Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Αποτελέσματα Ε.ΚΑ.Σ.Χαλκιδικής

Σε εξ αναβολής αγώνα για την 13η αγωνιστική της Α' Ανδρών:
Τρίγλια 75 Αρναία 54
Διαιτητές: Μάνιος , Πιπερόπουλος
Δεκάλεπτα: 16-13, 33-34, 62-41, 75-54
Τρίγλια (Τσομπανάκης)
Ζούπης , Κουνάδος , Παντζάκης 16(1), Δαμαρλής 15(3), Ναλμπάντης 8, Παπαδόπουλος 2, Σερεμέτης 7(1), Γεώργογλου Ε. 2, Τσήλιος , Καρράς 7(1), Καρπούζης 14, Γεώργογλου Γ. 4
Αρναία (Μοσχόπουλος) ...>>>>>>

Αρβανίτης 1, Γκαγκάνης , Τζιτζιρίκας , Κουσίδης , Αργυρός , Χαριστός , Μπάτζιος 15(2), Κούνδουρος 4(1), Κυπαρισσάς 10, Πράντσις 6, Αργυρίου , Παπαγεωργίου Δ. 18

Η Βαθμολογία (Σε 14 αγώνες)

1) Πολύγυρος 27 -1037-749
2) Ιερισσός 26- 972-706
3) Τρίγλια 24 -894-698
4) Μουδανιά 24- 929-771
5) Ουρανούπολη 24 -852-884
6) Ορμύλια 22 -865-823
7) Μαρμαράς 19 -670-805
8) Κασσάνδρα 19 -787-892
9) Αρναία 19- 895-884
10) Παλαιοχώρι 17- 608-881
11) Νικήτη 16- 748-899
12) Μεταμόρφωση 14- 601-866
Η Μεταμόρφωση έχει 1 μηδενισμό

Οι σκορερ:
1) Κουγιώνης (Πολύγυρος) 323(5)
2) Παπασαραφιανός (Πολύγυρος) 276(37)
3) Ευθυμόπουλος (Ουρανούπολη) 230(5)
4) Μιχαηλίδης (Κασσάνδρα) 214(26)
5) Μπαμπάργιος (Ορμύλια) 210(12)
6) Κυπαρισσάς (Αρναία) 206(30)
7) Δαμαρλής (Τρίγλια) 199(32)
8) Παπαγεωργίου Δ. (Αρναία) 195(1)
9) Κεσκεσιάδης (Ιερισσός) 195(18)
10)Ιορδανίδης (Μουδανιά) 191(3)
Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης

"2007-2009 ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ" - Σελίς 8


Δεν θα σχολιάσουμε τη σελίδα 8 του εντύπου "2007-2009 ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ", το αφήνουμε για τις ... μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Διαβάζουμε στο αγαπητό μας μας blog ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ:
"Ένα δελτίο τύπου με έφερε σε κατάσταση αδυναμίας, να ελέγξω την σκέψη μου και να προσαρμοστώ στο κλίμα των ημερών.
Διαβάζοντας το δελτίο τύπου στην ανάρτηση του φίλου μου Kostaslogh
απ΄όπου και οι φωτό ( φίλε σε έκλεψα κανονικά) μου βγήκε η ανατριχίλα.
Δεν μπορεί, κάποιο λάθος θα κάνουν εκεί κάτω οι εντεταλμένοι να μας κυβερνήσουν.
Δεν με αφορά άμεσα η υπόθεση.
Μα νοιώθω τεράστια την αδικία που προκύπτει μπροστά στα μάτια μου με την ανάγνωση και μόνο της απόφασης.
Πώς είναι δυνατόν, να πείσουν τον λαό να ...>>>>>>

υποστεί τις συνέπειες των λαθών των προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν εξαιρούν από τις περικοπές τους υψηλότερα αμειβόμενους του συστήματος.
Όλοι μας εργαζόμαστε και από την υπεραξία της εργασίας μας, ο καθένας μας συμβάλλει στην συγκρότηση μιας εύρυθμης και ευνομούμενης πολιτείας.
Μα, όσοι ανέλαβαν να μας κυβερνούν και να διαχειρίζονται τις τύχες μας, βλογάνε μόνο τα γένια τους.
Φτάνει πια!
Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν και να μή θεωρούν πως θα ξεφεύγουν πάντα από την πίσω πόρτα της πολιτικής.(βλέπε Καραμανλής, τον είδε κανείς μετά την αποχώρηση από την πρωθυπουργία να παρεμβαίνει στα κοινά; θα μου πεις εδώ δεν παρενέβαινε όταν κυβερνούσε, θα παρέμβει τώρα;)
Αν θέλουν να πετύχουν στους στόχους τους, να συμαζέψουν τα της οικονομίας, μόνο αν δώσουν το καλό παράδειγμα, και βάλουν το χέρι, πρώτα στην δική τους τσέπη, θα μπορέσουν να το βάλουν και στων υπολοίπων πολιτών

Επειδή έχω την αίσθηση πως όλη μου την ζωή την περνώ καρναβαλιζόμενος, αυτήν την περίοδο λέω να μή το κάνω.
Θα παραμείνω στην πίσω όψη του φεγγαριού.
Παρέα με όσους βλέπουν την ομορφιά της ζωής σε πράματα απλά και πολύ πιό πολύτιμα από τα λεφτά τους.

Καλή διασκέδαση στους υπόλοιπους.

Κύπελλο Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής

Έγινε η κλήρωση του κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής για τα ημιτελικά του θεσμού.
Από την κληρωτίδα βγήκαν τα ζευγάρια:
1. ΑΣΤΗΡ Ν. ΣΥΛΛΑΤΩΝ - ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010 Ώρα 14:30)
2. Π.Ο.Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ (Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 Ώρα 14:30)

"Αντίσταση και ανυπακοή"

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Τζέκης Άγγελος, δήλωνε χθές στα τηλεοπτικά Μ.Μ.Ε. ότι: "Με ψεύτικες υποσχέσεις κυβερνητικοί Βουλευτές θέλουν να παραπλανήσουν και να σπιλώσουν τους αγώνες των αγροτών ". Συγχρόνως καλούσε τους αγρότες σε "αντίσταση και ανυπακοή" και σε ενδυνάμωση του αγώνα.
Επειδή όμως, όπως λέει ο λαός μας, "ο θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη" διαβάστε τι λέει το δελτίο της Αγροτικής Τράπεζας
Ο Αναγνώστης
Διευκολύνσεις για τους αγρότες, ανακοίνωσε η ΑΤΕbank ...>>>>>>

Η Αγροτική τράπεζα ανακοίνωσε ότι «θα εξετάσει με ευρύτητα και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που της παρέχεται μέσα από τα υφιστάμενα πλαίσια, τις διαδικασίες και τους κανόνες του ανταγωνισμού είτε για χορήγηση δανείων ή την αύξηση των ορίων χρηματοδότησης, είτε για την παροχή διευκολύνσεων αποπληρωμής των οφειλών των αγροτών και των συνεταιριστικών οργανώσεων και των επιχειρήσεών τους».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρονται ειδικότερα τα εξής:
«Η ΑΤΕbank συνδέεται με παραδοσιακούς δεσμούς αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους αγρότες που αποτελούν την πιο ευπαθή κοινωνική ομάδα, καθώς και με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και τις Επιχειρήσεις τους. Οι άρρηκτες αυτές συναλλακτικές σχέσεις συνέβαλαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση πολύμορφων προβλημάτων, που οδήγησε στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των παραγωγών και του εισοδήματός τους αλλά και στην πρόοδο της αγροτικής και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Είναι ευνόητο ότι η τρέχουσα δυσχερής οικονομική συγκυρία και ο αγώνας επιβίωσης των παραδοσιακών αυτών φορέων της αγροτικής οικονομίας, επιβάλλει νέες δράσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν τους αγρότες, τις συνεταιριστικές οργανώσεις και επιχειρήσεις τους, θα συμβάλλουν στην έξοδο από την κρίση και στην μελλοντική βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και της χώρας γενικότερα.

Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος με ευθύνη και κατανόηση για την ευπαθή αυτή κατηγορία πελατών της, ανακοινώνει ότι θα εξετάσει με ευρύτητα και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που της παρέχεται μέσα από τα υφιστάμενα πλαίσια, τις διαδικασίες και τους κανόνες του ανταγωνισμού είτε για χορήγηση δανείων ή την αύξηση των ορίων χρηματοδότησης, είτε για την παροχή διευκολύνσεων αποπληρωμής των οφειλών των αγροτών και των συνεταιριστικών οργανώσεων και των επιχειρήσεών τους.

Επίσης, η ΑΤΕbank, με επίγνωση του ρόλου της στη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και στην αντιμετώπιση συσσωρευμένων προβλημάτων ρευστότητας ως απόρροιας της γνωστής οικονομικής κρίσης στην αγορά, θα εξετάζει με ευρύτητα και με τραπεζικά κριτήρια και στο πλαίσιο των υφιστάμενων διαδικασιών και εποπτικών αρχών αιτήματα πελατών της μικρομεσαίων επιχειρήσεων είτε για νέα δανειοδότηση ή ανανέωση υφιστάμενων ορίων είτε για αναδιαρθρώσεις ή διευκολύνσεις αποπληρωμής δανείων ή πιστώσεων».

Ναυάγιο ... η συνάντηση περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας και Ζωγράφου

Χωρίς αποτέλεσμα η σημερινή συνάντηση του Νομάρχη Χαλκιδικής με την περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας και θέμα την παρακαμπτήριο οδό στην Κασσάνδρα!
Η Περιφερειάρχης απαίτησε το έργο να το αναλάβει η Περιφέρεια Κ.Μ. με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου, ο Ζωγράφος δήλωσε ότι "δεν εγκαταλείπει το έργο του" και θα το κάνει με χρήματα του Κ.Α.Π.!
Αποτέλεσμα: Η Χαλκιδική θα πληρώσει το "στύλωμα"!!!

Μια διαφήμιση που προκάλεσε αντιδράσεις

Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Θέλουν το λαό φοβισμένο και υποταγμένο, γιατί γνωρίζουν πως μόνο έτσι μπορούν να τον μακελέψουν. Το ΚΚΕ, που πριν τις εκλογές προειδοποίησε το λαό για την αντιλαϊκή θύελλα που ήρθε, τώρα με την ίδια σιγουριά βεβαιώνει το λαό ότι έχει δύναμη και μπορεί να αποκρούσει την επίθεση, αν απορρίψει τα ιδεολογήματα και τις απειλές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και ξεσηκωθεί για να διεκδικήσει οργανωμένα και αποφασιστικά τα δικαιώματά του.
ΑΘΗΝΑ 3/2/2010
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Ξεπερνάνε κάθε όριο εμπαιγμού τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ, που στήριξαν και στηρίζουν την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, να απειλούν τώρα το λαό για να υποταχθεί στην αντιλαϊκή θύελλα, προκειμένου να διασωθεί η εθνική κυριαρχία! Ο πατριωτισμός των αστικών κομμάτων ήταν και είναι τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Ο πατριωτισμός της εργατικής τάξης και του λαού συνδέεται μόνο με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του δίκιου τους.
ΑΘΗΝΑ 3/2/2010
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Περιβαλλοντικές συνέπειες της χρήσης κυανίου στη μεταλλευτική στα εργοτάξια εφαρμογής του (Στρατώνι) και ο αδειοδοτικός μηχανισμός της χώρας

Του Γιώργου Κ. Τριανταφυλλίδη, Λέκτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Το κυάνιο, σε εμπορική μορφή ως κυανιούχο νάτριο, εφαρμόζεται στη μεταλλευτική τεχνολογία σε δύο περιπτώσεις οι οποίες από περιβαλλοντική άποψη ενδιαφέρουν την Ελλάδα: Στον εμπλουτισμό των μεταλλευμάτων και στην υδρο-μεταλλουργία του χρυσού.
Και οι δύο εφαρμογές εκμεταλλεύονται μία καίρια ιδιότητα της ουσίας αυτής όταν βρίσκεται σε υδατικά διαλύματα (το κυανιούχο νάτριο διαλύεται πολύ εύκολα στο νερό): Προσροφάται στην επιφάνεια των κόκκων των πετρωμάτων. Δηλαδή όταν αναμιχθεί ένα ...>>>>>>

λειοτριβημένο πέτρωμα σε υδατικό διάλυμα κυανιούχου νατρίου οι κόκκοι του γίνονται γρήγορα φορείς προσροφημένων κυανιόντων, για να το καταλάβετε όλοι «τσαμπιά σταφύλια και οι ρόγες είναι τα κυάνια». Η ενέργεια προσρόφησης ΔΕΝ είναι σταθερή οπότε η εκρόφησή τους είναι θέμα χρόνου ΜΗ προσδιορίσιμου.

Μήπως ακούσατε τίποτε για την ιδιότητα αυτή στις μελέτες των εταιριών ή, ακόμη χειρότερα, από τους υπευθύνους του αδειοδοτικού μηχανισμού της χώρας; Όπως θα αντιληφθείτε εύκολα οι ευθύνες τους για τις περιβαλλοντικές συνέπειες στην αδειοδότηση εφαρμογών του κυανίου είναι βαρύτατες και να μη κρύβονται πίσω από τις οδηγίες του Verheugen.

Από κεί και πέρα το θέμα είναι καθαρά κινητικό, δηλαδή θα προλάβει το προσροφημένο κυάνιο να διαλύσει τα μέταλλα από τους κόκκους (μεταλλουργία του χρυσού) και σε ποια έκταση και μέσα σε πόσο χρόνο;

Ας επανέλθουμε όμως στην πρώτη εφαρμογή του κυανίου, στον εμπλουτισμό των μεταλλευμάτων, διεργασία η οποία εφαρμόζεται εδώ και περισσότερο από 10 χρόνια στο Στρατώνι (σήμερα Μαύρες Πέτρες κάτω από τη Στρατονίκη).

Γίνεται εξόρυξη του πετρώματος (γαληνίτης, σφαλερίτης, σιδηρο/αρσενοπυρίτης και στείρα), λειοτρίβησή του και εμπλουτισμός για να ξεχωρίσει ο γαληνίτης και ο σφαλερίτης τα οποία είναι τα συμπυκνώματα προς πώληση.

Στα μπάνια του εμπλουτισμού, για να ξεχωρίσουν τα προϊόντα που αναφέρθηκαν, γίνεται προσθήκη ξανθογονικών αλάτων (ξανθάτες) και κυανιούχου νατρίου. Και τα δύο είναι βαριά περιβαλλοντικά δηλητήρια.

Οι ξανθάτες προτιμητέα προσροφώνται στους κόκκους γαληνίτη και σφαλερίτη, τους καθιστούν υδρόφοβους και με εμφύσηση αέρα οι κόκκοι αυτοί κολλημένοι στην επιφάνεια των φυσαλίδων αέρα επιπλέουν στην επιφάνεια του μπάνιου και απομακρύνονται προς πώληση. Μαζί τους, θεωρητικά τουλάχιστον, και οι ξανθάτες.

Το κυανιούχο νάτριο είναι καταβυθιστικό αντιδραστήριο, δηλαδή προτιμητέα προσροφάται στους κόκκους του σιδηρο-αρσενοπυρίτη, τους καθιστά υδρόφιλους και κατά τη διάρκεια της διεργασίας (δηλαδή μέχρι να απομακρυνθούν ο γαληνίτης και ο σφαλερίτης από την επιφάνεια του μπάνιου) τους κρατά στο εσωτερικό του μπάνιου. Μαζί με τα όποια στείρα υπάρχουν αποτελούν το απόβλητο της διεργασίας.

Είτε ως αδρομερή είτε ως χονδρομερή στείρα καταλήγουν είτε στο «Καρακόλι» είτε στη λιθογόμωση των στοών (στο απώτερο παρελθόν τα έριχναν στη θάλασσα στον κόλπο του Στρατωνίου). Από τη στιγμή αυτή αρχίζει η περιβαλλοντική δράση του κυανίου.

Όπως αναφέρθηκε παραμένει προσροφημένο στις επιφάνειες των κόκκων. Μετά από κάποιο χρόνο (πλήρως απροσδιόριστο και ισχυρά εξαρτώμενο από το περιβάλλον όπου βρίσκονται οι κόκκοι) θα προκαλέσει εκχύλιση (δηλαδή έκλυση μετάλλων στα νερά) μετάλλων και ιδιαίτερα του αρσενικού αλλά και του καδμίου.

Τονίζεται εμφατικά ότι εκχύλιση αρσενικού από πετρώματα δεν συμβαίνει στο νερό της βροχής, εάν θέλετε συμβαίνει αλλά σε ελάχιστες ποσότητες περιβαλλοντικά αποδεκτές. Ιχνη κυανίου όμως στο νερό το διαλύουν ανεξέλεγκτα.

Η απόρριψη επομένως του αρσενοπυρίτη στο «Καρακόλι» και στη λιθογόμωση ισοδυναμεί πρακτικά με ελεύθερη διάθεση του κυανίου στο περιβάλλον.

Υποκριτικά γίνεται προσθήκη τσιμέντου στο υλικό λιθογόμωσης για να «αδρανοποιήσει» το κυάνιο!!!!! Δηλαδή το τσιμέντο (10% κατά βάρος) θα κρατάει συνεκτικά τους κόκκους του αρσενοπυρίτη οπότε δεν θα γίνεται ανεξέλεγκτη έκλυση δηλητηρίων μέσα στις στοές!!!!!!!

Πρόκειται για τριτοκοσμική επιβολή του οικονομικού συμφέροντος στον αδειοδοτικό μηχανισμό (δόθηκαν βλέπετε εγκρίσεις γι’ αυτό το περιβαλλοντικό μασκαραλίκι). Τα υπόγεια νερά στο Στρατώνι είναι νερά όξινης απορροής (δηλαδή περιέχουν θειικό οξύ), έχουν pH ίσως και κάτω από την τιμή 3.

Μπορούν να μας πληροφορήσουν οι αδειοδοτήσαντες τη λιθογόμωση που στον κόσμο ολάκερο υπάρχουν αποθήκες θειικού οξέως με pH 3 και κάτω, εκτεθειμένες στο νερό της βροχής και κατασκευασμένες από τσιμέντο (και μάλιστα με περιεκτικότητα 30% κατά βάρος); Αυτό το υδατικό περιβάλλον δεν το καταστρέφει το τσιμέντο;

Tα τελευταία δέκα χρόνια λοιπόν με 250 εργάσιμες ημέρες το χρόνο έχει γίνει χρήση 250 τόνων κυανιούχου νατρίου (στα μπάνια προστίθενται 100 κιλά κυανιούχου νατρίου την ημέρα για επεξεργασία 1000 τόνων μεταλλεύματος, δηλαδή 25 τόνοι το χρόνο) οι οποίοι πρακτικά έχουν καταλήξει στη λιθογόμωση ή στο «Καρακόλι».

Με βάση τα ατομικά βάρη η ποσότητα αυτή πρακτικά ισοδυναμεί για υδατικά διαλύματα με 125 τόνους καθαρού υδροκυανίου εν δυνάμει διαθέσιμων να εκχυλίσουν αρσενικό και κάδμιο στους υπόγειους υδροφορείς. Πρόκειται για μία οικολογική βόμβα στη βόρεια Χαλκιδική και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Πριν 5 χρόνια σε Ομάδα Εργασίας του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας αναδείξαμε την τοξικότητα της διεργασίας και ζητήσαμε η απόθεση του αρσενοσιδηροπυρίτη να γίνεται σε ανεξάρτητο ελεγχόμενο χώρο ενώ η λιθογόμωση να γίνεται με καθαρό αδρανές υλικό από ανεξάρτητη εξόρυξη. Αλλά βλέπετε τα οικονομικά συμφέροντα (η πρότασή μας είχε κάποιο κόστος αλλά θα γλύτωναν τουλάχιστον οι υπόγειοι υδροφορείς από 60 τόνους υδροκυανίου) άλλα βούλονται!!!

Οπότε το αρσενικό άρχισε να βγάζει μύτη πρόσφατα στα υπόγεια νερά της Χαλκιδικής. Σε γεώτρηση υδροληψίας στη Μεγάλη Παναγιά ξεπέρασε τα όρια και ο Δήμος αναγκάστηκε να τη σφραγίσει. Ακούω ότι και στην Καλλικράτεια και στα Ελαιοχώρια εμφανίσθηκε αρσενικό στα υπόγεια νερά.

Τι έκαναν οι αρμόδιοι για να διαπιστώσουν εάν η παρουσία του συνδέεται με τα όσα προαναφέρθηκαν; Μπορούν εύκολα και φθηνά με χρήση κατάλληλων δεικτών να το διαπιστώσουν. Δεν το έκαναν μέχρι σήμερα αλλά ζήτησαν από τους Θεσσαλονικείς πρόσφατα 35 € ανά εξοχικό σπίτι ανά έτος για να βελτιώσουν το περιβάλλον στη Χαλκιδική !!!!! Μήπως θα καθάριζαν και τα υπόγεια νερά από το αρσενικό με τα χρήματα αυτά;

Εγώ δηλαδή προσωπικά τα πλήρωσα παρά την επιφύλαξή μου για το κυάνιο (υπέθεσα μήπως στη Νομαρχία Χαλκιδικής έχουν τη μέθοδο με το μαγικό ραβδί για να μας απαλλάξουν από το αρσενικό των νερών!!!).

Για την αδειοδότηση της λιθογόμωσης με τη μορφή που γίνεται σήμερα δεν θα έπερεπε να παραιτηθεί κάποιος από τους αρμόδιους του αδειοδοτικού μηχανισμού;

Και αφού δεν μπορούν να ελέγξουν μία τόσο μικρή (για εξορυκτικά δεδομένα) διεργασία θα ελέγξουν τον επερχόμενο Βουκεφάλα της μεταλλουργίας του χρυσού με κυάνωση, κρυμμένοι πίσω από την οδηγία Verheugen;

Ας απαντήσουν στο καίριο ερώτημα που πάει το κυάνιο που πέφτει στα μπάνια του εμπλουτισμού στο Στρατώνι; Ζητώ με απλά λόγια το ισοζύγιο εφαρμογής της ουσίας αυτής από τον αδειοδοτικό μηχανισμό (όχι από την εταιρία) για λογαριασμό της κοινωνίας ανθρώπων στη Χαλκιδική. Με την απλή μπουγάδα (δηλαδή με ξέπλυμα με καθαρό νερό) φεύγει το κυάνιο από τους κόκκους; Για αξιοπιστία βλέπετε μιλάμε.

Τι λένε όλοι αυτοί που έχουν εξοχικά σπίτια στη Χαλκιδική; Άσε δηλαδή τον κοσμάκη τοπικά που τα τρώει τα δηλητήρια.

Η θα έπρεπε εγώ να προβώ σε διεθνή δημοσίευση σε περιοδικά αυτής της κατάντιας για να ικανοποιήσω και τον κ. Σκαρπέλη;
ΠΗΓΗ

Επανεκλογή Παπούλια

Με 266 ψήφους επανεξελέγη σήμερα από τη Βουλή στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας. Την ανανέωση της θητείας του υπερψήφισαν ο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές (2 απόντες). Οι 32 βουλευτές ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών».

Εξόρυξη χρυσού

Μέτρα για να σταματήσουν οι διεργασίες για λειτουργία μονάδων εξόρυξης χρυσού στις περιοχές Σαπών και Περάματος στη Θράκη και Στρατωνίου στη Χαλκιδική, και μάλιστα με ρυπογόνες μεθόδους που επιβαρύνουν επικίνδυνα τον υδροφόρο ορίζοντα, ζητούν ο Αλέξης Τσίπρας και η Ευαγγελία Αμμανατίδου, επισημαίνοντας ότι προεκλογικά το ΥΠΕΧΩΔΕ ενέκρινε την περιβαλλοντική μελέτη της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, η οποία χρησιμοποιεί κυάνιο, ενώ εξέδωσε και υπουργική απόφαση που νομιμοποιεί αυτή τη μέθοδο εξόρυξης χρυσού (υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Οικονομίας).

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σχέδιο, που αποκάλυψε το ΚΚ Βενεζουέλας, και που προβλέπει δολοφονίες στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και του λαϊκού κινήματος, μεταξύ των οποίων και του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας σ. Όσκαρ Φιγκέρα, από ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος του Κολομβιανού στρατού, που έχουν διεισδύσει στη χώρα.
Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται ...>>>>>>

να προστεθούν στις εξελίξεις στην Ονδούρα και την Αϊτή, την εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, την ενεργοποίηση του αμερικάνικου 4ου στόλου, τις αλλεπάλληλες προκλήσεις ενάντια σε Βενεζουέλα και Εκουαδόρ, που υπογραμμίζουν την ένταση της επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην περιοχή και τον κεντρικό ρόλο του καθεστώτος της Κολομβίας στους σχεδιασμούς του.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του με το Κομμουνιστικό Κόμμα και το λαϊκό κίνημα της Βενεζουέλας. Το δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και της διεθνιστικής αλληλεγγύης μπορεί να βάλει εμπόδια και να ακυρώσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά των λαών.
ΑΘΗΝΑ 3/2/2010
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Με το χτεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός κήρυξε και επίσημα τον πόλεμο εναντίον των μισθωτών. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την κατάσταση που δημιούργησαν κυβερνήσεις, σε πολλές εκ των οποίων υπήρξε και ο ίδιος υπουργός. Χωρίς να δώσει εξήγηση για το ποιος ευθύνεται για τα ελλείμματα. Με την ίδια ευκολία που δήλωνε προεκλογικά ότι υπάρχουν τα λεφτά, τέσσερεις μήνες αργότερα έριξε απροκάλυπτα όλα τα βάρη στους μισθωτούς. Μάλιστα για να πετάξει στάχτη στα μάτια των πολιτών υποσχέθηκε και μέτρα για τις άφαντες off shore εταιρείες. ...>>>>>>

Κουβέντα για το μεγάλο κεφάλαιο και δη το τραπεζικό που προκάλεσε την κρίση.
Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο περικόπτοντας άγρια τις αποδοχές των εργαζομένων. Δεν εξαίρεσε ούτε την υγεία και παιδεία, όπως έκανε προσχηματικά μέχρι προχτές.
Οι απώλειες που συνεπάγεται το διάγγελμα Παπανδρέου για τη δημόσια υγεία είναι τεράστιες. Η θηριώδης περικοπή των κονδυλίων για εφημερίες σημαίνει ότι τα Νοσοκομεία θα εφημερεύουν μόνο τις τρεις εβδομάδες του μήνα και την τέταρτη θα κρεμούν πινακίδα ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ.
Ταυτόχρονα οι απώλειες αποδοχών για τους γιατρούς ΕΣΥ θα είναι πολύ σοβαρές. Σημειωτέον οι σημερινές αποδοχές των γιατρών προέκυψαν με κλαδική συμφωνία, η οποία δεν έχει συμπληρώσει ακόμη ούτε ένα χρόνο ζωής. Τη συμφωνία αυτή η κυβέρνηση την καταπατά μονομερώς, πράγμα που σημαίνει ότι εκόντες άκοντες θα οδηγηθούμε εκ νέου σε εφαρμογή τεσσάρων εφημεριών ανά γιατρό το μήνα, πράγμα που θα οδηγήσει εκ νέου σε εφημεριακό κραχ.
Πρώτη απάντηση θα δοθεί από τους νοσοκομειακούς γιατρούς με τη συμμετοχή στην απεργία της 10ης Φεβρουαρίου. Και είναι μόνον η αρχή.
Βαρνάβας Δημήτρης
μέλος στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)

Τα νέα μέτρα

Πόσο μακριά είναι ο γκρεμός;

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Παπανδρέου.

Οι διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα είχαν μεγαλύτερο νόημα αν γινόντουσαν πριν την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εφόσον η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει μια πολιτική, ο μόνος λόγος αυτών των συναντήσεων είναι για να πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση ήδη αποφασισμένων, σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων. Βεβαίως είναι γνωστό στον πρωθυπουργό ότι συναίνεση σ’ αυτή την πολιτική μπορεί να έχει μόνο από την Δεξιά, από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καρατζαφέρη.
Εμείς κατανοούμε πλήρως ...>>>>>>

ότι η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μια πολλή μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Πιστεύουμε, όμως, ότι μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα, ακόμη μεγαλύτερος από την ίδια την κρίση, είναι να ακολουθήσει αυτήν την πολιτική που μας υπαγορεύουν τόσο το κυρίαρχο λόμπυ στην Ε.Ε., όσο και οι χρηματαγορές, δηλαδή οι κερδοσκόποι. Μια πολιτική που θα οδηγήσει τη χώρα σε ένα βαθύ τέλμα. Και ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να μην επιμείνει σε ένα Πρόγραμμα Σταθερότητας που δεν θα είναι Πρόγραμμα Σταθερότητας, αλλά αποσταθεροποίησης για την ελληνική κοινωνία και εξόντωσης για τους εργαζόμενους.

Επαναλάβαμε για άλλη μια φορά τις προτάσεις μας στον πρωθυπουργό για την ανάγκη ενός μεσο-μακροπρόθεσμου προγράμματος:
· για τη σταθεροποίηση της οικονομίας που να συνδυάζεται, όμως, από δημόσιες επενδύσεις,
· για την ανάπτυξη
· για ένα σχέδιο στήριξης της απασχόλησης, των χαμηλών μισθών και συντάξεων
· για τη δημιουργία μιας ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης απέναντι στην κρίση
· για τη δημιουργία δημόσιου πόλου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ώστε να σπάσει το καρτέλ των τραπεζών.
· για την αναζήτηση συμμαχιών με τις χώρες του Νότου στην Ε.Ε. ώστε να διεκδικήσουμε είτε απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ είτε ευρωομόλογο
· για ένα σχέδιο μετατροπής μέρους του εξωτερικού δανεισμού σε εσωτερικό με το λεγόμενο «λαϊκό ομόλογο»
· για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης που θα αναδιανείμει τα βάρη και κυρίως θα καταργήσει όλες εκείνες τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο που θέσπισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και όλα τα ειδικά καθεστώτα φοροαπαλλαγών
· για ένα πρόγραμμα στήριξης των ανέργων και ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων.
Είναι προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει επανειλημμένως.
Εκφράσαμε στον πρωθυπουργό την πεποίθηση ότι οι λαϊκές αντιστάσεις και κινητοποιήσεις απέναντι σε αυτά τα μέτρα, που απ’ ότι φαίνεται είναι αποφασισμένος να λάβει, είναι απολύτως αντίρροπες κινήσεις προς τις εκβιαστικές και πιεστικές κινήσεις που δεχόμαστε από την Ε.Ε.
Συνεπώς, εμείς το επόμενο διάστημα θα πρωτοστατήσουμε στην προσπάθεια δημιουργίας αντιστάσεων, διεκδικήσεων, αφύπνισης της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, προκειμένου να διεκδικήσει ένα διαφορετικό μέλλον, μια ζωή με αξιοπρέπεια, ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό το σκοτεινό μέλλον που ετοιμάζουν για τη χώρα μας οι κερδοσκόποι και το διευθυντήριο της Ε.Ε., υπαγορεύοντας ένα Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα βυθίσει στην ύφεση την ελληνική οικονομία.
- Σας ζήτησε να συμφωνήσετε σε μέτρα πέρα από τα γνωστά του Προγράμματος Σταθερότητας;
Δεν μπορώ να το πω αυτό. Όχι
- Την εικόνα που σας έδωσε για την οικονομία πώς θα την περιγράφατε;
Την εικόνα για την οικονομία την ξέραμε, δεν είναι κάτι καινούργιο. Άλλωστε εμείς ήμασταν αυτοί που τις περιόδους που όλοι πανηγύριζαν για την ισχυρή Ελλάδα, την ισχυρή οικονομία, είχαμε εκφράσει την άποψη ότι οδεύουμε σε πάρα πολύ αρνητικές εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός μου έδωσε την εικόνα ότι κατανοεί και τις θέσεις μας αλλά και την κρισιμότητα της κατάστασης, έδειξε, όμως ότι αυτή τη στιγμή είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ένα Πρόγραμμα Σταθερότητας που καμία σχέση, βεβαίως - και το γνωρίζουμε όλοι αυτό - δεν έχει με τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Είναι, κατά τη γνώμη μας, λαθεμένες επιλογές, το επισημάναμε αυτό και πιστεύουμε ότι οι κινητοποιήσεις, η αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού μπορεί να είναι η μόνη διέξοδος δημιουργίας αντίρροπων τάσεων προς αυτές που είναι αποφασισμένος ο πρωθυπουργός να υλοποιήσει.
- Σας ζήτησε να «μαζέψετε» κινητοποιήσεις;
Δεν υπήρξε καμιά προτροπή να «μαζέψουμε» κινητοποιήσεις.
- Αυτήν την ώρα δεν πιστεύετε ότι χρειάζεται προτροπή για εθνική συστράτευση;
Και θα επαναλάβουμε σε σχέση με αυτό που λέτε για εθνική συστράτευση, ότι για μας δεν μπορεί να υπάρξει εθνική συστράτευση σε ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση που είναι νεοφιλελεύθερο, που στηρίζεται από τη δεξιά στη χώρα μας και από τις δυνάμεις εκείνες που επιθυμούν να αντιμετωπιστεί η κρίση ως μια ευκαιρία για μια νέα μεγάλη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών και εις βάρος των δυνάμεων της εργασίας.

2/2/2010
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ