Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Κύριε Νομάρχη Χαλκιδικής...

Θα μας επιτρέψετε να επιμείνουμε για τρίτη φορά για μια απάντηση στις αναρτήσεις μας με το θέμα όπως αυτό περιγράφεται στην ανάρτηση: " Νομάρχη Χαλκιδικής, θα επιμείνουμε για μια απάντηση! "
Και αν μπορείτε να μας ενημερώσετε επίσης: Ποια υπηρεσία της Νομαρχίας Χαλκιδικής τον Σεπτέμβριο του 2009 (προεκλογική περίοδος Εθνικών εκλογών) είχε τηλεφωνικά έξοδα ΔΩΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ (12.000,00 €) !
Κύριε Νομάρχη, την απάντηση δεν την οφείλετε στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, την οφείλετε στους Χαλκιδικιώτες!"ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ"

Nέα σειρά παραστάσεων Απριλίου – Μαίου του
θεατρικού έργου «Η ΤΡΥΠΑ» του Νικόλα Τζουράνη σε σκηνοθεσία Μ.Π.Μαρέτα στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ "ΕΝΕΠΕ ΜΟΥΣΑ", Εμμ. Παπά και Ρήγα Φεραίου, στον Πολύγυρο.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Παρασκευή 9 Απριλίου
Σάββατο 10 Απριλίου
Κυριακή 11 Απριλίου
Δευτέρα 12 Απριλίου
Σάββατο 17 Απριλίου
Κυριακή 18 Απριλίου
Σάββατο 24 Απριλίου
Κυριακή 25 Απριλίου
ΜΑΪΟΣ
Σάββατο 1 Μαϊου
Κυριακή 2 Μαίου
Ερμηνεύουν: Μ. Χριστολιάκου
Μ.Π. Μαρέτας
Ώρα έναρξης: 9.15 το βράδυ.

Γιατί;

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά
"Πώς μπορείς να αποκαλέσεις αυτόν που σου κλείνει το μοναδικό παράθυρο του δωματίου σου επί τέσσερις (4) ημέρες παρκάροντας το αυτοκίνητο του και φεύγοντας για διακοπές;"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Από παλαιότερη εκδήλωση της Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας Σταγείρων Ακάνθου και το πρόγραμμα συναυλιών Απριλίου 2010

Συναυλίες χορωδιών
ΜΙΚΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ
ΜΙΚΤΗ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Μ.Α.Σ. ΄΄ΑΕΤΟΣ΄΄ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ‘ARIOSO’ DIJON ΓΑΛΛΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΟΥ 2010 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΣ

Παιδική Χορωδία, ο καλύτερος πρεσβευτής του Πολυγύρου στην Ελλάδα και το εξωτερικό!

Η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου βρέθηκε από 24 έως 29-3-2010 στο Staufen της Γερμανίας, προσκεκλημένη της Χορωδίας Δωματίου της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι η Χορωδία Δωματίου του Staufen είχε δώσει συναυλία πέρυσι τον Μάιο στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου στα πλαίσια περιοδείας υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Γκαίτε.
Η συναυλία αυτή ήταν η αρχή της γνωριμίας των 2 χορωδιών και των διευθυντών τους, του κ.Σωτήρη Αλεβίζου και της κας Kerstin Boegner. Για το φετινό Πάσχα η χορωδία του Staufen ετοίμασε σειρά συναυλιών ...>>>>>>

με το έργο του Bach «Τα κατά Ιωάννη Πάθη». Έστειλε λοιπόν πρόσκληση στην Παιδική Χορωδία Πολυγύρου για συμμετοχή στις συναυλίες αυτές. Το τελικό πρόγραμμα περιέλαβε τα εξής :

Συμμετοχή σε 2 συναυλίες με την Χορωδία του Staufen και την Ορχήστρα του ωδείου του Staufen με το έργο «Τα κατά Ιωάννη Πάθη» του Bach. Οι συναυλίες δόθηκαν σε ναούς της περιοχής.
Συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου στο Staufen με βυζαντινούς ύμνους, δημοτικά τραγούδια, τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών και τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο. Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έκανε η παιδική χορωδία του Staufen.
Συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου στην λειτουργία της Κυριακής των Βαϊων στην εκκλησία του Staufen ψάλλοντας βυζαντινούς ύμνους από την λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου.
Μικρή συναυλία στον καθεδρικό ναό του Freiburg.
Ξενάγηση των παιδιών στα αξιοθέατα της περιοχής, υποδοχή από τον Δήμαρχο της πόλης και παρουσίαση της ιστορίας της.

Επισημαίνεται ότι το προαναφερόμενο έργο του Bach είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Η διδασκαλία του στα παιδιά έγινε στην Ελλάδα από τον μαέστρο κ. Σωτήρη Αλεβίζο και στην Γερμανία έγιναν 2 γενικές πρόβες πριν τις επίσημε συναυλίες.

Η φιλοξενία ήταν ιδιαίτερα θερμή τόσο από τους ανθρώπους της χορωδίας όσο και από τον Δήμο της πόλης. Τα παιδιά της χορωδίας γύρισαν πίσω γεμάτα πολύτιμες εμπειρίες από την προετοιμασία και την εκτέλεση ενός μεγάλου συμφωνικού έργου. Γνώρισαν την ζωή σε μια άλλη χώρα αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί η μουσική παιδεία σε μια περιοχή με ιδιαίτερη μουσική παράδοση. Τέλος με τις δικές τους συναυλίες πρόβαλαν την μουσική και την παράδοση της χώρας μας.

Το ταξίδι έγινε με την οικονομική στήριξη των γονέων των παιδιών, του Δήμου Πολυγύρου και των Ελληνικών Λευκολίθων.

ΔΩΡΕΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ!

Πραγματοποιήθηκε στην Κασσάνδρα την Πέμπτη 8 Απριλίου η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής ενός πυροσβεστικού οχήματος 2500 lt 4χ4, το οποίο αρχικά Δώρισε η Ελληνική Κοινότητα του νέου Ινζενμπουρκ Γερμανίας στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής, και εκείνοι με τη σειρά τους το δώρισαν – παραχώρησαν στο Δήμο Κασσάνδρας προκειμένου να ενταχθει στην πολιτική Προστασία και να συμβάλλει στην πυροπροστασία της Χερσονήσου!
Το όχημα Παραδόθηκε μετά από μια σεμνή τελετή, από ...>>>>>>

τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Νέου Ινζενμπουρκ Νίκο Μίχο, ο οποίος άλλωστε το έφερε οδικώς από την Γερμανία.

Στην Εκδήλωση παρευρέθη και ο Πρόεδρος και Ταμίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (και Ταμίας του ΣΑΕ) Κώστας Δημητρίου καθώς και η Δωρήτρια Παναγιώτα Σταμπουλή.

Επίσης παρόντες ηταν όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κασσάνδρας, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.

Η Τελετή ξεκίνησε με αγιασμό, και ακολούθησαν Χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο, τον Νίκο Μιχο, τον Κώστα Δημητρίου ενώ Αμέσως μετά τον Αγιασμό διαβάστηκε και ο χαιρετισμο0ς του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια ο οποίος ηταν από την αρχή των επαφών στο πλευρό των Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής, όπως και ο Κασσανδρινος Βουλευτής Γιάννης Δριβελέγκας, προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα που τυχόν θα προέκυπταν.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας αναφέρει!

« Με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται στα πλαίσια της τελετής παράδοσης-παραλαβής ενός Πυροσβεστικού οχήματος προς την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς την Ελληνική Κοινότητα του Νέου Ινζενμπουργκ για την τόσο σημαντική χειρονομία που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών αλλά και στην πυροπροστασία της Χερσονήσου.

Είμαι βέβαιος πως με την προσθήκη αυτού του οχήματος στη δύναμη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σώματος και με την άριστη συνεργασία του με το Πυροσβεστικό Σώμα η προστασία του τόσο σημαντικού για όλους μας φυσικού πλούτου θα γίνει ακόμα καλύτερη.

Όλοι μαζί βάζουμε τον πήχη ψηλά και έχουμε υποχρέωση να τον φτάσουμε.

Σας εύχομαι από καρδιάς να έχετε μια όμορφη ημέρα και ένα καλό καλοκαίρι στην όμορφη Χαλκιδική.»

Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Αριστείδης Κανέλης δήλωσε.

«Η σημερινή μέρα είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις σημαντικότερες ημέρες στο Δήμο μας.

Ο Αγώνας που κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πυροπροστασία της πανέμορφης περιοχής μας ενισχύεται σημαντικά με τη δωρεά αυτού του χρήσιμου «εργαλείου» από την Ελληνική Κοινότητα του Νέου Ινζενμπουρκ της Γερμανίας.

Η πρωτοβουλία αυτή των δωρητών μας προκαλεί συγκίνηση και μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια.

Τους ευχαριστούμε θερμά και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μας προκειμένου να μην κινδυνεύει η περιοχή μας».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους Εθελοντές Πυροσβέστες για την απόφαση να δωρίσουν το όχημα στο Δήμο και εξήρε το έργο τους χαρακτηρίζοντας το «παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Νίκος Μίχος αναφέρθηκε στην ηθική ικανοποίηση που απολαμβάνει ένας εθελοντής πυροσβέστης, παρ' όλες τις δυσκολίες, κυρίως γιατί έχει συνειδητοποιήσει ότι η πρόληψη είναι αυτή που προλαμβάνει το κακό.

Αν και τον έχει στερηθεί η οικογένειά του, ώρες ατελείωτες, ο κ. Μίχος με χαρά διαπιστώνει ότι ο 17χρονος γιος του Απόστολος, ο οποίος τον συνόδευσε από τη Δευτέρα στο μακρινό ταξίδι από τη Γερμανία στη Χαλκιδική, εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον να ενταχθεί και ο ίδιος στο Σώμα των Εθελοντών Πυροσβεστών.

«Πιστέψτε μας ότι ο κάθε πόνος για την πατρίδα είναι διπλός για εμάς, όπως και οι χαρές που θέλουμε να δούμε όλοι μαζί», τόνισε ο κ. Μίχος, με τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να συνδράμει τη δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα.

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Συναυλίες χορωδιών στο Δήμο Σταγείρων - Ακάνθου

Συναυλίες χορωδιών
ΜΙΚΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ
ΜΙΚΤΗ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Μ.Α.Σ. ΄΄ΑΕΤΟΣ΄΄ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ‘ARIOSO’ DIJON ΓΑΛΛΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΟΥ 2010 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ - ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Δ.Δ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ –ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΄΄ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ,ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΄΄ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ΄΄ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00Agro Tourism 2010, Τοπικά Προϊόντα & Υπηρεσίες στην Κασσάνδρα

Στην Καλλιθέα Κασσάνδρας στην Χαλκιδική, στις 14-16 Μαΐου 2010, ο Δήμος Κασσάνδρας με την υποστήριξη του ΑγρΟραμα και όλους τους τοπικούς φορείς και δομές δημιουργεί την AGRO TOURISM 2010, μια πλατφόρμα συνάντησης, ενημέρωσης, απόκτησης συναντίληψης και επαφών συνεργασίας, για την μεγιστοποίηση της συμβολής όλων στην τοπική ανάπτυξη.
Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Α. Κανέλης είπε: Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι ένα από τα ισχυρότερα διεθνή Brand Name. Ο Τουρισμός μας ...>>>>>>

δημιουργεί σήμερα πολλαπλασιαστικά το 18% περίπου του ΑΕΠ (με πολλαπλασιαστή 1,8 και απευθείας συμβολή 10%), ενώ η Χαλκιδική είναι 4ος προορισμός στον εισαγόμενο τουρισμό στην χώρα μας. Ο Αγροτικός τομέας προσφέρει σήμερα πολλαπλασιαστικά το 20% περίπου του ΑΕΠ (με πολλαπλασιαστή 5 και απευθείας συμβολή περίπου 4%). Αν οι συμπολίτες μας (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) πετύχουμε να τα συνδυάσουμε θα εξασφαλίσουμε ενδογενώς σταθερότερη αναπτυξιακή διαδικασία.

Ξέρουμε ότι ο τουρισμός σήμερα στη χώρα μας αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Και είναι η ελληνική ταυτότητα στον τουρισμό, που πρέπει και μπορεί ν' αποτελέσει στρατηγική επιλογή, όραμα και συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το οποίο βεβαίως συνδυάζεται άριστα, μ' έναν αγροτικό τομέα που έχει και αυτός την ελληνική ταυτότητα της μεσογειακής δίαιτας. Η ελληνική ταυτότητα στα προϊόντα θα ενισχυθεί με την τοπική ταυτότητα. Γ. Παπανδρέου (Αρχ. Ολυμπία, 5/9/2009).

Ο κ. Θ. Νικολαΐδης, Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του ΤΑΟΧ-Τουριστικού Αναπτυξιακού Ομίλου Χαλκιδικής είπε: Η Agro Tourism 2010 είναι μια πολυεκδήλωση με στόχο να φέρει κοντά τους τουριστικούς επιχειρηματίες και τους τοπικούς παραγωγούς ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, ώστε με την ενσωμάτωση στοιχείων τοπικού πολιτισμού στο τουριστικό προϊόν να προβάλλονται όλα με την τοπική ταυτότητα, που τα διαφοροποιεί και τα κάνει μοναδικά. Ο τουρισμός θα γίνει σταθερότερος, συνδεόμενος στενότερα με την εσωτερική τοπική παραγωγική και την κοινωνία, και η ποιοτική τοπική παραγωγή θα βρει τόσο διέξοδο στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις όσο και προώθηση στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες.

Ο Δήμος Κασσάνδρας υποστηρίζει την AGRO TOURISM 2010, ως μια πλατφόρμα, στις 14-16 Μαΐου, στην Καλλιθέα, Κασσάνδρας που φιλοδοξεί ότι ίσως θα μπορούσε να είναι η απαρχή μιας Τοπικής Συμφωνίας Ποιότητας και μια βάση για τοπική ανάπτυξη, που θα στηρίζεται κυρίως σε σταθερές ενδογενείς δυνάμεις.

Η κα Α. Μιχαηλίδου είπε: Το πρόγραμμα της Agro Tourism θα οριστικοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Απρ 2010, στις 19.00, στον ισόγειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «η Κασσάνδρα». Στην τελική μορφή του προγράμματος μπορούν όλοι οι τοπικοί φορείς να προτείνουν εκδηλώσεις, που μπορούν να φιλοξενηθούν από την Agro Tourism 2010, 14-16 Μαΐου 2010.

Μακάρι να είναι μόνο η αρχή...

Υπογράφηκε χθες, 7-4-2010, από τον Υφυπουργό Οικονομικών Σαχινίδη η έγκριση πίστωσης προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής ύψους 150.000 ευρώ που αφορά τα βοηθήματα κοινωνικής πρόνοιας.
Το ποσό αυτό θα διατεθεί για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών του Στρατωνίου και άλλων περιοχών του νομού μας.

ΔΩΡΕΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Η Ελληνική Κοινότητα του ΝΕΟΥ ΙΝΖΕΝΜΠΟΥΡΚ, αποφάσισε να Δωρίσει στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής ένα όχημα χωρητικότητας 2500 λίτρων νερού, προκειμένου να συμβάλλει τόσο στη Δασοπροστασία της Κασσάνδρας, όσο και στην γενικότερη Πυροπροστασία της Χερσονήσου.
Η Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος με τη σειρά της, το συγκεκριμένο όχημα το Δωρίζει- παραχωρεί στο Δήμο της Κασσάνδρας προκειμένου να ενταθεί στην Πολιτική Προστασία.
Η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής ...>>>>>>

θα γίνει την Πέμπτη 8 Απριλίου στο Δημαρχείο της Κασσάνδρας παρουσία επισήμων και κόσμου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το όχημα το μετέφερε από το Νέο Ινζενμπουρκ οδικώς μέσω Ιταλίας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Μίχος ο οποίος είναι και ο ίδιος Εθελοντής Πυροσβέστης.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους Έλληνες του Νέου Ινζενμπουρκ, όσο και στην Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χαλκιδικής για την κίνηση τους αυτή, η οποία θα βοηθήσει στην «θωράκιση» της Κασσάνδρας από την πύρινη Λαίλαπα.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Oι αναντικατάστατοι…….

Άνθρωποι του παρελθόντος επανέρχονται κάθε Εθνική ή Θρησκευτική γιορτή θέλοντας να μας τονίσουν την παρουσία τους, με κάθε λογής δηλώσεις. Εξακολουθούν να θεωρούν τον εαυτό τους ειδικό, επί παντός επιστητού, και αναντικατάστατο.
Αγανακτισμένος εμφανίστηκε ο τέως « άγιος » του νομού μας γιατί αργούν, λέει, οι διαδικασίες αποζημίωσης των πλημμυροπαθών του Στρατωνίου. Τι άραγε θέλει να μας πει; ότι επί των ημερών του δεν υπήρχαν τέτοιου είδους καθυστερήσεις; ή ότι σε εξήντα μέρες θα είχαν τοποθετηθεί και οι πινακίδες του ευεργέτη; Και συνέχισε: « δεν έχει ακόμα εκπονηθεί αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή κ.τ.λ. ».
Να υποθέσουμε ότι είναι διπλά αγανακτισμένος που δεν προχώρησαν οι δικές του αναπτυξιακές ιδέες, που χρυσοπληρώσαμε, με αποτέλεσμα, να κατακλυστεί το Στρατώνι από τόνους κοτρόνες και λάσπη;
Ο Πολυγυρινός

Παρουσίαση βιβλίου στη Νικήτη (9-4-10)

«Βαθύ λαρύγγι» στην Κυβέρνηση; πάτε καλά ρε;

Βλέπω στην τηλεόραση… και μάλιστα στις ειδήσεις… και μάλιστα μεσημεριάτικα, να λένε σοβαρά-σοβαρά !!! και χωρίς να ντρέπονται !!! και χωρίς να έχουν σηματάκι με Χ πάνω δεξιά !!! «η κυβέρνηση, ψάχνει το …βαθύ λαρύγγι, που ανεβάζει τα …σπρέντς» !!! και μπερδεύουν και τον Αρσένη (ναι, ναι το Γεράσιμο), ότι δηλαδή ο Καρατζαφέρης τον φωτογραφίζει σα …βαθύ λαρύγγι (μέγας είσαι Κύριε) και λένε «άρον, άρον σταύρωσον αυτόν…» κι άλλα διάφορα…
Τι έγινε ρε παιδιά; μπήκε η Τζούλια στη Κυβέρνηση; «χάλασε» ο …Γεράσιμος; «ξετσιπώθηκαν» ντιπ για ντιπ, στις ειδήσεις; δεν καταλαβαίνω…
Γιατί εγώ, «βαθύ λαρύγγι», θυμάμαι μόνο την ομώνυμη τσόντα με τη Λίντα Λάβλεϊς, που δεν ανέβαζε …σπρέντς, άλλα …ανέβαζε !!! Για εξηγείστε μου, γιατί είμαι και κομματάκι γκαγκά…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Φάτε ψυχραιμία…


«…Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους υγεία δύναμη , κουράγιο…», είπε η κ. Μπακογιάννη, από τα Χανιά, όπου βρέθηκε για τις ημέρες του Πάσχα και πρόσθεσε: «Εμείς οι Έλληνες, όταν το βάζουμε πείσμα, μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Θα βγούμε και από αυτή την κρίση, φτάνει να είμαστε ψύχραιμοι…»
Ας φάμε …ψυχραιμία, λοιπόν, μια που τα …φαγώσιμα, τα φάγαν άλλοι...
Η Μαρία Αντουανέτα, που συνέστησε στους πεινασμένους, εξεγερμένους της Γαλλικής επανάστασης «φάτε παντεσπάνι», καρατομήθηκε… η Ντόρα, όχι ακόμη…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ


Κοίτα ποιος …βαθμολογεί !!!Ο Θόδωρος Πάγκαλος, στη διάρκεια της πολιτικής του πορείας, πέρα από άνθρωπος «ειδικών αποστολών» στο ΠΑΣΟΚ, με εξειδίκευση κυρίως «να τα ρίχνει» στην Αριστερά, λέγοντας από …εξυπνακίστικες έως και έξυπνες μερικές φορές (ας το παραδεχτούμε) ατάκες, περισσότερο βέβαια για εντυπωσιασμό, παρά για πολιτικό …προβληματισμό, υπήρξε και κάτι άλλο: Ήταν διαχρονικά, πάντα συνεπής σε …ασυνέπεια, απέναντι σε όλους τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και μια διαρκής και ογκώδης –εκ των πραγμάτων- «εσωτερική» αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικό του, η στήριξη προσώπων (σπάνια πολιτικών θέσεων) και στη συνέχεια, η διαφοροποίηση έως υπονόμευση, αυτών που κατ’ αρχήν στήριζε… Αυτό έκανε, τόσο κατά του Αντρέα Παπανδρέου (θυμάστε την «κίνηση των τεσσάρων», με στόχο το πέρασμα σε «πρώτο πλάνο» του Κώστα Σημίτη), όσο και στη συνέχεια, όταν ήταν «μια έτσι μια γκιουβέτσι», στη διακυβέρνηση Σημίτη (ανάλογα με το αν ήταν στο κυβερνητικό σχήμα ή όχι), το ακολούθησε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γιώργου Παπανδρέου στο ξεκίνημα της αρχηγίας του (τη …μακρά περίοδο που η ΝΔ έπεφτε στα γκάλοπ κι ο Γιωργάκης δεν κέρδιζε ούτε 0,01 %) και με τη στήριξη έπειτα του Γιώργου Παπανδρέου (!!!) στην εσωκομματική διαδικασία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (σκεφτόμενος προφανώς για το Βενιζέλο …«δυο χοντροί μαζί, είναι πολλοί»…) >>>>>>

Αυτή την …τεράστια χειροβομβίδα λοιπόν
, ο Γιωργάκης, αντιλαμβανόμενος ότι μπορεί να …απασφαλιστεί ανά πάσα στιγμή και να σκάσει στα χέρια του, τη χειρίστηκε με μια κίνηση «όλα τα λεφτά», τοποθετώντας τον Πάγκαλο στη θέση του Αντιπροέδρου, χωρίς βέβαια Υπουργείο και τα σχετικά …τρεξίματα. Μια θέση, που αφενός τον κάνει να φαίνεται σαν «κύριος …τίποτα» (…ατάκα Πάγκαλου κι αυτή), αφετέρου όμως, τον καθιστά «Νο 2 στην Κυβέρνηση» !!! (…σε σημείο, που να προσευχόμαστε όλοι …μην πάθει τίποτα ο Νο 1 -Γ. Παπανδρέου- κι αναλάβει ο Νο 2 !!!)
Όλη αυτή, την «κίνηση Γιωργάκη», εγώ (…που βέβαια, δε φημίζομαι για την εξυπνάδα μου), την αντιλήφτηκα και την εμπέδωσα πρόσφατα, όταν ανέθεσε στον Πάγκαλο, να γίνει και βαθμολογητής Υπουργών !!! προάγοντας κάποιους και αφήνοντας μετεξεταστέους και στάσιμους, άλλους… Και για τον μεν Γιωργάκη, είπα «…και γαμώ, τις έξυπνες κινήσεις, δε του φαινότανε…», για όλους δε εμάς τους υπόλοιπους, είπα «…γαμώ τη τύχη μας, μέσα», βλέποντας ότι ένας …«ανεπίδεκτος μαθήσεως», θα βαθμολογεί τους Υπουργούς και το Κυβερνητικό έργο κι η βαθμολογία του, θα επηρεάζει και θα καθορίζει, έστω εν μέρει, το σκοτεινό –ούτως ή άλλως- μέλλον μας…

…έτσι είναι τι να κάνουμε;


Σε πρωινή εκπομπή (MEGA). Συζήτηση περί …οικονομικών. Καθηγητής Οικονομίας, λέει: «…τι να κάνουμε; έτσι είναι ο Καπιταλισμός. Την ύφεση την πληρώνουν, οι φτωχοί. Την άνθηση, την καρπώνονται οι πλούσιοι…» Το πάνελ, συμφωνεί σύσσωμο… «...έτσι είναι τι να κάνουμε;» κι είπαν κι άλλα…
Προς έκπληξή μου, δεν τελείωσαν με το ρητό: «…καλύτερα πλούσιος και υγιής, παρά φτωχός και άρρωστος…»

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

150.000 ευρώ …βοήθεια στο Στρατώνι

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης υπέγραψε χθες (Τετάρτη) την έγκριση πίστωσης ύψους 150.000 ευρώ, για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών του Στρατωνίου και άλλων περιοχών της Χαλκιδικής. Το ποσό αυτό θα διατεθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής, μέσω των βοηθημάτων κοινωνικής πρόνοιας…