Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

Ενδιαφέρον!!!

Δείτε προσεκτικά στατιστικά δεδομένα σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ που αφορούν: τον παγκόσμιο πληθυσμό, την πολιτική και οικονομία, την κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης, το περιβάλλον, τη διατροφή, την ενέργεια και την υγεία!
Η δυναμική ανανέωσής τους φαίνεται τρομακτική!
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ! Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Στο πόδι και πάλι οι αγρότες από τη Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, μετά την άκαρπη χθεσινοβραδυνή συνάντηση τους με την Κατερίνα Μπατζελή. Στη σύσκεψη εκπροσώπων 20 μπλόκων στο Άγκιστρο Σερρών, κοντά στον Προμαχώνα, οι αγρότες αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, επιμμένοντας στο πλαίσιο των εννιά αιτημάτων που προβάλλουν. Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στη Φθιώτιδα, ενώ και οι αγρότες της Βοιωτίας αποφάσισαν να κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς. ...>>>>>>

Την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν εγλωβιστεί στα σύνορα, σε ουρές χιλιομέτρων.

Στη συνάντηση στο Αγκίστρι των Σερρών, που έγινε με πρωτοβουλία των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού, ανταποκρίθηκαν τελικά περισσότερα από 16 αγροτικά μπλόκα από τη Μακεδονία, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλία, με στόχο ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων .Αποφασίστηκε, το κείμενο με τα αιτήματα της σύσκεψης να αποσταλούν σήμερα κιόλας στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ωστόσο θα επιδιώξουν συνάντηση "όταν τον κρίνουν οι ίδιοι»", όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Οι αγρότες διεκδικούν από κοινού τα εξής:

Κανένας διαχωρισμός των αγροτών στο κατά κύριο επάγγελμα και μη.
-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
-Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα
-Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των νόμιμων και παράνομων παρακρατήσεων
-Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.α.
-Πάγωμα αγροτικών χρεών για τρία χρόνια και παραγραφή όλων των πανωτοκίων
-Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κίνδυνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.
-Μη φορολόγηση στα χωράφια
-Μείωση του χρόνου σύνταξης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, καθώς και τη μεταφορά δικαιώματος της σύνταξης από τον αποθανόντα αγρότη σύζυγο στη σύζυγο και διπλασιασμό της ελάχιστης αγροτικής σύνταξης.
Στη συνάντηση παραβρέθηκα αρχικά εκπρόσωποι από 23 μπλόκα αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν των τριών (Επανομής και Χαλκηδόνας -Θεσσαλονίκης και Πλατυκάμπου -Λαρίσης) λόγω διαφωνίας με ορισμένα αιτήματα.

Στη σύσκεψη μετείχαν αγρότες των μπλόκων: Προμαχώνα (Σερρών), Νίκαιας (Λάρισας), Μαλγάρων (Θεσσαλονίκης), Δοϊράνης (Κιλκίς) Γαλάτιστας, Νέας Τρίγλιας, Ορμύλιας και Καλυβιών (Χαλκιδικής), Σερβίων (Κοζάνης), Μελισσίου Κρύας Βρύσης και Παραλίμνης Γιαννιτσών (Πέλλας), Λιτοχώρου (Πιερίας), Λούρου (Πρεβέζης), Ορμενίου και Κορνοφωλιάς (Έβρου) ενώ με τηλεφωνική επιβεβαίωση, δήλωσαν συμμετοχή τα μπλόκα από: Μαντούδι Ευβοίας, Ερμίτσα Αιτολοακαρνανίας, Κέρκυρα, Χανιά και Αίγιο.

Οι αγρότες από τα μπλόκα της Αλαμάνας, του Κάστρου και άλλων της Βόρειας Ελλάδας, ανέφεραν ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, για τη μορφή των οποίων θα αποφασίσουν στις σημερινές συνελεύσεις.

Περιμένοντας τα νέα μπλόκα.....

Τα μπλόκα των αγροτών παραμένουν και σήμερα στους δρόμους.Κλειστοί είναι οι κόμβοι της Χρυσούπολης και των Κερδυλλίων, της Νίκαιας, των Μικροθηβών και τα τελωνεία Ορμενίου, Δοϊράνης και Προμαχώνα -όπου η διέλευση εξακολουθεί να είναι ελεύθερη, μόνο για τα ΙΧ οχήματα και τα λεωφορεία- ενώ άλλα σημεία του οδικού δικτύου δίνονται κατά διαστήματα στην κυκλοφορία.

Χθες το απόγευμα, η κ.Μπατζελή ανακοίνωσε από την Κομοτηνή δέσμη μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών. Μεταξύ άλλων, ανέφερε την άμεση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους και διετή περίοδο χάριτος, την αύξηση του ορίου δανειοδότησης από την Αγροτική Τράπεζα για κεφάλαιο κίνησης, το πάγωμα όλων των δανείων τους για δύο χρόνια, την αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ από 7 σε 11% και τη διοχέτευση στον αγροτικό τομέα ενός δις ευρώ από τα 28 δις που διατέθηκαν για τη ρευστότητα των τραπεζών.

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με εισαγγελείς και συκοφαντεί τον αγώνα τους με τη συνδρομή και των μέσων ενημέρωσης.
ΠΗΓΗ

"2007-2009 ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ" - Μια "παρακμιακή" προσέγγιση της 5ης σελίδας!

Βρισκόμαστε στη σελίδα 5 του εντύπου "2007-2009 ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ" της δημοτικής παράταξης "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" όπου και προβάλλεται το έργο της Δημοτικής Αρχής Πολυγύρου.
Εκτιμούσαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ως πολίτες αυτής της πόλης και του Δήμου έχουμε το στοιχειώδες δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης!
Ως εκ τούτου και χωρίς να θέλουμε να σταματήσουμε τη "νέα αναπτυξιακή τροχιά" στην οποία ... έχει πλέον τεθεί ο Πολύγυρος θα συνεχίσουμε την κριτική μας και ας κάποιοι (σίγουρα μαθημένοι διαφορετικά) πιστεύουν ότι η κριτική γίνεται από "παρακμιακούς" ανθρώπους και ανθρώπους της "διαφθοράς" !!!
-Είμαστε "παρακμιακοί" και "διεφθαρμένοι" όταν δεν μας αρέσει να μας παρουσιάζουν, κατά δική τους γραπτή δήλωση (βλέπε έντυπο) την "Επισκευή, ανακατασκευή Γυμνασίου Πολυγύρου από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση" ως δικό τους έργο.
-Είμαστε "παρακμιακοί" και "διεφθαρμένοι" όταν θεωρούμε τουλάχιστο αστείο την "Ανακήρυξη του 2008 σε έτος πρόληψης κατά των ναρκωτικών" όταν δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για το σοβαρό αυτό θέμα!
-Είμαστε "παρακμιακοί" και "διεφθαρμένοι" όταν παρουσιάζουν ως έργο την ίδρυση Γυμνασίου και συγχρόνως αποφεύγουν να μας σε τι υπόγεια κάνουν μάθημα τα παιδιά μας!
-Είμαστε "παρακμιακοί" και "διεφθαρμένοι" όταν ειρωνευόμαστε προβαλλόμενα "έργα" τύπου: "Βελτίωση των τουαλετών στο δημοτικό Σχολείο...".
Παρακμιακά και Διεφθαρμένα: Οι διαχειριστές του blog ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ, στον Πολύγυρο!

Τα πρόστιμα που γίνονται καπνός

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελάς, πιθανόν σε «συμπαιγνία» με τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, έκλεψε τις εντυπώσεις.
Ολες οι εφημερίδες κατέγραψαν την ερώτησή του, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. διέγραψε πρόστιμο 5,5 δισ. ευρώ της αναμεμιγμένης στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις». Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών επί Ν.Δ., κ. Αντ. Μπέζας, ανασκεύασε λιγάκι τα πράγματα, λέγοντας ότι δεν διεγράφη το πρόστιμο, αλλά έγινε άρση της βεβαίωσης κ.ο.κ.
Αυτά για τις εντυπώσεις.
Για την ουσία, ...>>>>>>

όμως, εδώ αποκαλύπτονται συνταρακτικά πράγματα. Με σύννομες ενέργειες, εντελώς σύννομες και χάρη σε ένα γραφειοκρατικό δικαιοδοτικό σύστημα διοικητικών κυρίως διαδικασιών, καμία επιχείρηση δεν πληρώνει τα πρόστιμα που της επιβάλλονται από τις φορολογικές αρχές. Η επιχείρηση (η όποια επιχείρηση), μετά την επιβολή του προστίμου, ζητεί και επιτυγχάνει άρση της βεβαίωσής του. Θα πρέπει, όμως, να καταβάλει το 10% του προστίμου. Καταφεύγει αμέσως στο δικαστήριο και ζητεί αναστολή της καταβολής, ισχυριζόμενη οικονομική αδυναμία. Και συνήθως κερδίζει την αναστολή. Το πρόστιμο εξακολουθεί να εμφανίζεται στα «χαρτιά» της Εφορίας, αλλά δεν καταβάλλεται ποτέ. Εξυπακούεται ότι η επιχείρηση πρέπει να διαθέτει δυνατούς νομικούς συμβούλους, άρα πρέπει να είναι μεγάλη. Και επίσης, πρέπει να διαθέτει ισχυρές διασυνδέσεις με τον υπηρεσιακό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών -ο οποίος να υποδεικνύει «λύση» που μόνο το μανδαρινάτο γνωρίζει- ανεξάρτητα από τυχόν πελατειακές και σχέσεις γνωριμίας που διατηρεί η επιχείρηση με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας είναι πλέον βέβαιο ότι πνίγονται σχεδόν όλα τα είδη προστίμων που επιβάλλονται στις μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις από άλλους φορείς και δημόσιες αρχές. Ολοι μας θυμόμαστε τα πρόστιμα πολλών δισ. ευρώ που επιβλήθηκαν στις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (εκεί προέκυψε και το σκάνδαλο των κουμπάρων) για εναρμονισμένες πρακτικές, που καταλήγουν σε βάρος του καταναλωτή. Τα πρόστιμα αυτά, που προσβάλλονται αμέσως στα δικαστήρια και περνούν τουλάχιστον 5 χρόνια για να εκδοθούν αποφάσεις, δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα. Εντυπωσίασαν, όμως, τότε που επιβλήθηκαν την κοινή γνώμη και καταβλήθηκε προσπάθεια να εγγραφεί το γεγονός στο ενεργητικό τής τότε κυβέρνησης Καραμανλή.

Μια δικαστική έρευνα -με όλες τις δικανικές εγγυήσεις- θα μπορούσε να φέρει στην επιφάνεια αν εισπράχθηκαν τα πρόστιμα που επέβαλε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στα κανάλια της τηλεόρασης, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε μεγάλες κατασκευαστικές επιχειρήσεις για κακοτεχνίες και καθυστερήσεις στην εκτέλεση δημοσίων έργων, τα πρόστιμα για κακή συντήρηση μεγάλων οδικών αρτηριών που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες κ.ο.κ. Φοβούμαστε ότι η έρευνα θα αποδείξει ότι τα πρόστιμα έγιναν καπνός. Να μια «ανατροπή» που θα πήγαινε γάντι στα όσα επαγγέλλεται ο κ. Παπανδρέου.
ΠΗΓΗ

Τα γκολ του αγώνα Π.Ο.Μ. - ΝΙΚΗ

Κύπελλο Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής. Προημιτελικός αγώνας: Π.Ο.Μουδανιών - ΝΙΚΗ Πολυγύρου 1-2 (27-1-2010)


ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΘΕΜΑ: ΛΟΥΚΙ ΤΡΑΝΗ - ΛΑΓΚΑΔΑ.

Με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις 6 βρύσες & αφορά την Τρανή Λαγκάδα & τα όσα λέγονται & ακούγονται επιτρέψτε μου Εντιμότατε κ.Δήμαρχε να σας υποβάλω τις προτάσεις μου ως Πολυγυρινός τις οποίες εφ' όσον επεξεργαστείτε πράττετε κατά την κρίση σας.
Εάν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας οικοδομών εκατέρωθεν & εντός της κοίτης του ρέματος λόγω διάβρωσης του υπεδάφους προτείνω την άμεση σύγκλιση Λαϊκής Συνέλευσης προς διεξοδική ενημέρωση του Λαού.
Την κήρυξη του Δ.Δ.Πολυγύρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης & την άμεση αίτηση βοήθειας από την Ελληνική Πολιτεία & από Επιστημονικές Ομάδες του εξωτερικού εάν χρειαστεί.
Την επανεξέταση της διοχέτευσης λυμάτων από τον συγκεκριμένο ανεπαρκή αγωγό & την εξεύρεση άλλης λύσης διοχέτευσης των λυμάτων.
Εάν δεν υπάρχει κίνδυνος στατικότητας οικοδομών παρακαλώ για την επίσημη ανακοίνωσή σας προκειμένου να ειρηνεύσουμε.
Με εκτίμηση
ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΙΓΚΑΣ

Έκθεση ζωγραφικής στον Πολύγυρο.

Πίσω 8,5 εκ. ευρώ ζητά το Ε.Σ. από εφοριακούς

Το ποσό των 8,5 εκατομμύρια ευρώ, ζητά το Ελεγκτικό Συνέδριο να επιστρέψουν στο δημόσιο, εφοριακοί σε τρεις ΔΟΥ της Θεσ/νικής καθώς και εταιρίες "μαϊμού" που με πλαστά έγγραφα φέρεται να εισέπραξαν επιστροφή για ΦΠΑ.
Ο γενικός επίτροπος επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργος Σχοινιωτάκης με έγγραφο του ζητά απο τους εφοριακούς και τις συγκεκριμένες εταιρίες να επιστρέψουν το ποσό, εντός 48 ωρών εφόσον η δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη συμπρωτεύουσα επιβεβαιώσει οτι έγιναν παράνομες εκταμιεύσεις απο το δημόσιο ταμείο.

Παρακαλώ! Κάτι άλλο ...