Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Ιστορίες τρέλας και ανευθυνότητας με δασικές εκτάσεις στη Χαλκιδική!

Από τη μια το Δασαρχείο υποβάλλει μηνύσεις σε αγρότες γιατί καλλιεργούν «παράνομα» κτήματα που χαρακτηρίστηκαν αναδασωτέα κι από την άλλη ο ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχων Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) τους πληρώνει επιδοτήσεις για τις καλλιέργειες αυτές.
Η απίστευτη περίπτωση αφορά κυρίως την περιοχή του Γαλαρινού, μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Από το 1982, το Δασαρχείο Πολυγύρου ...>>>>>>

έχει προχωρήσει σε χαρακτηρισμό «αγροδασοκτήματος», ενώ η Διεύθυνση Δασών της Χαλκιδικής κήρυξε αναδασωτέα 1.605 στρέμματα τον Ιούλιο του 2007. Εκτοτε υποβάλλει διαρκώς μηνύσεις σε αγρότες που καλλιεργούν και κάποιοι έχουν καταδικαστεί σε πρωτοβάθμια δικαστήρια και εφετεία. Την καλλιέργεια των χαρακτηρισμένων εκτάσεων ερευνά και η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ πριν από λίγες ημέρες αγρότες κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις στον μεταβατικό πταισματοδίκη Βασιλικών.

Την ώρα που συμβαίνουν όλ' αυτά και το ελληνικό Δημόσιο διώκει ανελέητα τους «καταπατητές», ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ένας άλλος κρατικός φορέας, πληρώνει στο ακέραιο επιδοτήσεις για όλες τις εκτάσεις που του δηλώνονται στο Γαλαρινό, ακόμη κι αυτές που είναι χαρακτηρισμένες αναδασωτέες!

«Με την υπόθεση ασχολείται και η Δικαιοσύνη», ανέφερε στην «Ε» ο διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Θεσσαλονίκη, Αλέξανδρος Σουλτογιάννης, που δεν θέλησε να πει περισσότερα. Παρέπεμψε, όμως, για περισσότερες πληροφορίες στην «αρμόδια υπάλληλο», την κ. Κουφίδου.

«Το θέμα αυτό αποτελεί αντικείμενο της Δικαιοσύνης. Δεν είναι μόνο τοπικά στο Γαλαρινό. Αλλά περισσότερα θα σας πει η διοίκηση του Οργανισμού στην Αθήνα. Σε θέματα συνεργασίας με ΜΜΕ μόνο η διοίκηση έχει αρμοδιότητα», ξεκαθάρισε λακωνικά στην «Ε» η κ. Κουφίδου.

«Ξέρετε... ο πρόεδρος έχει παραιτηθεί. Είχε τοποθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Χρέη προέδρου κάνει ο αντιπρόεδρος», μας εξήγησε η γραμματεία προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ κι ο αντιπρόεδρος, όπως διαπιστώσαμε, επίσης τελεί υπό παραίτηση.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του Οργανισμού ανέφεραν ανώνυμα και μάλλον αποσπασματικά εξηγήσεις του τύπου:

«Μα αφού ασχολείται η Δικαιοσύνη» -«Φταίει που δεν είναι έτοιμοι ακόμη οι ψηφιακοί χάρτες»- «Δεν έχουμε προσωπικό για ελέγχους».

Και όλα αυτά, ενώ από το 2005 υπάρχει αρκετή αλληλογραφία του Δασαρχείου Πολυγύρου προς τον Οργανισμό για το θέμα. Σε αυτά τα υπηρεσιακά έγγραφα τονίζεται με τον πλέον σαφή τρόπο ότι στις συγκεκριμένες αναδασωτέες εκτάσεις του αγροδασοκτήματος Γαλαρινού απαγορεύεται οποιουδήποτε είδους επέμβαση καθώς και χρήση αυτών, δηλαδή καλλιέργεια, βοσκή και αγρανάπαυση.

Οι αγρότες από την πλευρά τους εμφανίζονται αγανακτισμένοι με όλα αυτά. Υποστηρίζουν ότι «τα κτήματα αυτά μάς ανήκουν πάππου προς πάππου» και παρουσιάζουν τίτλους ιδιοκτησίας που χρονολογούνται από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Τονίζουν ότι «για όλα φταίει το κράτος που δεν μας δίνει τους ψηφιακούς χάρτες, αν και υπάρχουν για τη συγκεκριμένη περιοχή».
ΠΗΓΗ

Καλλιέργειες ακτινιδίων στα Δουμπιά!!!

Μεγάλη κομπίνα με την επιστροφή του Φ.Π.Α. στους αγρότες!
Ανυποψίαστοι πολίτες των Δουμπιών καλούνται να "απολογηθούν" ή να αποδείξουν ότι ποτέ τους δεν είχαν σχέσεις με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς εκτός Χαλκιδικής, ούτε ζήτησαν οι ίδιοι επιστροφή Φ.Π.Α. και ποτέ τους δεν είχαν καλλιεργήσει ...ακτινίδια και άλλα οπωροφόρα, γιατί από καλλιέργεια ακτινιδίων ζητήθηκε από κάποιους επιτήδειους η επιστροφή Φ.Π.Α. για λογαριασμό τους!
-Ερώτημα μεγάλο για τους κατοίκους των Δουμπιών αποτελεί το ποιος έδωσε τα προσωπικά τους στοιχεία σε Αγροτικό Συνεταιρισμό εκτός Χαλκιδικής και από εκεί προωθήθηκαν οι "αιτήσεις" τους για την επιστροφή Φ.Π.Α.!
Δείτε στην εικόνα Υπεύθυνη Δήλωση κατοίκου των Δουμπιών και τι ακριβώς αναφέρει!
Στο κάτω μέρος, αχνά, φαίνεται και η θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής από το Δήμο Ανθεμούντα, όπου και ανήκουν τα Δουμπιά!

"2007-2009 ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ" - Σελίς 4η

Βρισκόμαστε στην τέταρτη σελίδα του εντύπου "2007-2009 ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ"! ΕΡΓΟ (το έντυπο) της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στον Πολύγυρο.
Βέβαια όλα αυτά τα "έργα" που αναφέρονται, στην 4η σελίδα: Συναυλίες, Καλλιτεχνικές Συναντήσεις, Ιδρύσεις χορωδιών, χλοοκοπτικά κ.λ.π. ... ΕΓΙΝΑΝ! ..."έχουμε μπει για τα καλά σε μια νέα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΟΧΙΑ" ... (!!!)
-Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε από ποια Τράπεζα πήραν το ΔΑΝΕΙΟ για το Γηροκομείο (μη μου πει κανείς και το δάνειο έργο!).
Τέλος πάντων, καλά πάμε, ζητήματα απλής διαχείρισης! Ίσως στις επόμενες σελίδες υπάρξει περισσότερο ενδιαφέρον!

Ακόμα να συνέλθουν από … τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ομολόγων!

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου.

Ασφαλτοστρώσεις με ονοματεπώνυμο

Συνεχίστηκε και σήμερα ο πόλεμος δηλώσεων καιανακοινώσεων γύρω από την κατασκευή του δρόμου που έχει κόψει την κυκλοφορία στην Κασσάνδρα, αλλά την παράσταση απόψε την έκλεψε ο πρώην δήμαρχος Κασσάνδρας, Κώστας Παπαγιάννης, όταν στη διάρκεια σχολιασμών του για το παραπάνω θέμα σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, πήγε λίγο παραπέρα και έκανε λόγο για χρηματοδοτήσεις υπουργείων για την ασφαλτόστρωση τμημάτων παραλιών και δρόμων στην χερσόνησο της Κασσάνδρας που εξυπηρετούσαν κουμπάρους πρώην Υπουργών, αλλά και κατοικίες Υφυπουργών προηγούμενων Κυβερνήσεων.
Όχι πως δεν ήταν γνωστά όλα αυτά στη Χαλκιδική, (μιλάμε για «ονοματισμένες» ασφαλτοτρώσεις σε βάθος εικοσαετίας), αλλά είναι η πρώτη φορά που τα ακούσαμε δημόσια και το χαρήκαμε.
ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Η ΠΑΣΥ χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους όλης της χώρας, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και την τεράστια επιχείρηση συκοφάντησης και διάσπασης του αγώνα, βρίσκονται στους δρόμους, διεκδικώντας τα αυτονόητα: Στήριξη της παραγωγής και αναπλήρωση του εισοδήματος.
Η μαζική συμμετοχή, πέρα και μακριά από τις ανύπαρκτες και νόθες ηγεσίες (ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ), είναι η καλύτερη απάντηση στον εμπαιγμό και ...>>>>>>

την αναλγησία, στην προσπάθεια να στραφούν ενάντια μας άλλα στρώματα εργαζομένων.
Στους δρόμους μέσα στο καταχείμωνο μας βγάζουν τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα. Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων είναι που μας οδηγεί στη φτώχια και το ξεκλήρισμα.
Για τρίτη συνεχή χρονιά οι τιμές σε όλα τα προϊόντα μας είναι εξευτελιστικές, με συνέπεια μεγάλη μείωση στο εισόδημα μας. Τα χρέη είναι υπέρογκα, ενώ το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο. Από τις ενισχύσεις του ΟΣΔΕ πήραμε μόνο το 60%, ενώ μεγάλος αριθμός αγροτών δεν παίρνει την επιστροφή φόρου από το πετρέλαιο, με το διαχωρισμό σε «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ευνοεί τους εμποροβιομήχανους και τραπεζίτες να λυμαίνονται την παραγωγή μας. Χρήματα μόνο γι’ αυτούς έχει η κυβέρνηση και όχι για την αγροτιά.

Για τους αγρότες η κυβέρνηση επιστρατεύει τη συκοφαντία, τον «κοινωνικό αυτοματισμό», την καταστολή των κινητοποιήσεων μας. Όλα αυτά όμως το μόνο που κάνουν είναι να μας πεισμώνουν περισσότερο.

Σήμερα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι γνωρίζουμε καλά τα αποτελέσματα της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: φτώχια, ξεκλήρισμα, εγκατάλειψη καλλιεργειών, εξευτελιστικές τιμές, εγκατάλειψη της υπαίθρου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ

Γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους και διεκδικούμε:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο, επιστροφή για φέτος του ΦΠΑ στο σύνολο της είσπραξης του προϊόντος.
Άμεση καταβολή της συνδεδεμένης και αποσυνδεδεμένης επιδότησης και κατάργηση του διαχωρισμού σε κατά κύριο και μη επάγγελμα αγρότες.
Προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων.
Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή. Τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδοτήσεων, με κατάργηση όλων των παρακρατήσεων.
Τριετές πάγωμα των χρεών στην ΑΤΕ και δεκαετή ρύθμιση χρεών χωρίς πανωτόκια.
Επιστροφή των χαρατσιών για την αίτηση του ΟΣΔΕ.
Άτοκα δάνεια για κατοικία στα νέα ζευγάρια.
Προκήρυξη νέων σχεδίων βελτίωσης και έγκριση προγραμμάτων εγκατάστασης νέων αγροτών.
Τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές που οφείλονται σε καιρικά φαινόμενα, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών.
Άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.
Δωρεάν και Δημόσια Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ παλεύουμε για μια άλλη αγροτική πολιτική που θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας.

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους στο συλλαλητήριο στις 6 Φλεβάρη, 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Την ώρα που κυβέρνηση, τραπεζίτες και μεγαλέμποροι μετέτρεψαν την AGROTICA σε φόρουμ μεγαλοεπιχειρηματιών και αεριτζήδων, εμείς να χτίσουμε το κοινό μας μέτωπο με τους εργαζόμενους. Να προβάλλουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματά μας, το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας.

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΑΣΥ

Θα σκάσουμε αν δεν το γράψουμε...

Σε λίγες μέρες (3/2/2010) θα γίνει εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το Πασόκ θα προτείνει, όπως ήδη ανακοίνωσε, τον Κάρολο Παπούλια, η Ν.Δ. θα στηρίξει κι αυτή τον Πρόεδρο Παπούλια, σίγουρα λοιπόν για την επόμενη πενταετία θα κατέχει το ύπατο αξίωμα της χώρας!
Είναι αποδεκτό από όλους, συμφωνούμε και μεις, ότι είναι ένας απόλυτα πετυχημένος Πρόεδρος Δημοκρατίας!
Ήδη διανύει το 82ο έτος της ηλικίας του και με τη λήξη της δεύτερης θητείας του θα έχει φθάσει στα 87 του.
Και ο προβληματισμός μας: γιατί πρέπει πάντα οι γηραιότεροι της χώρας να κατέχουν αυτό το αξίωμα; Νεότεροι δεν μπορούν να ανταποκριθούν;

Περιοδεία Οικολόγων στην Β.Α. Χαλκιδική.

Περιοδεία στην περιοχή της Β.Α. Χαλκιδικής θα κάνει σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων-Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος. Η περιοδεία οργανώνεται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Χαλκιδικής (Επιτροπή Αγώνα Δήμου Παναγίας, Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Διαδημοτική Κίνηση Χαλκιδική SOS).

Κυρίες μου, λυπάμαι ειλικρινά! Άλλοι όμως...

Με τις υγείες μας!

«ΛΟΥΔΙΑΣ – ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»

Πάει σχεδόν μια δεκαετία που άκουσα να γίνεται λόγος για τη συγκεκριμένη «μπάντα» από τη Θεσσαλονίκη.
Άκουσα πολλά, αρχικά από θαμώνες των χώρων στους οποίους εμφανιζόταν του τύπου «είναι φοβεροί, παιδιά όλα τα λεφτά, σε ξεσηκώνουν…» και προβληματίστηκα.
Έπρεπε να ακούσω τη δουλειά τους.
Τότε μάλιστα είχαν βγάλει και το ομώνυμο CD (ΛΟΥΔΙΑΣ) το οποίο ...>>>>>>

έκανε δειλά τα πρώτα του παιξίματα στους σταθμούς της Θεσσαλονίκης.
Μια μέρα επισκέφτηκα το φίλο και συνάδελφο Βασίλη Σωτηρίου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό που εργαζόταν, και ω του θαύματος!
Εκείνη την ώρα στον «αέρα» ακουγόταν οι παρακάτω στίχοι:
«Μου πες μόνο μια, μεγάλη επιθυμία, να μην αφήσω το χωριό, και το όνειρο της νιότης, να γίνω εγώ αγρότης, δε μου ‘φυγε απ’ το μυαλό……» με το ανατρεπτικό ρεφραίν «Γέρο, γέρο, μας κλέψαν τα λιπάσματα».
Οι στίχοι ΔΕΝ ηταν του Θάνου Μικρούτσικου η κάποιου άλλου τεράστιου δημιουργού του πενταγράμμου, δεν ηταν καν το αποτέλεσμα «ζοχάδας» (που λέει και ο λαός) κάποιου διανοούμενου.
Κι όμως, το συγκεκριμένο τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία σε όλη τη Μακεδονία αλλά και στην Αθήνα αφού τα Ραδιόφωνα το πήραν και το μετέδιδαν σε καθημερινή βάση (κάτι άλλωστε που έκανα και εγώ στο ραδιόφωνο που εργαζόμουν).
Πρέπει να διευκρινίσω, ότι το «σοκ» όσων πρωτοάκουγαν το τραγούδι ηταν μεγάλο αφού παρέπεμπε σε κάποια τραγούδια επαναστατικά, στρατευμένα, σαν και εκείνα που είχαν γράψει οι Μπακαλάκοι, και πολλοί άλλοι τραγουδοποιοί επαναστάτες.
Και δεν ηταν μόνο το σοκ για το τραγούδι.
Όχι φίλοι μου.
Η μπάντα γενικότερα σόκαρε, και εξακολουθεί να σοκάρει ευχάριστα όσους την ακούν , με το ύφος της, τον ήχο της τη δουλειά της, την παρέα που κρατά κάνοντας όλους όπου εμφανίζονται να είναι ένα!
Όπως ξεκίνησαν, έτσι και συνεχίζουν!
Ο «κορμός» της μπάντας αποτελείται από τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΙΟΛΙΣΤΗ (φωνή, κιθάρες, ακουστικές και ηλεκτρικές, φυσαρμόνικα, κλπ), ΧΡΥΣΑΚΗ ΣΤΕΦΑΝΟ (μπάσο), ΛΑΟΠΟΥΛΟ ΦΥΛΛΗ (ηλεκτρική κιθάρα), ΤΟΚΑΤΛΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ (τύμπανα), ενώ πολλοί είναι εκείνοι που κατά καιρούς συμμετέχουν σαν guests.
Πιο τακτικός και μόνιμος ο κιθαρίστας Βασίλης Σωτηρίου ο οποίος κάνει και φωνητικά στη μπάντα.
Ας μη ξεχνάμε ότι οι «ΛΟΥΔΙΑΣ» με το πιο πάνω σχήμα συμμετείχαν και στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι «Ο ΧΡΟΝΟΣ (ΑΟΥΑ).
Θα αναρωτηθείτε τι είδους μπάντα είναι οι «ΛΟΥΔΙΑΣ».
Είναι ROCK, POP, BLUES, SOUL, JAZZ, ETHNIK, εκτελούνται μεταφοραί, τι είναι τελικά;
Έγκριτοι Εθνομουσικολόγοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο αμείλικτο αυτό ερώτημα, αλλά γρήγορα σήκωσαν τα χέρια ψηλά!
Οι «ΛΟΥΔΙΑΣ» είναι όλα τα προαναφερθέντα μαζί.
Γι αυτό το λόγο και ξεσηκώνουν τον κόσμο και τον κάνουν να τους συνοδεύει στα τραγούδια που λένε, είτε αυτά είναι δικά τους, είτε από τον ευρύτερο μουσικό χώρο.
Τους είδα πρόσφατα στο CLUB του Μύλου στη Θεσσαλονίκη.
Άνοιξαν τη βραδιά λίγο πριν εμφανιστούν οι Πουλικάκος και Γιοκαρίνης παρουσιάζοντας τραγούδια από τη δισκογραφία τους, την παλαιότερη, αλλά και την τελευταία που φέρει τον τίτλο «ΕΝΤΕΧΝΙΛΑ».
Όλος ο κόσμος τραγουδούσε μαζί τους τα τραγούδια , δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα.
Οι «ΛΟΥΔΙΑΣ» φρόντισαν χωρίς να το επιδιώξουν να είναι στα τραγούδια τους διαχρονικοί.
Άλλοι τα χαρακτήρισαν «σάτιρα», άλλοι πάλι «δελτίο ειδήσεων σημερινό».
Η πραγματικότητα είναι ότι οι «ΛΟΥΔΙΑΣ» γράφουν, και τραγουδούν με το δικό τους ξεχωριστό ύφος όλα αυτά που εμείς θα θέλαμε να πούμε, αλλά δεν μπορούμε!
«Πως μεταλλάσσεται έτσι αυτή η γενιά
Που κάποτε άκουγε κλαρίνο κι από τρίχορδο πενιά
Βαρέθηκα να ακούω αυτό που βάφτισαν…
Εντεχνίλα.. πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτή η ξεφτίλα»..

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ 2010

Το καρναβάλι Σημάντρων ξεκίνησε!! Τα άρματα υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς οι στολές ετοιμάζονται φέτος αγγίζουν τις 500. Τα θέματα των αρμάτων ξεπερνάνε τα 12.
Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην παρέλαση στο φετινό καρναβάλι μπορεί να το κάνει μέχρι και την καθαρά Δευτέρα το μεσημέρι πριν την παρέλαση στολές θα υπάρχουν για ΟΛΟΥΣ!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΟΙ ΣΤΟΛΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ... ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.
ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΤΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ...>>>>>>

Στολές θα ενοικιάζονται από τον σύλλογο καρναβαλιστών κάθε μέρα 6-9 μ.μ
υπάρχουν 950 στολές σε πολλά και διάφορα θέματα.
Τιμή ενοικίου ορίζετε στα 10 ευρώ.
Στα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου 5 ευρώ.
τηλ. επικοινωνίας συλλόγου 6955111272.