Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Τι είναι, τελικά, η ΙΛΕΧ;

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στις εκλογές της ΙΛΕΧ για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.
Αρκετοί Χαλκιδικιώτες και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας προσπάθησαν να εγγραφούν ως μέλη στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής (ΙΛΕΧ) αλλά δυστυχώς όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά η απερχόμενη Διοίκηση της ΙΛΕΧ ούτε καν έδωσε απαντήσεις στους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν ως μέλη της!!! Τέτοια απαξίωση σε βάρος των Χαλκιδικιωτών!!!
Στο ερώτημα του τίτλου της ανάρτησής μας θα δώσουμε μόνοι μας την απάντηση γιατί η απερχόμενη διοίκηση της ΙΛΕΧ δεν είναι σε θέση να απαντήσει και ιδιαίτερα δεν είναι σε θέση να απαντήσει ο πρόεδρός της και ΤΕΩΣ Βουλευτής Βασίλειος Πάππας: Η ΙΛΕΧ, τελικά, είναι ένα ΚΛΕΙΣΤΟ CLUB, έτσι την έχουν καταντήσει, και φυσικά η λειτουργία της εξυπηρετεί πλέον προσωπικούς σκοπούς και στόχους των μελών της Διοίκησης και ιδιαίτερα του Πάππα!
Απόδειξη των παραπάνω αποτελούν τα έγγραφα τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια της ανάρτησής μας και δείχνουν την προσπάθεια ενός εκλεκτού και με τεράστια προσφορά Συμπολίτη μας, του Συγγραφέα Γιώργου Ζωγραφάκη, να εγγραφεί ως μέλος στην ΙΛΕΧ!
Διαβάστε λοιπόν:
1. Επιστολή του Γιώργου Ζωγραφάκη προς το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της ΙΛΕΧ.
2. Άρθρο του, σχετικό με το θέμα, στην Εφημερίδα "Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ σήμερα" και τίτλο αυτόν που δανειστήκαμε για την ανάρτησή μας. ...>>>>>

Γιώργος Ζωγραφάκης Πολύγυρος 11-01-10
Κων/λεως 7 Πολύγυρος 63100 τηλ. 6972315632
Προς Το Προεδρείο της Γ. Συνέλευσης της Ι.Λ.Ε.Χ.

Κύριε Πρόεδρε

Αφού έχετε, όπως πληροφορήθηκα, Γ. Συνέλευση και αρχαιρεσίες, άρα και έγκριση πεπραγμένων της υπό τον κ. Β. Πάππα Δ/σης, σας στέλνω επιστολή μου, η οποία δημοσιεύεται στο επόμενο φύλλο της τοπικής εφημερίδας «Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ σήμερα», και αφορά την αντιμετώπιση από το απερχόμενο Δ. Συμβούλιο, κυρίως δε από τον πρόεδρό του κ. Πάππα, της προσπάθειάς μου να γίνω μέλος της ΙΛΕΧ. Νομίζω ότι έχει γενικότερο ενδιαφέρον και τα μέλη είναι χρήσιμο να την γνωρίζουν, πριν εγκρίνουν τα πεπραγμένα, για να μην καταστούν συνυπεύθυνα με την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του απερχόμενου Δ. Συμβουλίου.
Ευχαριστώ
ο εκτός αιθούσης
Γ. Ζωγραφάκης

Τι είναι, τελικά, η ΙΛΕΧ;

Αγαπητή Χαλκιδική

Αφού και πάλι ζητήσω συγγνώμη για την κατάχρηση της φιλοξενίας σου, θέλω από τις στήλες σου να θίξω ένα ζήτημα, το οποίο φαίνεται να είναι προσωπικό, όμως νομίζω ότι έχει γενικότερο ενδιαφέρον.

Όλοι ξέρουμε την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής (ΙΛΕΧ), αν όχι πλέον από το θετικό έργο της, τουλάχιστον από τις καταθέσεις στεφανιών, παντού στη Χαλκιδική και σε όλους τους εορτασμούς. Την ξέρουμε βέβαια, τουλάχιστον εδώ στον Πολύγυρο, και από την πολύκροτη υπόθεση Κότσιανου στην οποία, αφού αρνήθηκε η ΙΛΕΧ επί 14 χρόνια να δώσει την πρέπουσα λύση, έστερξε τελικά να δωρίσει το Κοτσανέικο στον Δήμο Πολυγύρου, επιβάλλοντας ωστόσο απαράδεκτους όρους με τους οποίους ουσιαστικά αναιρεί τη «δωρεά». Όμως, αυτά είναι πλέον γνωστά και έχουν θιγεί δημόσια από διάφορα πρόσωπα και φορείς -και από τις στήλες σου βέβαια. Ο λόγος για τον οποίο προσφεύγω στη φιλοξενία σου σήμερα, είναι η προσωπική μου αντιμετώπιση από το ΔΣ τα ΙΛΕΧ ή, σωστότερα, από τον πρόεδρό της κ. Β. Πάππα. Και να τι εννοώ:

Πιστεύοντας ότι και εγώ, ως Χαλκιδικιώτης με ενδιαφέροντα γύρω από τον πολιτισμό, την ιστορία και τη λαογραφία της Χαλκιδικής, είχα το δικαίωμα να γίνω μέλος της ΙΛΕΧ, και ότι η παρουσία μου μεταξύ των μελών της θα μπορούσε να είναι θετική, έστειλα, στις 20 Αυγούστου 2008, την παρακάτω αίτηση:

Γιώργος Ζωγραφάκης
Πολύγυρος 20 Αυγούστου 2008
δ/νση, τηλέφωνα αρ. ταυτότ.κλπ Προς Το Διοικ. Συμβούλιο της Ιστορ. και Λαογραφικής Εταιρείας Χαλκ/κής
Αλ. Σβώλου 10 –Θεσ/νίκη 54622

Θέμα: Αίτηση εγγραφής μου ως μέλους της Εταιρείας

Παρακαλώ να με εγγράψετε ως μέλος της Εταιρείας, για να συμβάλω στην επίτευξη των σκοπών της στον τομέα του Πολιτισμού και της Παράδοσης.,
Ο αιτών
υπογραφή

Ήταν φυσικό να περιμένω θετική ή έστω αρνητική απάντηση από την ΙΛΕΧ, ωστόσο αυτό δεν έγινε. Πέρασαν σχεδόν 10 μήνες, οπότε, στις 11 Απριλίου 2009, στέλνω, με συστημένο, την παρακάτω επιστολή:

Πολύγυρος 11 Απριλίου 2009
Προς ……….

Θέμα: Επανυποβολή αίτησης και διαμαρτυρία

Αγαπητοί κύριοι,

Με την από 20 Αυγούστου 2008 αίτησή μου, ζητούσα να γίνω μέλος της Εταιρείας, με το δικαίωμα που έχει κάθε Χαλκιδικιώτης να συμμετέχει ενεργά για την προώθηση των σκοπών και στόχων της. Στην αίτησή μου αυτή δυστυχώς, παρ’ όλον ότι πέρασαν κοντά 8 μήνες, δεν πήρα απάντηση, πράγμα για το οποίο διαμαρτύρομαι έντονα.

Σήμερα, επανυποβάλλω την αίτησή μου, την οποία και θα αποστείλω με συστημένη επιστολή, για την απίθανη περίπτωση να μην έχει φτάσει στα χέρια σας η αρχική μου αίτηση. Παράλληλα θέλω να τονίσω ότι θεωρώ δικαίωμά μου να γίνω μέλος της ΙΛΕΧ, και θα κρίνω όπως δικαιούμαι τυχόν αρνητική σας απάντηση ή εκ νέου μη απάντησή σας, αφού ο καθένας δικαιούται να προσθέσει τις δικές του δυνάμεις στον κοινό σκοπό, που είναι η πολιτιστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής μας.

Περιμένω απάντηση, ελπίζω όχι πέραν του ενός μηνός.
Γ. Ζωγραφάκης

Έθετα όριο 1 μήνα για να δεχτώ μια όποια απάντηση. Και όμως, παρ’ όλον ότι έκτοτε πέρασαν πάνω από 9 μήνες, και συνολικά 17 μήνες από την αρχική μου αίτηση, δεν πήρα μέχρι σήμερα οποιαδήποτε απάντηση. Ο κ. πρόεδρος, δημόσιο πρόσωπο, βουλευτής (με τον α΄ ή τον β΄ τρόπο), που σημαίνει υπηρέτης και «δάσκαλος» του πολίτη, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη λειτουργία της δημοκρατίας, δεν καταδέχτηκε να μου απαντήσει. Όχι υποχρεωτικά να με δεχτεί ως μέλος, πιθανότατα δεν έχω τα προσόντα που απαιτούνται και που, προφανώς, έχουν τα άλλα μέλη. Όμως, λόγοι στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας ενός σωματείου γενικού ενδιαφέροντος, είναι να δίνει απάντηση σε αιτήσεις που του υποβάλλονται και να εξηγεί βέβαια τους λόγους για τους οποίους αρνείται να δεχτεί κάποιον ως μέλος του.

Είναι αυτονόητο βέβαια ότι προκύπτουν θέματα δημοκρατικής λειτουργίας της ΙΛΕΧ. Προφανώς, δεν είναι ένα κλειστό ιδιωτικό κλαμπ, ούτε ιδιωτική ΑΕ, η οποία λειτουργεί εν κρυπτώ. Είναι δημόσιο σωματείο, ιστορικό, που πρέπει να λειτουργεί φανερά και δημόσια. Οι συνελεύσεις, οι απολογισμοί, οι λογοδοσίες, πρέπει να γίνονται δημόσια, με προκηρύξεις, ανακοινώσεις και ελεύθερη είσοδο πολιτών και ΜΜΕ. Αντ’ αυτού, έχουμε μόνο κάποια έγγραφα, και μία αόρατη για τον κόσμο της Χαλκιδικής λειτουργία.

Η ΙΛΕΧ άλλοτε και τώρα: Η ΙΛΕΧ ιδρύθηκε το 1960. Στην ίδρυσή της πρωτοστάτησαν σημαντικοί άνθρωποι του τόπου, από τους οποίους πολλοί βρέθηκαν στο πρώτο δ. συμβούλιο της Εταιρείας, το οποίο ήταν: Πρόεδρος Βασίλειος Βασιλικός, Α΄ Αντ/δρος Αθανάσιος Καραγκάνης, Β΄ Αντ/δρος Αθανάσιος Φιλιππίδης, Γ. Γραμματέας Στέφανος Κότσιανος, Ταμίας Νικόλαος Πάππας, Έφορος Βασίλειος Καλογεράς, Μέλη: Απόστολος Αηδονάς, Ιωάννης Παπαγεράκης, Νικόλαος Χαριστός, Πέτρος Ζαφειρίου, Ιπποκράτης Πάχτας. Άλλα ιδρυτικά μέλη της ΙΛΕΧ ήταν ο Π. Παπαγεράκης, ο Ν. Τραγανός, η Φ. Ζαχαρία, ο Ι. Κυριαφίνης, ο Σπ. Βασίλας, ο Ι. Κότσιανος, ο Π. Στάμος, ο Δ. Ιατρού, ο Ι. Λαμπρόπουλος κ. ά. Η εταιρεία στα πρώτα χρόνια της δράσης της, παρουσίασε αξιόλογο έργο, με σπουδαιότερο αυτό της έκδοσης, σε τεύχη, των Χρονικών της Χαλκιδικής, στα οποία καταχωρίστηκαν σημαντικές εργασίες. Ξεχωρίζει το «Γλωσσάρι του Πολυγύρου» του Φίλιππα Τάσιου, στο ενιαίο 37-38 τεύχος, που δυστυχώς βρίσκεται σε λίγες ιδιωτικές βιβλιοθήκες, αφού, όπως όλα τα τεύχη των Χρονικών αλλά και οι λοιπές εκδόσεις της ΙΛΕΧ δεν βρίσκονται στο εμπόριο και η απόκτησή τους είναι προβληματική.

Τα τελευταία χρόνια η δραστηριότητα της ΙΛΕΧ εκφυλλίστηκε σε ελάχιστες εκδόσεις, και περιορίζεται σε μια επαναλαμβανόμενη εκδήλωση, επικοινωνιακού χαρακτήρα, με βραβεύσεις των εισαγόμενων μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και με καταθέσεις στεφανιών στις διάφορες εθνικές γιορτές, περισσότερο για να κρατείται στη δημοσιότητα ο μόνιμος πλέον πρόεδρος κ. Β. Πάππας, ιδιαίτερα όταν είναι εκτός Βουλής. Έχει μετατραπεί δηλαδή, πλέον, η ΙΛΕΧ, σε ένα όργανο προβολής του κ. Πάππα, ο οποίος κρατά κλειστό και απόλυτα ελεγχόμενο τον αριθμό των μελών, για να αποφύγει οποιαδήποτε κριτική και οποιοδήποτε κίνδυνο απώλειας της προεδρίας. Θεωρεί, επίσης, ο κ. Πάππας, προσβολή κάθε κριτική της διοίκησής του. Παράδειγμα: Στο επίσημο έγγραφο που στέλνει στον Δήμο Πολυγύρου για την (άδωρη τελικά) δωρεά του Κοτσανέικου στον Δήμο, θεωρεί απαραίτητο να συμπεριλάβει στην απόφαση της Γ. Σ. –αν έγινε τέτοια- και τα εξής: «…9. Να αγνοηθούν παντελώς οι φωνές που κατά καιρούς ακούστηκαν αόριστα, ανεύθυνα, και στ’ αλήθεια δεν άξιζε να προσβάλουν το κύρος της Εταιρείας και του Προέδρου της…». Αυτή η κριτική είναι οι όποιες δημόσιες απόψεις ακούστηκαν, είτε στα δημ. συμβούλια του Δήμου, είτε σε κείμενα στις εφημερίδες, είτε απόψεις σε ραδιόφωνα κλπ, σχετικά με την πραγματικά εγκληματική συμπεριφορά της ΙΛΕΧ για το Κοτσανέικο, που το κατάντησε ετοιμόρροπο και το παρέδωσε τελικά στον Δήμο, κρατώντας όμως το φιλέτο (το μεγάλο άλλοτε γραφείο του Στ. Κότσιανου στο ισόγειο) για λογαριασμό της ΙΛΕΧ και επιβάλλοντας μια απαράδεκτη διοίκηση. Επίσης, για να φανεί η αλήθεια των ισχυρισμών, για τους αφελείς, του κ. Πάππα, αρκεί να διαβάσει από το διαφημιστικό για την ΙΛΕΧ τευχίδιο που τύπωσε το 2005, στο οποίο αναγράφει ότι «Να σημειωθεί ότι το εν λόγω οίκημα έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την Εταιρεία στον Δήμο Πολυγύρου, προκειμένου να εκπληρωθούν τόσο η βούληση της διαθέτου, όσο και οι σκοποί για τους οποίους προορίζεται…», την ίδια στιγμή που περιφρονούσε τις επανειλημμένες προτάσεις του Δήμου για παραχώρηση ή ενοικίαση του Κοτσανέικου. Στο ίδιο αυτό τευχίδιο, σε 100 περίπου φωτογραφίες, στις 56 περιλαμβάνεται ή δεσπόζει ο κ. Πάππας –τέτοια μετριοφροσύνη!- ενώ περιλαμβάνονται και διάφορα κείμενά του, ως υποθήκες προφανώς για την Ιστορία.

Αγαπητή Χαλκιδική, έγραψα και πάλι πολλά και ζητώ συγγνώμη. Όμως ελπίζω να δέχεσαι την άποψή μου ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά τον κάθε Χαλκιδικιώτη, τον κάθε πολίτη, που έχει δικαίωμα να υποβάλλει μια αίτηση και να αξιώνει να παίρνει μια απάντηση. Δε μπορεί κανείς, εκπρόσωπος ενός σωματείου, να περιφρονεί τους πολίτες, πιστεύοντας ότι έτσι στέκεται σε ύψος περίοπτο και παράλληλα εκδικείται κάποιους ενοχλητικούς –όπως προφανώς θεωρεί εμένα ο κ. Πάππας.

Τελειώνοντας, απευθύνομαι σε δυο κατηγορίες συμπολιτών μας:

α) Στα μέλη της ΙΛΕΧ –αυτά που έγινε αποδεκτή η αίτηση εγγραφής τους (κάποιοι δεν έκαναν καν αίτηση) – και ρωτώ: Είναι σε γνώση τους αυτή η συμπεριφορά του προέδρου τους; Και αν ναι, συμφωνούν με την αντιμετώπιση των συμπατριωτών τους, ως εάν είναι άξιοι σκόπιμα μειωτικής συμπεριφοράς; Και, είναι πράγματι σύμφωνοι με τους όρους που επέβαλαν για τη δωρεά του Κοτσανέικου στον Δήμο;

β) Απευθύνομαι όμως και στους άλλους Χαλκιδικιώτες, που δεν είναι μέλη της ΙΛΕΧ: Δεν πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να κάνουν σχετικά; Ας κάνουν αρκετοί αιτήσεις και ας τις απορρίψει ο κ. Πάππας ή ας μην απαντήσει καν. Θα το τολμήσει; Άλλωστε, επί της ουσίας, δεν αξίζει τον κόπο να διευρυνθεί η ΙΛΕΧ και να δραστηριοποιηθεί με παραγωγή έργου και όχι ως «επικοινωνιακό μαγαζί»;

γ) Απευθύνομαι τέλος στους Δημάρχους Πολυγύρου, Αρναίας, Μουδανιών, Κασσανδρείας και Ιερισσού και να ρωτήσω: Γνωρίζουν ότι το Καταστατικό (τροποποίηση 11 Ιουνίου 1986), άρθρο 14, γράφει: « Στο ΔΣ μετέχουν υποχρεωτικά ως μέλη οι εκάστοτε Δήμαρχοι Πολυγύρου, Αρναίας, Ν. Μουδανιών, Κασσανδρείας και Ιερισσού, ενώ τα υπόλοιπα μέλη εκλέγονται…». Εφ’ όσον αυτό ισχύει, καλούνται στις συνεδριάσεις του ΔΣ; Αν όχι, είναι έγκυρες οι αποφάσεις του;

Δεν τα έγραψα αυτά, αγαπητή Χαλκιδική, για «να ξεδώσω». Τα γράφω για να γίνει κάτι. Αν όλοι νομίζουμε ότι πρέπει. Αν όχι, ας γυρίσουμε στη βόλη μας, κι αφήσουμε τον κάθε Πάππα να εκμεταλλεύεται ένα δημόσιο αγαθό –θέματα πολιτισμού κλπ- και ας θεωρούμε ότι δεν μας αφορά. Και τέλος, ας δώσουμε και μεις μια απάντηση: Τι είναι, τελικά η ΙΛΕΧ;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γ. Ζωγραφάκης

Το Μπάσκετ στη Χαλκιδική - Αποτελέσματα

A’ Ανδρών (11η Αγωνιστική )
Ορμύλια 58 - Μαρμαράς 54
Διαιτητές: Θωμόπουλος , Παραλής
Δεκάλεπτα: 16-18, 35-31, 41-43, 58-54
Ορμύλια (Χαλκιάς)
Τσίκουρης , Παπαδόπουλος , Λελεγιάννης 16(2), Ανδρεάδης Α. 2, Μπουρλής , Γουργούρης 2, Δρακάκης , Μπαμπάργιος 19(1), Στεφανίδης , Δήμητσας 13, Ντάλντος 6, Κυρομίτης
Μαρμαράς (Πατσουράκος)
Μιλκονίδης Π. 6, Λάζογλου 23(1), ...>>>>>

Τσεπελίδης , Κοπάντσας , Καίκης 8, Αθανασίου , Ζουμπούλης 2, Καραισκάκης 7, Χατζηιωακειμίδης , Μιλκονίδης Η. , Δεληγιάννης 8, Κατσάπας

Αρναία 64 Μεταμόρφωση 41
Διαιτητές: Αναστασιάδης , Γατά
Δεκάλεπτα: 16-10, 24-19, 44-31, 64-41
Αρναία (Μοσχόπουλος)
Παπαγεωργίου Α. , Αρβανίτης 3, Γκαγκάνης , Τζιτζιρίκας 2, Κουσίδης 6, Χαριστός , Μπάτζιος 24, Κούνδουρος , Κυπαρισσάς 17(5), Πράντσις 8(1), Αργυρίου , Παπαγεωργίου Δ. 4
Μεταμόρφωση (Κατσαβαβάκης Γ.)
Κεχαγιάς 12(1), Μινέρος 2, Κατσαβαβάκης Γ. , Απεσλίδης , Αντωνίου-Αλβανός 5(1), Στράντζαλης 6, Χασάπης 11(2), Γκαδρής 2, Τσουλής , Βαγιωνάς , Χαραλαμπόπουλος 3, Παπαδημητράκης

Πολύγυρος 75 Κασσάνδρα 61

Διαιτητές: Ξέρας , Μαργαρίτης
Δεκάλεπτα: 18-13, 33-26, 58-43, 75-61
Πολύγυρος (Μπούμπας)
Μυλωνάς Γ. 1, Δρούγκας , Μπανάβας Ι. 2, Παπασαραφιανός 25(5), Στιβαχτάρης , Κουγιώνης 22, Βαλσαμής , Γισγάκης 5, Χαλκιόπουλος 6, Μυλωνάς Ν. 6, Μόμτσιας , Βλάχος 8
Κασσάνδρα (Σερέτης)
Παραλής 2, Αρίστος , Τσιάλας 2, Κερμέντης , Μιτελούδης 20(4), Μιχαηλίδης 7(1), Ζαγγάνας , Ματεντζίδης , Παπαστεφάνου 9, Νικολής 12(1), Θώμος , Ζαγκαρέτος 9

Νικήτη 47 Ιερισσός 75

Διαιτητές: Εδιάρογλου , Λειβαδιώτης
Δεκάλεπτα: 7-15, 20-33, 34-50, 47-75
Νικήτη (Μουστάκας)
Χηνιτίδης 7(1), Μιχαλούδης 11, Κουτσούκης 4, Σπύρου 6(1), Κουτλιάνος 12, Μαντσιος , Καρανικόλας , Λυδιανός , Μαραγκάς , Λόγαρης 1, Μαυρουδής 5(1), Κατσίμερος 1
Ιερισσός (Κιακιλίδης)
Κουκόντζηλας 7(1), Κεσκεσιάδης 3(1), Δενελεκίδης , Κόνσουλας 2, Ευθυμίου Π. 29, Ζηζηλιώτης 17(2), Ματάκος ,Ντούζα 9(1), Κατσιφός 2, Μπάντης , Λέχος Χ. 4, Ευθυμίου Χ. 2

Μουδανιά 76 Ουρανούπολη 42
Διαιτητές: Θωμόπουλος , Παραλής
Δεκάλεπτα: 20-13, 46-24, 60-30, 76-42
Μουδανιά (Παυλάκης)
Μαναβάκης 4, Λασκαρίδης 5, Ανανιάδης 9, Μπανάβας 10(2), Τσιγγελίδης 2, Χατζηκωνσταντίνου 2, Μαμούρης , Ιορδανίδης 10, Τυρχανίδης , Γαροφάλλου 14(2), Τόμαν 12(2), Τσιάρας 8
Ουρανούπολη (Θεοδώρου)
Ευθυμόπουλος 14, Τσινός 10(2), Κόκκινος Ε. , Κελέσης , Στουλούπης 14, Αντωνάκης , Χατζηπαναγιώτης , Γεννάδιος , Δροσινός , Κόκκινος Σ. , Μουτζίκης , Ρούσσος 4

Παλαιοχώρι 37 Τρίγλια 66
Διαιτητές: Αναστασιάδης , Γατά
Δεκάλεπτα: 11-17, 21-30, 27-40, 37-66
Παλαιοχώρι (Μακαβός)
Παπακωνσταντίνου , Κουμαντσιώτης 1, Πολύζου , Βούζιος 5, Χαρδαβέλας , Παναιρλής 6, Μοσχόπουλος Α. 5(1), Καραθανάσης 2, Κατσαμπρόκος , Ζολώτας 12(1), Γκαγκάνης Μ. , Γκαγκάνης Α. 6
Τρίγλια (Τσομπανάκης)
Τουμπάκης , Ναλμπάντης 13(1), Παντζάκης , Δαμαρλής 11(1), Καραγιαννάκης 7, Παπαδόπουλος 2, Σερεμέτης , Γεώργογλου Ε. 13(3), Τσήλιος 3(1), Καρράς , Καρπούζης 12, Γεώργογλου Γ. 5(1)

Η Βαθμολογία (Σε 11 αγώνες)

Ιερισσός 21 769-592
Πολύγυρος 19 748-521
Ουρανούπολη 19 681-696
Ορμύλια 18 661-639
Μουδανιά 18 723-601
Τρίγλια 17 619-497
Μαρμαράς 15 518-624
Κασσάνδρα 15 600-681
Αρναία 15 709-657
Παλαιοχώρι 14 463-688
Νικήτη 12 586-704
Μεταμόρφωση 11 461-638
Πολύγυρος και Τρίγλια έχουν ένα αγώνα λιγότερο
Η Μεταμόρφωση έχει 1 μηδενισμό

Οι σκόρερ:

1) Κουγιώνης (Πολύγυρος) 223(1)
2) Παπασαραφιανός (Πολύγυρος) 200(27)
3) Μιχαηλίδης (Κασσάνδρα) 193(22)
4) Ευθυμόπουλος (Ουρανούπολη) 180(3)
5) Ευθυμίου Π. (Ιερισσός) 169(7)
6) Μπαμπάργιος (Ορμύλια) 164(7)
7) Ιορδανίδης (Μουδανιά) 160(3)
8) Παπαγεωργίου Δ. (Αρναία) 155(1)
9) Κυπαρισσάς (Αρναία) 150(21)
10)Κεσκεσιάδης (Ιερισσός) 149(13)

Επόμενη Αγωνιστική :

Αρναία - Ορμύλια
Πολύγυρος - Μαρμαράς
Νικήτη - Κασσάνδρα
Μουδανιά - Ιερισσός
Παλαιοχώρι - Ουρανούπολη
Μεταμόρφωση - Τρίγλια

Β’ Ανδρών (1η Αγωνιστική)

Ν. Ρόδα 82 Στρατονίκη/Στάγειρα 85
Διαιτητές: Αναστασιάδης , Γατά
Δεκάλεπτα: 20-19, 45-36, 66-62, 80-80 κ.α. 82-85
Ν. Ρόδα (Κιακιλίδης)
Σοφιανός 21(4), Χατζηαναστασίου , Χατζηλίδης 8, Κουκούμης , Παρθενιάδης 5(1), Σβούκης , Μπαλτάς 11(1), Κοκόνας , Καμενάκης 17, Φιλιππίδης 20(5), Μιχάλης , Συμεωνίδης
Στρατονίκη/Στάγειρα (Κατράνης Δ.)
Σπύρου 1, Κεφαλάς , Αποστολίδης 11, Μπρίκος, Γαλάνης 15, Κατράνης Δ. 46(1), Χατζής 4, Σιδεράς , Κατράνης Η. , Σαμαράς 2, Καραθανάσης 6

Μεταγγίτσι 49 Σκιώνη 54
Διαιτητές: Εδιάρογλου , Λειβαδιώτης
Δεκάλεπτα: 5-8, 16-27, 32-39, 49-54
Μεταγγίτσι (Παγώνης Γ.)
Παγώνης Χ. , Κατσαρός , Καρράς 18(4), Μυλωνάς Ι. 3(1), Παγώνης Α. , Καραμπούκας 1, Μιχαλούδης 3(1), Γιώβος , Καραβασίλης 13, Παγώνης Γε. , Παγώνης Γ. 11(3), Μυλωνάς Ν.
Σκιώνη (Παπαμιχαήλ)
Παπαγεωργίου 8, Μυλωνάς , Αρλαμινός 20(3), Λαινάς 8, Λεμονής 5, Καραβασίλης 8, Τσακίρης , Παπαγεωργίου 5

Γαλάτιστα – Σανά 20-0 α.α.
Αγ. Νικόλαος Ρεπό

Πρωτάθλημα Γυναικών (3η Αγωνιστική)

Ιερισσός - Ορμύλια 59-20
Καλλικράτεια – Μαρμαράς 65-21
Τρίγλια – Πολύγυρος 17-37

Εφηβικό Πρωτάθλημα ( Τελικός )

Κασσάνδρα 59 - Μουδανιά 55
Διαιτητές: Αναστασιάδης , Μαργαρίτης
Δεκάλεπτα: 16-12, 30-21, 50-36, 59-55
Κασσάνδρα (Σερέτης)
Παραλής 14(2), Κόντσος , Τσιάλας , Τσιανάκας , Μιχαηλίδης 23(1), Καλαμβούκας , Ανθόπουλος , Μόσχου 2, Νικολής 6, Κερμέντης 2, Θώμος 12
Μουδανιά (Τσιάρας)
Κοκκινίδης 28(2), Μαμούρης , Συκόπουλος-Μπέλλος , Τσιγγελίδης 4, Ιγνατιάδης , Τεζετζίδης 7, Βούζας 12, Καζαάκς 2, Καρατζίδης , Ευσταθίου 2

Ο ΑΟ Κασσάνδρας αναδείχτηκε Πρωταθλητής 2009-2010 στην κατηγορία των εφήβων και θα εκπροσωπήσει την ΕΚΑΣΧ στα προκριματικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μάνος Κατσαβαβάκης

Γ. Παπανδρέου: Θα κάνουμε αλλαγές και όχι μερεμέτια!

Τα πάνω κάτω !!!

Τα πάνω κάτω έφερε η ανακοίνωση του σχεδίου « Καλλικράτης ».
Άντε καλά, αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενδεχομένως οι Νομάρχες και οι Δήμαρχοι. Αντιδρούν όμως και οι υπουργοί, όπως διαβάσαμε σήμερα όταν έκλεισαν οι κάμερες στο υπουργικό συμβούλιο. Αιτία; Δημιουργούνται, λένε, πολλοί ισχυροί διεκδικητές βουλευτικών εδρών. Για να μη τρελαθούμε κύριοι υπουργοί. Αρκετά προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε, εμείς οι απλοί θνητοί...
Αντί να διαρρέετε τις αντιρρήσεις σας, για να εντυπωσιάσετε, πέστε μας για να καταλάβουμε. Όταν προεκλογικά όλοι σας ήσασταν υπέρμαχοι της Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν τα ξέρατε αυτά, ότι δηλ. θα προκύψουν ισχυρά πρόσωπα από μεγάλους Δήμους ή Περιφέρειες;
-Ποσώς μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές σας επιδιώξεις. Αν διαφωνείτε στην υλοποίηση της Μεταρρύθμισης πέστε το καθαρά να τελειώνουμε.
Ο Πολυγυρινός

Θα υπάρξει ΝΕΟΣ Πρόεδρος στην ΙΛΕΧ; Πρέπει!

Εκλογές στην ΙΛΕΧ, μαθαίνουμε, θα γίνουν στις 20 Ιανουαρίου 2010! Ψάχνοντας, για επιβεβαίωση, στην ιστοσελίδα της δε βρήκαμε κάτι σχετικό!
Βρήκαμε όμως το παρακάτω κείμενο που αφορά την Οικία Κότσιανου και "μας άναψε τα λαμπάκια" γιατί μας θύμισε τον ΤΕΩΣ (όχι πρώην, ΤΕΩΣ) βουλευτή Χαλκιδικής και την μπαγαποντιά σε βάρος του Πολυγύρου η οποία κατά πως φαίνεται από το παρακάτω κείμενο συνεχίζεται ακόμα!
"Να σημειωθεί ότι, το εν λόγω οίκημα (Ρ: Οικία Στ. Κότσιανου)έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από την Εταιρεία στο δήμο Πολυγύρου, προκειμένου να εκπληρωθούν τόσο η βούληση της διαθέτου, όσο και οι σκοποί για τους οποίους προορίζεται. Στον ίδιο χώρο θα στεγασθούν και τα γραφεία του Παραρτήματος της Εταιρείας, το οποίο λειτουργεί στην πρωτεύουσα του νομού, τον Πολύγυρο."
(ΙΛΕΧ)

Γράμμα στην Βουλή των Ελλήνων.

Ποιoς υποθάλπει τ΄άδικα.

Ποιος υποθάλπει τ΄άδικα,
ποιος αγνοεί το νόμο,
ποιος εκκολάπτει τα στραβά
για να γεννάνε πόνο...
# ...>>>>>

Μια στη σφύρα, μια στ΄αμόνι,
σε βαρέθηκα ζωή,
του Προκρούστη το πριόνι,
μου ΄χει κόψει τη ψυχή.
#
Ποιος ασελγεί στα δίκια μας,
ποιος μας εξουσιάζει,
με τα δικά του τα σταθμά
θάνατους να μοιράζει.
#
Μια στη σφύρα μια στ΄αμόνι,
φύρα βγήκα βρε ζωή,
μου ΄χεις κόψει το ΄να πόδι,
τ΄άλλο έχει πληγωθεί.

Γιώργος Κανλής

Προχειρότητα, μέχρι πότε;

Για πενήντα περίπου μέρες είναι κλειστός ο δρόμος στις "Έξι Βρύσες", κατανοούμε τους λόγους της διακοπής της κυκλοφορίας στην περιοχή! Αλλά ...
...ποτέ δεν θα αντιληφθούμε αν η Δημοτική Αρχή αδυνατεί; δε θέλει; δεν το σκέφτηκε; και δεν έχει τοποθετήσει την απαραίτητη σήμανση για να μπορεί ο κάθε περαστικός και επισκέπτης της Πόλης του Πολυγύρου να "απεγκλωβιστεί" και να βρει τη διέξοδο προς τη Νότια Χαλκιδική!
Τόσο πια! Μα τόσο...

Φιλόδοξο ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2010 Δήμου Πολυγύρου

Έργα προϋπολογισμού 14 περίπου εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Πολυγύρου για το 2010, Από τις αρχές του έτους η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε αγώνα δρόμου, ώστε να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις περίπου 300 μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις, που έχουν προγραμματιστεί και κρίνονται απαραίτητες για την ανάπτυξη του δήμου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ...>>>>>

η αποπεράτωση της κατασκευής του πρότυπου δημοτικού γηροκομείου Πολυγύρου, έργο με ενδεικτικό προϋπολογισμό πάνω από 2.600.000 ευρώ, η αντιπλημμυρική θωράκιση του Πολυγύρου, της Ολύνθου και άλλων Τοπικών Διαμερισμάτων, η αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, η διαμόρφωση βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στον Πολύγυρο, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Νεότητας, η συντήρηση της οικείας Κότσιανου, ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή Λούκι, στην πρωτεύουσα και τα υπόλοιπα Τοπικά Διαμερίσματα καθώς και η αποκατάσταση του κεντρικού θολωτού αγωγού στην πρωτεύουσα.
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Μήπως είναι εύκολο να μας ενημερώσει κάποιος: Από τα Έργα που περιλαμβάνονται στα Τεχνικά Προγράμματα του Δήμου (κάθε χρόνο την τελευταία 20ετία), πόσα υλοποποιούνται;

"Καλλικράτης" και Χαλκιδική!

Ένα σενάριο του "Καλλικράτη" που "έπαιξε" χθες στο υπουργικό Συμβούλιο αλλά δυστυχώς για τη Χαλκιδική δεν πέρασε αλλά ... "παίζει" ακόμα με λίγες πιθανότητες!
Δημιουργία 14ης Περιφέρειας, Μητροπολιτικής, με το νομό Θεσσαλονίκης και τη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!
Ήταν η πρόταση του Ραγκούση την οποία όμως απέρριψαν οι υπουργοί της Θεσσαλονίκης! Ήταν ότι καλύτερο για τη Χαλκιδική!

Μπάσκετ Γ΄ Εθνική: ΠΡΩΤΟ ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Με την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2010 το Στρατώνι αφού έχασε με 69-62 στην έδρα του Ανατόλια, στο ντέρμπι κορυφής. Παρά το κακό ξεκίνημα (2-7 στο 4') οι αθλητές μας επέβαλαν το ρυθμό τους και είχαν σταθερά το προβάδισμα (29-42 στο 22') μέχρι και 2 λεπτά πριν τη λήξη (57-62). Εκεί όμως οι πολύ κακές επιθετικές επιλογές των αθλητών του Δημήτρη Μύθου αλλά και η ευστοχία ...>>>>>

του Τσιάτσου σε 2 τρίποντα έφεραν ένα σερί 12-0 για τους γηπεδούχους και το τελικό 69-62. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα μας παραμένει στην πρώτη θέση αλλά το Ανατόλια πλησίασε στον ένα βαθμό. Επόμενος αγώνας την Κυριακή στις 18.00 με τον Ορφέα Ν. Σκοπού στο Κλειστό Ιερισσού. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΑΝΑΤΟΛΙΑ - ΣΤΡΑΤΩΝΙ 69-62
Διαιτητές: Παγώνης , Γερακίνης
Δεκάλεπτα: 16-20, 29-38, 45-50, 69-62
Ανατόλια (Τσούρμας)
Μαρκάκης Σ.-Θ. , Παυλέας 24(1), Μερίτσης , Κεκές 3(1), Παπδόπουλος , Βλαχοδήμος 2, Κοιμτζόγλου 12(1), Τσιάτσος 17(3), Πάντος , Βαλεργάκης , Βεργίνης Χαντζίδης 11
Τρίποντα: 6, Βολές: 15/21, Φάουλ: 18
Στρατώνι (Μύθου)
Πιπιλιάρης 24(1), Πεγιάς , Τίλλ 2, Κουντουρατζόγλου 8, Μαρκίδης 6(1), Κατσαβαβάκης , Ντισλής 14(2), Μπούλης , Κοτζαγιάννης Α. , Νουκάρης , Κοτζαγιάννης Θ. , Δασκαλόπουλος 8
Τρίποντα: 4, Βολές: 8/14, Φάουλ: 21

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα:
ΣΚΟΠΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 70-71
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ - ΔΡΥΜΟΣ 67-59
ΔΙΑΒΑΤΑ - ΑΔΕΝΔΡΟ 68-72
ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 85-83
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 62-60
ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΦΛΟΓΗΤΑ 83-53

Η βαθμολογία:

1) ΣΤΡΑΤΩΝΙ 21
3) ΑΝΑΤΟΛΙΑ 20
2) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 19
4) ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 19
5) ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ 18
6) ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 17
7) ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ 16
8) ΔΡΥΜΟΣ 16
9) ΑΔΕΝΔΡΟ 16
10)ΣΚΟΠΟΣ 15
11)ΔΙΑΒΑΤΑ 15
12)ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ 14
13)ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 14
14)ΦΛΟΓΗΤΑ 11

Πρώτοι σκόρερ της κατηγορίας:
1) ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΛΗ) 219(2)
1) ΝΤΙΣΛΗΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 215(22)
3) ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ (ΔΙΑΒΑΤΑ) 201(16)
4) ΠΑΥΛΕΑΣ (ΑΝΑΤΟΛΙΑ) 199(3)
5) ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ) 194(12)
6) ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΤΡΑΤΩΝΙ) 186(1)
7) ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΙΔΗΣ (ΑΔΕΝΔΡΟ) 182(7)
8) ΤΣΑΟΥΣΙΔΗΣ (ΦΛΟΓΗΤΑ) 178(13)
9) ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ) 178(1)
10)ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ) 163(1)

Οι αντιδράσεις στον "Καλλικράτη"

Μετά απο σύσκεψη στη ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ο αρμόδιος τομεάρχης Χρήστος Ζώης είπε: "Ο πρόχειρος και αποσπασματικός τρόπος που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την υψηλή προτεραιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας ουσιαστικά την υπονομεύει" Μίλησε για έλλειψη επιχειρησιακού σχεδίου, απουσία της αρχής της επικουρικότητας και ερασιτεχνισμό. Οι ενδοιασμοί της ΝΔ είναι οτι δεν αποσαφηνίστηκε η χωρική κατανομή των νέων δήμων καθώς και ο τρόπος της χρηματοδότησης των νέων δομών που δημιουργεί η Κυβέρνηση.
Στη σύσκεψη
...>>>>>

πάντως δεν εκκλήθη ο Νικήτας Κακλαμάνης, παρα το γεγονός οτι είναι πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε δηλώσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ενω ο κος Σαμαράς είχε πεί οτι το έργο του θα αξιολογηθεί με το τέλος της θητείας του.

Το ΚΚΕ σχολίασε: "Αντίθετα με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση με την προώθηση του «Καποδίστρια ΙΙ», που τώρα τον βαφτίζει «Καλλικράτη», το κράτος ενισχύεται εφόσον καθορίζει πλήρως το ρόλο και τη δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη κατεύθυνση προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Επιβάλλοντας πλήρως την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της. Για την επιβολή νέων φορολογικών βαρών, για την γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας και για την παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και των υπόλοιπων κοινωνικών παροχών".

Περί φιλοζωίας

Είναι Κυριακή πρωί κι ένας συμπολίτης μας έχει βγάλει βόλτα το αγαπημένο του τετράποδο. Εκείνο φτάνοντας μπροστά στην πόρτα του 1ου Δημ.Σχολείου Πολυγύρου, αποφασίζει πως το μέρος είναι κατάλληλο προκειμένου να αποπατήσει, ούτως ειπείν να τα ΚΑΝΕΙ.
Ούτε λόγος βέβαια να σκεφτεί ο αγαπητός συμπολίτης πως το πρωί της επομένης θα περάσουν από εκεί 190 παιδιά για να μπουν στο σχολείο τους.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Φαίνεται πως φιλοζωία και ευσυνειδησία είναι ακόμα έννοιες ασύμβατες στη χώρα της ασυδοσίας.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ!

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/1/2010 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κασσάνδρας η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής του 4χ4 Πυροσβεστικού οχήματος το οποίο είναι ακόμα μια δωρεά της Εθνικής Δωρήτριας Παναγιώτας Σταμπουλή προς το Πυροσβεστικό Σώμα (μάλιστα ακούστηκε ότι εδώ κλείνει ο κύκλος των δωρεών προς την πυροσβεστική, παρόλο που είχε συζητηθεί πρόσφατα και νέα(!) δωρεά προκειμένου να καλυφτούν βασικές ελλείψεις της υπηρεσίας, κάτι που ξάφνιασε πολύ κόσμο).
Πολύς ο απλός κόσμος, αλλά και οι επίσημοι που ...>>>>>

ήρθαν για να τιμήσουν τη δασκάλα της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, τη δασκάλα του ΗΘΟΥΣ.

Η Τελετή θα γινόταν αρχικά παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, κάτι που σχεδιαζόταν από τον ίδιο με τον βουλευτή Γιάννη Δριβελέγκα, σε συνεργασία με την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Η βομβιστική επίθεση του Σαββατόβραδου έξω από το Κοινοβούλιο όμως, ανάγκασε τον Υφυπουργό να φύγει νωρίς το πρωί για Αθήνα προκειμένου να πάρει μέρος σε σύσκεψη στο Υπουργείο.

Έστειλε όμως τον Διευθυντή του γραφείου του Σταμάτη Εμμανουηλίδη, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Υφυπουργό τιμώντας με Αναμνηστική Πλακέτα τη Δωρήτρια.

Η τελετή ξεκίνησε με αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κκ Νικόδημο στο προαύλιο του σχολείου όπου και βρισκόταν το καινούργιο όχημα.

Αμέσως μετά όλος ο κόσμος μπήκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου όπου και ακολουθησαν οι χαιρετισμοί από τους επισήμους καθώς και η απονομή των τιμητικών διακρίσεων και των αναμνηστικών πλακετών προς την Δωρήτρια.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν:

Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Αριστείδης Κανέλης, οι τρεις Αντιδήμαρχοι Κασσάνδρας (Παπαδοπούλου, Σπανός, Χατζηβασιλείου), ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σ.Σαββίδης, ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Π.Σ Χαλκιδικής Θ. Νικολαιδης, ο Αντινομάρχης Δ. Τζηρίτης η Νομαρχιακή Σύμβουλος Ελένη Τριανταφύλλου ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, η Προϊσταμένη του 3ου Γραφείου Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης, ο Εκπρόσωπος του Υφυπουργού Σταμάτης Εμμανουηλιδης, οι Βουλευτές Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας και Γιώργος Βαγιωνάς,

Ο Αντιπρόεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Εθελοντων Πυροσβεστων Π.Σ Ψαρόπουλος Αθανάσιος, ο Γενικος Γραμματέας Δημήτριος Ζέρβας, το Δ.Σ της Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών Π.Σ Χαλκιδικής, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματεας του Σωματείου Συμβασιουχων Πυροσβεσης – Διασωσης χαλκιδικης, ο Διοικητης Περιφερειας Πυροσβεστικων Υπηρεσιων Κεντρικης Μακεδονιας Υποστρατηγος Κωνσταντινος Κεσαπίδης εκπροσωπώντας τον Αρχηγό, ο Διοικητής Π.Υ Πολυγύρου Δημήτριος Ζάχος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κασσάνδρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, και πλήθος κόσμου.

Ο Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης αν και ήθελε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, δεν πρόλαβε λόγο του ότι η πτήση του από Αθήνα έφτασε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι.
Στο χαιρετισμό τους όλοι οι Επίσημοι εξήραν το έργο της Παναγιώτας Στραμπουλή και ευχηθήκαν να βρεθούν πολλοί «μιμητές» της.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμος Κασσάνδρας έδωσε δεξίωση προς τιμή των καλεσμένων.

Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

Σχόλιο του Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ αναφορικά με τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση

Ο ΣΥΝ πιστεύει ότι προτάσεις που δεν παρέχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σαφείς αρμοδιότητες, επαρκείς πόρους, συμμετοχικές και διαφανείς διαδικασίες και ένα δημοκρατικό και δίκαιο εκλογικό σύστημα, που είναι η απλή αναλογική, δεν συμβάλλουν θετικά στην αλλαγή που έχει ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με διοικητικές ή χωροταξικές προτάσεις. Απαιτείται η δημιουργία προϋποθέσεων, ώστε ο πολίτης και τα κινήματα να συμμετέχουν στη χάραξη και υλοποίηση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών πολιτικών.
To Γραφείο Τύπου

Αγώνας στην Πιερία κατά των διοδίων.

Φύση