Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010

Οι στρουθοκάμηλοι του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου!

Η καταγγελία που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Φεβρουαρίου, από την ίδια την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για παράνομη και σκανδαλώδη σύνδεση κατοικίας -εκτός σχεδίου και συμφερόντων Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης- με το δίκτυο αποχέτευσης στην Ουρανούπολη, είναι μια περιληπτική αποτύπωση της κατάστασης που υπάρχει στον Δήμο μας, και ως προς τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των υποθέσεων και των συμφερόντων μας από τον Δήμαρχο και τους αμειβόμενους υποτακτικούς του, αλλά και ως προς τον τρόπο με τον οποίο ασκεί η αντιπολίτευση τον ρόλο και τα καθήκοντά της. ...>>>>>>

Για να γίνουμε πιο σαφείς, η καταγγελία της Προέδρου λέει ότι:
Εν κρυπτώ, χωρίς να υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (για συνδέσεις με την αποχέτευση στα εκτός σχεδίου) και ενώ υπάρχουν και προγενέστερες αιτήσεις και άλλων δημοτών (κοινών όμως δημοτών) που ζητούν να συνδεθούν στο δίκτυο αποχέτευσης του χωριού, και χωρίς καν’ να πληρώσει τέλος σύνδεσης, Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας συνδέθηκε στο δίκτυο αποχέτευσης.
Εκτός από τις εύλογες υποθέσεις που "εξαπολύθηκαν" από μερικούς στο Δημοτικό Συμβούλιο (αλλά μπορεί και ο καθένας να συμπεράνει) για τους κραυγαλέους λόγους αυτής της σκανδαλώδους εύνοιας και τα «τριάκοντα αργύρια» (βλέπε στήριξη στην πρόσφατη ψήφιση του Προϋπολογισμού), επιβεβαιώνονται, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, οι υποθέσεις και τα ερωτήματα για τον ρόλο πολλών Δημοτικών Συμβούλων (ανεξαρτήτως παράταξης) των οποίων η κυρίαρχη ιδεολογία είναι η γνωστή: «Η δουλειά μας να γίνεται» και δεν βαριέσαι για τα υπόλοιπα.
Ο τρόπος δε με τον οποίο αντέδρασαν και οι του Δημάρχου και οι της αντιπολίτευσης –τάχα μου- δείχνει ότι και πολλοί εκεί μέσα ήξεραν για την «εξυπηρέτηση» και ότι στις ίδιες «αξίες» και στα ίδια «ιδανικά» πιστεύουν.
Άκουσον – άκουσον: μίλησαν για αντισυναδελφική συμπεριφορά και για δεοντολογία, επειδή –λέει- ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος απουσίαζε. Σιγά ρε παιδιά, με τόση ευαισθησία θα σας πάρουν τα κλάματα. Για την ταμπακέρα βέβαια, κουβέντα.
Θα προτείναμε στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να δηλώσει ότι είναι διατεθειμένη να υποβάλει την παραίτησή της, εάν αποδεχθεί ότι είπε ψέματα. Κι’ αυτό για δύο λόγους: ο ένας είναι να σταματήσει η υποκρισία τους, και ο δεύτερος και σημαντικότερος ότι κάποιοι –σ’ αυτόν τον Δήμο- και ντρέπονται και αναλαμβάνουν την ευθύνη. Ας απαντήσουν λοιπόν στα ερωτήματα:

1) Συνδέθηκε ή δεν συνδέθηκε η εν λόγω –εκτός σχεδίου- κατοικία;
2) Πλήρωσε τέλος σύνδεσης και πόσο (αν πλήρωσε);
3) Υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που επιτρέπει την σύνδεση -στα εκτός σχεδίου- και ποιά;
4) Ποιες άλλες κατοικίες -εκτός σχεδίου- έχουν συνδεθεί στην αποχέτευση;
5) Υπάρχουν αιτήσεις άλλων
δημοτών για σύνδεση σε εκτός σχεδίου κατοικίες; Γιατί δεν ικανοποιήθηκαν;

Εάν σε όλα αυτά τα ερωτήματα υπάρχουν πειστικές απαντήσεις, τότε και η Πρόεδρος πρέπει να παραιτηθεί από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εμείς –με την σειρά μας- δηλώνουμε ότι θα κλείσουμε το Blog.
Διαφορετικά, σημαίνει ότι κάποιοι τον Δήμο «τον έχουν δεί, τσιφλίκι τους», κάνουν ότι γουστάρουν και όπως τους συμφέρει (κοινώς πλιάτσικο) και καλούμε τους Δημότες να μην πληρώνουν με την σειρά τους ούτε νερό, ούτε αποχέτευση. Αυτοί που θέλουν να κάνουν τέτοια πολιτική, να την κάνουν με τα δικά τους χρήματα, όχι με τα λεφτά των δημοτών.

Υστερόγραφο 1:
Να ξεκαθαρίσουμε ότι: Πιστεύουμε πως ο Δήμος πρέπει να συνδέσει όλα τα εκτός σχεδίου κτίσματα, εάν τα οικονομικά του το επιτρέπουν και εάν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει τον τρόπο, τους κανόνες και τις προϋποθέσεις σύνδεσης. Η διαφωνία μας είναι στο ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, δυο κατηγορίες δημότες και δεν πρέπει ο δήμαρχος να «πουλάει» εκδουλεύσεις και να συναλλάσσεται με τον γνωστό τρόπο (τι σας λέω τώρα!!!!).

Υστερόγραφο 2:
Είναι αλήθεια ότι εδώ και καιρό, στο Δημοτικό Συμβούλιο -εκτός από τους αμειβόμενους που ψηφίζουν: «ότι πεις εσύ Δήμαρχε»- δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος είναι της συμπολίτευσης και ποιος της αντιπολίτευσης. Και δεν μιλάμε βέβαια για τα θέματα ρουτίνας (μια λάμπα εδώ, μια τρύπα εκεί) που ψηφίζονται ομόφωνα. Μιλάμε για τα μεγάλα ζητήματα. Στον Προϋπολογισμό και στο Βατοπέδι, για παράδειγμα, υπήρχε υπόγεια και επίγεια επικοινωνία Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης με τον Δήμαρχο και διαβεβαίωση ότι θα είχε την στήριξή τους, εάν υπήρχε πρόβλημα με την συμπολίτευση.
Και βέβαια επειδή η κοινωνία μας είναι μικρή, όλοι γνωριζόμαστε και όλα είναι γνωστά ή όλα έρχονται γρήγορα στο φως και πολλές φορές μυρίζουν –καλή ώρα η αποχέτευση- είναι εύκολο να εξηγήσεις την συμπεριφορά και να δεις τα κίνητρα της συμμετοχής πολλών, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σιγά να μην νοιάζονται για τις κοινές υποθέσεις και για την προκοπή του τόπου. Για το συμφέρον τους είναι εκεί, αυτό διαπραγματεύονται και αυτό εξυπηρετούν. Άλλος εξυπηρετεί το κατάστημά του και τις παρανομίες του, άλλος τους εργολάβους πελάτες του, άλλος τις προμήθειές του κι άλλος περιμένει καμιά θεσούλα για κάποιον δικό του. Να μην νομίζουν όμως ότι δεν φαίνονται και ότι εμείς οι υπόλοιποι ιθαγενείς δεν τους βλέπουμε.
ΠΗΓΗ

Επικίνδυνα σπορ!

Μην πειράζεις την ουρά του αλόγου!

Ρόμα - ΝΙΝΗΣ 2-3 !!!

Μεσοπέλαγα !!!

Είναι ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ομάδα! 2-3 την Ρόμα στη Ρώμη!

Η φωτογραφία του Μπάμπη

Το Μπάμπη μπορείτε να βρείτε κι εδώ:
http://tariqante.blogspot.com/
http://tariqante.deviantart.com/
http://www.dpgr.gr/usergalleries/index.php?cat=19811
http://chimeres.gr/

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν επανειλημμένα απορρίψει τις προτάσεις διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων που το ΚΚΕ εδώ και χρόνια συνεχώς καταθέτει στη βουλή. Ούτε ήθελαν, ούτε θέλουν να τις διεκδικήσουν προς όφελος του ελληνικού λαού. Τώρα ο όψιμος πατριωτισμός που εκφράζουν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τη μια στόχο έχουν να κοροϊδέψουν το λαό και από την άλλη δείχνει την πρόθεση και αυτής της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το τεράστιο χρέος των γερμανικών κυβερνήσεων προς τον ελληνικό λαό με βάση τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Το χρησιμοποιούν ως χαρτί διαπραγμάτευσης στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου εντός και εκτός της ΕΕ.
25/2/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στο Δήμο Καλλικράτειας το κύπελλο της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής

Στον τελικό κυπέλλου Χαλκιδικής πέρασε η Καλλικράτεια, κερδίζοντας εύκολα με 5-0 τον Τορωναίο Συκιάς.
Χαρακτηριστικό ήταν πως οι νικητές πέτυχαν τα γκολ τους με πέντε διαφορετικούς παίκτες. Το ημίχρονο έληξε 1-0, χάρη σε τέρμα που σημείωσε στο 5΄ ο Ιγνάτης Χατζής, ακολούθησαν τα γκολ από τους Κασπελασβίλι (60΄), Τσίγκα (73΄), Τσαμασλίδη (82΄), Μαλιούφα (90΄). Πλέον το συγκρότημα του Γιώργου Καραϊσκου θα αναμετρηθεί στον τελικό με τον Αστέρα Ν. Συλλάτων, που μάλιστα είναι ομάδα του ίδιου δήμου.

Η Χαλκιδική του Καλλικράτη...


Για 2 ως 4 δήμους στη Χαλκιδική μιλάνε τα τελευταία σενάρια του Καλλικράτη!
Προς αυτήν την κατεύθυνση οδηγούνται τα πράγματα μετά από συσκέψεις της ηγεσίας του Υπουργείου με βουλευτές του νομού.
Αύριο θα είμαστε σε θέση να σας πούμε και τα όρια των δήμων με βάση τα τρία σενάρια!

Γιατί ΠΑΝΤΑ είμαστε πίσω από τα γεγονότα ως κοινωνία;

"ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ
Με πρωτοβουλία του Αντινομάρχη Παιδείας κ. Διονύση Αριστοτελίδη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα τη χρήση και οδήγηση οχημάτων από ανήλικους μαθητές.
Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2009 ώρα 10:00 στο γραφείο του Αντινομάρχη θα συμμετέχουν ο Δ/ντης Δ/θμιας Εκπαίδευσης, ο Δ/κτης Τροχαίας, Εκπρόσωπος της Ε.Λ.Μ.Ε. και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ."
(ανακοίνωση Νομαρχίας)

Βουλιάζει ο Πολύγυρος;


Επί της Ασκληπιού "έκατσε" ο δρόμος!
Βγήκε η υποχρέωσή μας με λίγο τσιμεντάρισμα;
-Μήπως στο σημείο εκείνο περνάει το ρέμα που έχει μπαζωθεί;
-ΝΑΙ από εκεί περνάει!!!

Η Παπαρήγα για την απεργία είπε:

Σήμερα είναι πολύ επίκαιρος ο Βάρναλης. Σαν αλλάξουμε όλοι μονομιάς, θα ΄ρθει ανάποδα ο ντουνιάς. Κυριολεκτικά οι εργαζόμενοι πρέπει να απαλλαγούν από κάθε πνεύμα φοβίας και μοιρολατρίας. Αυτοί πρέπει να εκφοβίσουν τον αντίπαλο και πάνω απ’ όλα να μην πέσουν στη λούμπα να διαλέξουν με ποιόν θα πάνε: Ή με την ΕΕ ή με τις ΗΠΑ, που προς τα εκεί πάει ο κ. Παπανδρέου.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και ειδικά τα μεγαλειώδη και μαχητικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα ξεγύμνωσαν την κυβέρνηση, κυριολεκτικά σκόρπισαν την εκφοβιστική προπαγάνδα όλων των μηχανισμών του συστήματος που επιχειρούσαν να πείσουν ότι ο λαός συναινεί στην σφαγή των δικαιωμάτων του.
Απέδειξαν ότι τα μέτρα ...>>>>>>

της συναντούν την λαϊκή κατακραυγή και ότι είναι μεγάλο και συνεχώς διευρύνεται το τμήμα εκείνο των εργαζομένων και του λαού που είναι αποφασισμένο να απαντήσει στον πόλεμο που δέχεται.

Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας που στηρίζουν την αντιλαϊκή της επίθεσης είναι έκθετη όσο ποτέ. Τώρα αποκαλύπτεται ακόμα πιο καθαρά ότι νόμος για την κυβέρνηση είναι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Η εμμονή της στην υλοποίηση των άγριων μέτρων που έχει συναποφασίσει με την ΕΕ υπηρετεί την ελληνική πλουτοκρατία στην προώθηση της ανταγωνιστικότητάς για τη διασφάλιση κερδών και του ισχυρού ρόλου της. Η αντιλαϊκή συμμαχία θα κάνει πίσω μόνο αν υποχρεωθεί από τη λαϊκή δύναμη.

Ο δρόμος της κλιμάκωσης της εργατικής και λαϊκής πάλης είναι μονόδρομος. Οι επιτυχημένες απεργίες του ΠΑΜΕ απέδειξαν ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες και αναξιοποίητες εφεδρείες για να δημιουργηθεί μια λαϊκή πανστρατιά αντεπίθεσης.

Σήμερα υπάρχουν όλα τα περιθώρια η λαϊκή πάλη να περάσει σε μια νέα φάση όπου το βασικό της ποιοτικό χαρακτηριστικό θα είναι η ταξική συνειδητοποίηση και η πολιτική ριζοσπαστικοποίηση. Η λαϊκή αντιμονοπωλιακή πάλη και συμμαχία μπορεί να γίνει ασύγκριτα πιο ισχυρή αν τα φτωχά λαϊκά στρώματα απαλλαγούν από τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται τον καπιταλισμό, αν συνειδητοποιούν ότι έχουν άλλο δρόμο από αυτόν της πλουτοκρατίας. Ότι έχουν συμφέρον και τη δύναμη να τον βαδίσουν.

Ο λαός δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη.

25/2/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες της χώρας μας που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση των συνδικάτων σε όλη τη χώρα.
Με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε. και στις δυνάμεις του κεφαλαίου, ότι δεν θα δεχθούν την κατάργηση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Ταυτόχρονα, όμως, έδωσαν ...>>>>>>

και μήνυμα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις εργατικές κινητοποιήσεις μέχρι να ανατραπεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας και τα αντεργατικά μέτρα που το συνοδεύουν και στους εργαζόμενους της Ευρώπης το μήνυμα της ανάγκης πανευρωπαϊκού συντονισμού των αγώνων με στόχο την ακύρωση του συμφώνου σταθερότητας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη στάση της ΕΛΑΣ που απρόκλητα χτύπησε βάναυσα την πορεία των απεργών στην Αθήνα και καταλογίζει όλη την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό το γεγονός στον Υπουργό «Προστασίας» του Πολίτη και στην κυβέρνηση.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα στην απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Πεδίον του Άρεως
Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είναι ένα ισχυρό μήνυμα. Ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, ένα ισχυρό μήνυμα προς τις Βρυξέλλες, ένα ισχυρό μήνυμα προς τους κερδοσκόπους των αγορών.
Αυτά τα μέτρα δεν θα περάσουν. Δεν είναι δυνατόν την στιγμή που δεν ζητάνε ούτε ένα ευρώ από τις τράπεζες, από τις μεγάλες ανώνυμες επιχειρήσεις που κερδίζουν δισεκατομμύρια, να φορτώνουν με φόρους και με περικοπές μισθών τους εργαζόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Το μήνυμα αυτής της απεργιακής κινητοποίησης θα πάει πολύ μακριά. Και στο ντόμινο της κερδοσκοπίας θα απαντήσουμε με ντόμινο κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, την Ισπανία,, σε όλη την Ευρώπη.

To Γραφείο Τύπου

Συμπεράσματα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση για τα συμπεράσματα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις και για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης την Παρασκευή 26 Φλεβάρη στις 7μ.μ. στη Μαραθούσα, με ομιλητές τον Άγγελο Τζέκη βουλευτή του Κόμματος και το Βασίλη Τασούλα, γραμματέα της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ.
Το Γραφείο Τύπου