Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Καλό Σαββατόβραδο!

Είπαν για το χτύπημα στη Βουλή ...


Οι μετρήσεις στην πολιτική!Χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

Και στρατιωτικές ...σπατάλες!

Σ' αυτά καλά τα πάτε, σε κάτι τροπολογίες τα χαλάτε!

Την απόδοση στις τοπικές κοινωνίες εκτάσεων στρατοπέδων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημάρχους και εκπροσώπους Δήμων της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης.
(δημοσιεύματα)

Με την πρώτη! Γιατί με τη δεύτερη;

OI ...ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ !...

Κληρονομιές και δωρεές!

Για το φόρο σε δωρεές, κληρονομιές και γονικές παροχές σήμερα ο λόγος σε κάθε εφημερίδα και άλλης μορφής Μ.Μ.Ε.! Χαλάει ο κόσμος!!!
Και χαλάει για ένα απλό πράγμα και απορώ γιατί κανείς δεν τολμά να το ..."σταματήσει": Τις απαράδεκτες αυτές τροπολογίες, και αυτή του φόρου δωρεών ήταν πραγματικά απαράδεκτος ο τρόπος και ο χρόνος! Έπρεπε να βρεθεί άλλος τρόπος και όχι με τη μορφή της τροπολογίας και νύχτα!
Σε σχέση με τους παραπάνω φόρους: δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι θα "παίξει"! ...αλλά όταν ξεφεύγουμε από την πρώτη ...άντε και τη δεύτερη κατοικία ΝΑΙ να ΑΥΞΗΘΕΙ η φορολογία!
Αλήθεια, γιατί γίνεται λιγότερος ντόρος για το ποτό και το τσιγάρο; Μ' αυτήν τη φορολογία θα την πληρώσει όλος ο κόσμος, έχει δεν έχει, το αντέχει δεν το αντέχει!

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογική τροπολογία του Υπ. Οικονομικών

Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην φορολογική τροπολογία του Υπ. Οικονομικών, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η κυβέρνηση, μέσω της παλιάς καταδικασμένης πρακτικής των νυχτερινών τροπολογιών και μάλιστα σε άσχετα νομοσχέδια, έρχεται να κλιμακώσει μια πραγματική φοροεπιδρομή σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, ...>>>>>

την οποία εγκαινίασε με τα παράλογα, υπεραυξημένα τέλη κυκλοφορίας στα παλιά αυτοκίνητα.
Η μεγάλη αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα και τα ποτά, από την οποία προβλέπεται να εισπραχθεί ένα ποσό «μαμούθ» ύψους 1 δισ. ευρώ και την οποία μάλλον θα ακολουθήσει ανάλογη αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, αποτελεί μια άγρια εισπρακτική κίνηση, σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνητικού κόμματος.
Ταυτόχρονα, με διάταξη στην ίδια νυχτερινή τροπολογία, εγκαινιάζεται, ανεξαρτήτως ουσίας, μια πρωτοφανής σε αυθαιρεσία μεθοδολογία, με την οποία προαναγγέλεται, η επιβολή εκ των υστέρων αδιευκρίνιστου ύψους φορολογίας στις δωρεές και γονικές παροχές, πράγμα που συνιστά ένα χαρακτηριστικό δείγμα ανεύθυνης προχειρότητας και μια πράξη πολύ αμφίβολης συνταγματικότητας.
Η υποκρισία της κυβέρνησης, η οποία αποκαλύπτει και το βαθύτατα αντικοινωνικό προσανατολισμό της πολιτικής της, είναι ότι την ίδια ώρα που αυξάνει τη φορολογική επιδρομή αδιακρίτως σε βάρος των ασθενέστερων στρωμάτων, με τροπολογία στο ν/σ για τη ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων εισάγει ρύθμιση για τις «εταιρείες χαρτοφυλακίου» ναυτιλιακών εταιρειών, η οποία διευρύνει τη φορολογική ασυδοσία και ασυλία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση με την πολιτική της επιτείνει την ύφεση, οξύνει τα ήδη εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα και μεγεθύνει τα αδιέξοδα.
To Γραφείο Τύπου

Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ «ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ»

Για ακόμα μια φορά η Εθνική Δωρήτρια, η δασκάλα Παναγιώτα Σταμπουλή από την Κασσάνδρα διδάσκει ανθρωπιά, διδάσκει Μεγαλείο ψυχής.
Μετά από το ασθενοφόρο που δώρισε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, τον Εξοπλισμό στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο αποτελούμενο από αλυσοπρίονα, αναλυτικά, κλπ, τον ατομικό εξοπλισμό των Εθελοντών Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος Χαλκιδικής και άλλα πολλά και σημαντικά, επανέρχεται με μια ακόμα δωρεά.
Ένα πλήρως εξοπλισμένο Πυροσβεστικό όχημα 4χ4 προς ...>>>>>

το Πυροσβεστικό Σώμα για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κασσάνδρας, για τις ανάγκες της γενέτειρας της.
Λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση η κυρία Σταμπουλή!
Αν και συνταξιούχος δασκάλα, κατόρθωσε με το μεγαλείο ψυχής της να «κάτσει στα θρανία» όχι μικρούς μαθητές, αλλά εμάς τους μεγάλους!
Η προσφορά προς τον συνάνθρωπο το μάθημα της, στο οποίο δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι που θα μείνουν «μετεξεταστέοι».
Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρας θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Δωρεάς του 4Χ4 Πυροσβεστικού Οχήματος προς το Π.Κ Κασσάνδρας από την «Δασκάλα της προσφοράς», παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, βουλευτών, και εκπροσώπων της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Εκθέσεις Τουρισμού...