Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Τον αμφισβητεί μέχρι και η Τζούλια ... δια του εκπροσώπου της!

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ 2-0

Οι άγιες εταιρείες της Μονής Βατοπεδίου

Περίπου δύο χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου, τριάντα εταιρείες, που εμφανίζονται στις συναλλαγές της μονής, ζητούν... ιδιοκτήτη, ενώ όλα τα επίμαχα έγγραφα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το σκάνδαλο ήταν ώς την Παρασκευή... άφαντα!
Η γενική διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατηγορούμενη στο σκάνδαλο, Αναστασία Μαντέλη, είχε πάρει στο σπίτι της 350 κρίσιμα έγγραφα (1.500 σελίδες) του σκανδάλου του Βατοπεδίου, μεταξύ των οποίων ...>>>>>>

και τα συμβόλαια ανταλλαγής των «ιερών φιλέτων», αλλά και όλες τις υπουργικές εντολές. Τα επέστρεψε μετά την ποινική δίωξη για κακούργημα που της ασκήθηκε!

Μόλις τον Ιανουάριο του 2010 (13 του μηνός, συγκεκριμένα) η Επιτροπή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες («ξέπλυμα βρόμικου χρήματος»), με επικεφαλής τον αντεισαγγελέα Στ. Γκρόζο, ζητάει από όλες τις τράπεζες της χώρας αλλά και της Κύπρου να πληροφορηθούν τους λογαριασμούς 30 εταιρειών συμφερόντων της μονής, αλλά και 11 προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης αλλά και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Παράλληλα, με έγγραφο της επιτροπής, που κοινοποιείται στη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης της Κύπρου, ομολογείται ότι ούτε η κυπριακή αρχή έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς δύο ιδιαίτερα σημαντικών υπεράκτιων εταιρειών, της γνωστής πλέον Madeus limited αλλά και της Torcaso Investments ltd. Ομολογείται, μάλιστα, σε έγγραφο του Στ. Γκρόζου ότι ώς τα τέλη του 2008 δεν υπήρχε επίσημο αίτημα από την ελληνική πλευρά στην Κύπρο! (Οι εταιρείες για τις οποίες ζητείται από τις ελληνικές τράπεζες η κίνηση των λογαριασμών και το υπόλοιπό τους ώς τις 26 Φεβρουαρίου 2010 αναλυτικά στον πίνακα δεξιά.)

Τα φυσικά πρόσωπα για τα οποία ζητούνται πληροφορίες, τόσο για τους λογαριασμούς τους όσο και για την ύπαρξη θυρίδων στις τράπεζες, είναι οι: Νικόλαος και Γεώργιος Μαγκαλάκης, Δήμητρα Μαγκαλάκη, Ιορδάνης Παπαϊωάννου, Αθως Κοιρανίδης, Γ. Σαχπατζίδης, Αικατερίνη Πελέκη, Sasa Gerum (σερβικής υπηκοότητας), Γ. Βουλγαράκης, ηγούμενος Εφραίμ, κατά κόσμον Βασίλειος Κουτσός, μοναχός Αρσένιος ή Αντώνιος Φίλος, μοναχός Ευδόκιμος, κατά κόσμον Ευδόκιμος Αδάμου, και μοναχός Αναστάσιος, κατά κόσμον Αναστάσιος Βατοπεδινός. Για όλους ζήτησε να γνωστοποιηθούν οι συναλλαγές σε μετοχές, ομόλογα ή παράγωγα και η κατάσταση υπολοίπων του χαρτοφυλακίου.

Στο μεταξύ νέα ποινική δίωξη για υπεξαγωγή έγγράφων (1608/50, καταχραστές Δημοσίου) ασκήθηκε από την εισαγγελία κατά της Α. Μαντέλη, όταν μετά από αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή ανακάλυψε ότι έλειπαν 350 έγγραφα από το αρχείο του υπουργείου. Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής είδαν ότι έλειπαν έγγραφα από τη δικογραφία που τους διαβιβάστηκε. Περιέργως, τα έγγραφα αυτά αναφέρονταν στα υπομνήματα της κ. Μαντέλη! Μεταξύ αυτών και τα επίμαχα συμβόλαια, αλλά και όλες οι γνωμοδοτήσεις, καθώς και τα πρακτικά από τα οποία φαίνεται η εμπλοκή των πολιτικών προσώπων του υπουργείου!

Αμέσως μετά την κινητοποίηση της υπουργού εντοπίστηκε ποια έγγραφα έλειπαν και δόθηκε εντολή στον εισαγγελέα να ασκήσει τη δίωξη εναντίον της. Η ίδια παρέδωσε τα έγγραφα και επικαλείται τώρα την ανάγκη της να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να συντάξει το απολογητικό της υπόμνημα, ενώ δηλώνει αδυναμία στο να φωτοτυπήσει όλο αυτό το υλικό.

Εντύπωση προκαλεί πώς δεν εντοπίστηκε νωρίτερα η απώλεια των εγγράφων και μάλιστα αφού εισαγγελείς και ανακριτές εξετάζουν εδώ και δύο χρόνια τα επίμαχα συμβόλαια ανταλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συμβόλαια παραδόθηκαν από την ΚΕΔ και τη συμβολαιογράφο στους δικαστές, οι οποίοι δεν τα ζήτησαν στη συνέχεια από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου. Οπως έγινε γνωστό, τα έγγραφα, που επί μήνες είχαν αφαιρεθεί χωρίς να τα αναζητήσει κανείς, αποτελούν επί της ουσίας όλο το αρχείο της υπόθεσης και έχουν κανονικά εγγραφεί στο πρωτόκολλο του υπουργείου. Είναι σίγουρο ότι θα διαταχθεί έρευνα και με την εσωτερική διαδικασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ 25 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

Βασιλόπιτα αξίας... 145.000 ευρώ!
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; Την απάντηση στο ερώτημα των 25 δισ. ευρώ- τόσο υπολογίζεται το ποσό υπέρβασης των δαπανών τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία- επιχειρούν να δώσουν ελεγκτές και υπηρεσίες σε όλα τα υπουργεία. Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει κατ΄ εντολήν του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, έπειτα από απαίτηση της
Ευρωπαϊκής Ενωσης και εν όψει ...>>>>>


της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία την τελευταία πενταετία.«Τα αρμόδια όργανα της ΕΕ μάς έχουν ζητήσει να τους ενημερώσουμε για το πού πήγαν τα χρήματα»λένε κυβερνητικά στελέχη και φαίνεται ότι σύντομα θα το πράξουν, αφού καθημερινά ανακαλύπτουν...
απαντήσεις, κάποιες από τις οποίες ξεπερνούν
κάθε φαντασία. Η υπόθεση άλλωστε δεν σταματά στα λανθασμένα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και στα ελληνικά «ψέματα» προς Ευρωπαίους ή μη. Οι φάκελοι που σχηματίζονται σε κάθε υπουργείο είναι άκρως αποκαλυπτικοί της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος από στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.

O υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος παραβρέθηκε πρόσφατα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή. Παρά ταύτα, όταν ανέβηκε στο βήμα, οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με «ψυχρή ευγένεια» και το χειροκρότημα το οποίο εισέπραξε ήταν χλιαρό. Αντιθέτως, η υποδοχή που επεφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι στον τέως υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος παραβρέθηκε στην ίδια εκδήλωση, ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδια. «Μου προξένησε εντύπωση» είπε προς «Το Βήμα» ο κ. Ντόλιος. «Και αυτό γιατί το ποσοστό της ΠΑΣΚΕ στο σωματείο υπερβαίνει το 70%».

Το... μυστικό τού το αποκάλυψε ένας εργαζόμενος. «Κύριε υφυπουργέ» , του είπε, «ο κ. Παυλόπουλος, σε αντίθεση με την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επιχορηγούσε την κοπή της πίτας». Ο κ. Ντόλιος αναζήτησε τα σχετικά παραστατικά, από τα οποία διαπίστωσε ότι πράγματι η επιχορήγηση της κοπής της πίτας του σωματείου των εργαζομένων από τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων ανερχόταν σε 145.000 ευρώ. Ναι, σωστά: 145.000 ευρώ για την κοπή της πίτας.

Η επιχορήγηση αυτή υπήρξε η αφορμή ώστε να ξεκινήσει μια εσωτερική έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο την υπέρβαση των δαπανών, τις σπατάλες και τα ρουσφέτια των κυβερνήσεων της ΝΔ. Ο φάκελος που έχει σχηματίσει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος είναι εξαιρετικά ογκώδης. «Δεν είναι μόνον η επιχορήγηση του συλλόγου με 145.000

ευρώ» λέει. «Μονοπρόσωπη εταιρεία, όπως διαπιστώθηκε, έχει επιχορηγηθεί με 7 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο έκανε επιδοματική πολιτική σε βάθος τριετίας με κονδύλιαύψους πολλών εκατ. ευρώ, τα οποία δεσμεύουν τους μελλοντικούς προϋπολογισμούς, χωρίς βεβαίως για αυτή την κατάσταση να ευθύνονται οι εργαζόμενοι».

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος αποφάσισε στο τέλος του 2008 να αυξήσει ένα επίδομα των εργαζομένων του Εθνικού Τυπογραφείου και να το επεκτείνει σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους του υπουργείου και των εποπτευόμενων από αυτό νομικών προσώπων. Ως τότε οι εργαζόμενοι στο Τυπογραφείο λάμβαναν υπό μορφή επιδόματος το 35% από τα έσοδα των δημοσιεύσεων των ανωνύμων εταιρειών. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε από τον κ. Παυλόπουλο σε 50% και σε βάθος τριετίας. Η αύξηση αυτή αντιστοιχούσε μηνιαίως σε 100 ευρώ για κάθε εργαζόμενο το 2009, σε 135 ευρώ το 2010, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί για το 2011. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με άλλα λόγια, έδωσε επιλεκτικά αυξήσεις κάτω από το τραπέζι, καταπατώντας κάθε έννοια της εισοδηματικής πολιτικής.

Δεν ήταν βεβαίως η μοναδική περίπτωση. Με ένα νομοσχέδιο που έφερε ο κ. Παυλόπουλος στη Βουλή στο τέλος του 2008 ενοποιούνται και καταβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου 2009 τα επιδόματα των υπαλλήλων των περιφερειών, «ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημά τους». Στην πράξη άρχισε να χορηγείται στους υπαλλήλους μια μηνιαία ειδική παροχή, η οποία συνεντέλλεται με τις μηνιαίες αποδοχές τους και το ύψος της οποίας ορίζεται ανάλογα με την κατηγορία του υπαλλήλου ως εξής: κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) 550 ευρώ, κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) 510 ευρώ, κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) 470 ευρώ και κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) 450 ευρώ. Η ερμηνεία που εδόθη είναι ότι «με τον τρόπο αυτόν αίρονται, ως το τέλος του 2012, οι μισθολογικές ανισότητες μεταξύ υπαλλήλων στους οποίους, παρ΄ ότι έχουν το ίδιο αντικείμενο απασχόλησης, καταβάλλονται διαφο ρετικά επιδόματα, επειδήακριβώς οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από διαφορετικούς φορείς».

Εκτός από τα ποσά αυτά, τα οποία δεν έχουν καν προϋπολογιστεί αλλά δεσμεύουν έως το 2012 την παρούσα κυβέρνηση, κάθε χρόνο δαπανώνται περίπου 6 εκατ. ευρώ για τη «συντήρηση» του Ταμείου Αλληλοβοήθειας το οποίο ίδρυσε ο κ. Παυλόπουλος για τους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών με τον Ν. 3345/05.

Με ποσοστό 0,5 τοις χιλίοις των ετήσιων δαπανών μισθολογικών δαπανών για το προσωπικό του Δημοσίου, δηλαδή με 7,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, θα επιχορηγείται ως το 2014 και η επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων μετά την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη (22.11.2004) μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και της ΑΔΕΔΥ. Ακόμη και ετήσια δαπάνη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ είχε προβλεφθεί το 2009 για την καταβολή σε όλους αδιακρίτως τους αντινομάρχες, που έχουν την ιδιότητα του υπαλλήλου του δημόσιου τομέα και έχουν επιλέξει τον μισθό της θέσης από την οποία προέρχονται, του 50% των εξόδων παράστασης. Σε 3,7 εκατ. ευρώ ανέρχεται η απώλεια εσόδων του κράτους μόνον από την ενσωμάτωση της εκλογικής αποζημίωσης των υπαλλήλων ΟΤΑ α΄ βαθμού στα μηνιαία κατ΄ αποκοπήν έξοδα κίνησης που λαμβάνουν αυτοί και την ως εκ τούτου μη υπαγωγή της σε φόρο εισοδήματος.

TO BHMA

Η οικονομική εξόντωση των ερασιτεχνικών σωματείων...

Κάθε Κυριακή που μία ομάδα ποδοσφαίρου παίζει στην έδρα της πρέπει να πληρώσει χίλια (1.000,00) € για να ξεκινήσει το παιχνίδι (Δ΄Εθνική)!
Δείτε το "αποδεικτικό πληρωμής" των διαιτητών και παρατηρητών, σ΄αυτά προσθέστε 204 € για τον Παρατηρητή Αγώνα και 50 € για το γιατρό του αγώνα (αυτός ναι, αξίζει και παραπάνω!)
Πώς να αντέξουν τα σωματεία; Όλα φτιαγμένα στα μέτρα από τα κάθε μορφής "λαμόγια", παρατηρητές διαιτησίας και αγώνων! Διακόσια (200) ευρώ σε κάθε παιχνίδι και οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι αμφίβολο αν είναι ικανοί να βγάλουν σε άλλη δουλειά τόσα χρήματα, και όλοι τους διατείνονται ότι "πάσχουν" για το ποδόσφαιρο!
-ΚΑΙ γι' αυτό όλα πάνε και θα πάνε κατά διαβόλου στο λαοφιλέστερο άθλημα!

Ε, ναι λοιπόν φταίω εγώ.

Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.
Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως οι περισσότεροι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.
Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ...>>>>>>

ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.

Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.

Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.

Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια ποιοί εργάστηκαν στα μεγάλα έργα και με τι μεροκάματα;

Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.

Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε Καγιέν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικο.

Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαικές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ?. Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις ? να φάμε παντεσπάνι.

Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.

Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.

Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο εκπαιδευτικός των 1400 ευρώ θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.

Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.

1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα πολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.

3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.

4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.

5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις ? την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πούν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.

Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις ? θα απέφεραν

1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.

3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ

4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.

5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.

6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.

7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατκή διαφήμιση

8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους

9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.

10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Kαι αυτό θα περάσει έτσι...;

Η Λιάνα Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιο Καραμάριο μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο στοίχημα.
Στον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με τη Λιάνα Κανέλλη, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και, μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7. Ο επικεφαλής της Θύρας 7 φέρεται ...>>>>>>

ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της νύχτας. Στον κατάλογο...

μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά 186 δισεκατομμύρια δραχμές στο διάστημα αυτών των ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ. Κανέλλη,
υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο.
Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.
....
Η λίστα των 1.200 ονομάτων περιλαμβάνεται σε πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών, η οποία κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης κατέγραψε όλους τους τυχερούς, που έχουν κερδίσει περισσότερα από 100.000 ευρώ, όπως και εκείνους που κέρδιζαν μικρότερα ποσά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο κατάλογος είχε καταρτιστεί με ευθύνη της επικεφαλής της υπηρεσίας, εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Μαλούχου. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα 1.200 άτομα έχουν ποινική ευθύνη ή αναμειγνύονται σε παράνομες ενέργειες. Όσον αφορά την έρευνα για την υπόθεση, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004 και σε ό,τι αφορά ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι αρχές κοιτούν και την περίπτωση των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την
υπόθεση, έχουν ζητήσει το πόθεν έσχες των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς και την άρση του τραπεζικού απορρήτου.
....
Θέμα των ημερών, ο Κατάλογος νικητών του «Πάμε Στοίχημα» που παρέδωσε στη Βουλή η Βουλευτής Λιάνα Κανέλλη. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η Βουλευτής, οι άνθρωποι αυτοί κέρδισαν από το 2002 έως το 2005 το ιλιγγιώδες ποσό των 186 δισεκατομμυρίων δραχμών από το «Πάμε Στοίχημα», χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων (σσ: Αλλά και το ψηφιακό πεδίο στο οποίο στηρίζει την τεχνολογία του ο ΟΤΕ, αγοράστηκε και εγκαταστάθηκε από εταιρείες υμφερόντων του ιδίου ατόμου. Ενδεχομένως να εκκρεμούν ακόμη καταγγελίες που αφορούσαν σκανδαλώδεις «απ' ευθείας» αναθέσεις των εργασιών αυτών από τις τότε διοικήσεις του ΟΤΕ προς την Ιντρακόμ. Θα το ερευνήσουμε και θα επανέλθουμε).
....
(σσ: Να ληφθεί υπ' όψιν ότι και οι μηχανές των πρακτορείων έχουν - συμπτωματικά - αγοραστεί από εταιρεία συμφερόντων του ιδίου ατόμου. Μάλιστα, λίγο καιρό μετά την προμήθεια των χιλιάδων αυτών μηχανών, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να τις αντικαταστήσει λόγω ακαταλληλότητας. Τις ξανά-αγόρασε από τον ίδιο επιχειρηματία. Οι παλαιές σαπίζουν σε αποθήκες κάπου στην Παλλήνη. Οι αποθήκες αυτές ενοικιάζονται από τον ΟΠΑΠ έναντι αδράς αμοιβής. Πληροφορίες που θέλουν τις αποθήκες αυτές να ανήκουν στον Σ. Κόκκαλη δεν έχουν διασταυρωθεί και κρίνονται μη ασφαλείς)
....
Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά την κ. Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγο του στενού συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργου Σαλονίκη, που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για ξέπλυμα χρήματος, προκύπτει ότι τον Οκτώβριο έλαβε από τον ΟΠΑΠ δυο νέες βεβαιώσεις για κέρδη 700.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μαρμαρά μέσα σε μια διετία εξασφάλισε κέρδη 11 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες, αλλά και η σύνδεση του συζύγου της με την Ιντραλότ και τα αθλητικά δρώμενα.
....
Ιστορικό λάθος!(SportDay/ Αντώνης Πανούτσος) ....Εδώ και πέντε μέρες η συζήτηση στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν «Υπάρχει ένα Φίτσος, ένας ήρωας να δημοσιεύσει πρώτος τη λίστα της Κανέλλη για να ξεκινήσει η συζήτηση στα σοβαρά;». Η λίστα ή αποσπάσματά της ήταν από καιρό γνωστά. Από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Αριστέα Μπουγάτσου είχε αποκαλύψει στο Σκάι ότι η Σταματίνα Σαμαρά, σύζυγος του Γιώργου Σαλονίκη, εμφανιζόταν να έχει κερδίσει 4,7 εκατ. ευρώ.
....
Οσο για τον «Ηλία Σπάθα», που στη λίστα έχει κερδίσει 141 χιλ. ευρώ, δεν είναι ο πρώην θρυλικός πρόεδρος των διαιτητών Πειραιά Γιάννης Σπάθας. Ο Γιάννης όμως έχει έναν γιο που είναι διαιτητής και ονομάζεται Ηλίας. Μπορεί λοιπόν να μην είναι το «Γουρούνι», αλλά το Γουρουνάκι». Αλλά εδώ είναι εύκολο να βγει άκρη. Εχουν τα δελτία λεκέδες από σάλτσα ψητού; Αν ναι, ο Γιάννης είναι ένοχος.
sibilla

Για ποιους χτυπάει η καμπάνα;


Για "αυτοκάθαρση" μίλησε και πάλι ο Σαμαράς σήμερα και συγχρόνως τόνισε ότι: "όσοι με την συμπεριφορά τους προσέβαλλαν τον ελληνικό λαό και το φιλότιμό του δεν έχουν θέση στο κόμμα μας".
Πολύ καλό ακούγεται και πρέπει να γίνει πράξη! Είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθεί από τη βάση του κόμματός του και όχι μόνο!

Νίκη-βήμα προς τη σωτηρία του Π.Ο.Ν. Καλλικράτειας

Προς ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ:


...επικοινώνησε μαζί μας στο mail...

Δείτε το ...

"Λιάνα Γούτα, δεν διαφύλαξες το επιστημονικό σου κύρος!"

Πρόβλημα δημιουργήθηκε στη σημερινή εκδήλωση για το περιβάλλον που διοργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου και καλεσμένη τη Λιάνα Γούτα!
Δεν επιτράπηκε σε συνδημότη μας να ολοκληρώσει την ερώτησή του στην ομιλήτρια!
Όταν ο συνδημότης μας αναφέρθηκε στην έλλειψη βιολογικού στον Πολύγυρο και στην δημιουργία ΧΥΤΑ ξεπερασμένης τεχνολογίας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Ζαγγίλας, του έκλεισε το μικρόφωνο, με τη δικαιολογία ότι ο ερωτών ήταν εκτός θέματος, και έκλεισε την εκδήλωση!!!
Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος δημότης ήταν ο πρώτος που έθεσε ερώτημα στην ομιλήτρια Γούτα και δεν δόθηκε το δικαίωμα σε κανέναν άλλον να υποβάλλει ερώτηση!
-Αλήθεια δεν γνώριζε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ότι ο βιολογικός και ο ΧΥΤΑ είναι μέρος των προσπαθειών για ένα καλύτερο περιβάλλον;
"Εάν οι διοργανωτές δεν ήθελαν να υποβληθούν ερωτήσεις που πιθανά θα ήταν αντίθετες με την εισήγηση της ομιλήτριας θα μπορούσαν να την βαφτίσουν κομματική, άλλωστε τέτοια την ήθελαν"! δήλωσε ο συνδημότης μας, σε βάρος του οποίου δημιουργήθηκε το όλο πρόβλημα, συμπληρώνοντας ότι "η ομιλήτρια Γούτα έπρεπε να παρέμβει στο συγκεκριμένο σημείο και να πάρει θέση διαφυλάσσοντας και το επιστημονικό της κύρος".

Πάγκαλος VS Τσίπρας ... διαρκείας

Θα ενδιαφερθεί κανείς;

Ο δασικός δρόμος μεταξύ σταυροδρομίου Α.Ελευθερίου προς τη Βρύση "Κτσιούπ'", στον Πολύγυρο, έχει κλείσει από κατολισθήσεις εδώ και είκοσι (20) περίπου μέρες!
Ακόμα και σήμερα ο δρόμος παραμένει κλειστός, προτίθεται κανείς να ανοίξει αυτόν το δρόμο ή μένουν όλοι αδιάφοροι;
Οι εργασίες που απαιτούνται είναι διάρκειας λίγων ωρών, αν οι αρμόδιοι αδιαφορούν ή δεν μπορούν ας επιτρέψουν σε ιδιώτες (δίνοντάς τους και την άδεια) να αναλάβουν το "έργο" με δικά τους έξοδα! Κρίμα να είναι το βουνό "κομμένο" στα δύο!

Γιάννη, καλή επιτυχία!

Διαβάζουμε στον Αθλητικό τύπο για το φετινό Όλ Σταρ Γκέιμ (Κυριακή 14/03, 19:00) και τις συμμετοχές:
Διαγωνισμός καρφωμάτων: Ουόρεν Κάρτερ (Ηλυσιακός), Λανς Χάρις (Κολοσσός), Τζος Τσίλντρες (Ολυμπιακός), Μάρκους Χάισλιπ (Παναθηναϊκός), Κένι Γκρέγκορι (ΠΑΟΚ), Τζαμόν Λούκας (Μαρούσι), Γιάννης Ψαθάς (Α.Γ.Ο.ΡΕΘΥΜΝΟΥ).
Τιμάει και τη Χαλκιδική και τη γενέτειρά του, τον Πολύγυρο, με τη συμμετοχή του ο Γιάννης Ψαθάς! Του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Παραλειπόμενα μιας συνάντησης ...

Το πολιτικό "κεφάλαιο" της Ελλάδας...

Το άδικο ποτέ δεν είναι αναγκαστικό!

Η κατάσταση της οικονομίας ...