Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Νικήτη Χαλκιδικής - Μάντσιος Α. - "Νικητιανών Θαλασσινές Διαδρομές"

Πραγματοποιήθηκε στη Νικήτη στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου την Παρασκευή 9-4-10 η παρουσίαση του βιβλίου ( 365 σελ. ) του Νικητιανού Αγγέλου Μάντσιου του Φιλώτα «Νικητιανών Θαλασσινές διαδρομές»
Το βιβλίο παρουσίασαν οι :
Παπαπολυβίου Πέτρος, Καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Κύπρου
Τσίκουλας Ιωάννης, ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Κρικελίκος Ιωακείμ, Φιλόλογος τ. Πρόεδρος Νομ. Συμβ. Χαλκιδικής
Παπάγγελος Αθ. Ιωακείμ, δρ. Αρχαιολογίας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εκπολ. Εταιρ. Νέων Νικήτης ο ΣΙΘΩΝ

Της δείχνουν την πόρτα και κάνει πως δεν καταλαβαίνει...


"Τέλος στις βαρονίες, στις οικογένειες και στις πριγκίπισσες..."
Κώστας Μαρκόπουλος, Βουλευτής Εύβοιας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ.

Τρομοκρατία και ... τρομοκρατία!

Και καλά παίζουν τα κανάλια σήμερα Χρυσοχοΐδη για προσαγωγές υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες!
-Παπακωνσταντίνου και Κατσέλη πότε θα παίξουν για "προσαγωγές" οικονομικών τρομοκρατών και "τρομοκρατικών ιδρυμάτων"!

Τηλεδιάσκεψη και ...συνοδείες!

Σε τηλεδιάσκεψη θα αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, για τους όρους του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Τα επιτόκια θα είναι πάνω 5% για σταθερό και 3,75% για κυμαινόμενο, ενώ το ποσό του δανείου περί τα 40 δισ. ευρώ!
Τι βλέπουν τώρα οι Ευρωπαίοι:
-Κάθε τόσο θα ασχολούμαστε με την Ελλάδα, γιατί να τρέχουμε εδώ κι εκεί με τ' αεροπλάνα κι έτσι άρχισαν τις τηλεδιασκέψεις!!!
Ίσως αυτό είναι καλό και για την Ελλάδα γιατί κάθε φορά από το δάνειο που έπαιρναν το μισό (!) το ξόδευαν στα ταξίδια με τις υπερπληθείς συνοδείες και τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία διαμονής τους!

Το "φαινόμενο" των Έξι Βρυσών!

Όταν ο πολίτης βλέπει ότι είναι αποκλεισμένος επί μήνες και ταλαιπωρείται, "καταργεί" από μόνος του την απαγόρευση της κυκλοφορίας!
-Προσέξτε το καδρόνι πως "βλέπει" απειλητικά τον κάθε διερχόμενο!
-Ε, και;

Μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού


Στην τελική ευθεία κατασκευής του το Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στον Πολύγυρο.

Η ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ

Πριν να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε τις εικόνες της, σκεφτείτε:
-Πώς νομίζετε ότι μοιάζει μια γυναίκα που ζυγίζει 145 kg ή 320 λίβρες ??? ...>>>>>>


Δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένατε!!!
-Η ψηλότερη και με τις καλύτερες αναλογίες στον κόσμο γυναίκα, ζει στην Ολλανδία.
Είναι 7'4" και ζυγίζει 145 κιλά
Τι ανακούφιση! Τώρα όλοι ξέρουμε ότι δεν είμαστε υπέρβαροι……..
Είμαστε πάρα πολύ κοντοί !!!!
Το ήξερα !!!
ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΙΓΚΑΣ


Λίγο πριν το τελειωτικό χτύπημα!

Να σταματήσουν οι αστειότητες...

Τι αστειότητες είναι αυτές;
Παιδιά, συνταξιούχους κι όποιον άλλον βρουν στο δρόμο και ρίξει στον "εθνικό κουμπαρά" κανένα ευρώ μας τον παρουσιάζουν ως παράδειγμα προς μίμηση!!! Έλεος!
Καλά κάνουν τα παιδιά, καλά έκανε ο συνταξιούχος, αλλά όλα έχουν και κάποια όρια!
Έπρεπε να ντρέπονται που παίρνουν χρήματα από τα παιδιά για τα οποία έπρεπε να έχουν φροντίσει να εξασφαλιστεί το μέλλον τους, να ντρέπονται που παίρνουν τη σύνταξη του γέρου τον οποίο έπρεπε να τον φροντίσουν περισσότερο!
-Μην τρελαίνεστε και μη μας τρελαίνετε!

Και μετά ψάχνουν για δανεικά!!! 1.500.000 Ευρώ για Η/Υ των βουλευτών!

Τι είναι 700.000 ευρουλάκια, μπροστά σ’ ένα τέτοιο …«προϊόν πολιτισμού», ρε αχάριστοι;


ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ, όλους όσους –αβασάνιστα- κατηγορούν την Κυβέρνηση, ότι φορολόγησε μόνο με 4 % ΦΠΑ αντί 19 % το DVD της Τζούλιας (ως συνοδευτικό περιοδικού, άρα προϊόν …πολιτισμού). Προφανώς, δεν αντιλαμβάνονται ότι το …προϊόν αυτό, πράγματι προάγει τον πολιτισμό και επιτελεί κοινωνικό έργο, απευθυνόμενο σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές τάξεις… Συγκεκριμένα, απευθύνεται:

Στο μαθητή (…είναι πολύ πιο κατανοητό, από καμιά ξενέρωτη σχολική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση …ρωτήστε τους ίδιους τους μαθητές…)

Στο φοιτητή (…αντί να ξοδεύει το «τσεκ» του μπαμπά σε καφετέριες και ιντερνέτ καφέ, ας το δώσει ν’ αγοράσει κάτι επιμορφωτικό…)
Στον εργαζόμενο (…για να «φαντασιώνεται» τον εαυτό του ως …Γάλλο και το αφεντικό του ως …Τζούλια και να …εκτονώνεται, αντί να τρέχει σε πορείες, διαδηλώσεις κι άλλα τέτοια …κομμουνιστικά !!!) ......>>>>>>


Στον άνεργο (…έτσι κι αλλιώς δουλειά δεν έχει, όλη μέρα τηλεόραση βλέπει. Δεν είναι καλύτερη η Τζούλια, από Ψωμιάδη, Άνθιμο, Καρατζαφέρη και λοιπούς …μαϊντανούς;)
Στην Ελληνίδα νοικοκυρά (…αντί να κάθεται να καθαρίζει φασουλάκια, ας «ανανεώσει» λίγο το γάμο της. Και για φαγητό, ας πάρει κάτι έτοιμο… οι πιτσαρίες, κλέφτες θα γίνουν;)
Στα παντρεμένα ζευγάρια (…φάρμακο για την υπογεννητικότητα. Για να μερακλωθούμε και να κάνουμε κανένα παιδί, που γέμισε η Ελλάδα …Πακιστανάκια κι Αφγανάκια…)
Στο συνταξιούχο (…εκεί κι αν απευθύνεται !!! στα «περήφανα, πλην πεσμένα… γηρατειά !!!)
Επίσης, ενισχύει το αγροτικό εισόδημα και ειδικά τον αγρότη αμπελουργό, γιατί, που να ψάχνεις τώρα γαλλική σαμπάνια… «πάρε μαρί, ένα ντόπιο, ξηρό ερυθρό, τη δλειά ‘τ την κάν…»

Γι’ αυτό σας λέω… και τα 700.000 ευρώ, που λένε κάποιοι αχάριστοι, ότι έχασε το κράτος (από απώλεια φόρων και καλά), θεωρώ ότι είναι ψίχουλα μπροστά σ’ αυτή την τεράστια προσφορά… για να μη σας πω ότι έπρεπε να κυκλοφορήσει …«δημοσία δαπάνη», όπως οι …κηδείες (χτύπα ξύλο) των πολιτικών… Κι αυτό που λένε επίσης, κάποιοι αθυρόστομοι λαϊκιστές «…άλλος γ…ει κι άλλος πληρώνει, τα γ….σιάτικα !!!», είναι νάχαμε να λέγαμε…
Γιατί, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών, η Εφορία, ξέρουν τι κάνουν. Για το καλό μας δουλεύουν. Δίκαιη φορολόγηση δεν είπαν; ε… αυτό εννοούσαν και τώρα, το …υλοποιούν…


Ματαίωση παραστάσεων

Από το ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ "ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ" ανακοινώνεται ότι ματαιώνονται οι παραστάσεις για τις 10-11 και 12 Απριλίου 2010 για σοβαρούς προσωπικούς λόγους των συντελεστών της παράστασης.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα συνεχιστεί κανονικά στις 17 Απριλίου 2010 και σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ακόμα δεν είδαμε τίποτα!

Το αρχαίο κοριτσάκι έδειξε το πρόσωπό του

Και ιδού η Μύρτις! Μία εντεκάχρονη αρχαία Αθηναία σαν όλα τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της, τότε και τώρα. Γιατί κοιτάζοντάς την δεν μπορεί κανείς να μην «αναγνωρίσει» το πρόσωπο μιας μικρής γειτονοπούλας... Καστανή, όπως θεωρούν οι αρχαιολόγοι ότι ήταν οι περισσότεροι Αθηναίοι, με συμμετρικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και με μόνη ίσως παραφωνία τα δοντάκια που προεξέχουν στην επάνω γνάθο, καθώς τα νεογιλά δεν είχαν προλάβει να αντικατασταθούν.
« Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη ...>>>>>>

όταν αντίκρισα το πρόσωπο της Μύρτιδος!Δεν ήξερα άλλο για εκείνη παρά μόνο πως ήταν ένα κοριτσάκι που κατοικούσε στην Αθήνα την εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου, έζησε την πολιορκία και τον λοιμό και πέθανε, κατά πάσα πιθανότητα,από τυφοειδή πυρετό» είπε χθες το απόγευμα ο καθηγητής Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μανώλης Παπαγρηγοράκης κατά την ομιλία του ενώπιον μεγάλου κοινού στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τη Μύρτιδα.

Αποτέλεσμα μελέτης που διήρκεσε τρία χρόνια, με τη συμμετοχή πολλών ελλήνων και ξένων επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, είναι αυτό το εγχείρημα, το οποίο κατέστη δυνατόν μόνο χάρη στην εξαιρετική διατήρηση του κρανίου της μικρής, που βρέθηκε σε ομαδικό τάφο 150 νεκρών στον Κεραμεικό, το 1995. Στο ερώτημα πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι αυτή η ανάπλαση, ο κ. Παπαγρηγοράκης είναι κατηγορηματικός: «Το εύρημα ήταν σε τόσο καλή κατάσταση που ελάχιστες μπορεί να είναι οι αποκλίσεις από την πραγματικότητα». «Ενώ το γνωρίζαμε, δεν θελήσαμε να αποδώσουμε στην έκφραση του προσώπου της τον πόνο που ίσως έζησε προτού πεθάνει» ανέφερε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαγρηγοράκης. «Προτιμήσαμε ένα ελαφρύ μειδίαμα που προσδίδει την αίσθηση της εσωτερικής γαλήνης και αταραξίας που θα είχε αν γνώριζε πως μαζευτήκαμε όλοι σήμεραεδώ, στους πρόποδες του Παρθενώνα, 2.400 χρόνια μετά, για να αντικρίσουμε με έκπληξη, θαυμασμό και συγκίνηση το παιδικό της πρόσωπο». Το ίδιο πρόσωπο αλλά και τις συνθήκες της ανασκαφής, την ερευνητική διαδικασία για τον προσδιορισμό του ιού που εξολόθρευσε το 1/3 των Αθηναίων και τη διαδικασία ανάπλασης της Μύρτιδος θα παρακολουθούν οι επισκέπτες της πρωτότυπης έκθεσης που θα εγκαινιαστεί στις 15 Απριλίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
ΤΟ ΒΗΜΑ 10/4/2010

Αφού το θέλετε κι οι δυο γιατί το καθυστερείτε;

Μπαράζ διαρρήξεων στη Χαλκιδική

Χρυσές δουλειές έκαναν και φέτος οι ληστές και οι διαρρήκτες στις παραθεριστικές περιοχές της Χαλκιδικής. Δεκάδες ιδιοκτήτες εξοχικών έκαναν... μαύρο Πάσχα, καθώς διαπίστωσαν πως τα σπίτια τους είχαν γίνει στόχος επιτηδείων και αντικείμενα αξίας χιλιάδων ευρώ είχαν κάνει φτερά.
Τα τηλέφωνα στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών πήραν φωτιά από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, από έντρομους ...>>>>>>

ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών, οι οποίοι έβρισκαν τα σπίτια τους διερρηγμένα. «Δεχτήκαμε δεκάδες κλήσεις πολιτών, οι οποίοι είχαν να επισκεφθούν τα σπίτια τους για αρκετό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και είχαν έρθει με την παρέα τους, προκειμένου να γιορτάσουν τις ημέρες του Πάσχα», αναφέρει στον «Α» αστυνομικός της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το δήμαρχο Μουδανιών, Ανδρέα Παπαγιάννη, περισσότερες από 50 κατοικίες μπήκαν στο στόχαστρο διαρρηκτών, ενώ ο πραγματικός αριθμός αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλά εξοχικά παρέμειναν κλειστά. Εξάλλου, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες δε δήλωσαν τη διάρρηξη, καθώς είχαν προνοήσει, ώστε στο σπίτι να μην υπάρχουν αντικείμενα αξίας και απλώς... άλλαξαν την κλειδαριά, χωρίς να ειδοποιήσουν την Αστυνομία. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πλέον, οι συμμορίες δε χτυπούν μόνο παραθεριστικά, αλλά και σπίτια μόνιμων κατοίκων, αφού γνωρίζουν πως δρουν ανενόχλητοι», υποστηρίζει ο κ. Παπαγιάννης.

«Κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο μέχρι το Μάιο δέχομαι δεκάδες κλήσεις για αλλαγή κλειδαριάς σε διερρηγμένα σπίτια. Γίνεται πραγματικός χαμός, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις, όπου σπίτια ή μαγαζιά, έχουν “ανοιχτεί” ακόμη και πέντε φορές», δήλωσε στον «Α» ο κλειδαράς Γεώργιος Μπούζμπος, ο οποίος διατηρεί επιχείρηση στα Μουδανιά.

Το «τόξο» Καλλικράτεια - Ποτίδαια
Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με κατοίκους και επιχειρηματίες, στο κομμάτι από την Καλλικράτεια μέχρι την Ποτίδαια. Κάθε χρόνο σημειώνονται δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές στην Ηράκλεια, στον Αγιο Παύλο, στην Τένεδο, στον Αγιο Μάμαντα, στην Πορταριά, στα Φλογητά, στα Νέα Πλάγια, στην παραλία Διονυσίου, στα Μουδανιά και στην Ποτίδαια. «Σε αυτές τις περιοχές η δόμηση είναι άναρχη και υπάρχουν πολλά σπίτια σχετικά απομονωμένα. Εξάλλου, υπάρχουν ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι και αυτό κάνει τη... δουλειά των κλεφτών πολύ πιο εύκολη», επισημαίνει αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, στη Χαλκιδική δρουν συμμορίες αλλοδαπών, κυρίως από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Τα κρούσματα είναι λιγότερα στην υπόλοιπη Κασσάνδρα και στη Σιθωνία, όπως επίσης και στην Πιερία και την Καβάλα. «Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι και σε αυτές τις περιοχές δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, δεν είναι τόσο έντονο και τα κρούσματα είναι μεμονωμένα», λέει αστυνομικός.

Πάντως, η τάση είναι σταθερά αυξητική, όσον αφορά στις κλοπές και τις διαρρήξεις σε παραθεριστικές περιοχές. Ενδεικτικά, στην Καβάλα το 2008 σημειώθηκαν 179 κλοπές και διαρρήξεις και το 2009 189, στην Πιερία 90 το 2008 και 139 το 2009 και στη Χαλκιδική 300 το 2008 και 332 το 2009.

Οι ελλείψεις της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με συνδικαλιστές αστυνομικούς, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στη Χαλκιδική και η ενίσχυση του Σώματος με νέους αστυνομικούς, εκκρεμεί περισσότερα από 14 χρόνια. Πάγιο αίτημα των τοπικών αρχών αποτελεί η ίδρυση και στελέχωση Τμήματος Ασφαλείας στα Μουδανιά. «Το προσεχές διάστημα θα επιδιώξουμε συνάντηση με τους κ. Βούγια και Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να τους εξηγήσουμε την άμεση ανάγκη ίδρυσης τμήματος Ασφαλείας στα Μουδανιά», τονίζει ο κ. Παπαγιάννης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συνδικαλιστών αστυνομικών, οι κενές οργανικές θέσεις σε ολόκληρη τη Χαλκιδική ξεπερνούν τις 100. Ωστόσο, ακόμη και αν πληρωθούν αυτές οι θέσεις, οι πραγματικές ανάγκες του νομού είναι πολύ μεγαλύτερες.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ 10/4/2010

Έλα, έλα, να μην το καθυστερούμε!