Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Ποιος φταίει;

Επόμενο ήταν! Έπρεπε η τοπική κοινωνία να το προλάβει!
Ξεκινώντας από το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών του Σχολείου, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, από τον κάθε Πολίτη! Μπορούσαν να το σταματήσουν!
Οι μόνοι που δεν έφταιγαν είναι οι μαθητές, όλοι περάσαμε αυτήν την ηλικία και ξέρουμε, κι εμείς κάπως έτσι λειτουργούσαμε! Τώρα...
Τώρα μας πήραν παραμάζωμα αυτοί που ασχολούνται με υποπροϊόντα (STAR) και προσπαθούν να ηθικολογήσουν σε βάρος μιας άτυχης ενέργειας παιδιών!
Ας είμαστε ποιο προσεκτικοί εμείς, οι μεγάλοι!

Η πορεία του Πασόκ

Ηρακλάρααααααααααα!!! 1-0 τον Ολυμπιακούλη!!!

Σωστό το "Καρφί" !!!

Στα γιαούρτια ανέβηκε ο Φ.Π.Α.;


Πήγε να φάει σε ταβέρνα της Κηφισιάς και τον "έκραξαν" άγρια...
Αναγκάστηκε να φύγει άρον άρον, ο Γ. Αλογοσκούφης. Ούτε στο δρόμο δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί...
press-gr

Η λύση (;) του προβλήματος στις Έξι Βρύσες, στον Πολύγυρο.

Γνωστό το πρόβλημα του "θολωτού αγωγού" στον Πολύγυρο.
Από το Δήμο Πολυγύρου ανατέθηκε μελέτη σε ειδικούς την οποία παρέλαβε και προβλέπει: Την κατασκευή τεσσάρων (4) πλακοδοκών (μικρή εικόνα) διαστάσεων 3μ Χ 17 μ, η μία, και το βάθος τους τουλάχιστον 6 μέτρα.
Θα τοποθετηθούν στο γνωστό σημείο της ανηφόρας (εικόνα μεγάλη) και θα καλυφθεί το σημείο των καθιζήσεων. Προϋπολογισμός: 210.438 €.
Το ζήτημα είναι τι θα γίνει με το υπόλοιπο του θολωτού αγωγού!
-Λύνεται το πρόβλημα ή γίνεται ένα "μπάλωμα" και σε λίγο το πρόβλημα θα μεταφερθεί σε κάποιο άλλο μέρος του θολωτού!
-Ο θολωτός κάτω από τους πλακοδοκούς τι θα απογίνει, δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στους φρεατοπασσάλους;
-Ο "ανεξέλεγκτος" πλέον (λόγω της επικάλυψης του υπερκείμενου οδοστρώματος) θολωτός αγωγός, μήπως "χτυπήσει" πολύ χειρότερα;
-Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ΜΟΝΟ η καθίζηση του οδοστρώματος αλλά το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ είναι το μέγεθος της υπόγειας διάβρωσης από το θολωτό σε σχέση με τις οικοδομές και σε όλο το μήκος του!
Η λύση, εκτιμούμε, είναι μία: το άνοιγμα της "Τρανής Λαγκάδας"! Πέραν τούτων μακάρι να λυθεί το πρόβλημα με το έργο που θα γίνει!Η βαθμολογία του ομίλου των ομάδων της Χαλκιδικής

Τα αποτελέσματα των ομάδων της Χαλκιδικής στην Δ΄ Εθνική

Βαρβάτος ευρωβουλευτής! Μπράβο του!

Από ΤΡΩΚΤΙΚΟ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Συνέντευξη – ενημέρωση προς τα Μ.Μ.Ε της Χαλκιδικής έδωσε το Σάββατο το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Μουδανιών ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς Θόδωρος Παραστατίδης με θέμα τα «Οικονομικά Μέτρα» της Κυβέρνησης.
Στη συνέντευξη που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Χαλκιδικής παρόντες ηταν και οι ...>>>>>>

βουλευτές του Νομού Γιάννης Δριβελέγκας και Αργύρης Λαφαζάνης.
Τονίστηκε η αναγκαιότητα της λήψης σκληρών μέτρων προκειμένου να μην βουλιάξει οικονομικά η χώρα, αλλά και η επερχόμενη «εξισορρόπηση» που αναμένεται να έρθει με τη κατάθεση του Νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ...της σιωπής και της ανοχής!!! (3)


Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση και άνετη ανάγνωση!

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ...της σιωπής και της ανοχής!!! (2)

Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση και άνετη ανάγνωση.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ...της σιωπής και της ανοχής!!!

Δύο σελίδες αφιερώνει σήμερα το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής για το οικολογικό έγκλημα που διεπράχθη στην Κασσάνδρα... ένα έγκλημα που το ανέχθηκε η τοπική κοινωνία και οι ηγεσίες του νομού!


Να πληρώσουν!

Πάντα έτσι ήταν...

Προσωρινή παράταση της εξόρυξης κάτω από τη Στρατονίκη ή μια από Σουφλιά σε συσκευασία Μανιάτη

Έγγραφο με την υπογραφή του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μανιάτη παρατείνει επ’αόριστον την ισχύ των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του μεταλλείου των “Μαύρων Πετρών” κάτω από τη Στρατονίκη, οι οποίοι έληξαν στις 31.12.2009 χωρίς να έχουν τηρηθεί ποτέ!!!
Έγγραφο Δ8-Α/Φ7.79.13/3451/618/26.02.2010 του Υφυπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη: ...>>>>>>

26.2.2010

ΘΕΜΑ: Συνέχιση μεταλλευτικής δραστηριότητας στο μεταλλείο Μαύρων Πετρών περιοχής Στρατωνίου Χαλκιδικής.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού (1) και λαμβάνοντας υπόψη το αρχείο μας και τα κοινοποιηθέντα στην Υπηρεσία μας έγγραφα σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

1.Λαμβανομένης υπόψη της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας,όπως αυτή ερμηνεύεται και εφαρμόζεται, προκύπτει ότι για ένα υφιστάμενο και νομίμως λειτουργούν έργο ή δραστηριότητας, η μη ανανέωση της χρονικής διάρκειας ισχύος της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) είναι δυνατή, είτε όταν ο κύριος του έργου δεν υποβάλει έγκαιρα το σχετικό αίτημα, είτε όταν ενώ έχει υποβάλει αίτημα δεν προσκόμισε τυχόν αιτηθέντα από την αρμόδια αρχή συμπληρωματικά στοιχεία σε εύλογο χρόνο, είτε όταν η αρμόδια αρχή εκδώσει απόφαση μη έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.
2.Στην περίπτωση του μεταλλείου Μαύρων Πετρών των Μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων Στρατωνίου Ν. Χαλκιδικής της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ.” δεν συντρέχουν οι προαναφερθείσες περιπτώσεις και η διαδικασία αξιολόγησης του σχετικού φακέλου για ανανέωση ισχύος της ΑΕΠΟ που έχει καταθέσει η εταιρεία από 27.11.2009 στο ΥΠΕΚΑ/ΕΥΠΕ (ΑΠ. ΥΠΕΚΑ/ΕΥΠΕ 147551/27.11.2009) βρίσκεται σε εξέλιξη στη διοίκηση.
3.Επομένως, έως ότου αξιολογηθεί η ανανέωση της ΑΕΠΟ και εκδοθεί η τελική απόφαση της αδειοδοτούσας αρχής, εξακολουθούν προσωρινώς να ισχύουν με τους αυτούς περιβαλλοντικούς όρους, που προβλέπονται στην με αριθμό 143088/11.4.2005 ΚΥΑ των Υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού, και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τόσο η έγκριση τεχνικής μελέτης, όσο και οι λοιπές άδειες που ερείδονται σε αυτούς. Τα ανωτέρω συνάδουν απολύτως με την αρχή της χρηστής διοίκησης, δεδομένου ότι η καθυστέρηση έγκρισης της υποβληθείσας την 27.11.2009 αίτησης δεν μπορεί να αποδοθεί σε υπαιτιότητα της αιτούσας.
4.Η ΕΜΒΕ καλείται όπως συνεχίσει και εντατικοποιήσει τους σχετικούς ελέγχους της, για την προστασία των εργαζομένων και των περιοίκων.
5.Η ΕΥΠΕ στην οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται γα την επιτάχυνση των διαδικασιών, όσον αφορά τα θέματα αρμοδιότητάς της.
Ο Υφυπουργός

Γιάννης Μανιάτης
ΠΗΓΗ

"Ω, τι κόσμος μπαμπά!"