Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Το κόλπο με τον ..."Μπάμπη"!

Τα 12 θετικά της οικονομικής κρίσης

1. Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα στον
άλλον.
2. Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.
3. Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, που με ελάχιστα ή
και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.
4. Θα λανσαριστεί ...>>>>>>

νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.

5. Θα γνωρίσει νέες δόξες ο Καραγκιόζης με παραστάσεις όπως Ο
Καραγκιόζης στο Βατοπέδι, Ο Καραγκιόζης Υπουργός, Ο Καραγκιόζης
τραπεζίτης, Ο Καραγκιόζης χρηματιστής...

6. Δεν θα χρειασθεί να ολοκληρωθεί το πείραμα CERN, μιας και οι
επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο «ΜΠΑΜ».

7. Ο ρατσισμός θα δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα, γιατί οι αλλοδαποί
ξέρουν περισσότερα από φτώχεια και πείνα, και μπορούν να μας διδάξουν τα
«μυστικά» της επιβίωσης.

8. Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - κάτι πρέπει να
κάνεις για να σκοτώσεις την ώρα σου όταν δεν έχεις δουλειά.

9. Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο
διάβασμα λόγω αφραγκιάς.

10. Θα αναβιώσει η φιλική εταιρία, η γιάφκα, το κρυφό σχολείο, οι
αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και
τις παραφυάδες αυτού.

11. Θα αυξηθούν οι συνδέσεις adsl γιατί το internet είναι φτηνό μέσο
"διασκέδασης". Που λεφτά για έξω ...

12. Τέλος στην παχυσαρκία, η οποία κάνει θραύση στην Ελλάδα! Θα
τρώμε λιγότερο (οι τιμές έχουν κορυφωθεί ενώ οι μισθοί έχουν πατώσει), θα
κάνουμε περισσότερη γυμναστική (για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας εκεί που πήγε το πετρέλαιο), θα περπατάμε περισσότερο (εκεί που πήγε η βενζίνη). Θα γίνουμε ένας λαός κομψός και «φιτ».
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αποδοτική η ...πρωτοβουλία Καρατζαφεροτέτοιου

Προς προβληματισμό ΟΛΩΝ μας...

Oι «φίλοι του λαού»
Tο KKE δεν τολμά να καταθέσει ένα πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση, φοβούμενο ότι η πραγματικότητα θα νικήσει την επαναστατική μεταφυσική, ενώ ο ΣYPIZA, αντιθέτως, τολμά να καταθέσει ένα πρόγραμμα ελπίζοντας ότι η επαναστατική μεταφυσική θα νικήσει την πραγματικότητα.
Tο «Kεφάλαιο» γράφτηκε πριν από πολλά χρόνια. O υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε πριν από λιγότερα χρόνια. Eκτοτε -τουλάχιστον στην Eλλάδα- η Kομμουνιστική Aριστερά έπαψε να ενδιαφέρεται για την Oικονομία και η παρακομμουνιστική Aριστερά μάλλον έπαψε να την καταλαβαίνει. Eξ αυτού προκύπτει μία χαρακτηριστική διαφορά ανάμεσα στο KKE και τον ΣYPIZA. Tο μεν KKE είναι ένα δογματικό κόμμα χωρίς ...>>>>>>

οικονομικό πρόγραμμα, ενώ ο ΣYPIZA είναι ένα δογματικό μόρφωμα (κόμμα ή συμμαχία;) που νομίζει ότι είναι δυνατόν να έχει οικονομικό πρόγραμμα. Tο KKE καταλαβαίνει ότι αν έχεις δόγματα δεν χρειάζεσαι προγράμματα, ενώ ο ΣYPIZA δεν καταλαβαίνει ότι για να έχεις προγράμματα πρέπει να απαλλαγείς από τα δόγματα.

Tο KKE δεν τολμά να καταθέσει ένα πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση, φοβούμενο ότι η πραγματικότητα θα νικήσει την επαναστατική μεταφυσική, ενώ ο ΣYPIZA, αντιθέτως, τολμά να καταθέσει ένα πρόγραμμα ελπίζοντας ότι η επαναστατική μεταφυσική θα νικήσει την πραγματικότητα.

Στις 15 Μαρτιου η Πολιτική Γραμματεία του ΣYPIZA αποφάσισε και πρότεινε στον λαό ένα πλαίσιο διεκδικήσεων για τη συνδυασμένη αντιμετώπιση των κινδύνων της κρατικής χρεοκοπίας και της οικονομικής ύφεσης. Aυτή η απόφαση είναι ένα μνημείο ριζοσπαστικού παραλογισμού. Eνώ τα δημόσια ταμεία είναι άδεια, ενώ τα δημόσια ελλείμματα και το χρέος έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, οι «φίλοι του λαού» προτείνουν την αύξηση των προσλήψεων στο Δημόσιο. Aλλά, τι είδους «φίλοι του λαού» θα ήταν αν δεν πρότειναν επίσης και την αύξηση των μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα. Mια τόσο φιλολαϊκή πολιτική πρέπει βέβαια να στηριχθεί σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Προτείνουν λοιπόν την κρατικοποίηση (μετά κοινωνικού ελέγχου, για να μην ξεχνιόμαστε) όλων των τραπεζών, όλων των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Kαι αφού όπως είναι προφανές χρήματα για εξαγορές δεν υπάρχουν, προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι «φίλοι του λαού» μάλλον ονειρεύονται ότι θα καταλάβουν (επανακτήσουν, όπως λένε) όλες αυτές τις επιχειρήσεις, εξ εφόδου. Kαι το δημόσιο χρέος; Aυτό, το θυμούνται αιφνιδίως προς το τέλος της απόφασής τους και προτείνουν (με γενναιότητα) την «επαναδιαπραγμάτευσή» του. Eπειδή όμως η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους προϋποθέτει πρακτικά την παύση πληρωμών, οι «φίλοι του λαού» αναγκάζονται να αναδιπλωθούν προς στιγμήν για να επανέλθουν προτείνοντας (πάλι με γενναιότητα) να το συζητήσουμε το πράγμα...

Προφανώς ο ΣYPIZA με το πρόγραμμά του (όπως και το KKE χωρίς κανένα πρόγραμμα) προτείνουν μία επανάσταση. Όμως η επανάσταση που εξαγγέλλουν περισσότερο στρέφεται κατά της λογικής παρά κατά του Συστήματος. Δηλαδή, δεν έχουμε να κάνουμε με μία επαναστατική πολιτική αλλά με ένα επαναστατικό παραλήρημα.

Aυτό το επαναστατικό παραλήρημα δεν είναι επικίνδυνο, αφού ελάχιστοι (εκτός από τους ίδιους τους παραληρούντες) το παίρνουν στα σοβαρά. Όμως, τελικά δεν είναι ούτε και εντελώς άνευ σημασίας. Tουλάχιστον, μας βοηθά να καταλάβουμε γιατί οι «φίλοι του λαού» δεν έχουν τον λαό φίλο.
Γιώργος Καριπίδης - ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Περιμένοντας τους κερδοσκόπους … με «τα όπλα πάνω στο τραπέζι» !!!

Πάλι για αυτοκάθαρση μίλησε ο Σαμαράς! Πότε θα την δούμε;

Τζον Λίτσφιλντ*: Μάθε, γιε μου, για την κρίση και το παράδοξο.

- Μπαμπά, γιατί οι τράπεζες κυνηγάνε τους φουκαράδες Έλληνες;
- Καλή ερώτηση…
- Μπαμπά, μπαμπά, ποιες είναι οι «οικονομικές αγορές» που έγιναν μπαμπούλας για τους Έλληνες και το ευρώ;
- Λοιπόν, γιε μου, είναι τα hedge funds, τα pension funds και οι εμπορικοί κλάδοι των μεγάλων τραπεζών.
- Ναι, μπαμπά, αλλά δεν είναι οι ίδιες τράπεζες για τις οποίες οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου πριν από λίγο ξοδέψανε δισεκατομμύρια ευρώ, λιρών και δολαρίων για να τις σώσουν από τις συνέπειες της δικής τους απληστίας και βλακείας; ...>>>>>>

- Ε, ναι γιε μου.

- Και δεν είναι αυτές οι ίδιες τράπεζες, μπαμπά, που τώρα στοιχηματίζουν τα ίδια δισεκατομμύρια για να βγάλουν παράδες από το αν κάποιες από τις ίδιες αυτές κυβερνήσεις είναι στο χείλος του γκρεμού ή όχι;

- Ε, ναι, γιε μου.

- Κι αυτές οι χώρες, και η Ελλάδα μαζί τους, θα ήταν τόσο βαθιά χωμένες στο κόκκινο, αν δεν έδιναν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια στις τράπεζες που τώρα ορμάνε να τις φάνε; Δεν ήταν η παγκόσμια οικονομία που πετάχτηκε στη χωματερή από το τραπεζικής έμπνευσης χρέος και την καθοδηγούμενη από τις τράπεζες κερδοσκοπία;

- Λοιπόν, γιε μου, ναι, αυτό είναι εν μέρει σωστό, αλλά κάποιες χώρες, και ειδικά η Ελλάδα, ζούσαν για χρόνια πάνω από τα όριά τους. Στην Ελλάδα, π.χ. δικηγόροι, γιατροί, ιδιοκτήτες εστιατορίων και πάμπλουτοι εφοπλιστές στην πραγματικότητα δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος αλλά απαιτούν να ζουν σε ένα άψογα οργανωμένο και σύγχρονο κράτος.

- Εντάξει, μπαμπά, το καταλαβαίνω αυτό. Είναι κακό να το κάνουν αυτό. Αλλά δεν εξακολουθεί να είναι η περίπτωση που οι τράπεζες δαγκώνουν το χέρι που τις ταΐζει;

- Ε, όχι γιε μου, είναι χειρότερο κι απʼ αυτό. Είναι σαν να παραπονιούνται οι τράπεζες ότι οι κυβερνήσεις είναι γυμνές αφού τους έχουν πάρει (οι τράπεζες) τα ρούχα τους. Αλλά οι αγορές (βλέπε τράπεζες) δεν σκέφτονται έτσι. Όταν μυρίζουν αίμα, ορμάνε σαν τις ύαινες που κυνηγούν μια κουτσή ζέμπρα. Αυτό λέγεται τραπεζική ευκαιρία.

- Και γιατί, μπαμπάκα μου, την πέφτουν ξαφνικά στους Έλληνες; Δε μαζεύανε τις ελιές τους τόσα χρόνια;

- Ναι, παιδί μου, αλλά οι αγορές παρατήρησαν δυο πράγματα: πρώτο, ότι η ελληνική κυβέρνηση ομολόγησε πως το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της χώρας πέρσι ήταν στο 12,7% του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος -το διπλάσιο απʼ ό,τι η προηγούμενη κυβέρνηση θεωρούσε. Ίσως να μην ήταν τόσο ψηλό στην πράξη. Η νέα κυβέρνηση της Αθήνας μυρίστηκε ότι θα μπορούσε να το ανεβάσει, ώστε να κερδίσει τα εύσημα αν το ρίξει ραγδαία μέσα στο 2010. Αυτό λέγεται μυθικό ελληνικό σχήμα. Αλλά, μυθικό ή μη, αρκούσε για να οσμιστούν αίμα -ή χρήμα- οι αγορές.

- Και το δεύτερο που παρατήρησαν οι αγορές, μπαμπά;

- Σʼ αυτό ερχόμουν τώρα, παιδί μου. Γνώριζαν ότι η Ελλάδα δεν έχει δικό της εθνικό νόμισμα. Ανήκει στη ζώνη του ευρώ. Δεν μπορούσε να υποτιμήσει λοιπόν το νόμισμά της. Το χειρότερο: Σύμφωνα με τους κανόνες της ένταξης στο ευρώ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν μπορεί να παρέμβει για να βοηθήσει ένα κράτος μέλος που στριμώχτηκε. Ήταν δηλαδή σαν η Ελλάδα -και οι άλλες χώρες του ευρώ με μεγάλα χρέη, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία- να μην έχουν κεντρικές τράπεζες που θα τις βοηθούσαν στη διάρκεια μιας κρίσης.

- Κι έτσι τι έκαναν οι «χρηματαγορές», μπαμπά;

- Το ρίξανε στον τζόγο, παιδί μου, στοιχηματίζοντας για μια πιθανή ελληνική «πτώχευση», δηλαδή να χρεωκοπήσει η Ελλάδα και να μην μπορεί να πληρώσει τα χρέη της. Κάνοντας αυτό καθιστούσαν πιο πιθανό ότι η Ελλάδα θα όδευε στη χρεωκοπία, αυξάνοντας το κόστος που θα κατέβαλλε η Αθήνα για να εξυπηρετήσει το πάνω από 300 δισ. ευρώ συσσωρευμένο χρέος της. Μʼ άλλα λόγια, για τις «αγορές» ήταν ένας μονόδρομος, ένα στοίχημα χωρίς ενδεχόμενο απωλειών, εκτός κι αν παρενέβαινε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Και τι έγινε, μπαμπά;

- Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι θα «βάλει πλάτη» στην Ελλάδα, αλλά ακόμη δεν… Αν οι αγορές συνεχίσουν να στοιχηματίζουν υπέρ της ελληνικής πτώχευσης, είπαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θα χάσουν διότι οι άλλες χώρες του ευρώ θα βρουν κάποιο τρόπο να παρακάμψουν τους κοινοτικούς κανόνες και να δώσουν στην Ελλάδα χρήματα. Σε αντάλλαγμα η Ελλάδα αναγκάστηκε να συμφωνήσει σε επώδυνες αλλαγές για να μειώσει τουλάχιστον κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της φέτος.

- Ε, μπαμπά, αυτό εύκολο δεν είναι, αφού οι Έλληνες είχαν εκ των προτέρων φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 στο 12,7%;

- Εντάξει, παιδί μου, αλλά «οι αγορές» διάλεξαν να δεχτούν αυτό το νούμερο και τώρα κολλήσανε πάνω του. Μιλάμε για «ρεαλισμό της αγοράς», που δεν είναι το ίδιο πράγμα με τον αληθινό ρεαλισμό. Και στην πράξη η νέα ελληνική κυβέρνηση παίρνει για τα ελληνικά δεδομένα πολύ σκληρά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου που θα κάνει τους δικηγόρους, γιατρούς και εστιάτορες να πληρώνουν κάποιο φόρο εισοδήματος (σ.τ.μ.: αυτό θα πει πρόβλεψη).

- Αλλά, μπαμπά μου, γιατί η Ε.Ε. δεν δίνει στους Έλληνες τα χρήματα και να πει στις αγορές να πάνε να…

- Σους, παιδί μου, όχι κακά λόγια. Να που τώρα ερχόμαστε σε ένα άλλο είδος ρεαλισμού, τον «πολιτικό ρεαλισμό». Οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ειδικά οι βλοσυροί Γερμανοί, ήθελαν να είναι βέβαιες ότι η Αθήνα θα 'πρεπε να αρχίσει να παίρνει το φάρμακό της προτού της δώσουνε το γλυκάκι της. Θυμάσαι τον μύθο του Αισώπου με το μυρμήγκι και τον τζίτζικα; Εντάξει, ο Αίσωπος ήταν Έλληνας, αρχαίος βέβαια, αλλά σύμφωνα με τους Γερμανούς οι σύγχρονοι Έλληνες είναι τζίτζικες.

- Αυτό είνʼ όλο, μπαμπά;

- Όχι, παιδί μου; Η «κρίση» πιέζει προς τα κάτω την αξία του ευρώ έναντι του δολαρίου, κάτι που οι Γερμανοί και κάποιοι άλλοι μάλλον το θέλουν, μια που θα κάνει πιο ανταγωνιστικές τις οικονομίες τους. Σαν τον αμαρτωλό που θέλει νʼ αγιάσει, αλλά… όχι ακόμη, θέλουν κι αυτοί η ελληνική κρίση να τελειώσει, αλλά όχι αμέσως.

- Αυτό δεν είναι επικίνδυνο παιχνίδι, μπαμπά;

- Ναι, παιδί μου.

- Ε, τότε;

- Είναι ακόμη κάπως θολό. Οι «αγορές» -χιλιάδες άνθρωποι που παίζουν πόκερ ταυτόχρονα- προσπαθούν ακόμη να βρουν τον καλύτερο τρόπο να βγάζουν λεφτά από τη νέα κατάσταση. Θα συνεχίσουν να στοιχηματίζουν για την ελληνική πτώχευση; Ή τώρα θα στοιχηματίζουν πώς όλα θα πάνε καλά;

- Είναι σοβαρός τρόπος αυτός να κυβερνάς τον κόσμο, μπαμπά;

- Όχι, γιε μου, αλλά σκέψου κι αυτό. Η κρίση τρομοκράτησε τους Έλληνες. Μπορεί τώρα να βάλουν τάξη στα του οίκου τους, κάτι που μακροπρόθεσμα να αποδειχτεί θετικό γιʼ αυτούς. Η κρίση, που είναι ελληνική λέξη, παιδί μου, τρόμαξε και την Ε.Ε., ακόμη και τους αυστηρούς Γερμανούς. Οι αρχικοί κανόνες για το ευρώ -καλοί κανόνες για καλούς καιρούς, κακοί κανόνες για κακούς καιρούς- πιθανότατα θα αλλάξουν. Κάτι θα γίνει ώστε να μπορεί η Ε.Ε. να βοηθά τις χώρες που τις στραγγαλίζουν, ώστε στο μέλλον οι αγορές να μη μυρίζουν αίμα και χειροτερεύουν τα προβλήματα και των στραγγαλιστών.

- Άρα από το κακό μπορεί να προκύψει κάτι καλό; Πώς λέγεται αυτό μπαμπά;

- Παράδοξο, παιδί μου. Είναι επίσης ελληνική λέξη. Άντε τώρα, παιδάκι μου, ώρα για ύπνο.
ΑΥΓΗ
John Lichfield είναι ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας Independent στο Παρίσι. Τέλειος γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων αλλά και αιχμηρός γραφιάς, επέλεξε μια μέθοδο με την οποία αρκετοί συγγραφείς προσεγγίζουν τα αυτονόητα: τη συζήτηση του ώριμου με τον νέο άνδρα, του πατέρα που κουβεντιάζει με το γιο προτού τον βάλει για ύπνο ή του πατέρα με την κόρη [βλ. Ρεζί Ντεμπρέ,La Republique expliquee a ma fille, 1998 (πρόχειρη απόδοση: Εξηγώντας τη Δημοκρατία στην κόρη μου)].

Φυσικά ο γιος - εύρημα του Lichfield, σε αντίθεση με την κόρη του Ντεμπρέ, παρά την παιδική προσέγγιση, δείχνει να γνωρίζει όρους που ακόμη στην Ελλάδα είναι απρόσιτοι όχι μόνο στους φοιτητές αλλά και σε υπουργούς Οικονομίας ή Οικονομικών. Ο συγγραφέας δείχνει να παίζει με τις λέξεις και χρησιμοποιεί αρκετές με ελληνική ρίζα, όπως crisis, paradox, hyenas, κ.λπ.

Βρεεε! Το Γιώργο;

Ήθελε, λέει, να παραβρεθεί στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης και να κάνει παρέμβαση! Δεν του το επέτρεψε ο Σαμαράς!
-Αντώνη μου, γιατί... γιατί; Άστον να τον γιαουρτώσουν οι νεοδημοκράτες να το ευχαριστηθούν! Άστον να πει και δυο-τρεις μακακίες να γελάσουμε! Αντώνη μου, γιατί μας το 'κανες αυτό;

Τα μέτρα...

Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Πρωθυπουργός Ελλάδας (Σοσιαλιστής): "Δεν είναι ιδεολογία μας τα μέτρα".
-Γιατί δεν είναι ιδεολογία Πρωθυπουργέ της Ελλάδας; Γιατί δεν είναι δίκαια ή γιατί είναι σκληρά!
-Τα δίκαια μέτρα μπορούν να είναι ιδεολογία έστω κι αν είναι σκληρά, τα μέτρα που δεν έχουν το στοιχείο της δικαιοσύνης, αυτά δεν μπορούν να είναι ιδεολογία σοσιαλιστή!

Τα δώρα της επίσκεψης στη Χαλκιδική!

Κυκλοφορεί, ακούγεται, λέγεται.
Εμείς αφού δεν είμαστε 1000% σίγουροι δεν το αποκαλύπτουμε (είμαστε κατά 99%)! Για το λόγο αυτό σας το βάζουμε ως κουίζ:
-Ποιος "άρχοντας" της Χαλκιδικής απέκτησε, από χθες, τον τίτλο του "ΤΕΩΣ";


"Τεκμήρια" ή δούλεμα είναι αυτά!

"Αυτοκάθαρση"

Οι προτάσεις Σαμαρά, στο προσυνέδριο Θεσσαλονίκης, για το νέο πλαίσιο λειτουργίας στη ΝΔ

-Η αρχή από κάτω προς τα πάνω και συνδυασμός παραδοσιακής διοίκησης με τη λειτουργία από την βάση προς την κορυφή
-Η βάση συμμετέχει πλέον άμεσα στην εκλογή τριών θεμελιακών οργάνων: Στην εκλογή Προέδρου του Κόμματος. Στην εκλογή Προέδρου της Νεολαίας. Και στην εκλογή Προέδρου των Νομαρχιακών Οργανώσεων, των ΝΟΔΕ
-Σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης, ...>>>>>>

ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ, θα πρέπει να ενσωματωθούν νέα πρωτοεκλεγόμενα μέλη, τουλάχιστον κατά 20%. Έτσι θα δίνονται ευκαιρίες σε καινούργια μέλη να δείξουν τις ικανότητές τους και να σπάσουν τις αγκυλώσεις του κομματικού μηχανισμού.
-Σε κάθε διοίκηση Τοπικής και Νομαρχιακής Οργάνωσης θα συμμετέχουν κατά 20% μέλη ηλικίας κάτω των 35 ετών.
-Δημιουργία νέων τομέων δουλειάς για τις Τοπικές και Περιφερειακές Οργανώσεις. Που θα αφορούν άμεσα τις σχέσεις του Κόμματος με την Κοινωνία και θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών για ένα σύγχρονο κόμμα: Τομείς Κοινωνικών Κινημάτων, Εθελοντισμού, Καταναλωτικών Οργανώσεων και Διαδικτύου. Και βεβαίως, σε κάθε ΝΟΔΕ γραμματεία σχέσεων Κόμματος-Κοινωνίας.
-Επανεξέταση του κατά πόσον οι ex officio συμμετέχοντες στο Συνέδριο θα πρέπει να είναι περισσότεροι από τους άμεσα εκλεγόμενους από τη βάση, όπως συμβαίνει σήμερα και οι εκλογές στο Συνέδριο για την "Κεντρική Επιτροπή" να γίνονται από ένα ενιαίο Πίνακα κι όχι από διαφορετικές επί μέρους λίστες.
-Αλλαγή της ονομασίας των οργάνων του κόμαμτος. Το Τακτικό Συνέδριο θα γίνεται ανά διετία πλέον και θα ονομάζεται στο εξής Εθνικό Συνέδριο του Κόμματος, για να τονίζει την εθνική ταυτότητα του κράτους και της κοινωνίας μας. Η Κεντρική Επιτροπή θα ονομάζεται Πολιτική Επιτροπή. Και το Πολιτικό Συμβούλιο θα ονομάζεται Εκτελεστική Γραμματεία.
-Στο Συνέδριο α συμμετέχουν τουλάχιστον 30% μέλη γυναίκες (όπως ήδη συμβαίνει) και τουλάχιστον 25% μέλη κάτω των 35 ετών.
-Ο Πρόεδρος θα εκλέγεται από τη βάση, όπως ήδη έγινε πέρσι το Νοέμβριο. Ο ίδιος εφαρμόζει πρώτος την αρχή της λογοδοσίας σε κάθε Συνέδριο. Αν κινηθεί αμφισβήτηση Προέδρου προκηρύσσονται εκλογές από τη βάση του Κόμματος.
Η παλαιά Κεντρική Επιτροπή, που θα ονομάζεται στο εξής "Πολιτική Επιτροπή", θα είναι σχετικά ολιγομελής. Θα έχει πολύ λιγότερα από τα 500 και πλέον μέλη που έχει σήμερα. Επίσης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής δεν θα μπορεί να θέτει υποψηφιότητα για βουλευτής όσο είναι Γραμματέας. Θα μπορεί ωστόσο να συμπεριληφθεί στη λίστα των βουλευτών Επικρατείας. Η Πολιτική Επιτροπή θα συνέρχεται τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο ή και εκτάκτως με απόφαση του Προέδρου του Κόμματος. Θα αναδεικνύει επίσης αιρετό Συμβούλιο Δεοντολογίας του Κόμματος, όπου κάθε ζήτημα συμπεριφοράς στελέχους θα κρίνεται άμεσα και δίκαια.
-Το παλαιό Πολιτικό Συμβούλιο, που θα ονομάζεται πλέον "Εκτελεστική Γραμματεία" θα απαρτίζεται από 15 μέλη, μαζί με τον Πρόεδρο του Κόμματος. Απ' αυτά τα 7 θα είναι εκλεγμένα από την Πολιτική Επιτροπή και τα υπόλοιπα 7 θα είναι προσωπικότητες στελέχη του κόμματος, επιλογής και ευθύνης του Προέδρου. Γύρω από τον Πρόεδρο δημιουργείται ένα σφιχτό Επιτελείο θα συμπληρώνεται από άλλα τρία νέα όργανα: Μια ομάδα Εμπειρογνωμόνων, μια ομάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού και μια Επιτροπή Αξιολόγησης, με κύρια αποστολή την ανάπτυξη και αξιοποίηση Εθνικού Μητρώου Στελεχών και τη συνεχή αξιολόγηση των δομών και των δράσεων του κόμματος.
-Οι τοπικές οργανώσεις θα είναι πραγματική κυψέλη παραγωγής πολιτικής, κοινωνικών πρωτοβουλιών, πρωτοποριακής παρέμβαση και ανάδειξης στελεχών.
-Ηλεκτρονική δημοκρατία.

«…εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα…»…


Σήμερα, θα προβοκάρουμε –δημιουργικά πάντα - και -σύντομα πάντα-, τον Αντώνη Σαμαρά, λόγω και της επίσκεψής του στο Νομό μας…
Ο νεόκοπος λοιπόν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, παράταξης που – το λιγότερο - εξ’ ημισείας ευθύνεται διαχρονικά για την κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα (κατάσταση που είναι κάτι σαν χρεωκοπία, σαν «ότι προαιρείσθε» θα σας γελάσω…), είπε πρόσφατα μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο, μεταξύ άλλων, το γνωστό πλέον «…θα κάνουμε αυτοκάθαρση»…
Ετυμολογικά, η λέξη αυτοκάθαρση, που παρεμπιπτόντως –κακώς- δεν υπάρχει σε πολλά λεξικά (!) φαίνεται να είναι απλή. Και βέβαια, δεν έχει σχέση με τους «αυτοκαθαριστές», τις μπατονέτες δηλαδή, που αφορούν μόνο τον καθαρισμό των αυτιών, αλλά είναι ...>>>>>>

κάτι σαν πλήρης εαυτο - κάθαρση. Βάζω δηλαδή κάτω τον εαυτό μου, μαύρο και βρωμύλλο (πχ γιατί ξεμπούκωνα το …τζάκι), του αλλάζω τα …πετρέλαια στο τρίψιμο και τον παραδίδω άσπιλο αμόλυντο και παρφουμαρισμένο στην κοινωνία (…και στην Κατίνα τη γυναίκα μου επίσης, που πολύ θα το χαρεί…), σα μωρό σε διαφήμιση των babylino (ακατούρητο εννοείται…)

Είναι απορίας άξιον βέβαια, πως ακούστηκε στους παρόντες εκεί, η λέξη «αυτοκάθαρση» -όπως και άλλα τέτοιου είδους …«σλόγκαν» στο παρελθόν, σε άλλα ακροατήρια (του ιδίου ή άλλων χρωματικών αποχρώσεων)- και τι συνειρμούς έκανε ο καθένας τους πάνω σ’ αυτήν (που μάλλον δεν έκανε !!!)

Γιατί είδα τους πρωτοκλασάτους, μπροστά-μπροστά στα επίσημα, -που όλοι ανεξαιρέτως χειροκροτούσαν (!!!) και χαμογελούσαν επιδοκιμάζοντας (!!!)-, να έχουν εκείνο το σαρδόνιο χαμόγελο που «μιλάει» και λέει «…χε, χε… τι μας λες ρε μεγάλε, τώρα εγώ τα έφαγα τα μπικικίνια και τις αποδείξεις τις σκέπασα όπως η γάτα το σκατό της (σόρυ κιόλας) κάνε όποτε γουστάρεις την αυτοκάθαρσή σου και στείλε μας τα πορίσματα στο σπίτι, για χαρτί τουαλέτας… χε, χε…»

Εμένα βέβαια, για να πω την αμαρτία μου, περισσότερο μ’ ενδιαφέρει πως ζευγαρώνει η πρασινοκίτρινη αλογόμυγα (…ξέρετε, σ’ εκείνα τα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ…) και ποσώς τι θα κάνει ο Αντώνης στα ενδότερα του Κόμματός του. Αλλά επειδή πρέπει να «το παίξω» -ως είθισται και όπως και οι εκλεγμένοι άλλωστε κάνουν, χρόνια τώρα- υπεύθυνος πολίτης, που τον ενδιαφέρει και καλά η «εξυγίανση της πολιτικής ζωής του τόπου» και άλλα τέτοια…-, απλά θα πω (φιλικά) μια παλιά …Κινέζικη παροιμία, στον Αντώνη… «…εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα…»…

Κι αυτό, όχι γιατί θέλω να «ξεσκονίσω» τις παροιμίες μου, αλλά για να μη πάει κάποτε κι αυτός άκλαυτος (πολιτικά) και για να μη του πει ο λαός κάποια στιγμή αργότερα (όπως ορθά έπραξε και με άλλους), το πολύ Ελληνικότατο της μακαρίτισσας της Μαλβίνας «…όξω π….. απ’ τη παράγκα…»

ΥΓ 1. Εφόσον διαβάσατε και σχολιάσατε την 1η ανάρτηση (την προηγούμενη), πάνω από ένας (ήταν το αυστηρό όριο που είχα θέσει στον εαυτό μου για να ξαναγράψω), το κατσικάκι σώθηκε και το χαρίζω στο Φωκιανό, που μάλλον δεν έχει και τις καλύτερες των προθέσεων για το ζωντανό…

ΥΓ 2. Όλα τα σχόλια θα απαντώνται, εκτός από τα πολύ θετικά, τα οποία βάζω και γράφουν οι …συγγενείς μου. Σκασίλα σας εσάς τώρα, αλλά οι απαντήσεις, βρίσκονται στην προηγούμενη ανάρτηση…

ΥΓ 3. (και τελευταίο, ορκίζομαι…) Τα κείμενα μου βγαίνουν «μεγάλα», γιατί έχω 23άρα οθόνη, γαμώτο…

Αύριο στη Νικήτη...

Μάγεψε ... και ξεσήκωσε τον κόσμο ο Λέκκας χθες στο ΜΟΝΤΑΖ! Όρθιοι τραγούδησαν μαζί του το "Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ"!Ο ...νεκροθάλαμος !!!

Το λάβαμε πριν λίγο με το κείμενο:
"Κυκλοφόρησε ως εφημερίδα τοίχου σε αρκετά σημεία του νοσοκομείου Χαλκιδικής"
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Δε γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο αλλά αυτά που αναφέρονται στην "εφημερίδα τοίχου" σίγουρα σε ωθούν να αναφωνήσεις: "ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ"!
"ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΕΝ ΕΤΗ 2010 ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΘΑΛΑΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΥΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΜΥΡΙΖΕ
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΘΑΛΑΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΥΘΕΙ;
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ"
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το συνδικάτο μήπως έχουν απάντηση;

Ο αρχηγός του ...Άδωνις της Ευγενίας!


Έτσι είναι! Όταν η πολιτική-οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν φέρει τη χώρα, "επιτρέπουν" σε τέτοιους πολιτικούς να αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες!
-Καλά να πάθετε!Σήμερα έχουμε "προβοκατόρικο" χτύπημα ...

Ο Προβοκάτορας, ο γνωστός, ξαναχτυπάει και σήμερα με μία ανεξήγητα, για τον τίτλο του, σκληρή κριτική.
Σε λίγο στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ! (αυτή τη στιγμή γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος ...λογοκρισίας στα κείμενά του ο οποίος ...δε θα είναι πολύ αυστηρός αφού οι Σαμαρικοί απουσιάζουν, πήγαν Θεσσαλονίκη, και οι Ντορικοί θα το ευχαριστηθούν!)

Βρείτε την πιο φθηνή βενζίνη στην περιοχή σας

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση που σας δίνουμε παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα φθηνότερα υγρά καύσιμα, για όσους ενδιαφέρονται, αφού μας έκαναν να κυνηγούμε και τη "δεκάρα"! (Υπ. Ανάπτυξης - Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων)
http://www.fuelprices.gr/GetGeography