Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Κορίτσια ο… Δριβελέγκας!

Στο καφενείο της Βουλής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν στήσει πηγαδάκι. Στη μέση ήταν ο Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος εξηγούσε στους υπόλοιπους πώς κατάφερε τελικά ως πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής να «σώσει» το κύρος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, τη στιγμή που προμηνυόταν άγρια κόντρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άσχετη τροπολογία που έφερε ο υπουργός Οικονομικών για τις γονικές παροχές στο νομοσχέδιο για τα δάση.
"Σήκωσες και συ μπαϊράκη, Δριβελέγκα; Μαζί με ...>>>>>

τον Παπουτσή; Τι άκουσα στα κανάλια;" "Καλά μόνο εγώ δεν σήκωσα μπαϊράκι;" είπε χαριτολογώντας ο Κώστας Σκανδαλίδης.

«Έσωσα το κύρος της επιτροπής γιατί η τροπολογία, κακά τα ψέματα, ήταν άσχετη», απάντησε ο Γιάννης Δριβελέγκας στους συντρόφους του, οι οποίοι τον παρακολουθούσαν με προσοχή.

Κι εκεί που ο πρόεδρος Γιάννης είχε συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα πάνω του (του υφυπουργού Οικονομίας Μάρκου Μπόλαρη, των βουλευτών Γιάννη Αμοιρίδη, Θανάση Παπαδόπουλου και του Δημήτρη Βαρβαρίγου) μια φωνή από μακριά ήρθε να ενισχύσει το «κήρυγμα» Δριβελέγκα:

«Κορίτσια, έρχεται ο Μπάρκουλης!» αναφώνησε ένας βουλευτής, δείχνοντας με το βλέμμα του τον Γιάννη Δριβελέγκα.
Πηγή: Ζούγκλα

Εκλογές στο "Σύλλογο Εστίασης και Διασκέδασης Δήμου Πολυγύρου"

Σήμερα 13/01/2010 έγιναν οι εκλογές του συλλόγου μεταξύ των ιδρυτικών μελών του συλλόγου και για το Δ.Σ. εκλέχθηκαν οι Μανασσής Ιωάννης, Δήμου Θεόδωρος, Τσιπινιάς Δημήτριος, Αδαμιώτης Ιωάννης και Μπουρνούτης Kων/νος.
Σκοπός του Συλλόγου εκτός από το να συσπειρώσει τους επαγγελματίες αυτού του είδους, είναι να παρέμβει σε θέματα κοινής ωφέλειας, να ...>>>>>

διαφημίσει τον τόπο μας,να επικοινωνήσει με το κοινωνικό σύνολο κάνοντας γνωστά προβλήματα του κλάδου,να ακούσει τα παράπονα των πελατών και να τα συζητήσει μαζί τους.
Ελπίζουμε πως θα έρθουν καλύτερες μέρες και για τον τόπο μας και για τις επιχειρήσεις μας παρόλες τις δυσκολίες των ημερών
Παράλληλα καλούμε και όλες τις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη να γραφτούν στο σύλλογο με σκοπό να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο .
Για το Δ.Σ. Ιωάννης Μανασσής

Πώς παραχωρήθηκε το Κοτσανέικο στο Δήμο Πολυγύρου;

Είναι αξιοπρόσεκτο και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά το παρακάτω κείμενο το οποίο σας το μεταφέρουμε από την ιστοσελίδα της ΙΛΕΧ:
"Να σημειωθεί ότι, το εν λόγω οίκημα έχει παραχωρηθεί κατά χρήση (σ.Ρ. αναφέρεται στην οικία Κότσιανου) από την Eταιρεία στο δήμο Πολυγύρου, προκειμένου να εκπληρωθούν τόσο η βούληση της διαθέτου, όσο και οι σκοποί για τους οποίους προορίζεται. Στον ίδιο χώρο θα στεγασθούν και τα γραφεία του Παραρτήματος της Εταιρείας, το οποίο λειτουργεί στην πρωτεύουσα του νομού, τον Πολύγυρο. Έκδηλο είναι το ενδιαφέρον της Eταιρείας για την αξιοποίηση και άλλων παραδοσιακών οικημάτων, σε συνεργασία πάντα με την τοπική κοινωνία της Χαλκιδικής."
Από τη μια πλευρά, λοιπόν, υπάρχει το "έχει παραχωρηθεί κατά χρήση" της ΙΛΕΧ και από την άλλη έχουμε τις δηλώσεις Καπλάνη - Πάππα (δείτε στο βίντεο).
Δύο φορές αναφέρει ο Πάππας απλά για "δωρεά" (στο 1:25 & 2:45 του βίντεο) και μία φορά ξεκάθαρα ο Καπλάνης (3:34) για "κυριότητα" !
Τι συμβαίνει λοιπόν; Έχει παραχωρηθεί κατά χρήση σύμφωνα με το site της ΙΛΕΧ ή κατά κυριότητα σύμφωνα με τη δήλωση Καπλάνη;
-Σίγουρα, κάποιος προσπαθεί να κοροϊδέψει κάποιον! Ποιος, ποιον δεν ξέρουμε!

Mariza

Θα προσπαθήσουν οι Δήμαρχοι Χαλκιδικής να σταματήσουν τις ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ της ΙΛΕΧ;

Το παρακάτω σχόλιο αναγνώστη μας στην ανάρτηση:
Τι είναι, τελικά, η ΙΛΕΧ; μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους! Για να δούμε, θα το κάνει κανείς αυτό που προτείνει;
Καλό είναι να λάβουν υπόψη τους, οι Δήμαρχοι, το άρθρο 6 του καταστατικού της ΙΛΕΧ και το οποίο αναφέρει: "Αρωγά ή μη ενεργά μέλη είναι όλοι οι Χαλκιδικιώτες …

έχουν όλα τα δικαιώματα των τακτικών…εκτός ψήφου εκλέγειν ... Εκπροσωπούνται (σ.Ρ. οι Χαλκιδικιώτες) από τους Δημάρχους: Πολυγύρου, Αρναίας, Ν. Μουδανιών, Κασσάνδρειας και Ιερισσού οι οποίοι συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς να εκλεγούν."
Το σχόλιο του αναγνώστη:
"Οι Δήμαρχοι Πολυγύρου, Αρναίας, Ιερισσού,Ν. Μουδανιών και Κασσανδρείας, με κοινή γραπτή δήλωσή τους, ως εκπρόσωποι των αρωγών μελών, δηλ. όλων των Χαλκιδικιωτών, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΛΕΧ να ζητήσουν το αυτονόητο από το Διοικητικό Συμβούλιο της και κατά τις διατάξεις του Καταστατικού της
1.την ολιγοήμερη αναβολή των εκλογών και
2. την εγγραφή νέων τακτικών μελών
Η Διακήρυξη αυτή θα έχει μεγάλη συμβολική σημασία.
Βεβαίως δεν χάνει τη σημασία της εάν την υπογράψουν τελικά μόνο μερικοί εκ των Δημάρχων έστω και ένας, έστω και καθυστερημένα."Παπακωνσταντίνου κι ο περιπτεράς!

Υπουργέ, ρόμπα σ' έκανε ο περιπτεράς με την αύξηση της τιμής των τσιγάρων!
Έτσι ακριβώς είναι υπουργέ Παπακωνσταντίνου! Κι άλλα τέτοια θα συμβούν ....
...και θα συμβούν όσο ο Πρωθυπουργός επιμένει σε ΚΑΘΑΡΑ πολιτικές θέσεις, όπως Γ.Γραμματείς, Γενικοί Διευθυντές κ.λ.π., να θέλει να τις καλύψει με ... τα βιογραφικά!

Επιμένει η Νέα γρίπη στη Χαλκιδική!

Με απόφαση του Νομάρχη Χαλκιδικής διακόπτονται τα μαθήματα στο Γενικό Λύκειο Αγ. Νικολάου από Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως και Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης.
Δεδομένου ότι η εν λόγω σχολική μονάδα συστεγάζεται με το Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου, αποφασίστηκε η ταυτόχρονη παύση μαθημάτων σε όλο το Σχολικό συγκρότημα στις ίδιες ημερομηνίες, εκτός του 1ου τμήματος της Β’ Τάξης του γυμνασίου Αγ. Νικολάου στο οποίο είχε προηγηθεί παύση μαθημάτων από 17-12-09 έως και 23-12-09.
Επίσης διακόπτονται τα μαθήματα στη Δ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος από Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως και Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Οργισμένοι είναι οι αγρότες αλλά και όλοι οι ελαιοπαραγωγοί για τη ληστρική αφαίμαξη των επιδοτήσεων τους από αρκετές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι οποίες παρακράτησαν το σύνολο του κόστους ενεργοποίησης την ώρα που οι παραγωγοί εισέπραξαν το 40 έως 60% της επιδότησης που δικαιούνταν.
Ο αγροτικός κόσμος είναι αγανακτισμένος με την κυβέρνηση και ιδιαίτερα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διότι δεν πλήρωσε το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων όπως τόνιζε προεκλογικά ...>>>>>

το ΠΑΣΟΚ σε όλους τους παραγωγούς. Τώρα ως κυβέρνηση αρνείται μάλιστα να πληρώσει το κόστος της ενεργοποίησης - ψηφιοποίησης ακόμη και των συνταξιούχων του ΟΓΑ οι οποίοι παίρνουν συντάξεις πείνας των 350 έως 500 ευρώ. Επιπλέον δεν έχει ακόμη αποσαφηνίσει ποιοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, στους οποίους υποχρεούται με βάση τη γνωστή υπουργική απόφαση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να καταβάλει το ποσόν της ενεργοποίησης στις Ενώσεις.
Αγανάκτηση όμως υπάρχει και απέναντι σε αρκετές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών οι οποίες λειτούργησαν ουσιαστικά σαν «σκληρές ιδιωτικές εταιρείες» και όχι ως συνεταιριστικές οργανώσεις, αφού παρακράτησαν από το 40 έως 60% της επιδότησης που δόθηκε σε όλους τους παραγωγούς το σύνολο του κόστους ενεργοποίησης, εκμεταλλευόμενες τη μη έγκαιρη πληρωμή του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων από την κυβέρνηση για τους αγρότες. Η πρακτική αυτών των ενώσεων είναι απαράδεκτη και δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο μακριά βρίσκονται από τα προβλήματα και τις ανάγκες των αγροτών - μελών τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ερωτήσεις που είχε καταθέσει στη βουλή την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, απαιτούσε και απαιτεί το κόστος της ενεργοποίησης να πληρωθεί από τον κύριο του έργου που είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα τουλάχιστον:
1) Να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να καταβάλλει το κόστος ενεργοποίησης τουλάχιστον για όλους όσους έχουν ασφάλιση ΟΓΑ και φυσικά για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
2) Να καλέσει την ΠΑΣΕΓΕΣ η οποία να ζητήσει από τις Ενώσεις που έχουν παρακρατήσει το κόστος ενεργοποίησης να το επιστρέψουν στους δικαιούχους αγρότες, στους δε υπόλοιπους παραγωγούς να κρατήσουν το αντίστοιχο ποσοστό της επιδότησης που πήραν.
Το Γραφείο Τύπου

Δολιοφθορά (;), έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο του Δήμου Πολυγύρου!

Χθες το βράδυ, στις 3:00 περίπου ξημερώνοντας 13/1/10, άγνωστος/οι (;) έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο του Δήμου Πολυγύρου το οποίο βρισκόταν σε συνεργείο της Πόλης όπου και το είχαν πάει για τεχνικό έλεγχο και συντήρηση!