Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγέλλουμε την αναλγησία ...

Καταγγέλλουμε την αναλγησία, την αδιαφορία και την υποκρισία της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος. Ως Κυβέρνηση για να αιτιολογήσει τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που λαμβάνει- εν πολλοίς άδικα για τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω-που θεσμοθετήθηκαν σε πρόσφατα νομοσχέδια (Παιδείας,Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό) προέταξε(τι ειρωνεία;) την υπογεννητικότητα και την γήρανση του πληθυσμού ως την βασική αιτία της κατάρρευσης του υφιστάμενου συστήματος. Αναμέναμε, λογικά, την παράλληλη θεσμοθέτηση μέτρων για το δημογραφικό πρόβλημα. Είναι και επιταγή του Συντάγματος(παραγρ.5 του άρθρου 21). Αντί αυτών η Κυβέρνηση άρχισε να περιορίζει ή/και καταργεί υφιστάμενες --->>>
παροχές, φορολογεί αδιακρίτως και αδιαφορεί προκλητικά για το μέλλον των οικογενειών με πολλά παιδιά(τρία και άνω) που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να συνεισφέρουμε αυτό που μας αναλογεί αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω οι αίτιοι που φτάσαμε εδώ αλλά η κακοδιαχείριση, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος εδώ και 30 χρόνια, η διαπλοκή που έχει επώνυμο σε συνάρτηση της υφιστάμενης ιδιόρρυθμης ασυλίας-ατιμωρησίας.


Τις τελευταίες ημέρες με την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού 2011 από τον Υπουργό Οικονομικών,και με το πρόσχημα εντολών του ΔΝΤ,ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ τουλάχιστον για 300.000 οικογένειες με τρία παιδιά και άνω τα πενιχρότατα πολυτεκνικά επιδόματα καθιερώνοντας απαράδεκτα κριτήρια.Με την παρούσα οικονομική κρίση και αυτά τα ποσά είναι αναγκαία για την οικογένειες, που έχουν δεί μέχρι τώρα να μειώνεται το εισόδημά τους τουλάχιστον 20% με επακόλουθο το ποσοστό φτώχειας στις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω να ξεπερνά το 33%. Η εφαρμογή εισοδηματικού κριτηρίου ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος και του επιδόματος τρίτου παιδιού σε μητέρες με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα στο παρελθόν έχει εκπέσει από το ΣτΕ και προσπαθεί τώρα η Κυβέρνηση να ξεπεράσει το σκόπελο επικαλούμενο λόγους εθνικού συμφέροντος.Μα και το δημογραφικό πρόβλημα με δείκτη γονιμότητος ουσιαστικά μόλις το 1 είναι πλέον εθνικό ζωτικό πρόβλημα.


Καταδικάζουμε απερίφραστα τις όποιες σκέψεις για μείωση ή περικοπή των προνοιακών επιδομάτων από τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω. Δηλώνουμε όλοι με μια φωνή ότι προχωρούμε ενωμένοι μέχρι την δικαίωση του αγώνα μας που δεν είναι άλλη από την λήψη επιτέλους σοβαρών και με προοπτική μέτρων για το δημογραφικό πρόβλημα.


Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους γονείς με τρία παιδιά και άνω:


Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή 3 Δεκέμβρη, ώρα 9.00 π.μ. μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, Κ. Σερβίας 10 ( περιοχή Συντάγματος),Παράλληλα θα επιδοθούν υπομνήματα Υπουργό Οικονομικών, στα πολιτικά κόμματα, στην Βουλή των Ελλήνων και στον Πρωθυπουργό.


Οι τρίτεκνοι γονείς ζητούν από την Πολιτεία και την Κυβέρνηση:


-Να υλοποιήσει τις προτάσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.


-Να σταματήσει άμεσα να τιμωρεί την οικογένεια με τρία παιδιά και άνω.


-Να θεσμοθετήσει αποτελεσματικά και με προοπτική μέτρα, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, μετά από συνεργασία και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς με το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα.


-Να υποστηρίξει την οικογένεια και μάλιστα αυτήν με πολλά παιδιά(τρία και άνω) με σοβαρά μέτρα και όχι να περιορίζει ή καταργεί υφιστάμενα.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ(ΟΠΟΤΤΕ)

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙ Α ΤΕΚΝΑ(ΠΕΣΠΟ3Τ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ.ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΦΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.,ΟΙ 2ΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ 1ΤΕΚΝΟΙ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ.....