Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Επίθεση Σαμαρά !!!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση δηλώνοντας ότι : «στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μας έφεραν πάνω από όλα οι χειρισμοί του ΠΑΣΟΚ στο τελευταίο πεντάμηνο, αυτά που έκανε και κυρίως αυτά που δεν έκανε».
-Αντώνη άσε τις πίτσες και πιάσε κανένα μπιφτέκι !!!

...Θέμα επιλογών!

Τα κοράκια της Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. δήλωσαν ικανοποίηση για τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση!
Σίγουρα τώρα θα μας δώσουν δάνεια για να εξυπηρετηθούν οι τρέχουσες ανάγκες και παράλληλα να ...υποθηκευτεί το μέλλον της χώρας!
-Πόσα δάνεια θα μας έδιναν, ως χώρα, αν η κυβέρνηση για τους γνωστούς ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥΣ οικονομικούς λόγους ανακοίνωνε συγχρόνως, τα απολύτως λογικά: ΠΑΓΩΜΑ των εξοπλιστικών προγραμμάτων για μια τετραετία και την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και το Κόσοβο, που ούτως ή άλλως ΚΑΜΙΑ δουλειά δεν έχουν εκεί;
Μία τέτοια ενέργεια θα είχε τα εξής δύο αποτελέσματα:
1. Θα γινόταν ο Παπανδρέου αντιπαθής στους Γάλλους - Γερμανούς - Αμερικάνους, και
2. Θα "έπιανε", στην Ελλάδα, η δημοτικότητά του απίστευτα νούμερα!
-Κάποια πράγματα είναι θέμα επιλογών!

Μια καλή ιδέα για τον ...Πολύγυρο!

"Χωριό στη Γερμανία πουλάει τις λακκούβες στους δρόμους!
50 ΕΥΡΩ Η ΚΑΘΕ ΛΑΚΚΟΥΒΑ
Οι λακκούβες στους δρόμους είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί μάλλον όλες τις χώρες του κόσμου. Στη Γερμανία όμως και συγκεκριμένα στο χωριό Niederzimmern βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να το λύσουν. Πουλάνε τις λακκούβες! Όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει μια λακκούβα με 50 ευρώ και σαν αντάλλαγμα το χωριό θα φτιάξει τη λακκούβα και θα γράψει πάνω της ένα μήνυμα επιλογής του αγοραστή!" (ΤΡΩΚΤΙΚΟ)


Ένας Γερμανός είπε πριν από 70 χρόνια...

"Όταν πήραν τους κομμουνιστές δεν διαμαρτυρήθηκα, άλλωστε δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν πήραν τους Εβραίους δεν διαμαρτυρήθηκα, άλλωστε δεν ήμουν Εβραίος. Όταν πήραν τους συνδικαλιστές δεν διαμαρτυρήθηκα, άλλωστε δεν ήμουν συνδικαλιστής. Όταν ήρθαν να με πάρουν, δεν είχε μείνει κανείς να διαμαρτυρηθεί για μένα".
Η ρήση του Γερμανού πάστορα Μάρτιν Νιμόλερ που πέρασε ...>>>>>>

7 χρόνια στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης διατηρεί την επικαιρότητά της: Το τελευταίο διάστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν στοχοποιηθεί απ' όλη την κοινωνία ως προνομιούχοι που απεργούν εκ του ασφαλούς. Όταν έπεσε στο τραπέζι η κατάργηση του 14ου μισθού, μάλιστα, πολλοί θεώρησαν ότι η ρύθμιση αφορά τους “προνομιούχους” του. Τώρα που αποδεικνύεται ότι τα μέτρα αφορούν τους πάντες, ποιος θα βγει στους δρόμους; Εκτός αν έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι αν πέσει ο 14ος μισθός στο Δημόσιο, θα αντέξει στον ιδιωτικό τομέα.
ΑΥΓΗ

Η ...πολυκατοικία του DrSeeng

Και ποτέ μην ξαναβγούν...

Την προφυλάκιση των τριών υπευθύνων της Χρηματιστηριακής Εταιρίας «Ακρόπολις» διατάσσει με βούλευματά του το Συμβούλιο Εφετών, σχετικά με την υπόθεση των ομολόγων.
Το Συμβούλιο κλήθηκε να λύσει το θέμα της διαφωνίας, που προέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα, ως προς την προσωρινή κράτηση μετά τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων, Σοφοκλή και Θεόδωρου Πρινιωτάκη και Γιώργου Αποστολίδη. ...>>>>>>

Οι εφέτες του Συμβουλίου τάχθηκαν με την άποψη του εισαγγελέα Εφετών, Αντώνη Λιόγα που είχε τη γνώμη ότι οι τρεις κατηγορούμενοι πρέπει να προφυλακιστούν.

Ο εφέτης ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Λέκκας, εκτιμούσε ότι στους κατηγορουμένους πρέπει να επιβληθούν περιοριστικοί όροι και χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ στον καθένα και να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης και Γιώργος Αποστολίδης κατηγορούνται, στην υπόθεση της αγοροπωλησίας του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ από τέσσερα ταμεία το 2007, για απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εγκληματική οργάνωση και φοροδιαφυγή.

Μας τρομάζουν ακόμα και πριν τα νοιώσουμε στην τσέπη μας ...τα νέα μέτρα.


Τα νέα μέτρα...

Τα άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των εσόδων καλύπτουν 2,4 δις ευρώ του αναμενόμενου δημοσιονομικού οφέλους -που αναμένεται να ανέλθει σε 4,8 δις ευρώ ή 2% του ΑΕΠ- είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναγγέλλοντας τα επιπρόσθετα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση και κατέθεσε σε νομοσχέδιο με την μορφή του κατεπείγοντος σήμερα.
Τα άμεσα μέτρα για ενίσχυση των εσόδων περιλαμβάνουν: ...>>>>>>

-Αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από 4,5% σε 5%, από 9% σε 10% και από 19% σε 21%, ενώ δεν μεταβάλλεται η ...
έκπτωση που θα εξακολουθεί να ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου. Τα έσοδα αναμένονται σε 1,3 δις ευρώ ή 0,55% του ΑΕΠ.

-Περαιτέρω αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα και πιο συγκεκριμένα κατά 8 λεπτά στην βενζίνη και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης, ενώ δεν αυξάνεται το πετρέλαιο θέρμανσης.

-Επιβάρυνση στα τσιγάρα από το 63% στο 66% ενώ η επιβάρυνση στα φθηνά τσιγάρα θα είναι χαμηλότερη από ότι στα ακριβά.

-Επιβάρυνση στο αλκοόλ κατά 20%.

Τα έσοδα αναμένονται σε 1,1 δις ευρώ ή 0,45% του ΑΕΠ.

-Καταργείται η απαλλαγή στον ειδικό φόρο πετρελαίου που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ για την παραγωγή ενέργειας και η χώρα προσαρμόζεται στην κοινοτική υποχρέωση για εφαρμογή ΕΦΚ στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ από την υποχρέωση εξαιρείται η ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

-Εισάγονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε είδη πολυτελείας όπως αυτοκίνητα με εργοστασιακή τιμή άνω των 17.000 ευρώ (τιμή αγοράς 35.000 ευρώ), σκάφη αναψυχής, ελικόπτερα ιδιωτικής χρήσης, πολύτιμοι λίθοι, πολύτιμα μέταλλα και δέρματα.

Το υπόλοιπο 50% του δημοσιονομικού οφέλους του "έκτακτου πακέτου" για την διάσωση της οικονομίας καλύπτεται από τα άμεσα μέτρα περιστολής δαπανών που περιλαμβάνουν:

-Περικοπή κατά 30% των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδειών.

-Περικοπή κατά συνολικά 12% των πάσης φύσεως επιδομάτων και αποζημιώσεων των λειτουργών, υπαλλήλων με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, του δημοσίου, των ΟΤΑ και των υπολοίπων ΝΠΔΔ, συμπεριλαμβανομένων της Βουλής, ενώ το επίδομα για την ταχεία διεκπεραίωση υποθέσεων των δικαστικών λειτουργών περικόπτεται κατά 20%.

Εξαιρούνται τα οικογενειακά επιδόματα, τα κίνητρα απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών και τα επιδόματα που σχετίζονται με ειδικές συνθήκες εργασίας.

-Οριζόντια μείωση κατά 7% των αποδοχών, αποζημιώσεων και επιδομάτων πάσης φύσεως των ΝΠΙΔ που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ή είναι δημόσιες επιχειρήσεις στις οποίες το δημόσιο ασκεί άμεσα ή έμμεσα αποφασιστική επιρροή, καθώς και των αιρετών οργάνων α και β βαθμού, των διοικητών, υποδιοικητών, προέδρων, αντιπροέδρων και των μελών των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών και των προαναφερομένων ΝΠΙΔ.

-Η εισοδηματική πολιτική εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις και για τα έξοδα παράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας - ο οποίος ζήτησε να συμβάλλει στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας- καθώς και για εκείνα του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών, υφυπουργών αλλά και στις αμοιβές των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.

-Για τις συντάξεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν επηρεάζονται τα επιδόματα άδειας και εορτών, αλλά δεν χορηγείται αύξηση.

-Στα ταμεία ΟΑΠ-ΔΕΗ και ΤΑΠ-ΟΤΕ μειώνεται το ποσοστό χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 10%, ενώ οι διοικήσεις τους αναλαμβάνουν την υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν αναλόγως τις παροχές των δικαιούχων των ταμείων με έμφαση στην εφαρμογή ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

Η μείωση δαπανών από τα μέτρα που αφορούν εισοδήματα και συντάξεις ισοδυναμεί με 1,7 δις ευρώ ή 0,7% του ΑΕΠ.

-Περιορισμός κατά 5% (500 εκ ευρώ) του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 100 εκ ευρώ του μέρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον μειώνονται κατά 100 εκ. ευρώ οι πιστώσεις για τα νέα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας.

Η συνολική σχετική μείωση δαπανών ισοδυναμεί με 700 εκ. ευρώ ή 0,3% του ΑΕΠ.

Πέρα από τα άμεσα μέτρα στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται:

-Κατάργηση των αμειβόμενων επιτροπών του δημοσίου, οι οποίες υποχρεούνται να λειτουργούν εντός κανονικού ωραρίου.

-Περικοπή κατά 50% στις πάσης φύσεως αμοιβές, αποζημιώσεις και απολαβές των συλλογικών οργάνων διοίκησης των ΝΠΔΔ και των μελών των ΔΣ των ΝΠΙΔ που ελέγχονται από το δημόσιο.

-Μπαίνει πλαφόν πολύ χαμηλότερο από το ισχύον σήμερα στις αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές ή απολαβές των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

-Απαγόρευση ή χορήγηση "μπόνους" σε στελέχη του δημοσίου τομέα και των νομικών προσώπων που επιχορηγούνται ή ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από το δημόσιο.

-Μείωση κατά 30% των υπερωριακών αμοιβών και δαπανών μετακίνησης.

-Εισαγωγή ποσοτικών κανόνων στις προσλήψεις στο δημόσιο, όπως αναστολή προσλήψεων το 2010, εκτός από την Παιδεία, την Υγεία και τα Σώματα Ασφαλείας και εφαρμογή του κανόνα "μία πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις" από το 2011, ενώ εξασφαλίζονται τα δικαιώματα των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που έχουν ήδη διεξαχθεί.

-Ορισμός καταβολής εφάπαξ έκτακτης οικονομικής εισφοράς σε ύψος 1% από φυσικά πρόσωπα με ετήσια εισοδήματα του 2009 άνω των 100.000 ευρώ.

-Ένταξη των μέτρων για την μείωση των τιμών των φαρμάκων κατά 20%.

-Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών 65.000 νέων, κυρίως ανέργων, ώστε να βρουν εργασία.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι κάθε έσοδο που θα προκύψει από την επέκταση της άδειας λειτουργίας του ΟΠΑΠ αλλά και την χορήγηση αδειών για τυχερά παίγνια θα διατίθεται αποκλειστικά για δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης με τα έσοδα αυτά να υπολογίζονται για το 2010 σε 400 εκ. ευρώ.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα ληφθούν πρόσθετα φορολογικά μέτρα ήτοι:

-Περαιτέρω αύξηση της φορολογίας σε ακίνητα offshore εταιρειών σε 15%.

-Εισαγωγή πρόσθετου κλιμακίου 45% στην φορολόγηση εισοδημάτων φυσικών προσώπων άνω των 100.000 ευρώ.

-Προσωρινά και για την επόμενη τριετία, αύξηση του φόρου σε ακίνητα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας άνω των 5 εκ. ευρώ με συντελεστή 2% και

-Επαναφορά στο 2% του τέλους χρήσης ραδιοσυχνοτήτων από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, το οποίο, όπως είπε ο κ. Πεταλωτής "η ΝΔ είχε ουσιαστικά καταργήσει καθώς είχε μειωθεί στο 0,1%".
ΤΡΩΚΤΙΚΟ

ΑΔΕΔΥ: Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα νέα μέτρα

Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων.
Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες που ήταν δύναμη ...>>>>>>

ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.
Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους ήδη χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.
Τα άδικα και μονομερή μέτρα είναι πρωτοφανή και προφανή για κάθε πολίτη.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν όρθιοι με τους αγώνες τους.

Απαντάμε με 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου, προχωράμε αποφασιστικά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μετά τις 16 Μαρτίου. Η ελπίδα είναι στον αγώνα και την κοινωνική αλληλεγγύη που μπορεί να ανατρέψουν πολιτικές και να δημιουργήσουν προοπτικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 4/3/2010, στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Όλοι στον αγώνα

Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν

Υπολειτουργούν οι φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Δήμο Ανθεμούντα

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους κ.κ. Υπουργούς: -Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης -Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των κατοίκων της Γαλάτιστας και του Γαλαρινού, που υπάγονται στο Δήμο Ανθεμούντα της Χαλκιδικής, λειτουργούσαν μέχρι πρότινος, στην έδρα του Δήμου στη Γαλάτιστα, το υποκατάστημα του ΙΚΑ με δυο γιατρούς και δυο νοσηλευτές, καθώς και το περιφερειακό ιατρείο του ΕΣΥ με δύο γιατρούς. Σήμερα, τις ανάγκες των 3500 κατοίκων του Δήμου απέμειναν να εξυπηρετούν ...>>>>>>

ένας γιατρός του ΙΚΑ για δυο μέρες την εβδομάδα και σε καθημερινή βάση ένας γιατρός από το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, στο οποίο ανήκει διοικητικά το Περιφερειακό Ιατρείο του ΕΣΥ.
Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής είναι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, τους οποίους η υπολειτουργία του υποκαταστήματος αναγκάζει να καταφεύγουν στον μοναδικό γιατρό του ΕΣΥ. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας, δεν είναι δυνατό να ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του πληθυσμού, όπως πρόληψη, αγωγή υγείας, περίθαλψη και συνταγογράφηση.

Επειδή επανειλημμένα, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στον τομέα της υγείας.

Επειδή η εξυπηρέτηση των αναγκών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των πολιτών είναι κοινωνικό δικαίωμά και όχι παρεχόμενη πολυτέλεια,

ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες κάλυψης των θέσεων των ιατρών του υποκαταστήματος ΙΚΑ και του περιφερειακού ιατρείου του ΕΣΥ στο Δήμο Ανθεμούντα;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
Τάσος Κουράκης

Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ !...

Χαιρέτα μας τον πλάτανο!

Τον θέλουμε αυτόν τον ΠΟΛΕΜΟ! Ξεκινήστε τον επιτέλους!

Ο δασικός δρόμος μεταξύ σταυροδρομίου Α.Ελευθερίου προς Ξυλόγουρνα, Πολύγυρος, κατολισθήσεις και κλειστός δρόμος!