών προβλέπει ότι οι αναπτύξεις θα βασιστούν κυρίως στο μοντέλο της μακροχρόνιας μίσθωσης για 25-40 χρόνια. Όταν αυτή λήξει, η χρήση των ακινήτων θα επιστρέφει στο ελληνικό δημόσιο.
Θα εξεταστούν επίσης εναλλακτικά σχήματα σύμπραξης του Δημοσίου με τον ιδιώτη ανάδοχο, όπως σύσταση εταιρειών ειδικού σκοπού, με συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα της ανάπτυξης.
Το έργο του Συμβούλου θα ολοκληρωθεί εντός 4,5 ετών, ενώ η αμοιβή του, εφόσον υλοποιηθεί το σύνολο των προγραμματιζόμενων αναπτύξεων, θα ανέλθει σε 2,4 εκατ. ευρώ
ΠΗΓΗ


Μια διαφορετική αντιμετώπιση των ΤΡΑΠΕΖΩΝ


"Δεν παλεύονται διαφορετικά οι τράπεζες", πιθανά να σκέφθηκε ο αυτουργός του "εγκλήματος" μπροστά στο ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας στον Πολύγυρο και τους αποπάτωσε κανονικότατα!
Το πρόβλημα όμως είναι ότι, μάλλον, θα τον έχουν "συλλάβει" οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας!ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ

ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ
ΜΙΚΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 10 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2007 /2009
ΟΡΧΗΣΤΡΑ: ΑΝΔΟΥΛΙΔΑΚΗΣ,ΣΑΒΒΙΔΗΣ,ΚΥΡΙΔΗΣ,ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΙΤΗΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το θέμα της μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας από την ΤVΧ Ηellas στο ελληνικό Δημόσιο. Η μεταβίβαση έγινε το 2003 αντί 11 εκατ. ευρώ και το ελληνικό Δημόσιο, με τις περίφημες τότε κινήσεις Πάχτα, την ίδια ημέρα τα πούλησε μαζί με άλλα 70 περιουσιακά στοιχεία στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στην ίδια τιμή των 11 εκατ. ευρώ. Έξι μήνες αργότερα ...>>>>>>

η αγοραία αξία των στοιχείων ενεργητικού των Μεταλλείων ήταν 408 εκατ. ευρώ, δηλαδή 37 φορές παραπάνω! Επίσης, η μεταβίβαση των Μεταλλείων στην αγοράστρια εταιρεία πραγματοποιήθηκε χωρίς δημόσιο διαγωνισμό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως φαίνεται και από περσινά δημοσιεύματα ΛΙΝΚ, έχει ήδη καταλήξει ότι πρόκειται για παράνομη κρατική ενίσχυση και ότι η πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε τιμή χαμηλότερη της αγοραίας αξίας και μάλιστα χωρίς δημόσιο διαγωνισμό και χωρίς την εκτίμηση από ανεξάρτητο εκτιμητή πριν από την πώληση, συνιστά σοβαρή παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δηλώσει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος ζητά να πληροφορηθεί από την Επιτροπή σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία προσφυγής.

«Με τη μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας παίχτηκε ένα παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Ελπίζουμε ότι θα χυθεί άπλετο φως, περιμένοντας τουλάχιστον από την Ευρωπαϊκή Ένωση να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές αυτής της μεταβίβασης. Η διαφθορά και η διαπλοκή έπαιξαν σοβαρό ρόλο στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης που έχει βυθιστεί η Ελλάδα. Είναι καιρός να αρνηθούμε το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας».
ΠΗΓΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ

Καλούμε σε συναγερμό την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, όλο το λαό και τη νεολαία του, σε δράση παντού για την απόκρουση της βάρβαρης αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση. Τα μέτρα που παίρνονται δεν αποσκοπούν στη σωτηρία της χώρας, όπως λέει, αλλά στην προστασία των κερδών και συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ εκβιάζουν ...>>>>>>

το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, οδηγούν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, σε δραματική επιδείνωση της ζωής τους. Κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργατογειτονιά, κάθε σχολή, πρέπει να γίνει κάστρο οργάνωσης και πάλης, αντίστασης και εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης.

Με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που ετοίμασε η κυβέρνηση, οδηγούνται στον οριστικό ενταφιασμό όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει μετά το διαδοχικό σφαγιασμό της Κοινωνικής Ασφάλισης από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με το νομοσχέδιο καταργείται ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης και τα κατώτερα όρια των συντάξεων. Μειώνεται δραματικά η κρατική χρηματοδότηση, ενώ είναι βέβαιο ότι στην πορεία θα καταργηθούν και οι εργοδοτικές εισφορές. Διασπάται ο ενιαίος χαρακτήρας της σύνταξης, που χωρίζεται σε βασική και ανταποδοτική. Η βασική σύνταξη περιορίζεται σε ένα προνοιακό επίδομα που θα είναι κάτω από 360 ευρώ με δυνατότητα μείωσης και δεν θα δίνεται σε όλους. Η ανταποδοτική σύνταξη υπολογίζεται με βάση ολόκληρο τον εργάσιμο βίο και με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 50% από 70% του μισθού που ισχύει σήμερα. Πρόκειται για μεγάλη μείωση των συντάξεων, που υπολογίζεται στο 40%. Καταργείται η 35ετία και η 37ετία και οι εργαζόμενοι οδηγούνται να δουλεύουν πολύ παραπάνω από τα 65 χρόνια. Με βάση το νομοσχέδιο θα χρειάζονται πάνω από 40 έως και 50 χρόνια δουλειάς για τη σύνταξη, ενώ μειώνονται οι παροχές για την Υγεία και μπαίνουν στη λαιμητόμο τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τα μέτρα για το Ασφαλιστικό δεν αφήνουν κανέναν απέξω ακόμα και τους ήδη συνταξιούχους εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους. Το νομοσχέδιο ανοίγει δρόμο για μείωσή τους.

Αιτία αυτής της εξέλιξης δεν είναι οι απολαβές των προηγούμενων γενεών, ούτε οι ρουσφετολογικές και ευνοιοκρατικές ρυθμίσεις ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων, όπως προκλητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι της, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Είναι η πολιτική της ΕΕ, του Μάαστριχτ, που έχουν υποστηρίξει όλα τα άλλα κόμματα. Είναι η επιδίωξη του κεφαλαίου, που το υπηρετούν, με σκοπό να γίνει ακόμα πιο φθηνή η εργατική δύναμη και να στηριχθεί η κερδοφορία του.

Το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση ακολουθεί η περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση μισθών και η φορολογία των λαϊκών στρωμάτων φέρνει σε αδιέξοδο την εργατική και λαϊκή οικογένεια. Είναι σε πλήρη εξέλιξη η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Τα μέτρα αυτά δεν παίρνονται επειδή υπάρχουν υψηλά ελλείμματα και χρέος. Παίρνονται για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ως συνέχεια της ίδιας πολιτικής που οδήγησε στα ελλείμματα και στο χρέος. Αν τα ελλείμματα και το χρέος μειωθούν, η βάρβαρη πολιτική θα συνεχιστεί και θα ενταθεί για να μην αυξηθούν τα ελλείμματα και το χρέος, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

Τα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένα πριν από χρόνια. Περιέχονταν και στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Απλώς τώρα εμφανίζονται από την κυβέρνηση ως δήθεν επιβαλλόμενα, προκειμένου να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ιδεολογικής τρομοκρατίας των εργαζομένων. Το ΚΚΕ πολλές φορές στο παρελθόν, και προεκλογικά, υπογράμμισε ότι έρχεται θύελλα σε βάρος του λαού, όποιο από τα δύο κόμματα και αν γινόταν κυβέρνηση.

Είναι τελείως αποπροσανατολιστική η αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα της διαχείρισης, για το αν έπρεπε να υπάρξει επιλογή αποκλειστικά του ευρωενωσιακού μηχανισμού δανειοδότησης ή μηχανισμού με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όπως έκανε η κυβέρνηση. Και η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι μηχανισμοί ιμπεριαλιστικοί, μηχανισμοί αλληλεξαρτώμενοι. Είναι η συμμαχία και η κοινή ομπρέλα για τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Οι αντιθέσεις τους αφορούν μόνο το μοίρασμα της λείας, ενώ και οι δύο έχουν ενιαία στάση απέναντι στο χτύπημα των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Και η ΕΕ και το ΔΝΤ τάσσονται υπέρ των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και τις υλοποιούν σε όλες τις χώρες.

Στον αποπροσανατολισμό συντείνει και η πολιτική επιχειρηματολογία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιλέγει τον έναν από τους δύο ληστές, την ΕΕ, παραπλανά το λαό μιλώντας για καλό προεκλογικό ΠΑΣΟΚ και κακό μετεκλογικό.

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ακόμα μια φορά ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης σε όφελος του λαού. Είναι ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων και της λαϊκής εξουσίας. Είναι ο δρόμος που αποδίδει στους παραγωγούς τον παραγόμενο πλούτο, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Το δίλημμα ή με τα μονοπώλια ή με το λαό είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι δρόμοι. Ή θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία ή ο λαός. Είναι ο δρόμος της αποδέσμευσης από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Οι καπιταλιστές και οι οργανισμοί τους δεν μπορούν να γίνουν ούτε δίκαιοι ούτε ανθρώπινοι. Είναι ληστές και ανθρωποφάγοι.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να έχουν οι εργαζόμενοι σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, 35ωρο – 7ωρο – 5νθήμερο, συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και στα 50 χρόνια αντιστοίχως για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια, ελεύθερος χρόνος.

Το ΠΓ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την εντεταλμένη αποπροσανατολιστική εκστρατεία των ΜΜΕ, που έχουν επιστρατεύσει τους λεγόμενους ειδικούς, για να προκαλούν σύγχυση στους εργαζόμενους και να στρώνουν το έδαφος να περάσει η πολιτική του κεφαλαίου.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει τώρα να απεγκλωβιστούν από τα ιδεολογήματα ενός φαύλου κύκλου. Να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να αλλάξουν το συσχετισμό των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν βάλει πλάτη, για να περάσει ο οδοστρωτήρας των αντιλαϊκών μέτρων.

Καμία ανοχή. Οι θυσίες του αγώνα είναι οι μόνες που πιάνουν τόπο. Καμία συναίνεση. Χρειάζεται ένα βροντερό ΟΧΙ στη μοιρολατρία και στην ηττοπάθεια. Ο λαός μπορεί να αντιστρέψει την αρνητική πορεία. Ο αγώνας θα είναι σκληρός, αλλά πρέπει να είναι συνεχόμενος.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες με τον κοινό τους αγώνα, με τη συμμαχία τους μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο να διεκδικήσουν την εξουσία και να απαλλάξουν τον τόπο από τα μονοπώλια και τα κάθε λογής χρέη και ελλείμματα.

ΑΘΗΝΑ 16/4/2010 ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

1η Πανελλήνια Άσκηση Συνεργασίας Ο.Π.Ε.Α.Ν - ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Όρμος Παναγίας Σιθωνίας Χαλκιδικής 24-25/04/2010


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και η ομάδα πυροπροστασίας εθελοντών Χαλκιδικής ( Ο.Π.Ε.Α.Ν ) Σε συνεργασία με την Επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών Δήμου Πειραιά υπό την καθοδήγηση του κ. Ρουμελιώτη Γεώργιου ( ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΚΟΜΑΚ/ΠΣΕΑ/ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ) διοργανώνουν διήμερο εκπαιδευτικών ασκήσεων διάσωσης και πυρόσβεσης με την επωνυμία «Καρατάσσος 2010» στις 24 και 25 Απριλίου 2010, στις εγκαταστάσεις της ΟΠΕΑΝ στον ...>>>>>>

Όρμο Παναγίας Αγ. Νικολάου.
Καλούνται οι πολίτες να επιβραβεύσουν με την παρουσία τους την προσπάθεια και το έργο των ανθρώπων αυτών, για να δοθεί και μια νέα πνοή στην προσπάθεια του εθελοντισμού που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας και η κοινωνία.

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ.

Πάνε σχεδόν τρεις μήνες που έκανε την εμφάνιση του στις θάλασσες μας ένα «σύνηθες» κατά πολλούς φαινόμενο.
Το «πλαγκτόν»!
Φαινόμενο το οποίο δεν είναι η πρώτη φορά που το συναντάμε και διαρκεί για ένα χρονικό διάστημα άλλες φορές μεγάλο, άλλες φορές μικρό.
Φέτος το ξεκίνημα του έγινε από το την ...>>>>>>

Αλεξανδρούπολη, το Πόρτο Λάγος, εκείνες τις περιοχές «Ανατολικά» και από τότε εξαπλώθηκε παντού!

Παράκτιοι αλιείς, μηχανότρατες και γρι – γρι βρήκαν το μπελά τους.

Οι ψαράδες μάζευαν τα δίχτυα τους και έπαιρναν στα σκάφη όχι τα δίχτυα που έριξαν, αλλά μια γλίτσα η οποία ουσιαστικά ηταν σκέτη καταστροφή.

Απριλης μήνας, και το πλαγκτόν έχει εξαπλωθεί παντού!

Στη Χαλκιδική, στα Μουδανιά, που κάθε χρόνο μαζεύεται ο στόλος των γρι – γρι το λιμάνι είναι άδειο!

Τέσσερα – πέντε σκάφη έχουν μείνει στην περιοχή, και λίγα ακόμα στην Ποτιδεα στο κανάλι.

Που άλλες χρονιές που το λιμάνι ηταν γεμάτο αλιευτικά!

Το 90% έφυγαν μακριά…

Βόλο, Χαλκίδα, Νησιά…

Να βρουν καθαρά (όσο γίνεται) χωρίς πλαγκτόν νερά, να βρουν ψάρια…

Κάθε «καλάδα» με το ζόρι να δώσει καμιά πενηνταριά φελιζόλ ψάρια, δηλαδή γύρω στα 450 κιλά!

Τα έξοδα τεράστια, και το μεροκάματο δεν βγαίνει.

Το δίχτυ με το που θα πέσει στη θάλασσα γίνεται ασήκωτο με αποτέλεσμα να ζορίζονται τα μηχανήματα να το ανεβάσουν στο σκάφος.

Κάποιοι καπετάνιοι «έκοψαν» τα δίχτυα για να ελευθερώσουν το σκάφος και να πάρουν επάνω ότι μπορούσαν.

Μεγάλος αριθμός σκαφών δεν βγαίνει πλέον στη δουλειά.

Τι να βγουν να κάνουν;

Μόνο έξοδα, και μηδέν έσοδα.

Πολλές φορές και ζημιές στον εξοπλισμό, από το πλαγκτόν.

Σχεδόν τρεις μήνες, και οι ψαράδες μας είτε βγάζουν «λειψό» μεροκάματο είτε καθόλου.

Από την μια η γενικότερη οικονομική κρίση, από την άλλη το πλαγκτόν, «ήρθε και έδεσε» που λέει και ο λαός.

Σε κάθε αλιευτικό συγκρότημα (γρι-γρι), εργάζονται από 9 μέχρι και 15 άτομα!

Αν πολλαπλασιάσουμε ένα μέσο όρο 10 ατόμων με το 250 (το λιγότερο), όπου 250 είναι ο αριθμός των σκαφών που εργάζονται στο Βόρειο Αιγαίο, διαπιστώνουμε ότι μιλάμε για έναν τεράστιο αριθμό ψαράδων που είναι σε «άνευ αποδοχών» εργασία, αφού το να γυρίσει το σκάφος «ακαλάριστο» στο λιμάνι σημαίνει άδειες τσέπες.

Και στον πιο πάνω αριθμό δεν έχω βάλει τους παράκτιους…

Οι επιστήμονες λένε πολλά για το φαινόμενο αυτό.

Οι ψαράδες περιμένουν!

Περιμένουν να καθαρίσουν τα νερά, για να μπορέσουν να δουλέψουν, για να δώσουν ψάρια στην αγορά, να βγάλουν μεροκάματο αυτοί, αλλά να μπορέσουμε και εμείς να φάμε φθηνό ψάρι.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

ΣΥΡΙΖΑ για την προσφυγή στο ΔΝΤ

Η αισιοδοξία και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης δεν κράτησαν ούτε δυο εβδομάδες. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Παπανδρέου ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα διαψεύστηκαν από αρμοδιότερα χείλη. Το αίτημα που απηύθυνε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι σαφές: αρχίζουν οι συνομιλίες ...>>>>>>

για το πρόγραμμα περικοπών που θα αναγκαστεί να εφαρμόσει η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να δανειοδοτηθεί.
Από τις μέχρι τώρα δηλώσεις Ευρωπαίων επισήμων, αλλά κυρίως του ίδιου του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του κ. Στρος-Καν, συντρόφου του κ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή, βγαίνει το συμπέρασμα ότι για τα επόμενα χρόνια ετοιμάζεται η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Θα μας πουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση. Στη μείωση των μισθών και των συντάξεων. Σε δραματική αύξηση του ήδη μεγάλου αριθμού των ανθρώπων που ζουν μες στη φτώχεια. Στη χρεοκοπία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στην καταστροφή της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Στην εκποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας και μάλιστα με χαμηλό τίμημα.
Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε βαθύτερη κρίση. Το μόνο που εξασφαλίζει αυτός ο δρόμος είναι τα κέρδη των ελληνικών και ξένων τραπεζών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει προτάσεις για μια ρεαλιστική πολιτική διεξόδου από την κρίση με προστασία της εργασίας και της δημόσιας περιουσίας. Τώρα όμως είναι η ώρα της αντίστασης για να μην περάσει η καταστροφική πολιτική που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο. Ο μόνος τρόπος να αποτραπούν είναι οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις. Ο λαός στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι άνθρωποι, γυναίκες και άντρες, είναι ικανοί να εμποδίσουν όσα σχεδιάζονται εναντίον τους.
To Γραφείο Τύπου

Για τους φίλους του μπάσκετ της Χαλκιδικής

Ο Σ.Α. Στρατωνίου σας ενημερώνει ότι την Κυριακή(18/4/2010) στις 18.00, θα μεταδίδεται η εξέλιξη του μεγάλου ντέρμπι κορυφής Ασβεστοχώρι-Στρατώνι που θα κρίνει κατά πολύ την άνοδο στην Β' Εθνική μέσω της ιστοσελίδας της ομάδας http://www.e-stratoni.gr/ .
Το Δ.Σ. του συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει θερμά τον διαχειριστή της εν λόγω σελίδας Τάσο Προδρόμου για την προσφορά του , στην ενημέρωση των φιλάθλων μας.