Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ή ρουσφέτι και βόλεμα ;
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ή κατουρημένες ποδιές ;
ΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ή κράτος κομματικό μαγαζάκι ;
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ή ανεργία ;
ΥΨΗΛΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ή μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες ;
ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ή το συμφέρον μου ;
...>>>>>>

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ή ατομικότητα ;
ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ή στην πολυθρόνα ;
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ή ψηφοφόρος κάθε 4 χρόνια ;
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ή offshore αεριτζήδες, λαμόγια, μεγαλόσχημοι, αγορές και κερδοσκόποι ;
ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ή διεθνής επαίτης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ή πολιτικές ελεημοσύνης και επιδομάτων ;
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ, ΠΡΟΣΙΤΟΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ή απαξίωση και ξεπούλημα του ;
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή πλουτοκρατία ;
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή βαρβαρότητα ;

ΕΝΕΔΡΑ

Αξιόπιστα θεωρούν τα blogs οι αναγνώστες τους

Πολύ ή αρκετά αξιόπιστη θεωρεί το 71% των ερωτηθέντων την ενημέρωση, που λαμβάνει από τα blogs, ενώ μόνο το 22% τη θεωρεί λίγο ή καθόλου αξιόπιστη. Το 79% θεωρεί ότι τα blogs αποτελούν ευκαιρία για τη συμβατική δημοσιογραφία και μόνο το 15% απειλή. Δηλαδή, οι ερωτώμενοι πιστεύουν πως τα «blogs» βοηθούν και αναπτύσσουν τη δημοσιογραφία παρά την υπονομεύουν. Το 55% συμφωνεί με την εφαρμογή των κωδίκων δεοντολογίας και από τα ενημερωτικά blogs, ενώ το 38% διαφωνεί.
Πρόκειται για αποτέλεσμα έρευνας, ...>>>>>>

η οποία όμως διενεργήθηκε με αποστολή ερωτηματολογίου μέσω e-mail, και δεν καταγράφει ηλικία ή μορφωτικό επίπεδο των ερωτηθέντων.
"Σκοπός ήταν να καταγραφεί η άποψη της κοινής γνώμης, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η άποψη του μέσου χρήστη του ίντερνετ για τα blogs, λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων "Interview".

Η έρευνα διενεργήθηκε πανελλαδικά τον προηγούμενο μήνα, σε δείγμα 514 ατόμων και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.
Όπως προκύπτει, το 77% ενημερώνεται καθημερινά από τα blogs, το 56% επισκέπτεται blogs με ειδησεογραφική θεματολογία πολλές φορές τη μέρα, το 23% μία φορά την ημέρα, το 17% δύο-τρεις φορές την εβδομάδα, το 3% δύο-τρεις φορές το μήνα και μόνο το 1% σπανιότερα. Το 47% εκτιμά ότι τα blogs είναι το πιο αξιόπιστο μέσο, το 27% οι εφημερίδες και το 18% θεωρεί ότι κανένα μέσο δεν είναι αξιόπιστο, το 5% θεωρεί αξιόπιστο το ραδιόφωνο και μόλις το 1% θεωρεία αξιόπιστη την τηλεόραση. Το 74% θεωρεί ότι τα blogs παρέχουν πιο άμεση πληροφόρηση, δεύτερη με 12% έρχεται η τηλεόραση, ακολουθεί το ραδιόφωνο με 11% και τέλος οι εφημερίδες με 2%.
Το 50% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα blogs πλήττουν περισσότερο τις εφημερίδες, το 25% την τηλεόραση, το 5% το ραδιόφωνο και το 19% ότι σε κανέναν δεν προκαλούν ζημιά.

ΠΡΕΖΑ TV

Θα ξηλωθούν οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Το ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου ή πάνω στα πεζοδρόμια ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, ως μια πρώτη, άμεση επέμβαση για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των θυμάτων στους ελληνικούς δρόμους.
Ο υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης ανακοίνωσε και την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.illegalsigns.gov.gr/, όπου οι πολίτες να κάνουν τις καταγγελίες τους για τις παράνομες πινακίδες που εντοπίζουν.

Προκλητική συμπεριφορά της Ιεραρχίας

Επιστολή προς τους τρεις από τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς προτίθεται να στείλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος γνωστοποιώντας τους τα αιτήματα της Εκκλησίας σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται αυτήν την εβδομάδα στην Βουλή. Η επιστολή θα σταλεί προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη. ...>>>>>>

Τα αιτήματα της Εκκλησίας παραμένουν η μείωση του φόρου ακίνητης περιουσίας από το 3 τοις χιλίοις στο 1 τοις χιλίοις, η εξαίρεση από τη φορολόγηση των εκτός σχεδίου αγροτεμαχίων, καθώς κσι η εξαίρεση από τη φορολόγηση των δεσμευμένων ακινήτων της Εκκλησίας μέχρι αυτά να αποδεσμευθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή δεν θα σταλεί στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον μεν ΚΚΕ γιατί οι βουλευτές του έχουν δηλώσει "παρόντες" στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, στον δε ΣΥΡΙΖΑ γιατί ζητά την επιπλέον φορολόγηση της Εκκλησίας, αλλά και τον διαχωρισμό της με την πολιτεία. Σύμφωνα με το site εκκλησιαστικών ειδήσεων amen.gr "κάποιοι καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι διοργανώνει και πρωτοστατεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από ναούς σε όλη την Ελλάδα, που ζητούν να αυξηθεί η φορολόγηση της Εκκλησίας", προφανώς εννοώντας την διαδικτυακή πρωτοβουλία για τη φορολόγηση της Εκκλησίας που μαζεύει υπογραφές και διοργάνωσε διαμαρτυρία έξω από τις Μητροπόλεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης την περασμένη Κυριακή.
ΑΥΓΗ 14/4/10

Απαιτήσεις παράλογες...

Ζητούν, λέει, να ανοίξουν τα Τέμπη για να περάσουν οι φίλαθλοι του ΑΡΗ, με 300 λεωφορεία, να πάνε στον τελικό κυπέλου!
Το να το ζητούν δεν πειράζει, το να το πράξουν είναι το κακό! Αν γίνει θα φανεί για μια ακόμα φορά το μεγαλείο της ...μπανανίας!
-Γνωρίζοντας την ταλαιπωρία, λόγω Τεμπών, θα μπορούσαν να ταξιδέψουν με τρένα ναυλωμένα.

«Μιζαδόρος» Ελλήνων Γιατρών ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ, αλλά …στην Αγγλία !!!

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών –χωρίς αναστολή-, καταδικάστηκε από πρωτοδικείο του Λονδίνου ο Ρόμπερτ Τζον Ντούγκαλ πρώην στέλεχος της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας Depuy international.Στην απολογία του παραδέχθηκε ότι έδινε χρήματα σε γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων στην Ελλάδα και εξασφάλιζε παραγγελίες υπερκοστολογημένων προϊόντων!!!
Αυτοί οι γιατροί ελληνικών νοσοκομείων, έλαβαν συνολικές προμήθειες άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, με τη μεσολάβηση ελληνικής εταιρείας διάθεσης ιατρικού εξοπλισμού.
Κατά την ακροαματική διαδικασία του Λονδίνου οι δικηγόροι της κατηγορούσας αρχής χαρακτήρισαν τους Έλληνες πολίτες ως τον «μεγάλο χαμένο» της υπόθεσης και επόμενο είναι, αφού πλήρωναν στη διπλάσια τιμή τα φάρμακα της …μίζας.
ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ; Η υπόθεση και οι εξελίξεις είναι εν γνώσει των ελληνικών αρχών, εδώ και αρκετά χρόνια. Βέβαια, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ !

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ TV


Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Καταγγελία της ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχώς κλιμακούμενη αντικομμουνιστική υστερία που εξαπολύουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από τη συγκρότηση του Ευρωκοινοβουλίου από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα, δεν περνάει ούτε μία ημέρα χωρίς να διοργανώνεται κάποια αντικομμουνιστική ...>>>>>>

εκδήλωση, τις περισσότερες φορές κάτω από την αιγίδα του διαβόητου αντικομμουνιστή προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ. Η πρόκληση ενάντια στους λαούς κλιμακώνεται με τη προαναγγελία συγκρότησης στις 21 Απρίλη, στο Στρασβούργο, στη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, αντικομμουνιστικής «ομάδας εργασίας» με διακηρυγμένο στόχο το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την «ανάπτυξη μία κοινής αντίληψης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, συμπεριλαμβανομένου του κομμουνιστικού καθεστώτος στην ΕΣΣΔ». Η ομάδα αυτή - στην οποία συμμετέχουν ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανός Χάνς Γκέρτ Πέτερινγκ και σειρά πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, πολλοί από τους οποίους πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και τα ΚΚ στις χώρες τους- φιλοδοξεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος και μέσο πίεσης για την διαμόρφωση ευρωενωσιακής νομοθεσίας για την ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών και των ΚΚ στην Ε.Ε.

Η πρόκληση αυτή που οργανώνεται τις παραμονές της επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών ενάντια στο Ναζισμό, στις 9 του Μάη, ανήμερα της εγκαθίδρυσης της φασιστικής δικτατορίας που επέβαλλαν το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές στην Ελλάδα, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τους λαούς. Ο αντικομμουνισμός πρώτα απ’ όλα έχει στόχο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί υπηρέτες του γνωρίζουν καλά ότι προϋπόθεση για να έχει επιτυχία η γενικευμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει πλουτοκρατία- ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις, αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση, ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, είναι το χτύπημα της εργατικής πρωτοπορίας: των Κομμουνιστών και των Κόμματων τους που καθοδηγούνται από τις αρχές του Μαρξισμού-Λενινισμού. Η καταδίκη της αντικομμουνιστικής υστερίας, της χυδαίας προσπάθειας να ξαναγραφτεί η Ιστορία, την οποία καθοδηγεί η Ε.Ε., με πρωτοστάτη το Ε.Κ. πρέπει να είναι η λαϊκή απάντηση. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα με την ανασυγκρότηση και την ένταση της ταξικής πάλης, στη γραμμή της ρήξης με την ΕΕ και της ανατροπής του καθεστώτος των μονοπωλίων, μπορεί να αφαιρέσει το έδαφος στο οποίο στηρίζεται και αναπτύσσεται ο αντικομμουνισμός. Να τον στείλει μαζί με το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα εκεί που ιστορικά ανήκει: στα σκουπίδια της Ιστορίας !

Ο Γιάννης Δριβελέγκας στη Βουλή.

Παρέμβαση Γιάννη Δριβελέγκα, ως πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» σχετικά με τη φορολογία για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στην κοινή συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ και ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της 8ης Απριλίου 2010.
Δείτε το σχετικό Βίντεο ...>>>>>>
Άρχισαν τα όργανα σήκω απ' τη θέση σου χόρεψε ζεϊμπέκικο κούνησε τη μέση σου...

Συλλαλητήριο με θέμα τον "Καλλικράτη" διοργανώνεται από το Δήμο Σταγείρων-Ακάνθου, αύριο Πέμπτη 15/4, το απόγευμα, στις 7:00μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.

Πρόσκληση του ΠΑΜΕ Χαλκιδικής

Η γραμματεία Χαλκιδικής του ΠΑΜΕ καλεί συνδικάτα και εργαζόμενους στη σύσκεψη την Παρασκευή 16 Απρίλη στις 7:30 μ.μ. στην καφετέρια «Λωτός» στα Μουδανιά.
Θα συζητήσουμε για την οργάνωση της απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 22 Απρίλη στις 11π.μ. στα Μουδανιά, ως απάντηση στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στην εργατική τάξη, κυβέρνηση και ΕΕ με τα μέτρα που εξαγγέλουν.
Επίσης θα συζητήσουμε για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Γραμματεία Χαλκιδικής

Ο ΣΥΝ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Το πρώτο νομοσχέδιο που αφορά, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, την υλοποίηση του προγράμματός της για το «νέο σχολείο» κατατίθεται ενώ είναι σε εξέλιξη μια γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση, που αμφισβητεί και υπονομεύει δημόσια και κοινωνικά αγαθά κατακτημένα από τον κόσμο της εργασίας με αγώνες και θυσίες.
Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως ένα φθηνό, εκμεταλλεύσιμο και ...>>>>>>

ιδεολογικά υποταγμένο εργατικό δυναμικό.
Είναι γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι η διεύρυνση, τα τελευταία χρόνια, των ελαστικών μορφών εργασίας των εκπαιδευτικών με τη συνεχή αύξηση του αριθμού αναπληρωτών και ωρομισθίων και με τη διατήρηση μεγάλου αριθμού κενών διδακτικού προσωπικού για μεγάλο διάστημα κάθε χρόνο.
Η Υπουργός Παιδείας όχι μόνο δεν καταργεί το καθεστώς της μαύρης εργασίας στην εκπαίδευση, αλλά το «αναβαθμίζει» θεσμοθετώντας προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί εδώ κα αρκετά χρόνια υποχρεώθηκαν σε μια διαρκή εργασιακή περιπλάνηση, αναγκάστηκαν δυσβάστακτους εργασιακούς όρους με μοναδικό κίνητρο τη συλλογή μορίων προϋπηρεσίας (όπως οι νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ προέβλεπαν μέχρι τώρα). Σήμερα διαπιστώνουν ότι απαξιώνεται πλήρως η προϋπηρεσία τους στο όνομα της «αξιοκρατίας» και των «ίσων ευκαιριών».
Κεντρική επιλογή της κυβέρνησης είναι η δραστική μείωση των διορισμών εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο του αντιλαϊκού προγράμματος σταθερότητας. Η κυβέρνηση καταδικάζει στην εργασιακή ανασφάλεια και ανεργία δεκάδες χιλιάδες νέων επιστημόνων που θα κρίνονται στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ επιτυχόντες αλλά μόνιμα μη διοριστέοι.
Σε ό,τι αφορά τη βάση του 10, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι, έστω και μετά από πέντε χρονιά συνεχούς και έντονης ανάδειξης – δυστυχώς, μόνο από την πλευρά του Συνασπισμού-του αντιπαιδαγωγικού-αντιεκπαιδευτικού χαρακτήρα αυτού το μέτρου, η κυβέρνηση υποχρεώνεται να το καταργήσει.
Ο Συνασπισμός θα συνεχίσει τον αγώνα του για την ουσιαστική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και την κατοχύρωση της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για όλους όσους θέλουν και μπορούν, χωρίς αταξικούς και οικονομικούς φραγμούς.
Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρά τις όποιες «εκσυγχρονιστικές» - τεχνικές βελτιώσεις το Υπουργείο σε ότι αφορά την Τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν προχωρά στην αναθεώρηση της φιλοσοφίας- ιδεολογίας του ισχύοντος Νόμου ο οποίος καθιέρωσε το «ανταγωνιστικό» με όρους αγοράς Πανεπιστήμιο στη χώρα μας. Ο Συνασπισμός επιμένει στην αναγκαιότητα αναθεώρησης των βασικών συνιστωσών αυτής της φιλοσοφίας-ιδεολογίας και την ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου όχι μόνο υλικά (υποδομές) αλλά και με νέο στελεχιακό δυναμικό (προκήρυξη θέσεων και πλήρωση των κενών, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια).
Ο Συνασπισμός καλεί τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές, όλους τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές/ιες, να εντείνουν τους αγώνες τους, σε συμπόρευση με όλους τους εργαζόμενους, για να ανατρέψουν τα κυβερνητικά μέτρα και το πρόγραμμα σταθερότητας, καθώς και για να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους νέους καθώς και τη στήριξη της Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης.

Το Γραφείο Τύπου.

Στην επικαιρότητα και πάλι οι τοξικές αίθουσες!

Σε κατάληψη στο 2ο Δημοτικό σχολείο Καλλικράτειας Χαλκιδικής προχώρησαν γονείς και μαθητές, μετά τις νέες μετρήσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την τοξική ουσία φορμαλδεΰδη.
Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική μείωση στην ατμόσφαιρα των προκάτ αιθουσών μετά την τοποθέτηση συστήματος εξαερισμού, αλλά και πάλι είναι ...>>>>>>

πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Η εταιρεία που κατασκεύασε τις αίθουσες τοποθέτησε εξαερισμό πριν από τις γιορτές του Πάσχα και προχώρησε σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Χημείας του ΑΠΘ Κωνσταντίνη Σαμαρά, που διενεργεί τις μετρήσεις, τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική πτώση του τοξικού στοιχείου (135 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα), οι τιμές ωστόσο παραμένουν πάνω από το προβλεπόμενο. Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους, ώσπου ο δήμος να βρει αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τους περίπου 80 μαθητές, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και ζητούν την κατασκευή νέων αιθουσών στο σχολείο. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλα σχολεία του δήμου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις στην Ιερισσό

Για δυναμικές κινητοποιήσεις στην Ιερισσό προετοιμάζονται οι κάτοικοι του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου, στη Χαλκιδική, διότι βάση των πληροφοριών, που κυκλοφορούν σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης», θεωρούν ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν λαμβάνει υπόψη το ψήφισμα της λαϊκής συνέλευσης σχετικά με τη δημιουργία νέου Δήμου.
"Θέλουμε ο Δήμος που θα δημιουργηθεί ...>>>>>>

να έχει ομοιογένεια, να έχει τα ίδια αναπτυξιακά και ιστορικά χαρακτηριστικά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να αναπτυχθεί οικονομικά, πολιτισμικά και κοινωνικά και να μην είναι ένας Δήμος απρόσωπος και μακρινός, που απλά θα μας φορολογεί", δήλωσε ο δήμαρχος Μιχάλης Βλαχόπουλος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

21 Απριλίου 1967 43 χρόνια μετά…

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (Ε.Δ.Ι.Α.) 1940-‘74 Κ.-Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας(ΑΣΚΙ), με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από την εγκαθίδρυση της Δικτατορίας την 21η Απριλίου 1967, διοργανώνει στο Επταπύργιο (αίθουσα πρώην «Γυναικείων Φυλακών»), από τις 18-23 Απριλίου
Έκθεση εικόνων-τεκμηρίων με θέμα:
«Στιγμιότυπα της Αντιδικτατορικής Αντίστασης»
• Εγκαίνια Έκθεσης: Κυριακή 18/4/2010, 12.00΄
Η έκθεση θα είναι ανοικτή: ...>>>>>>

• Δευτέρα 19/4/2010, 10π.μ.-2μ.μ.
• Τρίτη 20/4/-Παρασκευή 23/4/2010, 10π.μ. – 7μ.μ.

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνια και μοναδικά τεκμήρια (περισσότερα από 400) του αντιδικτατορικού αγώνα. Τα εκθέματα προέρχονται κυρίως από τις συλλογές των ΑΣΚΙ και αντλήθηκαν από προσωπικά αρχεία αγωνιστών της περιόδου, αρχεία πολιτικών φορέων, αντιδικτατορικών ομάδων, νεολαιίστικων οργανώσεων, καθώς και από μία πολύ μεγάλη συλλογή ελληνικού και ξένου αντιδικτατορικού τύπου. Φωτογραφίες, αφίσες, επιστολές, φυλλάδια, περιοδικά, εφημερίδες, κάρτες, σκίτσα και προκηρύξεις εικονογραφούν χρόνο το χρόνο την πάλη ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς από την έναρξη έως την πτώση του, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως εκφράστηκε από τα πρόσωπα και τις οργανώσεις που υπερέβησαν τις παλαιότερες διαχωριστικές γραμμές και αντιτάχθηκαν στη δικτατορία. Η επιλογή, τεκμηρίωση και επιμέλεια του υλικού που εκτίθεται έχει γίνει από τα “Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας” και το “Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών”.
Την έκθεση συνοδεύει φυλλάδιο με κατάλογο των εκθεμάτων και γίνεται με την υποστήριξη της 9ης ΕΦΟΡΙΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Καλογερόπουλος
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τρ. Μηταφίδης

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ

Είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων των μεγαλοαγροτών για μητρώο και διαχωρισμό σε κύριο επάγγελμα αγρότη και μη, ώστε να διωχτούν βίαια οι φτωχοί αγρότες, ώστε η γη, η παραγωγή και οι επιδοτήσεις να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερο στους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες.
ΑΘΗΝΑ 13/4/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΚΕ για ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών και την αξιολόγηση του σχολείου, είναι εχθρικό προς τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού και τα εργασιακά του δικαιώματα.
 Η κυβέρνηση προσθέτει στο σύστημα διορισμού του ΑΣΕΠ, το «πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης» που σπάει κάθε σχέση πτυχίου-επαγγέλματος και εισάγει την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων.
 Ο διορισμός εκπαιδευτικών ανά περιφέρεια ...>>>>>>

ή σχολική μονάδα συνδέεται με τη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», και μαζί με το δόκιμο στάδιο του εκπαιδευτικού ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την κατάργηση οργανικών θέσεων, σχολικών μονάδων, για την επέκταση των ελαστικών σχέσεων στο σχολείο.
 Με την εισαγωγή στελεχών διοίκησης και manager στο σχολείο, τη μετατροπή του σε διοικητική μονάδα, την αξιολόγησή του στη βάση της επιχειρηματικής λειτουργίας, η κυβέρνηση χτίζει το πιο ταξικό, πιο ακριβό και διαφοροποιημένο σχολείο. Σε αυτό το σχολείο, ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν παιδαγωγικό ρόλο, θα αναζητούν επενδυτές και «πελάτες».
 Η διαδικασία «αυτοαξιολόγησης» συνδέεται στενά με το σπάσιμο του ενιαίου χαρακτήρα του προγράμματος σπουδών και επιβάλλει πιο σφιχτούς όρους σύνδεσης του σχολείου με την αγορά.
Σε αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει «νέο σχολείο» δεν είναι «πρώτα ο μαθητής», αλλά «πρώτα ο επενδυτής»! Είναι το σχολείο των μειωμένων πιστώσεων για την παιδεία κατά 900 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2009, το σχολείο με τα 30αρια τμήματα, με τις απολύσεις ωρομίσθιων, με τη μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προετοιμάσει και να επιβάλλει εκείνο τον τύπο εκπαιδευτικού που θα υλοποιεί ενεργητικά και με αποφασιστικότητα την «παιδαγωγική» του λειτουργικού αναλφαβητισμού, της ημιμάθειας, της διάκρισης σε μαθητές που «παίρνουν και δεν παίρνουν τα γράμματα». Την εκπαιδευτική πολιτική της αναζήτησης πρόσθετων πόρων, χορηγών, της εφαρμογής των αντιδραστικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Αυτές οι αντιδραστικές αλλαγές που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την άμεση στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ εντάσσονται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι οι αναγκαίοι εκσυγχρονισμοί για να προσαρμοστεί η Παιδεία στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενος την επιχειρηματική δράση στην παιδεία, με τις θέσεις του υπέρ της αποκέντρωσης και της αξιολόγησης συγκαλύπτει την αντιδραστικό χαρακτήρα αυτών των μέτρων η κριτική του αποπροσανατολίζει.
Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά, τους εκπαιδευτικούς να απορρίψουν αυτά τα μέτρα, να παλέψουν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη μόρφωση και στη δουλειά, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ – πλουτοκρατίας.
Εκτός από τον δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα μονοπώλια υπάρχει δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, που μπορούμε να ανοίξουμε με ένα ισχυρό λαϊκό Μέτωπο πάλης και Ανατροπής.
ΑΘΗΝΑ 13/4/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Επαγγελματίες του Πολυγύρου καταγγέλλουν στον Εισαγγελέα τον αποκλεισμό στις Έξι Βρύσες.

Νοσοκομείο Πολυγύρου...

ΚΚΕ για τις τοξικές λυόμενες αίθουσες της Χαλκιδικής

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων στην περιοχή του Νομού Χαλκιδικής από τα υψηλά επίπεδα αμιάντου σε «Προκάτ» σχολικές αίθουσες.
Σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες μαθητές, γονείς και καθηγητές στο Νομό Χαλκιδικής, με καθημερινές σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου. Οι σχολικές αίθουσες στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν σοβαρό πρόβλημα ...>>>>>>

όσον αφορά την ποιότητα του αέρα στις «Προκάτ» σχολικές αίθουσες.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής από έρευνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Χημείας), μετά από μέτρηση που έγινε σε «Προκάτ» αίθουσες σχολείων του Νομού Χαλκιδικής, διαπιστώθηκε οι συγκεντρώσεις της τοξικής χημικής ένωσης φορμαλδεΰδης να είναι τριπλάσιες του ορίου που προτείνεται για τον εσωτερικό αέρα από τις αρμόδιες αρχές για το περιβάλλον.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες της Αυτοδιοίκησης (Νομαρχία κ.α.) Χαλκιδικής η οποία δεν έχει πραγματοποιήσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους και μετρήσεις σε όλες τις «Προκάτ» αίθουσες ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι κατάλληλες για σχολική χρήση. Τα προβλήματα αυτά έβγαλαν στους δρόμους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι με τις κινητοποιήσεις τους ζητούν την άμεση έναρξη των εργασιών για την ανέγερση νέων και σύγχρονων σχολείων που θα στεγάσουν τους μαθητές της περιοχής.
Θεωρώντας ότι Παιδεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλες τις βαθμίδες της με επαρκή χρηματοδότηση, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι απαραίτητες υλικοτεχνικές ανάγκες

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
• Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την άμεση έναρξη των εργασιών για την ανέγερση νέων σχολείων στα οικόπεδα τα οποία έχουν παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό στην περιοχή του Νομού Χαλκιδικής.
• Τι μέτρα θα λάβει για την άμεση διενέργεια όλων των απαραίτητων ελέγχων στα σχολικά κτίρια και στις σχολικές αίθουσες που είναι προκατασκευασμένες.

Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης

Γιάννης Ζιώγας

Σοφία Καλαντίδου

ΚΚΕ για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Εγκαταστάσεις Στρατωνίου

Θέμα: Συνέχιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Στρατωνίου Ν. Χαλκιδικής της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. κάτω από το Δ.Δ. Στρατονίκης στο Δήμο Σταγείρων - Ακάνθου.
Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί για τις ζωές και τα σπίτια των κατοίκων, στο μεταλλείο Μαύρων Πετρών στη Στρατωνίκη του Νομού Χαλκιδικής, από τη συνεχιζόμενη εξόρυξη μεταλλευμάτων κάτω από τα σπίτια και τα κτίρια ...>>>>>>

του ομώνυμου οικισμού από την εταιρεία “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.” Η συγκεκριμένη εξόρυξη στην περιοχή ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2005 και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής οι εργασίες εξόρυξης πραγματοποιούνται αποκλειστικά με την χρήση φουρνέλων(και όχι με μετροπόντικα όπως προβλέπει η άδεια εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου) κάτω από το χωρίο της Στρατονίκης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το χωριό από ρήγματα, κατολισθήσεις και κατάρρευση.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Ινστιτούτο Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών δεν υπάρχουν οι απαραίτητες γεωτεχνικές και άλλες μελέτες που απαιτούνται για τέτοιου είδους εργασίες. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία εγκαταλείπει κενή τη δημιουργημένη υπόγεια εκσκαφή χωρίς να πραγματοποιεί λιθογόμωση. Επίσης εγκαταλείπει ένα κομμάτι από το υλικό που εξορύσσεται σε επιφανειακές αποθέσεις με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος εφόσον δεν τηρήθηκαν οι θεμελιώδεις Περιβαλλοντικοί Όροι. Σήμερα, τρεις μήνες από την καταληκτική ημερομηνία της αδειοδότησης και ένα μήνα μετά την “απόφαση προσωρινής συνέχισης” συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες εξόρυξης κάτω από τον οικισμό.
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ με τις οδηγίες της, έχουν δημιουργήσει όλο το νομικό πλαίσιο για να αφήνουν ασύδοτη την πολυεθνική να λυμαίνεται την περιοχή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης-ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της γης και των δασών. Θεωρώντας ότι το περιβάλλον και η υγεία αποτελούν δημόσια λαϊκή περιουσία και ότι δεν πρέπει να παραχωρούνται σε διάφορα συμφέροντα σε διάφορα συμφέροντα αλλά η όλη εκμετάλλευση να γίνεται από τον Δημόσιο Φορέα ενταγμένο στα πλαίσια της Λαϊκής Διακυβέρνησης με σεβασμό της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Αν σταματήσουν άμεσα οι παραβάσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των εργασιών εξόρυξης από την εταιρεία “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.” κάτω από το Δ.Δ. Στρατονίκης στο Δήμο Σταγείρων – Ακάνθου και αν η εξόρυξη ορυκτών γίνει προς άλλη κατεύθυνση.
2. Τι μέτρα θα λάβουν για την προστασία της υγείας των κατοίκων και για την προστασία των περιουσιών τους.
3. Γιατί συνεχίζονται ανεμπόδιστα οι εργασίες εξόρυξης από την συγκεκριμένη εταιρεία ενώ έχουν λήξει οι αδειοδοτικές πράξεις και η απόφαση προσωρινής συνέχισης χωρίς να υπάρχει παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές για άμεση διακοπή των εργασιών.

Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης

Γιάννης Ζιώγας

Σοφία Καλαντίδου

Δε λειτουργεί αύριο ο Δήμος Πολυγύρου!

Δε λειτουργούν αύριο Πέμπτη 15/4/10 οι υπηρεσίες του Δήμου Πολυγύρου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω των περικοπών στις τακτικές επιχορηγήσεις.
Μπράβο στο Δήμο για την αγωνιστικότητα ... και εκεί που δεν το περιμένεις να και το ανάλογο σποτάκι στο Δημοτικό ραδιόφωνο!
Πρόταση: Και μαύρες σημαίες αύριο!

Και τώρα, τι γίνεται;

Τα Σκόπια ή Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αναλαμβάνει την 11η Μαΐου την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου έχει γίνει δεκτή με το προσωρινό όνομα «The FYROM» (γι’ αυτό και αναλαμβάνει την προεδρία με αλφαβητική σειρά στο γράμμα «Τ»).
Αλλά ήδη η σκοπιανή ηγεσία έδειξε τις διαθέσεις της ανακοινώνοντας ότι η ονομασία της προεδρίας της θα είναι …«Μακεδονική Προεδρία 2010» !!!

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ήδη ότι η Ελλάδα θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλισθεί ο σεβασμός στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης (που προβλέπουν την ονομασία FYROM) και επέκρινε την πρόθεση της γειτονικής χώρας να «ασκήσει τον ρόλο της καταχρώμενη τη θέση της προεδρίας, για να προωθήσει τις θέσεις της σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣonline

Κουίζ: η απάντηση !!!


Η απάντηση στο χθεσινό Κουίζ (μικρή πάντως η συμμετοχή σας, για το …ανάστημα του ανδρός) και φυσικά είναι το: «Κάτσε κάτω…»!!! Τα άλλα (Μωρή , Γελοία και Πατσαβούρα της Βέρμαχτ), τάχει για «πρωινό» ο Άδωνις !!!
Νικητής ο pistolero και μάλιστα με …εμπεριστατωμένη απάντηση !!!


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Καλή η μονιμότητα, αλλά μήπως καλύτερη η …λογική;


Μεγάλο θέμα η μονιμότητα στο Δημόσιο και κάθε τόσο έρχεται στην επικαιρότητα, αλλά εξαντλείται βέβαια σε (θεωρητικές) συζητήσεις σε τηλεοπτικά πάνελ, στα καφενεία, στα blogs και γενικά «…να’ χαμε να λέγαμε», μεταξύ μας… Και το μόνο σίγουρο είναι, ότι ΠΟΤΕ (τουλάχιστον όσο ζούμε εμείς και …τα παιδιά μας), δε θα συζητηθεί σε παραπάνω …κλιμάκια (δηλαδή Βουλή), προκειμένου να αντιμετωπιστεί σοβαρά και να λυθεί με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και τη …λογική και όχι με γνώμονα τα συμφέροντα των Κομμάτων και της …πελατείας τους.
Με αφορμή πάντως τα σχόλια κάποιων φίλων (για τη μονιμότητα στο Δημόσιο), σχετικά με πιθανές απολύσεις στον «Καλλικράτη», αλλά και το νέο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, 3 μόνο επισημάνσεις, γνωστές μάλλον, για να συμβάλλουμε κι εμείς σ’ αυτόν τον «…να’ χαμε να λέγαμε», διαχρονικό διάλογο:
Η Φινλανδία, που το εκπαιδευτικό της σύστημα θεωρείται από τα καλύτερα και αρτιότερα στον κόσμο, έχει (αναλογικά και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης), τους μισούς (!!!) εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα…
Το BBC (από τα πιο μεγάλα και γνωστά στον κόσμο, με τεράστιες παραγωγές κλπ), έχει μόνιμο προσωπικό 800 άτομα και η ΕΡΤ πάνω από 4.500 (!!!)
Ακούσαμε, πρόσφατα, από συνδικαλιστές της ΔΕΗ, η οποία –κατά γενική ομολογία- προσφέρει ένα προϊόν «ακριβό» για το Ελληνικό νοικοκυριό (ηλεκτρικό ρεύμα), ότι είναι απαραίτητες ακόμη 2.500 (!!!) προσλήψεις, για να στελεχωθεί η Επιχείρηση και προφανώς, να …ακριβύνει κι άλλο το προϊόν…