Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Ο Πολυγυρινός Γιάννης Ψαθάς δεύτερος στα "καρφώματα" του GREEK ALL STAR GAME 2010

Μήπως έγινε για άλλο πράγμα η Λαϊκή Συνέλευση στην Όλυνθο; Λέμε τώρα!

Από τη σημερινή σύσκεψη στη Νομαρχία Χαλκιδικής

Οδικά δίκτυα καθώς και έργα περιβάλλοντος, ύδρευσης και σχολικής στέγης βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του νομού Χαλκιδικής για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στις επαφές που είχε σήμερα η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή στη νομαρχία Χαλκιδικής, τα σημαντικότερα οδικά έργα για το νομό, δεδομένης της αυξημένης τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού, είναι η κατασκευή νέου οδικού δικτύου από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσάνδρα, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας από την αερογέφυρα της Θέρμης μέχρι τα όρια του νομού Χαλκιδικής και η κατασκευή των παρακάμψεων ...>>>>>>

του Πολυγύρου και της Αρναίας. Παράλληλα ο νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα αντιπλημμυρικά έργα, δεδομένου ότι 10 από τους 14 Δήμους του νομού έχουν χαρακτηριστεί ως πλημμυροπαθείς περιοχές. Παράλληλα, όπως είπε, είναι αναγκαίος ο καθαρισμός των ρεμάτων που έχουν γεμίσει από φερτές ύλες και η αποκατάσταση των βλαβών που έχουν σημειωθεί στο οδικό δίκτυο από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Την ίδια στιγμή η νομαρχία προωθεί τα έργα αντιρρύπανσης και δημιουργίας βιολογικών καθαρισμών στις περιοχές των ποταμών Χαβρία, Ολύνθου και Πετρένιων, όπου θα δημιουργηθούν υποδομές ύδρευσης.

Στ' άρματα, στ' άρματα! Εκεί πάνε τα πολλά!

Την Παρασκευή ο Σαμαράς στον Πολύγυρο

Οριστικοποιήθηκε, μαθαίνουμε, η επίσκεψη Σαμαρά στον Πολύγυρο!
Ο Σαμαράς θα επισκεφθεί τη Χαλκιδική με αφορμή το συνέδριο της ΓΣΕΕ στο οποίο θα απευθύνει χαιρετισμό.
Οι φίλοι του (Ζωγράφος - Τσιούφης) επέμεναν να του κάνουν και μία βόλτα στον Πολύγυρο και δεν αρνήθηκε! Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 19 Μαρτίου το μεσημέρι θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Χαλκιδικής, τα γραφεία της ΝΟΔΕ και το Δήμο Πολυγύρου.

Δεύτερος στα καρφώματα ο Γιάννης Ψαθάς

Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό καρφωμάτων πήρε τελικά ο δικός μας Γιάννης Ψαθάς στο All Star Game 2010. Η διάκριση του Πολυγυρινού Γιάννη Ψαθά, αγωνίζεται στο Ρέθυμνο, είναι πολύ σημαντική.
Η σειρά κατάταξης έχει ως εξής:
Λανς Χάρις (Κολοσσός)
Γιάννης Ψαθάς (ΑΓΟΡ)
Τζος Τσίλντρες (Ολυμπιακός)
Ουόρεν Κάρτερ (Ηλυσιακός)
Μάρκους Χέισλιπ (Παναθηναϊκός)
Τζαμόν Λούκας (Μαρούσι)

Οι περικοπές σε βουλευτές και υπαλλήλους Βουλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα στον Τύπο, που επιμένουν να παραπληροφορούν το αναγνωστικό κοινό περί «μη εφαρμογής των περικοπών στους υπαλλήλους της Βουλής», οφείλουμε να ενημερώσουμε και αυτούς τους λίγους που συνεχίζουν να αγνοούν δηλώσεις που έχουν γίνει κατ’ επανάληψη και αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο για τα ακόλουθα: ...>>>>>>

Από την πρώτη στιγμή, στις 29.1.2010, ο κ. Πετσάλνικος είχε δηλώσει ότι «θα πρέπει το Κοινοβούλιο να εκπέμψει συγκεκριμένα μηνύματα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτή την πανεθνική προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας μας και αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας». Απαντώντας σε εκπροσώπους εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, είχε τονίσει χαρακτηριστικά «καμία ειδική, προνομιακή μεταχείριση».

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, πέραν των μειώσεων κατά 12%, που επιβάλλονται στα κοινά επιδόματα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, επιπλέον για τους υπαλλήλους της Βουλής:

· Μειώνονται κατά 12% τα επιδόματα υπερωριών και κίνησης, με απόφαση που υπεγράφη στις 4 Μαρτίου.

· Μειώνεται κατά 12% το ειδικό επίδομα «έκτακτης αποζημίωσης», όταν σε μηνιαία αναλογία ανέρχεται έως 1.000 ευρώ και κατά 17% όταν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ μηνιαίως. Σημειώνεται ότι το επίδομα «έκτακτης αποζημίωσης», το οποίο δεν αποτελεί επιπλέον μισθούς κυμαίνεται σε μηνιαία αναλογία από 580 ευρώ για υπαλλήλους ΥΕ στο 18ο μισθολογικό κλιμάκιο έως και 1.320 ευρώ για την κατηγορία ΠΕ στο 1ο μισθολογικό κλιμάκιο (Διευθυντές). Υπενθυμίζεται ότι στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα τα ειδικά επιδόματα μειώνονται κατά 12% ανεξάρτητα από το ύψος τους σε μηνιαία βάση.

Επίσης, τονίζεται ότι επανειλημμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής, έχει δηλώσει ότι και αυτό το ειδικό επίδομα θα φορολογηθεί κανονικά στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, όπως θα ισχύσει και για τα επιδόματα στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Σχετικά με τη βουλευτική αποζημίωση, επίσης είναι γνωστό ότι έχουν ληφθεί οι αποφάσεις που προβλέπουν:

· Μείωση των εξόδων κίνησης κατά 12% με απόφαση του Προέδρου της Βουλής που υπεγράφη στις 11 Μαρτίου.

Επίσης, με εισήγηση του Προέδρου της Βουλής την οποία ενέκρινε στις 11 Μαρτίου η Διάσκεψη των Προέδρων:

· Μειώνεται το επίδομα οργάνωσης και λειτουργίας γραφείου κατά 12%.

· Μειώνεται κατά 15% η αποζημίωση συμμετοχής σε επιτροπές και θερινά τμήματα.

· Παρατείνεται η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5%.

Σε ό,τι αφορά στη διάταξη του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική, που ψηφίστηκε στις 5 Μαρτίου και η οποία περιελάμβανε τις περικοπές των υπαλλήλων της Βουλής, σημειώνεται για μία ακόμη φορά ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 65, παρ. 6), τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό της Βουλής ρυθμίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής. Επομένως, εάν η ρύθμιση για την εισοδηματική πολιτική για τους υπαλλήλους της Βουλής είχε ενταχθεί σε νόμο, αυτή δεν θα είχε έννομη ισχύ. Ήταν θέμα εγκυρότητας, κατά το Σύνταγμα, των ρυθμίσεων.

Πέραν αυτού, η διάταξη του ως άνω νόμου, προβλέπει περικοπές 12% για τα επιδόματα του δημοσίου, ενώ με την ανωτέρω απόφαση του κ. Πετσάλνικου οι περικοπές για τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου είναι μεγαλύτερες, καθώς φτάνουν και το 17%.

Κατόπιν αυτών, προκαλεί εντύπωση ότι ενώ όλα αυτά έχουν επανειλημμένα δημοσιοποιηθεί, ορισμένοι συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη ότι η Βουλή «μένει έξω από τις ρυθμίσεις».


Μάλλον πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός!

Με το φακό της απόλυτης ...επιτυχίας!

Κάτι για τα ..κλεμμένα; Αυτά δε φτάνουν!

Επιτυχίες του Σκοπευτικού Ομίλου Χαλκιδικής

Στους πανελλήνιους σκοπευτικούς αγώνες , που έγιναν χθες στο Λαγκαδά, ξεχώρισε με τις επιτυχίες του ο Σκοπευτικός Όμιλος Χαλκιδικής καταλαμβάνοντας την 2η, 3η και 14 θέση στην Α΄κατηγορία με τους: Αυγερινό Μάριο, Σαμαρά Κων/νο και Μπουντούρη Βασίλη αντίστοιχα, ενώ στην Γ΄ κατηγορία κατέλαβε την 1η θέση με τον Γκαρλή Λαμπρινό.


Ωρομισθία, Καινοτομία, Εκνευρισμός

Η χτεσινή παρέμβαση εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης βράβευσης που έκανε το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της δράσης "Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση" έδωσε ένα διπλό μήνυμα: Α) Έγκαιρη πληρωμή - κατάργηση ωρομισθίας - αύξηση διορισμών Β) Εναντίωση στην ουσία της πολιτικής "Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση". Ήταν συμπληρωματικά τα μηνύματα, είχαν σχεδιαστεί, προέκυψαν;
Το δεύτερο μήνυμα αποδείχθηκε το πλέον ισχυρό, ...>>>>>>

καθώς εκφράστηκε και στη γραπτή ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου. Εκεί μάλιστα μεγεθύνεται το ερώτημα, καθώς φαίνεται ότι η «ακύρωση της φιέστας» προϋπήρξε ως σκοπός, για να στηρίξει τα προαναφερθέντα αιτήματα. Κατήγγειλαν την υποκριτική συμπεριφορά της υπουργού οι διαμαρτυρόμενοι: να υλοποιεί τα δευτερεύοντα, ενώ δεν έχει τακτοποιήσει τα πρωτεύοντα. Δεν θα περίμενα βέβαια από τους ωρομίσθιους να μιλήσουν για τη χρόνια συνδικαλιστική υποκρισία σχετικά με την κατάργηση της ωρομισθίας, σχετικά με την προκλητική και επιλεκτική σύνδεση παιδείας-επιχειρηματικότητας. Όμως οι ίδιοι φαίνονται να μην κατανοούν ότι δεν ενημερώνεται και δεν πείθεται μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας για σκόπιμη κυβερνητική υστέρηση με τα επιχειρήματα «30άρια τμήματα, περικοπές μισθών…», όταν οι καταγγέλλοντες επιχαίρουν για την ακύρωση μιας εκδήλωσης, όταν δεν έχουν μιλήσει ούτε οι ίδιοι, πολύ περισσότερο, ούτε οι συνδικαλιστές, δηλαδή οι μόνιμοι συνάδελφοί τους για το συσχετισμό της «καινοτομίας» με συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα, για την καταχρηστική εισαγωγή / παθητική αντιγραφή του όρου «καινοτομία» (ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση).

Μπορεί να έχει αέναη ψυχραιμία ο χρόνια αδιόριστος, ο όμηρος, ο εξευτελισμένος ωρομίσθιος των 300 € θα ρωτήσει κάποιος; Κάποιος άλλος μπορεί να απαντήσει: δεν είναι καλύτερα για τον ωρομίσθιο να χρησιμοποιεί εκείνη την επιχειρηματολογία που αφαιρεί από την άλλη πλευρά την αιτίαση της ισοπέδωσης (είτε στην γενικότερη εναντίωση κατά της αριστείας, είτε στο επιχείρημα «όχι στο ΑΣΕΠ και στο Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας»); Δεν είναι πιο ωφέλιμο για τον ωρομίσθιο να βλέπει καθαρότερα συμμάχους και αντιπάλους; να στηλιτεύει τις αντιφάσεις όχι μόνον της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και των διδασκόντων που αδιαφορούν αν τα σχολεία υπολειτουργούν εξαιτίας και της ύπαρξης δασκάλων δύο ταχυτήτων; Η επιλεκτική υποστήριξη της κας Διαμαντοπούλου στη σύνδεση εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας ήταν από χρόνια γνωστή. Όποιος μόνιμος εκπαιδευτικός εκφράζεται σήμερα κατά της συγκεκριμένης «πολιτικής καινοτομιών» θα μπορούσε να την έχει εντοπίσει και να την έχει επικρίνει προ πολλού.

Εκτιμώ ότι στο συγκεκριμένο επεισόδιο η Υπουργός ατύχησε, συγκρίνοντας και εκμαιεύοντας με αυτόν τον επίπλαστα διλημματικό τρόπο το πρότυπο του εκπαιδευτικού. Και ένας υπουργός δεν έχει τα ίδια ελαφρυντικά με έναν ωρομίσθιο σχετικά με εκφράσεις «εν βρασμώ ψυχής». Ωστόσο, καταγράφηκε και η καταστροφική εμμονή μιας συμμαχίας διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών, μιας συμμαχίας που προξενεί εύλογα ερωτήματα ως προς τις κοινές -υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας- επιδιώξεις. Και πριν σπεύσει κάποιος να θιγεί ατομικά από τη φράση αυτή, ας ξανασκεφτεί ποιο στόχο επιδιώκει και με ποια μέσα.

Από ένα τέτοιο επεισόδιο η κάθε τηλεόραση θα χρησιμοποιήσει κατά βούληση ό,τι επιθυμεί, από την άλλη πλευρά καμιά δεν έχει τίποτα να χάσει, εστιάζοντας με οποιοδήποτε τρόπο στο ζήτημα της οπλοφορίας. Διευκολύνει το στόχο «δημόσια δωρεάν παιδεία» αυτή η εστίαση; Ή μήπως θα διευκόλυνε περισσότερο μια λεπτομερής επεξήγηση της «καινοτομίας στην παιδεία», μια διερεύνηση της συγκεκριμένης διασύνδεσής της και των αντιφάσεων που απ’ αυτήν προκύπτουν;
Στέργιος Ζυγούρας

Στον Εφραίμ το αρχείο των ανταλλαγών του Βατοπεδίου από την ίδια τη Σταματίνα Μαντέλη ;

Για να καταλάβουμε την όλη ιστορία θα πρέπει να έχουμε στο νου μας την ανάρτηση της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ: " Βγήκε στη σύνταξη και πήρε σπίτι της το αρχείο των ανταλλαγών με το Βατοπέδι! " ή τη σχετική ειδησεογραφία των ημερών!
Οι "τρελές" πηγές της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ αναφέρουν ότι ολόκληρο το αρχείο των ανταλλαγών του Βατοπεδίου έχει φθάσει ήδη, με εταιρεία ταχυμεταφορών, στον ίδιο τον Εφραίμ!!! ...Και οι άλλοι της εξεταστικής το ψάχνουν στην Αθήνα...

Τελετή βραβεύσεων των ροταριανών ομίλων Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 58η συνεχόμενη χρονιά η παραδοσιακή τελετή των βραβεύσεων έργων ευποιϊας, αλτρουισμού και κοινωνικής προσφορά των ροταριανών ομίλων της Θεσσαλονίκης, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πανοράματος και Άριστα Τελείν, με την παρουσία εκπροσώπων και στρατιωτικών αρχών, αξιωματούχων του Ρόταρυ, ροταριανών μελών, φίλων και προσκεκλημένων. Στην τελετή, που έγινε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», προήδρευσε ο πρόεδρος του Ομίλου ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Θωμάς Αποστόλου, που απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό.
Κύριος ομιλητής ήταν ο Υφυπουργός Προστασίας ...>>>>>>

του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας με θέμα «Ασφάλεια Πολιτών και Ατομικά Δικαιώματα».

Ακολούθησε η εισήγηση του προέδρου της κοινής επιτροπής βραβεύσεων κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου, τ. Διοικητή, σύμφωνα με την οποία βραβεύτηκαν οι εξής:

«Μέριμνα Παιδιού Καβάλας» βραβείο ευποιίας για τη μακρόχρονη συνεχή προσφορά της στο παιδί και στην πόλη της Καβάλας.

«Κωστοπούλειος στέγη Σερρών» βραβείο ευποιίας για τη μακρόχρονη συνεχή προσφορά της στην τρίτη ηλικίας και στην πόλη των Σερρών.

(α) Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, βραβείο ευποιίας για το έργο της κοινωνικής ενσωμάτωσης Ελλήνων Ρομά. (β) αναστασία Μαρασλή, ψυχολόγος, δημόσιος έπαινος για την εθελοντική προσφορά της στο έργο της κοινωνικής ενσωμάτωσης Ελλήνων Ρομά. (γ) Ιωάννης Καϊλάρης, δάσκαλος, δημόσιος έπαινος για την εθελοντική του προσφορά στο έργο της κοινωνικής ενσωμάτωσης Ελλήνων Ρομά.

Σύνδεσμος «Πηγή Ζωής» βραβείο ευποιίας για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη στήριξη ατόμων με μεσογειακή αναιμίας.

Αρχιπυροσβέστης Γ. Ταχτζίδης βραβείο ευποιίας για σημαντική προσφορά αιμοδοσίας σε συνάνθρωπο.

Πυροσβέστης Θ. Σπυριδόπουλος βραβείο ευποιίας για σημαντική προσφορά αιμοδοσίας σε συνάνθρωπο.

Ευγενία μπαλτογιάννη βραβείο ευποιίας για δωρεά ζωής προς τον συνάνθρωπο.

Αθανασία και Στέφανος Σταμένκοβιτσ βραβείο ευποιίας για δωρεά ζωής προς τον συνάνθρωπο.

Ζωή Λειβαδίτου βραβείο ευποιίας για σημαντική εθελοντική δράση και προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παναγιώτα Σταμπουλή βραβείο ευποιίας για σημαντική δωρεά στην γενέτειρά της.

Λάζαρος Παπαδόπουλος καλαθοσφαιριστής, βραβείο ευποιίας για σημαντική προσφορά στο παιδί και στον ανάπηρο αθλητή.

«Ομάδα φίλων Αναστασίας» βραβείο ευποιίας για κοινωφελή προσφορά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα» βραβείο ευποιίας για προσφορά στην εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη του αυτιστικού ατόμου.

Στέργιος Τριανταφυλλίδης, αστυφύλακας, βραβείο ευποιίας για τη διάσωση με αυτοθυσία κινδυνεύοντος συνανθρώπου.

Κωνσταντίνος Γροσδάνης, αστυφύλακας, βραβείο ευποιίας για αυτοθυσία και ηρωισμό κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ρούλης Ιμασίδης, μαθητής, δημόσιος έπαινος για πράξη ακεραιότητας και εντιμότητας.

Αθανασία Τσακίρη βραβείο ευποιίας για πού σημαντική δωρεά για κοινωφελείς σκοπούς.

«Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» βραβείο ευποιίας για την τριακονταετή προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Οι Εθελοντές, βράβευσαν τους Εθελοντές!

Φωτεινό παράδειγμα Εθελοντικής πολυετούς προσφοράς στην κοινωνία είναι το Ρόταρυ!

Άνθρωποι με διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο από όποιο «μετερίζι» κι αν προέρχονται είναι οι Ροταριανοί!

Το κλίμα της εκδήλωσης φορτισμένο συγκινησιακά πέρασε προς τα έξω το μήνυμα της αγάπης στον συνάνθρωπο, της προσφοράς σε αυτόν που μπορεί και ναναι ο δικός μας άνθρωπος, ο αδελφός, ο πατέρας, το παιδί!

Στην εκδήλωση αυτή μεταξύ των βραβευθέντων ηταν και η «ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», η Παναγιώτα Σταμπουλή στην οποία το βραβείο παρέδωσε ο Νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος.

Στο σύντομο χαιρετισμό της προς τους Ροταριανούς, η «Δασκάλα της προσφοράς» είπε!

«κ. Υπουργέ κ. Νομάρχα Στρατηγοί κ. Πρόεδρε του Ροταριανού Ομίλου

κ. Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης,

Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι

Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να συμπεριληφθώ ανάμεσα στους βραβευθέντες αυτής της επίσημης τελετής.

Είναι σημαντικό να προβάλλονται τα παραδείγματα κοινωνικής προσφοράς, γιατί έτσι αποδεικνύεται στην εποχή μας, πως ο εθελοντισμός υπάρχει ακόμα και όσο υπάρχουν ακόμα συμπολίτες που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, υπάρχουν αρχές και αξίες που αξίζει κανείς να αφιερώσει τη ζωή του.

Το έργο που παράγετε είναι πολύ σοβαρό και σε κάθε παρόμοια προσπάθεια εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε αρωγοί για το κοινό καλό προς το συμφέρον των ανθρώπων που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Επίσης ένας άλλος σκοπός μου είναι με τη βοήθεια των συμπατριωτών μου και τη συμπαράσταση των φίλων μου, να πραγματοποιηθεί η ίδρυση κοινωφελούς ιδρύματος, προς τιμήν του Αγίου Χριστόδουλου του Κασσανδρινού, για την υποβοήθηση ατόμων στην Κασσάνδρα.

Συγχαρητήρια για τη θεσμική αυτή πρωτοβουλία Κοινωνικής Ευαισθησίας.

Σας ευχαριστώ.»

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Ε.Π.Σ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος το Σάββατο 13 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.
Η συμμετοχή των μελών ξεπέρασε κάθε προσδοκία αν λάβουμε υπ όψιν ότι οι αντιπρόσωποι των Ενώσεων και των Σωματείων, αλλά και τα μεμονωμένα μέλη που συμμετείχαν στη συνέλευση είχαν μπροστά τους το πρόβλημα των αποστάσεων, αλλά και της εργασίας τους αν και Σάββατο!
Εθελοντές Πυροσβέστες ...>>>>>>

από Καβάλα, Χαλκιδική, Μυτιλήνη, Θεσπρωτία, Λάρισα, βόλο, τη Θεσσαλονίκη, και τους όμορους Νομούς, έδωσαν το Παρόν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, μα πάνω απ’ όλα, έδωσαν μήνυμα ενότητας..

Πριν τους χαιρετισμούς των προσκεκλημένων ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης ο Εθελοντής Αρχιπυροσβέστης Μάκης Τσιουγκρής αφού καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους, έκανε μια «αναδρομή» στο χθες, την πρώτη φορά που έγινε αναφορά για εθελοντές στο πυροσβεστικό σώμα, πριν πενήντα περίπου χρόνια!

Την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης εκπροσωπώντας την ηγεσία του Σώματος χαιρέτησε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχος Μαυρομάτης Πασχάλης, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε τόσο στο θεσμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Εθελοντές Πυροσβέστες, όσο και στο ότι πάρα πολλές οργανώσεις χρησιμοποιούν τον όρο «Εθελοντής Πυροσβέστης» χωρίς να έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα αφού βάσει ΝΟΜΟΥ οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να φέρουν αυτή την ιδιότητα – Ταυτότητα, είναι οι Εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κύριος Μαυρομάτης μάλιστα τιμήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση για την προσφορά του στους Εθελοντές του Σώματος!

Μετά το διάλειμμα ξεκίνησαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης με τον Διοικητικό και οικονομικό Απολογισμό, ενώ πριν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά και παρατηρήσεις για την βελτίωση της Λειτουργίας του Θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη.

Ηταν πραγματικά μια ξεχωριστή μέρα για όλους όσους συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση, ΟΛΟΙ συμφώνησαν για τις επόμενες ΑΜΕΣΕΣ κινήσεις, εκείνες της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των Πολιτών για το Θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη, αυτόν που επίσημα μπήκε με Νόμο του Κράτους στις ζωές μας το 1991!

Εύχομαι σε όλους τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Εθελοντές Πυροσβέστες, αυτή η ΕΝΟΤΗΤΑ μας να αντρειωθεί ακόμα περισσότερο, γιατί έχουμε μπροστά μας πολλές δυσκολίες, πολλά προβλήματα από παλιά, που μόνο Ενωμένοι θα οδηγηθούμε στη λύση τους!

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Βασίλης Τσούγκαρης

Εθελοντής Πυροσβέστης Π.Σ

tsougarisgnomi@gmail.com

ΗΤΤΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Την πρώτη του εντός έδρας ήττα για τη φετινή περίοδο γνώρισε το Στρατώνι με 74-76 από την Ελευθερούπολη. Οι αθλητές μας ξεκίνησαν εντυπωσιακά και προηγήθηκαν με 27-7. Κάπου εκεί χαλάρωσαν και οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν μέχρι και 6 πόντους (52-46) στο 28'. Για να φτάσουμε στο τελευταίο δίλεπτο όπου το 74-62 μετατράπηκε σε 74-76 (σερί 0-14) με ένα εγκληματικό λάθος της Α΄διαιτητή και τρίποντο του Σιδηρόπουλου σε νεκρό χρόνο. Με 7 αγωνιστικές να απομένουν και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, η ομάδα μας χρειάζεται 6 νίκες και να μην ηττηθεί στο Ασβεστοχώρι με διαφορά μεγαλύτερη των 12 πόντων ώστε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Επόμενος αγώνας την Κυριακή (21/3) στο Ωραιόκαστρο με τον τοπικό Κεραυνό που μάχεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: ...>>>>>>

ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 74-76
Διαιτητές: Αργυρού , Θεοδώρου
Δεκάλεπτα: 27-7, 42-30, 58-48, 74-76
Στρατώνι (Μύθου)
Πιπιλιάρης 12, Πεγιάς 4, Τίλλ 2, Κουντουρατζόγλου 14, Μαρκίδης , Κατσαβαβάκης , Ντισλής 5(1), Μπούλης 6(1), Κοτζαγιάννης Α. , Νουκάρης 2, Κοτζαγιάννης Θ. 2, Δασκαλόπουλος 27
Τρίποντα: 2, Βολές: 11/15, Φάουλ:17
Ελευθερούπολη (Καγιάγλου)
Δενδρινός 5(1), Λαίδης , Κακλαμάνος , Τσομπουλτσής , Κάτσικας 6, Σιδηρόπουλος 11(3), Μίκιτς 1, Κουμλέλης 23, Λουλόπουλος 3, Βογιατζάκης 6, Καρατσομπάνης 11(1), Ζαρωτιάδης 10
Τρίποντα: 5, Βολές: 17/26, Φάουλ: 19

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
ΣΚΟΠΟΣ - ΔΡΥΜΟΣ 82-77
ΑΝΑΤΟΛΙΑ - ΦΛΟΓΗΤΑ 100-79
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 66-75
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ - ΑΔΕΝΔΡΟ
ΔΙΑΒΑΤΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 72-78
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 70-71

Η Βαθμολογία:

1) ΣΤΡΑΤΩΝΙ 35
2) ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 34
3) ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 33
4) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 32
5) ΑΝΑΤΟΛΙΑ 32
6) ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 30
7) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 30
8) ΔΡΥΜΟΣ 28
9) ΑΔΕΝΔΡΟ 27
10)ΔΙΑΒΑΤΑ 26
11)ΣΚΟΠΟΣ 26
12)ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 25
13)ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 22
14)ΦΛΟΓΗΤΑ 19

Πρώτοι σκόρερ της κατηγορίας:
1) ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΛΗ) 369(4)
2) ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 363(1)
3) ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ (ΦΛΟΓΗΤΑ) 350(26)
4) ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ (ΔΙΑΒΑΤΑ) 325(33)
5) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ (ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ) 323(12)
6) ΝΤΙΣΛΗΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 317(32)
7) ΠΑΥΛΕΑΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ) 311(8)
8) ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ) 304(24)
9) ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ) 301(2)
10)ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΙΔΗΣ (ΑΔΕΝΔΡΟ) 300(10)

Επόμενη αγωνιστική:
ΦΛΟΓΗΤΑ - ΣΚΟΠΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΝΑΤΟΛΙΑ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΣΤΡΑΤΩΝΙ
ΑΔΕΝΔΡΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ - ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΔΡΥΜΟΣ - ΔΙΑΒΑΤΑ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ

Δενδροφύτευση στο Παλαιόκαστρο

Ενδιαφέροντα θέματα για την οικονομική ζωή της Χαλκιδικής θα συζητήσει την Τετάρτη, 17/3, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.