Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010

"Έκλεισε" ο Καλλικράτης για τη Χαλκιδική!

Τελικά η πρόταση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής πέρασε και η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ "έπεσε έξω" στην πρόβλεψη (είχαμε προβλέψει δύο, χωρίς ... να προβλέψουμε εξωχαλκιδικιώτικους παράγοντες ...εν καιρώ θα σας τους πούμε!).
Λογικό ήταν (!!!) ... αφού έπεισαν, οι της Ν.Ε., για τις "νήσους" της Χαλκιδικής τους Αθηναίους... Πάμε λοιπόν:
1. Κεντρικής Χαλκιδικής: Πολυγύρου, Ανθεμούντα, Ορμύλιας, Ζερβοχωρίων. Έδρα ο Πολύγυρος.
2. Βόρειας Χαλκιδικής: Σταγείρων - Ακάνθου, Μ. Παναγίας, Αρναίας. Έδρα η Ιερισσός.
3. Κασσάνδρας: Παλήνης και Κασσανδρείας. Έδρα η Κασσάνδρα.
4. Σιθωνίας: Σιθωνίας, Τορώνης. Έδρα η Νικήτη.
5. Μουδανιών: Μουδανιών, Καλλικράτειας, Τρίγλιας. Έδρα τα Ν. Μουδανιά.
-Ουσιαστικά τι γίνεται στη Χαλκιδική: Αυτό που έπρεπε να γίνει πριν από χρόνια με το σχέδιο "Καποδίστριας", που σημαίνει ότι ο "Καλλικράτης" δεν ... έφθασε στη Χαλκιδική, τουλάχιστον τώρα.
Υ.Γ. Λάστιχα αυτοκινήτων θα καούν, απ' ότι φαίνεται, στην Αρναία (δε νομίζουμε ότι θα αρκεστούν σε κάποιον τίτλο... ας πούμε ..."ιστορικής" πρωτεύουσας (!) και ...λίγα στον Μαρμαρά ίσως από συνήθεια)!!!

Φορμαλδεΰδη και Κρατικές Υπηρεσίες: ένας άσχετος, πλην καχύποπτος, αναρωτιέται…
Αύριο, λέω να πάω σ’ ένα οποιοδήποτε ιντερνέτ καφέ, να στήσω σε 5΄ένα blog και να κάνω μια ανάρτηση: «Τα πυρηνικά του Σαντάμ, που έψαχναν οι Αμερικανοί στο Ιράκ, σύμφωνα με πληροφορίες μου, έχουν μεταφερθεί και βρίσκονται στη Χαλκιδική. Τι κάνει ο Νομάρχης; Νομάρχη απάντησε…» κλπ. Είμαι σίγουρος, ότι στα επόμενα 5΄θα κινητοποιηθούν, Νομαρχία, Δημόκριτος (ή ΠΛΙΝΙΟΣ ΑΕ), Αστυνομία, Στρατός, Πυροσβεστική, Ειδικές Δυνάμεις κλπ… θα ερευνήσουν ενδελεχώς τα πάντα σε όλη τη Χαλκιδική και μετά, θα βγάλουν μια ανακοίνωση, ότι «o.k. παιδιά, το πρόβλημα που περιέργως προέκυψε είναι ανύπαρκτο» και …εντάξει !!! Και μεθαύριο, πάλι με την ίδια διαδικασία, να κάνω μια ανάρτηση για «…αποθηκευμένα ραπανάκια στη Χαλκιδική, από την εποχή του Τσερνομπίλ, που θα πλημμυρίσουν τις λαϊκές όλης της χώρας» …κλπ… κλπ… και να γίνει πάλι το ίδιο… Κάπως έτσι πρέπει να έγιναν –και να γίνονται ακόμα, δηλαδή- τα πράγματα, από τη στιγμή που η Ρεσπέντζα έβγαλε το θέμα της φορμαλδεΰδης σε σχολικές αίθουσες… >>>>>>

…Δηλώνω άσχετος μ’ αυτά που κατήγγειλε εδώ και καιρό η Ρεσπέντζα για τις σχολικές αίθουσες (τη φορμαλδεΰδη, το ομολογώ …δεν τη γνώριζα κι από …παιδί…) Δηλώνω μέσος πολίτης (ο μέσος εσείς, δηλαδή), πλην καχύποπτος, ειδικά όταν τίθεται θέμα Υγείας και ειδικά Παιδιών και μάλιστα όταν (μ’ αυτή την Υγεία) εμπλέκονται το Δημόσιο και διάφορες υπηρεσίες του, πχ Τοπικής Αυτοδιοίκησης (εν προκειμένω Νομαρχία Χαλκιδικής). Και σαν άσχετος, πλην καχύποπτος, λέω να μπω στο διαδίκτυο (την πηγή πληροφόρησης του φτωχού) και να ψάξω λίγο την υπόθεση και τους εμπλεκόμενους…


Ψάχνω κατ’ αρχήν στο διαδίκτυο, το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
. Βρίσκω, την επίσημη ιστοσελίδα του www.demokritos.gr Στο ιστορικό, αναφέρεται: «…Το 1985, το Κέντρο μετονομάστηκε σε Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» (ΕΚΕΦΕ «Δ») και έγινε αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης…»
Εντάξει, λέω, πέρα από το έργο και το αντικείμενό της, είναι μια δημόσια υπηρεσία, που υπάγεται στο Υπ. Ανάπτυξης…

Ψάχνω στη συνέχεια, την εταιρεία ΠΛΙΝΙΟΣ
. Το πρώτο σχετικό αποτέλεσμα της αναζήτησης στο google, με βγάζει στη διεύθυνση www.demokritos.gr/texnologikoparko/greekVersion/plinios.htm . Μου κάνει κατ’ αρχήν εντύπωση που έχει μπροστά το …demokritos.gr, αλλά συνεχίζω και διαβάζω: «ΠΛΙΝΙΟΣ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία). Η ΠΛΙΝΙΟΣ Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι Περιβάλλοντος, Εταιρεία Έντασης Γνώσης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εμπορικής αξιοποίησης των παραγόμενων τεχνικών και επιστημονικών γνώσεων στο ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Αποτελείται από ένα επιτελείο εξειδικευμένων επιστημόνων και τεχνικού προσωπικού με αποκλειστικό αντικείμενο τη στάθμιση και αποτίμηση περιβαλλοντικών κινδύνων».
Ωραία λέω, αλλά μου κάνει εντύπωση αυτό που σημειώνω με κόκκινα γράμματα, γιατί έτσι όπως είναι διατυπωμένο, λέει καθαρά, ότι η ΠΛΙΝΙΟΣ ΑΕ δημιουργήθηκε για …εμπορική αξιοποίηση (για χρήμα μιλάμε).

Αναρωτιέμαι:
δημιουργείται μια ιδιωτική ΑΕ με σκοπό να …«αξιοποιεί» εμπορικά (επαναλαμβάνω, για χρήμα μιλάμε), τη γνώση …μιας Δημόσιας Υπηρεσίας; Είναι νόμιμο αυτό; δεν ξέρω, ρωτάω… ο Δημόκριτος (που είναι ΝΠΔΔ,), αναθέτει σε μια …Ιδιωτική Εταιρεία, να διενεργεί μετρήσεις για ένα άλλο ΝΠΔΔ (Νομαρχία, Δημόσιο δηλαδή); Είναι νόμιμο αυτό; δεν ξέρω, ξαναρωτάω… κι αν (λέω αν) η ιδιωτική αυτή εταιρεία, η οποιαδήποτε εταιρεία (λέω τώρα, που ΔΕΝ το πιστεύω δηλαδή), ΔΕΝ είναι 100% έντιμη; Αν δηλαδή, παίρνει τίποτα …δωράκια (λέω τώρα, που ΔΕΝ το πιστεύω δηλαδή) για να βγάζει τα αποτελέσματα που θέλει ο πελάτης;…
Απλά αναρωτιέμαι και συνεχίζω.Κάτω, κάτω, στο τέλος της αυτής της σελίδας, διαβάζω: Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.plinios.

Πάω τώρα, σ’ αυτή τη σελίδα। Βρίσκω μια εμπορική ιστοσελίδα Ανώνυμης Εταιρείας (όπως τόσες άλλες), που διαφημίζει το προϊόν της (εν προκειμένω, τις υπηρεσίες που παρέχει), λέγοντας:
«Επιχειρούμε στο περιβάλλον. Η ΠΛΙΝΙΟΣ Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι Περιβάλλοντος, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο τομέα αποτίμησης περιβαλλοντικών κινδύνων σε κάθε είδους χώρους και εγκαταστάσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Κάτω δεξιά, υπάρχει μια παραπομπή (link) προς Εταιρεία Έντασης Γνώσης ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος। Κάνω «κλικ» και με βγάζει πάλι, στην αρχική επίσημη σελίδα …του Δημόκριτου ΕΚΕΦΕ !!!
Έκανα τώρα έναν κύκλο, δηλαδή। Αν είναι …φαύλος, δεν ξέρω…
πάντως στην αρχική επίσημη σελίδα …του Δημόκριτου ΕΚΕΦΕ, δεν βρίσκω πουθενά την ΠΛΙΝΙΟΣ, εκτός κι αν δε την πρόσεξα (είναι μια ιδιαίτερα «μπουκωμένη» σελίδα…


Πάω τώρα, στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας Χαλκιδικής
http://www.halkidiki.gov.gr
Κάτω από τον τίτλο ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ, μεταξύ άλλων διαβάζω: «…η Νομαρχία απευθύνθηκε στο πλέον εξειδικευμένο και πιστοποιημένο κέντρο ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ για τη διενέργεια σχετικών ελέγχων…» αναφέρει τους ελέγχους και καταλήγει: «…Κατόπιν αυτών των ενεργειών και αποτελεσμάτων που δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση, πληροφορούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας ότι το πρόβλημα που περιέργως προέκυψε είναι ανύπαρκτο και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ως εκ τούτου οι εν λόγω αίθουσες πληρούν όλους τους προβλεπόμενους όρους υγιεινής και ασφάλειας και η διδασκαλία εντός αυτών μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα…»

Δε βλέπω πουθενά ένα επίσημο έγγραφο με τίτλους και σφραγίδες (αυτό που ζητάει η Ρεσπέντζα) και σκέφτομαι «…εντάξει, δε θα έχουν σκάνερ στη Νομαρχία, είναι ακριβό μηχάνημα, 30 ευρώ κάνει !!!»


Προσέχω όμως και προσέξτε κι εσείς, το σημείο της ανακοίνωσης, που λέει: «το πρόβλημα που περιέργως προέκυψε είναι ανύπαρκτο»
Δηλαδή αγαπητοί μου φίλοι και αγαπητά μου παιδιά, η Νομαρχία μας λέει, ότι για ένα θέμα που …περιέργως προέκυψε (δηλαδή, κάποιου του κατέβηκε έτσι στα καλά καθούμενα στο κεφάλι) απευθύνθηκε στο Δημόκριτο, ο οποίος αμέσως κινητοποιήθηκε, έκανε ή …παράγγειλε τις μετρήσεις (πληρώνοντας ή όχι –δεν ξέρω- μια ιδιωτική ΑΕ) κι έβγαλαν αποτέλεσμα… δηλαδή κινητοποιήθηκε ο μισός …κρατικός μηχανισμός, για την καταγγελία της Ρεσπέντζα… ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ !!!

Αφήνω τα ερωτήματα κατά μέρος, παύω να είμαι καχύποπτος και δηλώνω μετανιωμένος। Τι λέτε ρε παιδιά; σε τι κράτος ζούμε; στον παράδεισο της Δημόσιας Διοίκησης ζούμε; κι εμείς οι αχάριστοι μεμψιμοιρούμε, μιζεριάζουμε και το μανουριάζουμε; ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ, ΡΕ !!!

Μπράβο στο κράτος μας και στις υπηρεσίες μας. Τέτοια άμεση ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση, για ένα θέμα που …περιέργως προέκυψε; (από τις καταγγελίες ενός blog;)


Λέω όμως, επειδή την …προβοκάτσια την έχω στο αίμα μου, να τους τεστάρω ακόμα μια φορά, μ’ εκείνα τα πυρηνικά του Σαντάμ, που σας έκεγα στην αρχή… τι λέτε;