Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

Η λα.ο.σ.πολογία ενάντια στη Θ. Δραγώνα και οι "πατριωτικές" αλήθειες!

Διαβάστε ΕΔΩ την ΑΝΤΙ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ άποψη!


Χορός με ...πάθος!

"Πρώτα διαλέγεις γιατρό και μετά νοσοκομείο"

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στα δημόσια νοσοκομεία δίνουν είκοσι κορυφαίοι γιατροί απαντώντας στο ερώτημα που τους έθεσαν «ΤΑ ΝΕΑ», τι θα έκαναν εάν έπασχαν οι ίδιοι από κάποια σοβαρή ασθένεια.
Πάντως, όπως παραδέχονται, βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση έναντι των πολιτών που δεν είναι γιατροί, αφού πρώτον, μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση χωρίς αναμονή - στα νοσοκομεία - και δεύτερον γιατί γνωρίζουν ποιοι συνάδελφοί τους είναι οι καλύτεροι, ανάλογα με την περίπτωση. Και παρ΄ όλο που οι περισσότεροι εμπιστεύονται το ΕΣΥ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα προτιμούσαν

Δελφίνια, τα εξυπνότερα πλάσματα μετά τον άνθρωπο

Τα δεύτερα εξυπνότερα πλάσματα στον πλανήτη είναι τα δελφίνια, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από νεότερες επιστημονικές έρευνες. Αρκετοί επιστήμονες διατυπώνουν πλέον την τολμηρή πρόταση τα θηλαστικά της θάλασσας να αντιμετωπίζονται πλέον ως «μη ανθρώπινα πρόσωπα».
Οι μέχρι τώρα έρευνες πάνω στη συμπεριφορά των δελφινιών έχουν δείξει ότι αυτή είναι παρόμοια με την ανθρώπινη, όσον αφορά την επικοινωνία, και υπέρτερη γενικά των χιμπατζήδων. ...>>>>>

Το συμπέρασμα αυτό υποστηρίζεται και από την ανατομική έρευνα που δείχνει ότι ο εγκέφαλος του δελφινιού έχει πολλά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την ανώτερη νοημοσύνη.

Όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ηθικά απαράδεκτο να κρατούνται τόσο έξυπνα πλάσματα φυλακισμένα σε ενυδρεία ψυχαγωγικών πάρκων ή να φονεύονται σκοπίμως για τροφή ή κατά λάθος από τους ψαράδες.

«Πολλοί εγκέφαλοι δελφινιών είναι μεγαλύτεροι από τους δικούς μας και, αναλογικά με το μέγεθος του σώματός τους, έρχονται δεύτεροι μετά τους ανθρώπινους» δήλωσε η ζωολόγος Λόρι Μαρίνο του πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα.

Η ερευνήτρια έχει μέσω μαγνητικών τομογραφιών «χαρτογραφήσει» τους εγκεφάλους των δελφινιών και τους έχει συγκρίνει με αυτούς των άλλων πρωτευόντων (ανθρώπων και πιθήκων), αποκαλύπτοντας ότι τα δελφίνια έχουν εντυπωσιακά μεγάλη αναλογία νεοφλοιού, του εξελικτικά πιο σύγχρονου και προχωρημένου τμήματος του εγκεφάλου, στο οποίο εδράζονται οι ανώτερες νοητικές λειτουργίες.

Εδώ και χρόνια τα δελφίνια είχαν θεωρηθεί τα εξυπνότερα ζώα μετά τον άνθρωπο, όμως ορισμένοι επιστήμονες πρόσφατα τα υποβίβασαν κάτω από τους χιμπατζήδες, καθώς έρευνες έδειξαν ότι οι εξυπνότεροι πίθηκοι μπορούν να φτάσουν τη νοημοσύνη τρίχρονων παιδιών.

Πρόσφατα, όμως, νέες συμπεριφορικές μελέτες ήλθαν να επιβεβαιώσουν ότι τα δελφίνια ξεπερνούν τους χιμπατζήδες σε εξυπνάδα και μάλιστα υποστηρίζουν ότι έχουν ξεχωριστές προσωπικότητες, ισχυρή αίσθηση του εαυτού τους, ενώ μπορούν να σκεφτούν ακόμα και για το μέλλον.

Επιπλέον, αποδείχτηκε ότι το ένα δελφίνι μαθαίνει από το άλλο νέες μορφές συμπεριφοράς, ένα σημείο-κλειδί για την εμφάνιση «πολιτισμού».

Η Νταϊάνα Ράις, καθηγήτρια ψυχολογίας του κολεγίου Χάντερ του Πανεπιστημίου της Ν.Υόρκης, έδειξε ότι τα δελφίνια μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να τον χρησιμοποιήσουν για να δουν διάφορα μέρη του σώματός τους. Επίσης αποκάλυψε ότι τα δελφίνια μπορούν να μάθουν μια συμβολική γλώσσα.

Αλλες έρευνες έδειξαν ότι τα δελφίνια μπορούν να λύσουν δύσκολα προβλήματα, ενώ όσα ζουν ελεύθερα στη θάλασσα, μπορούν να συνεργαστούν με τρόπους που υποδηλώνουν πολύπλοκες κοινωνικές δομές και υψηλού επιπέδου συναισθηματικές αντιδράσεις.

Οι Μαρίνο και Ράις θα παρουσιάσουν τα νέα ευρήματά τους σε μια επιστημονική συνδιάσκεψη στην Καλιφόρνια τον επόμενο μήνα και αναμένεται να καλέσουν την επιστημονική κοινότητα να αναγνωρίσει ως ανήθικη την κακομεταχείριση των δελφινιών.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Κοκκινούλης: «Συνδικαλιστική αυτοκτονία» ο αποκλεισμός δρόμων από τους αγρότες !!!

«Συνδικαλιστική αυτοκτονία» χαρακτηρίζει τον αποκλεισμό των δρόμων από αγρότες με διαμορφωμένη ήδη την κατάσταση στα Τέμπη (κλειστή η εθνική οδός λόγω κατολισθήσεων) ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης.
«Θα έχει πολύ μεγάλο βάρος αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία της χώρας. Δεν μπορεί να την αγνοήσει κάποιος» επισήμανε επίσης.

Σε στρατιωτικά νοσοκομεία θα μπορούν πλέον να νοσηλεύονται και ασφαλισμένοι άλλων ταμείων

Ο υπουργός Άμυνας Ε. Βενιζέλος ανακοίνωσε σήμερα πως τα στρατιωτικά νοσοκομεία «ανοίγουν τις πύλες» τους και για ασφαλισμένους άλλων ταμείων.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε μάλιστα ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας θα ενισχυθούν με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ενώ τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την εξυγίανση των οικονομικών τους.

Υπ. Γεωργίας: Πληρώσαμε 20 εκατ. ευρώ στο Θεό Αυνάν!

Πάνω απο 20 εκατομμύρια ευρώ ηταν οι λογαριασμοί των σταθερών τηλεφώνων του Υπ. Γεωργίας, στα έτη 2006, 2007 και 2008!
Ενα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού πήγαινε σε ροζ τηλέφωνα!
Την καταγγελία έκανε στη βουλή ο σημερινός υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης, αναφερόμενος σε έγγραφο Διεύθυνσης του υπουργείου που επεσήμανε τον εκτροχιασμό!
Μιλάμε οτι κάποιοι απο τους υπαλλήλους, άνδρες και γυναίκες, έπαιζαν το πουλί τους κανονικά με λεφτά ...>>>>>

του μαλάκα φορολογούμενου που πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και παρακολουθεί τον ξιπασμένο ΟΠΑΠ να μπουκώνει με 9 εκατομμύρια ευρώ ρεκλάμα τις φυλλάδες των νταβατζήδων!
Αυτές είναι οι ηγεσίες που εκλέγουμε κι αυτές μας αξίζουν. Που ακούστηκε λογαριασμός 20 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε 3 χρόνια. Και μάλιστα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού να πηγαίνει σε ροζ γραμμές. Μιλάμε για κανονική κυβέρνηση του Μέγα Αυνάν.
Φυσικά και σ αυτή τη περίπτωση ο Καραμανλής, ο έχων την πολιτική ευθύνη, παρακολουθούσε απαθής!
Αυτές είναι οι ξιπασμένες εξουσίες μας-να τις χαιρόμαστε.
Ειδικά η κυβέρνηση Καραμανλή, και με στοιχεία πλέον είχε σπάσει ολα τα ρεκόρ-ακόμη κι αυτό της μαλακίας!
Για την ιστορία αναφέρουμε οτι υπουργοί Γεωργίας επι Καραμανλή διετέλεσαν οι Μπασιάκος-Χατζηγάκης.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Οι συνταξιούχοι υπερήλικες Golden Boys της ΕΡΤ

Το θράσος τους πια, δεν είχε όρια…
Παραλίγο να αλλάζανε και την ονομασία της ΕΡΤ…
Λίγο ακόμα και θα την ….Ξαναβάπτιζαν, με τα τέσσερα αρχικά της ….παρέας τους.
Θα την λέγανε ΙΒΥΣ. Που προέρχεται από την ονομασία του φορέα όπως παραλίγο να τον μετέτρεπαν : Ίδρυμα Βολέματος Υμετέρων Συνταξιούχων. ΙΒΥΣ.
( Και ως …Ύβρεις να το διαβάζεις, μέσα θα είσαι ). Γιατί αλλιώς, πώς να εξηγηθεί όλη αυτή η μάζωξη των συνταξιούχων, που επί 6 σχεδόν χρόνια (μέχρι αυτή τη στιγμή) λυμαίνεται την ΕΡΤ με απίστευτα υψηλές αποδοχές .
Από πού να αρχίσουμε;
Κώστας Κέκης. Κάποτε κουβαλούσε κουτιά, στον Νίκο Μαστοράκη. ...>>>>>

257.252 ευρώ το χρόνο αποδοχές ως εντεταλμένος σύμβουλος.

Σαλεσιώτης Αναστάσιος, διοικητικός 141.648 ευρώ το χρόνο.

Γεώργιος Παπαδόπουλος τηλεσκηνοθέτης στις ειδήσεις κάποτε. Εδώ και δέκα χρόνια συνταξιούχος. 136.937 ευρώ. Ειδικός Σύμβουλος!

Ο ….Στάμος Ζούλας δημοσιογράφος άλλοτε της ‘’Καθημερινής ‘’. 10 χρόνια συνταξιούχος . 126.927 ευρώ.

Παπαναγιώτου Δημήτρης, πρώην διευθυντής της ‘’Καθημερινής‘’ , και του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου. Golden Boys και αυτός 125.063 ευρώ.

Σιουμπούρας Φώτης , πρώην δημοσιογράφος της ‘’Απογευματινής’’ συνταξιούχος και αυτός 102.505 ευρώ.

Χατζής Παναγιώτης , πρώην μοντέρ, συνταξιούχος φυσικά 105.259 ευρώ.

Σφέτσας Νικόλαος ηχολήπτης μέτριών ικανοτήτων, 100.000 ευρώ.

Νίκος Ρίζος, ο αδερφός του Δημήτρη, συνταξιούχος και αυτός. Ζωγόπουλος Κώστας, τηλεσκηνοθέτης, Παπαθανασίου Νίκος, τηλεσκηνοθέτης, Σκιαδόπουλος Άρης, δημοσιογράφος, Βλαχοδημητρόπουλος Βασίλης, τηλεσκηνοθέτης, Πευκιανάκης Ιωάννης ( τον θυμάστε; ο εξ'απορρήτων του Μητσοτάκη – μέεεεγας δημοσιογράφος και αυτός ) όλοι από 102.786 ευρώ.

Και πολλοί ακόμα, στον μακρύ κατάλογο της αργομισθίας. Συνταξιούχοι όλοι. Με ήδη παχυλώτατες συντάξεις . Που ανέβηκαν στο ….πολυπαθές ίδρυμα, για να το αρμέξουν και αυτό. Με μέσο όρο ηλικίας, οι ως άνω τα 70 τους έτη !

Αυτούς ταΐζε από το υστέρημά του Έλληνα φορολογούμενου ο Καραμανλής . Και το πρωτοπαλίκαρό του ο Ρουσσόπουλος. Και συνεχίζει να ταΐζει το ΠΑΣΟΚ.

Αυτούς όλους, συνεχίζει να ταΐζει η ΕΡΤ μέχρι τώρα. Επι εποχής Γεωργίου Παπανδρέου του νεώτερου. Πάρτε θέση κ. Παπανδρέου.

Αχ, καημένη Ελλάδα . Πότε θα πιάσεις την βρεγμένη σανίδα, για να τους κοκκινίζεις τα πισινά. Μιάς και η μούρη τους δεν κοκκινίζει ποτέ!
ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Το μέγα σκάνδαλο του αυτισμού

Κενό υπηρεσιών για 50.000 άτομα με αυτισμό!
Οι οικογένειες απαιτούν άμεσες λύσεις.
Ενα τεράστιο σκάνδαλο καλυμμένο από πέπλο σιωπής διαπράττεται τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας. Θύματα του σκανδάλου είναι 50.000 και πλέον ελληνικές οικογένειες οι οποίες - σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα/έγκυρα επιστημονικά τεκμήρια - έχουν στους κόλπους τους αυτιστικό μέλος ή μέλη. ...>>>>>

Η ουσία του σκανδάλου έχει να κάνει με το ότι οι πολίτες με αυτισμό στην Ελλάδα του 2010 (πλέον) αντιμετωπίζονται ως ...αόρατοι , δηλαδή στερούνται θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα και αυτονόητα στους πολλούς κοινωνικά αγαθά. Τα τεκμήρια του σκανδάλου είναι πάμπολλα, καλύπτουν όλα τα πεδία άσκησης δικαιωμάτων και απορρόφησης κοινωνικών αγαθών, αυτά που αμέσως παρακάτω παραθέτουμε είναι απλώς ενδεικτικά ...

*Σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχουν παρά μόλις 12 ειδικά σχολεία για παιδιά με αυτισμό έναντι των εκατοντάδων που απαιτούνται για στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών.

*Στο σύνολο των ειδικών σχολείων της χώρας που εκπαιδεύουν μαθητές με αναπηρία οι μαθητές με αυτισμό δεν ξεπερνούν τους 800.

*Τα λεγόμενα εξειδικευμένα εργαστήρια επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στην πλειοψηφία τους δεν δέχονται αυτιστικά παιδιά. Τα μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού που δέχονται, παρέχουν ανεπαρκείς υπηρεσίες μιάς και δεν διαθέτουν επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό.

*Η εκπαίδευση των αυτιστικών ατόμων από το υπουργείο παιδείας είναι αντιληπτή ως...κοινωνική φροντίδα το οποίον αντανακλά στον προϋπολογισμό που διατίθεται, αλλά και στον προϋπολογισμό που οι γονείς καταβάλλουν σε αμφίβολης ποιότητας φορείς ώστε να καλύψουν το έλλειμμα υπηρεσιών προς τα παιδιά τους.

*Το κενό περιεχομένου στις ασκούμενες για τα αυτιστικά άτομα πολιτικές αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον πρόσφατο για τη Ειδική αγωγή – εκπαίδευση νόμο 3699/08. Προβλέπει ειδικά σχολεία και ειδικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και παροχές που απλώς δεν υπάρχουν! Προβλέπει – ωσάν να κοροϊδεύει – το δικαίωμα παράλληλης στήριξης στην Γενική Τάξη το οποίο όμως δεν διατίθεται! Ειδικότερα στην επαρχία τα πράγματα είναι άνευ υπερβολής τραγικά, πρακτικά δεν υπάρχει για τους μαθητές με αυτισμό τίποτα! Αυτό το “τίποτα” έχει αναλυτικά επισημανθεί προ διετίας από τον Συνήγορο του Πολίτη , η σχετική έκθεση του οποίου είναι στην διάθεση των του υπουργείου παιδείας αρμοδίων. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των γονέων να υπάρξει σαφής τοποθέτηση του υπουργείου για τα αποκαλυπτόμενα στην έκθεση και συνακόλουθες δεσμεύσεις για στοιχειώδη έστω κάλυψη των κενών, το υπουργείο δεν έχει ακόμα αρθρώσει επί της ουσίας ούτε λέξη παρά μόνο ευχολόγια.

*Συμμέτοχος-συνένοχος του σκανδάλου δεν θα μπορούσε παρά να είναι και το υπουργείο Yγείας και (λεγόμενης) Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα: Η ελληνική εταιρεία προστασίας αυτιστικών ατόμων (ΕΕΠΑΑ) έχει συντάξει και υποβάλλει μελέτες που αφορούν την δημιουργία δύο απαραίτητων-κρίσιμων για την εφαρμογή στοιχειωδώς σχεδιασμένης πολιτικής για τον αυτισμό στη χώρα μας Κέντρων Στήριξης αυτιστικών ατόμων. Οι μελέτες αφορούν έκταση 11.500 τ.μ. στα Καλύβια Αττικής και 100 στρέμματα στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Ε λοιπόν, ενώ οι μελέτες έχουν από χρόνια ολοκληρωθεί και ενδεχόμενη υλοποίησή τους θα σήμαινε αν μη τι άλλο ανακούφιση κάποιων εκατοντάδων οικογενειών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από πλευράς υπουργείου δεν έγινε το παραμικρό ώστε να ενταχθούν στα Ε.Π. του ΕΣΠΑ 2007-2013 και να υλοποιηθούν. Πετάχθηκαν στα αζήτητα!

*Το κωμικοτραγικό του σκανδάλου τεκμήριο για το τέλος: Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου προσφέρει κάποια ολίγα σε σχέση με τα δαπανώμενα για εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κ.ο.κ. Τα ως άνω ολίγα μειώνονται στο ήμισυ όταν ο ασφαλισμένος με αυτισμό υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας του, ωσάν ο αυτισμός μετά τα 18 ως εκ θαύματος να θεραπεύεται! Αντε μετά με τέτοια πολιτικά μυαλά που κυβερνούν τη χώρα να επενδύει κανείς στα σοβαρά και να ευελπιστεί, ότι η εφαρμογή και στη Ελλάδα σχεδιασμένης πολιτικής για τους ανθρώπους με αυτισμό, θα είναι μία εξέλιξη που θα προκύψει από τα πάνω...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Επίσκεψη ΓΓ ΠΚΜ στις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής

Τις περιοχές της Χαλκιδικής, που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σαββάτου, επισκέφτηκε σήμερα η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, επικεφαλής κλιμακίου των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, προκειμένου να γίνει αποτίμηση της κατάστασης και οι απαιτούμενες ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Νομαρχία, Δήμους).
Η κ. Λιονή ...>>>>>

επιθεώρησε τις περιοχές και ζήτησε την ταχύτερη δυνατή καταγραφή των ζημιών και την ολοκλήρωση της εκπόνησης μελετών αποκατάστασης όπου απαιτείται, προκειμένου το συντομότερο να εξευρεθούν κονδύλια για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Η κ. Λιονή, παρουσία του Νομάρχη Χαλκιδικής, Αστέριου Ζωγράφου, επισκέφτηκε τους Δήμους Καλλικράτειας, Τρίγλιας, Μουδανιών, Κασσάνδρας και Παλλήνης, όπου συναντήθηκε με τους οικείους Δημάρχους. Όπως δήλωσε, «οι κυριότερες ζημιές έχουν καταγραφεί σε παραλιακές υποδομές, τις οποίες κατέστρεψαν τα θαλάσσια κύματα. Σε ορισμένες περιοχές το πρόβλημα επαναλαμβάνεται όποτε σημειώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και γι’ αυτό οι Δήμαρχοι έχουν προκρίνει την εκπόνηση μελετών θωράκισής τους. Ως Περιφέρεια θα βοηθήσουμε ώστε οι μελέτες αυτές να ολοκληρωθούν το συντομότερο και να εντάξουμε τα απαιτούμενα έργα σε χρηματοδοτικά μέσα, προκειμένου να γίνουν οι επεμβάσεις που χρειάζονται, για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Οι δηλώσεις των ζημιών από τους πολίτες θα γίνουν μέσω των Δήμων και της Νομαρχίας Χαλκιδικής. Εδωσα εντολή για τη συντομότερη δυνατή έγκριση της μελέτης προστασίας των ακτών από τις διαβρώσεις στο Δήμο Καλλικράτειας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, η οποία επιβλέπεται από τη Διεύθυνση Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας. Η συγκεκριμένη μελέτη βρίσκεται στο στάδιο της προέγκρισης των περιβαλλοντικών όρων και θα φροντίσουμε ώστε το ταχύτερο δυνατό να αδειοδοτηθεί, ώστε με την ολοκλήρωσή της να αρχίσουν τα έργα που πρέπει να γίνουν. Ως το τέλος του Ιανουρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί ανάλογη μελέτη για περιοχή του Δήμου Μουδανιών, που είναι σε υψόμετρο χαμηλότερο της θάλασσας και πλημμυρίζει. Θα κάνουμε ό,τι περνά από την αρμοδιότητά μας, ώστε να θωρακιστεί η ακτογραμμή των περιοχών και να μην επαναληφθούν αντίστοιχες καταστάσεις μελλοντικά».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ από το Δήμαρχο Πολυγύρου!

Συνάντηση στο Δημαρχείο Πολυγύρου θα έχει αύριο Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010 στη 1.00 μ.μ. ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Θωμάς Καπλάνης, με τους βουλευτές του νομού παρουσία του νομάρχη Χαλκιδικής. Θα τους ενημερώσει για τα προβλήματα του Δήμου και τις σημαντικότερες παρεμβάσεις και δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν ζητώντας τη στήριξη και τη συμβολή τους στην προώθηση των κρίσιμων αυτών ζητημάτων για το Δήμο της πρωτεύουσας. Στη συνάντηση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι. (ανακοίνωση Δήμου Πολυγύρου)
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Δεν γνωρίζαμε την "ιστορία" αλλά έχει ενδιαφέρον αν διαβάσουμε το ΧΟΛΟΜΩΝΤΑ σε σχετική ανάρτησή του ΕΔΩ.
-Πώς κι έτσι; Θυμήθηκε ο Δήμαρχος μετά από χρόνια τους Βουλευτές;
-Πρόοδος!

Από ποιους επιτηδευματίες θα ζητάμε οπωσδήποτε αποδείξεις

· Γιατρούς, οδοντιάτρους, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές - φοροτέχνες.
· Κρεοπωλεία, αρτοποιεία, μανάβικα, οπωροπωλεία, μίνι μάρκετ.
· Καφετέριες, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, καντίνες, εστιατόρια, ψητοπωλεία, οινομαγειρεία, ουζερί, πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, τυροπιτάδικα. ...>>>>>

· Γραφεία ιδιωτικών ερευνητών, επιχειρήσεις εκμάθησης οδήγησης, παιδοτόπους, λούνα παρκ, σφαιριστήρια, internet café.
· Εμπόρους ειδών ένδυσης και υπόδησης, παιχνιδιών, ειδών δώρων, κοσμημάτων και ψευδοκοσμημάτων, επίπλων, οικιακών συσκευών και εξοπλισμού, πλαστικών ειδών, χάρτινων ειδών, βιβλίων, περιοδικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναλωσίμων, ποδηλάτων, εργαλείων, ανταλλακτικών για αυτοκίνητα και δίκυκλα.
· Συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων και δικύκλων, επιχειρήσεις συντήρησης επίπλων, επιχειρήσεις επισκευής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και όλες τις άλλες επιχειρήσεις και όλους τους άλλους επιτηδευματίες που παρέχουν υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης αντικειμένων.
· Eπιχειρήσεις καθαρισμού κτιρίων, επιτηδευματίες που ασχολούνται με το πλύσιμο οχημάτων.
· Κομμωτήρια, γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής, καθαριστήρια, ωδεία, ιδιωτικά φροντιστήρια και εκπαιδευτήρια.
· Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα, ξενώνες και κάμπινγκ, επιχειρήσεις εκμετάλλευσης πάρκιγκ.
· Ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ελαιοχρωματιστές, αλουμινάδες, πλακάδες, πατωματζήδες, μαρμαράδες, ξυλουργούς, σιδηρουργούς κτλ.

Σαμαρά, θα είναι η χειρότερή σου χρονιά...