Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

Μεγαλύτερο άλμα κι από αυτό των spread ...

Ένας γνήσιος ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ!

Συζητήθηκε προχθές στη Νομαρχιακή Επιτροπή, στον Πολύγυρο, η "Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας και γνωμοδότηση επί των ενστάσεων για το έργο «12θέσιο Λύκειο Πολυγύρου (Οικοδομικές εργασίες & ΗΜ Εγκαταστάσεις», προϋπολογισμού 5.310.000 € (Έκπτωση 40,17 %)".
- Μπράβο στον εργολάβο που ανέλαβε (ή θα αναλάβει) την εργολαβία! Αυτοί είναι πραγματικοί ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ! Εκτίμησε την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΕΛΛΑΔΑΡΑ μας και έκανε έκπτωση 40,17%!!! Αυτό μεταφράζεται σε 2.133.000 περίπου ευρώ!!! Σ' ευχαριστούμε ΚΥΡΙΕ εργολάβε, δεν ξέρω ποιος είσαι!
-Να γιατί η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ποτέ δεν πεθαίνει! ...κάποιοι τοκογλύφοι θα βρεθούν την κατάλληλη στιγμή να τη σώσουν!!!
-Καλά για το άλλο θέμα... Δάνειο 10.000.000,00 € (δέκα εκατομμύρια είναι, μην έκανα λάθος στα μηδενικά, ... ε, ε, ναι η Νομαρχία, εμάς ποιος θα μας τα δώσει!) , εντάξει, αυτό ναι, πρέπει να προλάβουμε όοοολες τις αποπληρωμές, μην τυχόν καταργηθούν οι νομαρχίες και χρωστάμε τους ...εργολάβους!

-Άσχετο (;), Γ.Α.Π., από αλλού έπρεπε να ξεκινήσεις και όχι από τις αποδοχές και τα δωράκια των υπαλληλάκων!

Άμα τ’ ανοίξτε, ανοίξτε τα όλα (και τα καλά…)


Η Κυβέρνηση, λέει, «ανοίγει» τα «κλειστά επαγγέλματα», δηλαδή …Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους, Φαρμακοποιούς, Οδοντίατρους, Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες, Λογιστές, Ιδιοκτήτες Ταξί, Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δ.Χ., τα οποία, λέει, συντηρούν «ολιγοπωλιακές αγορές»
Προσωπικά δεν ανησυχώ, γιατί το επάγγελμά του …Προβοκάτορα, είναι έτσι κι αλλιώς «μπάτε σκύλοι αλέστε» (…κι ο κάθε τυχαίος μπορεί να το ασκήσει…)
Κι αν ποτέ αλλάξω επάγγελμα (λέμε αν…), δε γουστάρω, να γίνω ούτε …φαρμακοτρίφτης, ούτε …ταρίφας... Θέλω να γίνω πρωθυπουργός !!! ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων (ξέρετε)… αλλά δε με λένε ούτε Καραμανλή, ούτε Παπανδρέου, ούτε καν Μπακογιάννη, ή έστω Βαρβιτσιώτη, γαμώτο… Μπορώ;
Αυτό το «κατάκλειστο» επάγγελμα θ’ ανοίξει; κι έχει πολλά λεφτά, το …τιμημένο…

Ο Πολυγυρινός σκιτσογράφος "Κάλιο" στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα...

Εδώ και πολλές ημέρες ο σκιτσογράφος της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ "Κάλιο", κατά κόσμο Δημήτρης Καλαϊτζής, "κυκλοφορεί" μέσω της καθημερινής πολιτικής εφημερίδας "Karfitsa" στη Θεσσαλονίκη!
Ο "Κάλιο" είναι από τους πρώτους συνεργάτες της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ και νοιώθουμε μεγάλη χαρά γι' αυτήν του τη συνεργασία στη Θεσσαλονίκη!
Δημήτρη, σου ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και υπομονή τεράστια, η καταξίωση σε έναν χώρο φοβερά δύσκολο χρειάζεται και υπομονή, τα υπόλοιπα στοιχεία, εμείς που σε γνωρίζουμε καλά, ξέρουμε ότι τα διαθέτεις!

Παιδική Χορωδία Πολυγύρου, 24 έως 29-3-2010 Staufen Γερμανίας

Ότι σας αρέσει, διαλέξτε!

"Το έγραψε κι η εφημερίδα" ...

«Κίτρινη κάρτα» από τον Αντώνη Σαμαρά προς την Ντόρα Μπακογιάννη...


...η οποία αποφάσισε να μην παραστεί στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.!

Εκτάκτως σήμερα Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου 2010 το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη λήψη απόφασης σχετικά με την συνεχιζόμενη μείωση των ΚΑΠ προς τον Δήμο Πολυγύρου.
Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά στις 7.00 μ.μ. από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου.

Οι ημιυπαίθριοι ...μας είναι ακριβοί!

Στα Νέα Μουδανιά, για έναν ημιυπαίθριο χώρο 50 τετραγωνικών σε μονοκατοικία με αντικειμενική αξία 1.150 ευρώ/τ.μ., που χρησιμοποιείται με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζει ο νόμος, ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 4.887,5 ευρώ.
Στα Ψακούδια, όπου η αντικειμενική αξία ισοδυναμεί με 1.300 ευρώ/ τ.μ., ο ιδιοκτήτης μιας μεζονέτας με ημιυπαίθριο χώρο συνολικού εμβαδού 100 τ.μ. θα πρέπει να πληρώσει 14.300 ευρώ, προκειμένου ...>>>>>>

να συμπεριληφθεί ο χώρος του στη νέα ρύθμιση.

Σε αντίστοιχη περίπτωση στη Νικήτη, όπου η τιμή ζώνης ανέρχεται στα 1.450 ευρώ, για ένα χώρο στάθμευσης 20 τ.μ. που χρησιμοποιείται ως εσωτερικός χώρος σπιτιού το πρόστιμο θα ανέλθει στα 1.740 ευρώ. Για την ίδια επιφάνεια στην Ουρανούπολη οι ιδιοκτήτες θα χρειαστεί να πληρώσουν 1.200 ευρώ, καθώς η αντικειμενική αξία στην περιοχή είναι κατά 450 ευρώ χαμηλότερη από αυτή της Νικήτης.

Στην εμπορική περιοχή του Νέου Μαρμαρά στη Σιθωνία, όπου η τιμή ζώνης φτάνει ακόμη και τα 1.550 ευρώ ανά τετραγωνικό, ο ιδιοκτήτης ενός παρόμοιου παράνομου χώρου με εμβαδόν 80 τ.μ. θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 13.640 ευρώ, αν τελικά αποφασίσει να ενταχθεί στο καινούργιο μέτρο.

Για ένα «κλειστό» δωμάτιο στη Γερακινή, το οποίο κατασκευάστηκε αρχικά για διαφορετική χρήση και έχει συνολική επιφάνεια 60 τετραγωνικά μέτρα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν το 8,5% επί της αντικειμενικής αξίας των τετραγωνικών που ρυθμίζονται, δηλαδή 5.865 ευρώ.

Στη Νέα Ποτίδαια η τιμή του προστίμου για την ίδια επιφάνεια είναι χαμηλότερη κατά 510 ευρώ από αυτή στη Γερακινή, καθώς οι αντικειμενικές αξίες κινούνται σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

Σε μεζονέτα στη Νέα Καλλικράτεια, όπου οι ιδιοκτήτες έχουν αλλάξει τη χρήση του υπογείου, που καταλαμβάνει 130 τ.μ., μετατρέποντάς το συχνά από αποθήκη σε χώρο διαμονής, το πρόστιμο που θα τους επιβληθεί θα αγγίζει τα 17.160 ευρώ, αφού εντάσσεται στην κατηγορία άνω των 75 τ.μ., βάσει της οποίας καταβάλλεται το 11% επί της αντικειμενικής αξίας του εμβαδού που δηλώνεται.

Τέλος, η τιμή του προστίμου για ένα δωμάτιο επιφάνειας 15 τ.μ. στην Παραλία Διονυσίου που είναι δηλωμένο ως ημιυπαίθριος, ενώ καλύπτει άλλες ανάγκες, διαμορφώνεται στα 990 ευρώ βάσει της αντικειμενικής αξίας των 1.100 ευρώ ανά τετραγωνικό, ενώ για ένα μικρότερο με συνολικό εμβαδόν 10 τ.μ. στην περιοχή της Σάρτης οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλουν το ίδιο ποσοστό (6%) επί της αντικειμενικής αξίας του χώρου με τους πρώτους, δηλαδή 690 ευρώ.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Ο "νησιώτικος" ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ...

"Δημιουργείται ένας δήμος σε κάθε νησί. Αυτός είναι ένα γενικός κανόνας που θα ισχύσει για όλα τα ελληνικά νησιά, εκτός από τα ιδιαιτέρως μικρά που θα συνενωθούν με τον κοντινότερο δήμο." (Στο σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ")
-"Χαράς Ευαγγέλια" για όσους βάφτισαν "νησί" την Κασσάνδρα με ...πολλές παροχές ύδρευσης!!!
Ρε παιδιά, δικαίωμά σας σεβαστό να θέλετε ξεχωριστό δήμο αλλά μη μας τρελάνετε κιόλας!!! Άκου νησί η Κασσάνδρα!

ΜΙΚΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Σταγείρων - Ακάνθου

Σήμερα 9 Απριλίου 2010 στο ΣΤΡΑΤΩΝΙ. Ώρα 20:00

Πολιτικό Γραφείο Αργύρη Λαφαζάνη στα Ν. Μουδανιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 12-04-2010 θα λειτουργεί το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Αργύρη Λαφαζάνη στα Ν.Μουδανιά επί της οδού Τζαβούρα 6 (περιοχή παλιού πρακτορείου ΚΤΕΛ). Τηλέφωνο επικοινωνίας 23730 65413.


Το ΚΚΕ για την άνοδο των spread

Πίσω από την άνοδο των spread κρύβεται ο σκληρός ανταγωνισμός κεφαλαίων και κυβερνήσεων μέσα και έξω από την ΕΕ, στον οποίο συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, αναζητώντας την πιο επωφελή γι’ αυτούς συμμαχία. Ταυτόχρονα όλοι αυτοί λυσσομανούν και απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμα νέα αντιλαϊκά πακέτα μέτρων τα οποία θα φέρει ανεξάρτητα από την εξέλιξη των spread. Είναι επικίνδυνο για το λαό να συνεχίσει να εμπιστεύεται τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Τώρα πρέπει να σηκώσει το αγωνιστικό του ανάστημα με ταξική και λαϊκή ενότητα.
ΑΘΗΝΑ 8/4/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ , σήμερα 9-4-2010 στον Πολύγυρο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία και τη στρατηγική του για παρουσία του και εκτός Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιεί το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης, με στόχο την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων αξιώσεων σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη.
Ορμώμενοι από την πεποίθηση ότι η παρουσία του Κ.Θ.Β.Ε στην Μακεδονία και τη Θράκη επιβάλλεται για λόγους εθνικής σημασίας και ότι ως θεσμός δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα αιτήματα ...>>>>>>

και τις προσδοκίες του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος, το Κ.Θ.Β.Ε. ξεκινά μια δίμηνη περιοδεία με αφετηρία τον ακριτικό Νομό Έβρου. Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του ΚΘΒΕ παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά, ''Δάφνες και πικροδάφνες''.

Η επίσημη πρεμιέρα του έργου δόθηκε στο Ορμένιο του Δήμου Τριγώνου την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010.

Στο σημείωμά του σχετικά με το Κλιμάκιο Μακεδονίας- Θράκης ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ κ. Δημήτρης Γαρούφας επισημαίνει: «Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υπηρετώντας τους θεσμικούς του στόχους και κάνοντας πράξη το άνοιγμα στην περιφέρεια, υλοποιεί πρόγραμμα χειμερινής περιοδείας με θίασό του σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο ξαναζωντανεύει ο θεσμός των κλιμακίων που στο παρελθόν κάθε χρόνο περιόδευαν σε Μακεδονία και Θράκη δίνοντας τη δυνατότητα επαφής και μύησης στο Θέατρο στους κατοίκους και των πιο απομακρυσμένων χωριών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ.Β.Ε. παρά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και τις εξ’ αυτού του λόγου περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Κ.Θ.Β.Ε., στηρίζει αυτή την νέα προσπάθεια γιατί με αυτόν τον τρόπο το Κ.Θ.Β.Ε. ανταποκρίνεται καλύτερα στην υψηλή αποστολή του και αποδεικνύει ότι λειτουργεί πραγματικά ως Κρατικό Θέατρο όλης της Βόρειας Ελλάδας και γι’ αυτό άλλωστε η πρεμιέρα της περιοδείας γίνεται στο Ορμένιο του Έβρου. Τέλος, χαιρετίζουμε και την επιλογή του συγκεκριμένου έργου που αναδεικνύει και σατιρίζει το πολιτικό κλίμα της Ελληνικής επαρχίας και που ταυτόχρονα είναι ένα θεατρικό έργο, από τα καλύτερα της νεοελληνικής θεατρικής δημιουργίας, διαχρονικά επίκαιρο με τον θεατή να έχει πάντα την αίσθηση ότι γράφτηκε μόλις χθες».

Στην αναγκαιότητα επανίδρυσης του Κλιμακίου Μακεδονίας – Θράκης αναφέρεται στο σημείωμά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ κ. Σωτήρης Χατζάκης:

«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για λόγους εθνικής σημασίας και πολιτιστικής αναγκαιότητας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του, επανιδρύει τον θεσμό των Κλιμακίων, έπειτα από 26 χρόνια αναστολής της λειτουργίας του. Ο θεσμός εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1977 στην Κομοτηνή με το θέατρο της Θράκης, με σκοπό τη θεατρική αποκέντρωση, και λειτούργησε μέχρι το 1984. Η δημιουργία ενιαίου Κλιμακίου Μακεδονίας-Θράκης έχει ως σκοπό τη μόνιμη παρουσία κρατικής θεατρικής σκηνής στις ακριτικές περιοχές της Βορείου Ελλάδος, συμβάλλοντας στην οργάνωση νέας προοπτικής για τον ρόλο του θεάτρου στη χώρα μας. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παίρνει αυτήν την πρωτοβουλία, επιλέγοντας να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, το Δάφνες και πικροδάφνες των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, κείμενο καίριας πολιτικής στόχευσης, που καυτηριάζει, με απολαυστικό χιούμορ, τη διαχρονική ελληνική πραγματικότητα και σατιρίζει με διαλεκτική σκέψη την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου. Η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στη θεατρική πράξη είναι η βασική προτεραιότητα της πρωτοβουλίας του ΚΘΒΕ. Καλούμε τους κατοίκους, τους φορείς, τους Δήμους, τις Νομαρχίες, τις Κοινότητες της Μακεδονίας και της Θράκης να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια. Το Κλιμάκιο του ΚΘΒΕ τους αφορά. Γιατί το θέατρο δημοσίου συμφέροντος είναι μια πνευματική περιουσία που ανήκει σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά».

Δάφνες και Πικροδάφνες
Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά